Wikipedia:Sarcini pentru roboți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Reîmprospătați pagina cu noile modificări

Comandă rapidă:
WP:SR

Aceasta este o pagină în care puteți trimite cereri pentru a fi realizate de către un robot. Acesta este locul în care puteți adăuga idei pe care apoi roboții să le materializeze. Tot aici trebuie adăugate sarcinile pe care doriți să le realizați folosind un cont care are deja flagul de robot.

Dacă nimeni nu exprimă vreo observație asupra unei cereri într-o săptămână de la depunere, se consideră că cererea respectivă poate fi implementată. în caz contrar, trebuie să se ajungă la consens în privința cererii inainte de rularea robotului.


Vă rugăm adăugați cererea dumneavoastră la sfârșitul paginii.

Dacă sunteți operator de robot și finalizați o cerere, vă rugăm să o arhivați. Cererile care nu mai sunt relevante trebuie arhivate după un timp.

Arhiva cererilor realizate:

Adăugați o nouă cerere

Cuprins

Corectare redirectionari[modificare | modificare sursă]

Cred că robotul care corectează legături spre articolul anumit după mutare a pagini ar fi foarte util. Acesta operează deja la en:, putem să ne inspirăm un pic.  Remigiu  discută  1 iunie 2008 01:44 (EEST)

Sarcină permanentă[modificare | modificare sursă]

Remedierea erorilor semnalate la Wikipedia:WikiProject Check Wikipedia --92.80.201.99 (discuție) 25 octombrie 2008 06:31 (EEST)

De acord. Cred că ar trebui început cu articolele referitoare la râuri, sunt ușor de transformat și multe.--Strainu (دسستي‎)   5 decembrie 2008 23:37 (EET)

Defaultsort[modificare | modificare sursă]

Se poate ca adăugarea formatului defaultsort pe paginile ale căror titluri încep cu caractere non-ASCII să fie făcută de un robot? --Urzică (discuție) 24 ianuarie 2009 23:15 (EET)

...Și nu numai la cele care încep cu caractere non-ASCII, ci toate care conțin în interior asemenea litere. Iată câteva exemple de standardizare: Călinești → Caălinesști; Șărcad → SȘaărcad, săptămână → saăptaămaânaă etc. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 23 martie 2009, 09:44 (EET)

Robot pentru actualizarea articolelor de calitate cu {{IstoricArticol}}[modificare | modificare sursă]

Poate are cineva timp să facă un robot asemănător acestuia care să actualizeze automat cu {{IstoricArticol}} articolele de calitate care au trecut prin diferite procese (evaluare, promovare, descalificare). MulțumescSebimesaj 19 mai 2009 13:09 (EEST)

Proiect[modificare | modificare sursă]

Adus de la Cafenea: Am si eu o amarata de propunere pentru dezvoltarea wikipediei si anume adaugarea la toate articolele legate de localitati din Bulgaria a unei casute cu date de baza, casuta ce se poate realiza foarte usor cu ajutorul unui robot, care sa preia datele de baza din enciclopediile rusa si bulgara. Am introdus chestia asta la propuneri serii de articole, dar nu am primit niciun raspuns si un admin mi-a indicat sa discut aici. So, ma poate ajuta cineva cu botul ala, pls? Compactforever (discuție) 1 iunie 2009 20:36 (EEST)

Format:Infocaseta Club de fotbal[modificare | modificare sursă]

Am renovat formatul ăsta și aș vrea ca parametrii și croșetele cu prefixul fișier de la imagine să fie modificate și șterse. Sunt în jur de 500 de pagini. Paginile care trebuie modificate sunt aici. --Sebi B. discută 26 august 2009 11:47 (EEST)

Articole sate Botswana[modificare | modificare sursă]

Salut!

Am nevoie de un robot care sa-mi opereze urmatoarele modificari: La toate articolele din sublista Sate a listei Lista localităților din Botswana doresc urmatoarele:
1. Modificat textul %s este un oraș din Botswana. în %s este un sat în Botswana.

2. La secțiunea Vezi și înlocuit Listă de orașe din Botswana cu Lista localităților din Botswana

3. Modificarea categoriei din Orașe în Botswana în Sate în Botswana

4. Adăugarea unei secțiuni "== Note=="

 • *** - 2001 POPULATION CENSUS ATLAS: BOTSWANA, Gaborone, 2005
 • *** - 2001 POPULATION AND HOUSING CENSUS GUIDE TO THE VILLAGES OF BOTSWANA, Gaborone, 2005

Multumesc anticipat! Pentru un exemplu vedeti articolul Bobonong Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Compactforever (discuție • contribuții).

Sate din Reanania-Platinat[modificare | modificare sursă]

Am nevoie de coordonate pentru articolele: Neupotz, Kandel (Pfalz), Rülzheim, Knittelsheim, Kuhardt, Leimersheim, Ottersheim bei Landau, Scheibenhardt, Schwegenheim, Steinweiler, Vollmersweiler, Weingarten (Pfalz), Westheim (Pfalz), Winden (Pfalz), Wörth am Rhein, Zeiskam, Minfeld, Lingenfeld, Lustadt, Hagenbach, Freisbach, Freckenfeld, Hatzenbühl; Va rog mult! Nu am timp sa le fac eu. --Helga  B 16 decembrie 2009 21:56 (EET)

Creare automată de pagini de dezambiguizare[modificare | modificare sursă]

Știe cineva să facă automat pagini de dezambiguizare? Mai demult avea Gutza un robot pt asta, dar acum nu mai funcționează. De exemplu s-ar putea face automat pagini de dezambiguizare pentru: Airways, World, Time, Wind, Donald, Lopez, Blair - pe baza rezultatelor căutării cuvintelor respective —  Ark25  (discuție) 25 martie 2010 03:56 (EET)


Geotagging pentru elementele prezente în OSM[modificare | modificare sursă]

În OpenStreetMap, elementele pot avea taguri de tipul wikipedia=Titlu articol sau wikipedia:lang=URL. Ar fi util să fie extrase aceste date împreună cu coordonatele aferente și introdus {{coord}} în articolele respective dacă nu există deja.--Strainu (دسستي‎)  17 august 2010 00:45 (EEST)

Yes check.svg Realizat pentru teritoriul României. Urmează să încerc pentru restul lumii, cu grijă însă, modificările sunt sensibile.--Strainu (دسستي‎)  13 septembrie 2010 23:33 (EEST)
Urmează să introduc coordonatele în formatele satelor.--Strainu (دسستي‎)  29 noiembrie 2011 22:54 (EET)
Yes check.svg Realizat. Vezi Discuție_Proiect:Comune-Sate#Coordonate_detaliate pentru detalii.--Strainu (دسستي‎)  8 decembrie 2011 01:50 (EET)

Ștergerea redirecturilor spre articole șterse[modificare | modificare sursă]

Mă mir că nu s-a cerut deja. --Urzică (discuție) 14 septembrie 2010 00:08 (EEST)

Am încercat să fac o listă a redirect-urilor respective, pe baza unui backup din 14 septembrie 2010 și a rezultat asta. Din cele 59 de redirecționări de atunci, mai erau acum ne-șterse și ne-corectate doar 8, pe care le-am șters acum. Bineînțeles, este posibil să fi apărut altele între timp, dar nu știu cum aș putea să le identific (altfel decât importând un backup mai recent). Un robot adevărat (adică nu cum e RsocolBot, bazat pe AWB) ar putea să se uite peste log-ul ștergerilor, să apeleze "Ce trimite aici" pentru fiecare din paginile șterse, iar apoi să șteargă redirect-urile găsite. Răzvan Socol mesaj 7 noiembrie 2010 14:32 (EET)
Am actualizat lista folosind un backup din 29 octombrie 2010 (importat în MySQL, nu în SQL Server cum făceam de obicei). De această dată, marea majoritate (dintre cele 57 de redirecționări găsite) erau încă ne-șterse și le-am rezolvat acum. Răzvan Socol mesaj 7 noiembrie 2010 18:00 (EET)
Cred că poți folosi direct Special:Redirectări_invalide.--Strainu (دسستي‎)  9 noiembrie 2010 12:09 (EET)

Am preluat din lista de la Special:Redirectări_invalide doar paginile de discuții și am actualizat lista de pe pagina de utilizator Utilizator:Rsocol/Redirectări către pagini inexistente. Poate face cineva o ștergere automată? —  Ark25  (discuție) 20 ianuarie 2012 05:14 (EET)

Redenumire asteroizi[modificare | modificare sursă]

Redenumirea articolelor din Categorie:Asteroizi prin eliminarea parantezelor: (1221) Amor -> 1221 Amor cf. denumirilor de la [1].--Strainu (دسستي‎)  24 septembrie 2010 16:24 (EEST)

Erau destul de puține, așa că le-am redenumit manual. Am lăsat un singur articol cu paranteze, (89959) 2002 NT7, deoarece avea două numere și am văzut că și în en.wiki apare tot cu paranteze. Răzvan Socol mesaj 7 noiembrie 2010 10:06 (EET)

Infobox Cutie etc .->Infocaseta[modificare | modificare sursă]

Avem prea multe denumiri de casete (infobox cuvânt din engleză, cutie-folosim pentru cutiile de navigare) și conform Proiect:Infocasete s-a ajuns la o denumire standard, Infocaseta (ex. de înlocuire aici). Aș dori ca titlul următoarelor casete să fie înlocuit în articole:

Momentan atât, în majoritatea cazurilor trebuie mutat titlul infobox la Infocaseta.— Ionutzmovie discută 22 martie 2011 19:28 (EET)

Cererea lui Alex17nico este fără obiect (nu există Format:Box chimie, nici Format:Infobox chimie. --92.80.252.234 (discuție) 27 noiembrie 2011 16:17 (EET)
Am început să fac modificările (cu RsocolBot). Răzvan Socol mesaj 22 martie 2011 20:59 (EET)
Am oarece rețineri să înlocuiesc {{Infobox album}} cu {{Infocaseta Înregistrare muzicală}}; mi se pare o denumire cam lungă și cam greoaie. Momentan {{Infocaseta Înregistrare muzicală}} este folosit în mod direct doar în 8 pagini, iar {{Infobox album}} în 1773 de pagini. Nu credeți că ar fi mai bine să rămână cu numele {{Infocaseta Album}} și eventual să mai facem o {{Infocaseta Single}} (după modelul en:Template:Infobox album și en:Template:Infobox single)? Răzvan Socol mesaj 23 martie 2011 20:29 (EET)
Cum separăm cutiile pentru album de cele pentru discurile single (pe bază de categorii)? Oricum scopul proiectului este de a unifica infocasetele. Poate denumirea Infocaseta Muzică s-ar potrivi, dar întâi să le cer părerea celor care le utilizează mai des.— Ionutzmovie discută 23 martie 2011 20:51 (EET)

Ionutzmovie discută 27 martie 2011 23:20 (EEST)

Înlăturarea trimiterilor către geocities.com[modificare | modificare sursă]

Dat fiind că Geocities e pa, am început un proces semi-automat de înlăturare a trimiterilor către acest sit din namespace-ul articolelor. E vorba despre ~350 de situații. Primele douăzeci de contribuții în acest sens sunt aici. Voi continua în măsura în care nu va exista o poziție de opoziție în această privință. --Rebel 24 martie 2011 18:38 (EET)

Cred că acolo unde sunt folosite ca referințe (cum ar fi aici) ar trebui să înlocuite cu link-uri către Internet Archive, dacă sunt disponibile (de exemplu [2]), eventual prin folosirea parametrului archiveurl al {{cite web}}. Răzvan Socol mesaj 24 martie 2011 20:10 (EET)


Numele de luni scrise cu majusculă[modificare | modificare sursă]

Când adaug data publicării unui articol de ziar, dau copy-paste și nu corectez, pe motiv de viteză de lucru. Multe ziare scriu „August” în loc de „august”. Presupun că nu sunt singurul care introduce nume de luni la modul acesta. Ar fi poate o idee bună corectarea automată în articole. —  Ark25  (discuție) 5 iunie 2011 08:26 (EEST)

Consistența paginilor cu diacritice vechi și noi în titlu[modificare | modificare sursă]

Imediat după ce s-a făcut trecerea de la diacritice vechi la cele noi, paginile care aveau în titlu diacritice vechi, redirectau la cele cu diacritice noi. Exemplu: Argeş redirectează la Argeș. După un timp, unele dintre ele au fost modificate, astfel că în unele cazuri acest lucru nu mai întâmplă. De exemplu Goleşti nu mai redirectează la Golești. Ar fi utilă o verificare periodică automată pentru detectarea unor asemenea inconsistențe. Acolo unde pagina cu ș corect este o redirectare, cea cu ș cu sedilă ar trebui să fie identică cu ea, adică aceeași redirectare. —  Ark25  (discuție) 22 iulie 2011 01:02 (EEST)

Redenumirea formatului {{Infocaseta Funcție oficială}}[modificare | modificare sursă]

Vezi Discuție Format:Infocaseta Funcție oficială. Odată redenumit, trebuie făcută substituția în toate articolele care îl folosesc. Pot folosi Replace.py. —Andreidiscuţie 27 noiembrie 2011 13:45 (EET)

Procesul s-a încheiat. —Andreidiscuţie 6 decembrie 2011 11:11 (EET)

Delinking[modificare | modificare sursă]

Am mai folosit Delinker.py din Pywikipediabot ca să mă ajute când fac curățenie în imaginile cu probleme de drepturi de autor. CommonsDelinker rulează scriptul pentru fișierele șterse de la Commons, dar aș vrea să-l folosesc permanent și aici. Acum este activ sub userul Andrebot, cu următoarele configurări: rulează după cel puțin 2 minute de la ștergerea unui fișier și nu operează pe cazurile când sumarul ștergerii conține șirul „no-delink”. —Andreidiscuţie 3 decembrie 2011 18:05 (EET)

2 minute ar putea să fie insuficiente să încerci un nou fișier după ce unul vechi a fost șters. Sugerez 5 sau 10 minute.--Strainu (دسستي‎)  3 decembrie 2011 20:37 (EET)
OK, o să schimb configurația la 10 minute. —Andreidiscuţie 6 decembrie 2011 11:10 (EET)

Limba română: "PE + "[modificare | modificare sursă]

În jur de 7 dec 2011 a început la Cafenea [[Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2011/decembrie#Limba română: "PE + "|o discuție nouă cu titlul Limba română: "PE + "]], unde mai toți contribuitorii am căzut de acord că următoarele expresii, care apar deseori în corpul articolelor Wikipediei, posedă un mod de exprimare neliterar și deci neenciclopedic, cu toate că în viața cotidiană ele se utilizează des:

 • în ..., unde cele 3 puncte semnifică o dată oarecare, de ex. „în 1 ianuarie 2012”;
 • în data de ...;
 • pe ...
 • pe data de ...
 • la data de ...

