Discuție Utilizator:Ioan Calatorul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea. Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Ioan Calatorul) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! MihaitzaBot 22 aprilie 2007 19:20 (EEST)

Salutări[modificare sursă]

Am văzut testul dv. cu Demonul lui Maxwell, este deosebit de interesant. Eu sunt unul din cei care aplică în practică teoria în care sunteți specialist. Sper să colaborăm pe wikipedia în limba română la dezvoltarea domeniului energie/termodinamică.--Turbojet 7 octombrie 2007 16:09 (EEST)

Salut[modificare sursă]

Pentru a discuta cu alți utilizatori folosiți pagina de discuții a utilizatorului respectiv. În acest fel nu veți mai fi nevoit să modificați pagina personală. Pentru a discuta cu utilizatorul Turbojet de exemplu, folosiți : http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:Turbojet Muțumesc. Rad Urs 7 octombrie 2007 19:17 (EEST)

Sărbători fericite![modificare sursă]

Sărbători fericite și „La Mulți Ani!” --Turbojet 23 decembrie 2007 20:08 (EET)

Entropia[modificare sursă]

Am prins Entropia termodinamică (după Carathéodory) când tocmai se încărcase. Felicitări! Poate înjghebați o colaborare cu Turbojet: deocamdată nivelul articolelor științifice nu prea depășește amatorismul bine intenționat. Atenție să nu le faceți prea "tehnice". Carry on & good luck! –Victor Blacus 6 ianuarie 2008 23:54 (EET)

Mulțumesc pentru contactare, vă sunt recunoscător. Vă felicit pentru articol. Totuși, de fond nu mă pot atinge. După cum știți, eu sunt (doar) inginer, detaliile formalizărilor matematice nu au făcut obiectul studiilor mele. Despre Carathéodory știam, dar nu-mi amintesc să se fi pomenit în timpul studiilor, așa că vă dați seama ce interesant este pentru mine. Ce pot eu face este să completez articolul cu wikilinkurile pe care le știu. Totuși, voi avea două săptămâni „de foc” așa că voi putea lucra doar în timpul disponibil. Sigur că dacă va fi vreo nelămurire v-o semnalez, dar nu cred... este, cum am spus, alt domeniu. Al dv., --Turbojet 7 ianuarie 2008 12:18 (EET)
Gata cu wikizarea :-) Nici timp nu mai am, la ora 14 încep examenele. Vă sugerez să nu puneți titluri de articole cu două puncte (:), de exemplu „Entropie:Pagina”, pentru că aceste forme definesc spații în wikipedia. Succes la celelalte articole! --Turbojet 8 ianuarie 2008 13:39 (EET)

Scandal[modificare sursă]

Dusmaniile interne din Wikipedia au explodat iar, pretextul fiind articolul #100000. Discutia nu e o lectura placuta, dar daca va intereseaza: "Sfatul Batranilor/Discutie". Paruiala s-a generalizat, apare pe felurite pagini si se schimba de la minut la minut. Poate fi urmarita doar pe "Schimbari recente". N-am timp sa dau legaturile sau sa scriu cu diacritice. -- Victor Blacus 12 ianuarie 2008 00:19 (EET)

Așa e, toții greii sunt în ring, se discută aprins, dar neconstructiv. Să vedem cine pleacă acasă fără o ureche. După cum merg lucrurile de obicei, aici nimeni nu răspunde pentru nimic. Eșecurile și incompetența sunt la loc de cinste. --—RaduTrifan 12 ianuarie 2008 00:22 (EET)

Salutări[modificare sursă]

Mă bucur să vă văd pe Wikipedia :) Keep up the good work! --Turbojet 17 mai 2008 20:10 (EEST)

Mici modificari[modificare sursă]

Salut Ioan! Mi-am permis să schimb termenul „cameră” în „incintă” la articolul tău despre legile lui Wien.Cred că așa e mai corect.Al tău colaborator--ZOLTAN (discuție) 14 noiembrie 2008 21:53 (EET)

Mersi pentru mesaj.Am citit întregul articol, și cred că e „a giorno”, în sensul că definește toate elementele de bază legate de radiația termică, corpul negru, etc.Poate că la secțiunea de introducere ar trebui să detaliez mai mult, în limbaj accesibil unui cititor nespecialist, explicații referitoare la noțiuni, aplicabilitate, importanța din p.d.v. al cuanticii, etc.--ZOLTAN (discuție) 14 noiembrie 2008 22:37 (EET)

Sărbători Fericite![modificare sursă]

Sărbători fericite!

