Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia,

enciclopedia liberă la care poate contribui oricine.
259462 de articole în limba română

Ajutor:Căutare

  Geografie
  Istorie
  Matematică
  Astronomie

  Oameni
  Politică
  Societate
  Economie

 Știință  
 Tehnologie  
 Informatică  
 Alte portaluri  

Introduceți titlul articolului:


 AjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăÎntrebări frecvente | CafeneaCartea de oaspețiAmbasadă / EmbassyDonații | CăutareIndexCategorii

Articol de calitate

Alicia Keys cântând în Statekle Unite în 2011

Alicia Keys (n. 25 ianuarie 1981) este o cântăreață de origine americană. Genurile muzicale adoptate de către aceasta sunt: R&B, soul și neo soul. Pe plan muzical, până în prezent ea a vândut peste douăzeci de milioane de albume și a câștigat premii cu renume internațional incluzând patru premii Grammy, unsprezece Billboard și alte trei din partea American Music Awards. În afara planului muzical Alicia este actriță, producătoare și o mare filantroapă.

Alicia a absolvit la vârsta de șaisprezece ani prestigioasa școală Professional Performing Arts School obținând una dintre cele mai mari medii. Ulterior ea a fost acceptată la Universitatea Columbia, obținând și o bursă, dar a renunțat la studii în favoarea carierei muzicale. La scurt timp ea a semnat un contract cu So So Def, o casă de discuri sub reprezentarea căreia a înregistrat prima sa melodie profesională. Intitulată „Dah Dee Dah (Sexy Thing)” aceasta a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului Men in Black lansat în 1997. Totuși, această piesă nu a fost niciodată lansată ca single iar contractul său cu Columbia Records s-a încheiat rapid. În următorii ani ea a înregistrat alte două melodii pentru coloanele sonore ale unor filme de succes. După încheierea acestor mini-contracte ea a început lucrul la primul său album solo: „Songs in A Minor”.


Articolul de calitate se schimbă la fiecare 10 secunde. Dacă totuși când reîncărcați pagina vedeți mereu același articol, vă rugăm să apăsați aici.

Știați că...?

Stanley Matthews

Știri

Cristiano_Ronaldo

Wikiștiri are nevoie de ajutor

Ziua de astăzi în istorie

1 februarie:

Ruhollah Khomeini

Comunitate

Pentru prima dată la Wikipedia? Citiți aici.

Alte limbi

Wikipedia este o enciclopedie liberă și multilingvă. Proiectul în limba română a prins viață la 15 iulie 2003, și în prezent are 259.462 de articole. Mai jos găsiți alte versiuni ale Wikipediei:

Alte proiecte
Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:
Wikționar
Dicționar liber
Wikiștiri
Sursă de știri
Wikicitat
Citate și proverbe
Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere
Wikispecii
Director de specii
Wikisursă
Bibliotecă liberă
Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere
Commons
Resurse media partajate
Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor

Noia 64 apps email.png Contact       Noia 64 apps help index.png Info       Noia 64 apps knode.png Presă       Noia 64 apps wp.png Wikipediști       Wikipedia-logo.png Lista de Wikipedii