Voluntariat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Voluntariatul poate fi văzut din mai multe unghiuri, în funcție de fiecare. În ciuda definițiilor date nu există una care să se muleze perfect.

În România, Legea nr.339 din 17 iulie 2006 dă următoarea definiție:[1]

"Voluntariatul este activitatea de interes public desfașurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea."

Cea mai întâlnită formă de voluntariat este organizația nonprofit. Cele mai multe organizații de acest tip sunt cele de și pentru tineret. Exemple: Youth Can Do It, BEST - Board of European Students of Technology, AIESEC , Pentru Voi, AEGEE, LSFI,ATEFS. Totodată, există organizații neguvernamentale care își desfășoară activitățile (total sau parțial) cu sprijinul echipelor de voluntari: Fundația Tineri pentru Tineri, Asociația Română Anti-SIDA, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, Asociația Young Initiative, Asociația Salvați Copiii, AGLT - Asociația Grupurilor Locale de Tineret

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]