Discuție Utilizator:Mishu57

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Arhivă
2014

2015

2016

Rugăminte #2[modificare sursă]

În urmă cu câteva luni ați adăugat tabele cu recenzii profesionale în pagini de albume de Kamelot. Puteți proceda la fel și pe pagina Poetry for the Poisoned? --Monsterofain (discuție) 2 ianuarie 2017 11:12 (EET)

Rezolvat.--Mishu57 2 ianuarie 2017 11:16 (EET)
Mulțumesc mult! --Monsterofain (discuție) 2 ianuarie 2017 12:54 (EET)
Puteți proceda la fel și pe pagina Silverthorn? --Monsterofain (discuție) 2 ianuarie 2017 12:55 (EET)

Norbert Apjok[modificare sursă]

Există deja articolul Apjok Norbert, cel mult s-ar putea să trebuiască redenumit. —Andreidiscuție 18 ianuarie 2017 10:23 (EET)

N-am văzut, păstrați-l pe cel potrivit și redirecționați-l pe celălalt... Mulțumesc.--Mishu57 18 ianuarie 2017 10:28 (EET)

Lacul Cătușa[modificare sursă]

Calea ferată care merge la Barboși NU este situată la sud ci la sud-vest și lacul în prezent nu are 7 m adâncime (pe care o avea acum mulți ani). Articolul ăla de la Ecomagazin e o tâmpenie, nu are nici dată și nici măcar nu e semnat. Chiar nu are ce căuta în articolul despre lac.--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 ianuarie 2017 23:13 (EET)

Am pus altă sursă pentru poluare. Cu poziționarea căii ferate sunt de acord că e greșită în sursă, iar despre adâncime am să întreb un gălățean.--Mishu57 21 ianuarie 2017 23:22 (EET)
Mișule, nici măcar articolul din Adevărul nu susține treaba, ce naiba ! Înainte de a reface articolul m-am informat un pic. Lacul a avut cândva 7-8 m, dar acum după colmatare parțială, e varză. Există ceva deversări ale combinatului în lac întradevăr, dar lucrurile trebuiesc scrise în alt ton decât cel ziaristic. Dacă tot m-am chinuit să aduc surse ok, nu cred că e în regulă să fie adăugate surse neconforme. --Accipiter Q. Gentilis(D) 21 ianuarie 2017 23:30 (EET) P.S. Am pus la LE art. din Adevărul, fiindcă descrie destul de ok zona.
Bine, las-o-așa...--Mishu57 21 ianuarie 2017 23:32 (EET)
Mulțam de înțelegere.--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 ianuarie 2017 23:47 (EET)

Dioxid de carbon[modificare sursă]

Ați plasat în articol eticheta „ton nepotrivit”. Sunteți amabil să explicați în pagina de discuție a articolului ce considerați nepotrivit? Poate putem corecta. --Turbojet 26 ianuarie 2017 17:51 (EET)

Am vrut să bifez „note de subsol”, dar, din greșeală, am selectat „ton nepotrivit” de mai jos; scuze. Am retras eticheta.--Mishu57 26 ianuarie 2017 18:05 (EET)

Revenire cu eticheta „vandalism”[modificare sursă]

Apropo de Istoria bibliotecilor, e o idee bună să folosim butonul Twinkle de revenire asupra vandalismelor doar când credem că chiar e vorba de un vandalism — faptul că celălalt buton ne cere un sumar este chiar un lucru benefic, ne amintește să ne motivăm acțiunile. Problema e că acuzația de vandalism comportă o prezumție de rea credință, ceea ce este de evitat și este considerată chiar a fi atac la persoană. În cel mai bun caz, mențiunea asta poate strica atmosfera de colaborare pentru utilizatorii de bună credință, cum este cazul aici. —Andreidiscuție 31 ianuarie 2017 15:42 (EET)

Recunosc, a fost o eroare, scuze. Mai scapă uneori, încă odată, scuze.--Mishu57 31 ianuarie 2017 15:46 (EET)

Reflinks[modificare sursă]

