Discuție Utilizator:ArchGabriel33

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai fructuoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Bookshelf-40x20 grey.svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
U+26A0.svg
Ce nu este Wikipedia
Câteva greșeli comune ce trebuie evitate.
Internet-group-chat.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Info-icon.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Art of Bookbinding p048 Book with map.png
Cum să creați propriul articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Crystal Clear app Startup Wizard.png
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Black check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Accessories-text-editor.png
Groapa cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
AB-Autobahnkiosk.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie ArchGabriel33) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.-- Comunitatea utilizatorilor 13 octombrie 2013 20:30 (EEST)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Klaus Iohannis. Când ștergeți text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim. Mihai Andrei (discuție) 12 august 2014 18:22 (EEST)

V-am răspuns în pagina mea de discuții. Vă sugerez să vă familiarizați cu standardele acestui proiect, înainte de a face modificări radicale, precum cele de la articolul Klaus Iohannis. --Mihai Andrei (discuție) 13 august 2014 11:52 (EEST)
Vă rog să contribuiți în continuare la articol pentru a adresa problemele ridicate la Mihai Andrei - în special folosirea uniformă a timpurilor și păstrarea informațiilor existente anterior. O să încerc să editez și eu pe bucăți pentru a corecta unele probleme.--Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 12:20 (EEST)
@Strainu: Va mulțumesc foarte mult pentru suportul acordat. O sa verific și eu pentru corectarea greșelilor, sunt evident unele lucruri care mi-au scăpat. Dacă observați ceva neînregulă cu articolul vă rog să-mi spuneți, o să mă documentez și o să completez. --ArchGabriel33 (discuție) 13 august 2014 12:31 (EEST)
Haideți să păstrăm discuția pe pagina într-un singur loc, am menționat la Mihai Andrei pe pagină ce probleme am găsit eu.--Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 12:36 (EEST)

Vă rog să nu intrați într-un nou război de reveniri. Ocupați-vă de părțile mai puțin disputate ale articolului și scrieți opinia despre etnie pe pagina de discuție a articolului. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 18:52 (EEST)

Eu nu am de gând intru într-un război, situația este foarte clară. Etnia este germană. Toate detaliile apar în articol și unele și în casetă.
@Strainu:, am avut grija de greșelile de care mi-ați vorbit. Partea cu distincțiile nu prea văd cum le-am putea introduce în articol deoarece sunt foarte multe, se încadrează mai mult sau mai puțin în categoriile paginii, iar despre unele distincții se știe foarte puțin. După ce am analizat mai multe pagini de Wikipedia a altor personalități, aș sugera să lăsăm să le lăsăm așa cum sunt acum. Greșelile gramaticale și timpurile verbale le-am rezolvat, sper ca nu mi-a scăpat nimic, dar o să mai verific. Prioritatea mea a fost, pănă acuma, în cea mai mare parte informația, corectitudinea informației, relevanța informației și organizarea informației, dar m-am ocupat și de greșelile de care mi-ați spus. O altă problemă de care eu vi-am spus este poza: așa cum i-am spus și domnului care a șters poza pe care eu am uploadat-o prima data, acea poză se găseste peste tot pe internet, afișe electorale etc. Îmi vine tare greu să cred că fiecare politician, actor sau persoană publică care are pagină pe Wikipedia își dă acordul scris pentru a i se folosi poza. Nu știu cum se procedează cu pozele, sunt un incepător în treaba aceasta, de aceea vă rog tare mult să mă ajutați să găsesc o soluție. Nu cred că o persoană publică ar trebui să aibă o astfel de poză cum este cea de acuma.