Dorim un robot, numit de ex. „NuÎnDataDe”, care să le poată transforma pe toate în expresia "la ...", de ex. „la 1 ianuarie 2012”.

În plus, următoarele expresii

 • din ...
 • din data de ...

să le transforme în „de la ...”.

Majuscula inițială, dacă e prezentă, trebuie preluată în noua expresie.
Robotul ar urma să fie aplicat să zicem din 6 în 6 luni la toate articolele.
Cine poate, vă rog, să se ocupe de această cerere? SALVE! --NeaNita (discuție) 11 decembrie 2011 17:47 (EET)

Să nu se uite de mutarea articolelor (de exemplu Lorenzo de' Medici) din categoria veche în alta nouă. Discuția de la Cafenea a fost [[Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2011/decembrie#Limba română: "PE + "|arhivată]]. --92.80.194.180 (discuție) 18 ianuarie 2012 19:20 (EET)
Trebuiesc procesate pe rând. M-am uitat puțin la din data de .... Am găsit 277 de rezultate (fără majusculă). Am făcut înlocuirea pe primele 16 pagini găsite. Vă rog vedeți dacă este în regulă - la Special:Contribuții/ArkBot. —  Ark25  (discuție) 20 ianuarie 2012 05:40 (EET)
Iar în legătură cu categoriile, pe care le folosim? Categorie:Nașteri pe 1 ianuarie sau Categorie:Nașteri la 1 ianuarie ? —  Ark25  (discuție) 20 ianuarie 2012 05:43 (EET)

Rezultate Google:

când? de când? până când?
în 1 ianuarie 1.540.000 din 1 ianuarie 18.600.000 până în 1 ianuarie 581.000
pe 1 ianuarie 9.280.000 de pe 1 ianuarie 6.170.000 până pe 1 ianuarie 927.000
la 1 ianuarie 32.000.000 de la 1 ianuarie 31.300.000 până la 1 ianuarie 3.360.000

--92.80.194.180 (discuție) 20 ianuarie 2012 20:28 (EET)

Update automat liste de monumente[modificare | modificare sursă]

Momentan scriu un robot care să extragă informații despre monumente din listă, din pozele de pe commons și articolele de la noi și să le coreleze:

 • să adauge linkuri către articolul despre un monument acolo unde există
 • să adauge coordonate în listă dacă ele există în articol
 • să adauge automat poza în listă dacă există una singură cu monumentul respectiv
 • să raporteze la Proiect:Monumente istorice/Erori următoarele situații:
  • în listă nu există codul respectiv, dar codul are formatul corect în articol/imagine
  • în listă nu există imagine și există mai multe imagini disponibile la commons
  • în listă și articol coordonatele sunt diferite (diferențe mai mari de 0,01 grade sau ~35 de secunde de grad)

Voi mai aveți alte idei de analiză automată a datelor?--Strainu (دسستي‎)  12 decembrie 2011 15:10 (EET)

Ar fi bine ca descrierea modificărilor să nu fie ceva fără informație (ca Wikipedia python library). Ar merge ceva gen Adăugare automată imagini/coordonate din proiectul WLM. —Andreidiscuţie 22 decembrie 2011 11:50 (EET)
Ups, scăpare. Corectez acum. :)--Strainu (دسستي‎)  22 decembrie 2011 12:16 (EET)

Aș vrea să adaug și arhitectul, extras din articol acolo unde formatul permite și să adaug încă o clasă de erori - inconsecvențe între articol și listă.--Strainu (دسستي‎)  27 decembrie 2011 00:45 (EET)


Chemical bot[modificare | modificare sursă]

Ar fi de dorit un bot care să inițializeze articole despre substanțe cu infocasete, formula si un text de tipul X este un compus chimic. (pentru wikiproiectul substante).--188.26.22.131 (discuție) 28 decembrie 2011 19:26 (EET)

corectat anii[modificare | modificare sursă]

Solicit un robot care să schimbe diferitele variante (î.e.n., i.e.n., i.Hr., Î HR., î. Cr., î. C., etc) în cea standard î.Hr.. (Cu 2 mici obiecții: 1) dacă nu cumva există așa robot. 2) dacă comunitatea consideră că varianta standard este î.Hr.). Și ceva asemănător ar trebui și cu d.Hr., d. Hr., AD ... să fie schimbate cu nimic, deși aici este mai complicat, uneori se pun după an pentru a se face o nuanțare --Terraflorin (discuție) 1 ianuarie 2012 22:53 (EET)

„î. Hr.” și „î.e.n.” sunt ambele utilizate și nu cred că una e standard și alta nu (doar diferitele prescurtări ale lui înainte de Hristos ar putea fi înlocuite cu î.Hr.). În ce le privește pe cele din urmă (d. Hr., e.n.) nu cred că trebuie eliminate, pentru că uneori (la ani cu valori mici), e nevoie de clarificare, iar cazurile în care este clar redundant cred că sunt o minoritate puțin semnificativă. Replace.py din Pywikipediabot se poate folosi, semiautomat; cred că există o funcționalitate similară și în AWB. —Andreidiscuţie 2 ianuarie 2012 23:12 (EET)
Uniformizarea acestor variații a născut controverse de fiecare dată, unii considerând că variantele cu Hristos nu sunt suficient de neutre. Cred deci că un robot n-ar fi potrivit până la clarificarea problemei.--Strainu (دسستي‎)  3 ianuarie 2012 02:03 (EET)

One side Interwikis[modificare | modificare sursă]

Hi,at first excuse me that i wrote in english! I couldn't find related page for sending this message
I made some statics in fa.wiki that shows in your wiki you have many conflicts in interwikis this and most of them need to Merge or their interwiki has some problems (bots or users) and most of them have to correct with users in interwiki correction wikiprojects
I developed some codes but I don't know how and where can I put these daily data.If you have a user can localize and run these codes it is much better for me :) else please tell me in fa:user:reza1615 I will run it (after asking bot flag).Reza1615 (discuție) 10 ianuarie 2012 17:31 (EET)

5 Aprilie[modificare | modificare sursă]

Poate ar fi o idee bună să dresăm un bot care corectează datele calendaristice scrise cu majusculă, ex.: 5 Aprilie -> 5 aprilie. //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 20 ianuarie 2012, 18:30

Am încercat eu ceva, dar robotul a luat-o și pe arătură. De exemplu la pagina 10 februarie s-a băgat în interwiki-uri. Trebuie să facem o discuție pe larg despre subiectul acesta.

Ca să identific paginile în care trebuie făcute înlocuiri, am folosit AWB Data scanner și am căutat textul următor:

 ([0-9]) *(Ianuarie|Februarie|Martie|Aprilie|Mai|Iunie|Iulie|August|Septembrie|Octombrie|Noiembrie|Decembrie)\b

Căutarea am făcut-o bifând "Regex" și "Case sensitive". Am găsit 5.700 de pagini. În aceste pagini trebuie făcute înlocuirile.

Textul de înlocuit: (cu CaseSensitive și Regex bifate)

 ([0-9]) *Mai\b

cu

 $1 mai


Prima întrebare este: ce să fac pentru ca AWB să evite interwiki-urile atunci când face înlocuiri?

Trebuie avut în vedere și faptul că scriptul va înlocui „1 Mai” cu „1 mai” chiar și dacă nu este cazul. Fiind destul de puține cazuri de genul acesta, poate că s-ar putea accepta astfel de modificări greșite, revenirea făcându-se manual. Sau poate mai bine făcută o listă cu articolele în care să nu modificăm, sau o listă cu datele care nu trebuiesc atinse (sărbători).

Mai trebuie discutat și ce alte cazuri există de care trebuie să ținem cont. —  Ark25  (discuție) 7 februarie 2012 19:22 (EET)

Hehe. Bine ai venit în lumea minunată a limbajului mediawiki, unde aproape totul e permis! Toate problemele astea le-am avut și eu la diacritice, deci poți să te inspiri de la MediaWiki:Diacritice.js. Extras de acolo, ai expresia regulată care îți identifică interwiki-urile și fișierele. Asta îți parcurge și o parte din descrierea imaginilor, deci o să-ți rămână și instanțe greșite nemodificate:
var interwiki_regexp = /\[\[:?([a-z]{2,3}|fișier|imagine|media|simple|roa-rup|be-x-old|zh-(yue|classical|min-nan)|bat-smg|cbk-zam|nds-nl|map-bms|fișier|file|image):(.*?)\]\]/gi
Strainu (دسستي‎)  7 februarie 2012 19:33 (EET)
Mulțumesc, e bine de știut. deocamdată am găsit că AWB poate să ignore interwiki-urile (aici). —  Ark25  (discuție) 9 februarie 2012 17:34 (EET)

defaultsort[modificare | modificare sursă]

Cred că specificul ordonării articolelor în categorii (întâi cele 26 litere latinești, apoi ă, â, i, ș și ț) impune o parcurgere a tuturor articole și adăugarea (sau modificarea) unei linii de DEFAULTSORT. Exemplu pentru Căderea Constantinopolului: {{DEFAULTSORT:Caăderea Constantinopolului}}. De asemenea, trebuie executată și o parcurgere lunară pentru articolele recent create sau redenumite. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 13 februarie 2012, 00:06

Inadvertență[modificare | modificare sursă]

La articolele despre ani (iau la întâmplare 35 î.Hr.), evenimentele sunt împărțite în Milenii, Secole și Decade. Exită o problemă: O decadă este o perioadă de timp de zece zile consecutive. Corect ar fi Decenii, deoarece prin deceniu (latină decem = zece și annus = an) se înțelege o perioadă de timp ce cuprinde 10 (zece) ani consecutivi. Și poate apărea situația anormală de a se scrie: "prima decadă a primei decade a acestui secol" în loc de "prima decadă a primului deceniu al acestui secol".

Este posibilă corectarea cu ajutorului unui bot? --Miehs (discuție) 13 februarie 2012 15:30 (EET)

X mark.svg Nerealizat. --GEO (discuție) 14 iulie 2013 15:12 (EEST)
Rezolvat Rezolvat. Pe lângă aceasta au mai fost reparate și niște legături (vedeți spre exemplu același 35 î.Hr.).--AlternoBreak(discuție) 16 iulie 2013 16:51 (EEST)

Infocaseta substanță[modificare | modificare sursă]

Pentru punerea infocasetelor, am nevoie de bot.  Alex17nico  (discuție) 11 martie 2012 19:44 (EET)

Există un bot specializat pe infocasete substanțe pe en.wp Chemobot. Oare s-ar putea adapta pentru ro.wp?--86.125.176.31 (discuție) 11 martie 2012 20:02 (EET)

Categorie:Cărți apărute în yyyy[modificare | modificare sursă]

Poate face cineva un robot să schimbe toate categoriile de forma Categorie:Cărți apărute în yyyy în Categorie:Cărți din yyyy (să avem o uniformizare după modelul Categorie:Romane din yyyy, Categorie:Filme din yyyy)??? --Terraflorin (discuție) 12 martie 2012 14:36 (EET)

Propun modelul cu conținutul acesta. --GEO (discuție) 12 martie 2012 15:34 (EET)

Lista planetelor minore[modificare | modificare sursă]

Există un robot care să schimbe lunile din engleză în română??? Mă refer la listele de câte 100 de planete minore listate în Lista planetelor minore (cele albastre începând cu Lista planetelor minore#planetelor minore 1 — 10000 deoarece cele de sus care conțin câte 1000 de planete minore sunt formate din 10 astfel de liste a câte 100 planete minore) --Terraflorin (discuție) 16 mai 2012 10:34 (EEST)

Categorii în ordine alfabetică[modificare | modificare sursă]

Titlul spune tot: Sarcină pentru un ro.bot să pună categoriile în ordine alfabetică (eventual cele de la biografii cu Născut la... Decedat la... să rămână primele) _ Florinvorbărieisprăvi 4 iunie 2012 10:04 (EEST)

Corectare „așează” în „așază”[modificare | modificare sursă]

Există peste 300 de pagini care conțin această greșeală. Vreau să rulez robotul AWB pentru a corecta aceste erori.  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 11:23 (EEST)

