Wikipedia:Sarcini pentru roboți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Reîmprospătați pagina cu noile modificări

Comandă rapidă:
WP:SR


Aceasta este o pagină în care puteți trimite cereri pentru a fi realizate de către un robot. Acesta este locul în care puteți adăuga idei pe care apoi roboții să le materializeze. Tot aici trebuie adăugate sarcinile pe care doriți să le realizați folosind un cont care are deja flagul de robot.

Dacă nimeni nu exprimă vreo observație asupra unei cereri într-o săptămână de la depunere, se consideră că cererea respectivă poate fi implementată. în caz contrar, trebuie să se ajungă la consens în privința cererii inainte de rularea robotului.

Vă rugăm adăugați cererea dumneavoastră la sfârșitul paginii.

Dacă sunteți operator de robot și finalizați o cerere, vă rugăm să o arhivați. Cererile care nu mai sunt relevante trebuie arhivate după un timp.

Arhiva cererilor realizate:

Adăugați o nouă cerere

Format:CutieOrașe[modificare sursă]

Poate cineva să înlocuiască acest format care în mare parte din articole este gol, (de ex. Koropi, Jamnagar) și își ia informațiile de la Wikidata cu {{Infocaseta Așezare}}, astfel încât să putem duce reforma infocasetelor la bun sfârșit? Eu și Haptokar am înlocuit acest format manual însă este o muncă care făcută manual necesită foarte mult timp. Aș fi încercat cu AWB dar nu reușesc să-l fac să înlocuiască formatul pentru că nu aplica subst:pagename-ul pe pagină.— Ionutzmovie discută 27 iulie 2016 00:13 (EEST)

De ce doar cele în care formatul e gol? CutieOrașe poate fi substituit peste tot, ca să scăpăm de el și apoi facem cleanup. Nu e mai ușor așa?--Strainu (دسستي‎)  27 iulie 2016 11:23 (EEST)
@Strainu: Mă gândeam că este mai complicat pentru cei care rulează roboți. Sunt întru-totul de acord cu înlocuirea acestuia peste tot.— Ionutzmovie discută 28 iulie 2016 02:25 (EEST)

Am făcut substituția și am curățat un pic rezultatul (substituind și if-urile). Au mari rămas niște {{#property:}} (vezi de ex. la Tianjin) care cred că pot fi scoase, pentru că {{Infocaseta Așezare}} știe wikidata, nu Andrei?--Strainu (دسستي‎)  2 august 2016 21:24 (EEST)

{{#property:}}-urile pot fi scoase fără probleme. Ele predatează refactorizarea Infocasetei Așezare. —Andreidiscuţie 3 august 2016 11:27 (EEST)

Rezolvat Rezolvat--Strainu (دسستي‎)  4 august 2016 18:07 (EEST)

@Strainu: Același lucru și pentru {{CasetăSate}}, {{CutieSateRepublicaMoldova}}, {{Casetă comune România}} și {{Infocaseta Comună Moldova}}. Dacă e posibil și {{Infocaseta Județe}}.— Ionutzmovie discută 15 august 2016 06:07 (EEST)

Am mutat discuția despre mutarea informațiilor din infocasete la Wikidata într-o secțiune dedicată.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2017 14:52 (EET)

Pagini cu legături invalide către fișiere[modificare sursă]

S-au adunat multe pagini în Categorie:Pagini cu legături invalide către fișiere. Era mai demult un robot care le scotea, însă nu mai rulează.— Ionutzmovie discută 23 august 2016 19:05 (EEST)

Am realizat operațiunea manual, însă mai apar câteva pagini. Cred că nu mi le-a afișat pe toate în categorie atunci când am terminat curățarea ei, iar o altă parte din articole au categoria pentru că cei de la Commons par să nu ruleze întotdeauna CommonsDelinker.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 07:10 (EET)

Referințe[modificare sursă]

Sunt multe articole care nu au o secțiune dedicată notelor, iar ele se afișează la sfârșitul articolului (ca la Claudette Colbert). Există vreo soluție automatizată prin care să le putem trece înaintea secțiunii Legături externe?— Ionutzmovie discută 7 octombrie 2016 21:47 (EEST)

Nu există în acest moment nicio metodă să detectăm automat aceste pagini. Vezi phab:T69700.--Strainu (دسستي‎)  8 octombrie 2016 00:00 (EEST)

Preluare categorii de la en:wp[modificare sursă]

O idee fantezistă, dar tot întreb. Există vreo posibilitate de preluare automată în masă a categoriilor de la en:wp sau alt wp care au corespondent la ro:wp? Unelta de traducere include și categoriile care au corespondent.— Ionutzmovie discută 21 octombrie 2016 17:12 (EEST)

