Wikipedia:Sarcini pentru roboți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:Sarcini pentru roboţi)
Jump to navigation Jump to search

Reîmprospătați pagina cu noile modificări

Comandă rapidă:
WP:SR


Aceasta este o pagină în care puteți trimite cereri pentru a fi realizate de către un robot. Acesta este locul în care puteți adăuga idei pe care apoi roboții să le materializeze. Tot aici trebuie adăugate sarcinile pe care doriți să le realizați folosind un cont care are deja flagul de robot.

Dacă nimeni nu exprimă vreo observație asupra unei cereri într-o săptămână de la depunere, se consideră că cererea respectivă poate fi implementată. în caz contrar, trebuie să se ajungă la consens în privința cererii inainte de rularea robotului.

Vă rugăm adăugați cererea dumneavoastră la sfârșitul paginii.

Dacă sunteți operator de robot și finalizați o cerere, vă rugăm să o arhivați. Cererile care nu mai sunt relevante trebuie arhivate după un timp.

Arhiva cererilor realizate:

Adăugați o nouă cerere


Pagini cu legături invalide către fișiere[modificare sursă]

S-au adunat multe pagini în Categorie:Pagini cu legături invalide către fișiere. Era mai demult un robot care le scotea, însă nu mai rulează.— Ionutzmovie discută 23 august 2016 19:05 (EEST)

Am realizat operațiunea manual, însă mai apar câteva pagini. Cred că nu mi le-a afișat pe toate în categorie atunci când am terminat curățarea ei, iar o altă parte din articole au categoria pentru că cei de la Commons par să nu ruleze întotdeauna CommonsDelinker.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 07:10 (EET)

Pagini de dezambiguizare pentru comune[modificare sursă]

Ar trebui făcute redirectări pentru pagini de dezambiguizare pentru comune.

De exemplu pagina Comuna Brăești ar trebui să redireceze către pagina Brăești, pentru că există următoarele comune:

 Ark25  (discuție) 3 decembrie 2016 20:12 (EET)

O am în backlog demult. Pentru cele din România se pot face relativ rapid. —Andreidiscuție 4 decembrie 2016 09:23 (EET)

Mutare informații despre localități din România la Wikidata[modificare sursă]

Strainu, ai vreo metodă automată prin care se pot muta datele din infocasete la Wikidata? Eu pot înlocui infocasetele cu unele goale care preia de la Wikidata, dar e posibil să pierdem date (deși majoritatea comunelor din România par să aibă complete la Wikidata). Există unelte ([1] și Autolist, însă trebuie luată fiecare proprietate în parte. Dacă nu sunt prea multe date care se pierd și ești de acord să le înlocuiesc, poți lăsa un răspuns aici.— Ionutzmovie discută 29 ianuarie 2017 07:19 (EET)
Mai lasă-mă juma' de an, am un robot care a rulat prin noiembrie pentru o parte din date, dar mai are de muncă un pic. O să ajung și la el curând.--Strainu (دسستي‎)  29 ianuarie 2017 15:42 (EET)

Aparent pentru comune ar mai fi de lucru la fotografie, hartă, coordonate și website. Andrei Stroe, ai importat complet primarii sau mai sunt și acolo lipsă?--Strainu (دسستي‎)  15 februarie 2017 19:02 (EET)

Județul Brașov nu are încă primarii în Wikidata. —Andreidiscuție 15 februarie 2017 19:04 (EET)
OK, atunci nu o să scriu cod doar pentru asta. Imagini n-am mai reușit să adaug, mă mai uit pe restul.--Strainu (دسستي‎)  21 februarie 2017 14:59 (EET)
Până la urmă era un bug la mine în cod, am adăugat vreo 3000 de hărți și site-uri, dar mai durează. Două probleme ar trebui investigate mai în detaliu:
  • diferențe între codul poștal de la wikidata și cel de la wikipedia - sunt multe, dar la majoritatea e vorba doar de o formatare diferită. Poate ar trebui să convenim asupra unui format pentru localitățile care au mai mult de un cod poștal
  • sunt foarte multe website-uri de la ghidul-primariilor. Momentan le-am pus la Wikidata ca să le avem acolo, dar ar trebui luate și căutat site-ul real.--Strainu (دسستي‎)  23 februarie 2017 08:49 (EET)