Bună seara. N-am mai folosit de ceva vreme Reflinks și acum când încerc să fac o modificare la D. S. Mirsky, îmi apare o eroare și nu-mi salvează. Puteți face o probă? --Haptokar (discuție) 4 februarie 2017 17:04 (EET)

Sunt probleme numai cu Internet Explorer, celelalte par să meargă. --Haptokar (discuție) 4 februarie 2017 17:14 (EET)
Văd că referințele 3 și 7 (similare), singurele care erau de modificat, au fost făcute. Probabil cu IE nu merge, fiind mai vechi; eu folosesc Crome.--Mishu57 4 februarie 2017 17:24 (EET)

啊嗯你自己說[modificare sursă]

Salutare! Eu sunt un începător aici, așa că spune-mi te rog cum să adaug imagini & limbi străine te rooog! Piper cu gust de sare (discuție) 1 aprilie 2017 08:49 (EEST)

Pentru a adăuga legături interwiki la un articol, cel mai simplu este să utilizați butonul „Adaugă legături”, aflat în stânga paginii, la bara „Trusa de unelte”. Pentru adăugarea de imagini vedeți Wikipedia:Imagini și Wikipedia:Manual de stil#Imagini.--Mishu57 1 aprilie 2017 13:53 (EEST)

Travis Fimmel[modificare sursă]

Te-aș ruga să mă lași să termin un articol înainte de al modifica.--TheNotoriousMMA (discuție) 2 aprilie 2017 13:47 (EEST)

Pune formatul {{în lucru}} ca să știm că încă lucrezi, și asta înainte de a-l publica.--Mishu57 2 aprilie 2017 13:49 (EEST)

Lungimea râurilor scurte: Neajlovel(Gruiu), Mozacu, Dâmbovnic[modificare sursă]

Aceasta este o masuratoare facuta pentru Râul Neajlovel(Gruiu) 16 634,01 metri , iată o captuta ecran INIS Viewer . Nu stiu cât de corect este acest rezultat, se vede că nu a fost urmărite toate meandrele râului, la râurile mai lungi cu atât mai mult nu am urmărit meandre ci doar schimbări de direcție să urmăresc cumva traseul albiei majore. Lungimea unui curs de apă este de fapt lungimea medianei albiei majore logic gândind. Stan Ionescu (discuție) 21 aprilie 2017 10:55 (EEST)

Wikipedia este o enciclopedie scrisă de voluntari pe baza unor surse credibile, nu pe măsurători personale sau pe „farmacie de ecran”. Dacă nu aveți o sursă oficială și credibilă, mai bine nu mai puneți lungimea. Numai bine.--Mishu57 21 aprilie 2017 10:59 (EEST)
Cred că mi-ați înțeles greșit intenția și argumentele aduse în acest caz. Credibilitatea sursei nu cred că poate fi pusă la indoială, este vorba de geoportalul INIS. Iată ce se scrie despre Geoportalul INIS Viewer. Eu nu am făcut decât să extrag printr-o metodă practică o valoare pentru lungimea unui curs de apă, în nici un caz nu este o măsurătoare personală sau o ”farmacie de ecran”. Vă invit să faceți o vizită pe geoportalul INIS Viewer , sau pe Imobile e Terra să vă convingeți că am dreptate . Aceasta a fost precizarea pe care poate că nu ar fi trebuit să o fac. Oricum am mari semne de întrebare privind corectitudinea datelor de aici. Le găsesc mult mai veridice pe cele de pe site-urile specializate. Cu ajutorul Google Earth se pot obține fișiere kml, kmz, gpx, convertibile intre ele care pot fi măsurate ca și fișierele gpx furnizate de un aparat GPS, cu orice program specializat (OziExplorer). Folosesc de peste 9, 10 ani toate aceste noțiuni, am colaborat tot ca voluntar la campania de editare a Google Map Maker, care s-a închis. Poate și dumneavoastră domnule Mihai ați pus o mână de ajutor la editarea hărților Google Map Maker pe care le citește acum GPS-ul nostru din mașina sau din buzunar. -Stan Ionescu (discuție) 21 aprilie 2017 18:21 (EEST)
În fapt, în pagina respectivă nu era nicio sursă referitoare la lungimea cursului de apă. Ca wikipedist, asta contează aici. Cât despre măsurători, de patru decenii (ca geodez) numai de astea fac, dar aici asta este egal cu zero, credeți-mă. Vă asigur de tot respectul meu pentru cunoștințele și experiența dv., dar în contribuțiile de aici trebuie să ne bazăm pe surse, altfel facem cercetare originală și încălcăm politicile oficiale. Succes și să auzim de bine.--Mishu57 21 aprilie 2017 20:59 (EEST)