--ArchGabriel33 (discuție) 13 august 2014 19:18 (EEST)

Sfatul meu, în cazul în care vă interesează să continuați să contribuiți și la alte articole, este să mai lăsați de la dvs. și chiar în cazul în care nu lăsați, să vă prezentați argumentele pe pagina de discuție a articolului. Știu că poate fi destul de confuzant uneori cum se discută la Wikipedia, dar dacă vă exprimați argumentele și toți cei implicați sunt de bună credință, până la urmă se ajunge la un rezultat. Dacă nu, există procedura de Mediere.
Strict în privința etniei, nu o contestă nimeni, dar există o problemă de afișaj, minoră în comparație cu informația în sine. Vedeți vă rog problemele ridicate de Mihai Andrei și propunerile mele în pagina aceea de discuții.
În ceea ce privește imaginea, Mihai Andrei are dreptate: avem nevoie de permisiunea deținătorului drepturilor de autor ale imaginii (de obicei fotograful, nu politicienii care apar în imagine) pentru a o publica sub o licență liberă. Pentru mai multe detalii, vă sfătuiesc să treceți prin următoarele pagini: Wikipedia:Drepturi de autor, Wikipedia:Drepturi de autor în România. Wikipedia:Materiale protejate și commons:Commons:Copyright. E mult de citit, dar subiectul este foarte complicat. De obicei, atunci când obținerea unei imagini realizate de un wikipedist este dificilă, folosim site-urile de fotografie gen Flickr sau Picasa, dar numai imaginile licențiate CC-BY sau CC-BY-SA.--Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 19:29 (EEST)
La o căutare rapidă am găsit [1], o imagine liberă din care puteți decupa un portret al lui Iohannis. Remarcați iconița cu omulețul de sub fotografie care spune că e sub licența CC-BY. Dacă mai avea și o săgeată în formă de cerc era CC-BY-SA. Dacă scrie doar © sau are un dolar tăiat (folosire doar în scopuri necomerciale) sau un egal (fără lucrări derivate) nu puteți să o încărcați pe Wikipedia.
Puteți încărca imaginea direct folosind acest siteintroducând adresa imaginii în a treia căsuță. Dacă nu vă descurcați să o încărcați, o încarc eu mâine.--Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 19:34 (EEST)
M-am uitat mai cu atenție și poza respectivă a fost luată de la Mediafax și "spălată" prin flickr punându-i-se o altă licență. Deci nici aceea nu e bună. După cum spuneam, problema drepturilor de autor e complicată și cel mai sigur este să încărcați poze realizate de dvs. sau pentru care autorul a fost de acord cu eliberarea drepturilor.--Strainu (دسستي‎)  14 august 2014 17:09 (EEST)

Stimate utilizator, vă rog să evitați pe viitor astfel de exprimări la adresa celorlalți voluntari. Mulțumesc. --Wintereu 13 august 2014 21:17 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, ArchGabriel33. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Wintereu. 13 august 2014 22:09 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Wintereu 13 august 2014 22:09 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, ArchGabriel33. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Strainu. 13 august 2014 22:22 (EEST)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Strainu (دسستي‎)  13 august 2014 22:22 (EEST)

Răspuns conform solicitării[modificare sursă]

Mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Am analizat cu atenție atât discuțiile, inițiate în mai multe locuri, cât și istoricul articolului Klaus Iohannis. Concluzia la care am ajuns este următoarea. A fost o furtună într-un pahar cu apă.

În altă ordine de idei:

  1. Toți voluntarii între care a avut loc disputa au dat dovadă de exces de zel.
  2. Acuze au fost lansate din partea tututor celor 3 utilizatori implicați.
  3. Răbdarea este o virtute, iar bunul simț o calitate neprețuită. --Wintereu 14 august 2014 23:46 (EEST)
Mulțumesc pentru răspuns. --ArchGabriel33 (discuție) 15 august 2014 01:07 (EEST)

Alegerea președintelui[modificare sursă]

Este exact cum am spus. Sursa mea este Constituția României, art. 81, alineatul 2. Și ce spuneți dv. e adevărat: ar trebui să voteze vreo 9 milioane de oameni cu același candidat. De aceea este aproape imposibil ca președintele României să fie ales în primul tur. —Andreidiscuţie 10 noiembrie 2014 16:59 (EET)