Discuție Utilizator:Strainu/Arhiva 36

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Tech News: 2017-34[modificare sursă]

21 august 2017 21:00 (EEST)

Palatul Agricola Fonciera și Palatul Societății Adriatica[modificare sursă]

Mutat la Proiect:Monumente istorice/Erori--Strainu (دسستي‎)  25 august 2017 09:04 (EEST)

Titlu articol[modificare sursă]

Avem o discuție cu privire la titlul unui articol și aș dori părerea dv, fiind în legătură cu LMI. --Turbojet 25 august 2017 16:22 (EEST)

Wikidata weekly summary #275[modificare sursă]

Tech News: 2017-35[modificare sursă]

29 august 2017 01:10 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul Silvia Zimmermann a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 2 septembrie 2017 15:45 (EEST)

Wikidata weekly summary #276[modificare sursă]

Tech News: 2017-36[modificare sursă]

5 septembrie 2017 01:15 (EEST)

Categorii de tracking[modificare sursă]

Îmi dau seama de ce Categorie:Pages with script errors s-ar împrospăta greu, dar nu-mi dau seama de ce unele pagini persistă acolo cu zilele, deși nu mai e nicio eroare. Azi am reparat {{Infocaseta Arie protejată}} care băga vreo 15 articole în categorie: erorile au dispărut, dar în categorie încă mai sunt 7 articole; ieri am reparat niște chestii care stricau {{Infobox OS}}, dar aproape toate paginile care erau în categorie ieri sunt și azi, deși nu mai au eroare. —Andreidiscuție 8 septembrie 2017 12:45 (EEST)

Merg extrem de prost scripturile de mentenanță în ultima vreme. A durat 3 zile să curețe categoria de tracking adăugată de mine în Modul:Wikidata. Văd că momentan sunt >500 de joburi pending. S-ar putea să fie legat de bugul cu watchlisturi. E acolo un patch unde se poate vedea că au fost luat un server de baze de date de la s7 (clusterul pe care e și ro.wp).--Strainu (دسستي‎)  8 septembrie 2017 13:56 (EEST)

Mulțumiri[modificare sursă]

Am aflat abia acum că mi-ați acordat o medalie "pentalobată" pentru cel mai activ etc. etc. Vă mulțumesc, chiar dacă asta (i. e. mulțumitul) e tardiv. Nu știu [fără falsă modestie] dacă o merit, pentru că contribuțiile mele au fost mai ales completări mici în articole mai mari, elaborate de alții și bineînțeles corecturi asupra unor erori gramaticale, ortografice etc. Ați scris în textul care însoțește medalia că ați deschis pe Cafenea o pagină specială etc.etc. Am dat click dar pagina... nu există.! Încă o dată, mulțumesc. --Corifeus (discuție) 10 septembrie 2017 14:18 (EEST)

V-am răspuns la Corifeus: Discuție --Corifeus (discuție) 10 septembrie 2017 21:29 (EEST)

Wikidata weekly summary #277[modificare sursă]

Tech News: 2017-37[modificare sursă]

11 septembrie 2017 22:15 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul TPTB a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 12 septembrie 2017 12:41 (EEST)

This Month in GLAM: August 2017[modificare sursă]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 13 septembrie 2017 11:14 (EEST)

Mutare robot[modificare sursă]

Modificarea asta https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=P%C4%83durea_sp%C3%A2nzura%C8%9Bilor_(roman)&curid=79998&diff=11335743&oldid=11112283 a dus la mutarea casetei de la mijloc la stânga. Nu ar fi fost oare mai bine să fie mutată la dreapta (precum wikisursa) decât la stânga? --Haptokar (discuție) 14 septembrie 2017 07:05 (EEST)

Cum vreți. Eu mă așteptam ca înlocuirea mea să meargă, dar probabil pentru cazuri de genul acesta, ar trebui să folosiți ceva de genul
{| align="center"
|-
|Exemplu
|}

--Strainu (دسستي‎)  14 septembrie 2017 09:20 (EEST)

Am folosit. Mulțumesc. --[[Util

Probleme la încărcare imagine în traducere[modificare sursă]

