Greenpeace

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Logoul Greenpeace

Greenpeace este o organizație non-guvernamentală, care militează pentru protecția mediului, cu sediul central la Amsterdam.

Organizația folosește metode de activitate și protest creative și non-violente ca să descopere probleme și malfanctiuni în mediul global, ca sa poată oferi un viitor mai verde, mai curat și mai sănătos. Scopul său este prezervarea abilității pământului de a susține inhbitati.

Organizația Greenpeace a fost fondată în 1970, în Canada. La început organizatia Greenpeace a fost activă împotriva testelor nucleare subterane conduse de SUA în insula Amchitka.

La sfârșitul anului 2008, Greenpeace avea birouri în circa 40 de țări și este prezentă pe plan global.

Greenpeace în România[modificare | modificare sursă]

În România, sediul Greenpeace se află în București. Sediul din România activează în lupta contra poluării aerului și oceanelor, face campanii contra substanțelor toxice cât și eforturi în domeniul energiei regenerabile.

Printre activitățile sale se numără: campania contra proiectului minier din Roșia Montană, Protecția Pădurilor și lupta pentru includerea pădurilor în lista de protecție a UNESCO, petiții contra energiei nucleare, și multe alte probleme locale.

De asemenea Greenpeace organizează acțiuni de adunat gunoaie pentru a curăța zonele naturale poluate.[1][2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ DiCaprio atrage atenția că bazinul râului Argeș e o zonă amenințată de defrișările ilegale: „Guvernul României trebuie să protejeze pădurea“ FOTO, 23 septembrie 2016, Alexandra Constanda, Adevărul, accesat la 23 septembrie 2016
  2. ^ Voluntarii Greenpeace din Iași au ecologizat Rezervația Repedea, 19 aprilie 2010, Greenpeace.org, accesat la 23 septembrie 2016

Legături externe[modificare | modificare sursă]