Utilizator: Terraflorin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Boss-icon.png
Page 110 initial in More Celtic Fairy Tales.pngCanti del Friuli-E.jpgChronica Polonorum R.jpgStory of Dr Dolittle p163.jpgOlav Trygvasons saga - initial - G. Munthe.jpgFancy Drop Cap Letter F.jpgChronica Polonorum L.jpgCanti del Friuli-O.jpgFancy Drop Cap R.jpgBrewery of Eggshells - Initial illustration.jpgThe Raven; with literary and historical commentary - page 40 initial.png

În prezent, există 59 de subpagini ale acestui  utilizator. 
Scopul nostru este de a crea o enciclopedie liberă, chiar cea mai cuprinzătoare enciclopedie din istorie, atât ca acoperire cât și ca adâncime. În plus, dorim ca Wikipedia să fie o sursă de informație de încredere.

  Introducere  [modifică]
  Diferite proiecte  [modifică]
  Introducere1  [modifică]

25 aprilie 2015

  Știați că?  [modifică]
  Citate  [modifică]
  În lucru  [modifică]
  Turnul Babel  [modifică]
Turnul Babel
WikiProject Film Acest utilizator este membru al WikiProiectului Film.
Sf-userbox.png Acest utilizator este membru al WikiProiectului Cărți&Filme SF.
Proiectul Astronomie Acest utilizator este membru al proiectului Astronomie.
{{Utilizator
Cartoon animated clock.gif Acest utilizator are o experiență de wikipedist de 6 ani, 1 luni și 10 zile.
}}
Caută utilizatori
după diverse criterii
  Imagine selectată  [modifică]
Comparație între planetele Terra și Saturn.
  Articole create  [modifică]
Tezcatlipoca înfățișat în Codex Borgia.

Civilizația aztecă avea o mitologie politeistă, aztecii având în convingerile lor religioase mai multe zeități și zei (peste 100) precum și creaturi supranaturale. Pentru azteci, toltecii erau la originea întregii culturi, "Toltecayotl" era sinonim cu cultura. Legende aztece identifică toltecii și cultul lui Quetzalcoatl cu legendarul oraș Tollan, pe care ei de asemenea l-au identificat cu anticul Teotihuacan. Deoarece aztecii au adoptat și combinat câteva tradiții cu propriile tradiții timpurii, ei au câteva mituri ale creației; unul dintre acestea, „Cei Cinci Sori”, descrie patru perioade care au precedat lumea modernă, fiecare finalizându-se cu o catastrofă. Epoca noastră - Nahui-Ollin, a cincea epocă sau creația a cincea - a scăpat de distrugere datorită sacrificiului unui zeu (Nanahuatl) care s-a transformat în Soare. Acest mit este asociat cu vechiul oraș de la Teotihuacan, care a fost abandonat dar era încă în picioare la sosirea aztecilor. Alte mituri descriu pământul ca o creație a zeilor gemeni Tezcatlipoca și Quetzalcoatl.

citește mai mult...

  Premii primite  [modifică]
  LinkFA-star (ja).pngArticole de calitate  [modifică]
  Portal  [modifică]
  Legături externe  [modifică]