Discuție Utilizator:Danutz/Arhivă 2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Trimite un mesaj nouÎn cazul în care editezi apăsând pe butonul "Editează această pagină", te rog să dai un titlu mesajului tău, pe care să-l introduci astfel: ==Titlu==; la sfârșitul mesajului te rog să introduci pe un rând nou 4 cratime (----)! (vezi Manual de stil)


Arhivat pe 27 decembrie 2004

Cuprins

Alexmandru[modificare sursă]

Mulțumesc pentru complimente ! Fiindcă sunt un începător, aș vrea să te întreb de unde ai știut că eu am pus pozele pe articolul cu orașul nostru ? Mă bucur să văd că ai extins niște cioturi. Și eu mi-am planificat să scriu mai multe astfel de articole în viitorul apropriat. Poate ne-ntâlnim la Wikimedia 2005 ! Alex.

Imagine:Stema Romania.png[modificare sursă]

Mulțumesc! Un An Nou fericit! es:usuario:Erri4a--Erri4a 2 Ian 2005 01:15 (UTC)


Mersi[modificare sursă]

Mersi pt sfaturi, o sa le iau in considerare, am si eu o intreare, la meniuri sus, cand stai cu mouse-ul deasupra scrie in limba engleza ce este, de ex la preferinte scrie My preferences , nu se pot edita si acestea ? Cam atat deocamdata ... :)

Mai multe denumiri[modificare sursă]

am și eu o întrebare, dacă de ex. sunt 2 denumiri ale aceluiați oraș, cum se porcedează ? Selebi-Pikwe se mai poate scrie și Selibe-Phikwe
http://ro.wikipedia.org/wiki/Selibe_Phikwe --> Exemplu la Wikipedia
--IceyU 2 Ian 2005 16:24 (UTC)

Iisus[modificare sursă]

înca o întrebare, sper că nu te deranjez , dacă da ,spune și vad eu cum ma descurc :) , din moment ce românii au religia ortodoxă majoritatea nu ar trebui sa scrie Iisus cu 2 de i ?, am observat ca in unele parti Iisus este scris cu un singur i.
ms anticipat. --IceyU 2 Ian 2005 18:40 (UTC)

Calitate nu cantitate[modificare sursă]

După fricțiuni inevitabile, putem ajunge la o colaborare fructuoasă în avantajul enciclopediei noastre. Moby Dick 4 Ian 2005, 15:50 (UTC)

Anii[modificare sursă]

Mă voi ocupa eu de editarea tuturor anilor. Cred că sunt foarte importante aceste articole, deoarece majoritatea celorlalte au legătură cu un an. Ionut Panaitescu 5 Ian 2005 00:00 (UTC)

Discuție:Geografie[modificare sursă]


 • Salut Danutz! Te rog să ștergi lincurile acestea. Am redenumit paginiile mele, alte pagini conțineau nonsens. Am pus note la fiecare. Paginile create de mine nu mai sînt folosite în această formă. Mersi. Gangleri 10 Ian 2005 01:06 (UTC)

Linkuri către alte wikipedii[modificare sursă]

Există vreun loc special pt. punerea întrebărilor tehnice generale? De exemplu nu știu care-i modalitatea oficială de a introduce în alte wikipedii linkuri către un articol nou. Am stat și am introdus manual în vreo 20 de wikipedii linkuri către ro:Scandinavia și-am băut la tutun și m-am gîndit că trebuie să existe un bot ceva care să facă chestia asta automat, nu? --LupSubBrad 7 Ian 2005 11:30 (UTC)

Mersi pt. lămuriri. Și felicitări că reușești să răspunzi așa repede.

Note[modificare sursă]16 Ian 2005 23:25 (UTC)[modificare sursă]


Eventual formatul corect al lincurilor este cel de la Format:Google 1, 2, 3. Vezi aplicații la: redesign testare. 17 Ian 2005 03:22 (UTC)

 • meta:Write your own MediaWiki extension: Pentru a reduce numărul de parametrii pentru Format:Trusă (pentru a avea un ecvivalent la {{PAGENAMEE}}) ași avea nevoie de o extensiune <underscores> respectiv </underscores> care schimbă toate "space"-urile dintr-un parametru în "_" (underscore). Cine poate face această extensiune?


 • Pe :eo:Distriktoj en Rumanio se găsesc lincuri pentru a prelucra articolele din 6 limbi (41 x 6 x 2). După ce denumirile în E-o sunt accptate, voi pune lincurile, la articole, liste și categorii. Gangleri | Di | D 21 Ian 2005 02:01 (UTC)

Am o problema - cum editez formule matematice pe wikipedia romaneasca? Nu reusesc nici cum. Daca folosesc comanda normala imi spune "eroare lexicala". Nu stiu ce sa fac. --Mikael

Ajutor printr-un bot[modificare sursă]

Administratori[modificare sursă]

Salut Danutz! Te rog să dai o fugă la Wikipedia:Candidați sysop și să îți scrii opinia despre candidatura lui Gangleri și D.evil. Mersi, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 26 Ian 2005 01:20 (UTC)

Tabela pentru lincurile spre alte proiecte[modificare sursă]

Mhail Kogălniceanu - Mihail Kogălniceanu[modificare sursă]

 • Salut Danutz! La storic Mhail Kogălniceanu am văzut că pagina a fost mutată. Nu cunoșteam această formă. Poate poți adăuga o referire în articol. Mersi! Gangleri | Di | D 1 Feb 2005 11:46 (UTC)

Pagina corectă este Mihail Kogălniceanu. Greșisem eu când am mutat conținutul de la pagina "Rte". Mulțumesc. --ro.Danutz | pt.Danutz 1 Feb 2005 19:13 (UTC)

 • Mersi Danutz! În asemenea cazuri trebuiesc verificate și lincurile din alte Wikipedii. Am corectat la de:Mihail Kogălniceanu: "fix: ro:Mhail Kogălniceanu -> ro:Mihail Kogălniceanu". Uneori (ca în cazul de față) boții / utilizatorii schimbă lincurile spre alte Wikipedii de la un redirect la denumirea articolului. Datorită acestui fapt am constatat forma "Mhail Kogălniceanu". Amike Gangleri | Di | D 2 Feb 2005 09:26 (UTC)

Sistemul periodic al elementelor[modificare sursă]

Am vazut pagina sodiului. Ai putea sa-mi dai un schelet(cu tabele, etc) pentru ca eu sa completez si pentru restul elementelor? (te rog raspunde-mi pe pagina mea)--Mikael 5 Feb 2005 03:15 (UTC)

Evreu, evreesc, ebraic[modificare sursă]

Salve! La pagina [2] si la [3] consider că este greșit spus "alfabetul evreu". Așa ceva nu există. Evreu (ירבע, דוהי) este doar o persoană. (Excepție face, rareori și greșit, "statul Evreu" cu sensul de "statul Israel". "Statul evreilor" poate ar mai merge ca sintagmă pentru "statul lui Izrael" (sic!).

Evreu este substantiv și nu adjectiv, adjectivul ar fi evreesc (תירבעה) dar nici așa nu merge "alfabetul evreesc". Evreii spun alfabetului lor ebraic pentru că "ebraic (ירבע)" se referă exclusiv la limba (תירבע) si la cultura evreească. Aici engleza cu "Hebrew" este deficitară ca sensuri. Limbile romanice nuanțează altfel. Noi avem forme înrădăcinate, asta chiar dacă DEX spune: "EBRÁIC, Ă, ebraici, -ce, adj. Care aparține vechilor evrei, privitor la vechii evrei. ♦ (Substantivat, f.) Limbă semitică vorbită de vechii evrei" Textul este învechit și a fost copiat ca atare (regula DEXOnline) dar ar trebui, dacă nu modificat, măcar completat ca să corespundă cerințelor zilelor noastre.

Limba vorbită azi în Israel este tot EBRAICĂ, chiar dacă periată, îmbogățită și actualizată. Cuvintele noi se bazează pe cuvinte vechi ebraice. Dacă "spital" la noi este cuvânt de import a cărui legătură cu "oaspete" (hospes, -itis) nu este evidentă tuturor, în ebraică cuvântul "spital" (םילוח-תיב) este autohton, format din cuvintele vechi ebraice "casă" (תיב) și "bolnavi" (םילוח). Afirmând că "limba ebraică" are un "alfabet evreu", te pui inutil în gură cu evreii care nu concep că ei vorbesc o altă limbă decât EBRAICA (תירבע) scrisă cu alfabet EBRAIC. Cei veniți din Rusia au amintiri triste despre o așa numită "Regiune Autonomă Evreească" (Еврейская автономная область) în care se vorbește "limba evreească" (еврейский язык) (Nu compara cu greaca care este altă poveste, din mulțimea "limbilor grecești", acum, una simplificată și modernizată a devenit oficială). Vezi "evreu" [4] și "ebraic" [5]

Cu salutări
Mikko

Sondaj despre Monobook[modificare sursă]

Salut Danutz. Te rog votează la sondajul privind aparența Monobook pentru Wikipedia, la Discuție MediaWiki:Monobook.css. Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 13 Feb 2005 06:30 (UTC)

Sahara de Vest[modificare sursă]

Salut Dănutz! Care este motivul pentru care ai mutat Sahara Occidentală la Sahara de Vest? În cele două atlase geografice pe care le dețin, teritoriul apare sub numele de S. Occidentală. IulianU 14 Feb 2005 14:28 (UTC)

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca (orar de zbor)[modificare sursă]

Chiar cred că pagina aceea ar trebui ștearsă, este și incompletă și neactualizată și nici nu are un uz mare în Wikipedia. Nu are rost să o păstrez sub formă de teste la mine. --ro.Danutz | pt.Danutz 15 Feb 2005 06:36 (UTC)

Utilizator:GangleriBot[modificare sursă]

Mersi pentru sprijin! Am lucrat numeroase ore pentru a avea o bază pentru pagina Wikipedia:Prefixe InterWiki. Sper că detalile de la Discuție Wikipedia:Prefixe InterWiki sunt suficiente pentru a avea acestă tematică și la ro: . Stilul meu este multeori prea încărcat deorece cunosc prea multe excepții și amănunte. Ma-și bucura dacă ai putea tu să-l adaptezi la stilul paginilor asemănătoare existete până în prezent. "Amike" Gangleri | Di | D 15 Feb 2005 11:23 (UTC)

Discuție Format:Bineaivenit[modificare sursă]

Psihanaliza[modificare sursă]

 • Istoria continuă și ne învârtim într-un cerc vicios. Cu persoana numită Ioan Ionuț nu se obține niciu rezultat (vezi și discuțiile la articolul Sigmund Freud). Ar trebui luată o decizie de "consiliul" (există așa ceva?) sau ceva similar, al administratorilor. Compară și cu Wikipedia, edițiile engleză sau germană, sau cu Encarta; dacă ai intrare, poți vedea și "Encyclopaedia britannica" sau "Brockhaus"-ul. Wikipedia o fi ea enciclopedie liberă, dar nu "populară", nu poate fi lăsată la bunul plac al fiecăruia. Cât privește inexactitățile, asta ține de interpretarea dogmatică a teoriilor lui Freud de către unii deveniți peste noapte psihanaliști și pentru care fiecare cuvânt al lui Freud este literă de evanghelie, psihanaliza devenind, din teorie științifică, "freudism" sectar, așa cum, cândva, datele științifice ale reflexelor condiționate fuseseră transformate în "pavlovism" dogmatic. Moby Dick 17 Feb 2005, 12:40 (UTC)

Catedrală vs. Biserică[modificare sursă]

citește te rog acest subiect

Pagina "Românã"[modificare sursă]

Vezi pagina http://ro.wiktionary.org/w/index.php?title=Discu%C5%A3ie:Rom%C3%A2n%C4%83&action=submit si spune-mi ce pãrere ai.

Romanian Wikinews set up[modificare sursă]

Hello Danutz!

You are one of the people who expressed interest in working on a Romanian edition of the Wikinews project. It is now set up at http://ro.wikinews.org. Please participate in the creation of the project. If you're looking for building blocks to translate, you may find some of the following pages helpful:

I also invite you to join the IRC channel #wikinews on irc.freenode.net, which is used by the international Wikinews community to coordinate citizen reporting, and to subscribe to the international Wikinews mailing list.

Thank you for your interest in the project, and good luck!--Eloquence

Imagine:Varset.gif[modificare sursă]

Hi Danutz, I have a question for you about this image: I would like to use it for en.wiki, is it free or GPL? Maybe could you upload it in Commons? Ggonnell 17:49 27/02/2005

It is released in the public domain. --ro.Danutz | pt.Danutz 27 Feb 2005 16:59 (UTC)

Comma vs. cedilla?[modificare sursă]

While adding some diacritics to the German Wikipedia, I noticed that Romanian names were spelled with s/t and cedilla (ș, ț) rather than s/t and comma underneath (ș, ț). Generally these characters look very similar, but it is my understanding that the cedilla is wrong. Looking at the Romanian Wikipedia now, I see that the cedilla characters are used, which is a strong precedent. Nevertheless I wonder whether you have any recommendations which characters Wikipedias in other languages should use to correctly spell Romanian personal and place names. —en:User:Naddy/de:Benutzer:Naddy

First off, I have to apologize for barging in a private discussion -- I just happened by the recent changes page and decided to drop my 2c.
The recommended characters for external Wikipedias are definitely the ones which use comma. We don't use them on the Romanian Wikipedia because the default Romanian keyboard mapping types the cedilla variation. While that is wrong in an academical sense, it would be way too difficult to ask all contributors to either use a proprietary Wikipedia keyboard mapping, or even worse, to use the "visual keyboard" below the edit box when typing. --Gutza 16 Mar 2005 12:23 (UTC)
de:Benutzer:Naddy asked the same question at de:Diskussion:Rumänien#Cedille oder Komma?. I added there only some examples and references. Regards Gangleri | Di | D 17 Mar 2005 17:36 (UTC)

Re: Opera poetică a lui Mihai Eminescu[modificare sursă]

Salut Danutz,

Am propus mutarea acestui articol pe Wikibooks. Te rog aruncă o privire aici și spune-ți punctul de vedere. Mulțumesc anticipat, IulianU 21 Mar 2005 23:21 (UTC)

Wikipedia moldovenească[modificare sursă]

Salut! Te rog să comentezi despre ce să întâmplă la ora actuală cu Wikipedia moldovenească la mo.wikipedia.org. Vezi "articolul" meu la Utilizator:Ronline/Wikipedia moldovenească și exprimă-ți opinia acolo. Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 10 Apr 2005 10:10 (UTC)

Re: Articol fructuos[modificare sursă]

Salut! Am ales acest articol pentru că voiam să anunț pe prima pagină și înscrierile pentru Wikimedia Frankfurt 2005. Dacă nu, scuze... într-adevăr, uitasem că a mai fost.. dar știam că văzusem cândva. -Mihai 12 Apr 2005 18:57 (UTC)

Concurs de scriere[modificare sursă]

Au început înscrierile la concursul de scriere de pe Wikiștiri dotat cu premii reale! Pentru a câștiga trebuie doar să participi scriind cel puțin un articol în fiecare zi. Deviza este cantitate, calitatea situându-se pe locul al II-lea. Totuși, articolele trebuie să conțină cel puțin două paragrafe. Mai multe detalii pe pagina concursului. -- Mihai 13 Apr 2005 16:36 (UTC)

Neatentie in pagina principala[modificare sursă]

Nu stiu daca a mai observat cineva, dar Statistica apare de doua ori in pagina principala. Ar trebui corectat. --Mikael 16 Apr 2005 15:17 (UTC)


Sistemul periodic al elementelor[modificare sursă]

Am spus ca ma voi ocupa de el, dar completarea acelor tabele e o munca mult prea de rutina si prea obositoare pentru mine. Am completat totul pentru clor, si am scris articolul. Promit sa scriu articole si pentru restul elementelor, dar gaseste pe cineva care sa completeze tabelele. --Mikael 22 Apr 2005 17:40 (UTC)


Alta eroare[modificare sursă]

In textul din editarea unei pagini noi, apare "sa scri", care nu este corect. Va rog, remediati... --Mikael 4 May 2005 00:15 (UTC)

Translation/Copyright[modificare sursă]

There is an article on English Wikipedia concerning Falticeni (en:Falticeni), written in Romanian with an English translation. It was reported to en:Pages_needing_translation_into_English on 2 May, because User:TheParanoidOne was worried that it might be just a copy from a published tourist guidebook. Are you interested in the Romanian part of the article? Please contact User:Physchim62 (en: or fr:) or visit en:Pages_needing_translation_into_English with any advice on this article. Multumesc foate mult! 195.83.195.99 5 May 2005 19:45 (UTC)

Observatie[modificare sursă]

http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Cum_s%C4%83_editezi_o_pagin%C4%83 <--- Parerea mea e ca "Redirectati" nu e corect, ci "Redirectionati" --Mikael 11 May 2005 12:17 (UTC)

Seby ca administrator[modificare sursă]

te rog sa iei in considerare voturile noastre si daca esti de acord cu munca acestui om, sa il faci administrator.