P.S. La fel și pentru „înșeală” → „înșală”.  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 11:25 (EEST) (Cerere retrasă deoarece nu mai dețin robotul)
Nu există consens, după cum bine s-a văzut. Insistența folosirii robotului după opoziția explicită a altor utilizatori, constituie o forțare de notă și un abuz. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 18:18 (EEST)
[conținut adus de la Discuție Utilizator:Firilacroco]
Salut! Nu știu de ce ai pus robotul să mănânce e-ul din rădăcina verbului "a așeza". Te rog să remediezi situația. Numai bine, --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 16:39 (EEST)
Lucru valabil și pentru verbul „a înșela” > „înșeală”. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 16:41 (EEST)
Screen capture doom 2.png
Stimabile domn, eu înainte să spun ceva sau să fac ceva mă documentez. Sfatul meu este să faceți și dumneavoastră același lucru pe viitor. Am făcut acea corectare necesară conform DOOM2 (v. captura din dreapta): așeza (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. ez, 3 a, 1 pl. așezăm; conj. prez. 3 să așeze; ger. așezând.
Același lucru este valabil și pentru a înșela. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, vă pot face captură și pentru acel verb.
Pun această inadvertență a dumneavoastră pe seama faptului că nu mai locuiți în România de ceva vreme, iar limba română se schimbă. O zi bună,  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 17:23 (EEST)
Vă cred pe cuvânt, însă nu consider necesar să fim mai catolici decât papa. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 17:27 (EEST)
Dar este necesar să scriem conform normelor lingvistice în vigoare.  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 17:28 (EEST)
Sigur că scriem după norme, însă robotul nu este instrumentul cel mai potrivit pentru operarea unei astfel de actualizări, pentru simplul motiv că nu distinge între citate și schimbă la grămadă. Dacă spiritul limbii îl va adopta pe "așază", atunci modificarea articolelor se va produce natural, pe măsură ce contributorii vor edita articolele respective, iar nu cu toptanul. Operarea cu roboți este cu totul artificială, la propriu și la figurat. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 17:32 (EEST)
Eu nu inteleg de ce s-a schimbat din așează în așază. In romania tot timpul e cineva care reinventeaza roata la caruta, chiar daca sunt academicieni, sau poate tocmai ca sunt academicieni. Pe mine m-a invatat invatatoarea si d-ul profesor de limba romana ca se spune așează. Va rog pe paginile mele de discutii nu bagati robotul cu astfel de actiuni pe care eu consider ca sunt extreme. Eu nu cred ca daca iesim pe strada romanul obisnuit stie ca se spune asaza in loc de aseaza. El stie ca se spune succesuri si eșece. Asa ca vorba lui Mihai, nu suntem catolici mai rau ca papa. Lasati-o balta cu schimbarea limbii romane. Asybaris aport 28 iunie 2012 17:37 (EEST)
analfabeti.ro. --188.40.0.67 (discuție) 28 iunie 2012 17:39 (EEST)
„înșală” și „așază” sunt așa din 1982 (DOOM1). Nu sunt marcate cu „!” (simbolul pentru modificări de normă față de DOOM1).  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 17:41 (EEST)
Asybaris, asta este o enciclopedie. Nu scriem în stilul colocvial, deci trebuie să respectăm norma (Gramatica Academiei și DOOM).  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 17:46 (EEST)
Limba a fost mereu în schimbare. Unele idei noi prind, altele nu. Inovațiile trebuie să treacă testul practic, altfel rămân simple încercări. Bănuiesc că Academia Română a încercat o simplificare, așa încât pornesc de la ideea bunei intenții, la fel cum cred că a fost o bună intenție a lui Daniel de a pune robotul să schimbe toate paginile. Cum spuneam, aceste modificări trebuie să treacă testul practic. Iar cea mai bună probă este folosirea de către utilizatori. Școala Ardeleană a reușit să înlocuiască în uzul limbii române unele cuvinte considerate prea slave sau prea nu știu cum. De aceea zicem azi rege și nu crai. Cu toate acestea cuvântul crai a rezistat în colinde și în expresii. De aceea nu pot pune robotul să-l înlocuiască pe crai cu rege, că rămân fără cei trei crai de la răsărit și citind Regeiova nu voi mai înțelege că este vorba despre Craiova. Foarte simplu. Trebuie să respectăm (aproape că aș fi scris să iubim) limba și, în această ordine de idei, să o ferim de factorul artificial, oricât de bine intenționat ar fi. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 17:47 (EEST)
Legat de cererea de la Wikipedia:Sarcini pentru roboți, pagina aia nu e doar pentru notificări. Te rog [mesaj adresat lui Firilacroco: [3]] să lași o perioadă rezonabilă - măcar câteva zile - discuția deschisă înainte de a porni robotul. În felul acesta ai putea evita situații ca cea de față.--Strainu (دسستي‎)  28 iunie 2012 18:11 (EEST)
Trebuie vazut daca varianta aseaza este gresita (si abia in cazul acela ar trebui eliminata) sau daca ambele forme sunt corecte. In acel caz trebuie lasat textul la latitudinea autorului si operate modificarile doar in mod manual. --194.102.180.186 (discuție) 28 iunie 2012 18:26 (EEST)
De acord, cu rugămintea ca un robot să aducă articolele la starea de dinaintea modificării făcute astăzi de două ori de Firilacrocobot fără existența vreunui consens. Mulțumesc. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 18:37 (EEST)
De acord și eu, cu mențiunea că rămân neplăcut surprins să văd că un intelectual ca domnul Mihai Andrei nu știe să scrie corect și susține scrierea eronată a unor cuvinte.  Daniel  Mesaj  28 iunie 2012 18:41 (EEST)
Daniel, știi bine că nu am chef de scandal. Degeaba mă ataci (ai început discuția cu "stimabile domn") și îmi pui în spinare acuzația că nu știu scrie. Ei bine, eu consider că amândoi știm scrie și mai cred că amândoi suntem bine intenționați, cum ți-am spus chiar și după cei doi peri de la "stimabile domn". Cum ți-am arătat de la început, robotul nu este instrumentul potrivit pentru operarea modificării respective. Atâta tot. Acesta nu este un motiv să ne răstim unul la celălalt. --Mihai Andrei (discuție) 28 iunie 2012 18:46 (EEST)

Modificare {{drapel}} în {{flagicon}}[modificare | modificare sursă]

În momentul de față {{drapel}} și {{flagicon}} fac exact același lucru, adică afișează doar drapelul statului respectiv. În schimb există formatul {{flag}} care afișează și numele statului respectiv. Propun o sarcină pentru un robot: să înlocuiască includerile formatului {{drapel}} în {{flagicon}} pentru a putea redenumi apoi formatul {{flag}} în românescul {{drapel}}.

Se poate realiza foarte ușor cu AWB. Mulțumesc anticipat,  Daniel  Mesaj  3 iulie 2012 22:56 (EEST)

Cererea mai e valabilă? //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 26 iulie 2012, 10:33
Da. Mersi de răspuns. :)  Daniel  Mesaj  26 iulie 2012 10:40 (EEST)
Am pornit robotul. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 26 iulie 2012, 10:55
O să aibă ceva de lucru. :D  Daniel  Mesaj  26 iulie 2012 10:57 (EEST)
E deprins. A înlocuit {{main}} cu {{articol principal}} și {{Link GA}} cu {{Legătură AB}}, și asta a costat aproape 10000 de modificări :) //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 26 iulie 2012, 11:01
A luat în serios treaba :) //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 26 iulie 2012, 11:12
E gata. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 26 iulie 2012, 16:35
Mulțumesc și ție și robotului. :)  Daniel  Mesaj  26 iulie 2012 19:26 (EEST)

Arhivare automată a paginilor de discuții[modificare | modificare sursă]

Acum ceva timp, Gutza avea un robot care arhiva pagini de discuții, dar de la un timp a renunțat la el, chiar înainte de a se retrage din proiect. Am apucat în sfârșit să mă uit pe archivebot.py din Pywikipediabot. Pentru a merge la ro.wp a avut nevoie de modificări minimale (pe care le-am efectuat și le-am transmis ca patch; au fost și acceptate). Ca primă fază de test, îl rulez pe pagina mea de discuții, pe care a modificat-o suficient (zic eu) de corect astăzi, vezi modificările. Va rula în cron de pe aceeași mașină de pe care rulează și delinker, o dată pe zi. Dacă îl considerați util, puteți să-l puneți la treabă și pe alte pagini, folosind formatul {{Utilizator:Andrebot/Arhivare}}, conform documentației lui.

El poate fi derutat de semnături nestandard și de comentarii nesemnate și nedatate, dar pentru el este suficient un singur mesaj semnat corect și standard pentru a putea data (și arhiva) întreaga secțiune de discuții. Pentru a evita și mai mult problema asta, am în pregătire un robot care va adăuga {{nesemnat}} la mesajele din paginile de discuții pentru a avea cât mai puține astfel de cazuri, dar ăsta trebuie scris de la zero; la en.wp se folosește en:User:SineBot, care este closed-source. —Andreidiscuţie 4 august 2012 21:50 (EEST)

Tradu te rog și denumirile unităților de timp în descrierea modificării.--Strainu (دسستي‎)  14 august 2012 16:27 (EEST)
Deci, teoretic, semnătura mea ar fi praf în ochi pentru Andrebot? //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 14 august 2012, 17:06
Da, din cauza virgulei de după dată și din cauza lipsei fusului orar în paranteze după ea (ziua săptămânii nu are efect, poate fi păstrată fără probleme). —Andreidiscuţie 14 august 2012 17:12 (EEST)
Așa e ok? //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 14 august 2012 17:17 (EEST)

Dacă nu intenționezi să folosești scriptul și în altă parte, ai putea renunța la verificarea fusului orar, nu prea are sens aici.--Strainu (دسستي‎)  14 august 2012 17:23 (EEST)

@Strainu (conflict de modificare): Unitățile de timp nu sunt interpretate, archivebot.py trece în descrierea modificării direct textul dat între paranteze ca parametru formatului de configurare din pagină; scriptul e gândit în așa fel încât nici numele și formatul acelor parametri nu este modificabil. Mesajul internaționalizat archivebot-page-summary lasă loc de parametrul pentru vechime, iar în scriptul de bază (funcția shouldBeArchived, linia 274 actualmente) valoarea scoasă de regex din parametru este adăugată direct la mesajul externalizat. Internaționalizarea valorii este posibilă, dar complicată, mai ales pentru că trebuie să implice toate limbile. În tot cazul, pot încerca să încep să lucrez la asta, dar va lua ceva timp. —Andreidiscuţie 14 august 2012 17:34 (EEST)
@Gikü Da, acum e în conformitate cu expresia regulată.
@Strainu (mesajul al doilea) Verificarea asta e pusă în codul PyWikipediaBot, al cărui scop în principiu este să poată fi folosit de oricine, pe orice instalare de MediaWiki (nu doar la Wikipedia, nu doar la proiectele Fundației Wikimedia; asta în ciuda numelui). În fine, cred că pot să trec fusul orar ca opțional (cu un ?) și o să încerc asta; sper să fie acceptat patch-ul. —Andreidiscuţie 14 august 2012 17:34 (EEST)
Nu cred că trebuie neapărat să fie acceptat patchul propus de tine pentru fusul orar în upstream pentru a fi folosit astfel. E o modificare minoră, ar fi ușor de rezolvat o eventuală actualizare a scriptului.
Cred totuși că dacă vrei să propui ceva în upstream, o opțiune ar avea șanse mai mari decât o modificare a expresiei regulate.--Strainu (دسستي‎)  14 august 2012 17:50 (EEST)
Expresia regulată eu am creat-o, de aia sunt încrezător că se poate promova. M-am uitat un pic și mi se pare că de fapt e mai realizabil să internaționalizez descrierea (folosind MediaWiki:Hours și MediaWiki:Days și o funcție de care se pare că dispun în wikipedia.py - Site.mediawiki_message) decât să fac fusul orar opțional, asta pentru că formatul datei nu trebuie doar validat cu expresia regulată, mai trebuie și extrasă data cu tot cu fusul orar.
Prefer să merg cât mai mult cu upstreamul, pentru că aș vrea să evit istoria vechiului script de arhivare. —Andreidiscuţie 14 august 2012 18:30 (EEST)

Eliminarea formatului {{Dezvoltare}} din pagini nemodificate[modificare | modificare sursă]

Am scris în Java o clasă care se ocupă cu eliminarea acestui format din paginile unde nu are sens să fie, adică cele editate de mai mult de 48 de ore (știu că în practică, limita este de 24 de ore, dar să avem o marjă). Clasa ar fi suficient să fie rulată deocamdată ocazional, iar când voi reuși să fac un aranjament mai favorabil, periodic o dată pe săptămână, sub utilizatorul Andrebot. —Andreidiscuţie 24 octombrie 2012 11:29 (EEST)

Exemple de modificări: cele de la paginile Alexandru Macedonski, Guvernul României, Lendava și Potențial de acțiune. —Andreidiscuţie 24 octombrie 2012 11:56 (EEST)

Schimbare categorie[modificare | modificare sursă]

În loc de Categorie:Provincii Romane, articolele să fie incluse în Categorie:Provincii romane. --GEO (discuție) 27 octombrie 2012 23:48 (EEST)

Rezolvat Rezolvat (cu RsocolBot). Răzvan Socol mesaj 28 octombrie 2012 17:58 (EET)

Formă greșită[modificare | modificare sursă]

Vreau să fac propunerea de a programa un bot să înlocuiască forma greșită „președenția” cu forma corectă „președinția”. O căutare relevă că forma greșită apare în 91 de articole. --Hype supper (discuție) 7 decembrie 2012 17:56 (EET)

Excepție ar trebui să facă pagina Elemente problematice ale limbii române --Hype supper (discuție) 7 decembrie 2012 17:58 (EET)

Rezolvat Rezolvat. //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 7 decembrie 2012 23:44 (EET)

Infocasete UAT Introducere populație (2011) și cod SIRUTA în formatele din paginile comunelor și satelor[modificare | modificare sursă]

Intenționez să rulez un robot care să introducă rezultatele de la recensământul din 2011 în paginile comunelor. Cu această ocazie, voi introduce și codul SIRUTA în formate și voi crea redirectări în spațiul de nume Cod.

Când vor fi disponibile rezultatele pe sate, le voi introduce și pe acelea cu același robot.--Strainu (دسستي‎)  17 decembrie 2012 17:53 (EET)

Acolo unde sunt disponibile informațiile, voi adăuga și primarul, cu partid și alegeri și densitatea.
Întrebări:
 • Data alegerii se traduce de obicei prin ceva de genul: Primar: Ion Ionescu (din 1900). Ar trebui să fie acolo data ultimilor alegeri sau data de la care a fost ales prima dată?
 • Văd că se folosește (abuzează, IMO) {{Infocaseta Așezare}} în locul mai specializatelor {{Casetă comune România}} sau {{Infobox Sectoare București}}. E normal? Nu ar trebui să păstrăm mega-infocaseta pentru cei care se descurcă ușor cu formatele și să facem formate mai simple, specializate pe baza lui?--Strainu (دسستي‎)  23 decembrie 2012 00:28 (EET)
La prima întrebare, cred că ar trebui să punem data la care a fost ales prima dată (însă doar dacă n-a mai fost ales altcineva între timp). De exemplu, dacă în 1996 a fost ales X, în 2000 Y, în 2004 X, în 2008 X și în 2012 X, atunci punem 2004.
La a doua întrebare, sunt de acord că ar trebui folosite infocasete mai specializate, dacă există (iar acestea este bine să fie bazate pe cea generală, cum este cazul aici). Răzvan Socol mesaj 23 decembrie 2012 08:27 (EET)
E o idee foarte bună asta cu "de când n-a mai fost ales altcineva", dar nu știu dacă o să găsesc date așa de detaliate. Ai idee de vreo sursă pentru aceste date?--Strainu (دسستي‎)  23 decembrie 2012 11:35 (EET)
Așa are sens și ar fi ideal, eu așa am încercat să fac la comunele pe care le iau la mână, dar date complete sunt, într-adevăr, greu de găsit. Rezultatele alegerilor din 2008 și 2012 sunt disponibile, dar pentru alte date, nu prea avem. În ce privește infocasetele dedicate pentru comune și sate din România, le găsesc prea puțin utile în comparație cu Infocaseta Așezare; nu pot pune la componență „N sate”, iar lista lor să fie pliabilă, nu simt că am control asupra hărților de localizare. Sigur, sunt foarte bune la generarea codului pentru Infocaseta Așezare prin substituire. —Andreidiscuţie 23 decembrie 2012 12:47 (EET)

Autoritatea electorală permanentă are toate rezultatele din 1992 încoace (din 1996 pentru locale), inclusiv ca xls, dar vor fi teribil de parsat. Iar diacritice...lipsă. Se oferă cineva să ajute? :D Eu mă gândesc să cer direct câștigătorii prin legea 544, poate am noroc.