Vezi și[modificare sursă]

Cf. Ajutor:Cum scriu un articol Vezi și se pune la urmă. --Haptokar (discuție) 24 aprilie 2017 20:25 (EEST)

Ai dreptate, au tot fost discuții pe temă cu ceva timp în urmă și probabil a rămas așa, uitasem. Am reținut, voi fi mai atent pe viitor.--Mishu57 24 aprilie 2017 20:43 (EEST)

Despre Ajutor:Cum scriu un articol Mulțumesc pentru corectarea ordinii secțiunilor comune (Note, Bibliografie ș.a.m.d.) la articolul Descriptio Moldaviae. Recunosc că nu citisem până acum Writing an article. M-ați indus puțin în eroare: corespondentul în română al acestui articol din engleză este "Primii pași în scrierea unui articol" iar nu "Cum scriu un articol". No problems, m-am descurcat!--Dorimedont (discuție) 24 aprilie 2017 21:50 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Fișier:EugenPlesca.jpg[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Fișier:EugenPlesca.jpg creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:EugenPlesca.jpg până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 25 aprilie 2017 21:02 (EEST)

traducere Imperia Online![modificare sursă]

Salut! Ma ocup de traducerea paginii jocului Imperia Online ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Imperia_Online_Ltd ) ! As dori sa pot modifica textul deoarece momentan este in limba engleza! BigAlinu (discuție) 26 aprilie 2017 14:22 (EEST)

Că „momentan este in limba engleza” am văzut, de asta am pus eticheta. Conform acesteia, aveți la dispoziție 7 zile pentru a face progrese în traducerea articolului. Mult succes!--Mishu57 26 aprilie 2017 17:19 (EEST)

Acribie în corectură[modificare sursă]

Bag samă că mata dai dovadă de o excepțională acribie în corectarea unor erori de redactare. În adăugarea acelui "s" la termenul effect desigur că te-ai orientat după titlul din en.wiki. Cred că nu vei face eroarea să corectezi și effect din denumirea standardului MIL-STD-1629A, dat fiind că am reprodus ad litteram ortografia acelui standard. A bon entendeur salut! N.B. Acest text se referă la articolul "Analiza modurilor de defectare etc. etc." --Dorimedont (discuție) 4 mai 2017 23:32 (EEST)

Ai făcut un „defect de editare”. În loc să-l recunoști, te apuci să faci presupuneri. Regret, dar asta e tipic celor pe care chiar nu-i plac.--Mishu57 5 mai 2017 09:42 (EEST) PS. De obicei eu scriu „mata” cu cratimă. Mult succes! Și atenție la redactare.

A scrie mata cu cratimă[modificare sursă]

N-am înțeles cum scrii cuvântul mata cu cratimă (ești prea profund pentru mine!). Eu știam că cratima este un semn grafic (-) folosit pentru a lega două cuvinte care se pronunță împreună sau este o liniuță de unire. Adică cum scrii, "de obicei", cu cratimă: ma-ta, sau mat-a? Sau pentru MATA cratima are alte sensuri? Cât despre faptul că "nu mă placi" te atenționez că nu sunt guy, așa că ești liber MATA (fără cratimă) să-i placi pe alții. Nu doresc să mă placi, clar? --Dorimedont (discuție) 5 mai 2017 12:02 (EEST)