Din cauza lui Strainu, de un timp visez la stocarea categoriilor la Wikidata.
Dar până una-alta, cred că ar merge un robot. Nu e greu de codat. —Andreidiscuție 21 octombrie 2016 17:17 (EEST)
Păi nu sunt cumva deja stocate (grupate sub Q4167836 la Wikidata)?— Ionutzmovie discută 21 octombrie 2016 17:39 (EEST)
Da și nu. Ele există acolo ca registru de categorii semantic egale din wikiuri diferite; există și proprietatea este un/o (P31), dar asta e doar pentru categorii ultradefinitorii, și chiar și așa, pentru categorii dintr-o parte superioară a arborelui — de exemplu, Comuna Gherghița, Prahova este comună din România, dar noi o clasificăm după județ. Plus că nu conține (și nici n-ar trebui) toate categoriile posibile (de exemplu, n-are sens să agățăm acolo legătura dintre Mihai Eminescu și Categorie:Nașteri în 1850). Mai e mult până departe cu Wikidata și categoriile. —Andreidiscuție 21 octombrie 2016 18:14 (EEST)
Nu cred că cei de la Wikidata vor stoca vreodată categoriile, nu sunt prea flexibili cu propunerile. În orice caz, adăugarea în masă a categoriilor ar avea un efect benefic pentru articolele noastre, sunt multe articole la care am folosit unealta de traducere doar pentru a extrage categoriile și pentru a le copia în pagina în care aveam nevoie.— Ionutzmovie discută 22 octombrie 2016 10:46 (EEST)
O să încerc să scriu niște cod și pentru asta, e destul de probabil să-mi iasă. Din păcate, eu intru într-o perioadă aglomerată, o să am ceva mai puțin timp la dispoziție pentru asta. Dar îi voi da prioritate față de alte proiecte și discuții de pe lângă Wikipedia. —Andreidiscuție 22 octombrie 2016 19:49 (EEST)
Dacă e vreo listă de categorii care ar trebui create (de regulă folosind unealta nici măcar 50% dintr ele nu au corespondent), mă ocup de crearea lor. Între timp voi crea câteva categorii, rog utilizatorii să nu le marcheze pentru ștergere pe motiv că ar fi goale. Ionutzmovie discută 23 octombrie 2016 04:16 (EEST)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Pentru inițializarea rapidă a unui mare număr de pagini (de orice tip) există o alternativă insuficient exploatată, folosită ocazional de Pixi: funcția Import/Export. Această funcție a mai folosit-o Strainu la Wikia, inclusiv pentru importare de categorii. Pentru detalii, vedeți Wikipedia:Import cât și discuția aceasta. --GEO (discuție) 23 octombrie 2016 00:21 (EEST)

O primă versiune și rezultatul unei rulări. I-ar merge un GUI și ceva mai multe opțiuni, dar acum e doar funcționalitatea de bază. —Andreidiscuție 24 octombrie 2016 19:01 (EEST)
E grozav. Îl poți rula fără probleme.— Ionutzmovie discută 24 octombrie 2016 19:25 (EEST)
Wow, tare! //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 24 octombrie 2016 19:36 (EET)
Aș vrea să vi-l dau și vouă, alături de alte unelte pe care le-am dezvoltat, dar aș asambla un GUI, ceva, și măcar un jar executabil care să-l lanseze. —Andreidiscuție 24 octombrie 2016 19:50 (EEST)
În cazul importului de categorii pentru persoane ar trebui să se țină cont de faptul că Nașteri în... și Decese în... trebuie plasate înaintea celorlalte categorii, iar importul altor categorii decât cele menționate să se facă după. --Haptokar (discuție) 2 noiembrie 2016 06:50 (EET)

{{Membru Academia Română}}[modificare sursă]

{{Membru Academia Română}} ar trebui mutat în infocasete, {{Membru Academia de Științe din România}} l-am mutat manual în paginile care îl foloseau.— Ionutzmovie discută 2 noiembrie 2016 01:45 (EET)

website[modificare sursă]

Ar fi fain dacă s-ar putea automatiza modificările de genul acesta, care transformă construcția

website=http://www.exemplu.ro

în

website=[http://www.exemplu.ro www.exemplu.ro]

 Ark25  (discuție) 29 noiembrie 2016 23:03 (EET)

Modul de afișare al site-ului se poate modifica direct din {{Infocasetă}} dacă se ajunge la consens, nu e nevoie de intervenția unui robot.— Ionutzmovie discută 29 noiembrie 2016 23:04 (EET)
S-a încercat vreodată ajungerea la un consens pe tema asta? —  Ark25  (discuție) 30 noiembrie 2016 10:40 (EET)

Pagini de dezambiguizare pentru comune[modificare sursă]

Ar trebui făcute redirectări pentru pagini de dezambiguizare pentru comune.

De exemplu pagina Comuna Brăești ar trebui să redireceze către pagina Brăești, pentru că există următoarele comune:

 Ark25  (discuție) 3 decembrie 2016 20:12 (EET)

O am în backlog demult. Pentru cele din România se pot face relativ rapid. —Andreidiscuție 4 decembrie 2016 09:23 (EET)

Bot filme[modificare sursă]

Discuție adusă de la Discuție Utilizator:Ionutzmovie--Strainu (دسستي‎)  13 ianuarie 2017 11:48 (EET)

Salutări. La mulți ani! Vin cu o propunere de creare a unui bot care să creeze pagini/cioturi despre filme și actori și să adauge afișele filmelor acolo unde este cazul (de ultima parte se ocupa botul lui XXN dar văd că, dezamăgit de unele chestii, a părăsit proiectul complet). Am văzut că te-ai mai ocupat de boți și ai și multe articole despre cinematografie, așadar te pricepi foarte bine la acest subiect. Mi-ar fi mult mai ușor să analizez, să corectez și să mai adaug informații la paginile create de bot decât să le creez eu de la zero. Aș fi interesat pentru început de crearea și verificarea articolelor despre majoritatea filmelor românești de până în 1990 (și nu numai) și filme britanice/americane de la începutul secolului XX (până în anii 1940 - subiect puțin acoperit). S-ar putea extrage informațiile de pe cinemagia și aarc.ro (la filmele românești de la A la Z) și introduse în schițe de genul Proiect:Film/Formate folositoare#Schiță articol Film ro sau Proiect:Film/Formate folositoare#Schiță articol Film (pe care le folosesc tot timpul plus cele de aici). Exemple de astfel de boți: da:Bruger:PalnaBot Numai bine, al dvs. colaborator --_florin DF 2 ianuarie 2017 15:34 (EET)

