Discuție Utilizator:Strainu/Arhiva 14

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Imagini[modificare sursă]

Toate imaginile cu monumente de aici vor fi șterse, sau pot fi salvate și valorificate în articole în baza FOP RO? --XXN (discuție) 24 iulie 2014 18:57 (EEST)

Dacă nu se creează/găsește un articol în care să fie folosite, vor fi șterse mai devreme sau mai târziu.--Strainu (دسستي‎)  24 iulie 2014 19:17 (EEST)

AC[modificare sursă]

Nu știu dacă este exact domeniul tău, dar te invit să contribui și la articolul Cookie în vederea păstrării statutului de AC.— Ionutzmovie discută 28 iulie 2014 00:29 (EEST)

Am început să contactez posibili contribuitori pentru articolele de calitate, printre care Andrei Stroe, Afil, Turbojet, Ionut blesneag, Vali și Nicu farcas (urmează să mai contactez), plus propunerea adresată ție și mesajul de pe pagina principală, pus cu scopul de a invita atât utilizatorii, cât și pe cei anonimi, să contribuie la articolele de calitate.— Ionutzmovie discută 28 iulie 2014 01:19 (EEST)
Sunt și utilizatori retrași din proiect care au articole care sunt acum la reevaluare (Cezarika1, Radufan, Lucian C.). Cum procedăm?— Ionutzmovie discută 28 iulie 2014 01:29 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ionutzmovie. 28 iulie 2014 02:07 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ionutzmovie discută 28 iulie 2014 02:07 (EEST)

Tech News: 2014-31[modificare sursă]

28 iulie 2014 11:08 (EEST)

Ștergere[modificare sursă]

Mulțumesc ptr. ștergere. Am observat din nou că Twinkle pune aiurea avertizările, mai scrisesem la Cafenea. La propunerea asta de ștergere, TW i-a dat anonimului avertismentul acesta. V-ați putea uita dacă a umblat cineva în ultimul timp pe-acolo? Salutări, --Mihai (discuție) 30 iulie 2014 15:55 (EEST)

Au fost multe schimbări în iunie, făcute de Andrei Stroe și Firilacroco. Poate își dau ei seama de ceva...--Strainu (دسستي‎)  30 iulie 2014 16:30 (EEST)

Avertizare Wintereu la articolul Alfajor (Spania)[modificare sursă]

Poate citiți punctul 4 al acestei politici oficiale, înainte a da reverturi și avertizări nepotrivite. --Mihai (discuție) 9 august 2014 02:54 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Gikü a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 14 august 2014 03:45 (EEST)

Pagini de șters[modificare sursă]

Aveți idee ce ar trebui să facem aici: Wikipedia:Pagini de șters/Fișierele Premiilor Wikipediei Române (pe categorii)? Această discuție este deschisă din decembrie 2013. --Silenzio (discuție) 29 iulie 2014 05:03 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe. 31 iulie 2014 15:57 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Sargon a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 2 august 2014 09:16 (EEST)

Tech News: 2014-32[modificare sursă]

4 august 2014 10:37 (EEST)

Mesaj[modificare sursă]

Semnați ultimul mesajul lăsat la cafenea, deoarece după asemenea mesaj, plin de bune intenții, ar arăta inestetic să vină cineva să pună formatul nesemnat.--Silenzio (discuție) 4 august 2014 19:53 (EEST)

Nedumerire[modificare sursă]

Bună ziua. Cu ceva vreme în urmă am inițiat articolul Valea Ierii; astăzi văzând un reportaj (despre acest sit) la un post TV am dat o căutare simplă (ex: valea ierii, fără a scrie și sit SCI) pe Google, dar acest articol nu apare. De ce? Mulțumesc. -- Nicu Farcașmesaj 10 august 2014 16:21 (EEST)

Probabil pentru că există și articolul Valea Ierii, Cluj care are prioritate în rezultatele google și motorul de căutare nu dorește să afișeze prea multe rezultate de la același site.--Strainu (دسستي‎)  10 august 2014 17:52 (EEST)
Mulțumesc. -- Nicu Farcașmesaj 10 august 2014 18:07 (EEST)

Pentru căutare, vă propun formatul acesta:

. A fost creat de mine, dar văd că mai este folosit și de alți utilizatori. --Eugen Dihoru (discuție) 10 august 2014 19:21 (EEST)

Tech News: 2014-33[modificare sursă]

11 august 2014 10:43 (EEST)