Am mai găsit: rezultate 2004, tot 2004 (pdf), un proiect neterminat (i-am contactat pe cei de la Asociația Pro Democrația să vedem dacă au datele), statistici pentru 1992,

Nelegat de sarcina de față, dar interesant pentru alte alegeri: rezultate pe partide la parlamentare 1992-2004 (tipul pare să fie receptiv la free content, a pus niște texte pe Wikisursă),

Pentru că scriptul e aproape gata și nu știu cât timp o să am după anul nou, aș vrea să merg mai departe fără să mai completez informația asta. Asta presupune informații greșite la unele comune, dar eventual pot fi luate la mână ulterior, iar cele prin care a trecut deja Andrei vor rămâne corecte.--Strainu (دسستي‎)  23 decembrie 2012 15:22 (EET)

Datele pe care le am pentru populație par să mai conțină greșeli. Eu validez modificările una câte una, dar vă rog să fiți atenți la modificări suspecte de populație. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  25 decembrie 2012 01:48 (EET)

Văd acum că Andrei a introdus în unele comune (ex. Comuna Vișinești, Dâmbovița) date despre recensământul din 2011 într-un alt parametru. După părerea mea datele curente ar trebui să fie la population, iar alte date în population_blankX. Pentru moment nu m-am atins de comunele respective.--Strainu (دسستي‎)  26 decembrie 2012 02:16 (EET)

M-am ferit să le adaug la parametrul „populație” pentru că datele respective avansate de INSSE sunt cu titlu de rezultate provizorii sau preliminare. —Andreidiscuţie 27 decembrie 2012 21:20 (EET)
Corect, însă sunt oricum estimări mai bune decât ce exista până în prezent. Nici datele din alți ani (am mai văzut 2007, 2009) nu sunt corecte, sunt doar estimări de la primării. Cred că ar trebui trecute la locul lor și actualizate la anul, când termină INSSE de verificat datele.--Strainu (دسستي‎)  27 decembrie 2012 22:44 (EET)

Altă problemă întâlnită: comunele ar trebui să aibă cod poștal? În SIRUTA cele care au un singur sat au, celelalte nu. Eu zic că nu ar trebui să aibă în mod normal.--Strainu (دسستي‎)  28 decembrie 2012 01:12 (EET)

Și câteva surse de date pentru suprafață: Alba (HTML online și XLS obținut pe legea 109/2007 de la Direcția de statistică), Arad (XLS obținut pe legea 109/2007 de la CJ), Argeș, Bacău, Bihor (XLS obținut pe legea 109/2007 de la Direcția de statistică), Bistrița-Năsăud (pdf per UAT), Botoșani, Brașov (HTML per UAT), Brăila, Buzău, Călărași (XLS obținut pe legea 109/2007 de la Direcția de statistică), Caraș-Severin, Cluj, Constanța (pdf pe uat), Covasna (html pe uat), Dâmbovița (XLS sursă necunoscută), Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj (XLS sursă necunoscută), Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș (PDF obținut pe legea 109/2007 de la Prefectură), Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș (xls, html, word), Tulcea, Vaslui, Vâlcea (html per UAT), Vrancea--Strainu (دسستي‎)  28 decembrie 2012 01:36 (EET)

N-am pus coduri poștale la nicio comună, dar mă întreb dacă nu cumva la orașele mari, care au coduri poștale la nivel de stradă, n-ar trebui să trecem intervalul în care se încadrează ele, și dacă poate n-am putea face același lucru pentru comune. —Andreidiscuţie 1 ianuarie 2013 15:12 (EET)
Dacă ștergi din infobox datele de la recensământul din 2002, poți, te rog, să păstrezi totuși referința lor bibliografică? De multe ori e folosită și în textul articolului și rămâne eroare. —Andreidiscuţie 1 ianuarie 2013 16:25 (EET)
E o idee bună cu intervalul de coduri poștale, dar nu se poate face automat cu datele pe care le avem acum. Cred că cel mai bine e să le las așa cum sunt și urmează să fie făcute manual.
Am înțeles cu sursa, o să o las.--Strainu (دسستي‎)  1 ianuarie 2013 18:55 (EET)

O altă situație ciudată s-a ivit la Breaza. În mod normal, articolele noastre despre orașe se referă atât la orașe ca unități administrativ-teritoriale cât și la localitatea în sine, reședința unității administrativ teritoriale (pentru detalii tehnice, vezi metodologia SIRUTA, codul 2, respectiv 17). Bineînțeles, la comune e fix invers, am separat cele 2 părți.

La U.A.T. Breaza însă, localitatea de reședință este Breaza de Jos, Prahova, care la noi e trecută ca sat. N-ar trebui oare să unim cele 2 articole?--Strainu (دسستي‎)  1 ianuarie 2013 18:55 (EET)

Din câte știu de la localnici, Breaza de Sus este tot zonă urbană (probabil, tot localitate urbană) și nu prea se poate distinge și greu se poate clarifica unde începe Breaza de Jos și unde se termină cea de Sus. De fapt, este și mai mare, deși administrația orașului e în Breaza de Jos. Breaza e un caz destul de special, la Boldești-Scăeni de exemplu, s-a mers chiar împotriva naturii doar pentru a avea un oraș cu un nucleu fuzionat și unitar, deși încă mai persistă distincția între Boldești și Scăeni. —Andreidiscuţie 3 ianuarie 2013 18:05 (EET)
Între timp, odată cu #Generarea secțiunilor de demografie pentru unitățile administrative din România, am inserat la toate comunele, orașele și municipiile codul SIRUTA, deci parțial am rezolvat problema, și mă gândesc cum să procedez și cu nivelul satelor: datele recensământului din 2011 nu sunt disponibile la acest nivel, ci doar ale celui din 2002. Baza de date am pus-o pe https://code.google.com/p/wikiro/ și o putem completa și folosi atunci când se limpezesc apele și la Wikidata.
Mai e un caz la fel ca U.A.T. Breaza (oraș cu localitate de reședință cu alt nume decât orașul), și anume Eforie (cu reședința, aparent, în Eforie Nord). Fiind un număr mic de excepții, cred că pot fi tratate excepțional. —Andreidiscuţie 23 august 2013 09:47 (EEST)

Nașteri la -> Nașteri pe, Decese la -> Decese pe[modificare | modificare sursă]

Există multe articole care la secțiunea de categorii au categorii precum Nașteri la 5 ianuarie în loc de Nașteri pe 5 ianuarie, asemeni pentru decese. V. [4] și [5]. Evident nu toate rezultatele de aici se referă problema semnalată, dar chiar și așa cred că sunt destul de multe. --Gdaniel111 (discuție) 12 martie 2013 16:24 (EET)

Eu am mai găsit doar trei articole cu această problemă: J. G. Ballard, Robert Noyce și Steve Jobs. --GEO (discuție) 13 martie 2013 01:37 (EET)
Poate, deci, că m-am înșelat eu. M-a amețit numărul de rezultate din căutarile mele. --Gdaniel111 (discuție) 13 martie 2013 14:33 (EET)

Referință irelevantă[modificare | modificare sursă]

În subcategoriile de la Categorie:Plăși din România Mare după județ, utilizatorul Wars a introdus sistematic o referință total irelevantă la: Comuna Rachițeni - Scurt istoric - rândurile 3 și 4. Mă simt vinovat, întrucât aceasta a venit ca răspuns la solicitarea mea de la Discuție:Plasă, care se referea, însă, la articolul principal Plasă. Rog un robot disponibil și binevoitor să se ocupe de eliminarea referinței din cele 72 de categorii. Nu știu dacă trebuie obținut în prealabil și consensul comunității la Cafenea sau în altă parte, fiind vorba de ștergeri operate în categorii create în serie. Mulțumesc. --Pafsanias (discuție) 26 iunie 2013 19:14 (EEST)

Rezolvat Rezolvat cu RsocolBot. Răzvan Socol mesaj 28 iunie 2013 06:24 (EEST)

Ceare articole[modificare | modificare sursă]

Cer să i se aprobe lui BreakBot dreptul de creare a paginilor cu ajutorul pluginului CSVLoader, pentru început a articolelor despre powiatele Poloniei, vedeți și Wikipedia:Serii de articole/Propuneri#Powiatele Poloniei.--AlternoBreak(discuție) 13 iulie 2013 18:18 (EEST)

Articole de exceptat[modificare | modificare sursă]

Aș avea niște articole care cuprind citate ce nu trebuie corectate de roboți, întrucât respectă grafia surselor. Cum s-ar putea face asta? --Hype supper (discuție) 28 iulie 2013 15:02 (EEST)

Textele respective se pot include în formatul {{Sic}}. Roboții trebuie să ignore acele texte. —Andreidiscuţie 5 august 2013 19:47 (EEST)

Generarea secțiunilor de demografie pentru unitățile administrative din România[modificare | modificare sursă]

Din datele finale ale recensământului din 2011 (publicate luna trecută), am alcătuit o bază de date PostgreSQL cu populația fiecărei comune, inclusiv cu componența etnică și confesională. Pe baza acestor date, vreau să generez secțiuni generice despre demografie în toate paginile unităților administrative, precum și grafice privind componența etnică și confesională. În principiu, textul generat de robot pentru o comună oarecare, este:

„În urma recensământului efectuat în 2011, populația comunei Independența se ridica la 3.121 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (74,75%). Principalele minorități sunt cele de turci (12,56%) și tătari (8,68%). Pentru 3,75% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[1] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (74,27%), cu o minoritate de musulmani (21,24%). Pentru 3,75% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[2]

</ref>”
 1. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: Tab8. Populația stabilă după etnie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/sR_Tab_8.xls. Accesat la 5 august 2013. 
 2. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: Tab13. Populația stabilă după religie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/sR_TAB_13.xls. Accesat la 5 august 2013. 

Iar imaginile ar putea arăta potențial așa:

Comuna aleasă este comuna Independența, Constanța, pentru diversitatea sa etnică și confesională medie.

În plus, mai pot face să se includă în infocasetă codul SIRUTA și populația din 2011 și 2002 (arătând tendința de creștere/scădere). Secțiunile nu se vor introduce acolo unde există deja secțiuni de „Demografie” sau „Populație”. Codul la care lucrez este în Java și poate fi consultat pe google code. Nu am scris încă partea care identifică articolele, le încarcă, verifică dacă există secțiune deja etc, ci doar pe cea care citește baza de date și generează textul. Aștept sugestii, poate se poate un pic mai bine. —Andreidiscuţie 5 august 2013 20:10 (EEST)

Sau să încerc să folosesc mai degrabă {{Pie chart}}? —Andreidiscuţie 6 august 2013 08:49 (EEST)
 • Actualizare. Adăugând și informațiile despre recensământul anterior și generând formate {{Pie chart}} în loc de imagini, iese ceva de genul:Circle frame.svg

Componența etnică a comunei Independența

     Români (74.75%)

     Turci (12.56%)

     Tătari (8.68%)

     Necunoscut (3.74%)

     Altă etnie (0.25%)Circle frame.svg

Componența confesională a comunei Independența

     Ortodocși (74.27%)

     Musulmani (21.24%)

     Necunoscută (3.74%)

     Altă religie (0.73%)

În urma recensământului efectuat în 2011, populația comunei Independența se ridica la 3.121 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când s-au înregistrat 3.196 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (74,75%). Principalele minorități sunt cele de turci (12,56%) și tătari (8,68%). Pentru 3,75% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (74,27%), cu o minoritate de musulmani (21,24%). Pentru 3,75% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[3]

 1. ^ Recensământul Populației și al Locuințelor 2002 - populația unităților administrative pe etnii”. Kulturális Innovációs Alapítvány (KIA.hu - Fundația Culturală pentru Inovație). http://www.kia.hu/konyvtar/erdely/erd2002/etnii2002.zip. Accesat la 6 august 2013. 
 2. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: Tab8. Populația stabilă după etnie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/sR_Tab_8.xls. Accesat la 5 august 2013. 
 3. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: Tab13. Populația stabilă după religie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/sR_TAB_13.xls. Accesat la 5 august 2013. 

(tot pentru comuna Independența, Constanța) Mie îmi place mai mult, pentru că se citesc mai clar graficele. —Andreidiscuţie 6 august 2013 13:26 (EEST)
Circle frame.svg

Componența etnică a comunei Independența

     Români (74.75%)

     Turci (12.56%)

     Tătari (8.68%)

     Necunoscut (3.74%)

     Altă etnie (0.25%)

În primul rând, thumbs up pentru inițiativa și efortul de a crea această bază de date.