@Terraflorin: Robotul meu nu poate prelua date de pe alte site-uri (cu excepția Wikipediei poate). Tot ce poate face robotul meu în materie de pagini e ceva de genul acesta, după care trebuie să fie completate manual dacă n use pot prelua date de la Wikidata. Strainu se pricepe să extragă date dintr-o bază de date (cred?) cum a făcut-o la paginile despre politicieni, dacă aveți așa ceva cred că el poate face. În acest fel paginile ar fi în regulă de la început și te-ar scuti de o mare parte din completarea paginilor cu scheme goale.— Ionutzmovie discută 3 ianuarie 2017 13:39 (EET)
Cred că cel mai bine ar fi să ducem discuția asta la Cafenea... --_florin DF 7 ianuarie 2017 09:15 (EET)
@Terraflorin:, nu cred că s-ar mai putea implica cineva după deschiderea unei discuții la Cafenea, dat fiind faptul că suntem puțini utilizatori care știm să folosim roboți cât de cât. Poate o cerere la Wikipedia:Sarcini pentru roboți cu o întrebare adresată lui Strainu (ce i-ar trebui pentru generarea paginilor) ar fi mai productivă. Robotul meu poate creea articole identice cu aceeași schemă necompletată, dacă te ajută îl pot rula.— Ionutzmovie discută 10 ianuarie 2017 09:19 (EET)
@Terraflorin:, aveți adresele filmelor care vă interesează și pentru care nu avem articole? M-ar ajuta să le am deja într-un excel de tipul: titlu articol, url cinemagia, url aarc.
Pe aarc pare foarte puțin material care să poată fi preluat fără încălcarea drepturilor de autor, pe cinemagia la fel. Ați putea să faceți un articol-exemplu doar cu materiale de acolo, ca să vedem cum ar arăta?--Strainu (دسستي‎)  10 ianuarie 2017 16:52 (EET)
@Ionutzmovie: - Continuăm discuția aici ca să nu ne întindem în mai multe locuri. Vreo idee despre cum să adăugăm afișele filmelor acolo unde nu există articol cu imagine în engleză? @Strainu: - Vă rog să-mi spuneți înainte de a continua editarea dacă am început bine acest tabel. În legătură cu ce putem copia legal de pe cinemagia aici scrie că: este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) unor mici fragmente din articolele publicate (max. 2 paragrafe). Specificarea sursei informatiilor preluate este obligatorie, sub urmatoarea forma: (Sursa: CineMagia - www.cinemagia.ro) sunt permise link-urile catre Site, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: “Informatii furnizate prin amabilitatea CineMagia”. iMedia isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Reiese că putem -în primă fază- reproduce 2 paragrafe din secțiunea Sinopsis. Nu am descoperit termenii și condițiile de utilizare a site-ului aarc.ro, dar mai scotocesc. --_florin DF 11 ianuarie 2017 10:05 (EET)
Tabelul e OK. Țineți însă cont că noi nu suntem site necomercial: licența noastră permite reutilizarea comercială și există precedente (în Suedia) în care folosirea pe Wikipedia a fost declarată explicit comercială datorită dimensiunii site-ului. Drept urmare, nu putem să luăm text de acolo. Trebuie să construim un text generic de câteva linii care să reia informațiile din infocasetă și o structură de secțiuni care să fie completate ulterior.--Strainu (دسستي‎)  11 ianuarie 2017 11:30 (EET)
@Strainu: - Voi completa o primă parte a tabelului cât de curând posibil. Am o întrebare - tinând cont că pe aarc.ro distributia filmelor este foarte bine realizată - aș putea să mai adaug în excel o nouă coloană cu url distributie aarc.ro. De pe noua adresă pot fi extrase multe detalii și pentru infocasetă (cum am făcut la Flăcări pe comori). --_florin DF 11 ianuarie 2017 13:08 (EET)

Salutări. Am terminat de completat lista pentru filmele care încep cu litera A. Vă rog, în măsura timpului disponibil, să rulați robotul. Unde nu am găsit un link (din două) pentru un film am pus N/A (unele scurtmetraje le-am șters din listă, altele le-am păstrat- funcție de cantitatea de informații de pe pagini). Anul premierei cel mai corect apare pe cinemagia, iar distribuția cu diacritice cel mai bine este prezentată pe aarc. --_florin DF 13 ianuarie 2017 11:39 (EET)

@Terraflorin:Îmi mai trebuie un articol-model. Folosim Flăcări pe comori drept exemplu?--Strainu (دسستي‎)  13 ianuarie 2017 11:48 (EET)
@Strainu: Da, putem folosi Flăcări pe comori drept exemplu dacă nu este mai ușor cu schița de aici --_florin DF 13 ianuarie 2017 12:55 (EET)
În lipsa oricăror comentarii, am început să scriu la cod. Dacă aveți de asemenea id-urile sau URL-urile IMDB, ar fi utile și alea, nu?--Strainu (دسستي‎)  19 ianuarie 2017 21:54 (EET)
@Strainu: -Salutări. Acum am citit ultima remarcă despre link-uri IMDb - am terminat de completat pentru filmele care încep cu literele A și B coloanele cu aarc și cinemagia. Am o întrebare - bot-ul poate fi făcut să vadă adresa IMDb acolo unde este trecută pe cinemagia? Mulțumesc. --_florin DF 25 ianuarie 2017 13:27 (EET)
@Strainu: - Am încărcat aici ultima versiune a tabelului. Odată cu litera Î am copiat direct în titlul filmului din prima coloana adresa aarc.ro (le-am luat așa mai ușor de pe site-ul respectiv), dacă sunt probleme revin cu editarea. ---_florin DF 25 ianuarie 2017 13:43 (EET)

@Terraflorin: Fișierul arată bine, robotul poate găsi IMDB de la Cinemagia. Am încărcat la Utilizator:Strainu/2 o primă versiune de articol. Ce părere aveți? Ce probleme mai văd eu:

 • mai scapă cacofonii dacă numele personajului începe cu "ca"
 • e posibil ca unele categorii să nu existe - vor trebui completate de mână
 • ar trebui adăugate legături către regizori și scenariști--Strainu (دسستي‎)  28 ianuarie 2017 01:56 (EET)
Recomand înlocuirea lui „ca” cu „-”.— Ionutzmovie discută 28 ianuarie 2017 02:03 (EET)
Robotul poate prelua și afișul filmului de la Cinemagia?— Ionutzmovie discută 28 ianuarie 2017 02:05 (EET)
Da, dar n-am de gând să încarc 2000+ de imagini protejate, e prea mult.--Strainu (دسستي‎)  28 ianuarie 2017 02:22 (EET)
@Strainu: La prima vedere totul pare OK - două mici mențiuni - 1) robotul nu a preluat genul filmului (aventuri în acest caz) și nici nu a realizat categoria respectivă. - 2) formatul despre filmografia regizorului nu apare (acum îmi dau seama că-l adăugam mereu din reflex fără să fie în schița schelet). Continui cu editarea tabelului. @Ionutzmovie: Am putea selecta câteva din ele mai „răsărite” (ca dezvoltare și/sau număr spectatori) la care să fie adăugat afișul filmului.--_florin DF 28 ianuarie 2017 09:22 (EET)
Terraflorin, noi avem Categorie:Filme de aventură, nu Categorie:Filme de aventuri. Dacă nu corespunde perfect categoria, să o adaug automat mai mult strică. Nu o voi adăuga decât dacă există deja.--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 16:58 (EET)
@Strainu: Se poate realiza automat acest lucru? E vorba de preluarea unor date dintr-un tabel pdf. Sau ar mai fi posibilitatea unui PDF to Excel Converter. --_florin DF 28 ianuarie 2017 09:27 (EET)
Am convertit de mână literele A și B, dar durează. O să scriu codul care să preia și informația asta, dar nu garantez că o să și funcționeze la toate (diferențe de diacritice, de exemplu).--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 15:48 (EET)
@Strainu:, unele postere nu intră la {{DP-ro-1956}}? Dar imagini care au fost făcute pe platourile de filmare? (cum e imaginea de Fișier:Cu mainile curate.jpg aici)— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 12:22 (EET)
Nu cred, afișele prin definiție nu sunt simple fotografii, se mai pune text, etc. Imaginile intră la legea veche dacă au fost și publicate până în 1991.--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 15:48 (EET)

Versiunea 2, cu niște mici corecții. Dacă nu mai lipsesc elemente, o să fac un run pe vreo 10 filme să vedem cum arată.--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 19:45 (EET)

Pare totul OK, se poate da undă verde la 10 - 20 de articole. Dar dacă e nevoie să caut nod în papură se pot modifica categoriile despre genul filmelor românești (acolo unde există) în acest mod. (Adică în acest caz în loc de Categorie:Filme de comedie să fie Categorie:Filme de comedie românești. Dar se pot pune și manual la verificarea articolelor, de asemenea se pot pune manual categorii după decenii - în acest caz aceasta.). --_florin DF 30 ianuarie 2017 15:42 (EET)

Cele 10 articole sunt aici.--Strainu (دسستي‎)  2 februarie 2017 23:38 (EET)

@Strainu: Arată bine articolele. O mică sugestie ar fi scrierea genului cu literă mică. Se poate prelua și ratingul? Vezi Titanic (film din 1997).— Ionutzmovie discută 3 februarie 2017 17:12 (EET)
Mi se afișează în titlu cu diacritice cu sedilă la Aceeași gară pentru doi.(numai în Chrome) Titlul altor pagini se afișează corect.— Ionutzmovie discută 3 februarie 2017 17:18 (EET)
Nu știu cum funcționează robotul tău, însă dacă mai poate prelua date din pagini recomand și trecerea producătorului și a distribuitorului, v. caseta tehnică de aici și a altor nume, dacă există [1].— Ionutzmovie discută 3 februarie 2017 17:25 (EET)
Alte pagini au și site-ul oficial al filmului [2].— Ionutzmovie discută 3 februarie 2017 17:29 (EET)
Ai dreptate, titlul luat din aarc e scris cu diacritice vechi, va trebui corectat. Informații sunt multe, dar fiecare necesită altă parsare, deci nu merită decât dacă sunt multe filme care le au. În plus, înțeleg că cinemagia nu e întotdeauna de încredere, multe din informații fiind generate de utilizatori. Probabil că pentru Mihai Viteazu se strecoară mai greu erori, dar pentru filme cu câteva zeci sau sute de spectatori, nu m-aș încrede în Cinemagia.--Strainu (دسستي‎)  3 februarie 2017 17:58 (EET)
Ai dreptate. Totuși, propun preluarea duratei filmelor, aspect pentru care nu am găsit greșeli.— Ionutzmovie discută 3 februarie 2017 19:27 (EET)

Am adăugat durata și am mai corectat niște diacritice.--Strainu (دسستي‎)  3 februarie 2017 21:34 (EET)

Mai dă rateuri la distribuție? Afacerea Tănase.— Ionutzmovie discută 3 februarie 2017 21:53 (EET)
@Strainu: Am luat la „purecat” primele 10 articole, aștept următoarele 10. Ar trebui instruit botul ca în loc de Categorie:Filme de documentar să adauge Categorie:Filme documentare românești și în loc de Categorie:Filme de dramă să adauge Categorie:Filme dramatice românești. De asemenea este o mică problemă cu spațiile libere prea mari dintre anumite secțiuni. --_florin DF 5 februarie 2017 10:40 (EET)
Nu vreau să fac presupuneri - ori există categoria, ori nu intră în articol. Am reparat codul ca să nu mai includă categorii inexistente. Am nevoie de mai multe detalii despre spațiile dintre secțiuni: ce secțiuni și ce articole? Momentan mă ocup de monumente, o să mai rulez mai încolo.--Strainu (دسستي‎)  5 februarie 2017 12:56 (EET)
Afacerea Tănase nu are pagină de distribuție. Am trecut pe listă să repar.--Strainu (دسستي‎)  5 februarie 2017 13:18 (EET)
Care trebuie să fie pagina de distribuție? Asta [3]?— Ionutzmovie discută 5 februarie 2017 13:31 (EET)
Nu, e îmi iau datele de la aarc. Pagina e [4] și există, problema era că le indexam după numele personajului și practic nu aveam decât ultimul actor care nu avea personaj. Se rezolvă.--Strainu (دسستي‎)  5 februarie 2017 13:58 (EET)