Klaus Iohannis[modificare sursă]

Cu concursul dumneavoastră un articol îngrijit (Klaus Iohannis) a devenit unul propagandistic. Scriu aceste rânduri pentru memoria acestui proiect, în care un administrator închide ochii la ștergeri de conținut și la diluarea calității, din motive necunoscute. --Mihai Andrei (discuție) 13 august 2014 12:24 (EEST)

Experiența m-a învățat că în perioade de campanie electorală apar utilizatori „specializați” în câteva articole. Interesul acelor utilizatori nu este informația neutră, ci informația cu tendință într-o anumită direcție. Că-i încurajați, este opțiunea dumneavoastră. Personal vă respect răbdarea. Eu unul sunt mai puțin înclinat să mă las pe astfel de mâini, dar sunt mulțumit dacă totul se termină cu bine. În privința reclamației, este dreptul dumneavoastră să o faceți, însă clarificarea că mă puteți suferi era comunicabilă și pe alte căi, mai domnești. --Mihai Andrei (discuție) 13 august 2014 19:33 (EEST)
Da, mulțumesc pentru mesaj. Adineauri a scris ceva cu "devinit", text fără diacritice, copiat de undeva [48], dar mi-a fost lehamite să-l corectez. Poate mâine, sau când o să-mi mai treacă din indispoziție. --Mihai Andrei (discuție) 13 august 2014 19:50 (EEST)
@Mihai Andrei:, eu sunt un om extrem de răbdător, după cum bine puteți vedea, și încerc să fiu cumpătat, dar cred că dumneavoastră ori nu înțelegeți anumite lucruri ori nu vreți să înțelegeți. După ce am mărit enorm articolul, m-ați acuzat că am șters o frază, așa că dumneavoastră mi-ați șters tot ce am scris eu, agumentându-mi că pe Wikipedia nu se șterge fără sens (culmea, nu vi se pare?). Apoi v-am arătat că nu am șters nimic, ați văzut că ați greșit și nu ați mai spus nimic. După aceea ați început să vă luați de lucruri minore, gen etnia, poza (care da, a fost greșeala mea), prescurtarea numelui partidului etc. Apoi am mai făcut încă o contribuție majoră articolului, iar acum mă acuzați de propagandă politică , după ce că dumneavoastră erați cel care tot ștergea informații din articol, iar eu după ce le puneam la loc, dumneavoastră le ștergeați iar. Mă mir că nu m-ați acuzat că sunt omul lui Vasile Blaga care îi face publicitate lui Iohannis, că mi se pare că în această parte vă îndreptați. Tot ce am încercat eu să fac a fost să completez un articol despre o persoană publică din România foarte cunoscută, pagina care era foarte scurtă, avea lipsuri mari, și care era de 3 ori mai mică decât versiunea în engleză de unde o să obsevați că m-am și inspirat în ce am scris.
Domnule :@Strainu:, vă rog pe dumneavoastră să îmi explicați cu ce am greșit (înafară de greșelile de ortografie și de timpuri verbale). Este acesta modul normal de a trata utilizatorii care contribuie la paginile Wikipedia? Este normal să vă bateți joc de ce am încercat să fac în timpul meu liber și neobligat de nimeni? Este normal să mă numiți propagandist politic? --ArchGabriel33 (discuție) 13 august 2014 20:30 (EEST)
În primul rând vă asigur că eforturile dumneavoastră de a aduce articolul la standardele Wikipedia sunt apreciate.
Aș putea să intru în detalii despre surse primare, secundare și terțiare, dar cred că nu e cazul. Pe scurt, nu trebuie să-i faceți un CV dlui. Iohannis pe baza site-ului personal (asta fac cei din echipele de PR, de aceea există și acea îndoială asupra scopurilor dvs. și dă și acea notă de subiectivitate de care vorbeam la prânz), ci să prezentați evenimentele importante din cariera dânsului așa cum au fost reflectate de surse externe de subiect (pentru politicieni, probabil presa centrală și reviste de specialitate). Detalii de genul rolurilor minore în partid nu sunt foarte relevante, la fel nici limbile străine vorbite (cu excepția cazului în care au făcut obiectul vreunui articol de presă, ca engleza lui Iliescu). E mai clar acum?--Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 22:22 (EEST)
@Strainu: Da, am înțeles. Vă muțumesc. O să corectez.