Pie chart. Versiunea a doua este mai bună, pentru că în 2D se vede mai bine decât în acel 3D cam tulbure. De asemenea listele sunt binevenite.
 • Ceea ce ar îmbunătăți piechart-urile ar fi afișarea majorității începând cu primul cadran, în sensul antitrigonometric. La fel ca în versiunea primă, 3D.
 • Aș face culorile o idee mai pale. Așa ->
 • Se poate renunța la marginea neagră a cercului?
Text.
 • Cum se afișează textul când structura populației este - să spunem - 30%, 25%, 25%, 15%, 5%? Adică dacă primul procent este mai mic decât 50%? Variante:
  • Majoritatea relativă locuitorilor sunt români (30%).
  • Sau cei mai mulți locuitori sunt români (30%)
  • Primul grup ca mărime sunt românii, cu 30% din totalul populației stabile..
 • În textul tău, folosești atât trecutul, cât și prezentul. Aș folosi doar trecutul.
 • În felul cum e formulată versiunea actualizată a textului și dacă se trece la trecut, se poate crea ambiguitate, nefiind clar dacă procentele (Majoritatea locuitorilor sunt români (74,75%). Principalele minorități sunt cele de turci (12,56%) și tătari (8,68%). Pentru 3,75% din populație) se referă la 2002 sau la 2011. Cam atât pentru moment.--Hype supper (discuție) 6 august 2013 14:23 (EEST)
Mulțumesc, a fost mai ușor decât mă așteptam: m-am bazat pe eforturile lui Strainu (care mi-a furnizat o bază de date cu codurile SIRUTA și cu numele localităților cu diacritice — ceva extrem de rar în documentele oficiale) și pe numeroase biblioteci de clase Java. Deși clasa care face editarea propriu-zisă se apropie de 1000 de linii de cod, ea s-a scris aproape singură.
Din păcate, {{Pie chart}} permite foarte puțină flexibilitate (în schimbul clarității informației și simplității creării — fără să fie nevoie de upload pe Commons). Nu pot înlătura conturul și nici nu pot (oricât aș vrea și eu) să schimb sensul de generare a graficului.
În ce privește culorile, ele sunt un set generat automat de biblioteca JFreeChart (îl utilizam și pentru graficele generate, și apoi l-am trecut și la Pie chart), pe care le-am modificat puțin să fie consistente de la grafic la grafic, dar și cu alte imagini realizate de Andrein — și cu unele culori asociate frecvent unor etnii — mov pentru români, verde pentru maghiari, galben pentru ucraineni, roșu pentru turci. Deci există în total 22 de culori pentru diversele etnii, unele în nuanțe mai pale, altele mai pure. Pot să încerc să schimb culorile pentru etniile principale (români, maghiari, romi) pentru a fi mai pale, dar voi face asta în principal prin schimb cu alte grupuri, ca să păstrez suficiente diferențe între ele ca să nu se confunde.
Întrebarea privind textul este legitimă. Încerc să-l fac cât mai natural (dat fiind că e generat de o mașină), dar nu e foarte ușor. Codul care generează textul este:
    final Nationality majority = findMajorityNationality(uta);
    final Map<Nationality, Double> minorities = findSignificantNationalMinorities(uta);
    if (majority != null) {
      textBuilder.append("Majoritatea locuitorilor sunt ");
      textBuilder.append(getNationalityLink(majority));
      textBuilder.append(" (");
      textBuilder.append(formatPercentage(100.0 * uta.getNationalStructure().get(majority) / uta.getPopulation()));
      textBuilder.append("%)");
      if (minorities.size() == 1) {
        textBuilder.append(", cu o minoritate de ");
        final Nationality min = minorities.keySet().iterator().next();
        textBuilder.append(getNationalityLink(min));
        textBuilder.append(" (");
        textBuilder.append(formatPercentage(100.0 * minorities.get(min)));
        textBuilder.append("%).");
      } else if (minorities.size() > 1) {
        textBuilder.append(". Principalele minorități sunt cele de ");
        final List<String> etnii = new ArrayList<String>();
        for (final Nationality min : minorities.keySet()) {
          etnii.add(getNationalityLink(min) + " (" + formatPercentage(100.0 * minorities.get(min)) + "%)");
        }
        textBuilder.append(StringUtils.join(etnii.toArray(), ", ", 0, etnii.size() - 1));
        textBuilder.append(" și ");
        textBuilder.append(etnii.get(etnii.size() - 1));
        textBuilder.append(".");
      } else {
        textBuilder.append(".");
      }
    } else {
      textBuilder.append("Nu există o etnie majoritară, locuitorii fiind ");
      final List<String> etnii = new ArrayList<String>();
      for (final Nationality min : minorities.keySet()) {
        etnii.add(getNationalityLink(min) + " (" + formatPercentage(100.0 * minorities.get(min)) + "%)");
      }
      textBuilder.append(StringUtils.join(etnii.toArray(), ", ", 0, etnii.size() - 1));
      textBuilder.append(" și ");
      textBuilder.append(etnii.get(etnii.size() - 1));
      textBuilder.append(".");
    }
    final int unknownNat = ObjectUtils.defaultIfNull(uta.getNationalStructure().get(Nationality.NONE), 0);
    if (0 < unknownNat) {
      textBuilder.append(" Pentru ");
      textBuilder.append(formatPercentage(100.0 * unknownNat / populatie));
      textBuilder.append("% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.");
    }
Deci tratez separat cazul în care nu există o majoritate. Exemplu ar fi comuna Sânpaul, Mureș:

„În urma recensământului efectuat în 2011, populația comunei Sânpaul se ridica la 4.233 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când s-au înregistrat 4.016 locuitori.[1] Nu există o etnie majoritară, locuitorii fiind maghiari (34,63%), români (30,92%) și romi (30,9%). Pentru 3,54% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2]

Din punct de vedere confesional, nu există o religie majoritară, locuitorii fiind ortodocși (43,8%), romano-catolici (34,28%) și reformați (15,92%). Pentru 3,47% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[3]
 1. ^ Recensământul Populației și al Locuințelor 2002 - populația unităților administrative pe etnii”. Kulturális Innovációs Alapítvány (KIA.hu - Fundația Culturală pentru Inovație). http://www.kia.hu/konyvtar/erdely/erd2002/etnii2002.zip. Accesat la 6 august 2013. 
 2. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: Tab8. Populația stabilă după etnie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/sR_Tab_8.xls. Accesat la 5 august 2013. 
 3. ^ Rezultatele finale ale Recensământului din 2011: Tab13. Populația stabilă după religie – județe, municipii, orașe, comune”. Institutul Național de Statistică din România. iulie 2013. http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/sR_TAB_13.xls. Accesat la 5 august 2013. 
Voi încerca să schimb formularea astfel: „conform recensământului efectuat în 2011 populația.... se ridică la ... locuitori, în creștere/scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 4.016 locuitori.” și apoi să folosesc prezentul, tocmai pentru a face cât mai clar (ca distanța între prezent și mai mult ca perfect) la ce cifre fac referire.
Acum partea grea este să detectez locul exact unde să inserez secțiunea (voi încerca imediat după o secțiune denumită „Geografie” sau „Așezare”), altfel imediat înainte de formatul de navigare sau de categorii. —Andreidiscuţie 7 august 2013 10:25 (EEST)Circle frame.svg

Componența etnică a municipiului Târgu Mureș

     Români (49.17%)

     Maghiari (42.84%)

     Romi (2.31%)

     Necunoscut (5.29%)

     Altă etnie (0.37%)

Circle frame.svg

Componența confesională a municipiului Târgu Mureș

     Ortodocși (45.15%)

     Romano-catolici (12.24%)

     Reformați (27.17%)

     Greco-catolici (2.36%)

     Unitarieni (2.45%)

     Martori ai lui Iehova (1.16%)

     Necunoscută (5.69%)

     Altă religie (3.75%)

Am preluat sugestiile privind culorile și am reușit să le fac un pic mai blânde. Iată în stânga cum arată o generare pentru municipiul Târgu Mureș (l-am ales pentru că are multe confesiuni și alte naționalități decât celelalte exemple). Textul ar arăta așa:

„Conform recensământului efectuat în 2011, populația municipiului Târgu Mureș se ridică la 134.290 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 150.041 de locuitori.[1] Nu există o etnie majoritară, locuitorii fiind români (49,17%), maghiari (42,84%) și romi (2,32%). Pentru 5,29% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2]

Din punct de vedere confesional, nu există o religie majoritară, locuitorii fiind ortodocși (45,15%), reformați (27,17%), romano-catolici (12,24%), unitarieni (2,45%), greco-catolici (2,37%) și martori ai lui Iehova (1,16%). Pentru 5,69% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[3]

  Aș vrea mai pe seară să lansez chiar în execuție, de probă, generarea propriu-zisă pentru unitățile din județul Vrancea (pe care îl am în lucru și comună cu comună). —Andreidiscuţie 7 august 2013 14:45 (EEST)
  PS: am văzut că {{Pie chart}} este folosit deja pentru localitățile din Republica Moldova, ceea ce ne dă un pic de consistență. Un pas ulterior, după ce termin cu unitățile administrative (comune, orașe, municipii) ar fi să generez asemenea secțiuni și pentru fiecare localitate în parte. Din păcate, nu sunt disponibile datele recensământului din 2011 la acest nivel; nu avem decât din 2002. —Andreidiscuţie 7 august 2013 14:51 (EEST)
  (reply to PS) Trăiască Arhidee :D //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 8 august 2013 23:24 (EEST)

  Observații:

  A lăsat cam mult spațiu după secțiune. --Hype supper (discuție) 7 august 2013 19:36 (EEST)
  Ar fi complicat să se seteze o mărime identică pentru cele două casete care cuprind piechart-rile?--Hype supper (discuție) 7 august 2013 19:36 (EEST)
  1. Am pus line-break cu clear=left, ca să nu intre charturile peste următoarea secțiune. Știu că e imperfect, dar mi se pare mai bine decât să se decaleze structura întregii pagini.
  2. Ar fi imposibil, {{Pie chart}} nu permite. Dimensiunea fiecărui div este dată de cea a legendei. Eu aș fi vrut să le pun într-un singur chenar, dar nici asta nu se poate. —Andreidiscuţie 8 august 2013 14:27 (EEST)
  În producție, am găsit câteva probleme: nu se calcula corect populația din 2002 pentru comunele nou-apărute sau cu structura schimbată (la care trebuie însumată populația satelor componente); de aceea am făcut revert și am regenerat azi. —Andreidiscuţie 8 august 2013 14:30 (EEST)
  Te-ai gândit să afișezi piecharturile la dreapta textului? Asta cred că ar rezolva problema interferenței cu titlurile secțiunilor, la care cred că te referi mai sus. Împotrivă vorbesc infocasetele localităților, dacă ele, la articole scurte, ar produce afișarea piecharturilor sub infocasetă și la depărtare mare de textuleț. --Hype supper (discuție) 8 august 2013 22:34 (EEST)
  Da, m-am gândit, dar, cum spui tu, dacă le pun în dreapta, interferă mai rău, pentru că în dreapta este infocaseta. Pe de altă parte, m-am gândit mai bine și cred că o să renunț la acel tag br, pentru că în general secțiunea este fie la sfârșit, fie înaintea unei secțiuni de istorie cu text generos, vezi de exemplu Comuna Ruginești, Vrancea. Am să pun un br doar imediat înaintea secțiunii de note, unde fie repară ceva, fie nu face niciun rău. —Andreidiscuţie 9 august 2013 09:28 (EEST)
  Până acum, am rulat robotul în mod „simulare”, pentru a mă asigura că nu sunt erori și am corectat câteva probleme — denumiri greșite în baza de date, denumiri greșite la Wikipedia, erori de sintaxă la Wikipedia (care împiedică parsarea), lipsa unor elemente în articol, care să permită identificarea locului de inserare a secțiunii noi. Asta s-a terminat în această dimineață.
  Dacă există deja o secțiune de bibliografie, robotul va lăsa doar un mesaj în pagina de discuție a articolului. Deci, pasul următor este să trec măcar prin paginile despre orașe (dacă nu și cele despre comune) și să șterg secțiunile de demografie care sunt total depășite sau cel puțin conțin date nerelevante sau nereferențiate, așa încât la rularea propriu-zisă să fie completate. —Andreidiscuţie 13 august 2013 10:38 (EEST)
  Ai nevoie de ajutor la operațiunea asta?--Hype supper (discuție) 13 august 2013 12:38 (EEST)
  Nu mi-ar strica. —Andreidiscuţie 13 august 2013 14:10 (EEST)
  Eu am timp în seara (în câteva ore) și mâine toată ziua. Dă-mi o listă și câteva exemple ca să-mi dau seama exact ce să fac. --Hype supper (discuție) 13 august 2013 16:55 (EEST)

  Nu vă fie cu bănat, cum va re-genera robotul informațiile scoase prin această modificare? (cămine, stadioane etc.) //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 13 august 2013 17:39 (EEST)

  @Giku, sunt date nerelevante sau neverificabile despre care vorbeam mai sus. Nu se citează nicio sursă pentru respectivele cămine, stadioane, și nici nu e relevant pentru demografie.
  @Hype supper, am pornit robotul din nou ca simulare și l-am pus să scrie la Utilizator:Andrebot/Pagini cu secțiune de demografie paginile în care identifică o secțiune de demografie. Trebuie judecat de la caz la caz. —Andreidiscuţie 13 august 2013 18:52 (EEST)
  Încă ceva, l-am făcut să modifice și să adauge și subformatele lui Format:Demografie (dacă există), deci graficele în stilul {{Demografie/Adjud}} vor fi actualizate și incluse de robot, și pot fi eliminate fără grijă din articole. —Andreidiscuţie 13 august 2013 18:54 (EEST)
  Cred că secțiuni de genul celei de la Comuna Almașu Mare, Alba ar putea fi temporar transformate într-un titlu „Demografie istorică”, pentru a fi apoi reunite cu secțiunea generată. Dar nu e neapărat obligatoriu, putem să le lăsăm așa și robotul doar va propune modificarea în pagina de discuții. —Andreidiscuţie 13 august 2013 18:59 (EEST)

  Ok, am terminat lista. Situația:

  • Unde informațiile pot fi în totalitate actualizate, am șters complet secțiunile Demografie sau Populație.
  • În cazul următoarelor orașe, nu am făcut nici o schimbare, pentru că au capitole complexe ref. la populație:
  1. Bacău (și secțiunea, și introducerea)
  2. Oradea (secțiunea e amplă)
  3. Comuna Cașin, Bacău (există câte un capitolaș Populație ptr. Fiecare sat)
  • Unde mai erau informații în plus față de cele „actualizabile”, sau am transformat secțiunea în Demografie (istoric)/Demografie (evoluție istorică), sau am șters totul și am mutat informațiile ce trebuie referențiate în pagina de discuții, într-o secțiune intitulată De readăugat, cu semnătura mea.
  Cred că s-ar putea apoi genera o listă cu articolele acestea, având în vedere cei doi indicatori de mai sus. Câteva exemple: Discuție:Blaj, Discuție:Alba Iulia și Discuție:Ocna Mureș.

