Politica se referă la procesul și metodele de luare a deciziilor la diferite nivele. Științele politice studiază comportamentul politic, examinează achiziția și aplicarea puterii, dar și diferitele raporturi de autoritate.
Apolitismul este indiferența și/sau antipatia față de toate afilierile politice. Se poate referi și la situațiile în care persoanele iau o poziție imparțială în ceea ce privește aspectele politice.
Ion I. C. Brătianu, ( 1864 - 1927), inginer, om politic român, președinte al Partidului Național Liberal, Ministru de Interne, Ministru al Afacerilor Străine, Ministru al Lucrărilor Publice, Ministru de Război, și Președinte al Consiliului de Miniștri în diverse guverne ante și interbelice al României.
... devine membru al Partidului Național Liberal încă din 1895. La Congresul P.N.L. din ianuarie 1909, I.I.C. (Ionel) Brătianu este ales președinte al partidului, funcție politică pe care o va păstra până la sfârșitul vieții sale.
La 2 octombrie 1913, Comitetul Executiv al P.N.L. acceptă propunerea înaintată de Brătianu privind reforma agrară (exproprierea parțială a marii proprietăți) și reforma electorală (colegiu electoral unic). Aceste propuneri ale liderului liberal sunt susținute și de o importantă parte a oamenilor de stat ai vremii: Regele Carol I, conservatorii democrați (care susțin însă niște modificări - două colegii electorale și expropiere prin cumpărare) și chiar conservatorii "bătrâni" (expropiere in extremis și în plan electoral acceptă doar o lărgire a bazei colegiilor existente)..
Mulțumim pentru interesul dumneavoastră pentru acest domeniu. Noii contribuitori sunt întotdeauna bineveniți, iar dacă doriți să participați vă rugăm să vă înscrieți pe lista de participanți.
2 octombrieEmil Boc (PDL), prim ministru al Guvernului României format din PDL-PSD, l-a revocat pe Dan Nica (PSD) din funcția de vicepremier și ministru de interne. Acest act a declanșat o criză a coaliției de guvernământ din România.
Comunitatea Wiki a produs anumite articole despre politică ce sunt considerate a fi printre cele mai bune. Alăturați-vă WikiProiectului Politică pentru a ajuta la dezvoltarea portalului.
Politica este procesul prin care sunt luate decizii în interiorul unor grupuri. Deși termenul este folosit în general pentru a desemna comportamentul din interiorul guvernelor, se observă existența sa în toate interacțiunile grupurilor umane, inclusiv în cele din cadrul instituțiilor corporative, academice și religioase.