This Month in GLAM: July 2014[modificare sursă]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 14 august 2014 00:17 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul StefanAtreides a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 15 august 2014 03:45 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Ionutzmovie.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Ionutzmovie discută 17 august 2014 11:07 (EEST)

Tech News: 2014-34[modificare sursă]

18 august 2014 10:16 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Mayuma a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 18 august 2014 18:16 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Asybaris01 a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 19 august 2014 10:16 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Gabriel Voicescu - iBooksquare.ro a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 20 august 2014 13:16 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorii (10 la număr):

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 21 august 2014 03:45 (EEST)

Referitor la Fișier:RO B Bust A. T. Laurian, Bucuresti.jpg[modificare sursă]

Ați pus următoarea etichetă la acest fișier:{{di-no source}} Spuneți-mi, că nu mai înțeleg, unde trebuie să mă prezint cu aparatul foto ca să demonstrez că azi dimineață, la ora 10:30 eram în fața bustului lui A. T. Laurian ca să-l pozez. Ce trebuie să fac pentru a fi crezut? Să merg cu martori? Poate trbuie să mă prezint undeva cu PC-ul? sau ce trebuie să specific la sursă? Cred că era necesară o discuție... --Mishu57 (discuție) 21 august 2014 22:42 (EEST)

Imaginile dvs. au fiecare altă dimensiune și nu au informații din aparatul foto. În 2014 chiar și telefoanele de 200 de lei au așa ceva, de aparate foto nici nu mai zic. Dacă ați prelucrat imaginile, încercați să vă setați softul de procesare în așa fel încât să nu vă șteargă aceste date. Dacă le încărcați pe Facebook și le descărcați de acolo, nu mai faceți asta - încărcați imaginea direct din telefon sau aparatul foto.
Pozele și articolele dvs. sunt foarte utile, însă nu are niciun rost să le luați de pe net - articolele pot sta și fără fotografie o vreme, până se duce cineva să le facă o poză și oricum, dacă le-ați copiat, mai devreme sau mai târziu cineva tot o să găsească sursa. Wikipedia se diferențiază de alte enciclopedii online nu numai prin dimensiune, ci și prin licența permisivă și respectarea copyrightului celorlalți.--Strainu (دسستي‎)  21 august 2014 23:07 (EEST)
E drept că le-am crop-uit înainte de a le uiliza, n-am o mână așa sigură să le fac din prima, și nu s-a păstrat exif-ul. O să le pun pe alea brute, dacă asta-i politica. Mulțumesc pentru ajutor. --Mishu57 (discuție) 21 august 2014 23:42 (EEST)
Puteți să le cropuiți, doar să păstrați exif-ul. Faptul că ați trecut ca operă proprie pozele de la Institutul Medico-Militar ne-a făcut să fim atenți la ce încărcați :) Spor la pozat!--Strainu (دسستي‎)  21 august 2014 23:54 (EEST)

Tech News: 2014-35[modificare sursă]

25 august 2014 12:21 (EEST)

Excursia în Călărași[modificare sursă]

Bună treabă cu grantul ăla și excursia în județul Călărași. Văzând acum programul, sunt foarte convins că nu aș fi putut veni cu toată familia. Speram măcar să fi venit singur și independent, ca activitate laterală, într-una din zile, și să plec seara, dar din păcate în weekendul acela nu sunt în țară. —Andreidiscuţie 29 august 2014 09:48 (EEST)

Mersi. Asta e dacă nu poți, rămâne pe o dată viitoare. Să știi că o să avem și familii cu noi, dacă vrei poți să faci schimb de impresii după :)
Una din activitățile pe care le aveam în cap era să-l aduc pe Milos Rancic de la Wikimedia Serbia ca să ne povestească despre cum s-au organizat ei (de fapt el s-a oferit să facă asta), însă cum prezența wikipediștilor o să fie redusă, mă gândeam să facem o întâlnire normală pentru asta, undeva în octombrie. Te-ar interesa să participi?--Strainu (دسستي‎)  29 august 2014 10:12 (EEST)
Da. —Andreidiscuţie 29 august 2014 10:21 (EEST)

Tech News: 2014-36[modificare sursă]

1 septembrie 2014 10:49 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Aetsoc a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 2 septembrie 2014 03:45 (EEST)

Tech News: 2014-37[modificare sursă]

8 septembrie 2014 12:33 (EEST)

Nedumerire[modificare sursă]