  În rest, aș mai putea face mâine niște județe. --Hype supper (discuție) 14 august 2013 02:48 (EEST)

  Aseară am lăsat robotul pornit dar s-a poticnit pe undeva pe la Bihor, din cauza unei pierderi de conexiune. Am mai optimizat un pic și îi dau drumul iarăși. —Andreidiscuţie 14 august 2013 10:29 (EEST)
  Am curățat alfabetic județele până la Mehedinți, timp în care robotul le-a parcurs pe toate și a indexat în listă paginile cu secțiune. Voi porni robotul să ruleze pe județe până la Mehedinți. —Andreidiscuţie 14 august 2013 16:03 (EEST)
  Ok, m-am întors. Să încep de la Vrancea înspre mijlocul aflabetului ca să nu ne suprapunem? --Hype supper (discuție) 14 august 2013 16:40 (EEST)
  Da, deși acum eu urmăresc robotul să văd dacă trebuie făcut ceva pentru ce face el. —Andreidiscuţie 14 august 2013 16:43 (EEST)
  Bine; și încă ceva. Nu ar fi mai bine să mă faci următoarele 2-3 ore robot, ca să nu încurc patrularea modificărilor recent? Mă abțin atunci de la orice alte modificări până îmi retragi statutul de robot. --Hype supper (discuție) 14 august 2013 16:47 (EEST)
  Gata, am terminat. În regulă sărit doar peste câteva orașe mai mari, unde secțiunile Populație/Demografie erau complexe. Nu ai mai răspuns la propunerea să fiu transformat temporar în robot, așa că mi-e frică că-n seara asta am umplut la refuz pagina cu schimbările recente.--Hype supper (discuție) 15 august 2013 01:00 (EEST)

  ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── OK, am să rulez robotul și pe restul județelor acum. Statutul de robot e necesar doar pentru acțiuni automatizate, altfel e bine să fie văzute în schimbările recente. În tot cazul, dacă sunt mai puțin relevante, faptul că sunt patrulate automat face să nu încurce aproape deloc urmărirea schimbărilor recente. —Andreidiscuţie 20 august 2013 09:52 (EEST) Gata, a rulat. Mai am de văzut și eventual corectat județele cu litera „V”. Au fost niște erori prin Tulcea la pagini care aveau categoriile prea sus și le-am corectat. Acum rulez cosmetic_changes.py ca să corecteze spațiile prea mari introduse de robot și alte mici greșeli care existau deja; și voi rula și replace.py ca să corecteze linkurile către Rușii lipoveni din România, care au rămas roșii din cauza unei prelucrări puțin prea simpliste, dar pe care nu corectat-o în cod pentru că e mai simplu să procedez așa. —Andreidiscuţie 21 august 2013 12:04 (EEST)

  • Rectificare: au fost unele probleme la județele Tulcea, Galați și Vaslui. Cauza acestor probleme a fost că eu m-am ocupat de rezultatele parțiale ale recensământului din 2011, dar și de rezultatele alegerilor din iunie 2012, în perioada iunie-iulie 2012 (cu excepția localităților în care a avut cine să se ocupe) înainte de a mă înregistra sub acest nume. Mai mult de atât nu am avut timp și energie să fac. Iar datele rezultatelor parțiale ale recensământului din 2011, pe care acum le numești atât de ușor "eronate", la acel moment nu erau erori, ci erau singurele rezultate parțiale verificabile. Iar PDF-urile de pe site-ul INSSE nu erau dead-link-uri ca acum, ci erau publicate pe acest site. --Voluntarul de serviciu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mixolidic (discuție • contribuții).
  Nu-mi amintesc să fi fost probleme la Galați, dar la Vaslui, într-adevăr, erau. Erorile au fost cauzate de faptul că unele pagini aveau o categorie pusă imediat după infocasetă, și robotul a inserat secțiunile între cele două acolade care închideau infocaseta (crezând că acolo se termină articolul), făcând astfel pagina ilizibilă. Am corectat manual cauzele, iar dacă mi-a scăpat vreuna, rog pe oricine observă să-mi dea un mesaj sau să corecteze mutând secțiunea unde îi e locul.
  În ce privește datele anterioare publicării rezultatelor finale, introducerea lor ca date demografice certe a fost o greșeală și era evident că va fi așa; am și avertizat chiar în această pagină că acele date sunt cu titlu provizoriu și preliminar. Era clar că vor deveni legături moarte și că vor deveni perimate imediat ce se vor publica datele finale. Până la urmă am folosit în unele infocasete câteva, dar tot cu titlu de date preliminare (cu același statut ca estimările intermediare anuale, adică separat de datele oficiale ale ultimului recensământ cu date finale care până luna trecută era tot cel din 2002), iar prin acest proces automatizat le-am înlocuit pe toate. —Andreidiscuţie 23 august 2013 09:40 (EEST)

  La România ar mai trebui făcute operațiile și pentru județe și sectoare. Sau acolo sunt prea multe date în articol deja?--Strainu (دسستي‎)  15 octombrie 2013 00:13 (EEST)

  Mi s-a părut o complicație prea mare să scriu cod și pentru București și sectoare, dat fiind că sunt 7 articole, am considerat că se poate introduce manual. Nu am extras din xls nici datele pe județe; pentru 41 de județe, cam merită scris ceva cod. —Andreidiscuţie 15 octombrie 2013 10:50 (EEST)

  Sunt localități la care robotul nu a intervenit deloc, cum ar cazul satului Linești, Olt și celor patru sate Vulturești. XXN (discuție) 18 martie 2014 20:58 (EET)

  Robotul a lucrat pe unități administrative (adică comune), nu pe sate, deci nu a intervenit (încă) în niciun sat.
  PS: Satul Linești, Olt nu există, a fost desființat în 1968. —Andreidiscuţie 20 martie 2014 11:26 (EET)

  Alte țări[modificare | modificare sursă]

  N-ar merita rulat și pentru miile de orașe din alte țări pe care le avem? De-abia mai punem ceva informație în cioturi...--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2013 17:20 (EEST)

  Sigur că da, dar să avem bază de date cu recensămintele mai actuale din acele țări. —Andreidiscuţie 25 septembrie 2013 19:13 (EEST)
  • Ungaria pe județe, din ce înțeleg ne interesează 4.1.1.1, coloana R
  • Bulgaria, coloana B. Din păcate doar cu caractere chirilice. Viva Wikidata pentru traducere?
  Pe măsură ce permite timpul mă mai uit si la alte țări din UE, care au avut recensământ în 2011. Nu știu dacă merită preluate rezultatele din MD: ei au recensământ la anul, dar rezultatele vor fi probabil disponibile în 2016.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2013 21:19 (EEST)
  La Ungaria cred că prefer 4.1.6.1 și 4.1.7.1, care au exact datele pe care le-am folosit și pentru România (pe etnii și pe religii). La Bulgaria nu e o mare problemă că e în chirilice: câtă vreme lucrez în limbajul de programare în care vreau, cred că pot face și transliterare automată. —Andreidiscuţie 26 septembrie 2013 15:51 (EEST)
  Rectificare: la Ungaria vom avea nevoie și de 4.1.1.1 (coloana R), și de 4.1.6.1 și 4.1.7.1, pentru fiecare județ.
  La Bulgaria, tabelul acesta conține și datele pe etnii (pe confesiune se pare că nu există), deși sunt trecute doar două minorități (turcii și romii). Încep deocamdată cu Bulgaria (că are un singur xls pentru toată țara) și apoi voi trece la Ungaria. Apropo, știe cineva ce înseamnă „hazai nemzetiségek együtt” (pe care Google Translate îl traduce neinteligibil în „inclusiv etnic intern”)? —Andreidiscuţie 27 septembrie 2013 11:02 (EEST)
  Răspunsul lui Solt la Cafenea: înseamnă „totalul minorităților autohtone”. —Andreidiscuţie 30 septembrie 2013 13:45 (EEST)
  Update: am alcătuit deja baza de date a populației Bulgariei, acum lucrez la cea a Ungariei (dar am zilele astea foarte puțin timp la dispoziție). Curând voi propune formatele pentru textul de adăugat în articole și cel pentru localități (restul informațiilor voi încerca să le obțin din infocasetele de la bg.wp, respectiv hu.wp). La Ungaria, am mai avut nelămuriri lingvistice, dar am constatat că autoritățile maghiare publicaseră de fapt și tabele în limba engleză. —Andreidiscuţie 4 octombrie 2013 12:20 (EEST)
  Update: Abia acum reiau un pic lucrul la baza de date cu populația Ungariei. Am găsit între timp și datele de la recensământul din 2011 din Croația. —Andreidiscuţie 8 octombrie 2013 18:08 (EEST)
  Am terminat cu bazele de date pentru Bulgaria, Croația și Ungaria. Acum ar fi momentul să încep să generez secțiuni, și aș începe (alfabetic) cu Bulgaria. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2013 14:40 (EEST)

  Bulgaria[modificare | modificare sursă]

  Am început să scriu codul care generează textul de adăugat în articolele despre obștine. Avem articole cam despre o treime din aceste unități administrative (mai mari decât comunele românești, dar mai mici decât județele), deci cu această ocazie am putea genera și restul. Problema este că cele pe care le avem sunt denumite neuniform și neconform Wikipedia:Titluri. Adică, avem comuna Aitos și obștina Sandanski. Din câte țin minte consensul, se preferă obștina, nu comuna, și conform Wikipedia:Titluri#Articole despre diviziuni administrative, ar trebui să fie obștina Sandanski, Blagoevgrad și obștina Aitos, Burgas. Avem acum ocazia să și uniformizăm, deci pe care format îl preferăm? Eu aș prefera să respect îndrumarea și să redenumesc articolele în formatul Obștina <nume>, <regiune>.

  Pentru completarea articolelor noi, voi merge la bg.wp și voi parsa infocaseta, obținând de acolo suprafață, reședință, coordonate și hartă de localizare în cadrul regiunii. Introducerea ar fi ceva de genul X este o Obștină în regiunea Y, Bulgaria, formată din orașele A, B, C și din alte N sate. Reședința ei este în orașul Z, are o populație de Ț locuitori și o suprafață de Ș km². Ar urma mai jos o listă cu localitățile componente, grupată pe trei coloane, cum a făcut deja Compactforever la mai multe unități administrative. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2013 16:53 (EEST)

  ”Obștină”? Nu cred că am mai auzit cuvântul ăsta în limba română. Și se pare că nici dex-ul http://dexonline.ro/definitie/ob%C8%99tin%C4%83 Ca să nu ne complicăm cred că trebuie cel puțin în titluri să păstrăm standardul ăsta -> <nume>, <regiune>, simplu, fără precizarea că-i obștină, sau comună. (De altfel cum s-a și procedat pentru România: Horodnic de Jos, Suceava. și R.M. Mereni, Anenii Noi). Deja în articol s-ar putea utiliza și obștină, în caz că găsiți surse solide ce-ar confirma existența cuvântului în limba română. --XXN (discuție) 11 octombrie 2013 18:57 (EEST)
  OK, cum faci distincția între obștină/comună și satul sau orașul care are același nume? Wikipedia:Titluri a fost concepută exact cu distincția asta în minte: între o unitate administrativă și o așezare. În exemplul tău, avem satul Horodnic de Jos, Suceava care este o localitate și comuna Horodnic de Jos, Suceava, care este o unitate adminsitrativă. Dacă consensul este spre comună, nicio problemă, vom uniformiza cu denumirea de comună, dar trebuie să fie evident înainte să mă apuc să generez și să redenumesc pagini. De exemplu, la Polonia am concluzionat că unitatea administrativă dintre voievodat și gmină/comună să fie denumită powiat. Nu mai știu dacă au fost discuții și pe tema obștină/comună. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2013 19:06 (EEST)
  Nu am fost atent că e UT. Atunci pledez și eu pentru varianta completă Obștina <nume>, <regiune>. Văd că dintre non-slavi, cel puțin francezii păstrează titlul de obștină, deci am putea să-l preluăm și noi. --XXN (discuție) 11 octombrie 2013 19:30 (EEST)

  ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── S-a mai discutat în 2010 și 2013. Din câte înțeleg eu ultima variantă e fost să se meargă pe "comuna".--Strainu (دسستي‎)  11 octombrie 2013 19:34 (EEST)

  Da, țineam eu minte că am văzut o discuție la un moment dat, dar nu am găsit săpând prin istoric. Comună să fie, atunci, dacă așa este consensul. Se pare că chiar Compactforever, care a făcut inițial articolele cu Obștina, a cerut redenumirea lor automată. Acum avem ocazia. —Andreidiscuţie 13 octombrie 2013 00:16 (EEST)
  Am cam terminat scrisul codului care să genereze articole și secțiuni de demografie despre comunele și localitățile Bulgariei. Exemple sunt:
  Formatele de navigare care lipsesc din paginile satelor vor fi generate atunci când se trece prin comunele respective. —Andreidiscuţie 21 octombrie 2013 18:02 (EEST)
  Cum nu zice nimeni nimic, voi începe generarea în această seară. —Andreidiscuţie 24 octombrie 2013 18:16 (EEST)

  Ungaria[modificare | modificare sursă]

  Nu am ajuns încă la Ungaria, dar din ce am văzut, administrația locală din Ungaria s-a modificat în acest an, prin introducerea unei noi entități între nivelul județului și cel al satului, denumită járás. Întrebarea este: vom crea articole despre aceste unități? Dacă da, ce nume folosim în română (în fr.wp se pare că se preferă denumirea de district)? —Andreidiscuţie 11 octombrie 2013 16:53 (EEST)

  Am rezolvat cu baza de date pe Ungaria. În curând va începe crearea de articole și adăugarea de secțiuni de demografie. —Andreidiscuţie 10 iunie 2014 20:25 (EEST)
  Yes check.svg Terminat cu Ungaria. —Andreidiscuţie 29 iunie 2014 17:57 (EEST)

  Croația[modificare | modificare sursă]

  La Croația situația este destul de simplă, în sensul că e similară celei din România. Cantoanele sunt împărțite în unități administrative locale, numite orașe sau comune, unități la rândul lor formate din localități individuale. —Andreidiscuţie 11 octombrie 2013 16:55 (EEST)

  Sunt gata de rulare și la Croația. Aici avem mai puțin, deoarece recensământul nu conține date decât la nivel de comună/oraș și deci vom crea/actualiza articole despre cele circa 500 de orașe și comune ale Croației. —Andreidiscuţie 15 noiembrie 2013 10:56 (EET)
  Ați terminat pentru Croația? XXN (discuție) 27 decembrie 2013 15:12 (EET)
  Am terminat cu ce am de la recensământul din 2011, adică comune și orașe; nu am date despre sate, deși s-ar putea să le pot găsi în datele preliminare ale recensământului. Oricum, acum mă ocup de baza de date cu Ungaria. —Andreidiscuţie 1 ianuarie 2014 15:01 (EET)

  Grecia[modificare | modificare sursă]

  Începutul discuției + alte date importante sunt la cafenea.
  Să punem și Grecia la coadă, că aici e dezastru. Userul Pumpie cu botul său a creat sute de cioturi pentru localități grecești, amestecând laolaltă orașele și satele/comunele. În plus persistă eroarea asta de afișare a coordonatelor în infocasetă. XXN (discuție) 27 decembrie 2013 15:12 (EET)

  De acord cu propunerea lui XXN. Dacă e nevoie, dau și eu o mână de ajutor. Menționez că nu sunt un robot. --Pafsanias (discuție) 2 ianuarie 2014 01:16 (EET)

  Ucraina[modificare | modificare sursă]

  O să încerc să creez o bază de date cu limbile vorbite în localitățile ucrainene. Lucrurile au devenit de interes din cauza conflictului din regiune. N-ar strica să avem, de pildă, informația asta în articolul despre orașul Sloveansk. —Andreidiscuţie 10 iunie 2014 20:26 (EEST)

  Localități[modificare | modificare sursă]

  • Aș ruga să pornească cineva un bot care ar crea articole pentru localități, precum s-a mai făcut deja cu L.A. bot. Pentru început în prima fază sunt necesare localitățile din Marea Britanie, SUA, Spania, Germania și Italia. Într-o a doua fază (mai puțin urgent și important) se pot crea articole și pentru localitățile Argentinei, Braziliei, Chinei , Mexicului și Rusiei (aici pot apărea probleme din cauza transliterării duble ru->en->ro).

