Save the Children

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Save the Children
Înființare 19 mai 1919
Tip ONG
Sediu Londra, Anglia
Website www.savethechildren.net

Save the Children este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie. Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.

Save the Children în România[modificare | modificare sursă]

Organizația Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militeaza activ pentru drepturile copilului si protectia copilului în România. Organizația are în prezent (iunie 2012) filiale în 12 județe și în București, peste 6.000 de membri și beneficiază de activitatea voluntară a peste 1.800 de persoane. În 2011, Salvați Copiii a cuprins 182.000 de copii în programele sale, 30.000 părinți, 20.000 de cadre didactice și alți specialiști.

Salvați Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume ce promoveaza drepturile copilului si protectia copilului. Organizatia cuprinde 29 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.

Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora.

Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]