Există .... un anumit zel în ultimele luni, de a fi puse diverse etichete în articole „colorând-le” în fel și chip pentru a scoate în evidență „problemele” lor, cu etichete care de deseori depășesc dimensiunea pe ecran a articolelor cu pricina... Același „zel” apare și când se pun etichete care țin să scoată în evidență probleme relativ minore în articole destul de bine închegate și relativ bogate în informații. La modul formal acele etichete sunt „justificate”, dar dacă într-un loc principala preocupare devine să pui etichete unde scrie: „Aici trebuie dat cu mătura (....sau măturica ori pensula, după caz)” - în loc să dai cu mătura sau să ștergi un pic praful, atunci tendința firească a oricui vrea să intre în locul repectiv este de retragere și/sau de așteptare.... Nu mi se pare un lucru bun ceea ce se întâmplă, dar poate e numai părerea mea... Nu mi se pare nici o tendință la care să asiști pasiv la nesfârșit, dar din nou poate e numai părerea mea. Țin minte că acum vreun an sau doi, cineva a scos o cârcă de etichete „afară din peisaj”, pledând pentru responsabilitate suplimentară la operațiunea de „etichetare”.--Accipiter Q. Gentilis(D) 9 septembrie 2014 21:39 (EEST) P.S. Nu spui cine ...

Cine are urechi de auzit să audă. Dacă așa cred patrulatorii că ajută, cine sunt eu să-i contrazic? Momentan mă ocup de WLM și nu prea am timp și mai ales chef de dispute.--Strainu (دسستي‎)  9 septembrie 2014 21:59 (EEST)
Mda, drept e că treaba asta cu cheful de dispute (ca să nu mai vorbim de timp și de eficiența concentrării pe ceea ce este pozitiv, în raport cu timpul pierdut pentru a convinge) o înțeleg foarte bine .... --Accipiter Q. Gentilis(D) 9 septembrie 2014 22:18 (EEST)
La temă (Special:Ce_se_leagă_aici/Association_des_États_Généraux_des_Étudiants_de_l'Europe). --XXN (discuție) 11 septembrie 2014 12:24 (EEST)
Cool ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 12 septembrie 2014 22:18 (EEST)

Virgiliu Leonte‏‎[modificare sursă]

Virgiliu Leonte‏‎ este notabil? Odată cu încărcarea fișierelor din Enciclopedia României 1938 a devenit unul din cele mai dorite articole, cu peste 3000 de de legături care duc spre el. Dacă nu este notabil, poate ar trebuie dezlegate linkurile către pagina sa pentru a nu-l mai avea și în lunile următoare în Special:Pagini dorite. --XXN (discuție) 11 septembrie 2014 12:24 (EEST)

Eu n-am auzit de el până la ER, dar am o bănuială că dacă a fost pus printre autorii principali ai enciclopediei merită și un articol pe Wikipedia.--Strainu (دسستي‎)  11 septembrie 2014 12:31 (EEST)

This Month in GLAM: August 2014[modificare sursă]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 septembrie 2014 16:16 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Wintereu. 13 septembrie 2014 00:18 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Wintereu 13 septembrie 2014 00:18 (EEST)

Tech News: 2014-38[modificare sursă]

15 septembrie 2014 11:34 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe. 17 septembrie 2014 08:34 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Mayuma a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 19 septembrie 2014 03:15 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Ionut stegaroiu a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 20 septembrie 2014 11:16 (EEST)

Tech News: 2014-39[modificare sursă]

22 septembrie 2014 12:04 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Saturnian a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 29 septembrie 2014 03:45 (EEST)

Tech News: 2014-40[modificare sursă]

29 septembrie 2014 12:44 (EEST)

Tech News: 2014-41[modificare sursă]

6 octombrie 2014 09:10 (EEST)

This Month in GLAM: September 2014[modificare sursă]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 octombrie 2014 20:31 (EEST)

Codul RAN[modificare sursă]

Buna, descoperisem mai demult ca se pot accesa individual siturile archelogice din repertoriul archeologic folosind codul RAN in felul urmator: http://ran.cimec.ro/sel.asp?cod-sit-ran-<COD_RAN>. De exemplu http://ran.cimec.ro/sel.asp?cod-sit-ran-1160.02. Poate ar fi util daca s-ar putea pune link-urile in toate listele din Repertoriul Arheologic Național, pe judet. Numai bine. --Codrin.B (discuție) 12 octombrie 2014 15:56 (EEST)

