Wikipedia:Ghid (Modificare)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Prima pagină   Înregistrare   Modificare   Formatare   Legături Wikipedia   Legături externe   Note   Pagini de discuții   Rețineți   Mai departe  
Acest articol face parte din
Ghidul Wikipedia
Conținut

Bun venit!
Introducere
Înregistrare
Modificare
Formatare
Legături Wikipedia
Legături externe
Referințe și note
Pagini de discuție
Rețineți
Mai departe

Vezi și...

WikiAjutor

Aceasta este caracteristica wiki primară: Modifică această pagină! Cu excepția câtorva pagini protejate, fiecare pagină wiki conține o legătură numită „Modificare”. Această legătură face exact ce indică numele său: vă permite să contribuiți la pagina în care vă aflați. Wikipedia vă oferă două metode prin care puteți să editați pagini: metoda clasică ce presupune editarea de wikitext și mai noul Editor Vizual.

Intrați în cutia cu nisip, iar apoi apăsați pe legătura „Modificare sursă”. Veți vedea codul wiki al acestei pagini. Alternativ, puteți să vă jucați cu Editorul Vizual în această pagină. Adăugați ceva distractiv sau interesant precum: „M-am dus să tai un copac!” și salvați modificările pentru a vedea efectul modificărilor făcute.

Mai multe detalii despre wikitext sunt disponibile la Ajutor:Cum modific o pagină. Pentru Editorul Vizual avem un ghid complet care vă va ajuta să-l folosiți.

Arată previzualizare[modificare sursă]

Când folosiți editarea clasică, veți dori probabil să vedeți cum arată rezultatul modificărilor, pentru a vă asigura ca totul este în regulă. Pentru aceasta vă recomandăm folosirea opțiunilor de Arată previzualizare. Modificați în Cutia cu nisip, apoi apăsați pe butonul Previzualizare în loc de Publică modificările. Aceasta vă afișează aspectul paginii după salvarea contribuțiilor dumneavoastră. Cu toții greșim. Această caracteristică vă permite să vă verificați modificările. Folosind previzualizarea înainte de a salva puteți testa aspectul formatelor, imaginilor și altor elemente fără a încărca istoricul paginii. Nu uitați, însă, să salvați modificările după previzualizare!

Descrierea modificărilor[modificare sursă]

Înainte de apăsa butonul Publică modificările, este de preferat să introduceți o descriere sumară a modificărilor făcute în cutia "Descrierea modificărilor" aflată între spațiul de modificare și butoanele de salvare și previzualizare. Această facilitate poate fi extrem de folositoare; de exemplu, dacă introduceți "typo" ceilalți vor ști că ați făcut o corectură minoră de punctuație sau de altă natură.

Experimentați în pagina personală de teste, dacă doriți, iar apoi continuați cu ghidul.

Continuați cu detalii despre formatare.