Am mai făcut o tranșă. Văd că multe din categoriile de "Filme regizate de..." nu există, ce fac cu ele, le mai pun? -Strainu (دسستي‎)  5 februarie 2017 21:23 (EET)

Categoriile "Filme regizate de..." care nu există le voi realiza eu la pachet cu formatul despre filmografia regizorului. Acolo unde există minim 3 filme create de regizorul respectiv. --_florin DF 6 februarie 2017 14:17 (EET)
Între secțiunile Legături externe și Vezi și există un spațiu liber care ar trebui șters. La Distribuție ultimele acolade rămân cam în aer la sfârșit dar nu afectează previzualizarea.--_florin DF 7 februarie 2017 08:30 (EET)
@Strainu: Salutări, am „purecat” și aceste 10 articole, probabil ar trebui să dați drumul la un calup mai mare de articole (...20?) deoarece nu au apărut cine știe ce probleme. --_florin DF 8 februarie 2017 09:41 (EET)
Am făcut toate articolele cu A. Mai sunt încă probleme cu diacriticele, le voi fixa.--Strainu (دسستي‎)  9 februarie 2017 00:12 (EET)
Dacă distribuția este luată de la aarc, atunci cred că ar putea fi trecut linkul ca referință pentru secțiunea distribuție.— Ionutzmovie discută 13 februarie 2017 21:10 (EET)
Bună idee, o s-o trec în infocasetă, cum a făcut Terraflorin aici. Dacă nu mai există obiecții, săptămâna asta o să fac și litera B. Mai departe trebuie completat tabelul cu URL-uri.--Strainu (دسستي‎)  15 februarie 2017 12:50 (EET)
După cum spuneam și pe pagina de discutii a lui Ionutzmovie am niște probleme personale, cu toate acestea am actualizat tabelul cu toate filmele care încep cu B și am completat la C până la Cântec în zori. --_florin DF 15 februarie 2017 13:12 (EET)
M-am uitat peste articolele create de robot și sunt în regulă. Ideal ar fi să putem include și părerile criticilor despre anumite filme, cum le adăuga Cezarika, de ex. la Ultimul cartuș Criticul X a dat filmului X stele din cinci și a făcut următorul comentariu: citat - referință.— Ionutzmovie discută 15 februarie 2017 23:51 (EET)
La aarc văd că sunt trecuți producătorul și distribuitorul, dar și Festivaluri, premii. Nu putem include și aceste detalii? Sau ar rămâne secțiunile goale (ex. Camera obscură (film)) sau câmpuri goale în infocasetă (aici nu ar fi o problemă) dacă nu există datele respective la aarc?— Ionutzmovie discută 15 februarie 2017 23:59 (EET)
Cezarika pare că folosea surse offline. Dacă te referi tot la AARC, e mai complicat, că sunt în secțiunea de "Trivia" și nu au o structură constantă între filme. La premii s-ar putea face o listă, mai greu un paragraf, din aceeași lipsă de consistență. E OK să le preluăm ca atare? Mă uit la producător și distribuitor, astea ar trebui să meargă.--Strainu (دسستي‎)  16 februarie 2017 00:18 (EET)
Da, e ok, am verificat câteva filme și nu sunt erori în completarea producătorilor și a distribuitorilor. Nu e nici o problemă cu așezarea premiilor ca listă, așa sunt organizate și la alte Wikipedii (dacă nu sunt organizate ca text cursiv, de regulă sunt organizate în tabele).— Ionutzmovie discută 16 februarie 2017 00:25 (EET)

Notă: Pentru filmele de la C-> nu am creat articole pentru cele care nu aveau pagină Cinemagia. Asta e o chestie temporară, ca să nu le amestec cu cele care nu au fost completate. Vor fi create articole mai târziu, când mai progresăm cu lista.--Strainu (دسستي‎)  16 februarie 2017 01:44 (EET)

@Strainu: Salutări, am adăugat aici link către cinemagia pentru majoritatea filmelor care încep cu litera C (dar nu toate au pagina dedicată pe cinemagia, probabil că și invers sunt filme pe cinemagia care nu apar pe aarc.ro).--_florin DF 28 februarie 2017 12:46 (EET)
OK, mă uit. Dacă nu au pagină la AARC nu se poate crea articolul cu codul curent, propun ca de acest caz să ne ocupăm la sfârșit.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2017 14:53 (EET)
Yes check.svg Realizat--Strainu (دسستي‎)  1 aprilie 2017 00:45 (EEST)

Terraflorin, pentru filmele de la D încolo am făcut eu niște magie cu Google Docs ca să extrag URL-urile AARC și Cinemagia și am mai făcut câteva sute de articole. Puteți să aruncați o privire pe ele? După aceea o să reiau și litera C ca să fac articole cu filmele fără pagină Cinemagia și la sfârșit o să investighez și posibilitatea de a face articolele fără articol AARC.--Strainu (دسستي‎)  6 decembrie 2017 23:55 (EET)

Strainu - după analiza numelor filmelor românești din Categorie:Filme românești reiese ca următoarele filme au câte 2 pagini (una trebuie sa devina de redirecționare): Camera obscură (film) și Camera obscură, Carnavalul (film din 1972) si Carnavalul, Casa dintre câmpuri (1979) si Casa dintre câmpuri, Casting Call (film din 2014) si Casting Call, Cazul "D" si Cazul D, Căldura (film din 1969) si Căldura, Căpșuni în aprilie (film din 2008) si Căpșuni în aprilie, Căutare (film din 2010) si Căutare, Cântece pentru un muzeu (2013) si Cântece pentru un muzeu, Cei care plătesc cu viața si Cei care plătesc cu viața (1989), Cercul magic (film) si Cercul magic, Cetatea ascunsă (film) si Cetatea ascunsă, Ceva bun de la viață (2011) si Ceva bun de la viață, Challenge Day (film) si Challenge Day, Cine are dreptate? si Cine are dreptate? (1989), Ciobanul zburător (2008) si Ciobanul zburător, Clepsidra (film din 1972) si Clepsidra (1972), Cocoșul decapitat (film) si Cocoșul decapitat (2006), Cod roșu (2012) si Cod roșu, Colivia (film) si Colivia, Condamnat la viață si Condamnat la viață (2012), Condiția Penelopei (film din 1976) si Condiția Penelopei, Confesiune (film) si Confesiune, Constantin și Elena (film), Contele Ory (1978), Copilărie furată (1967), Coroana de foc (1989), Corpus (film din 2011), Cortul etc etc --5.2.242.110 (discuție) 7 decembrie 2017 18:57 (EET)