Mulțumesc pentru îndrumările pe care mi le-ați scris referitor la traducerea art. Dependability. Am încărcat traducerea în ro.wiki,(Siguranța în funcționare) inclusiv imaginea cu titlul tradus în română, dar sub imaginea mărită mi se cer informații despre licență, sursă etc.,pe care să le încarc în uploader. Unde-i acest uploader ? Autorul fișierului original Dep-1.jpg este Foobiker, Own work, cu licența Creative Commons, iar mai departe scrie:Attribution -Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license. Unde scriu toate "chestiile astea"? Trebuie scrise toate? Stimatul domn Silenzio mi-a și "lipit" o etichetă "Lipsă referințe", deși acestea, în număr de 8 se află la sfârșit, doar că nu sunt "lipite" de cifrele citărilor 1, 2, 3, ...8 din textul de deasupra. Ce trebuie făcut? Ce wikizare (after Silenzio) mai e necesară, dacă sunt scrise și categoriile, și legăturile cu alte wiki, ce lipsește? Mulțumesc pentru răspuns. --Corifeus (discuție) 17 septembrie 2017 21:09 (EEST)

La prima parte a întrebării (cea cu licența) nu mai este necesar un răspuns, pentru că dl Sâmbotin a preluat imaginea, azi dimineață și a precizat: licență corectă. Râmâne pentru mine neclar modul cum se conectează ref. din text cu cele din Note. Am încercat, dar ignoranța mea e mai presus de cunoștințele mele. Dacă nu intervine cineva să rezolve, așa va rămâne în vecii vecilor. Cineva trebuie să completeze aici: amin! --Corifeus (discuție) 18 septembrie 2017 11:17 (EEST)
@Corifeus, nu trebuie să ne îngrijim noi de numărul notelor. Softul face el asta, și dacă se adaugă note prin mijloc, le și renumerotează. Noi doar punem <ref>-urile acolo unde ne trebuie, așa. Putem să le dăm și nume (care pot fi numere, dar nu neapărat) cu ajutorul cărora le putem referi și din alte zone ale articolului decât cele unde le definim, adică așa — cu mențiunea că putem să le definim ca pe cele din difful anterior, în mijlocul textului, acolo unde le folosim prima oară, și să le referim prin nume în alte părți, adică așa. În orice caz, numerele nu le atribuim noi și nu ne preocupăm noi de ele. —Andreidiscuție 18 septembrie 2017 12:16 (EEST)

Tech News: 2017-38[modificare sursă]

18 septembrie 2017 18:31 (EEST)

Wikidata weekly summary #278[modificare sursă]

Relații externe bilaterale[modificare sursă]

Bună ziua. Ar fi nevoie ca mâna dvs. magică să facă corecturile necesare la formatul Relații externe bilaterale pentru a afișa corect rezultatele: harta Europei (respectiv a globului, dacă e vorba de două state de pe continente diferite) și steagurile celor două țări. Spre exemplu: la Relațiile dintre România și Libia ar trebui afișată deasupra steagurilor o hartă a globului cu localizarea celor două state precum la Relațiile dintre România și Japonia. De asemenea, la Relațiile dintre România și Ungaria, România ar trebui să fie la stânga și Ungaria la dreapta (cf. ordinii alfabetice a numelui), dar formatul nu dă rezultatul scontat decât dacă scriu Hungary în loc de Ungaria, iar în acest caz Ungaria ajunge la stânga României. Valabil și la Relațiile dintre România și Vatican, unde dă rezultate doar pentru Holy See, ceea ce face ca Vaticanul să fie la stânga României. --Haptokar (discuție) 24 septembrie 2017 14:55 (EEST)

Nu e niciun fel de magie acolo, se construiește un nume de fișier de tipul [[:File:{{{2}}} {{{3}}} Locator.png]]. Dacă există, se afișează harta, dacă nu nu. Se poate suprascrie numele fișierului folosind parametrul {{{map}}}, care va conține întregul nume al fișierului fără spațiul de nume. Am făcut eu un exemplu la Relațiile dintre România și Ungaria.--Strainu (دسستي‎)  24 septembrie 2017 15:04 (EEST)
Vă mulțumesc pentru ajutor. Mă gândeam că hărțile sunt colorate în funcție de ordinea statelor stabilită în format, dar se pare că nu am avut dreptate. Ele vin deci deja colorate așa că Hungary va fi înaintea Romania și Holy See înaintea Romania, după numele statelor în limba engleză. Dacă era cum voiam eu era într-adevăr o magie. --Haptokar (discuție) 24 septembrie 2017 15:24 (EEST)
N-ar fi chiar imposibil dacă am avea o legătură între numele statelor în română și engleză. S-ar putea folosi tagul <graph> pentru hărți dinamice, chiar mă mir că englezii n-au făcut deja acest lucru.--Strainu (دسستي‎)  24 septembrie 2017 16:11 (EEST)