La ceasul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului și al colindelor vestitoare de Noul An, vă rog să primiți sincerele mele urări de sănătate, belșug și lumină în suflet, pentru dumneavoastră, familia dumneavoastră și cei dragi! ! Al Dumneavoastră devotat colaborator--ZOLTAN (discuție) 24 decembrie 2008 11:50 (EET)


Елочное украшение кустарной работы.JPG

Vă doresc un Crăciun fericit și multă sănătate și împliniri în Noul An! --Turbojet 24 decembrie 2008 22:40 (EET)La mulți ani![modificare sursă]

200508 Firework of Lake of Annecy festival (425).jpgLa sosirea noului an


2009


vă urez un călduros

La mulți ani!ZOLTANTermodinamică și suplimente...[modificare sursă]

Bună seara, domnule Ioan Calatorul. Ieri am intervenit la Emisivitate, cu mici modificări, și am început să dezvolt (în limita timpului disponibil) pagina Corp absolut negru.Vă rog, dacă aveți timp și răbdare să revedeți ajustările mele de la Emisivitate și mai mult să analizați ciotul despre corpul negru. Ideea mea este să creem o pagină sintetică despre corpul negru, pe înțelesul cvasiprofanilor cu trimiteri la subiectele de certă valoare științifică. Aștept observațiile și sugestiile dumneavoastră. Numai bine,--ZOLTAN (discuție) 2 martie 2009 18:08 (EET)


Corecții...[modificare sursă]

Domnule Ioan Calatorul, Bună Seara! Adevărul este că atunci cănd am inserat anumite surse bibliografice la „Emisivitate”, „Corp negru”, etc, am făcut o mică gafă: e clar că lucrările dumneavoastră sunt de o valoare științifică de netăgăduit; „Mea culpa, mea maxima culpa” : am copiat ca prostu’ o bibliografie care nu avea nicio legătură cu subiectul de la cele două pagini. Mersi pentru modificările de la „Schwarzer Körper”, e O.K.! Eu personal, nu sunt un vorbitor nativ al limbii române, și timp de aprox. 17 ani nu am locuit în România, recent din anumite motive (legate mai ales de „buna ” mea cunoaștere a limbii române) am acceptat o slujbă în România care va dura aprox. 4 ani; după câteva luni am fost solicitat de două instituții de învățământ superior din țară să accept ( ca privat docent-profesor auxiliar) să țin cursuri de fizică teoretică. Din experiența mea de vre-o 4 luni de conferențiar în România, am rămas cu un gust amar. Studenții cărora încerc să le expun pe 16 cursuri (într-un semsetru) de câte 2 ore pe săptămână tainele fizicii, nu sunt absolut de loc interesați de bazele științei fundamentale ale naturii. E o tragedie: oameni care vor să devină ingineri, și încă în domenii de vârf ale tehnologiilor moderne, nu sunt interesați de elementele de bază ale fizicii ( și nu mă refer la teorii foarte înalte, ci la chestiuni de euristică generală) De aceea, mi-am propus, ca în limitele timpului liber de care dispun să încerc să scriu câteva articole, nu foarte savante, despre categoriile de bază ale fizicii! Poate dumneavoastră și încă câțiva oameni de bază de la ro.wp. puteți să-mi dați o mână de ajutor! Al dumneavoastră sincer și devotat prieten, --ZOLTAN (discuție) 5 martie 2009 23:42 (EET)

Paște fericit![modificare sursă]

Easter eggs - straw decoration.jpg


Paște fericit!

