Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia,

enciclopedia liberă la care poate contribui oricine.
268278 de articole în limba română

Ajutor:Căutare

  Geografie
  Istorie
  Matematică
  Astronomie

  Oameni
  Politică
  Societate
  Economie

 Știință  
 Tehnologie  
 Informatică  
 Alte portaluri  

Introduceți titlul articolului:


 AjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăÎntrebări frecvente | CafeneaCartea de oaspețiAmbasadă / EmbassyDonații | CăutareIndexCategorii

Articol de calitate

Ifk goteborg supporters.jpg
IFK Göteborg este un club profesionist de fotbal din Göteborg, Suedia. Clubul, fondat pe data de 4 octombrie 1904, a câștigat 18 titluri de campioană, patru cupe ale Suediei și de două ori Cupa UEFA.

Împreună cu Malmö FF și AIK Solna, face parte din grupul Celor trei mari cluburi din fotbalul suedez, cele trei echipe componente ale grupului câștigând împreună peste jumătate din toate campionatele naționale. IFK este cel mai de succes club din Suedia, și poate din Scandinavia, fiind singurul club din regiune care are în palmares câștigarea unui trofeu european. IFK a câștigat Cupa UEFA în anii 1982 și 1987. A evoluat în prima ligă suedeză, Allsvenskan, în cea mai mare parte a istoriei sale (ultima participare într-o ligă inferioare a fost în anul 1976).

IFK Göteborg a fost fondat la Cafeneaua Olivedal la data de 4 octombrie 1904, devenind astfel cea de-a 39 asociație sportivă din Suedia. Un comitet pentru fotbal a fost creat chiar la acea primă întâlnire istorică; primul meci al clubului s-a încheiat cu o victorie (scor 4-1) împotriva unui club din zona Göteborg, IK Viking.


Articolul de calitate se schimbă la fiecare 10 secunde. Dacă totuși când reîncărcați pagina vedeți mereu același articol, vă rugăm să apăsați aici.

Știați că...?

Stanley Matthews

Știri

Boris Nemțov‎ în 2013

Wikiștiri are nevoie de ajutor

Ziua de astăzi în istorie

4 martie:

Nebuloasa Orion

Comunitate

Pentru prima dată la Wikipedia? Citiți aici.

Alte limbi

Wikipedia este o enciclopedie liberă și multilingvă. Proiectul în limba română a prins viață la 15 iulie 2003, și în prezent are 268.278 de articole. Mai jos găsiți alte versiuni ale Wikipediei:

Alte proiecte
Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:
Wikționar
Dicționar liber
Wikiștiri
Sursă de știri
Wikicitat
Citate și proverbe
Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere
Wikispecii
Director de specii
Wikisursă
Bibliotecă liberă
Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere
Commons
Resurse media partajate
Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor

Noia 64 apps email.png Contact       Noia 64 apps help index.png Info       Noia 64 apps knode.png Presă       Noia 64 apps wp.png Wikipediști       Wikipedia-logo.png Lista de Wikipedii