Mersi.

Despre anunțul cu sinistrații din Asia[modificare sursă]

Salut ! Am spus nu mai știu de câte ori că ar trebui scos anunțul cu privire la cutremurul din Asia și eu și Romihaitza, dar mai ales acum mi se pare un pic deplasat, având în vedere inundațiile din țară și din județul Timiș. Am înțeles că orice administrator poate face acest lucru și te-aș ruga dacă poți scoate anunțul. Elerium | [ Discuție Elerium ] 15 May 2005 17:25 (UTC).

Tot despre prima pagină[modificare sursă]

Că tot veni vorba:

Putem muta casetele "Articol fructuos", "Știați că" și "Noutăți" deasupra celor cu Enciclopedie și Comunitate? Primele sunt mai interesante și mai dinamice decât ultimele două, și ar putea inspira o notă de dinamism vizitatorilor ro.wikipedia.

Mersi, IulianU 15 May 2005 17:41 (UTC)

Astă seară cu siguranță nu, dar putem organiza săptămâna asta un concurs pentru prima pagină, pentru că ar cam avea nevoie de reorganizare. Poți să-l organizezi tu, dacă voi avea timp îl voi face eu. --ro.Danutz | pt.Danutz 15 May 2005 17:45 (UTC)

"Îhî" :), adică da, chiar ar avea nevoie de organizare. De când mă plâng de asta, adică Arte marțiale la Arte, nu există categorie mare Sport, vedeți Discuție Format:Rasfoieste pentru niște propuneri mai vechi.Elerium | [ Discuție Elerium ] 15 May 2005 17:51 (UTC).

r[modificare sursă]

Salut Domn Danutz.

Deși eu înțeleg această regulă, eu sunt de părere că el este nedrept.
Regulile la Wikipedia En indică că subiecte direct legată de o națiun sigură ar trebui să folosească oricare ortografie se întrebuințează prin acea că o națiun, si eu nu văd de ce noi putem nu facem aceiași.
Cu considerație, 

24.251.198.156 18 May 2005 02:02 (UTC)

Reverturi și banuri[modificare sursă]

Salut Danutz! Nu cred că procedezi bine cu aceste amenințări de ban la Waelsch și la Utilizator:24.251.198.156. De la început, îți spun că agreez cu tine în ambele cazuri, adică despre chestia cu Bruxelles și cu Moldova. Dar, numai că nu agreezi cu ceva nu îți dă ție dreptul, și ca admin, să faci banuri așa rapide. Ban se face pentru vandalism simplu, sau pentru înfrângerea legii 3RR, three revert rule. Altfel, este un proces mai complicat. Este împotriva Wikichetei să spui "îți va fi refuzat accesul la Wikipedia în română". Eu înțeleg că sunt multe controverse la ro.wiki în ultimul timp și că de multe ori răbdarea dispare, ca și mi-e mi-se întâmplă, dar totuși trebuie noi ca administratori să fim mai profesionali în conduită și să dăm tutoror o șansă să își spună opinia. Pe mine chestia cu Moldova mă enervează foarte tare... faptul că ei se cred că pot să vină peste ro.wiki cu moldovenismele lor. Chestia cu mo.wiki chirilică este încă o tâmpenie dar, în orice caz, trebuie prima dată negociat și numai după o negociere dacă un utilizator face reverturi multe-multe, atunci se pune ban. Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 18 May 2005 08:01 (UTC)

Nu am dat ban la nimeni încă. Nu sunt simple amenințări, vorbesc serios. Le-am propus la amândoi să discutăm mai întâi și nu să facă schimbări direct, doar asta înseamnă nerespectare a Wichichetei. Dacă nu vor să discute și continuă să facă modificări fără consens celorlaltor utilizatori, normal că li se va refuza accesul la Wikipedia. Banurile se dau pe perioade de 12 ore, 24 ore, nu e o decizie definitivă... dar poate deveni. --ro.Danutz | pt.Danutz 18 May 2005 16:04 (UTC)
Știu că nu ai dat ban la nimeni încă dar am văzut ai amenințat să le dai ban următoarea dată când fac ceva. Eu văd asta ca o restricție a persoanelor să își exprime punctul de vedere. În ambele cazuri, nu a fost simplu vandalism ci o schimbare controversă care trebuie dezbătută. Nu este voie să faci ban din cauza unui război de editare, numai dacă un utilizator încalcă legea 3RR. 3RR spune clar că n-ai voie să faci mai mult de 3 reverturi pe zi. Despre acest 24.251... n-am mult de spus, dar despre Waelsch - el este printre cei mai activi contributori, știu că are niște puncturi de vedere distincte dar asta nu cred că este motiv pentru blocare. Blocarea în cazurile astea sună puțin ca o restricție autoritară, sau o represie o opiniilor libere. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 19 May 2005 06:30 (UTC)

Anii 0[modificare sursă]

Incerc să aduc în discuție un subiect despre care s-a făcut multă vorbire, e adevărat că nu aici: anul 0 sau anii 0.

Atunci când s-a început numerotarea anilor, așa cum îi știm noi azi, la multă vreme după moartea Mântuitorului, anul 0 nu a existat, trecându-se direct de la anul 1 î.Hr la anul 1 A.D. Motivele nu au importanță. De aceea, primii 10 ani ai secolului (anii 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) sunt parte a primului deceniu și a anilor zece, anii 11-20 fac parte din al doilea deceniu, din anii 20, etc.

Dacă lipsește anul 0, atunci deceniile și secolele vor trebui să fie astfel numite:

 • anii 1-10 = anii 10 ai secolului I, deceniul I al secolului I,
 • anii 11-20= anii 20 ai secolului I, deceniul al II-lea al secolului I, și tot așa mai departe.

Logic, ar trebui:

 • anii 81-90 =anii 90 ai secolului I, deceniul al IX-lea al secolului I
 • anii 91-100=anii 100 ai secolului I (iar nu anii 90), deceniul al X-lea al secolului I

În articolele din română s-a preluat o greșeală comună la englezi (și nu numai), greșeală care i-a făcut să sărbătorească sfârșitul mileniului al II-lea la cumpăna dintre anii 1999 și 2000. Cum primul mileniu s-a întins pe durata anilor 1 - 1000, al doilea mileniu a ținut din 1001 până în 2000, mileniul al treilea, primul secol (nu secolul 0!) al mileniului și primul deceniu (anii 10, nu anii 0) au început în 2001. Cred că ar trebui făcute corecturi nu numai în articolul despre secole, dar și în fiecare articol care tratează evenimente istorice care s-au petrecut în anumite decenii, denumite "anii...".

Cum cred că dumneavoastră ați început articolul, vă cer sprijinul pentru remedierea a unei situații pe care eu o găsesc anormală.

Utilizator:Vali

Imagine:BRD Cluj small.gif[modificare sursă]

this image that you uploaded has been copied to the english wikipedia (en:Imagine:BRD Cluj small.gif) where it has been listed on Possibly unfree images due to lack of information on source or copyright status. If you took this picture yourself please state this and choose and appropriate license acceptable to wikipedia to place the image under. If not then please provide source and copyright information to allow us to determine if that image is availible under a license acceptable to wikipedia. en:user:plugwash 130.88.171.12 26 May 2005 02:30 (UTC)

Hallo Perconte[modificare sursă]

Hi Danutz! Mir geht's gut, und selbst? :) Nein, leider spreche ich kein Rumänisch, ich komme auch nicht aus Moldau. Solltet Ihr in eurer Gruppe Ideen für irgendwelche zu übersetzenden Karten haben, etc. ich würde gerne einen kleinen Beitrag zum RO-Wiki beitragen. Gruss --Perconte 26 May 2005 17:12 (UTC)

Hallo! Mir auch gut. Mach's nicht. Auf jeden Fall, du bist in unserer Wiki willkommen wenn du helfen willst, danke. Bis bald. --ro.Danutz | pt.Danutz 26 May 2005 18:55 (UTC)
Ich bin's nochmal. Ich hab mir gedacht, ob ihr Moldauer nicht vielleicht ein paar gute Fotos von dort habt? Bis jetzt hatte ich leider kein Glück mit der Suche nach lizenzfreien Fotografien der Landschaft und Städte. Gruss --Perconte 28 May 2005 10:51 (UTC)

Pagina principală[modificare sursă]

Salut ! Nu că nu mi-ar place ce ai făcut la pagina principală, dar cred că ar fi trebuit ținut un sondaj. Sau măcar să fi făcut un test în care să ne arăți ce ai vrea să faci din pagina principală. Așa, parcă semeni cu D.evil, tot așa m-am trezit cu schimbări și mă gândeam dacă nu cumva e de la browserul meu. Părerea mea.Elerium | [ Discuție Elerium ] 2 iun 2005 17:22 (UTC).

Eu mă gâdeam la niște pagini alternative despre care să ne dăm cu părerea. Se pot face, niște Test/Pagina principală ? Că așa e destul de greu de ales, sau de dat cu părerea. Sau poate ne uităm și algem de la celelalte wikipedii. Versiunea asta văd că e după es.wikipedia.org. Partea cu trivia mi se pare foarte bună, dar e un cam haotic. De Gangleri mai știi ceva, pentru că începuse ceva și acum aș continua dar nu prea știu exact ce vroia să facă.Elerium | [ Discuție Elerium ] 2 iun 2005 19:19 (UTC).
Sorry, nu văzusem mesjul tău.Cred că am scris în același timp.Elerium | [ Discuție Elerium ] 2 iun 2005 19:39 (UTC).
Câteva buguri : ar trebui făcute toate formatele de Știați că. Apoi la Wikipedia:Carte de oaspeți e un link către o carte de oaspeți de pe es.wikipedia.org. Acolo vroiai să fie ? Elerium | [ Discuție Elerium ] 3 iun 2005 09:01 (UTC).


Atenție, cineva se joacă ![modificare sursă]

Cineva se joacă ! Cineva, de la 83.166.220.168, a intervenit azi, cu câteva zeci de minute în urmă, în patru articole, Claude Monet, Vincent Van Gogh, Camil Ressu și Gheorghe Petrașcu, eliminând total trimiterile la diferite categorii în limba română, respectiv, conexiunile cu alte WikiPedii având articole despre aceeași pictori.

De studiat:


Contribuții ale utilizatorului From Wikipedia Pentru 83.166.220.168 (Discuție) Alege spațiul:

Mai jos apar 50 rezultate începând cu numărul 1.

Vezi (anterioarele 50) (următoarele 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500). (ascunde editările minore | boții | utilizatorii înregistrați)

  * 4 iun 2005 05:45 (istorie) (diferență) Gheorghe Petrașcu (sus)
  * 4 iun 2005 05:43 (istorie) (diferență) Camil Ressu (sus)
  * 4 iun 2005 05:38 (istorie) (diferență) Vincent Van Gogh (sus)
  * 4 iun 2005 05:33 (istorie) (diferență) Vincent Van Gogh
  * 4 iun 2005 05:25 (istorie) (diferență) Claude Monet (→Legături externe) (sus)

Wars 4 iun 2005 07:01 (UTC)


Atenție, altcineva vandalizează ![modificare sursă]

Studiați, vă rog "contribuțiile" cuiva de la 192.129.3.113, care vandalizează, deși Victort l-a avertizat anterior să se poarte civilizat.


Contribuții ale utilizatorului From Wikipedia Pentru 192.129.3.113 (Discuție) Alege spațiul:

Mai jos apar 50 rezultate începând cu numărul 1.

Vezi (anterioarele 50) (următoarele 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500). (ascunde editările minore | boții | utilizatorii înregistrați)

  * 4 iun 2005 04:38 (istorie) (diferență) Utilizator:Xanthar (sus)
  * 4 iun 2005 04:37 (istorie) (diferență) Utilizator:Xanthar
  * 4 iun 2005 04:36 (istorie) (Nou) Noua dreaptă (sus)
  * 4 iun 2005 04:34 (istorie) (diferență) Uniunea Democrată Maghiară din România (→Istoric)
  * 4 iun 2005 04:32 (istorie) (diferență) Partidul Popular România Mare (sus)
  * 4 iun 2005 04:31 (istorie) (diferență) Partidul România Mare (sus)
  * 4 iun 2005 01:56 (istorie) (diferență) Homosexualitate (sus)
  * 4 iun 2005 01:54 (istorie) (diferență) Partidul Popular România Mare
  * 3 iun 2005 13:19 (istorie) (Nou) Nationalism (sus)
  * 3 iun 2005 12:18 (istorie) (diferență) Discuție:Partidul Popular România Mare (→Ultimele editari!) (sus)
  * 3 iun 2005 12:10 (istorie) (diferență) Partidul Popular România Mare
  * 3 iun 2005 11:56 (istorie) (diferență) Partidul Popular România Mare
  * 3 iun 2005 11:54 (istorie) (diferență) Partidul Popular România Mare
  * 3 iun 2005 11:54 (istorie) (diferență) Partidul Popular România Mare
  * 3 iun 2005 11:53 (istorie) (diferență) Homosexualitate
  * 3 iun 2005 11:52 (istorie) (diferență) Homosexualitate (→Link-uri Externe)
  * 3 iun 2005 11:51 (istorie) (diferență) Wikipedia:Punct de vedere neutru (sus)
  * 2 iun 2005 08:13 (istorie) (diferență) Format:Actualități
  * 2 iun 2005 08:12 (istorie) (diferență) Format:Actualitati
  * 2 iun 2005 08:11 (istorie) (diferență) Format:Actualitati
  * 28 mai 2005 20:34 (istorie) (diferență) Format:Actualitati
  * 28 mai 2005 20:32 (istorie) (diferență) Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut (→Legături externe)
  * 26 mai 2005 18:37 (istorie) (diferență) Format:Actualitati
  * 26 mai 2005 15:30 (istorie) (diferență) Minoritățile din România (sus)
  * 26 mai 2005 15:08 (istorie) (diferență) Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut


Vezi (anterioarele 50) (următoarele 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500). (ascunde editările minore | boții | utilizatorii înregistrați)


Wars 4 iun 2005 08:02 (UTC)

Articole de șters[modificare sursă]

Salut ! Ai putea să mai dai din când în când pe la categoria [[Categorie:Articole de șters]], pentru că începe să ia proporții. Cred că ar trebui păstrată o wikipedie cât mai curată :), pentru că orice articol, chiar și alea care nu sunt bune, este indexat de Google iar vizitatorii care vin pe această cale și nu găsesc ceva bun nici că mai calcă pe aici.Elerium | [ Discuție Elerium ] 9 iun 2005 18:43 (UTC).

Știri[modificare sursă]

Îți mulțumesc pentru informațiile referitoare la pagina principală. Am șters știrea pe care am postat-o la data de 2 iunie și-mi pare rău ca m-am grăbit. Scuze!