Îți place să te bagi singur în seamă, ca musca ... probabil. Vezi-ți de treabă și te rog să nu mai scrii aici mesaje care n-au legătură cu wikipedia. Sper că nu-i prea profund și că ai înțeles bine.--Mishu57 5 mai 2017 13:31 (EEST)
Domnilor, vă rog să vă păstrați calmul. „Mă-ta” se scrie cu cratimă, dar nu cred că Mishu57 ar fi insinuat vreodată folosirea acestei expresii... „Mata” se scrie într-un singur cuvânt, la fel ca și „matale”, deși provine din unirea mai veche a unor cuvinte distincte. Dar, pentru că veni vorba de ortografie, cum adică Dorimedont nu e guy?! S-ar putea să fie un apelativ lipsit de respect, în limba engleză, însă nu rezultă prea clar din context unde a fost folosit în discuție. Intervin doar pentru că doresc să ne descrețim, pe cât posibil, frunțile și să înțelegem cu toții că unele erori nu reprezintă neapărat crime condamnabile. --Pafsanias (discuție) 5 mai 2017 15:48 (EEST)
Mi-am propus de mult să nu mai dau reply-uri în timpul zilei, când agitația e mai mare, răspunsurile pot fi mai puțin rumegate și nu ai timp suficient să cujeți, deoarece între tine și taste mai sunt și 10 indivizi care vor neapărat ceva de la tine chiar în clipa respectivă ... --Accipiter Q. Gentilis(D) 5 mai 2017 15:55 (EEST)

Livia Nichifor[modificare sursă]

Modificările referitoare la diacritice, wikizare și referințe au fost efectuate. Tonul articolului este potrivit pentru o enciclopedie, iar notorietatea subiectului este incontestabilă – importanta distincție profesionala conferită prin prin Decretul nr. 316/21-V-1973 al Consiliului de Stat – Medalia Meritul Sanitar – fiind pe deplin relevantă. Prin urmare vă rog să eliminați etichetele postate de Dumneavoastră la articolul Livia Nichifor. ~~~~ Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Al Balint (discuție • contribuții).