Mutare informații despre localități din România la Wikidata[modificare sursă]

Strainu, ai vreo metodă automată prin care se pot muta datele din infocasete la Wikidata? Eu pot înlocui infocasetele cu unele goale care preia de la Wikidata, dar e posibil să pierdem date (deși majoritatea comunelor din România par să aibă complete la Wikidata). Există unelte ([5] și Autolist, însă trebuie luată fiecare proprietate în parte. Dacă nu sunt prea multe date care se pierd și ești de acord să le înlocuiesc, poți lăsa un răspuns aici.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 07:19 (EET)
Mai lasă-mă juma' de an, am un robot care a rulat prin noiembrie pentru o parte din date, dar mai are de muncă un pic. O să ajung și la el curând.--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 15:42 (EET)

Aparent pentru comune ar mai fi de lucru la fotografie, hartă, coordonate și website. Andrei Stroe, ai importat complet primarii sau mai sunt și acolo lipsă?--Strainu (دسستي‎)  15 februarie 2017 19:02 (EET)

Județul Brașov nu are încă primarii în Wikidata. —Andreidiscuție 15 februarie 2017 19:04 (EET)
OK, atunci nu o să scriu cod doar pentru asta. Imagini n-am mai reușit să adaug, mă mai uit pe restul.--Strainu (دسستي‎)  21 februarie 2017 14:59 (EET)
Până la urmă era un bug la mine în cod, am adăugat vreo 3000 de hărți și site-uri, dar mai durează. Două probleme ar trebui investigate mai în detaliu:
 • diferențe între codul poștal de la wikidata și cel de la wikipedia - sunt multe, dar la majoritatea e vorba doar de o formatare diferită. Poate ar trebui să convenim asupra unui format pentru localitățile care au mai mult de un cod poștal
 • sunt foarte multe website-uri de la ghidul-primariilor. Momentan le-am pus la Wikidata ca să le avem acolo, dar ar trebui luate și căutat site-ul real.--Strainu (دسستي‎)  23 februarie 2017 08:49 (EET)


Mesaj de la wikidata Salut! Am făcut un query care să returneze codurile poștale existente la Wikidata. Comparând cu județul, am găsit câteva erori pe care le-am corectat. Mă gândesc că poate vrei să corectezi și datele tale sursă (cele folosite de StrainuBot). N-am găsit codul poștal pentru Cernelele de Sus, Dolj. Pe de altă parte, am observat că la vreo câteva sute din localitățile din Ilfov și Giurgiu lipsește primul zero din codul poștal. Poți să corectezi tu, cu robotul? Poate ar trebui să uniformizăm și codurile poștale pentru reședințele de județ (la care sunt alocate mai multe coduri, în funcție de stradă): la unele (cum ar fi d:Q204850) apare un interval, la altele (cum ar fi d:Q93358 sau d:Q215723) apare un prefix, iar la majoritatea apare un cod generic, având 4 zerouri la sfârșit (care însă nu apare la [6]). Ce părere ai de asta? Rsocol (discuție) 18:23, 26 February 2017 (UTC)

Răzvan, la Cernele de Sus codul e cel din SIRUTA (sursa datelor de la ro.wp, folosite de robot). Altul nu am. Pentru celelalte am luat prin sondaj și văd că tu le-ai pus pe cele din SIRUTA, deci nu e nimic de corectat. Nu cred că mai are sens să umblăm pe Wikipedia, Andrebot va șterge parametrii respectivi cât de curând și vor fi aduși de la Wikidata. După cum vezi, și eu am propus uniformizarea codurilor poștale. Dacă ai vreo sugestie despre format, e binevenită. Mă uit la treaba cu 0, deși nu sunt sigur că pot s-o fac ușor cu robotul meu. Gikü, știi vreo unealtă cu care putem să modificăm toate codurile din Ilfov și Giurgiu să înceapă cu 0?--Strainu (دسستي‎)  26 februarie 2017 20:56 (EET)
Este așa unealtă, Quick Statements. Îți scriu un exemplu când am timp. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW)
Nu vrei tu să faci chiar modificarea, în loc de exemplu? :D O putem verifica manual ulterior.--Strainu (دسستي‎)  27 februarie 2017 10:40 (EET)
Asta voiam să zic - să scriu un exemplu acolo și să evaluăm modificarea. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 27 februarie 2017 12:47 (EET)
Am remarcat că ele deja au zerouri, doar că se pare că SPARQL nu le afișează, ex. d:Q5117033. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 27 februarie 2017 14:29 (EET)
Dacă datele pentru SIRUTA sunt cele din [7], mă tem că nu sunt chiar corecte (sau actuale), deoarece codurile poștale din România trebuie să aibă 6 cifre. Sunt multe coduri pe care le-am corectat față de ceea ce apare în SIRUTA, luând ca referință ceea ce apare la http://www.posta-romana.ro (de exemplu [8], [9], [10], etc). Referitor la formatul codului poștal pentru municipiile care au mai multe coduri, văd că la d:Property_talk:P281 se menționează intervale și eventual mai multe valori pentru proprietatea respectivă (vezi, de exemplu d:Q1741). Cred că momentan ar fi dificil cu mai multe valori, așa că aș propune cu intervale (chiar dacă acoperă și valori care nu sunt alocate). Răzvan Socol mesaj 26 februarie 2017 21:16 (EET)
O să mai fac o trecere cu datele de la poștă în zilele următoare, extrăgând erorile.--Strainu (دسستي‎)  26 februarie 2017 23:32 (EET)
Rsocol, am pus la Utilizator:Strainu/coduripostale un tabel cu toate localitățile care au valori diferite între wikidata, wikipedia, siruta și poșță (în comparație au intrat doar valori nenule, deci se poate să mai existe și alte diferențe în realitate). Importante sunt de fapt primele 2 coloane, wikidata și poșta, restul sunt FYI, deci lista de lucruri de corectat e probabil la jumătate.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2017 14:49 (EET)