Acuma, despre știri:

Ai scris: "Știrile trebuie să îndeplinească anumite norme ca să fie considerate știri și nu jurnalul MISA (cum se întâmplă de altfel pe toate celelalte Wikipedii)."

Întrebarea mea este: care sunt, după părerea ta aceste norme?

Te întreb asta deoarece eu chiar m-am străduit să editez știri și nu "jurnalul MISA" !

Care sunt argumentele mele?

Am relatat doar despre activitățile publice ale MISA;
Orice protest împotriva felului ilegal în care autoritățile statului își fac treaba este de interes public;
Am urmărit să le editez respectând PDVN (și nu mi-a fost ușor);
Fiind cursant la Școala de yoga a MISA aflu despre aceste activități mai repede decât presa și astfel informațiile postate de mine în zona de știri a wikipediei chiar au valoare;
Și nu în ultimul rând: chiar nu am nici o vină că sunt aproape singurul care editează în zona de știri. Dacă cei 1765 utilizatori înregistrați cu care ne lăudăm ar posta măcar o dată pe an o știre din domeniul lor de activitate (deci nu copiată pur și simplu din ziar), totul ar arăta altfel.

În încheiere: aștept părerea ta despre normele la care făceai vorbire.

(P.S. mâine iar avem miting: în fața Parlamentului)

Victort 9 iun 2005 19:50 (UTC)

Nu este vorba că nu ai voie să scrii despre MISA, o poți face în pagina Actualități, dar nu în Format:Actualitati. De ce? Cum poți vedea și în liniile de ghidare din en.wiki, în această rubrică din pagina principală, intră doar subiecte de interes internațional, regional sau național. Adică, cam ceea ce vedem în avanpremiera știrilor (subiectele de la începutul jurnalului). Când o știre legată de MISA va fi un subiect de importanță măcar națională, se va afla cel mai probabil și în pagina principală (cu condiția să nu existe mai multe știri importante în ziua respectivă). În pagina Actualități, pot fi adăugate orice fel de știri, atât timp cât sunt PDVN. După cum vezi, în prezent, prima știre este de interes național în Republica Moldova, a doua de interes național în România, a treia de interes internațional, și a patra de interes franco-internațional. --ro.Danutz | pt.Danutz 9 iun 2005 20:00 (UTC)

Asta eu cred că poate fi valabil pentru en.wiki, sau chiar pentru ro.wiki în momentul în care vom avea știri zilnice. Dar importanța știrilor scade dramatic odată cu trecerea timpului. Explică-mi: chiar crezi că e mai bine să avem pe prima pagină o știre de nivel european veche de o săptămână decât o știre nouă? Facem un sondaj pe tema asta?

În al doilea rând jurnalul tv nu poate fi un criteriu. Îți dau doar două exemple ca să înțelegi ce vreau să spun:

 1. miercuri seara (8.iunie) ProTv-ul a deschis jurnalul cu ce s-a întâmplat la Malmö acu o săptămână. Spune-mi tu de ce au așteptat o săptămână? Eu am vrut să pun știrea acum o săptămână pe ro.wikinews dar nu am considerat că interesează pe cineva, săptămânal sunt înfățișări la vreunul din procese.
 2. când a fost arestat Omar Hayssam toate televiziunile au început să povestească f.f.indignate ce măgării făcuse individul. Forte corect, dar de ce nici o televiziune nu și-a cerut scuze că a tăcut mâlc până în momentul acela?

Prin urmare, de câte ori o să am o știre pe care o consider importantă și mai ales nouă o să o pun pe prima pagină. Dacă tu sau altcineva o șterge și pune în locul ei o altă știre pe care o consideră importantă și mai ales nouă eu o să respect asta.

Victort 9 iun 2005 21:34 (UTC)

Nu cred că s-ar fi întâmplat așa ceva. Apariția știrilor depinde de surse. Dacă mai demult Hayssam nu era actualitate, normal că nu au fost știri despre el. Protv nu este SRI. Oricum, și acum sunt alți oameni care în viitor vor fi descoperiți ca infractori, dar nu ii vezi deocamdată la știri.

Nu te obligă nimeni să folosești știrile protv. Poți folosi Jurnalul TVR, Observatorul sau Știrile Realitatea. Sursa mea personală este www.bbc.ro. Știrea pe care ai postat-o acum o voi lăsa acum. Ai spus "de câte ori o să am o știre pe care o consider importantă și mai ales nouă o să o pun pe prima pagină". Nu e după tine. Ci după linile de ghidare a Wikipediei. Binențeles, în pagina Actualități poți să te bazezi pe principiul tău, dar în pagina principală nu intră decât știri cu adevărat importante. Nu eu sunt cel care decide care știre e importantă, ci oricine care dă dovadă de respect pentru Wikichetă. Nu vreau să par dur, dar asta e realitatea. Lumea în general nu este interesată de ce a mai făcut "Greg", și Wikipedia este neutră, și nu "un mijloc de propagandă".

Cât despre ora din pagina principală. Eu nu pot face nimic în acest sens. Tu poți să-ți setezi în contul tău de utilizator să-ți arate propriul timp (din Preferințe). Oricum acest lucru nu și-ar avea rostul, deoarece aceasta este Wikipedia în română și nu Wikipedia România (cel puțin 25% din utilizatorii care contribuiesc sunt din afara României sau Moldovei). --Danutz

Prima Pagină - propunere[modificare sursă]

În zona de actualități îmi actualizează "CURRENTDAY-ul" la ora 00:00 UTC sau 02:00 ora României? Fiind vorba de ro.wiki, n-ar fi mai bine să cauți o soluție pt. 00:00 ora României?

Danutz, o propunere[modificare sursă]

Eu, Seby, am făcut o pagină numita Wikipedia:Constanța_vs._Cluj-Napoca în care să dovedim care este orașul care merită poziția a doua în România. Știu că ai avut contribuții imense pentru Cluj-Napoca. Accepți provocarea?

Seby, Wikipedia nu este locul pentru așa ceva. Poți liniștit să contribui (respectând Punctul de Vedere Neutru) la articole referitoare la Constanța cât vrei, și să le faci cât mai frumoase, ca să fim toți utilizatorii mândri că respectivele articole se află în Wikipedia română. Și binențeles ca să primești felicitări tu însuși pentru articolele scrise de tine. Dar Wikipedia nu este locul pentru răfuieli sau provăcări. De aceea am și șters pagina Constanța vs. Cluj-Napoca. --ro.Danutz | pt.Danutz 12 iun 2005 17:04 (UTC)

Ref. la prima pagină[modificare sursă]

Este super ce ai făcut tu din prima pagină :-) O singură observație aș avea... am observat că ai scos legăturile spre editările formatelor incluse în pagina principală ceea ce îngreunează accesul la acestea... într-adevăr nu ar arăta bine pe PP dar aș propune să se pună în header la discuții măcar legături spre paginile de editare - Mihai 11 iun 2005 09:33 (UTC)

Gata. Vezi Discuție:Pagina principală

The Moldovan section of Wikipedia should be deleted[modificare sursă]

It is not normal to create a special Wikipedia section for the Moldovan language. There is no Australian English, nor American English or British English sections as all these - even though they have slight differences - are the same language: English. The only difference between Romanian and Moldovan is their name. All the rest is identical: grammar, vocabulary, alphabet, everything. In Moldova we use as reference Romanian language dictionaries edited in Romania. What i have learnt at lyceum ("Mircea Eliade" Lyceum) in Chisinau was Romanian language. The Moldovan language does not exist. We cannot consider the bad spoken Romanian language in combination with Russian slang words as the Moldovan language. All the documents in Moldovan Government are written in Romanian and in Russian (Russian is not a state language; at the moment when Russian was introduced as a state language, a sharp protest on the streets of Chisinau has begun so that in less than two weeks the decision was annulled). Romanian is used with the Romanian alphabet, and not the Cyrillic one. The Cyrillic alphabet was never specific to Romanian language, and even to the Romanian language in Moldova. After the fall of the USSR, Moldova has decided to return to the historically correct Romanian alphabet (the alphabet of Latin origins) and since there was never in discussion even the possibility of returning to the Cyrillic alphabet. It was introduced only to serve as a means of effacing the Romanian culture and traditions in Moldova. It was introduced only in the try to demonstrate that Moldovans and Romanians have developed isolated from each other. Romanian written with Cyrillic is an abnormality. All content related to Moldova should be included in the Romanian section of Wikipedia, that is ro.wikipedia.org. In my opinion mo.wikipedia.org should be deleted. At most a subsection of Romanian Wikipedia should be opened for the case when someone wants to insert content in Romanian written with Cyrillic alphabet (taking into account the works edited during the Moldovan SSR, after the Second World War till the Moldovan declaration of Independence and Sovereignty).

landroni 12 Juin 2005 14.36 CET. Toulouse, France

Landroni, ți-am răspuns pe pagina ta de discuție.

Întrebare[modificare sursă]

Am postat următoarea definiție:

Statul este o întreprindere care are ca obiect de activitate jefuirea cetățenilor de o parte din munca lor.

Pentru aceasta folosește diverse pretexte de genul: vinărit, oierit, bir, șpagă, taxă, impozit, acciză, CAS, TVA, mită, vamă, asigurări, RCA, etc, etc, etc.

A fost ștearsă (întreaga pagină) aproape imediat.

Am vreo șansă să aflu de ce s-a întâmplat așa?

Victort 12 iun 2005 14:17 (UTC)

Îți bați joc de mine, sau chiar crezi ce zici? Păi ce te așteptai??? Wikipedia e o enciclopedie, nu un forum! Pe utilizatori nu îi interesează părerea ta personală, așa cum nu îi interesează nici părerea mea. --ro.Danutz | pt.Danutz 12 iun 2005 17:04 (UTC)

Statul (din nou)[modificare sursă]

Ca urmare a sfatului primit de la Gutza am mai citit odată NPOV. Apoi am refăcut articolul stat. Aș dori să-l vezi și să-mi spui dacă în noua formă ți se pare acceptabil.

Victort 13 iun 2005 14:34 (UTC)

stat[modificare sursă]

Din cate vad am vazut, stat conține actualmente fraza: "Pentru aceasta folosește diverse pretexte de genul: vinărit, oierit, bir, șpagă, taxă, impozit, acciză, CAS, TVA, mită, vamă, asigurări, RCA, confiscare, etc." Se pare insa ca lumea este de acord cu aceasta defintie...

Vlad 23 iulie 2005 20:12 (UTC)

Discuție Republica Moldova[modificare sursă]

Salut! Vezi răspunsul meu la Discuție:Republica Moldova. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 20 iun 2005 07:27 (UTC)

Imagine:Delta Dunarii 500.jpg[modificare sursă]

(Sorry, I don't know Romanian!) Could you please add a copyright tag to Imagine:Delta Dunarii 500.jpg. It's being used at en:Danube Delta. Thanks! en:User:Dbenbenn, Dbenbenn 22 iun 2005 22:07 (UTC)

Ok, I put it. It is {{PD}}. You're welcome! --ro.Danutz | pt.Danutz 23 iun 2005 08:55 (UTC)

Ajutor![modificare sursă]

Doresc să modific un link creeat greșit[modificare sursă]

Problema pe care o semnalez este legată de incorecta confundare a trei termeni diferiți care se referă la denumirea Țării Românești care nici pe departe nu poate fi același lucru cu Valahia sau cu Muntenia. Rugămintea mea este, având în vedere că nu m-am acomodat cu toate comenzile p-aci, să încerci să creezi legături separate pentru fiacare termen în parte. Ulterior am să vin cu explicații și definiții pentru fiecare termen (concept) în parte. Cu mulțumiri anticipate.


Candidatura[modificare sursă]

Candidez pentru functia de administrator pentru a doua oara. Seby

Mulțumiri...[modificare sursă]

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase la adresa articolului meu cât și pentru sfaturi și te pot asigura că am să țin cont de ele. Dacă se mai întâmplă ca pe viitor să mai uit de anumite lucruri am să te rog să le corectezi și să fii sigur că nu au fost făcute cu intenție. În rest sper să am o cât mai îndelungată și fructuoasă activitate pe wiki căci sincer mi-a plăcut ideea.

Ce parere ai?[modificare sursă]

Ce parere ai?[modificare sursă]

Ce parere ai despre articolele mele din Wikitravel? Seby

Păi, în general este un articol bun, dar poate nu ar fi trebuit să introduci rubricile Educație și Mass media locală. În rest, e bun, poate un picuț de aranjare nu i-ar strica, de exemplu să pui mai multe poze. --ro.Danutz (em português) 25 iun 2005 09:53 (UTC)

Așa este...[modificare sursă]

Din punct de vedere pur lingvistic așa este însă sincer prefer o versiune mai scurtă care nu este deloc incorectă. La fel și cu prescurtările cca. vs. c. sau îHr. vs. aHr. vs. îen, * vs. n. sau + vs. d. etc... Mi se pare mai degrabă o chestiune legată de obișnuiță decât de o regulă clar stabilită și neapărat de urmat. Dacă sunt alte argumente mă voi conforma fară tăgadă.


Bogdan, în Wikipedia, încercăm să ne ghidăm după niște convenții. Acestea oricum vor trebui respectate, și dacă nu le faci tu, le va face alt Wikipedist pentru tine. Problema este că cu toții dorim să dezvoltăm proiectul în română... Dar dacă va trebui să corectăm tot timpul articolele altor Wikipediști, nu vom avea timp să scriem și noi articole. Și proiectul va crește mai încet. --Danutz

Ne vom conforma![modificare sursă]

Având în vedere că trebuie să se țină cont de un anumit format atunci voi redacta așa numele. Sincer îmi este mult mai ușor să lucrez după metodele mele însă cred că va trebui să țin cont și de alte lucruri deci... ne vom conforma!

Uite un pic![modificare sursă]

Salut ! Uite un pic aici. D.evil a scris acolo așa că acolo i-am răspuns.Elerium | [ Discuție Elerium ] 26 iun 2005 16:37 (UTC).

O rugăminte. Poți șterge te rog Imagine:Tran_bec.png, am greșit echivalența. :(.Elerium | [ Discuție Elerium ] 26 iun 2005 18:25 (UTC).

Moldova[modificare sursă]

Salut Danutz, eu sunt Hendrik, un neamț care a invățat limba română la Sibiu. Acolo făceam un servici social ca voluntar pentru un an (2001-2002), în loc de "Zivildienst" in Germania. Acum studiez "Rumaenistik" și mă ocup și de tema Republica Moldova. Tu ai scris la utilizator "perconte", cu care am avut o mică discuție despre numele Moldovei in limba germană. Nu știu dacă ai auszit că în nemțește sunt două variante pentru numele Republicii Moldova, una "Moldawien" și cealaltă "Republik Moldau". Pentru că "Moldawien" e creat după rusește "Moldavia" în timpul hitleriștilor nu prea sunt de acord că până astăzi încă e folosit peste tot în Germania numele artificială-creată. Chiar la Wikipedia germană se folosește așa, de aia vroiam să te-ntreb, dacă poți să-mi spui și tu ceva despre problema numirii. În știința se zice "Republik Moldau" sau "Republik Moldova", asta ar fi și varianta mea de favorizat, că e mai neutral și mai veche.

Mersi și salutări sibiuaner

Bună Sibiuaner. Pe situl am Ministerului de externe al Germaniei găsit denumirea Moldau (nu Moldawien, dar nici Republick Moldau) pentru actuala Republica Moldova. Moldawien ar trebui folosit pentru provincia istorică Moldova (partea de est a României + Basarabia). Ar trebui să fie exact ca în en.wiki. Moldavia pentru provincia istorică și Moldova pentru țara Republica Moldova. --ro.Danutz (em português) 28 iun 2005 19:54 (UTC)

Moldova[modificare sursă]

Bine, ai dreptate, dar asta cu "Moldau" i nou. Ca daca ma uit in text acolo mai vad cateodata un "Republik Moldau", ramas din versiunea veche. Oricum. Pentru principatul istoric sau provincia in Romania se oriunde spune "Moldau" la noi. Si pentru republica -- "Moldawien" se zice. Cu toate ca ar fi "Moldau" oficial, nimeni nu se intereseaza, nici la Wikipedia nemteasca ... ce sa faci... dar mersi

Sibiuaner

referitor la Mobydick[modificare sursă]

Amice, nu stii cu cine ai discutat (utilizator Mobydick). Omul poate fi pendant, dar merita respect. E un roman din "vechea generatie" care mai si citea. Nu vad vreun motiv sa te mandresti cu ignoranta. Nu e o rusine sa fii ignorant, e o rusine sa nu vrei sa inveti ceva. "Cat stiu imi ajunge" suna, da-mi voie sa iti spun, cretin.

