Utilizator:Terraflorin/Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Terraflorin Terraflorin Formate Formate Discuție Discuție Teste Teste Cutia cu nisip Nisip Premii Premii Pagini noi Art. noi Diverse Diverse Unelte Unelte


modificare 

Terraflorin/Pagina principală

modificare 

Ultimele 75 de modificări

Lista abrevierilor:
D
Modificare la Wikidata
p
Această editare ar putea avea probleme și trebuie revizuită (mai mult)
N
(v. și lista de pagini noi)
m
Modificare marcată ca minoră
r
Modificare efectuată de un robot
(±123)
Cu câți octeți s-a schimbat mărimea paginii

4 mai 2024

modificare 

Schimbări recente




modificare 

Aniversările zilei

{4 mai:
Margaret Thatcher

Alte aniversări: 3 mai4 mai5 mai

modificare 

Ultimele 25 de pagini noi

4 mai 2024

  • 03:244 mai 2024 03:24Academia de Fotbal Steaua Chisinau (ist | modificare) ‎[519 octeți]94.139.155.231 (discuție) (Pagină nouă: <!-- Academia de Fotbal Steaua Chisinau este un club de fotbal fondat in 2022, in orasul Chisina Republica Moldova, care are ca scop instruirea si dezvoltarea copiilor in fotbal. --><!-- Vedeți http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Citarea_surselor --> == Vezi și == <!-- SCF NOROC NIMORENI. STEAUA FORTE. STEUA BUIUCANI.--> ==Legături externe== <!-- Introduceți mai jos legături externe spre pagini referitoare la același subiect --> <!-- Introduceți categoriile din ca...) Etichete: Editare vizuală Modificare mobilă Modificare de pe versiunea pentru mobil
  • 01:034 mai 2024 01:03Aeroportul Internațional Atatürk (ist | modificare) ‎[680 de octeți]Strainu (discuție | contribuții) (Pagină nouă: {{dezvoltare}} {{Infocaseta Aeroport}} '''Aeroportul Internațional Atatürk''' {{Cod aeroport}} este un aeroport din {{#invoke:Wikidata|getLocationChain}}. Prin aeroport au tranzitat {{plural|{{#invoke:Wikidata|getOneValue|P3872}}|pasager|pasageri}}. Categorie:Aeroporturi din Turcia) inițial creată cu titlul „Aeroportul Atatürk”

3 mai 2024

2 mai 2024

modificare 

Conținut recomandat

Balonul de Aur (franceză Ballon d'Or), denumit adesea și Premiul Fotbalistul Anului în Europa este o distincție anuală acordată în domeniul fotbalului de France Football. Premiul îi este înmânat jucătorului considerat a fi cel mai bun pe parcursul anului calendaristic anterior. Ideea premiului a venit din partea redactorului-șef al publicației France Football, care, în 1956, și-a invitat colegii să voteze cel mai bun jucător al anului în Europa. Câștigătorul primei ediții a fost Stanley Matthews, din partea grupării Blackpool. Acesta a fost acordat din 1956, deși între 2010 și 2015 a fost încheiat un acord cu FIFA, iar premiul a fost temporar combinat cu Jucătorul Anului FIFA și cunoscut sub numele de Balonul de Aur FIFA.

La început, jurnaliștii puteau vota doar jucători europeni care evoluau pentru cluburile europene, fapt ce făcea neeligibili jucători precum Diego Maradona și Pelé. În 1995, o modificare adusă regulamentului a permis și jucătorilor non-europeni care evoluează pentru cluburi de pe continent să fie avuți în vedere. Primul laureat non-european care a beneficiat de această modificare a fost George Weah (Milan). Schimbări au fost aduse și în 2007, toți jucătorii devenind eligibili, indiferent de naționalitatea sau clubul la care evoluau. Tot atunci a suferit modificări și numărul jurnaliștilor care aveau drept de vot, de la 52 de jurnaliști europeni în 2006, la 96 din întreaga lume.

De-a lungul istoriei, argentinianul Lionel Messi a primit cele mai multe Baloane de Aur, opt, fiind urmat de portughezul Cristiano Ronaldo cu cinci. Trei jucători au primit trofeul de câte trei ori: Johan Cruijff, Michel Platini și Marco van Basten. Ronaldo a fost primul fotbalist brazilian care a primit distincția (1997), odată ce regula privind cetățenia a fost înlăturată. Germanii și francezii au fost cei mai prolifici în ceea ce privește acest trofeu: cinci jucători și șapte premii. Clubul spaniol Real Madrid a avut parte de cei mai mulți câștigători: opt jucători și douăsprezece premii acordate jucătorilor ce evoluau pentru aceste cluburi Cel mai recent laureat al Balonului de Aur este Lionel Messi, jucător argentinian care evoluează pentru Inter Miami.

modificare 

Actualități

modificare 

Știați că

modificare 

Test2