în 2009

vă urează

al dumneavoastră colaborator

ZOLTÁN


Hristos a înviat!Termodinamica radiației și subiecte conexe[modificare sursă]

Bună ziua, domnule Ioan Calatorul. Pentru început permiteți-mi să vă felicit pentru articolele legate de termodinamică în general și în mod special pentru cele legate de legile radiației; rareori mi-a fost dat să citesc articole științifice moderne care să fie construite atât de bine din punct de vedere conceptual dar și al suportului bibliografic. Cu permisiunea dumneavoastră ulterioară am operat mici reformulări legate de exprimare, terminologie, legături interne, etc. Nu am schimbat nimic care să afecteze linia directoare și conținutul ontic ale textelor dumneavoastră, am modificat substanțial aspectul grafic la articolele: Formula lui Planck, Emisivitate, Absorbptivitate. Vă rog să verificați, în măsura în care aveți timp, dacă din neatenție, modificările mele au afectat într-un fel sau altul conținutul articolelor. Ideea care mă preocupă este aceea de a creea un ansamblu coerent, „cvasiexhaustiv” și conform cu cerințele wiki pentru aceste subiecte. Am apelat la dumneavoastră fiindcă munca pe care o desfășurați în acest domeniu vă face să-mi fiți antemergător, în consecință, consider că va trebui să mă aliniez proiectului dvs. în demersul meu de a îmbunătăți acest domeniu. Vă doresc succes în continuare și toate cele bune, al dumneavoastră sincer colaborator --ZOLTAN (discuție) 1 mai 2009 14:12 (EEST)

Vă mulțumesc pentru răspuns. Legat de eventualele erori, chiar vă rog să țipați, măcar vocea dumneavoastră nu va rămâne „magna voces per umbras”, așa cum din păcate se întâmplă cel mai adesea în cavalcada recentă din spațiul media „liberal”! Momentan, sunt relativ ocupat, dar cred că în viitorul apropiat mă voi putea implica mai intensiv în dezvoltarea subiectelor despre care discutăm. Vă doresc un week-end deosebit de plăcut, al dumneavoastră același devotat colaborator,--ZOLTAN (discuție) 1 mai 2009 20:33 (EEST)
Mersi de „țipăt”! Vă rog să consultați „reverberația” mea: [1]. Eu mă simt onorat de asemenea țipete! Numai bine, al dvs. colaborator,--ZOLTAN (discuție) 7 mai 2009 23:33 (EEST)

Carry on![modificare sursă]

Într-o discuție la Cafenea, aici, Turbojet v-a făcut un elogiu meritat, la care mă asociez. Carry on!Victor Blacus (discuție) 5 iunie 2009 16:52 (EEST)

Formate[modificare sursă]

Ca să înțelegeți de ce nu-mi plac, vedeți, de exemplu, aici. -- Victor Blacus (discuție) 20 octombrie 2009 23:29 (EEST)

Un alt Schlumberger[modificare sursă]

L-am găsit în Membrii Academiei Române – Dicționar pe „Gustave Léon Schlumberger (1844-1929), istoric și arheolog de origine germană, Franța, membru de onoare străin (1906) al Academiei Române.” Știți dacă și cum se înrudea cu Frații Schlumberger? -- Victor Blacus (discuție) 24 octombrie 2009 14:10 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Ioan Calatorul. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Victor Blacus.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Ioan Calatorul. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Victor Blacus.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Ioan Calatorul. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Victor Blacus.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Wikizare Schlumberger[modificare sursă]

Care Aricești, că sunt doi: Ariceștii Zeletin, Prahova și Ariceștii Rahtivani, Prahova ? -- Victor Blacus (discuție) 25 octombrie 2009 10:15 (EET)

Val-Richer se găsește ca mănăstire, nu ca localitate, deși fr.wp are un survey complet al localităților din Franța. Din punctul meu de vedere, wikizarea s-a terminat. -- Victor Blacus (discuție) 25 octombrie 2009 10:44 (EET)


Crăciun fericit![modificare sursă]

Guido Reni 003.jpg


Dragul meu Ioan Calatorul!

Cu ocazia sfintei sărbătoriri a nașterii Mântuitorului Isus Cristos, te rog să primești împreună cu cei dragi cele mai calde urări tradiționale de

Crăciun Fericit !

Zoltán

Observatorul[modificare sursă]

Am reușit să termin, în prelungiri, Observatorul Geomagnetic Național Surlari „Liviu Constantinescu”. -- Victor Blacus (discuție) 17 martie 2010 19:22 (EET)


Ostereier 11.JPG
Paște fericit!

Fie ca această sărbătoare să vă aducă bucurie și căldură în suflet dumneavostră și familiei domniei voastre

Hristos a înviat!