Vad ca declari ca nu stii ce sa scrii in schimb esti foarte activ in mesagerie chatista si in a arunca cu noroi in altii.

Mesajul asta stiu ca e inutil. Totusi l-am scris in ideea ca te face sa stai (macar) vreo 10 secunde pe ganduri.

Wikipedia:Candidați sysop[modificare sursă]

Dragă Danutz! După cum înțeleg eu regulamentul de vot pentru statutul sysop Romihaitza urma să fie activat ca sysop deja în urmă cu câteva luni. Există o neclaritate în această privință? În mod amical Gangleri | Di | D 1 iul 2005 20:31 (UTC)

Mersi mult Danutz! Noapte bună! Gangleri | Di | D 1 iul 2005 21:20 (UTC)

Administratoriat[modificare sursă]

Eu am actualizat recent motivația pentru administrator. În consecință cred că mai este valabilă. -Mihai | Di | D 1 iul 2005 20:38 (UTC)

Voteaza ptr. viitorul Wikipediei Moldovenesti[modificare sursă]

Danutz, Ronline face un vot ptr. viitorul wikipediei Moldovenesti. Cred ca deja esti la curent cu discutia de pe pagina principala. Multi sunt impotriva existentei acestei wiki din motive care deja sunt stiute de toata lumea.

Voteaza aici http://mo.wikipedia.org/wiki/User:Ronline/Propunere

Domnu Goie 2 iul 2005 19:57 (UTC)

Propunere pentru politica de degradare[modificare sursă]

Salut!

Te rog citește și comentează Wikipedia:Propunere pentru politica de degradare.

Mulțumesc, Gutza 2 iul 2005 23:21 (UTC)

Propunere extra[modificare sursă]

Iti propun ca sa facem o pagina extra numita Wikipedia:Cel mai bun utilizator. Primul link ar fi Wikipedia:Cel mai bun utilizator (2005). Acolo isi pot pune candidaturile cati utilizatori vor, pana la data de 1 octombrie 2005, si votati din data de 2 octombrie 2005 pana la 31 decembrie 2005. Ce zici, da-mi un raspuns pe pagina mea de discutii. O creez eu daca vrei sau daca vrei tu sa o faci, n-am nimic impotriva. Astept un raspuns Seby 15:52 (UTC)

Tu stii pentru ce ai votat? Ce fel de roman esti?

Duca

Patrolled edits[modificare sursă]

Avem asta enabled? Sună foarte bine, acum am aflat de concept, însă nu pare să fie enabled pe ro.wiki. Tu ce știi? Pentru referință, meta:Help:Patrolled edit. Nu trebuie să faci nimic, doar spune-mi dacă știi de asta/ai discutat/cerut să se activeze, ca să nu duplic același efort. --Gutza 6 iulie 2005 10:06 (UTC)

Știu că acum ceva vreme testa Gangleri această facilitate aici la ro.Wikipedia; -Mihai | Di | D 6 July 2005 10:47 (UTC)

După câte știu "Patrolled edit" nu este activat la proiectele fundației. La ora actuală "Patrolled edit" este disponibil doar pentru "sysop-si". Acesta este un motiv în plus pentru lărgirea numărului de "sysop-i". O altă alternativă ar fii crearea unui grup care are aceste "user rights".
Fondația ar trebui să fie de acord independent care din alternative ar fii cea mai adecvată pentru proiectele în limba română.
Modul de folosire este restrâns doar la lincurile de la Schimbări recente nu la contribuțiile altor utilizarori. Testați după înscriere la "Vichipagină". Veți fii "sysop-si".
Vezi și: bugzilla:2407 – "marking as "patrolled edit" should be available at Special:Contributions/foo etc."
"Amike" Gangleri | Di | D 6 iulie 2005 11:01 (UTC)

Pe pagina la care m-am referit mai sus scrie "Note that fresh installs of version 1.4 enable RC Patrol by default." Eu sunt sysop și nu văd nici un link de forma "[ Mark this article as patrolled ]" (sau ceva similar în română), de-asta întrebam. --Gutza 6 iulie 2005 11:14 (UTC)
Care e diferența între "sysop-si" și "sysop-i" ? -Mihai | D 6 iulie 2005 13:36 (UTC)
Eu înțeleg că sunt două variante de plurarizare în română ale aceluiași cuvânt, sysop. Sper că nu mă înșel. --Gutza 6 iulie 2005 15:00 (UTC)

Ok, for future reference, uite care-i situația curentă a acestei facilități: vezi mesajele "Validation feature". Într-un cuvânt, acea facilitate încă nu este suficient de optimizată pentru a fi pornită în producție. --Gutza 6 iulie 2005 20:08 (UTC)

Vot politică generală a desemnării paginii principale[modificare sursă]

Salut! Pentru buna desfășurare a votului pentru desemnarea unei noi pagini principale am propus un vot pentru hotărârea fără alte polemici fără de sfârșit aici. Te rog să participi și tu la el.

Re: Wikipedist[modificare sursă]

Interesant, îmi amintesc că am completat acolo când am făcut și interviul (de mult)... oricum, am adăugat, mulțumesc. - Mihai | D 9 iulie 2005 19:05 (UTC)

Pronunție[modificare sursă]

Salut Danutz. Eu editez acum un articol de pe Wikipedia engleză despre Căile Ferate Române. Aș dori să fie un fișier de sunet cu o pronunție românească a acestui nume (Căile Ferate Române). La ora actuala, eu nu am microfon, deci nu am posibilitatea să realizez așa ceva. Deci, dacă vrei, și ai timp (și microfon!), te-aș ruga să te înregistrezi cu pronunția acestui cuvânt. Tare aș vrea ca articolul CFR de pe en.wiki să devină "Featured article", pentru că atunci ar ajunge pe pagina principală pentru o zi! La ora actuală cred că este cel mai bun articol despre orice rețea feroviară din lume! Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor. 10 iulie 2005 06:37 (UTC)

Ronline, eu nu am microfon. Dacă zilele astea fac rost de un cablu de date, voi înregistra pe telefon, și îl voi transfera pe calculator. Dar în rest nu pot să te ajut. --ro.Danutz (em português) 10 iulie 2005 15:37 (UTC)

Felicitari, articolul despre CFR a fost recent "Featured article" pe en.wikipedia.org! Vlad 23 iulie 2005 20:41 (UTC)

Re: Wikiștiri[modificare sursă]

Nu am uitat dar așteptam ora 00:00 pentru a nu fi discuții. Ai dreptate, nu voi sta toată noaptea. Înainte de a da startul, citește acest mesaj. - Mihai | D 10 iulie 2005 17:13 (UTC)

Româna ardeleanä[modificare sursă]

Si totusi, vorbim de vitel, färä a vorbi de vacä? Mon oeil!

Cei din trecut vorbeau de "subdialecte" (bägând: crisean, maramuresean, bänätean, etc etc), bazându-se strict pe foneticä. S'au scris mäji de cärti de foneticä. Dar nimic serios pe gramaticä. Ori gramatical les patois din Ardeal formeazä un singur subdialect. Pärerea mea.

Waelsch 15 iulie 2005 21:09 (UTC)

Dänutz, te înteleg. Ceea ce vreau sä zic eu e cä aici importä nu atât o pärere unilateralä (influentatä de motive politice), ci cä fiecare are dreptul sä-si spunä pärerea despre un lucru, iar altul sä corecteze, dacä e cazul.


Cum ziceam altä datä, în Le Petit Larousse din 1950 (îl am acasä), scrie cä "le catalan est un dialecte français de la langue d'oc". Pe vremea lui Franco, spuneau castilianii cum cä ar fi catalana un dialect spaniol. În ziua de azi, când catalana e "liberä" de sistemele politice, de vede clar cä e vorba de o limbä aparte.


Lingvistii de ieri s'au ferit a vorbi despre un subdialect ardelean, din motive politice (pentru a nu exista "separationisti ardeleni" pe motiv lingvistic.


Wikipedia trebuie sä depäseascä de departe un manula de cls a XI-a. Nu zic bine? Pe articolul pe care l-am fäcut despre româna din Ardeal am adus argumente. Nu-i bai! Sä vinä wikipedisti lingvisti, si sä spunä da sau nu, cu argumente. Dar dacä româna ardeleanä nu are dreptul nici mäcar la un link pe tava cu graiurile, ce sä mai zic?

Waelsch 16 iulie 2005 13:56 (UTC)

Ba da, mäi Dänutz! Decä ar fi si zic pärerea mea, ce o am pe ânimä, as zice cä aromâna, megleno-româna si celealalte's limbi adeverate, earä româneasca noasträ are 2 dialecte: unul în Ardeal, celälalt în Regat si Besärabia. Acmu na, sunt motive politice. Cä decä zici cä aromâna-i limbä, apoi pe loc nu poti vorbi de o "minoritate româneascä". Scii cumu-i...
Dar graiul din Ardeal, tet nu-l poti mätura. Decä-i si spui ce treabä, între "moroseneascä" si "crisanä" nu sunt, färä numa oarecâte deferente de cuvinte (putine), si tare tare putine diferente de besedire (fonetice). Româna din Ardeal, pedig, se deosebesce mult de tet de limba ce astäzi i oficialä.
Scii doarä cä multi lingvisti se scocioresc în c** cu pronuntärile de la un sat la altul, si nu ved ce treabä. Cei din Besärabia ai vezut ce o fäcut, cä vorbesc de o "limbä moldoveneascä", pedig nici nu au, färä numa diferente de cuvinte, nu si de gramaticä. Când un ardelean ajunge la Buc, i luat drept "ardelean" dupe graiu, si nu morosan ori clujean ori bistritean. Waelsch 16 iulie 2005 14:11 (UTC)

"Cuvînt"[modificare sursă]

Scuze. De fapt, färä sä fi vrut am fost scrisä "cuvînt" în loc de "cuvânt"(asta pt cä's obicinuit a scrie prima formä).

Si multzam pt corecturi. Waelsch 18 iulie 2005 11:17 (UTC)

Te rog mult, autentifică-te![modificare sursă]

Danutz, te rog mult, încearcă să te autentifici când faci modificări! Te rog din același motiv ca și data trecută: trebuie revizuite modificările tale ca și ale oricui altcărui utilizator anonim; pe de altă parte e dificil să faci referințe prin paginile de istorii, tot fiindcă modificările tale trebuie identificate manual, în loc să fie vizibile dintr-o privire.

Mulțumesc, Gutza 18 iulie 2005 11:53 (UTC)

Cioturi perfecte[modificare sursă]

Te rog expune-ți punctul de vedere în această discuție. -Mihai | D 20 iulie 2005 07:03 (UTC)

Vot PP[modificare sursă]

Așteptăm votul tău în al doilea tur de scrutin, mă gândesc că ai observat faptul că am ajuns la run-off. Mulțumesc! - Mihai | D 20 iulie 2005 12:44 (UTC)

Dreptul de autor...[modificare sursă]

......[modificare sursă]

Draga Danut, eu unul sunt extrem de curios de unde ai poza cu biserica din lacul Belis. Lasa-mi un mesaj pe forrumul tau de discutii sau o adresa de email. Autorul pozei.

Ungurii Kiss Laszlo vandalizeaza site-ul României!!![modificare sursă]

65.65.230.53 și Kissl vandalizeaza in mod continuu site-ul oficial al Romaniei (ROMANIA) din limba engleza, de exemplu nu vor nici in ruptul capului la locatia României să accepte faptul că România se află în Europa Centrală de sud-est. Ei vor pur și simplu numai Europa!!!? :(

au mai șters de asemenea paginile de cultura, investitii, guvernul româniei, asa ceva e inacceptabil!!!

ar trebui recuperate paginile inapoi!!!

Candidați[modificare sursă]

Salut! Am verificat pagina de candidați și se pare că pentru IulianU votul s-a încheiat de aproape o lună. După părerea mea chiar dacă nu au fost primite voturi de la toți administratorii, el poate fi creat administrator pentru că nu sunt voturi împotrivă. Totodată, toți administratorii activi în acel moment au votat și cred că și activi de atunci încoace. Dacă se observă că intervin probleme, utilizatorul poate fi "retrogradat". -Mihai | D 5 septembrie 2005 17:27 (UTC)

Wikipedia:Versiuni de limbă română[modificare sursă]

Salut, Danutz,

Am redactat o nouă versiune a liniilor de ghidare referitoare la ortografie pe Wikipedia în limba română, versiune care se află aici. Vechea versiune suferă de următoarele neajunsuri:

 • este destul de alambicată și greu de urmărit;
 • nu ia în considerare caracterul contestat al Normei Academiei Române din 1993, de scriere cu  și "sunt"
 • face o separație artificială între "româna din România" și "româna din Republica Moldova".

Te rog fă și tu completările și modificările pe care le crezi necesare, pînă la 23 septembrie. Mulțumesc, Iulian U. 9 septembrie 2005 14:13 (UTC)

Re: Companiile din Cluj[modificare sursă]

Danutz, ai reacționat ca și cum m-aș fi legat de familia ta sau de mai știu-eu-cine. Am înțeles motivațiile tale pentru reținerea respectivelor pagini. Tonul tău poruncitor însă îmi displace. Fii sigur că am știut de la bun început că propunerea de ștergere va crea discuții; în caz contrar aș fi șters respectivele pagini direct. Iulian U. 20 septembrie 2005 20:40 (UTC)

Apropo, bine ai revenit pe Wiki*edia! Te aștept la meta să punem la cale Asociația Wikimedia România. tot eu.

Nelămurire...[modificare sursă]

Hello. Am și eu o nelămurire... Cum se împacă http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C5%A3ie_Wikipedia:Cafenea&diff=prev&oldid=65954 cu: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia%3ACandida%C5%A3i&diff=35739&oldid=35736 ? Sau nu este vorba despre aceeași persoană?!?... Mulțumesc! --Vlad 21 septembrie 2005 00:40 (UTC)

De la Daniela[modificare sursă]

Buna Danutz,


Sunt o scriitoare care ar dori sa fie inclusa in Wikipedia->Autori romani.

Am publicata o carte bilingva de poezie "©" ('Copyright', 2002) si cartea pentru copii: "Scufita Albastra" (2005) - ambele scoase de Editura Calauza v.b., Deva, Romania.

