Wikipedia:Wiki Ignoralca

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Wiki Ignoralca este un procedeu salvator de WikiDezActivare susținut și promovat pe Terra de o organizație extraterestră. Din fericire există Men in Black, organizație terestră care, în urma unei analize aprofundate, au reușit de-abia în a treia fază să descifreze corect și să interpreteze potrivit datele captate din exteriorul Galaxiei, de către Radiotelescoape.

Faza I - Ignoralca is a Virus[modificare sursă]

Din păcate, inițial s-a considerat că acest procedeu este un virus camuflat, piratat într-un mod de-a dreptul extraterestru după un stil de viață terrian exemplificat de către „Cele 3 Maimuțe”: Mizaru - nu vad (niciun rău), Kikazaru - nu aud (nimic rău), Iwazaru - nu vorbesc (nimic despre rău).

Mesajul pe care cel care s-a ocupat de coordonarea grupului de lucru l-a identificat într-o fază precoce, s-a dovedit a fi codificat într-un mic fragment de transmisie care se pare că a avut ca sursă un areal geografic de pe planeta de origine bântuit de unul dintre rarii boglodiți rămași în viață (acesta fiind din nefericire scăpat riguroasei supravegheri a speciilor extraterestre agresive). La momentul descifrării unul dintre tehnicieni - mirat, a exclamat: „- Iete” cum a scăpat porumbelu' !, drept care în dosar fragmentul de cod a fost numit „Porumbelul”...

Faza II - Ignoralca War[modificare sursă]

Presată de amenințarea răspândirii „Porumbelului”, Men in Black au constituit mai multe comisii de exșperți. Aceștia au reevaluat procesul de identificare a parametrilor transmiși, ceea ce din nefericire a culminat inițial cu un nou dezastru - decodificarea eronată a unora dintre ei determinând în ansamblu împărțirea de la bun început a exșperților în mai multe curente de opinie:

  • Unul - aparent minoritar dar cu relații politice, a susținut WikiDezActivarea prin Wiki Ignoralcă din momentul oricărei nemulțumiri interioare autoidentificate, motiv pentru care celeilalte grupe de exșperți împrejurările nu i s-au mai părut de loc comice.
  • Un al doilea grup - care s-ar fi vrut de la bun început majoritar, a văzut în analiza colegilor lor o afirmație de care alții s-ar fi putut agăța pe viitor ca de un cec în alb în ideea de a face rău. Ideea că oricine poate să facă ce vrea - doar e deajuns să ne activăm Wiki Ignoralca pentru a suporta - de exemplu incursiuni de atitudine extraterestră sau termeni cât mai haioși, a fost analizată ca și o tentativă de subminare a Păcii Galactice.
  • S-au formulat chiar - mai în glumă mai în serios, inclusiv idei cum ar fi inutilitatea unor reguli care de care mai sofisticate, în raport cu o regulă unică și atractivă cum părea a fi Wiki Ignoralca.

Situația a devenit - din acest motiv în scurtă vreme explozivă, drept care s-a terminat rapid cu Brüderschaft-urile între expertize. Atitudinile restrictive, dogmatice și inflexibile au fost la ordinea zilei, uitându-se bunele practici de altădată. Reclamațiile au început să curgă și, exșperți nervoși care suflau flăcări pe nări au fost văzuți descărcându-și nervii pe civilii nedumeriți. Câteva retrageri notabile s-au produs, iar în presă au răsuflat câteva informații despre petarde trântite în capul șefilor facțiunilor adverse.

Faza III - Ignoralca Peace[modificare sursă]

În contextul unei asemenea crize, câțiva dintre cei care și-o luaseră în freză de la exșperții nervoși, au constituit un grup independent de presiune, având ca slogan „Terra nu este tărâm Boglodit !”. Respectivul grup mânat de cele mai bune intenții, a formulat o strategie - gândită pentru a fi independentă de acțiunea a diverși factori perturbatori. Deși cu slabă susținere inițială și privit cu suspiciune de ambele tabere la început, grupul a reușit să elaboreze un set de „Recomandări finale” pe care le-a prezentat grupurilor inițiale de exșperți. După negocieri intense, s-a acceptat formula „2+1” și s-a ajuns la următoarele concluzii:

  • Procedura respectivă de WikiDezActivare:
    1. Deși poate fi salvatoare într-o circumstanță clar precizată, cum ar fi necesitatea de a nu acorda atenție afirmațiilor cu potențial provocator (pe care este mai înțelept uneori să le ignori),
    2. Este nerecomandabilă și neacceptabilă pentru folosirea uzuală de către locuitorii Terrei,
    3. Fiind dubitativ utilă în alte domenii.

În istoria contemporană „Ignoralca War” și perioadele adiacente, au fost încadrate epocii dominate de exprimarea persistentă a sindromului WikiDurerii de bască, fiind considerate efect direct al aplicării doctrinei WikiȘforței în context de Analfabetism funcțional.