  Operațiunea asta chiar e importantă, căci sunt o mulțime de linkuri roșii pe toată wikipedia ce apelează denumiri de localități. Practic la toate biografiile de actori, interpreți și sportivi. La unii fotbaliști chiar am vrut să le creez articole pentru localitățile de baștină, dar mi-am dat seama că e mult de lucru și e timp pierdut în zadar, căci lucurul ăsta e exact pentru boți. N-o să stea editorii să creeze articole pentru fiece sătuc în parte...

  Ne trebuie niște baze de date de introdus în articole. Cam așa s-a făcut cu localitățile din Italia. În discuția de mai sus am ajuns la Bulgaria și Ungaria, și cel puțin la a doua vom avea articole care nu există încă și ar fi bine să le creăm. Rămâne deocamdată de văzut ce informații minimale trebuie introduse și de unde să le obținem. —Andreidiscuţie 27 septembrie 2013 10:56 (EEST)
  • Și o a doua sarcină: Trebuiesc actualizate menționările de Articol Bun, articol de calitate și liste de calitate din secțiunea cu legături interwiki. Adică botul să caute în wikipedia engleză cod de genul {{Link GA|fr}} și să-l importe în articolul respectiv al ro.wiki sub forma {{Legătură AB|fr}}. Nu știu cât de importantă e sarcina, dar eu personal, în debutul meu de wikipedist am șters câteva zeci de astfel de formate, întrucât credeam că sunt o altă variantă de IW link și trebuiesc eliminate, până nu mi-am dat seama și am înțeles ce sunt ele :( --XXN (discuție) 18 septembrie 2013 12:26 (EEST)

  Secțiune de educație pentru comunele din România[modificare | modificare sursă]

  Nu ar strica să avem în fiecare articol despre comune o frază-două despre ce unități de învățământ există pe teritoriul ei. Pentru alcătuirea bazei de date, ne va trebui un mic crawler care să umble pe site-ul Admitere 2012 să extragă și să structureze informațiile pe comune (deja am început să-l scriu, va apărea pe wikiro la code.google.com în curând). După aceea, putem să începem să ne gândim cum să formulăm secțiunea generată. —Andreidiscuţie 27 septembrie 2013 10:54 (EEST)

  Eu aș mai aștepta un pic. În acest moment sunt în desfășurare întâlniri între societatea civilă și diverse ministere în vederea identificării seturilor de date utile pentru http://data.gov.ro . Printre seturile de date cerute la MEN a fost și lista instituțiilor educaționale. Dacă nu se lungește prea mult, ar fi mai simplu și mai sigur decât un parser să luăm datele de acolo.--Strainu (دسستي‎)  27 septembrie 2013 13:51 (EEST)
  Uptate: răspunsul de la minister. După 1 decembrie s-ar părea că vom avea datele.--Strainu (دسستي‎)  8 octombrie 2013 19:50 (EEST)
  Excelent. Deci putem să așteptăm și să începem peste două luni. —Andreidiscuţie 9 octombrie 2013 10:55 (EEST)
  Moș Crăciun a venit mai devreme [6]--Strainu (دسستي‎)  14 noiembrie 2013 20:27 (EET)

  Repararea redirecționărilor numelor de comune cu diacritice vechi[modificare | modificare sursă]

  Când am trecut la diacriticele noi, s-au efectuat mutări și s-au creat niște redirecționări de la numele cu diacritice vechi la cele noi. Redirectările cu diacritice vechi ce existau deja au fost dublate de redirectări cu diacriticele noi. Problema este că ulterior s-a făcut separarea articolelor despre comună de cele despre sate, și astfel avem titlul cu diacritice noi unde se tratează comuna și titlul cu diacritice vechi care redirectează către sat. Un exemplu este Comuna Borduşani, Ialomiţa. Dacă nu poate Strainu să facă rapid ceva, voi încerca să scriu eu o clasă care să le repare. —Andreidiscuţie 27 septembrie 2013 10:54 (EEST)

  Mă ocup în weekend.--Strainu (دسستي‎)  27 septembrie 2013 13:51 (EEST)

  Yes check.svg Realizat. Am terminat cu comunele, acum continui cu celelalte pagini cu diacritice - am ajuns la D.--Strainu (دسستي‎)  5 octombrie 2013 09:35 (EEST)

  Gata în totalitate.--Strainu (دسستي‎)  8 octombrie 2013 19:50 (EEST)
  Mulțumesc. —Andreidiscuţie 9 octombrie 2013 10:55 (EEST)

  Formate fotbal - recategorisire[modificare | modificare sursă]

  E nevoie de un robot și careva cunoștințe de regex la Categorie:Formate fotbal.
  Deci toate paginile din categoria respectivă, denumirea cărora începe cu Format:Fb team trebuie mutate în Categorie:Formate echipe de fotbal, ele au subcategoria lor dedicată, în plus se va mai dezaglomera un pic categoria mamă căci e greu de căutat prin ea ceea ce-ți trebuie --XXN (discuție) 3 octombrie 2013 13:53 (EEST)

  Yes check.svg Realizat. Le-am mutat în subcategorii din Categorie:Formate echipe de fotbal, în funcție de țara echipei respective. Răzvan Socol mesaj 3 octombrie 2013 22:22 (EEST)
  Mulțumesc pentru receptivitate și efortul depus. Ați ales o cale mult mai grea, dar mai corectă :) --XXN (discuție) 3 octombrie 2013 23:29 (EEST)

  Categorie:Oameni în viață[modificare | modificare sursă]

  Este vreo șansă de a dezaglomera categoria asta Categorie:Oameni în viață cu un robot, prin repartizarea tuturor oamenilor pe la națiunile lor? O sarcină destul de grea:)
  Dar înainte de asta trebuie de mutat totul din Categorie:Persoane în viață în Categorie:Oameni în viață, și de șters categoria Persoane în viață. Asta-i simplă de tot, o pot face și eu doar că nu mi-am legalizat botul )) --XXN (discuție) 15 octombrie 2013 19:44 (EEST)

  Am început treaba, deși am stat puțin pe gânduri dacă nu ar fi mai bine ca în en.wiki, unde nu sunt deloc subcategorii la en:Category:Living people. Am căutat puțin prin discuțiile mai vechi și dat fiind faptul că nu am găsit nicio sugestie de a renunța la subcategorii, am început să mut articolele, în măsura în care le găsesc într-o subcategorie a Categorie:Oameni după țară. Răzvan Socol mesaj 16 octombrie 2013 21:05 (EEST)
  Totuși, nu mi-e clar ce ar trebui să facem la articolele care sunt în mai multe subcategorii a Categorie:Oameni după țară simultan, cum ar fi Gotye sau Jürgen Gjasula. Dacă până acum să spuneam că e "australian, belgian și om în viață", probabil ar trebui să spunem că e "australian în viață și belgian în viață". Trebuie să mă gândesc cum pot face asta ușor cu AWB-ul (fără să scriu cod); cred că doar prin mai multe treceri, făcând mai întâi o supracategorisire, iar apoi eliminând categoriile redundante. Răzvan Socol mesaj 16 octombrie 2013 21:16 (EEST)
  La Nicolao Dumitru chiar mi se pare ciudat: până acum el era "fotbalist român, fotbalist suedez, fotbalist italian și fotbalist brazilian"; conform modificărilor mele ar deveni "fotbalist român, fotbalist suedez, fotbalist italian, fotbalist brazilian, român în viață, suedez în viață, italian în viață și brazilian în viață". Parcă e prea de tot! Mă opresc și aștept alte opinii. Răzvan Socol mesaj 16 octombrie 2013 21:39 (EEST)
  Se poate de pus condiția că IF găsește 3 sau mai multe naționalități per persoană, să lese în pace articolul ăla. Din cele 496 de articole ce le avem acum în categorie, nu cred să fie mai mult de 25 de persoane cu triplă naționalitate. Iar cazul lui Nicolao cred că în genere e singular :) (sau max. 5 oameni). Sau poate inițiem un mic sondaj la cafenea ce facem cu ei.. /--/ XXN (discuție) 19 octombrie 2013 12:15 (EEST)

  Asta cu 'jde mii de naționalități e o prostie. Omul are una sau două cetățenii și cel mult 2 naționalități (mama și tata). Trebuie decis pe care le includem (cetățeniile sau naționalitățile). Cum cu naționalitățile e mai complicat, el putându-se considera ori român, ori brazilian ori ambele, aș zice că e mai sigur cu cetățenia. La en.wp văd că au categorii mixte, gen "Italieni de origine română" și "Italieni de origine braziliană", dar nu-mi pare chiar de necontestat.--Strainu (دسستي‎)  19 octombrie 2013 16:55 (EEST)

  Până vă decideți ce și cum să faceți, utilizatorul Nicolae Coman a dres manual două cincimi din articolele categoriei, adică peste 200. XXN (discuție) 18 februarie 2014 19:36 (EET)

  Comune Italia + altele[modificare | modificare sursă]

  Probabil ar fi trebuit să postez aici această propunere.


  Mi-a venit o idee să importăm articole de la enwiki articole despre baschetbaliști. Conform estimărilor sunt circa 1000. Așa cum nu avem editori activi în domeniul bashetului, asta ar fi cea mai bună soluție - cu un robot de creat articole pentru toți baschetbaliștii odată.

  Și încă o propunere referitor la geografie. De creat în masă articole pentru râuri. ”Spionând rușii”, am citit că ei au ”turnat” (citare mot-a-mot) aproape 20.000 de articole doar pentru râurile Rusiei. :) Noi la astea ele ne putem avânta, cel puțin nu acum, cu transcrierea vor fi bătăi de cap. Pentru început se pot imorta râurile din țările non-slavice. XXN (discuție) 5 ianuarie 2014 22:55 (EET)

  Format bpv[modificare | modificare sursă]

  Se caută un bot care ar introduce formatul bpv la articolele despre persoane ce sunt în viață. Personal, eu în ultimele luni creând câteva sute de articole biografice, nu am introdus la toți {{bpv}}.

  Format:Proiect Fb[modificare | modificare sursă]

  Simultan, sau separat de operațiunea de mai sus, ar trebui introdus formatul {{Proiect Fb}} la articolele ce țin de domeniul fotbalului, căci la moment doar 23,4% din articolele din domeniul fotbalului au fost atribuite proiectului Fotbal. XXN (discuție) 6 ianuarie 2014 02:58 (EET)

  Sunt de acord. Robotul tău se poate ocupa de asta? Ar trebui să fie introdus numai în infocasete, nu și în cadrul articolelor.— Ionutzmovie discută 11 ianuarie 2014 18:28 (EET)
  Dacă sincer nici nu am studiat această posibilitate, și mi-ar lua ceva timp. În ultima vreme l-am pregătit și mă orientam spre alte sarcini) Credeam că s-ar putea altcineva de asta. Văd că în trecut robotul lui Gutza a mai făcut așa ceva. Poate dorește el să preia taskul? XXN (discuție) 12 ianuarie 2014 13:59 (EET)
  Din păcate codul respectiv a rămas probabil mult în urma versiunilor recente de MediaWiki, așa că ar necesita modificări semnificative pentru a-l face funcțional. Îmi pare rău, nu am timpul necesar pentru a mă ocupa acum de asta. --Gutza DD+ 13 ianuarie 2014 12:04 (EET)

  Specii[modificare | modificare sursă]

  O nouă sarcină: creare în masă de articole pentru speciile de plante și animale. Suedezii, olandezii și niște wikipedii mici au realizat asta și obținut în jur de un milion de articole. Dacă facem taskul ăsta e posibil să intrăm în top 10 :) Păreri? XXN (discuție) 10 ianuarie 2014 18:13 (EET)

  Să vedem un model.— Ionutzmovie discută 11 ianuarie 2014 18:27 (EET)
  Mi-a luat ceva timp să mă pregătesc. Poftim câteva exemple Elephas maximus, Asio otus, Paranthropus boisei, Aquilegia vulgaris // XXN (discuție) 13 ianuarie 2014 02:31 (EET)
  Trebuie specificat și sistemul de clasificare folosit în infocasetă (prin parametrul cf). De exemplu, pentru plante poate fi: Sistemul APG III, Sistemul Cronquist etc. --GEO (discuție) 13 ianuarie 2014 13:08 (EET)
  Este necesară o aprobare pentru crearea de articole în masă. --GEO (discuție) 15 ianuarie 2014 12:06 (EET)

  Un argument forte pentru ca această serie de articole să fie făcută de roboți e acest exemplu clar, cum un articol relativ important a stat într-o formă deplorabil pe durata a un an și jumătate. Și cam așa cioturi ar crea mai toți novicii, nou-veniții; întrucât ei nu posedă limbajul wikicod și nu prea intuiesc de la prima intervenție unde să găsească formatul Taxobox cu documentația sa spre utilizare. XXN (discuție) 8 februarie 2014 22:01 (EET)

  Modele pe care mi le-ai arătat sunt ok. Dacă robotul tău se poate ocupa de articole, eu sunt de acord și îmi dau acordul pentru seria de articole.— Ionutzmovie discută 11 februarie 2014 22:42 (EET)

  Încă o dovadă că articolele create de robot s-ar ridica la nivelul celor create de utilizatori (chiar și experimentați, nu doar nou-veniți). XXN (discuție) 25 februarie 2014 17:03 (EET)

  Nu zic că nu ar fi utile, dar ar fi cioturi de calitate. Articolele arată așa: en:Degu. — {{carismagic|27 februarie 2014, 01:45}}

  Muzee[modificare | modificare sursă]

  Încă un set de date care ne-ar putea interesa: http://date.gov.ro/dataset/ghidul-muzeelor-din-romania . A fost deja importat în OSM.--Strainu (دسستي‎)  1 februarie 2014 16:54 (EET)

  Are coduri LMI și coordonate. Va fi tocmai bun pentru LMI.--Strainu (دسستي‎)  13 februarie 2014 12:36 (EET)

  Yes check.svg Realizat.--Strainu (دسستي‎)  23 februarie 2014 19:21 (EET)