Zoltán
CdF & rowiki[modificare sursă]

CdF a publicat Wikipedia în limba română: statistică şi calitate, proiect şi comunitate, critică şi ajutor. Am pus o scurtă informare la Cafenea. În același număr din CdF a apărut un articol foarte detaliat (5 pagini) și foarte binevenit despre Mihai Gavrilă, care a împlinit 80 de ani. Acum se poate scrie un articol ca lumea, fiindcă Mihai merită mai mult decât un ciot. Dacă te interesează îți trimit un scan. -- Victor Blacus (discuție) 1 mai 2010 15:44 (EEST)

Zero absolut[modificare sursă]

Hallo Ionică! Văd că s-a stârnit aici o controversă despre zero absolut. Găsești resursele să intervii cu lămuriri, spre binele obștesc? Eu până în septembrie sunt out. Cu prietenie, -- Victor Blacus (discuție) 5 iulie 2010 18:20 (EEST)

Mai e și povestea cu Gaz perfect, Gaz Fermi, Gaz Bose – vezi aici. Cum îi spuneam și lui Zoltán, nu „trasez sarcini”, încerc să fac rost pentru proiect de niște resurse pe care eu, deocamdată, nu le am. Toate bune! -- Victor Blacus (discuție) 5 iulie 2010 18:29 (EEST)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc de explicația de la Discuție:Zero absolut. Nu sunt fizician și nu am la îndemână documentație (iar biblioteca s-a închis deja peste vară). Aș întreba acolo, dar nu ține de articol, ci de curiozitatea mea. Din ce ați spus acolo intuiesc fenomenul și vreau să-mi spuneți dacă am înțeles bine. Deci la un nivel energetic foarte înalt al particulelor (practic în capătul opus față de zero absolut) sistemul se comportă de parcă temperatura ar fi negativă? De parcă s-ar schimba semnul într-o diferențială? Și încă ceva, în exemplul dv. se pot aduce toate particulele la nivele energetice necesare situației prin mijloace termodinamice? --Turbojet 5 iulie 2010 21:02 (EEST)

Mulțumesc încă o dată. --Turbojet 10 iulie 2010 00:08 (EEST)
Am pus mâna pe o carte (vedeți în note la articol) și am copiat materialul despre Temperatură absolut negativă. Când aveți timp, poate comentați, completați, că eu nu mai știu altceva. Al dv., --Turbojet 1 septembrie 2010 21:31 (EEST)

Joule[modificare sursă]

Am văzut că ai încărcat o imagine, care pare sa aibă probleme. Sunt niște imagini bune la commons, găsești legăturile la enwiki en:James Prescott Joule. -- Victor Blacus (discuție) 24 august 2010 11:36 (EEST)

Introducere etc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru feedbackul prompt. (1) Chestia cu cvazistatică = reversibilă Țițeica o expediază printr-o curbă continuă în spațiul stărilor, pe care se mișcă ad libitum încolo și încoace. Nu e așa în cazul teoretic ideal?. (2) Energia funcție monotonă de temperatură: eu n-am citit-o deloc, că n-am avut răbdare. Cred că rămâne referința la pp. 41–45 și gata.

Turbojet mi-a semnalat niște modificări STAS de terminologie. Aș vrea să-l aud și pe Zoltán. Și unele simboluri pentru potențiale termodinamice par perimate (poate că tu le-ai învățat pe cele noi). Vor mai fi și altele. Eu s-ar putea să lipsesc vreo zece zile în septembrie, dar nu e sigur și nu știu exact când. Faceți modificările, care presupun că nu vor fi stricăciuni :) -- Victor Blacus (discuție) 4 septembrie 2010 11:47 (EEST)

Condensatorul care se descarcă prin rezistență e un exemplu foarte bun. Am modificat formularea.
La temperatură funcție monotonă de energie îl citez pe Țițeica și gata. Nu e cinism, așa se scrie o enciclopedie: copiezi de la sursă (dacă e de încredere) fără să îți bați capul mai departe. Cei ca tine se duc singuri la sursă s-o scuture (eu fac la fel de obicei dar în cazul de față pragul e prea sus față de nivelul interesului meu ;)
Ai dreptate cu simbolul de derivată parțială, eu nu observasem. Aici rowiki nu poate nimic, trebuie raportat la meta, nu știu unde anume. Să mă informez. Între timp, singura soluție e să revii la interfața monobook. -- Victor Blacus (discuție) 4 septembrie 2010 23:58 (EEST)
Au fost reintroduse simbolurile matematice la edit tools. -- Blacus Minor (discuție) 9 septembrie 2010 11:40 (EEST)