Referințele și notabilitatea trebuiesc dovedite din surse independente, verificabile. Vedeți și Articole biografice. Citiți mai multe accesând paginile referitoare la acestea dând click pe „legăturile albastre” respective.--Mishu57 5 mai 2017 23:03 (EEST)
Medalia Meritul Sanitar - conferită prin Decretul nr. 316/21-V-1973 al Consiliului de Stat - intră in mod evident în categoria surselor independente și verificabile, demonstrând cu elocvență notabilitatea subiectului Livia Nichifor. Prin urmare vă rog sa eliminați și eticheta referitoare la notabilitate. --Al Balint (discuție) 5 mai 2017 23:27 (EEST)
Părerea mea e că dacă citați ca sursă „verificabilă” decretul publicat în presă sau altundeva (teoretic, imaginea poate fi „fake”), putem șterge eticheta referitoare la notabilitate. Mulțumesc.--Mishu57 5 mai 2017 23:42 (EEST)
Imaginea NU este falsă (sau "fake", cum scrieți Dumneavoastră, deși suntem pe Wikipedia în limba română). Imaginea ilustrază - în forma autentică - Medalia Meritul Sanitar și Brevetul distincției clar nominalizat. Dețin acestă distinctie în ORIGINAL și o pot prezenta oricând, oricărei instanțe. Pană la proba contrară intervine însă prezumția de bună-credință. Dacă aveți dubii, este exclusiv în sarcina Dumneavoastră sa demonstrați că imaginea este "fake" (adică falsă, pe românește) - sarcina probei vă aparține integral. Este un principiu universal de drept (bona fide) ce se aplică curent și în România - cf. Noului Cod Civil, art. 14 (2). Sper că și Dumneavoastra respectați normele de drept în vigoare. Prin urmare vă rog o dată în plus să eliminați și eticheta TOTAL NEJUSTIFICATĂ referitoare la notabilitate, pe care ați postat-o în mod abuziv (este și asta o formă de vandalism). --Al Balint (discuție) 6 mai 2017 00:24 (EEST)
Nu cred că are de ce să elimine eticheta:
  • Medalierea cu Meritul Sanitar era o formă de recunoștere a unei activități meritorii, nu a unor merite deosebie.
  • Surse secundare nu văd.
  • Faptul că a fost mama lui X sau soția lui Y nu-i conferă automat notabilitate.
În al doilea rând Al Balint, Wikipedia nu este un tribunal.--Accipiter Q. Gentilis(D) 6 mai 2017 00:33 (EEST) P.S. apropo
Normele legale în vigoare trebuie respectate nu doar în tribunale, ci în toate domeniile vieții sociale - inclusiv pe Wikipedia în limba română (principiile juridice fiind o aplicare a celor morale). Distincția Medalia Meritul Sanitar conferită de Consiliul de Stat era cea mai înaltă forma de recunoaștere a performanțelor medicale în România anilor '70.--Al Balint (discuție) 6 mai 2017 01:11 (EEST)
Pentru studiu.--Accipiter Q. Gentilis(D) 6 mai 2017 02:03 (EEST)
tot pentru studiu.--Al Balint (discuție) 6 mai 2017 06:45 (EEST)
@Al Balint: Probabil nu citiți cu atenție, sau când citiți, înțelegeți doar ce vreți dv. Eu am spus că „(teoretic, imaginea poate fi „fake”)”, iar dv. spuneți că „Imaginea NU este falsă (sau "fake", cum scrieți Dumneavoastră, deși suntem pe Wikipedia în limba română)” și mă trimiteți „sa demonstrez că imaginea este (sau nu) "fake" (adică falsă, pe românește)”. Faptul că aduceți ca unică sursă o imagine pe care dv. o dețineți („Dețin acestă distinctie în ORIGINAL și o pot prezenta oricând, oricărei instanțe.”) înseamnă că sursa nu e nici independentă, nici neutră și nici verificabilă, și că este clar cercetare originală, lucru nepermis pe wikipedia. Vă recomand să recitiți cu mai multă atenție îndrumările wikipediei.--Mishu57 6 mai 2017 11:02 (EEST)
@Mishu57 De fapt dv. "nu citiți cu atenție, sau când citiți, înțelegeți doar ce vreți dv." Eu am afirmat că "dețin acestă distinctie în ORIGINAL" - și nu doar imaginea considerată de dv. - în mod abuziv, fără nici un argument ! - "fake". Sursa este independentă, neutră și verificabilă, deoarece ea este reprezentată de UN ACT OFICIAL ÎN ORIGINAL și nu de o sursă colaterală discutabilă. Prezentarea SURSEI ORIGINARE nu reprezintă cercetare originală - interpretarea dv. fiind aberantă și de vadită rea-credință.--Al Balint (discuție) 6 mai 2017 11:53 (EEST)
E clar că o țineți pe-a dv., orice v-aș spune. E ultima oară când încerc să vă explic. Verificabilitatea unei surse, în termenii wikipedia, înseamnă că orice cititor al articolului Livia Nichifor postat de dv. (sau al oricărui alt articol) să poată verifica, la orice oră și oriunde s-ar afla acel cititor, sursele neutre, credibile și independente (din presă, pe un site, într-o carte etc) pe care se bazează referințele acestui articol, nu să vă caute pe dv., să stabiliți o întâlnire undeva (la notar, la tribunal sau la un bar etc.) unde să veniți dv. cu documentul „în ORIGINAL” și, eventual la o bere să conveniți că e OK. Aceste criterii nu le-am stabilit eu, fac parte din politicile și îndrumările Fundației Wikimedia și trebuie respectate de toți utilizatorii care doresc să contribuie voluntar și benevol la activitatea fundației. Vă doresc o zi bună și spor în activitatea dv. Cele bune.--Mishu57 6 mai 2017 12:59 (EEST)
PS: Vă recomand să fiți mai atent la limbajul pe care îl folosiți în discuțiile cu ceilalți utilizatori ca să nu ajungeți în situații în care să fiți nevoit să răspundeți pentru ele. Afirmația dv. de mai sus: „interpretarea dv. fiind aberantă și de vadită rea-credință” încalcă politica oficială a Wikipediei. Nu vă reclam, dar vă sfătuiesc să fiți mai ponderat pe viitor.--Mishu57 6 mai 2017 13:36 (EEST)
@Mishu57: Mă deconspir: sunt fiul Liviei Nichifor și mă gasiti aici: - în romana [1] ; - în engleza [2] ; - în daneza [3]. Mama mea – ce a decedat recent (13 aprilie 2017, cu două saptamani înainte de a implini 95 de ani) – a fost un eminent medic și un Om de o rară modestie. Ca studentă la Facultatea de Medicină din Bucuresti (colegă de grupă cu Constantin Bălăceanu-Stolnici) a fost șefă de promoție. Ca medic a avut performanțe excepționale, salvând de la moarte mii de copii (inclusiv ca neonatolog la Maternitatea Spitalului Brâncovenesc). Medalia Meritul Sanitar a primit-o deoarece – în calitate de director adjunct al Spitalului de copii “23 August” , coordonatoare a rețelei pediatrice pe sectorul 2 – a reușit să reducă mortalitatea infantilă sub 2 % (un record internațional in anii '70). Nu a făcut niciodată politică, nu s-a preocupat niciodată de publicitate, ci exclusiv de tratarea bolnavilor. A fost un Medic cinstit și fără de arginți – necondinționand NICIODATĂ serviciile medicale de foloase materiale. Referitor la distincția primită, voi caută la Biblioteca Națională “Monitorul Oficial” ce confirmă conferirea ei. Eu mă retrag din discuție - nu însă înainte de a vă adresa o rugaminte: daca ștergeți de pe Wikipedia în română pagina ei, vă rog să ștergeți și pagina mea (voi ramâne cu versiunile în engleza și în daneză). Vă mulțumesc anticipat. Șerban Nichifor--Al Balint (discuție) 6 mai 2017 14:14 (EEST)
Note