Pentru mai multe amanunte te rog viziteaza-mi website-ul: http://danielabullas.tripod.com/daniela1/ http://danielabullas.tripod.com/daniela2/

Stiu ca ai un program foarte incarcat, dar daca crezi (sau nu) ca merita efortul de a crea o pagina "Daniela", te rog trimite-mi un email pentru a sti la ce concluzie ai ajuns: daniela_bullas@lycos.co.uk

Cu respect si nerabdarea primirii un semn de la tine,

     Daniela

Transilvania și Banatul[modificare sursă]

Dragă Dănuț, îți mulțumesc pentru mesaj. M-am uitat la articolul indicat de tine (Transilvania), iar acolo scrie într-adevăr că județele Arad și Timiș etc. ar face parte din Transilvania. Mă întreb atunci ce rost ar mai avea menționarea Banatului în caseta de regiuni ale României!? În orice caz, să spui că "Timișoara" ar fi un oraș din Transilvania este o enormitate. Încearcă să spui unui bănățean că este transilvănean, și ai să vezi imediat reacția. Banatul și Transilvania au fost întotdeauna regiuni distincte, cu statut politic și cu subordonare distinctă. Cunosc încercarea de a băga Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul sub aceeași pălărie (sub denumirea generică de "Ardeal" - după motto-ul "Moldova, Ardealul și Țara Românească", țări atât de unite în cuget și-n simțiri etc.), însă din punct de vedere politic și administrativ această dorință a unora (mă refer la cea de băgare sub aceeași pălărie) rămâne o simplă proiecție. Nu doresc să neg din capul locului oportunitatea contopirii în viitor a celor două entități (după modelul Baden-Württemberg sau Renania de Nord-Westfalia) însă până la ora actuală cele două regiuni au fost organizate distinct, iar de-abia din 1867 au ajuns amândouă mai întâi sub pălăria Regatului Maghiar, iar apoi sub cea a Statului Centralizat Dac (înțelegi ce vreau să spun). Până atunci au fost regiuni distincte, conduse distinct și organizate distinct. Să extinzi competențele Dietei Transilvaniei și asupra Banatului, care era coordonat de Hofskammer ca "provincie erarială", este departe de realitate. Chiar și în stema României atât de centraliste, cele două regiuni sunt reprezentate distinct (Transilvania cu cele șapte cetăți, iar Banatul cu leul roman care trece Dunărea peste podul lui Apolodor, de la Turnu Severin). Cred că într-o Europă a regiunilor fiecare provincie trebuie respectată ca atare. Nu se poate ca transilvănenii să pună ochii pe Banat, după principiul "să avem și noi faliții noștri", înglobându-l Transilvaniei cu aceeași ușurință cu care Transilvania s-a trezit peste noapte băgată în Balcani. --Mihai Andrei 10 octombrie 2005 20:05 (UTC)

>Banatul nu conține județul Arad (eventual regiuni de la sud de Mureș, care sunt foarte mici ca întindere), acesta face parte din Crișana. Banatul este format din județele Timiș, Caraș-Severin și Banatul Sârbesc (județul Banatul de Sud, județul Banatul Central, județul Banatul de Nord). Câteodata Banatul și Crișana sunt luate împreună pentru a se crea un echilibru, în comparație cu celălalte regiuni românești (Banatul și Crișana sunt regiuni relativ mici ca întindere și populație). --ro.Danutz
Dragă Dănuț, cu siguranță ai dreptate în privința județului Arad. S-ar putea însă să avem o mică problemă de comunicare atunci când folosim cuvântul "regiuni". Cred că tu folosești "regiune" mai ales în înțeles geografic, iar eu în înțeles administrativ. De aceea fac puțin alergie când citesc "Banatul și Crișana sunt regiuni relativ mici ca întindere", căci din punct de vedere politic Banatul și Crișana nu sunt nici regiuni de dezvoltare, nici regiuni administrative, nici orice altceva. De aceea, pot vorbi doar de Banat și de Transilvania ca provincii istorice, cu realitate și conținut propriu. Iar în ceea ce privește Crișana, această "regiune" a fost instituită sub numele de "Ținutul Crișuri" în timpul dictaturii carliste, după modelul fascist italian, pentru a amesteca populațiile minoritare atât de mult, până acestea să nu mai știe pe ce lume se află (Ținutul Crișuri includea atât Maramureșul, cât și județul Năsăud și avea reședința la Cluj!). Cealaltă reformă administrativă, făcută după model stalinist, a redus regiunea "Crișana" aproximativ la teritoriul actualului județ Bihor, plus câteva raioane aflate la nordul râului Mureș și care astăzi intră în componența județului Arad (mă refer la raioanele Gurahonț, Tauț, Sîntana - ortografiat astfel - și Chișineu Criș). Apoi, în 1968 regiunile au fost desființate, noua împărțire administrativă a României fiind făcută pe județe. Ți-aș fi recunoscător dacă ai spune când anume Banatul a făcut parte din Transilvania, căci după știința mea așa ceva nu s-a întâmplat nicicând. --Mihai Andrei 11 octombrie 2005 13:12 (UTC)
Alles klar! Îți mulțumesc pentru completarea descrierii pozei inserate de mine la articolul despre Baronul Haussmann. --Mihai Andrei 24 octombrie 2005 17:51 (UTC)

Pagina principală Wikiștiri[modificare sursă]

Felicitări! Propunerea ta a fost aleasă pagină principală la Wikiștiri. -Mihai | D 21 octombrie 2005 17:54 (UTC)

Fructuoase și aromână[modificare sursă]

Salut Danutz! Mulțumesc că ai mai adăugat articole fructuoase. Tot am vrut să-ți spun - i-am notificat pe cei de la MediaWiki să schimbe domain-ul Wikipediei aromâne în rup în loc de roa-rup... n-au scris înapoi. Codul rup deja a intrat în vigoare la ISO ca cod de trei litere? Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 23 octombrie 2005 10:09 (UTC)

Pentru un articol să fie "fructuos" (featured), trebuie să aibă un nivel excelent de calitate. Vezi de exemplu Bătălia de la Varșovia, 1920. Articolele despre ocuparea Irakului și Istorie României încă nu au ajuns la acel nivel. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 23 octombrie 2005 10:14 (UTC)
Da, este împărțit. Deci este mai degrabă un articol "portal". Asta nu înseamnă că este fructuos. Sunt niște articole care niciodată nu pot fi fructuoase. Subarticolele acelui articol cu istorie pot deveni fructuoase, dar încă nu sunt la standard nici acelea. Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 23 octombrie 2005 10:19 (UTC)

Candidaturi[modificare sursă]

Salut! Când ai un pic de timp, aruncă-ți, te rog, o privire aici peste cele două candidaturi și exprimă-ți votul! Mulțumesc! --Vlad|-> 28 octombrie 2005 14:25 (UTC)

Salut[modificare sursă]

Iti multumesc pentru invitatia de a participa la Wikipedia in limba romana.Din pacate nu am prea mult timp la dispozitie, si in plus, Wiki in limba engleza mi se pare mai interesanta :-) dar o sa vad ce pot sa fac.Ai vrea sa traducem pagini din en.wikipedia in ro.wikipedia, sau sa facem o chestie originala ? Stefan Udrea 8 noiembrie 2005 07:29 (UTC)

Vladimir Voronin[modificare sursă]

Salut ! Îți scriu pentru că presupun că ip-ul 213.164.241.16 este al tău. Ne putem baza doar pe un link ?Elerium | [ Discuție Elerium] 10 noiembrie 2005 19:30 (UTC).

Cum pot păstra un ton neutru în articole "delicate" despre Transnistria.

Format:Cronologia integrarii europene[modificare sursă]

Draga Danutz, nu stiu de ce ai sters Cei Trei Piloni

Lumea trebuie sa inteleaga ca odata cu 1993, CE a devenit UE, o structura cu trei stalpi

Studiez stiine politice cu specializarea relatii europene in Münster, Germania, asa ca sunt cel mai avizat de la wikipedia in aceasta problema

--Arado 15 noiembrie 2005 12:48 (UTC)

Rugăminte[modificare sursă]

Salut! Te rog verifică această pagină. Toate cele bune, Mihai | [[{{ns:User_talk}}:Romihaitza|D]] 15 noiembrie 2005 12:59 (UTC)

Mulțumesc, Mihai | [[{{ns:User_talk}}:Romihaitza|D]] 15 noiembrie 2005 13:09 (UTC)

Wikiștiri[modificare sursă]

De acord, Danutz, nu zic nu, dar vezi și tu că grosul știrilor o reprezintă M.I.S.A. --Vlad|-> 15 noiembrie 2005 13:29 (UTC)

Aromanian Wiki[modificare sursă]

Hi, thank you for your polite remarks on my talk about what I did on Aromanian Wikipedia. I am not trying to involve anyone in the dispute about name of Macedonia. However the Greek chauvinism of user Theathenae was too much for me - he have reordered the Main page to have Greek text topmost. Also we have already seen that same user ruining articles on English, Bulgarian, Macedonian (and maybe other) Wikipedias.

I am not going to enter any edit war, and now knowing whom should I contact I would not do any changes. I appriciate your efforts to build a new Wikipedia for such scatered community as Aromanians. Unfortunately I do not speak the language and can be of little help to you (but if I can, I would be glad to do it). Greetings from Sofia, Bggoldie 16 noiembrie 2005 07:03 (UTC)

Hi again, it seems that you have not read my answer here, and have forgotten that already left a remark on my page. I tried to assure you that will not enter any edit war. I also tried to assist you with translation in Bulgarian as it was claimed that Aromans are also living in Bulgaria. Sorry for being misunderstood. I will not touch your Aromanian Wiki in order to avoid further accusations. Feel free to delete my account there too. Wish you luck, Bggoldie 21 noiembrie 2005 20:45 (UTC)

Thanks[modificare sursă]

Îți mulțumesc mult pentru correctările făcute. Sînt la inceput de cale în Wikipedia și încerc să contribui cu ceva la articolele în domeniul literaturii, în special în cel al literaturii engleze. Cu părere de rău nu pot garanta o prezență permanentă în wikipedia deoarece mă "frustrate" chestiunea copytight-ului, pe care nu o prea discurc. Salut.

Transnistria[modificare sursă]

Deși am surse din unele surse din Guvernul "Rep. NM" cum pot fi sigur că ele reflectă realitatea adevărată. Oricum cred că datele statistice vor fi folositoare pentru wikipedia.

tratat nisa[modificare sursă]

probabil ca ai tradus articolul din engleza sau franceza. in orice caz este gresit

iti spun ca inlocuieste tratatul de la Amsterdam, care l-a inlocuit pe cel de la Maastricht

de 4 ma ocup cu integrarea europeana, asa ca te og sa ma crezi daca nu, o sa-ti arat unde sa citesti ca sa ma crezi

--Arado 16 noiembrie 2005 17:57 (UTC)

ceea ce nu scrie este ca Tratatul de la Maastricht a fost preluat de tratatul de la Amsterdam. Tratatul UE este intr-adevar cel de la Maastricht, dar acesta a fost incorporat in cel de la Amsterdam.

La Nisa trebuia sa se rezolve asa-numitele leftovers from Amsterdam, precum majoritatea calificata si pregatirea uniunii pentru extindere.

Tratatul de la Maastricht contine o clauza care specifica ca in 1996 sa aiba o loc on conferinta interguvernamentala care sa revizuiasca tratatul, ceea ce s-a intamplat in 1997.

si nu ma laud ca sunt expert in materie, dar acolo unde stiu ca am dreptate nu ezit sa-mi exprim punctul de vedere. vezi bine ca nu m-am amestecat in domenii unde nu ma pricep si nici nu le dau altora lectii in aceste domenii

textul Tratatului il am si eu, desi in germana

cine a scris articolele in engleza sau franceza nu se pricepe bine in domeniu

iar ceea ce am afirmat nu este afirmatia mea, ci a unor experti precum Wichard Woyke (care de altfel imi este si profesor).

imi cer scuze ca am fost asa direct, dar am scris prima data in pagina de discutie ca nu-i corect cum ai scris tu. doar dupa ce mi-ai revertat corectarea ti-am scris mesaj aici

--Arado 16 noiembrie 2005 18:37 (UTC)

Portal[modificare sursă]

Salut Danutz,


I'm not sure what you're talking about -- the mainpage on mo.wiki is still the portal, and nobody changed it.

Cheers

Node ue 18 noiembrie 2005 07:47 (UTC)

This one is such an anti-romanian guy.


Ronline for Admin[modificare sursă]

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Requests_for_adminship/Ronline and http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Requests_for_adminship#Ronline . I have nominated Ronline to be Administrator for English Wikipedia. Let's vote for him! Bonaparte  talk & contribs

Tabel (limba română)[modificare sursă]

Danutz, mulțumesc că mi-ai spus. Nu țineam mult la modificările din tabel, doar încercam să-l fac să arate mai bine. Într-adevăr, rostul neoficial-ului nu-l înțelesesem -- și asta arată că poate și alți cititori nu vor înțelege (îmi place să cred că nu sînt cel mai prost din cei care citesc Wikipedia...). Eu am crezut că cifrele sînt oficiale sau nu. Propun în cazul ăsta să folosim un asterisc sau altceva, plasat lîngă acele nume de țări în care româna care nu e oficială, și în plus să scriem "neoficială", pentru că e vorba de limbă.

Sînt la curent cu capitalizarea exagerată în românește sub influența englezei, dar aici nu era cazul. Erau titluri de coloană de tabel, și ca orice titlu arătau mai bine cu inițială majusculă. Dar, mă rog, fleacuri pînă la urmă.

O altă chestiune este că datele din tabel se suprapun peste un alt articol, care conține și el un tabel similar. De fapt cred că tu ai participat la acel articol și știi. N-are rost să avem de două ori aceleași lucruri. --AdiJapan 20 noiembrie 2005 14:18 (UTC)


Pe aripile vântului[modificare sursă]

Vă salut! Datele de prezentare a filmului"Pe aripile vântului au fost luate din copia unui program original de sală ; de asemeni și comentariile ziarelor. Mai aveam și comentarii despre actori, însă erau prea lungi. Vă rog să citiți cu atenție și "Tehnicolor". Procedeul l -am învățat în anul 1963 la Scoala Tehnică de Cinematografie.Cred că va încurcat termenul ca atare. Publicul zice că merge să vadă un "film Tehnicolor", nu un "film color". Citiți modificarea. Cu speranța că vom mai colabora, cu toată stima vă doresc sănătate,--Bunu vio 23 noiembrie 2005 20:28 (UTC)

Ajutor![modificare sursă]

Vă salut! Eu am un articol "Frații Lumiere" , dar fără e cu acent, deoarece nu știu să -l pun. In ceace privește ch la Technical, este corect. Până pe la începutul anilor '60, tehnician se scria technician. De fapt pe distribuția filmelor scrie "Technicolor". Probabil s-a ajuns la concluzia " cum se aude , așa se scrie". Simpatic exemplu cu " Cluj - Napoca și Emil Boc" ; așa este . Eu merg la Cluj să -mi văd fiica, nu pe Emil Boc. Mai cred că sunteți un "fan cinema" și mă bucur , spre necazul unora care cred că cinematograful moare. Nu -și pun întrebarea ce ar face televiziunea și home cinema fără arta cinematografică. Cu stimă,--Bunu vio 25 noiembrie 2005 14:41 (UTC)

Moldavian language article on the En wikipedia[modificare sursă]

Salut Danutz. Ai visitat pagina aia si ai vazut ce se intampla. Am o rugaminte totusi. Comentariul in privinta lui Node ue, chiar daca corect, nu are loc acolo, doar va inflama atmosfera. Eu l-am sters, si de asemenea am sters poezia lui Anittas cu catelusul cu parul cretz.

Situatia acolo este foarte instabila si nu ar trebui mai mult deteriorata. Eu de asemenea as sugera ca daca vreai sa contribui la discutii sa iti faci un cont la en.wikipedia si sa nu contribuii anonim.

Sa speram ca se va ajunge la o discutie constuctiva acolo. Toate cele bune, Oleg Alexandrov 1 decembrie 2005 18:07 (EET)

Salut Danutz. Eu intradevar am exagerat un pic. Treaba este ca Node ue a primit din pacate foarte multe comentarii urate (si obscene chiar) de la unii romani pe la Wikipedia engleza, si eu incercam sa mentin o discutie la concret. Toate cele bune, Oleg Alexandrov 2 decembrie 2005 22:37 (EET)

Noul aspect al paginii de editare[modificare sursă]

Danutz, îmi pare bine că există cineva care se îngrijește și de felul cum arată pagina de editare. Aș avea cîteva comentarii:

 • La mine (IE), ca să stea butoanele Java pe un singur rînd trebuie să fac fereastra largă aproape cît monitorul, ceea ce e incomod cînd am multe ferestre deschise. O soluție ar fi să ocupe butoanele un rînd cît lățimea paginii, iar textul "Vă rugăm să respectați drepturile de autor și să vă indicați sursele!" să ocupe alt rînd. Încă o sugestie ar fi să să scurtăm mesajul la forma "Respectă drepturile de autor și indică sursele!".
 • Butonul care generează ghilimelele „x“ este nu numai inutil, dar și greșit. Este stabilit în manualul de stil că se preferă ghilimelele drepte "x".
 • Dacă articolele biografice rămîn la varianta în care nu folosim asterisc și cruce, butonul cu crucea este inutil.
 • Există buton și pentru < și pentru > și pentru amîndouă o dată. Nu e cam mult?
 • Eu nu cred că există cineva care să poată scrie normal literele românești cu diacritice bazîndu-se pe butoanele ă â î ș ț Ă Â Î Ș Ț. Oare chiar ne trebuie?