Secțiuni de politică și administrație pentru comune, orașe, municipii din România[modificare sursă]

Cum multe pagini sunt rămase în urmă, altele nu au date despre consiliul local, deși sunt disponibile public. Intenționez să scriu un cod care să adauge la paginile despre comune, orașe și municipii o secțiune „Politică și administrație” în care să scrie:

Comuna/Orașul/Municipiul X este administrat/administrată de un primar și un consiliu local format din N consilieri. Începând din <An de la Wikidata>, primarul comunei este <Primar de la Wikidata>, de la <Partid de la Wikidata>. De la alegerile din 2016, Consiliul Local are următoarea distribuție politică:

Distribuție afișată cu ajutorul lui {{Componență politică}}.

Baza de date de la care plec a fost extrasă din fișierul acesta, care va fi citat ca sursă. —Andreidiscuție 3 aprilie 2017 17:31 (EEST)

E ceva ciudat acolo. M-am uitat la CJ Alba și toate partidele au 42 de candidați, dar suna mandatelor e de 66. Pe site-ul lor nu apare nimic. Câte locuri sunt pâna la urmă?--Strainu (دسستي‎)  3 aprilie 2017 18:29 (EEST)
66? Eu văd 33, fix jumătate. Candidații pot fi oricâți pe listă, pentru că ei nu sunt doar pentru ocuparea locurilor respective la momentul alegerilor, listele se folosesc și la ocuparea posturilor rămase vacante înaintea următoarelor alegeri. La Bacău, de exemplu, e disponibilă lista. Lista de la BEC dă 37 de locuri, dar cea de la CJ dă doar 36. Observ doar că mandatul unui consilier de la PSRo a încetat în august și nu a fost (încă) înlocuit (deși alții de la alte partide au fost). Deci, cred că în principiu pentru a arăta structura politică pe baza rezultatului alegerilor, e o sursă ok ca punct de pornire. Că sunt și alte subtilități dat fiind turnoverul consilierilor locali și județeni, se poate completa acolo unde ajungem să avem date. —Andreidiscuție 4 aprilie 2017 10:32 (EEST)
Da, scuze, probabil am adunat și Arad :) E OK să folosim datele astea, alegerile sunt checkpointuri bune și ne permit o oarecare stabilitate a articolelor.--Strainu (دسستي‎)  4 aprilie 2017 12:35 (EEST)

Localități[modificare sursă]

Se mai ocupă cineva cu crearea de articole despre localitățile lumii? Am sperat că munca lăudabilă depusă de Andrei Stroe la așezările din Ucraina va fi continuată de alți posesori de roboți, dar constat că s-a oprit. Crearea manuală de articole despre localități este greoaie și neproductivă. Măcar unul sau două state pe an și tot ar fi un progres. --Haptokar (discuție) 20 august 2017 13:45 (EEST)

Eu m-am oprit o vreme pentru că oricum e necesară o schimbare de paradigmă în lumina apariției proiectului Wikidata. —Andreidiscuție 21 august 2017 10:19 (EEST)
Înțeleg. Necesitatea creării articolelor rămâne totuși. --Haptokar (discuție) 21 august 2017 10:41 (EEST)

Dacă va fi reluat acest plan, aș vrea ca articolul-model să nu mai conțină {{ill}} și prietenii. E inutil să creăm zeci de mii de formate care să devină inutilă cu un simplu ciot. Mai bine îl creăm de la început și folosim legături interne.--Strainu (دسستي‎)  30 noiembrie 2018 12:39 (EET)

Redirectări sate desființate în 1968[modificare sursă]

Prin legea 2/1968 au fost desființate 1722 de sate, iar alte 333 au fost redenumite. Pentru a nu ne mai întreba de fiecare dată unde au dispărut diverse sate, am scris un robot care redirecționează pagina despre satul desființat (dacă nu există) spre pagina satului cu care a fost unit. Puteți vedea cum arată modificările aici.--Strainu (دسستي‎)  5 noiembrie 2017 22:20 (EET)

Erori în paginile zilei[modificare sursă]

Vezi Discuție_Proiect:Aniversări#Erori_în_paginile_zilelor. Ar fi bine ca discuția să aibă loc acolo.--Strainu (دسستي‎)  23 aprilie 2018 11:43 (EEST)

Corectarea ghilimelelor în toată ro.wp[modificare sursă]

În urma sesizării de aici.
Corectarea manuală de către utilizatori, cum propune eticheta {{ghilimele}} este o risipă de resurse. În loc să corecteze, oamenii pot face documentare și să scrie articole pe baza acesteia, lucru pe care roboții nu-l pot face. --Turbojet  14 septembrie 2018 08:10 (EEST)