Termodinamică[modificare sursă]

  • Așteptăm cu nerăbdare entropia empirică. Clausius-Țițeica & Caratheodory-Planck: halal rowiki! :) -- Victor Blacus (discuție) 5 septembrie 2010 10:45 (EEST)
  • Problema cu semnul de derivată parțială am semnalat-o aici. -- Victor Blacus (discuție) 5 septembrie 2010 12:08 (EEST)

Câtă dreptate ai când nu vrei să știi de concurs! Uită-te aici și aici să vezi ce a ieșit din Introducere în termodinamică, pe care am scris-o cu alte intenții. -- Blacus Minor (discuție) 8 septembrie 2010 15:29 (EEST)

Mulțumesc pentru comentar. (L-am mutat la Discuție Utilizator:Victor Blacus; eu sunt în vacanță și folosesc o clonă ca să nu compromit contul de sysop.) Până nu încetează gâlceava, nu mai intervin în articol. Toate bune! -- Blacus Minor (discuție) 8 septembrie 2010 19:54 (EEST)

Am mutat articolul la numele Termodinamică, „suprascriind” (overwriting) marfa de slabă calitate care se găsea acolo. Așa ar fi trebuit să fac de la început. Am modificat ce-l supăra rău pe Minisarm. L-am reînscris la concursul de scriere. Uf! Să văd când apuc să revăd sugestiile tale. Ar trebui să fac și o descindere în România, tot când (dacă?) apuc. Și aș vrea să citesc în liniște despre entropia empirică. -- Victor Blacus (discuție) 11 septembrie 2010 14:49 (EEST)

Ordine?[modificare sursă]

Ordine implicită. Nu pot să cred, îmi pare un hoax, inclusiv pe en:wp. Moleculele, odată amestecate, amestecate rămân. --Turbojet 24 septembrie 2010 22:47 (EEST)

Sărbători fericite[modificare sursă]

Cu ocazia zilelor de sărbătoare, vă doresc multă sănătate, bucurie și fericire alături de familie, prietenii și toți cei dragi. Pentru anul ce vine, vă urez un călduros La mulți ani !

Al dumneavoastră coleg, --Zsolt (discuție) 25 decembrie 2011 00:17 (EET)

Mecanică statistică[modificare sursă]

Salut Ionică! Cu întârziere de un an față de planul inițial, am rescris articolul. Dacă găsești ceva timp, aruncă te rog o privire critică. E nevoie de un peer review, dar Zsolt are probleme personale și lipsește de o bucată de vreme, iar Turbojet e nemulțumit (nu degeaba) de cum merge proiectul și dă rar pe aici. M-am ținut strâns după Țițeica, fiindcă e pe înțeles, fără concesii la rigurozitate. Ar trebui scris operatorul densitate, dar mai întâi trebuie rescris mecanică cuantică. Încerc să fac asta peste vară, dar e unverbindlich. -- Victor Blacus (discuție) 15 martie 2012 22:46 (EET)

Desene încărcate de dvs în 2008[modificare sursă]

Bună ziua. Ați încărcat mai demult o imagine, File:AmestecGibbs.gif, care a fost transferată între timp la Commons. Acum un utilizator de la Commons nu este convins că imaginea repectivă este realizată de dvs (vedeți commons:User talk:Yikrazuul#File:AmestecGibbs.gif). Puteți să ne oferiți vreo informație care să ne ajute să lămurim această situație? Mulțumesc, Răzvan Socol mesaj 2 iunie 2013 17:45 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Ioan Calatorul. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Turbojet.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Turbojet are dreptate cu cele două chestii pe care le zice acolo. -- Victor Blacus (discuție) 3 iunie 2013 14:39 (EEST)