Personal prefer stilul practicat de en.wp, unde ai acces la o mulțime (imensă) de litere cu tot felul de diacritice, dar care nu ocupă un spațiu chiar atît de mare. Dacă așa ceva s-ar putea implementa și la noi ar fi minunat. Sînt sigur că mulți editori ar vrea să aibă la îndemînă și litere franțuzești, spaniole, nemțești, ungurești etc. (Mie personal mi-ar pica bine și simbolurile fonetice, dar bănuiesc că aș cere prea mult.)

Despre pomelnicul de avertizări de la sfîrșit, în general trebuie să avem în vedere că editorii care chiar nu știu nimic despre Wikipedia sînt puțini. O mare parte din cei noi editează un articol, două, oricum fără să țină cont de reguli și pe urmă nu se mai întorc. Altă parte (mică) învață cum se procedează corect și rămîn. Concluzia: avertizările ar trebui reduse la strictul necesar, fără repetări inutile.

Dacă pot să ajut cu ceva spune-mi. --AdiJapan  3 decembrie 2005 18:40 (EET)

Alexander for Admin[modificare sursă]

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Requests_for_adminship/Alexander_007 ,

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Requests_for_adminship#Alexander_007 . I've nominated User:Alexander_007 as admin. Let's vote for him! --Bonaparte 4 decembrie 2005 16:10 (EET)

Sfatul Bătrânilor...[modificare sursă]

Sfatul Bătrânilor...[modificare sursă]

Salut ! În urma unor discuții cu AdiJapan am decis să creeăm o secțiune de discuții, numită Sfatul Bătrânilor, la care poate participa oricine, care să rezolve probleme de bază ale Wikipediei. V-aș ruga să participați la aceste discuții. Am mutat acolo discuția în jurul problemei ridicate de Moby Dick. Vom dezvolta și cam ce vrem de la acea secțiune. Mulțumesc anticipat.Elerium | Mesaje către Elerium 6 decembrie 2005 21:03 (EET).

Propunere[modificare sursă]

Vă salut! D.-le Danutz,aș dori să mă ajuți în a repoziționa capitolele de la articolul "film" astfel:

 • Deviză
 • ...și s -a născut o artă fără muză, FILMUL
 • Mică istorie a filmului românesc
 • Arta cinematografică
 • Regizori ,actori,.....

Vă mulțumesc anticipat,--Bunu vio 8 decembrie 2005 18:14 (EET)

Response[modificare sursă]

Saliut Danutz, Shi mai fashi? Tat ii ghini??

Va multzumesk mult ptr mesadjul teu la en.wp.

I already know this fact, that the linguistic institute of ASM studies "Romanian language and literature". But then, at UCLA, in SUA, they study the same thing... And I'm sure at Ukrainian universities too, or Russian, or Spanish. --Node ue 10 decembrie 2005 08:41 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc pentru ajutor.Am luat notă de sfaturi.Cu stimă, multă sănătate, --Bunu vio 10 decembrie 2005 15:48 (EET)

rugaminte[modificare sursă]

Salut Danutz. Eu am o rugaminte. Eu as zice ca e biine sa iti folosesti contul la Wikipedia engleza cand contribui la articolul en:Moldovan language si pe talk page. Asa este cel mai clar cine este cine, cine a contribuit unde, etc. De exemplu, daca eu vad un post de un anonim, care de fiecare data foloseste un alt IP address, si eu vreau sa discut cu acea persoana, atunci unde ma duc? Este un pic frustrant asa. Deci asta ar fi motivatia. Multam, Oleg Alexandrov 15 decembrie 2005 22:05 (EET)

Îți mulțumesc[modificare sursă]

Mulțumesc foarte mult pentru întregul sprijin acordat și pentru votul de astăzi. În cazul în care voi fi steward (deși nu cred, nu am destul sprijin) voi încerca să nu vă dezamăgesc pe cei care m-ați susținut. Am ales să candidez și pentru faptul că stewarzii având statut checkuser pot ajuta comunitatea locală în caz de nedumeriri referitoare la vreun utilizator. -Mihai 22 decembrie 2005 23:20 (EET)

DOOM 2 e tare ciudat! Din păcate nu am ajuns încă în posesia lui și ce spun e de prin presă și alte surse. -Mihai 23 decembrie 2005 21:41 (EET)

Politețe[modificare sursă]

Când s-a hotărât prin consens și unde trecerea la politețe? --Mihai 23 decembrie 2005 22:08 (EET)

Păi nu am hotorât oficial, dar am văzut că editările noi la interfață au fost făcute în forma de politețe, am văzut că pagina de pe situl fundației a fost schimbată în forma de politețe (chiar de tine), și majoritatea interfeței este în forma de politețe (unele părți ale interfeței sunt totuși în forma de singular și vor rămâne așa, de ex: "Citează" - se adresează mie ca utilizator, sau mă adresez eu software-ului Mediawiki). Eu am considerat că e mai bine ca toate modificările noi să le fac în forma de politețe (mai ales că ni s-a atras odată atenția că folosim forma de singular, mi se pare în pagina Wikipedia:Carte de oaspeți). Și erau părți ale paginii principale în forma de singular și forma de politețe: Ex: "Știați că" vs. "chiar de tine" . Trebuia să le schimbăm cândva. Chiar acuma când mă uit văd deasupra casetei de editare a paginii tale de discuție "Te rugăm să iei în considerare posibilitatea de a împărți pagina ..." și respectiv "Modificările dumneavoastră vor fi vizibile instantaneu" --Danutz 23 decembrie 2005 22:16 (EET)

Revoluția din 1989[modificare sursă]

Sigur că în engleză e Romanian Revolution pentru că în limba engleză se folosesc majuscule când se dorește sublinerea unui lucru sau în astfel de titulaturi. În limba română nu se folosește astfel, ci doar la substantive proprii și la început de frază. Fii pe pace, pun robotul să modifice și celelalte. Fii atent și în cadrul articolului cum începe ;-) -Mihai 23 decembrie 2005 22:30 (EET)

În primul rând a fost aproape o lună în care lumea își putea exprima opinia. Părerea mea este că da, este PDVN. Și de ce: Istoria României cuprinde - în mod logic - doar informații la istoria teritoriului pe care este așezată ceea ce cunoaștem noi drept România, ori noi ne referim în istorie și la românii din Republica Moldova, Bucovina, etc. și în Istoria românilor vorbim și despre etape în care aceste locații au fost în România (ex. Cadrilaterul face parte din Istoria românilor pentru că a aparținut acestora între 1913 și 1940. Nu face parte însă din Istoria României [actuale]). -Mihai 23 decembrie 2005 22:44 (EET)

Și articolul Istoria Moldovei de ex? Rămâne categorizat așa cum am încercat eu? Istoria românilor și Istoria Republicii Moldova. Mă rog, nu știu dacă e de bine. --Danutz 23 decembrie 2005 22:47 (EET)

Politețe (din nou)[modificare sursă]

Ridicasem și eu problema despre modul de adresare (familiar sau politicos) la Discuție Wikipedia:Manual de stil. În orice caz cred că seria de modificări pe care ai început-o trebuia făcută dacă și după ce se ajungea la un consens. Există argumente pentru ambele variante, deci decizia nu se poate lua rapid.

În particular mi se pare nostimă (sau ironică) adresarea politicoasă față de vandali. --AdiJapan  26 decembrie 2005 20:05 (EET)

Căsătorii homosexuale[modificare sursă]

Salut! Poți să îți impărtășești ideile despre numirea articolui Căsătorie homosexuală, la Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor#Căsătorii homosexuale? În altă ordine de idei, felicitări pentru munca depusă la sistemul de "review" pentru articolele fructuoase. Acest lucru ne trebuia de mult! Mulțumesc, Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 26 decembrie 2005 10:04 (EET)

Premiile Wikipediei Române 2005[modificare sursă]

Îmi face plăcere să te anunț că ai fost ales câștigătorul categoriei Designerul anului în cadrul Premiilor Wikipediei Române 2005.
Felicitări! --rebel 28 decembrie 2005 02:39 (EET)

Limba română[modificare sursă]

Salut Danutz. Voi explica schimbările mele:

 • Familia limbii române - limba română este o limbă individuală, nu o familie de limbi. O teorie spune că sunt patru limbi romanice de est, româna fiind una; altă teorie propune că există doar o limbă romanică de est - româna, formată din patru dialecte. În orice caz, nu există o "familie română" de limbi. Familia este "grupul romanic de est".
 • Schimbări de context - celelalte schimbări au fost de context, de neutralitate, ca să nu pară că suportăm mai mult teoria dialectelor.
 • Dacoromâna - acesta este un termen PDV pentru cei care suportă teoria dialectelor, de aceea l-am schimbat. Aș mai avea și ceva cu secția Vitalitate, fiind că vorbește prea mult despre celelalte limbi romanice de est. Acest articol ar trebui să fie doar despre (daco)română. Un an nou fericit! Ronline. Trăiscă 2005. Trăiască informația românilor | d 31 decembrie 2005 10:21 (EET)

Request[modificare sursă]

Hello. I am User of Polish Wikipedia. I collect word "sugar" in different languages and now I`ve got more than 230 counterparts of this word but I can`t find "sugar" in Aromanian language so, can you send me what`s called "sugar" in Aromanian language, please? Please send me to my discussion in Polish Wikipedia or send me mail: szoltys@o2.pl

Thank you very much!

Szoltys1990 31 decembrie 2005 11:08 (EET)


Vandalizare la Wiktionary în limba română[modificare sursă]

An Nou fericit, 2006 ! Împliniri, bucurii, sănătate !!!

 • Going back in business, here we are again, ... vandalism. Navigând relativ la întâmplare înainte de miezul nopții (aici, în Phoenix, AZ, USA, fiind încă 2005, mai exact ora oficială a ro.wiki - 09:00 ore), dau peste pagina principală a Wiktionary-ului (evident, în română, Pagina principală) care fusese vandalizată cu aproape 24 de ore în urmă. Desigur că am restabilit "normalitatea" atât la pagina principală, cât și la articolul Română.
  • Întrebare neretorică, pragmatică - Ce putem face ca să fim mai vigilenți? Nu se poate imagina un roboțel care să trimită mesaje automate multiple în caz de schimbare drastică a conținutului, adică în cazul vandalizării?

Wars 1 ianuarie 2006 08:20 (EET)


Ajutor[modificare sursă]

La mulți ani! Te rog mult să tai propunerea pentru ștergere la articolul județul Vâlcea, deoarece eu din greșeală la modificare am apăsat "propunere pentru ștergere" în loc de "previzualizare". Mulțumesc, cu toată stima, --Bunu vio 3 ianuarie 2006 18:43 (EET)

Format:Ciot[modificare sursă]

Te rog vezi pagina de discutii de la "Format:Ciot". D.evil 4 ianuarie 2006 12:41 (EET)

Hasdeu[modificare sursă]

Salut. Te rog să muți Bogdan Petriceicu-Hasdeu peste Bogdan Petriceicu Hasdeu, pentru că Petriceicu e prenume, nu nume. (e nevoie de privilegii de administrator pentru a muta peste redirect cu istorie de editare). Și apropo, numele corect este Hasdeu, nu Hașdeu. Mulțumesc. Bogdan 5 ianuarie 2006 15:10 (EET)

Nu știu totuși numele corect. Există câteva școli în România (A se vedea Ministerul Educației) care au ca denumire "Bogdan Petriceicu Hașdeu". --Mihai 5 ianuarie 2006 15:12 (EET)

Nici eu nu am auzit să fie Hasdeu. Poate era pe vechiul alfabet și se scrie Hasdeu se citește Hașdeu (cf. limba română#Alfabete). În fine. Mihai, la tine funcționează Format:Legătură AF? La mine funcționează când și când, dar poate fi o problemă de cache. --Danutz 5 ianuarie 2006 15:15 (EET)

A se vedea aici numele. La mine nu a funcționat niciodată la rowiki formatul AF. Nici înainte când am încercat să îl fac eu, nici acum. --Mihai 5 ianuarie 2006 15:19 (EET)
 • Mie nu-mi merge nici acum. Am Firefox 1.5 -Mihai 5 ianuarie 2006 15:34 (EET)
La enwiki mi-a mers tot timpul și îmi merge și acum. La rowiki nicicum. -Mihai 5 ianuarie 2006 17:18 (EET)
Cred că acum îmi merge. Am creat azi un articol: Rugăciunea domnească în care mi-a funcționat. Am intrat acum în Isus din Nazaret și merge și acolo. Mă bucur că s-a rezolvat. --Mihai 7 ianuarie 2006 20:43 (EET)

Rățoială.[modificare sursă]

Servus, Dănuț!

Văd acuma că tu erai. Ți-am trimes un msg aici: Stai calm.

N'are rost să te rățoiești cu mine; știi faza cu încecatul țiganului la mal, sau aia cu măgarul ce mână praful de firez. - George

vot mo:wiki[modificare sursă]

Servus Danutz, cred ca e bine sa fii si tu informat despre ce se intampla pe MO:Wiki

http://mo.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Alegeri

http://mo.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administratori


Noi ne cunoastem deja de pe EN:wiki --> en:Moldovan language. Bonaparte talk 12 ianuarie 2006 21:35 (EET)

Stema neaprobata[modificare sursă]

Imagine:Blasons des villes d'Europe.jpg

Dragă Dănuț, am văzut că ai șters stemele tradiționale ale Clujului, postând în schimb drept stemă orașului desenul realizat de o elevă de liceu, desen care nu are nimic în comun cu heraldica și care în consecință nu a fost aprobat de Comisia Zonală de Heraldică. --Mihai Andrei 14 ianuarie 2006 13:27 (EET)

Dragă Dănuț, desigur că poți face cum dorești. Mi-ar părea însă rău să crezi că desenul respectiv ar fi stema Clujului. Te rog să arunci o privire pe [6], unde un prieten de-al meu a sintetzat excelent întreaga problematică a stemei. Mulțumesc! --Mihai Andrei 14 ianuarie 2006 13:43 (EET)
Alt articol, pe aceeași temă: [7]. Cred că înainte de a susține un lucru, trebuie cunoscute datele problemei. Ceea ce prezinți drept stemă a Clujului rămâne o pseudoemblemă. Precizez faptul că cele trei turnuri de cetate constituie de șase sute de ani încoace (preluate chiar și în stema comunistă a orașului) simbolul Clujului. --Mihai Andrei 14 ianuarie 2006 13:49 (EET)

Dragă Dănuț, îmi pare rău că mă întrebi dacă am vreo problemă. Știi, nu-mi place stilul acesta românesc în care orice chestiune se discută pe viață și pe moarte. Ți-am spus că stema Clujului este cetatea cu trei turnuri și că pseudoemblema impusă de Funar n-a fost aprobată nici de Comisia de Heraldică și nici de altcineva. Dacă vrei să te convingi că așa stau lucrurile, îți trimit extrasul referitor la Cluj din lucrarea clasică "Blasons des villes d'Europe", apărută la Paris. Dacă te interesează, ia act, dacă nu, crezi ce vrei, încrede-te în fantasmele lui Funar, treaba ta. Eu îmi fac datoria de conștiință și îți atrag atenția cum stă treaba cu heraldica - mai mult decât atât nu pot să fac. Cititorii vor să știe care e simbolul Clujului, pe care-l pot recunoaște în oraș la tot pasul, pe care-l regăsesc în tipăriturile clujene, pe sigla ziarului Clujeanul [8] etc. Dacă tu și administratorii Wikipedia consideră corect ca desenul unei liceene să fie prezentat drept stemă a unui oraș respectabil, e treaba voastră. Eu consider acest lucru ca fiind inducere intenționată în eroare, mai ales după ce am atras atenția că pseudoemblema respectivă nu a fost aprobată de nimeni, singurul care a adoptat-o fiind primarul Funar. Este mai mult decât ciudat ca un monument vechi de ca. 10 ani (Monumentul Memorandiștilor) sa fie prezentat drept emblema unui oraș cu tradiție. Mă mir cu câtă ușurință și cu câtă lipsă de scrupule pot fi falsificate lucrurile. --Mihai Andrei 14 ianuarie 2006 15:45 (EET)

Îți mulțumesc pentru mesaj. Mă bucur că în mare vedem lucrurile la fel. Un singur mister rămâne neelucidat: de ce vorbești despre o stemă "în vigoare"??? Cine a pus-o în vigoare? Stemele municipiilor trebuie publicate (și reprezentate grafic) în Monitorul Oficial al României. Desenul lui Funar nu a fost aprobat de nimeni și nici publicat în M.Of. Ca o soluție de compromis îți propun să lăsăm stema tradițională a Clujului, la fel cum este și pe wikipedia engleză. Cred că astfel am da dovadă de urbanism, arătând că nu ne-am scoborât împreună cu Funar de prin văgăunile primitivismului. Salut! --Mihai Andrei 14 ianuarie 2006 16:49 (EET)

Sunteți pro sau contra existenței unei Wikipedii separate în limbă moldovenească ?[modificare sursă]

Votul pentru existenta acestei enciclopedii

Este timpul să scăpăm de această pacoste. S-a politizat mult prea mult pe această temă și acum a venit momentul să terminăm acest bâlci. Există mari șanse să eliminăm această eroare și să votăm cu toții să eliminăm această problemă. Nu există limba moldovenească!