Tech News: 2017-39[modificare sursă]

25 septembrie 2017 18:59 (EEST)

Wikidata weekly summary #279[modificare sursă]

< Center > versus < div blablabla >[modificare sursă]

Botul a actualizat centrarea si nu mai afiseaza textul din wide-uri. Ce e de facut? Asybaris aport 22 septembrie 2017 11:50 (EEST)

Așa--Strainu (دسستي‎)  22 septembrie 2017 12:00 (EEST)
Vezi aici. Mie nu-mi afiseaza textul in wide. Asybaris aport 22 septembrie 2017 12:13 (EEST)
Multam'! Chestia e ca in stilul asta se tehnicizeaza semnificativ treaba. Asybaris aport 22 septembrie 2017 12:18 (EEST)
Știu, dar tot trebuia făcută la un moment dat. Probabil ar putea fi făcut un format gen {{Imagine mare centru}}--Strainu (دسستي‎)  22 septembrie 2017 12:31 (EEST)

Asybaris01, am făcut {{Imagine_mare_centrat}} cu aceiași parametri. Treceți textul acolo fără taguri și ar trebui să apară deja centrat.--Strainu (دسستي‎)  23 septembrie 2017 23:30 (EEST) @Asybaris01:, am descoperit și {{center}} (vezi un diff]). Cred că e mai puțin tehnic ăsta, nu?--Strainu (دسستي‎)  29 septembrie 2017 01:46 (EEST)

Format personalitati Colegiul Sfantul Sava[modificare sursă]

Similar ca formatul pe care l-ai facut la Linie pictura, fa un format pentru Listă de absolvenți ai Colegiului Național Sf. Sava si pentru Listă de profesori ai Colegiului Național Sfântul Sava. Ar trebui ca variabilele sa fie: Nume sau Personalitate, Perioada in care a trait, Profesie, Cunoscut pentru, Descriere. Cand ai timp si chef, nu e graba... Asybaris aport 26 septembrie 2017 15:15 (EEST)

Pentru cazurile in care nu avem fotografia persoanei, ma gandesc sa se afiseze automat ASTA sau ASTA cu un mesaj de ajutor in gasirea ei de catre posibili contribuitori. Asybaris aport 26 septembrie 2017 15:20 (EEST)
@Asybaris01: Gata. Nu uitați să puneți antetul și sfârșitul tabelului.--Strainu (دسستي‎)  28 septembrie 2017 17:31 (EEST)

Răspunsuri avertizări imagini[modificare sursă]

Utilizatorul R1155 a lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine.

au lăsat un răspuns la un mesaj de avertizare despre o imagine. Încărcarea imaginilor și drepturile de autor sunt subiecte sensibile. Este important ca toate neclaritățile cu privire la avertizări să fie lămurite pentru a evita apariția unor nemulțumiri ce pot fi evitate.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Strainubot (discuție) 29 septembrie 2017 03:47 (EEST)

< Center > versus < div blablabla > (2)[modificare sursă]

Nu am priceput o iotă din toată bulibășeala asta, pe care o înțeleg probabil doar programatorii. Robotul tău dă rateuri, dacă div-ul final lipsește la o singură imagine, toată pagina e dată peste cap. Așa s-a întâmplat la Biserica de lemn din Poienile Izei și încă vreo 2 pe care le-am descoperit absolut întâmplător. La cât mai văd, eu nu sunt în stare să iau peste 1000 de articole la verificat.--Țetcu Mircea Rareș 29 septembrie 2017 23:41 (EEST)

Mulțumesc pentru raportarea problemei. Robotul nu dă rateuri, ci scoate la iveală probleme deja existente. Nu vă faceți probleme, la un moment dat o să ajungă și la genul acela de corecturi. Dacă mai sunt și alte feluri de probleme, vă rog să îmi spuneți și o să le rezolv.--Strainu (دسستي‎)  30 septembrie 2017 00:51 (EEST)

Așa este, am apropiat acum lupa de monitor, altfel nu văd detaliile și lipsea center-ul final pe care trebuia să-l înlocuiască. Atunci era mai greu de observat, pentru că în afara faptului că textul nu era centrat, nu se întâmpla nimic altceva.--Țetcu Mircea Rareș 30 septembrie 2017 15:41 (EEST)

Wikidata weekly summary #280[modificare sursă]

Tech News: 2017-40[modificare sursă]

3 octombrie 2017 02:25 (EEST)