Vezi și Wikipedia:Sarcini_pentru_roboți/Arhivă#Ghilimele_românești. Nu mai știu dacă s-a făcut ceva atunci, eu am niște cod pentru LMI, dar nu cred că va merge corect pentru articole întregi.--Strainu (دسستي‎)  14 septembrie 2018 13:16 (EEST)
Nu cred că e o idee bună de înlocuit automat ghilimelele. Am întâlnit cel puțin două scenarii în care este nevoie de intervenție umană:
 1. la Eugen Doga, multe din expresiile luate în ghilimele sunt denumiri de opere / filme etc., unde ghilimelele trebuie înlocuite cu formatare italică
 2. la poreclele americane, precum Robert Alexander "Rob" Szatkowski, probabil trebuie păstrate ghilimelele originale
//  Gikü  vorbe  fapte  14 septembrie 2018 14:09 (EEST)
Nu se poate folosi o instrucțiune „if - else” in programul/codul robotilor pentru a distinge cazurile menționate de folosire a ghilimelelor non-ro?--5.2.200.163 (discuție) 14 septembrie 2018 16:59 (EEST)
Cum să-și dea seama că sunt ghilimele non-ro? Ce să testeze acest if — else?
Bineînțeles că eu mă gândeam la înlocuirea asistată. Robotul face căutarea și propunerea iar omul decide. Adică o înlocuire „costă” o confirmare sau selecție din parte omului cu o singură apăsare de tastă. Știu că e o treabă foarte plictisitoare, dar decât să fie lăsată la mâna utilizatorilor obișnuiți, mai bine să fie făcută cu robotul. --Turbojet  14 septembrie 2018 21:05 (EEST)

Wikipedia:Dezambiguizare/Resurse/Posibile dezambiguizări[modificare sursă]

Ar putea cineva înnoi această listă? //  Gikü  vorbe  fapte  19 septembrie 2018 13:45 (EEST)

Rsocol mai lucra cu dump-uri cred.--Strainu (دسستي‎)  19 septembrie 2018 15:51 (EEST)

În lucru[modificare sursă]

Poate cineva să ruleze un robot care să înlăture eticheta {{în lucru}} sau dezvoltare din Categorie:Pagini în curs de dezvoltare din articolele în care a fost introdus în urmă cu mai mult de șapte zile? S-au adunat peste 150.— Ionutzmovie discută 6 octombrie 2018 17:30 (EEST)

Nu cred că e o idee bună să automatizezi asta. Sunt convins că unii autori (precum eu) au nevoie de un gentle reminder. Alte articole se pot afla în stare proastă și necesită etichete... Sunt cazuri și cazuri. //  Gikü  vorbe  fapte  6 octombrie 2018 21:12 (EEST)

RFC: Partide politice[modificare sursă]

M-a contactat cineva care lucrează la un centralizator al partidelor politice din România întrebându-mă dacă suntem interesați să avem așa ceva pe Wikipedia. Antetul lor arată cam așa:

Nume și acronim			Denumiri și fuziuni		        Pagini oficiale				    Documente programatice			Conducere		
Nume	Acronim	 Poz. RPP	Denumiri anterioare	Partide absorbite	Internet	Facebook	Youtube	Twitter	Statut	Program	Afilieri internaționale	Președinte	Secretar general	Alți lideri formali

Ei erau interesați de generarea unor articole pe baza informațiilor de acolo și doar secundar de Wikidata și le-am promis că vom explora și această posibilitate. Andrei Stroe, generarea de conținut pe baza datelor e specialitatea ta, așa că întrebările de mai jos sunt în primul rând pentru tine.

Chestiunile care ar trebui lămurite înainte de orice ar fi următoarele:

 1. Unde tragem linia la notabilitate? Partidele parlamentare (sau foste) mi se par notabile, mai jos e greu de găsit o regulă. Poate existența unor membri în CJ?
 2. Pentru partidele nenotabile, am putea probabil să avem Lista partidelor politice din România pe baza Wikidata. Cum ar interacționa datele de la Wikidata cu ce e acum acolo? Ajută cititorul acele împărțiri după regiune etc.? În general, ar trebui stabilită o structură a articolului și determinate datele suplimentare care ne-ar fi necesare.
 3. Pentru partidele notabile, cât de realist ar fi să avem un prim paragraf standard, după cum avem la comune? Ce informații din cele disponibile ne-ar fi necesare? Ce alte informații ar fi utile?
 4. Cum facem matching-ul între persoanele din tabel și itemi deja existenți la Wikidata?
 5. Ce alte articole ar mai putea beneficia de aceste informații? (Registrul Partidelor Politice etc.)
 6. Cât de des ar trebui actualizate informațiile respective pentru a ne fi utile? Anual, la alegeri, altcândva?

Pe baza răspunsurilor la întrebările de mai sus putem încerca să facem un plan pentru a avea informațiile incluse în Wikidata și Wikipedia până la europarlamentarele din 2019.--Strainu (دسستي‎)  30 octombrie 2018 16:52 (EET)

Nu are nimeni niciun comentariu/opinie/etc?--Strainu (دسستي‎)  6 noiembrie 2018 15:03 (EET)
Dacă nu există comentarii, atunci propunerea de robot e următoarea:
Ultima variantă îmi pare cea mai bună. --Donarius (discuție) 17 noiembrie 2018 15:19 (EET)

Categorie[modificare sursă]

Poate cineva rula un robot să depopuleze Categorie:Scriitori americani de science fiction și să adauge scriitorii aici: Categorie:Scriitori americani de literatură științifico-fantastică. Sunt peste 100 de articole, nu mă apuc de ele să le modific la rând. Mulțumesc anticipat --_florin DF 20 ianuarie 2019 12:42 (EET)

Același lucru și pentru Categorie:Scriitori americani de fantasy ar trebui articolele mutate în Categorie:Scriitori americani de literatură fantastică. Sau Categorie:Scriitori de science-fiction >>>> Categorie:Scriitori de literatură științifico-fantastică. Și mai sunt o mulțime, de exemplu unde apare science-fiction în această categorie --_florin DF 20 ianuarie 2019 12:54 (EET)
Am început. —Andreidiscuție 23 ianuarie 2019 12:21 (EET)
FYI, eu folosesc pentru asta Cat-a-lot (vezi Utilizator:Strainu/common.js).--Strainu (دسستي‎)  23 ianuarie 2019 18:36 (EET)