Condiții de vot: minim 25 de editări pe domeniul MO:wiki sau pe domeniul RO:wiki. Toți din domeniul RO:wiki au dreptul să voteze! Mergeți la vot până în 12 FEBRUARIE 2006!

http://mo.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Alegeri

Alegeri pentru primul Administrator român la MO:Wiki

http://mo.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administratori

salut[modificare sursă]

numele meu este mihaela aldea si as vrea sa merg cu sotul meu in spania la barcelona, si am avea nevoie de cateva sfaturi, unde sa mergem ce sa vizitam care sunt preturile contact: mihaelaaradei@yahoo.com multumesc mult

Si de unde sa stie Danutz toate chestiile astea? Danutz mi-a placut cum ai lucrat la articolul en:Moldovan language. Vreau acum sa te felicit. Demult ai lucrat la el si poate nu am avut ocazia sa-ti multumesc. Esti tipul de roman ardelean silitor si constiincios. Bravo. Bonaparte talk 16 ianuarie 2006 18:06 (EET)

Supărare...[modificare sursă]

Salut Dănuț. Am apucat să primesc mesajul pe care l-ai scris cînd erai supărat pe mine. Văd că ți-a trecut și mă bucur.

 • Cu "trimite" cred că ai dreptate, e mai clar. Eu m-am gîndit că vorbitorii de română consideră perechea "încarcă" - "descarcă" potrivită pentru "upload" - "download".
 • Acum cu dolarii. Știu ce înseamnă și îmi aduc aminte că am șters vreo doi, dar asta a fost numai acolo unde nu funcționau. Fie apăreau ca atare în interfață (deci chiar se vedea caracterul $), fie că parametrul care trebuia pus în loc nu era cel potrivit. Îmi amintesc clar că de exemplu la pagina specială de articole urmărite îmi spunea mereu că urmăresc nu știu cîte milioane de pagini.
 • N-aș îndrăzni să cred că voi cei care ați pus atîta muncă la interfață sînteți idioți, crede-mă. Am presupus doar că s-a întîmplat ceva între timp de nu funcționau mesajele MediaWiki.
 • Pronunția lui sînt/sunt este /sɨnt/, fără marcarea accentului, pentru că e o singură silabă și accentul pică automat pe ea.

Dănuț, se prea poate să mai greșesc cîteodată, de, sînt om. Și ai tot dreptul să fii supărat dacă am stricat ceva bun. Dar să nu crezi că fac modificări doar ca să arăt că sînt eu mai tare sau ca să demonstrez că ar fi fraieri ceilalți. Nu sînt un copil. Tot ce fac aici este pentru ca Wikipedia să avanseze. Aș vrea să nu uiți. — AdiJapan  22 ianuarie 2006 17:27 (EET)

Articole nevoite[modificare sursă]

Salut Dănuț...

Lista cu articole de care Wiki.ro are nevoie mi se pare o idee foarte bună. Iți sugerez să o pui undeva mai la vedere, pe portalul comunității, de ex.

Spor în toate.

--Razvan Costea-Barlutiu 28 ianuarie 2006 12:27 (EET)

Re: figură bună[modificare sursă]

Dănuț, o enciclopedie ar trebui să promoveze o limbă aleasă, cultivată nu un jargon. Nu? --Mihai | D 29 ianuarie 2006 20:55 (EET)

De acord. Asta a fost și rațiunea pentru care am scos acea dezambiguizare, mai ales că nu mai exista articolul. Se pare că am vorbit prea repede, ai și creat articolul. A existat Pulă (anatomie), care a fost șters, și conținutul căruia a fost adăugat la Penis; dacă ții neapărat să recreezi un articol candidat pentru vandalism repetat, e alegerea ta! --Vlad|-> 29 ianuarie 2006 21:28 (EET)
Nu la orașul din Croația mă refeream, ci la termenul vulgar ca posibil candidat pentru vandalizare (a mai fost în trecut). Ok, dacă l-ai recreat om trăi și om vedea. --Vlad|-> 29 ianuarie 2006 21:57 (EET)

scuze[modificare sursă]

Danutz, scuze, abia am vazut mesajul tau. Raspund alta data. :) Vreau sa termin raspunsul lui Node. --Landroni 30 ianuarie 2006 20:31 (EET)

Stiu ca am cam frinat. Fie. Eu zic ca in ultimile zile cam toti s-au intors cu spatele la Node asa ca ceva se va schimba. Probabil va avea loc vreo mutare la mo-cyr. Pe curand, --Landroni 1 februarie 2006 12:47 (EET)

Paginile Datelor[modificare sursă]

Am pus o întrebare referitoare la paginile datelor, la http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Unde_%C3%AEntreb#Paginile_datelor_.28de_exemplu_14_iulie.29 și mi s-a sugerat să te contactez. Voiam să știu dacă se poate adapta botul tău pentru asemenea propuneri. Pot să fac rost de un tabel cu orele de răsărit/apus. Mulțumesc. Strainu 3 februarie 2006 00:03 (EET)

Atunci bănuiesc ca trebuie modificate de mâna toate paginile, nu? Sau fac eu un bot care să facă asta. În orice caz, unde ar trebui să aibă loc o discuție despre oportunitatea acestor schimbări? Strainu 3 februarie 2006 15:12 (EET)

Format vot[modificare sursă]

E ok dacă tu vrei să folosești în voturile inițiate de tine acest format, însă nu toți trebuie. Personal, nu îmi place chestia cu punctele. Fiecare are un vot (după mine) pe care îl poate folosi pentru sau împotrivă sau se poate abține. --Mihai | D 4 februarie 2006 15:27 (EET)

Ok, nu e obligatoriu să fie folosit în toate voturile. Eu personal cred că este mai potrivit. Dar dacă un vot începe așa nu e indicat să fie schimbat mersul lui. Și aici fiecare are un vot, diferența e că poți să-ți exprimi mult mai bine părerea, nuanțele. --Danutz 4 februarie 2006 15:30 (EET)

Sigur, nici nu se pune problema schimbării în timpul votului. --Mihai | D 4 februarie 2006 15:32 (EET)

Invitație vot[modificare sursă]

După cum vezi, am deschis un sondaj despre posibilele permisiuni de revenire acordate unor utilizatori de încredere care nu doresc să devină (cel puțin pe moment) administratori. Să nu uităm că deciziile de blocare sau ștergere pot fi unele dificile câteodată, iar unii utilizatori nu doresc să își ia astfel de responsabilități. În vederea stabilirii unui consens, te-aș ruga să participi la sondajul desfășurat. Mulțumesc, Mihai | D 4 februarie 2006 15:35 (EET)

Nu cred că ai înțeles. Nu e vorba de a modifica ceva din interfața utilizatorilor din prezent. Este vorba doar de a crea o nouă funcție (ca și cea de administrator) ai cărei utilizatori să aibă activ butonul de revenire care în prezent este numai la administratori. --Mihai | D 4 februarie 2006 16:31 (EET)

Nu! Nu mă refeream la asta! Pur și simplu la butonul de revenire (revert) din istoricul paginii. Pentru a putea reveni mai ușor la versiunea anterioară vandalizării. --Mihai | D 4 februarie 2006 16:45 (EET)

Exemplu:

(dif) (ist) . . m Craiova; 16.44 . . Romihaitza (Discuție | blochează) (Revenire la ultima modificare de către Vlad)

În prezent, doar administratorii pot face asta. Utilizatorii normali trebuie fie să meargă să modifice versiunea corectă din istorie, fie să îndepărteze manual vandalizarea. --Mihai | D 4 februarie 2006 16:47 (EET)

Eu nu găsesc nici un astfel de buton în istoricul paginilor. Poți să îmi zici unde îl găsesc? Singurul buton pe care îl văd este "compară versiunile selectate". Arată-mi o poză sau ceva. --Danutz 4 februarie 2006 17:00 (EET)

Mergi pe comparare la diferența dintre ultima versiune și cea anterioară. În partea dreaptă a versiunii actuale vei avea butonul [revenire]. --Mihai | D 4 februarie 2006 17:02 (EET)

Uau, ce prostie. Oricum e mai simplu de ex. să dai pe penultima versiune, să-i dai editare și apoi salvează pagina. Nici nu are rost să introducem așa ceva. Eu votez totuși neutru, deși nu văd cu ce ne-ar ajuta. --Danutz 4 februarie 2006 17:05 (EET)

Mă bucur că ai aflat. Ideea e că atunci când ești la "Schimbări recente" ca să vezi că e vandalism, dai "diferență" direct. Văzând că e vandalizat articolul doar apeși "revenire" și s-a întors la versiunea anterioară. --Mihai | D 4 februarie 2006 17:09 (EET)

dan

Discuţie

:

Ok, am votat neutru.

Semnătură[modificare sursă]

Salut, Danutz, e tare cool semnătura! Probabil că o vei pune pe multe pagini. Te-aș putea ruga s-o folosești cu "subst"? E adevărat că are un cod cam lunguț, dar altfel la orice modificare a semnăturii trebuie actualizate paginile toate respective. — AdiJapan  5 februarie 2006 06:45 (EET)

Cluj-Mănăștur[modificare sursă]

Dănuț, nu te supăra, dar mesajul tău a fost dat în necunoștință de cauză. Decât să-mi reproșezi că aș trăi în trecut, cred că ar fi mai constructiv să răspunzi la argumente cu argumente și nu cu injurii de genul insinuărilor de vandalism la adresa mea. Dacă orizontul tău nu trece dincolo de anii '70, când Ceaușescu și executanții său au devastat un sat transilvan pentru a-l transforma în colonie agro-industrială, nu e vina mea. La fel cum tu ești atașat de Cluj-Napoca, tot așa te rog să accepți că unii sunt atașați de Cluj, ba chiar și numai de Cluj-Mănăștur. Dacă tot ești la fața locului, îți recomand să iei legătura cu asociația "Fii Vechiului Mănăștur", că poate atunci n-ai mai tuna și fulgera în apărarea cuceririlor Epocii de Aur. --Mihai Andrei 5 februarie 2006 14:51 (EET)

Luxemburg[modificare sursă]

Văd că te-ai trezit să muți aiurea Marele Ducat de Luxemburg la Luxemburg, când acesta din urmă este un oraș, iar statul se numește Marele Ducat de Luxemburg. Nu îți lipsește numai stilul, ci și unele cunoștințe elementare. Cred că ar fi mai bine să te informezi înainte să faci mutările după capul tău, căci este evident că nu le știi pe toate. --Mihai Andrei 5 februarie 2006 14:56 (EET)

En icon[modificare sursă]

Salut Danutz. Am văzut că te-ai ocupat de formatul "en icon" (și posibil de celelalte din familie). Aș vrea să propun îmbunătățirea formatului, dar pentru că se leagă la el foarte multe pagini deocamdată am scris un format de test. Ideea este că vreau să înlocuiesc imaginea bitmap cu text normal. N-am verificat cum se procedează la en.wp, eu am copiat formatul de la fr.wp.

Te-aș ruga să-mi spui cum se vede la tine comparația de mai jos.

Verifică și ce se întîmplă la mouse-over.

Sînt mai multe motive pentru care un text normal este de preferat unui bitmap: dimensiunea fișierului, uneori la time-out imaginile nu se încarcă deloc, cititorii care preferă altă dimensiune a fontului vor vedea bitmapul prea mic sau prea mare, etc.

Dacă nu există vreo obiecție de fond o să fac modificarea eu. Mulțumesc. — AdiJapan  7 februarie 2006 10:30 (EET)

Lang[modificare sursă]

Se poate, și văd că ai și început, doar că devine complicat pentru utilizatori. Nu uita că nu numai eu și cu tine vom folosi formatul ăsta, ci (hopefully) mulți alții. Cea mai simplă soluție este să tăiem "în"-ul și să ținem lucrurile simple. Cine vrea să scrie "în" îl scrie direct în articol, în fața primului format. Sînt două litere, ce naiba. — AdiJapan  8 februarie 2006 18:33 (EET)

Portale[modificare sursă]

Danutz, ai idee ce s-a întîmplat cu portalele de pe pagina Portal:Știință? Arată ca și cum au fost șterse deși în raportul de ștergeri nu figurează. A devenit cumva "portal" un cuvînt rezervat? — AdiJapan  8 februarie 2006 18:55 (EET)

Politica de adresare a Wikipediei Române[modificare sursă]

Am văzut în ultimul timp lipsa unei politici clare de adresare față de cititori și utilizatori, de aceea am început o discuție despre necesitatea discuției și constituirii unei politici de adresare unde vă invit să luați parte. Vă mulțumesc, Mihai | D 8 februarie 2006 23:02 (EET)

Amiciție[modificare sursă]

Sigur că l-am mutat, doar că am uitat să scriu asta. Vezi la următorul ;-) --Mihai | D 10 februarie 2006 13:05 (EET)

Noile formate[modificare sursă]

Țin să te felicit pentru îmbunătățirile aduse unor formate. Îmi place foarte mult. Nu știu ce folosești tu, însă, dar la mine în Firefox imaginile sunt tăiate de bara superioară. --Mihai | D 10 februarie 2006 19:13 (EET)

Proiectul dezvoltării paginilor țărilor[modificare sursă]

Acest mesaj dorește să vă reamintească faptul că v-ați înscris în lista participanților la proiectul dezvoltării paginilor țărilor. Situația actuală a proiectului poate fi văzută mai jos. --Mihai | D 11 februarie 2006 17:50 (EET)

Sarcini în cadrul proiectului dezvoltării paginilor țărilor
Acest proiect dorește îmbunătățirea materialului despre țările lumii.

Președinți[modificare sursă]

Salut ! Despre Președinți : Mihai Andrei a sugerat ștergerea articolului, iar eu văzând că articolele au categoria Președinți ai SUA, am șters categoria goală. Oricum l-am recuperat. Elerium | Mesaje către Elerium 12 februarie 2006 20:56 (EET).

