Wikipedia:Sarcini pentru roboți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Reîmprospătați pagina cu noile modificări

Comandă rapidă:
WP:SR


Aceasta este o pagină în care puteți trimite cereri pentru a fi realizate de către un robot. Acesta este locul în care puteți adăuga idei pe care apoi roboții să le materializeze. Tot aici trebuie adăugate sarcinile pe care doriți să le realizați folosind un cont care are deja flagul de robot.

Dacă nimeni nu exprimă vreo observație asupra unei cereri într-o săptămână de la depunere, se consideră că cererea respectivă poate fi implementată. în caz contrar, trebuie să se ajungă la consens în privința cererii inainte de rularea robotului.

Vă rugăm adăugați cererea dumneavoastră la sfârșitul paginii.

Dacă sunteți operator de robot și finalizați o cerere, vă rugăm să o arhivați. Cererile care nu mai sunt relevante trebuie arhivate după un timp.

Arhiva cererilor realizate:

Adăugați o nouă cerere

Sarcini permanente[modificare sursă]

Mai jos sunt trecute cererile care trebuie rulate regulat dar nu au fost preluate încă de niciun operator de robot.

Pagini cu legături invalide către fișiere[modificare sursă]

S-au adunat multe pagini în Categorie:Pagini cu legături invalide către fișiere. Era mai demult un robot care le scotea, însă nu mai rulează.— Ionutzmovie discută 23 august 2016 19:05 (EEST)

Am realizat operațiunea manual, însă mai apar câteva pagini. Cred că nu mi le-a afișat pe toate în categorie atunci când am terminat curățarea ei, iar o altă parte din articole au categoria pentru că cei de la Commons par să nu ruleze întotdeauna CommonsDelinker.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 07:10 (EET)

Link-uri moarte[modificare sursă]

Nu știu dacă e zona potrivită pentru o astfel de cerere și nici dacă e realizabil, neavând cunoștințe în acest domeniu. Am văzut că la en.wiki există un robot care înlocuiește automat link-urile moarte cu altele către versiunile arhivate ale site-urilor (Web Archive, Archive.is etc.). Ar fi de mare ajutor și nouă un astfel de robot.--Kunok Kipcsak (discuție) 26 aprilie 2019 22:24 (EEST)

Pagini de dezambiguizare pentru comune[modificare sursă]

Ar trebui făcute redirectări pentru pagini de dezambiguizare pentru comune.

De exemplu pagina Comuna Brăești ar trebui să redireceze către pagina Brăești, pentru că există următoarele comune:

 Ark25  (discuție) 3 decembrie 2016 20:12 (EET)

O am în backlog demult. Pentru cele din România se pot face relativ rapid. —Andreidiscuție 4 decembrie 2016 09:23 (EET)

M-am uitat un pic pe situația existentă pentru comunele din România (rezumat aici) și văd mai multe probleme:

  1. Sunt cel puțin 3 țări de care trebuie ținut cont: România, Republica Moldova și Ucraina. Nu m-ar mira să mai fie și în Ungaria și Serbia câte ceva.
  2. Există mai multe situații curente:
    1. Redirecționare spre o pagină generică de redirecționare
    2. Redirecționare spre o pagină de redirecționare specifică pentru comune
    3. Redirecționare spre un articol (pe astea le-am șters la grămadă pentru a face loc unor redirecționări corecte când decidem cum facem)
  3. Paginile de dezambiguizare generice amintesc doar de sat, nu și de comună (formularea standard e X, Jud. este satul de reședință al comunei cu același nume, dar nu toate o folosesc)

Având în vedere cele de mai sus, redirecționarea către paginile generice pare cea mai simplă soluție, dar nu neapărat cea mai bună. Poate ar merita investit în separarea paginilor de dezambiguizare pentru comune/sate/altele? Suplimentar (sau alternativ) ar trebui uniformizate și numele paginilor generice de dezambiguizare.--Strainu (دسستي‎)  3 iunie 2019 00:15 (EEST)

Localități[modificare sursă]

Se mai ocupă cineva cu crearea de articole despre localitățile lumii? Am sperat că munca lăudabilă depusă de Andrei Stroe la așezările din Ucraina va fi continuată de alți posesori de roboți, dar constat că s-a oprit. Crearea manuală de articole despre localități este greoaie și neproductivă. Măcar unul sau două state pe an și tot ar fi un progres. --Haptokar (discuție) 20 august 2017 13:45 (EEST)

Eu m-am oprit o vreme pentru că oricum e necesară o schimbare de paradigmă în lumina apariției proiectului Wikidata. —Andreidiscuție 21 august 2017 10:19 (EEST)
Înțeleg. Necesitatea creării articolelor rămâne totuși. --Haptokar (discuție) 21 august 2017 10:41 (EEST)

Dacă va fi reluat acest plan, aș vrea ca articolul-model să nu mai conțină {{ill}} și prietenii. E inutil să creăm zeci de mii de formate care să devină inutilă cu un simplu ciot. Mai bine îl creăm de la început și folosim legături interne.--Strainu (دسستي‎)  30 noiembrie 2018 12:39 (EET)