Wikipedia:Lista wikipediștilor după numărul de articole

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutareCircle frame.svg

La 5 decembrie 2021, suma numerelor de pe listă a ajuns la 388.263, ceea ce însemna 91,32% din toate articolele existente în acest proiect.

     Utilizatorii umani de pe listă (47,89%)

     Roboții de pe listă (43,43%)

     Alți utilizatori autentificați (4,07%)

     Neautentificați (4,61%)

Această pagină afișează lista primilor 1.000 de utilizatori după numărul de articole noi create la Wikipedia română, la 5 decembrie 2021, redirecționările fiind excluse. Lista nu are o lungime fixă momentan, ci conține orice utilizator cu 10 sau mai multe articole.

În mod normal, această listă este actualizată zilnic de un robot. Puteți găsi și la Wikiscan o listă cu date similare, dar mai detaliate.

Neparticipare[modificare sursă]

Utilizatorii care nu doresc să fie listați trebuie să-și înlocuiască numele de utilizator cu „[Placeholder]” și să se adauge acestei liste pentru versiunile următoare.

Lista wikipediștilor după numărul de articole[modificare sursă]

Conform ultimei actualizări, Wikipedia română conține 425.161 de articole create de 11.685 de utilizatori autentificați și de mii de alți utilizatori fără cont, care au contribuit de pe 11.412 adrese IP distincte. Primii 1.000 de utilizatori au creat 388.263 de articole (91,32%), iar utilizatorii neautentificați au creat 19.618 (4,61%).

Întrebări frecvente[modificare sursă]

1. Cât de des se actualizează lista?
În majoritatea timpului, pagina este actualizată zilnic – dacă nu în intervalul 00:00–00:30, atunci cu prima ocazie după ce își deschide Andreyyshore calculatorul.
2. Ce înseamnă atunci când un utilizator este trecut cu gri?
Culoarea gri indică faptul că utilizatorul nu a mai creat articole în ultimii 3 ani (dar este posibil să fi creat redirecționări sau să fi redenumit articole). De asemenea, vedeți punctul 3. pentru cazurile interpretabile.
3. Cum se numără creările paginilor?
Sunt luate în considerare numai articolele existente în momentul alcătuirii listei, nu și cele șterse. Din moment ce lista este generată prin găsirea utilizatorului asociat cu revizuirea cea mai veche pentru fiecare pagină, ea nu poate ține cont de cazurile în care o redirecționare este transformată într-un articol complet de către altcineva decât creatorul inițial. De asemenea, un articol transformat în redirecționare va dispărea din evidență.
4. Cum funcționează din punct de vedere tehnic?
Cum baza de date de la rowiki este una relativ mică, soluția folosită momentan este o interogare SQL rulată pe Quarry. Datele rezultate sunt cosmetizate local și postate prin API-ul Wikipedia. Ele nu sunt stocate local decât pe termen scurt, în vederea prelucrării, însă rămân vizibile public pe Quarry până în ziua următoare, când se generează un set nou.
Timpul de execuție a interogării putea varia considerabil înainte de 24 martie 2021 – putea dura chiar și 20 de minute în zilele mai încărcate. După tranziția spre wikireplicile multi-instanță, însă, execuția este de cca. 6 ori mai rapidă, iar rezultatele se generează acum în 1–3 minute de fiecare dată.
5. Unde s-a discutat crearea unei astfel de liste?
La Wikipedia:Sarcini pentru roboți § Număr de articole create a avut loc o discuție între 12 februarie și 2 martie 2021. Lista funcționează din 3 martie 2021.
6. Poate funcționa acest robot cu alte wikiuri?
Poate fi portat cu efort minim pe alt proiect Wikimedia, dar eficiența lui poate scădea drastic, în funcție de mărimea wikiului.

Vezi și[modificare sursă]