Da, dar nu merge și pentru subcomponentele sitului, adică http://ran.cimec.ro/sel.asp?cod-sit-ran-1160.02.01 nu merge. Dacă fac sute de mii de procesări în wikitext ca să extrag codul ansamblului pun pagina în cap. O să încerc cu LUA, dar cred că și pentru ea e prea mult.--Strainu (دسستي‎)  13 octombrie 2014 16:37 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Aetsoc a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 13 octombrie 2014 03:45 (EEST)

Tech News: 2014-42[modificare sursă]

13 octombrie 2014 11:53 (EEST)

Varia[modificare sursă]

Câteva aspecte legate de evenimentul în desfășurare. Nu am avut timp să mă uit peste celelate poze, doar câteva lucruri mi-au sărit în ochi întâmplător pe parcursul acestei luni:

1) Pozele făcute cu drona, foarte spectaculoase într-adevăr, dar asta face ca toți ceilalți practic să fie excluși din start, nimic nu va putea egala vreodată posiblitatea de panoramare din aer și nivelul de performanță a camerei de pe dronă

2) Iar ne facem de râs; sunt o mulțime de poze care nu sunt ale unor monumente istorice și care vor rămâne în „antologia” concursului. Ex.: am văzut poze cu Transalpina, la care sunt puse la întâmplare coduri de Jina, Sibiu. Apoi am luat la puricat un nume care mi-a sărit în ochi: Acquario51. Ăsta cred că e un italian pripășit pe aici. Din pozele pe care le-a încărcat, peste 50% nu au nici o treabă cu monumentele; sunt poze, unele reușite, ale unor case din ținutul Călatei (sate ca Inucu, Macău, Viștea) case care nu sunt monumente istorice (eu am fost în toate satele din Cluj) și la care sunt puse la plesneală coduri de situri arheologice sau alte minuni. Sunt convins că ăsta nu e un caz singular, dar un am timp să verific mii de poze.--Țetcu Mircea Rareș 28 septembrie 2014 00:52 (EEST)

  1. Asta este, fiecare după posibilități :) Totuși nu cred că respectiva cameră e așa de minunată pentru că există limitări serioase de greutate. Pare mai degrabă echivalentul unei compacte.
  2. Am văzut mai multe poze de la utilizatori care au încărcat din Lista siturilor arheologice. Acolo e vina mea, că am linkat aceeași campanie. În cazul ăstora am pus codul unde s-a putut și unde nu le-am lăsat pentru mai încolo (acum sunt în concediu) - imaginile sunt marcate cu ceva ce nu e cod LMI, fiind deci incluse în categoria de erori și n-ar trebui să apară în listă. La fel și pentru alte coduri puse la plezneală.
Mai problematice sunt pozele cu coduri reale, dar cu totul alte clădiri, cum face o anumită doamnă din Galați, sau cu interioare de muzee, ca o altă doamnă din București. Dar na, nu există pădure fără uscături, trebuie urmăriți și rezolvate problemele.
În primul an când au luat pozele de la WLM pentru Europeana, cei de la cimec mi-au zis că au folosit cam 80% dintre ele, pentru că restul erau inutilizabile (complet defocalizate, fără monumente etc.); asta fără să fi făcut noi vreo operațiune de curățare cât de mică. La 55.000 de imagini cu monumente, asta ar însemna 11.000 de imagini cu probleme, dar Între timp s-au mai categorizat/șters/modificat dintre ele, deci eu sper totuși că sunt mult mai puține. Cu sigurață însă că ele nu vor rămâne pe veci așa. --Strainu (دسستي‎)  28 septembrie 2014 20:33 (EEST)