Mesaj de la wikidata Salut! Am făcut un query care să returneze codurile poștale existente la Wikidata. Comparând cu județul, am găsit câteva erori pe care le-am corectat. Mă gândesc că poate vrei să corectezi și datele tale sursă (cele folosite de StrainuBot). N-am găsit codul poștal pentru Cernelele de Sus, Dolj. Pe de altă parte, am observat că la vreo câteva sute din localitățile din Ilfov și Giurgiu lipsește primul zero din codul poștal. Poți să corectezi tu, cu robotul? Poate ar trebui să uniformizăm și codurile poștale pentru reședințele de județ (la care sunt alocate mai multe coduri, în funcție de stradă): la unele (cum ar fi d:Q204850) apare un interval, la altele (cum ar fi d:Q93358 sau d:Q215723) apare un prefix, iar la majoritatea apare un cod generic, având 4 zerouri la sfârșit (care însă nu apare la [2]). Ce părere ai de asta? Rsocol (discuție) 18:23, 26 February 2017 (UTC)

Răzvan, la Cernele de Sus codul e cel din SIRUTA (sursa datelor de la ro.wp, folosite de robot). Altul nu am. Pentru celelalte am luat prin sondaj și văd că tu le-ai pus pe cele din SIRUTA, deci nu e nimic de corectat. Nu cred că mai are sens să umblăm pe Wikipedia, Andrebot va șterge parametrii respectivi cât de curând și vor fi aduși de la Wikidata. După cum vezi, și eu am propus uniformizarea codurilor poștale. Dacă ai vreo sugestie despre format, e binevenită. Mă uit la treaba cu 0, deși nu sunt sigur că pot s-o fac ușor cu robotul meu. Gikü, știi vreo unealtă cu care putem să modificăm toate codurile din Ilfov și Giurgiu să înceapă cu 0?--Strainu (دسستي‎)  26 februarie 2017 20:56 (EET)
Este așa unealtă, Quick Statements. Îți scriu un exemplu când am timp. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW)
Nu vrei tu să faci chiar modificarea, în loc de exemplu? :D O putem verifica manual ulterior.--Strainu (دسستي‎)  27 februarie 2017 10:40 (EET)
Asta voiam să zic - să scriu un exemplu acolo și să evaluăm modificarea. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 27 februarie 2017 12:47 (EEST)
Am remarcat că ele deja au zerouri, doar că se pare că SPARQL nu le afișează, ex. d:Q5117033. //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 27 februarie 2017 14:29 (EEST)
Dacă datele pentru SIRUTA sunt cele din [3], mă tem că nu sunt chiar corecte (sau actuale), deoarece codurile poștale din România trebuie să aibă 6 cifre. Sunt multe coduri pe care le-am corectat față de ceea ce apare în SIRUTA, luând ca referință ceea ce apare la http://www.posta-romana.ro (de exemplu [4], [5], [6], etc). Referitor la formatul codului poștal pentru municipiile care au mai multe coduri, văd că la d:Property_talk:P281 se menționează intervale și eventual mai multe valori pentru proprietatea respectivă (vezi, de exemplu d:Q1741). Cred că momentan ar fi dificil cu mai multe valori, așa că aș propune cu intervale (chiar dacă acoperă și valori care nu sunt alocate). Răzvan Socol mesaj 26 februarie 2017 21:16 (EET)
O să mai fac o trecere cu datele de la poștă în zilele următoare, extrăgând erorile.--Strainu (دسستي‎)  26 februarie 2017 23:32 (EET)
Rsocol, am pus la Utilizator:Strainu/coduripostale un tabel cu toate localitățile care au valori diferite între wikidata, wikipedia, siruta și poșță (în comparație au intrat doar valori nenule, deci se poate să mai existe și alte diferențe în realitate). Importante sunt de fapt primele 2 coloane, wikidata și poșta, restul sunt FYI, deci lista de lucruri de corectat e probabil la jumătate.--Strainu (دسستي‎)  1 martie 2017 14:49 (EET)