Referințe despre Livia Nichifor[modificare sursă]

Mutat la Discuție:Livia Nichifor.--Mishu57 19 mai 2017 14:19 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Buna ziua! Ati editat pagina CL (cantareata) si ati facut o greseala. Acolo, la biografie, apare ca este nascuta pe 25 februarie, dar este gresit. S-a nascut pe 26 februarie. Eu sunt utilizator incepator, dar am creat aceasta pagina. Acum nu pot edita data nasterii, va rog sa ma ajutati. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Eminescuciic (discuție • contribuții).

Modificare Augustin Zegrean[modificare sursă]

Buna ziua. De la aceasta modificare ce va apartine: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Augustin_Zegrean&diff=next&oldid=9920947 apare un mesaj in rosu "ID-ul introdus nu este recunoscut de sistem. Utilizați un ID de entitate valid". Aveti vreo idee despre cum s-ar putea corecta? Multumesc anticipat! --Vlad|-> 24 octombrie 2017 12:51 (EEST)

Rugăminte[modificare sursă]

Bună ziua. Vă mulțumesc pentru ultimele contribuții, dar v-aș ruga să-mi lăsați timp să lucrez la articol înainte de a pune etichete și a crea conflicte de modificare. E a doua oară când procedați astfel în relația cu mine. Nu am apucat nici măcar să pun eticheta că articolul e „în lucru” că brusc m-am trezit cu un conflict de modificare. Vă mulțumesc pentru înțelegere. --Donarius (discuție) 9 decembrie 2017 13:47 (EET)

Cf. Manualului de stil nu se scriu cu titlu cursiv decât titlurile operelor literare de sine stătătoare, nu și titlurile operelor literare de mici dimensiuni gen nuvelă, povestire, schiță, poezie etc. Infocaseta e făcută astfel încât să formateze ea singură titlul articolului, nemaifiind nevoie de etichetă. Dacă infocaseta nu a pus titlul cursiv nu e o greșeală, ci pur și simplu titlul nu trebuie scris cursiv. --Donarius (discuție) 9 decembrie 2017 14:06 (EET)