  Format:Nesemnat, Format:nesemnat1, Format:ns1[modificare | modificare sursă]

  Ar trebui înlocuite {{nesemnat|....}}, {{nesemnat1|....}}, {{ns1|....}} cu {{subst:nesemnat|....}}, {{subst:nesemnat1|....}}, {{subst:ns1|....}} în toate paginile care le folosesc prin includere. — {{carismagic|7 februarie 2014, 16:29}}

  Time2wait.svg Ok, lucrez la asta. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 12 februarie 2014 01:39 (EET)
  Mulțumesc! — {{carismagic|16 februarie 2014, 17:41}}

  Case de discuri[modificare | modificare sursă]

  Propun insistent crearea în masă a articolelor pentru casele de discuri. Aici aveți un index către patru liste de case Lista caselor de discuri. Cred că sunt între 1000 și 2000 de articole de creat. Manual ar fi extrem de anevoios de creat toate. Iar dacă nu le creăm rămân o mulțime de legături roșii în articolele formațiilor muzicale. Ultima vreme am creat multișoare articole despre formații și pot să spun că pentru o formație în infocasetă erau și câte 3-4 case de discuri, deci 3-4 linkuri roșii.
  Eu acum sarcina o propun. Executantul deja găsiți-l voi. / XXN (discuție) 11 februarie 2014 04:27 (EET)

  Poți să arăți un exemplu, care ar servi pentru eventualele viitoare articole drept model ?--AlternoBreak(discuție) 11 februarie 2014 22:15 (EET)
  Ar fi binevenite, aștept și eu să văd un model.— Ionutzmovie discută 11 februarie 2014 22:43 (EET)
  Am văzut articolele. Din partea mea par ok, doar să fie notabile.— Ionutzmovie discută 12 februarie 2014 00:57 (EET)
  Eu nu-s chiar mulțumit) Am încărcat manual 20 de logouri)) Trebuie de inventat ceva pentru imagini. Conținutul articolului pare scurt, dar nu mai pot adăuga măcar o propoziție căci înafară de anul fondării, în baza de date restul parametrilor pentru unele case lipsesc în mod aleatoriu și ar ieși o fraze stricate. Totuși articolele astea create de robot sunt comparabile ca calitate cu altele mai vechi create de utilizatori Robbins Entertainment, Stockholm Records, Ultra Records, Virgin Records.. XXN (discuție) 12 februarie 2014 01:17 (EET)
  Mmm, cu imaginile te pot ajuta și eu. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 12 februarie 2014 01:31 (EET)

  Curățenie[modificare | modificare sursă]

  Rog pe cineva să ruleze un robot prin contribuțiile mele, sau în întreaga Categorie:Fotbal pentru a înlocui [[a|a]] → [[a]] unde variabila ”a” este un număr natural nenul, cel mai des având formatul unui an de patru cifre. Apreciez că ar fi de efectuat între 10.000 și 20.000 de înlocuiri în câteva sute de articole. //XXN (discuție) 13 februarie 2014 02:27 (EET)

  Poți folosi AWB și să alegi din meniu CheckWiki ID (sau ceva de acest gen), setezi ID=64. Setezi Apply general fixes și foc. PS, ar fi bine să verifici fiecare modificare. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 13 februarie 2014 11:36 (EET)

  Ani după țară[modificare | modificare sursă]

  De creat Categorii - Ani după țară, măcar pentru cele mai importante state, și cel puțin pentru ultimul secol. XXN (discuție) 15 februarie 2014 18:12 (EET)

  Vin cu câteva întrebări, în primul rând, facem ca la englezi, adică sortăm categoriile despre ani după secol sau nu se merită. A doua întrebare sună cam așa: Ce-ar fi dacă în locul tradiționalului format pentru ani, l-am folosi pe acesta, l-am preluat de la francezi și l-am adaptat la ro:wk, deoarece cred că e mult mai estetic ca precedentul, uite aici pentru a vedea cum arată.--AlternoBreak(discuție) 23 februarie 2014 15:57 (EET)
  Cred și eu că al doilea format arată mai bine. Iar anii ar fi bine de categorizat după secole. XXN (discuție) 24 februarie 2014 01:31 (EET)

  Înlocuire parametru[modificare | modificare sursă]

  În formatele de mai jos, trebuie înlocuit parametrul „clasălistă” cu „clasă liste”. În sursa paginii apar câte unul pe linie. Mulțumesc! — {{carismagic|16 februarie 2014, 17:43}}

  Format:Premiul Cannes pentru cel mai bun regizor Format:Stanley Kubrick Format:UEFA Format:Subiecte Thailanda Format:Subiecte Republica Centrafricană Format:Subiecte Afganistan Format:Subiecte Namibia Format:Campanie Format:Edițiile Cupei României Format:Cupa UEFA Intertoto Format:Echipele Ligii a II-a Format:ZAZ Format:Cântec de gheață și foc Format:Furios și iute Format:Provincia Huesca Format:O-Zone Format:Premiul Cannes pentru cel mai bun actor Format:Omul invizibil Format:Casetă de navigare simplă Format:Municipalitățile din Mato Grosso do Sul Format:Henri Verneuil Format:Andromeda Format:Child's Play Format:Golgheteri Divizia Națională Format:Mircea Mureșan Format:Mihai Constantinescu Format:Norman Krasna Format:Irving Berlin Format:Vin Diesel Format:Joseph Sargent Format:Gore Verbinski Format:Ring Format:Episoade din Urzeala tronurilor Format:Football squad Format:Municipalități în Cáceres Format:Solomon Format:Cupa Confederațiilor FIFA 2013 Format:Imperiul Mongol Format:LocProvinciaZamora Format:Nightwish Format:Boney M. Format:Emo Format:Punk Format:Pop rock Format:Enigma Format:Alan Taylor Format:Christopher Markus and Stephen McFeely Format:Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar Format:Opeth Format:A. Edward Sutherland Format:William Nigh Format:Curt Siodmak Format:Arthur Lubin Format:Warner Music Group Format:Stuart Heisler Format:George Waggner Format:Edwin L. Marin Format:Federico Fellini Format:Wallace Fox Format:William Beaudine Format:Nick Grinde Format:Republic serials Format:Municipalitățile din Minas Gerais Format:Casetă de navigare militară Format:Preliminariile Campionatului European de Fotbal 2012 Format:Regiunile din Chile Format:Cupa Africii pe Națiuni 2013 Format:Statele Nigeriei Format:Municipalitățile din Espírito Santo Format:Campioni olimpici la 200 m alergare Format:Municipalitățile din São Paulo Format:Domenii ale ingineriei Format:Campionatul European de Fotbal 2004 Format:Campioane olimpice la 100 m garduri Format:Municipalitățile din Mato Grosso Format:Municipalitățile din Goiás Format:Municipalitățile din Maranhão Format:Sezoane Liga a III-a Format:Comune Gironde Format:Comune Landes Format:Comune Lot-et-Garonne Format:Comune Pyrénées-Atlantiques Format:Comune Haute-Corse Format:Comune Haute-Marne Format:Comune Territoire de Belfort Format:Comune Haute-Saône Format:Comune Jura Format:Comune Haut-Rhin Format:Sezoane Liga a II-a Format:Producători de automobile din fosta URSS Format:Filme Războiul stelelor produse de fani Format:Panait Istrati Format:Cătălin Mitulescu Format:Campania românească în Primul Război Mondial Format:Guvernul Filat (2) Format:Guvernul Filat (1) Format:Mircea Veroiu Format:Guvernul Leancă Format:Dan Pița Format:Jesús del Cerro Format:Dan Chișu Format:Basme românești Format:DGA Presidents Format:Câștigătorii Campionatului Mondial de Fotbal Format:Câștigătorii Campionatului European de Fotbal Format:Bert I. Gordon Format:Joseph H. Lewis Format:Bernard L. Kowalski Format:Robert Aldrich Format:Thalberg Award Format:Ziare din Italia Format:Platinum Dunes Format:Landsbankadeild Format:1. deild karla Format:A Lyga Format:UEFA Club Footballer of the Year Format:Provinciile Turciei Format:ECA Format:The Black Dahlia Murder Format:Meshuggah Format:Provincia Afyonkarahisar Format:Fotbal în Regatul Unit Format:Katatonia Format:Cupele naționale de fotbal (CONMEBOL) Format:UEFA Europa League 2013-2014 Format:John Lasseter Format:Crăiasa zăpezilor Format:Liga a III-a Format:Nirvana Format:Cupe ale ligilor naționale de fotbal Format:Comune Meuse Format:Segunda División Format:Machine Head Format:Experimental music genres Format:Death metal Format:Hardcore punk Format:Queen Format:A doua invazie persană a Greciei Format:Circuite de Formula 1 Format:System of a Down Format:Subiecte AL SUA Format:Henry Koster Format:Muzică rock Format:Marvel Cinematic Universe Format:Thor Format:Ramones Format:Premiul Oscar pentru cel mai bun actor Format:BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar Format:Alternative rock Format:Heavy metal Format:Extreme metal Format:Universal Horror Format:Columbia serials Format:Universal serials Format:Thomas Carr Format:Wallace Grissell Format:Seriale space opera din 1930–1960 Format:Fred C. Brannon Format:Spencer Gordon Bennet Format:Ralph Murphy Format:Sam Newfield Format:Arch Oboler Format:Supercupe naționale la fotbal (CONMEBOL)

  Yes check.svg Realizat.--AlternoBreak(discuție) 16 februarie 2014 19:59 (EET)

  Cât de rapid! Mulțumesc! — {{carismagic|16 februarie 2014, 22:20}}

  Categorie: Nașteri pe ...[modificare | modificare sursă]

  Categoriile de forma Nașteri pe data ar trebui modificate corect Nașteri la data, asemenea la Decese pe ... . Folosirea prepoziției pe este incorectă în aceste cazuri. Cele bune, --Silenzio (discuție) 24 februarie 2014 03:53 (EET)

  Poate ar trebui întâi o discuție/dezbatere deschisă asupra acestei modificări care ar afecta zeci sau chiar sute de mii de pagini. XXN (discuție) 24 februarie 2014 04:13 (EET)
  Alte discuții, cereri și încercări care au mai fost. --GEO (discuție) 24 februarie 2014 04:39 (EET)
  Da, au mai fost discuții. Mulțumesc GEO pentru aducerea aminte, dar nu s-a schimbat nimic. cred că am putea începe cu categoriile, apoi putem trece și la articole. --Silenzio (discuție) 24 februarie 2014 04:55 (EET)

  Eliminarea parametrului „stemă” nefolosit din Infocaseta Așezare[modificare | modificare sursă]

  În acest moment, prezența parametrului „stemă”, fără valoare, nu mai este interpretată ca parametru absent, ci ca parametru prezent, cu valoare vidă. Când parametrul este absent, {{Infocaseta Așezare}} face apel la Wikidata pentru a obține stema, dar când este prezent și cu valoare vidă, apelul la Wikidata nu se face și stema nu se afișează. Exemplu: înainte după.

  Ca urmare, toți parametrii „stemă” cu valoare vidă din formatele Infocaseta Așezare, dar și din altele care se bazează pe el, cum ar fi {{Casetă comune România}} sau {{CutieOrașe}}, trebuie înlăturați, pentru a permite afișarea stemelor de localități pe care le avem la Wikidata. —Andreidiscuţie 8 mai 2014 12:04 (EEST)

  PS: mesajul acesta nu este un angajament că voi face asta cu Andrebot. De fapt, am alte lucruri de făcut înainte de asta cu robotul. Cine se simte capabil să o facă, poate începe oricând, dar îl/o rog să anunțe aici, ca să nu fim mai mulți. —Andreidiscuţie 8 mai 2014 12:05 (EEST)
  GÜT se va ocupa de înlocuirea  ?\| ?stem[aă] ?= ?\r?\n cu (null). //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 8 mai 2014 13:22 (EEST)
  Mulțumesc. —Andreidiscuţie 9 mai 2014 10:35 (EEST)
  Vezi că a scăpat câteva, ca în Comuna Farcașa, Neamț. Cred că din cauza spațiilor din jur. —Andreidiscuţie 9 mai 2014 12:23 (EEST)
  Nu a scăpat; articolul ăsta nu nimerise în lista de articole filtrate de AWB după criteriul „transclude Format:Infocaseta Așezare”, pentru că aceasta este limitată la 25.000 de rezultate. Am regenerat-o și se lucrează mai departe. //  Gikü  vorbe  fapte  duminică, 11 mai 2014 17:45 (EEST)
  Mai trebuie elimiat parametrul stemă și atunci când el are valoarea "stemă = Stema lipsa.svg"; asta suprascrie valoarea de la Wikidata, care s-ar putea să existe și astfel privează cititorii de o informație pe care de fapt o avem. —Andreidiscuţie 5 iunie 2014 11:38 (EEST)
  Apropo, nu pot merge mai departe de 25.000 de rezultate cu AWB. Am nevoie de lista completă a titlurilor paginilor care se leagă la Format:Infocaseta Așezare pentru ca să pot continua. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 5 iunie 2014 16:47 (EEST)
  Hm, cred că încerc cu pywikipediabot. Sper să am timp. —Andreidiscuţie 5 iunie 2014 16:54 (EEST)
  Dacă ai putea pur și simplu să obții cu pywikipediabot lista titlurilor de care am nevoie și să mi-o transmiți, ar fi super. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 5 iunie 2014 17:21 (EEST)
  Le face el, că nu mă doare mâna să dau comanda să facă și schimbările. L-am pornit sâmbătă și încă mai merge. —Andreidiscuţie 10 iunie 2014 11:07 (EEST)

  Corectură gramaticală[modificare | modificare sursă]

  Ar fi necesar ca un robot să înlocuiască textul [[Categorie:Politiciene românce]] cu [[Categorie:Politiciene române]], întrucât româncă este substantiv, pe când adjectivul corect este română, cu forma de plural române. Apoi categoria golită ar trebui ștearsă de un administrator. Numai bine,--Mihai (discuție) 13 iulie 2014 19:15 (EEST)

  Yes check.svg Realizat. --XXN (discuție) 13 iulie 2014 20:05 (EEST)

  Format:Idr[modificare | modificare sursă]

  Cred că ar trebui înlocuit formatul {{Idr}} cu [[Fișier:]] pentru a-l aduce la standardul sintaxei wiki și a le fi mai clar și noi-veniților, editorilor ocazionali (corectori) ce reprezintă acest IDR. --XXN (discuție) 21 iulie 2014 14:49 (EEST)