Vă mulțumesc pentru precizările de la Discuție Utilizator:Rsocol#Desene din Wikipedia. Între timp, situația a fost rezolvată, având în vedere că Victor Blacus a spus că recunoaște scrisul dumneavoastră în imaginile respective. Îmi cer scuze că s-a ajuns la această situație (printr-un cumul de împrejurări cauzat de acțiunile mai multor utilizatori, cu mai multă sau mai puțină experiență). Vă rog, dacă este posibil, să treceți peste gustul amar dat de această întâmplare și să redeveniți, în măsura timpului disponibil, un contribuitor activ la Wikipedia. Mulțumesc, Răzvan Socol mesaj 4 iunie 2013 06:43 (EEST)

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Laue.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Laue.jpg. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 17 iunie 2014 18:00 (EEST)

Problemă cu sursa fișierului MaxwellCisman.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:MaxwellCisman.jpg. Am observat că pagina de descriere a fișierului nu specifică în acest moment cine a creat conținutul, și astfel situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră acest fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci este suficient de regulă un link spre site-ul de unde a fost luată imaginea, împreună cu condițiile complete de utilizare a conținutului acelui site. Dacă însă deținătorul drepturilor de autor este altul decât proprietarul site-ului, acesta trebuie specificat și el în mod clar.

Dacă ați mai încărcat și alte fișiere, verificați dacă ați specificat și sursa și licența acestora. Puteți găsi o listă a fișierelor încărcate de dumneavoastră aici. Fișierele a căror sursă și licență nu sunt specificate vor fi șterse în decurs de o săptămână de la marcarea lor, conform politicii de ștergere. De asemenea, fișierul va fi șters dacă este sub incidența drepturilor de autor și sub o licenţă restrictivă. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 18 iunie 2014 22:07 (EEST)

Cu privire la fișiere[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru informație cu privire la fișiere; Poza din fișierul MaxwellCisman este o copie Xerox a figurii no.363 de pe pag.539 a cărții "Fizica Generală" de Alexandru Cișman, Editura Tehnică, București 1959. Poza din fișierul Laue este o copie Xerox dintr-un articol din 1907 din Annalen der Physik. Dați-mi o zi ca să scriu detaliile (trebuie să le caut). Cred că folosirea ambelor imagini este permisă deoarece provin sau din cărți din est (fără Copyright) sau sunt "antice". Spuneți-mi vă rog ce trebuie să modific în fișiere.Ioan Calatorul (discuție) 19 iunie 2014 13:08 (EEST)

Neprimind nici un comentar din partea D-voastră, am modificat prezentările pozelor,și sper să fie acum în ordine. Vă rog să mă informați dacă modificările nu sunt suficiente.Ioan CalatorulIoan Calatorul (discuție) 20 iunie 2014 21:31 (EEST)


Probleme legate de permisiunile fișierului Schlumberger.jpg[modificare sursă]

Image Copyright problem

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:Schlumberger.jpg. Am observat că, deși ați aplicat o etichetă validă privind drepturile de autor, nu există nicio dovadă că autorul fișierului ar fi acceptat publicarea sub această licență.

Dacă acest fișier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-ați publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceți una din următoarele;

  • adăugați o notă prin care permiteți reutilizarea fișierului sub GFDL sau sub o altă licență liberă pe site-ul unde l-ați publicat; sau
  • Trimiteți un e-mail de la o adresă asociată cu publicația originală la info-roAt sign.svgwikipedia.org, prin care declarați că materialul vă aparține și intenționați să-l publicați sub o licență liberă. Aveți un exemplu de astfel de mesaj aici.

Dacă fișierul nu este în întregime creat de dumneavoastră, puteți să rugați acea persoană să efectueze unul din cei doi pași descriși mai sus, dau dacă proprietarul imaginii și-a dat deja permisiunea printr-un e-mail adresat dumneavoastră, vă rugăm să trimiteți acest e-mail la adresa info-roAt sign.svgwikipedia.org.

Dacă considerați că acest fișier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiți o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, și adăugați o explicaţie prin care justificați utilizarea imaginii în articolul în care doriți să o includeți. Vedeți Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteți folosi.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, verificați că ați furnizat, pentru fiecare, dovezi că deținătorii drepturilor de autor au acceptat să-și publice lucrările sub lincența indicată. Aveți o listă cu fișierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. Imaginile fără dovezi ale permisiunilor pot fi șterse la o săptămână de la etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Vă mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 17 noiembrie 2015 23:05 (EET)