În spirit democratic trebuie să te contrazic în multe aspecte. 1) Doamna din București merită să îi fie apreciat efortul din mai multe motive: pozatul în muzee e o treabă migăloasă, atât fotografiatul în sine, cât și editarea și încărcarea fotografiilor. În plus nu e gratis, cred că la Muzeul de Artă al României am plătit cel puțin 100 RON taxă de fotografiere, iar la galeria de artă universală am fotografiat cu una care îmi sufla în ceafă (la propriu), de parcă aș fi putut să iau un Rembrandt să îl bag sub cămașă. E adevărat, nu își aveau locul aici, dar munca merită apreciată. E suficient să te uiți în jur ca să vezi câți oferă altora ceva gratis. 2) Poze proaste sunt și prin alte părți. M-am uitat la doi polonezi care au încărcat mii de poze. Unul avea poze de bună calitate, la celălalt erau poze în stare brută, aproape de categoria junk. 3) Între timp a apărut și „preselecția”. Nu pot să spun decât că sunt din nou siderat de alegerile făcute, adică mai ales cele nefăcute. Am avut și în anii trecuți sentimentul pregnant că cineva s-a uitat cu atenție la primele pagini (primele sute de poze), iar după aceea la repezeală, urechistic, ceva de genul „hai să terminăm repede”. De exemplu din pozele proprii, nu mi-aș fi ales decât vreo trei-patru, în schimb aș fi găsit oricând cel puțin vreo douăzeci mult mai bune, care meritau cu prisosință să fie acolo, și o spun fără nici un parti-pris. Oricum pentru mine asta e ultima participare, am intenționat asta încă din 2012, dar nu am vrut să te las singur în demersul ăsta, un motiv, iar al doilea, fiind pe siteul concursului, aceste poze și implicit monumentele respective sunt văzute în toată lumea, ăsta fiind de fapt principalul obiectiv și principala realizare, indiferent de „viziunea” de jurizare. Așa că în calitate de viitor neparticipant îmi permit să fac niște recomandări: o fi juriul de fotografi, dar concursul e legat de monumente. Criteriul acela cu utilitatea pentru wikipedia e pus așa, să fie, ca în programele de guvernare ale partidelor. Sunt foarte multe poze de calitate asemănătoare, așa că eu aș fi pus accentul pe monumente care nu au avut poze pe wikipedia, la care se ajunge greu și care să fie cu adevărat un câștig pentru minunata enciclopedie. Altfel ani de acum încolo vor apare tot Castelul Huniazilor (cu două poze anul trecut, o să creadă străinii că sunt vreo trei castele în toată România), Branul, Peleșul, Densușul, Râșnovul și alte variațiuni pe temă dată. În plus și în pozele selectate sunt unele cu coduri și descrieri greșite. Alea trebuiau eliminate din start. Dacă tot se face ceva ori se face riguros, nemțește, ori deloc.--Țetcu Mircea Rareș 1 octombrie 2014 23:42 (EEST)

Tocmai, pentru că multe sute de imagini nu-și aveau locul aici, ne este și nouă mai greu să ne facem treaba cum trebuie, iar cei care ar trebui să facă selecția se plictisesc la un moment dat. Nu e o scuză, pur și simplu așa se întâmplă. În plus, noi am tot comunicat pe drepturi de autor, dar degeaba. Sigur, e minunat că primim mii de imagini, dar dacă sute dintr ele sunt șterse, cu ce ne ajută?
Eu și Nicubunu nu vom mai organiza WLM în 2015, tocmai pentru motivele pe care le-ați expus - concursul nu mai aduce așa de multă valoare adăugată Wikipediei. Dacă credeți că puteți face treabă mai bună, vă vom ajuta să preluați organizarea. O să constatați probabil că veți primii zeci de întrebări de genul: de ce am voie să încarc poza la monumentul X, dar nu la Y?
Cât despre nemți, ei au niște resurse aproape nelimitate (erau vreo 3 oameni full-time în 2011), nici să nu vă gândiți că avem vreo șansă să ne apropiem de ei mileniul ăsta.--Strainu (دسستي‎)  3 octombrie 2014 18:04 (EEST)
Da, aveți perfectă dreptate: nici concursul WLM, nici celălalt concurs de scriere nu mai aduce așa de multă valoare adăugată Wikipediei, nici atmosferaei de simpatii și antipatii de la rowiki; poate aduce satisfacția altora de a fi premianți eterni, pentru că un utilizator care vrea să aducă contribuții constructive nu are activitate sezonieră; fiecare contribuie atunci când are timp și energie. --92.80.191.196 (discuție) 16 octombrie 2014 06:38 (EEST)

KMZ UAT Romania[modificare sursă]

Știi cumva dacă datele UAT-urilor din România se pot folosi liber (pe wikipedia)? Ma gandeam sa fac niste harti de localizare dar nu sunt dumirit in privinta asta. -- Compactforever mesaj 14 octombrie 2014 15:18 (EEST)

Am răspuns la Discuție_Proiect:Comune-Sate#Ceva_nedumeriri--Strainu (دسستي‎)  14 octombrie 2014 15:25 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Ionutzmovie. 16 octombrie 2014 02:37 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Ionutzmovie discută 16 octombrie 2014 02:37 (EEST)

Tech News: 2014-43[modificare sursă]

20 octombrie 2014 16:47 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Strainu. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Andrei Stroe. 20 octombrie 2014 17:09 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.