Localități[modificare sursă]

Se mai ocupă cineva cu crearea de articole despre localitățile lumii? Am sperat că munca lăudabilă depusă de Andrei Stroe la așezările din Ucraina va fi continuată de alți posesori de roboți, dar constat că s-a oprit. Crearea manuală de articole despre localități este greoaie și neproductivă. Măcar unul sau două state pe an și tot ar fi un progres. --Haptokar (discuție) 20 august 2017 13:45 (EEST)

Eu m-am oprit o vreme pentru că oricum e necesară o schimbare de paradigmă în lumina apariției proiectului Wikidata. —Andreidiscuție 21 august 2017 10:19 (EEST)
Înțeleg. Necesitatea creării articolelor rămâne totuși. --Haptokar (discuție) 21 august 2017 10:41 (EEST)

Dacă va fi reluat acest plan, aș vrea ca articolul-model să nu mai conțină {{ill}} și prietenii. E inutil să creăm zeci de mii de formate care să devină inutilă cu un simplu ciot. Mai bine îl creăm de la început și folosim legături interne.--Strainu (دسستي‎)  30 noiembrie 2018 12:39 (EET)

Categorie[modificare sursă]

Poate cineva rula un robot să depopuleze Categorie:Scriitori americani de science fiction și să adauge scriitorii aici: Categorie:Scriitori americani de literatură științifico-fantastică. Sunt peste 100 de articole, nu mă apuc de ele să le modific la rând. Mulțumesc anticipat --_florin DF 20 ianuarie 2019 12:42 (EET)

Același lucru și pentru Categorie:Scriitori americani de fantasy ar trebui articolele mutate în Categorie:Scriitori americani de literatură fantastică. Sau Categorie:Scriitori de science-fiction >>>> Categorie:Scriitori de literatură științifico-fantastică. Și mai sunt o mulțime, de exemplu unde apare science-fiction în această categorie --_florin DF 20 ianuarie 2019 12:54 (EET)
Am început. —Andreidiscuție 23 ianuarie 2019 12:21 (EET)
FYI, eu folosesc pentru asta Cat-a-lot (vezi Utilizator:Strainu/common.js).--Strainu (دسستي‎)  23 ianuarie 2019 18:36 (EET)

Link-uri moarte[modificare sursă]

Nu știu dacă e zona potrivită pentru o astfel de cerere și nici dacă e realizabil, neavând cunoștințe în acest domeniu. Am văzut că la en.wiki există un robot care înlocuiește automat link-urile moarte cu altele către versiunile arhivate ale site-urilor (Web Archive, Archive.is etc.). Ar fi de mare ajutor și nouă un astfel de robot.--Kunok Kipcsak (discuție) 26 aprilie 2019 22:24 (EEST)

Eliminare caractere invizibile din note[modificare sursă]

Când este folosită unealta Refscript pe hotnews.ro și posibil și pe alte site-uri, în câmpul titlu este inserat un caracter invizibil care provoacă o eroare în modulul de citare. Robotul va lucra pe Categorie:Erori CS1: caractere invizibile pentru a încerca să elimine toate caracterele invizibile de care se plânge Modul:Citation/CS1. Strainu (دسستي‎)  22 mai 2019 09:39 (EEST)

Am observat și eu asta. Am putea să modificăm și Refscript să le elimine. —Andreidiscuție 22 mai 2019 10:02 (EEST)