Re: MediaWiki:Summary[modificare sursă]

Salut, Danutz! Legat de cruce, uite discuția de aici: Discuție Wikipedia:Manual de stil, întâi prima din noiembrie anul trecut, și apoi cea mai recentă (amândouă intitulate Născut, Decedat), în urma căreia mi se părea că rămăsese stabilit înlocuirea cu n. și d., deci nu mai vedeam nevoia pentru cruce. Legat de ghilimele cred că a mai fost discuția, ideea e simplă: în manualul de stil scrie să nu se folosească smart quotes ci ghilimelele sus. Singurul lucru pe care l-am discutat doar cu Adi a fost legat de semnele mai mic, mai mare și combinația lor: lui i se părea că este suficientă combinația a amândorura, și mie la fel: am și eu tastatură românească, și am și mai mic și mai mare. În rest, nu-mi place insinuarea că "aș fi discutat cu amicii mei"?!? S-a discutat dechis, nu aveai decât să participi și tu la discuție. Nu a sărit nimeni după modificările pe care le-am făcut, în afară de tine... --Vlad|-> 18 februarie 2006 23:40 (EET)

Danutz, era frumos să discuți cu Vlad înainte de a da cuasi-revert la modificările lui. Nu e vandal și nici începător. Este la fel de sysop ca și tine și merita măcar anunțat. Ai fi aflat despre care lucrurui s-a discutat și despre care nu.
În privința crucii deja s-a stabilit că nu o vom folosi. Prezența ei între butoanele de acolo nu face decît să inducă în eroare. Vezi Wikipedia:Manual de stil și Wikipedia:Articole biografice.
În privința ghilimelelor lucrurile sînt clare de multă vreme. Manualul de stil prevede că se vor folosi doar ghilimele drepte, chiar dacă regulile normale de tehnoredactare în românește spun altfel. Wikipedia în engleză prevede exact același lucru. Motivul este legat de funcția de căutare, vezi detalii la ei.
Dacă ai ceva împotriva prevederilor despre ghilimele și cruce te rog să participi mai întîi în discuții și să obții consensul cu argumentele necesare.
Semnele mai mare și mai mic sînt în număr de două. Pentru ce să avem trei butoane cînd unul sau două ajung? Propunerea mea era să avem un singur buton cu ambele semne, pentru coduri de gen "nowiki", "tt", etc. Sînt foarte rare ocaziile unde ai nevoie de mai mare și mai mic, anume în articole pe teme de matematică, fizică etc., și atunci poți folosi butonul cu ambele semne și șterge unul din ele.
Sînt cu totul de acord să-i ajutăm pe editorii care au probleme cu tastatura. Dar să nu exagerăm, pentru că se aglomerează inutil pagina de editare. Și mai ales hai să fim coerenți, ce spune manualul de stil să se reflecte și în butoanele astea. — AdiJapan  19 februarie 2006 07:32 (EET)
Danutz, nici nu știam de argumentul căutarii legat de ghilimele (l-am aflat acum de la Adi); eu mă gândeam la unul și mai simplu: personal când modific Wikipedia folosesc Opera, care are încă din păcate probleme cu Javascript, și nici măcar nu văd butoanele de jos! Dar nici nu am nevoie de ele, nu este nimic de acolo să nu se poată face din tastatură (poate butonul euro? :) poate, dar nici ăluia nu îi simt lipsa, pot să trec pe tastatură franceză și al am); anywaz, ideea este că prefer să fac totul din tastatură, merge totul mult mai rapid, când nu ai a lua mâna de pe mouse și a da clic nu știu unde, a pun ghilimele, apoi a reveni și a scrie în interiorul lor etc. Deci adoptând ghilimelele sus, care există pe tastatură, mi se pare logic ca să uniformizăm și să nu dăm posibilitatea creării altora (chiar dacă sunt total de acord cu tine că sunt cele corecte în limba română); oricum cei care vor crea teste cu copy și paste (de exemplu din word), vor reuși să pună aceste ghilimele, pentru că probabil wordul le va fi făcut smart quotes. Cam asta era ideea. Iar restul văd că a rezumat și Adi... --Vlad|-> 19 februarie 2006 12:27 (EET)

INCERCARE DE CONTACT[modificare sursă]

DORESC SA PARTICIP LA COMPLETAREA ARTICOLELOR DIN WIKI,CU TRADUCERI A LE ARTICOLELOR NETRADUSE+CU ANUMITE ARTICOLE ORIGINALE(LITERATUR.STIINTE),DIN PACATE N-AM ALFABET CU DIACRIDICE DECI NU LE POT EDITA DIRECT. pOATE MA CONTACTATI LA voicu@maibox.ro Cu multumitri ING.vOICU P.mAGER

Stergere pagina Inline-Pump[modificare sursă]

Salut Danutz, una din contributiile mele si anume articolul Inline-Pump a fost propus pentru stergere pe motiv ca denumirea nu era adecvata si ca se face autopromotie. Dupa ce am "romanizat" denumirea articolului in "pompa cu pistoanele in linie" si am salvat pagina fara linkuri "autopublicitare" apare articolul in continuare ca propus la stergere. Te rog ajuta-ma si lamureste-ma daca mai e ceva neinregula in legatura cu etitarea articolului. multzumesc. babs 13 martie 2006 22:23 (EET)

Salut! http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Pomp%C4%83_cu_pistoanele_%C3%AEn_linie&diff=298060&oldid=296070 Data viitoare poate dai și un motiv în descrierea modificărilor. --Vlad|-> 15 martie 2006 21:19 (EET)

Mulțumesc[modificare sursă]

Salut Danutz, mulțumesc frumos pentru hărțile de la articolul Istoria Bosniei Razvan2001 19 martie 2006 11:16 (EET)Răzvan2001


Zigarettenpreis[modificare sursă]

Hallo ich schreib in der Deutschen Wikipedia einen Artikel über die Zigarettenpreise in Europa, es wäre ziemlich nett wenn sie mir sagen könnten was eine Packung Marlboro Zigaretten in deinem Land kosten und wie viel Zigaretten sich in einer Schachtel befinden. Es wäre wichtig das es sich dabei um den offiziellen Preis handelt und nicht um einen Preis von Schachteln die auf der Straße gehandelt werden. Ich danke schon mal im voraus.

Ștergere categorie[modificare sursă]

Cum șterg o categorie? Abia după ce am creat categoria "Represiune sovietică" am observat că există "Acte de represiune sovietică". Mulțumesc. - Laurap 30 martie 2006 23:21 (EEST)

Scuze pentru miopie[modificare sursă]

M-am adresat lui 213.164.241.16 și-mi răspunde Dan/Danutz. Nu mă mai mir, totul pare posibil. Îmi scrii “Nu vreau să priviți acest răspuns al meu ca o insultă... Dar eu vă sfătuiesc să vă mai uitați odată peste articol că poate, poate de data asta vedeți mai bine“ Răspunsul poate fi categorisit ca țâfnos. De ce nu-mi spui pe șleau că sunt chior. Aaa, asta ar fi insultă; dar poate chiar sunt chior, și-atunci nu mai e insultă, e realitate. Pe vremea mea fraza ta de mai sus ar fi sunat cam așa: S-ar putea să vă fi scăpat faptul că ... Dar astea sunt vremuri apuse și presupuneau diplomație care, oricum, nu mai este la modă. Limbajul modern este cel de mai sus și cu el trebuie să mă obișnuiesc. Mulțumesc de lecție.

 • Regret sincer că mi-a scăpat chenarul din dreapta dar surprinderea a fost cu atât mai mare cu cât schimbările au intervenit rapid, vezi răspnsul lui Vlad: ”Link-ul l-am scos pur și simplu pentru că nu era bine pus unde era pus. Dar nu l-am scos propriu-zis, ci doar am făcut revert modificării Dvs. --Vlad|-> 14 martie 2006 21:20 (EET)” Lasă-mă să ghicesc ce urmează, în pagină mai trebuie să intervină AdiJapan, Ronline, Miehs, Emily etc care vor face și ei alte modificări. Asta vroiam să spun cu proverbul « Copilul cu multe moașe, moare cu buricul netăiat »
 • În ciuda unor reguli riguroase expuse ca îndrumătoare pentru novici, se pare ca fiecare administrator are regulile, principiile și modurile lui proprii de a proceda. Lipsa unității de vederi, concurența și frecușurile dintre administratori, toate reies din paginile voastre de discuții sau din paginile comune.
 • Cum din țările nordice nu abundă nici colaboratorii Wikipediei nici subiectele, din cercurile apropiate mie, s-ar fi găsit contribuitori dispuși, oameni care au trăit pe meleagurile astea zeci de ani, vorbesc limbile locale sau alte limbi europene la nivel de limbă maternă. Ei bine, cunoștințele mele au renunțat rapid la colaborare când au văzut despre ce este vorba și modul în care oameni corecți, poate experți în materie, care s-au oferit să contribuie dar au fost luați peste picior și tratați de administratori ca pe niște copii retardați mintal. Concluzia amicilor a fost că “Wikipedia românească este administrată de niște copii teribili” (încheiat citatul; “Nu vreau să priviți acest citat ca o insultă... (încheiat citatul).
 • Mi-ar face mare plăcere ca rândurile mele și opinia amicilor mei să le împărtășești și colegilor tăi administratori care, prin atitudinea lor matură, serioasă, adecvată, să dovedeasca posibililor contribuitori nordici că au greșit, ca Wikipedia românească este o operă matură.
 • În altă ordine de idei, în țările nordice toți se tutuiesc și știu că tema asta ați dezbătut-o îndelung, adresarea cu tu sau cu dumneavostră. Părerea nordicilor este următoarea: prefer să fiu tutuit politicos decât înjurat cu dumneavoastră.
 • Cu salutări Michail Stoiculescu fost 80.222.209.112 88.192.241.146 30 martie 2006 23:36 (EEST)

P.S. Pe buton scrie "Previzualizare rapidă" iar titlul este "Previsualizare rapidă". Poate cădeți de acord. Fiți consecvenți.


_______________________________________________________________________________________________________

 • Și eu care credeam că românii sunt nordici, bine că mi-ai spus că nu sunt. Păcat că n-ai ințeles nimic din textul meu. Mai mult ca sigur că nici nu l-ai citi. Mi-ai confirmat, doar, că amicii mei au avut dreptate. Bine măcar că ești fudul. (vezi DEX-ul dar vezi și proverbul cu fudulul)

Merita, cel puțin, să verifici greșala din pagina de editare unde pe buton scrie corect "Previzualizare rapidă" dar titlul este "PreviSualizare rapidă". Îți atrăgeam doar atenția asupra formei greșite din titlu scrisă cu "s" dar, cum deja le știi pe toate, nu accepți să fii corectat. Tine-o așa tot înainte și-ai să primești Premiul Nobel. Nu te obosi să-mi răspunzi.

Cutie_Comune[modificare sursă]

Salut!Am vazut ca te-ai ocupat de formatul comune si te pricepi. Ai putea sa pui la punct o cutie de comune? Am vazut ca Emily a incercat asta la un mom.dat(nu mai gasesc pe unde e) dar nu era prea reusita. Daca poti poate poti sa incluzi o sectiune relevanta despre localitatile apartinatoare.--Radufan 31 martie 2006 21:54 (EEST)

Salutare! Scuze pentru greseala cu SUBST. Mi-am dat seama si eu ca era mai bine sa fi pus formatul fara substituire, abia dupa ce au aparut greselile care trebuiau corectate. Pe viitor voi pune formatul doar pe prima comuna din lista, urmand ca Romihaitza sa puna restul formatelor cu robotul si sa economisim timp.--Emily | msg. 1 aprilie 2006 12:59 (EEST)
Re:Danutz. Mă refeream la http://ro.wikipedia.org/wiki/Format:Cutie_Comune_România , creat de Emily. Si asta e dragutz,dar nu prea functioneaza si e cam simplu. Cred ca ar trebui macar satele apartinatoare sa fie incluse. Ca sa nu mai fie trecute neaparat in articol. L-as face eu dar chiar nu ma pricep la cod:)--Radufan 1 aprilie 2006 13:13 (EEST)

Zigarettenpreis[modificare sursă]

Hallo Danutz ich schreib in der Deutschen Wikipedia einen Artikel über die Zigarettenpreise in Europa, es wäre ziemlich nett wenn sie mir sagen könnten wieviel Leu eine Packung Marlboro Zigaretten in Rumänien kosten und wie viel Zigaretten sich in einer Schachtel befinden. Es wäre wichtig das es sich dabei um den offiziellen Preis handelt und nicht um einen Preis von Schachteln die auf der Straße gehandelt werden. Ich danke schon mal im voraus. Das soll mal der Artikel werden, wenn du ihn sehen willst, ist aber noch lange nicht fertig. Tschüss -- Jado 4 aprilie 2006 19:47 (EEST)

Limba (c/k)așubiană[modificare sursă]

Salut!

I created article limba cașubiană with redirect from limba kașubiană. Word "cașubiană" sounds more Romanian, I think, as "k" is not in common use in Romanian language.

Cu bine! Michał 5 aprilie 2006 17:57 (EEST)

Ghilimele[modificare sursă]

O întrebare tehnică: există vreun motiv la Wikipedia să folosim ghilimelele astea "..." în loc de cele românești corecte „...”? Avem o discuție pe tema asta la Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor. Dacă nu există obiecții propun să începem să folosim ghilimelele românești. Ne-ar prinde bine opinia ta. Mersi frumos. — AdiJapan  6 aprilie 2006 16:47 (EEST)

Intrebare[modificare sursă]

Salut,

As dori, in cazul in care este OK, sa ajut la imbunatatirea continutului unor pagini, in special a Clujului (sunt clujean). Am contribuit putin la cateva sectiuni din pagini relativ la Cluj-Napoca.

Vroiam sa te intreb daca exista anumite reguli care trebuie respectate? Am observat ca trebuie sa scriu cu diacritice, si voi tine cont pe viitor.

Florin

Basarabia Istorica[modificare sursă]

Basarabia istorica sau Bugeacul a facut parte din Valahia si si-a luat numele de la familia basarabilor. Mai tarziu, la 1812, dupa ce rusii iau bugeacul adica Basarabia istorica ei ocupa intreg teritoriul dintre Prut si Nistru pe care il denumesc smechereste Basarabia ca sa fie conform tratatului. Denumirea romanesca este de Basarabia, iar Bugeac, daca nu ma insel e turceasca. Vezi si art Basarabia si link-ul:

Puteai sa faci un redirect si nu sa-mi stergi ce am scris! Dacodava 21 aprilie 2006 13:41 (EEST)

 • Nu e corect sa acreditezi ideea gesita ca Basarabia ar fi teritoriul dintre Prut si Nistru ptr ca nu este! Teritoriul dintre Prut si Nistru este estul Moldovei. Chiar daca la un moment dat s-a facut intentionat greseala asta de rusi si inconstient de romani, nu trebuie continuata si e necesar sa se precizeze ca Basarabia e de fapt Bugiacul turcesc. Basarabia Istorica ptr ca de fapt acesta e teritoriul care s-a numit Basarabia ptr prima data. Am scris Basarabia Istorica ptr ca e numele unui teritoriu. Sper sa ma intelegi! Dacodava 21 aprilie 2006 13:56 (EEST)
  • E OK si solutia ta! cred ca e si o deformare pe care am capatat-o datorita limbii engleze de a scrie titlurile cu litera mare tot timpul. Dacodava 21 aprilie 2006 14:08 (EEST)

Transnistria[modificare sursă]

Îmi cer iertare pentru modificările mele. Eu am lucrat recent la versiunea articolului în engleză și am vrut să verific cum arată pagina în română, în special cutia cu informație rapidă. Nu știam că a apărut un articol nou pentru entitatea separatistă, și imediat când am văzut chestia cu alfabetul am schimbat datele. TSO1D 22 aprilie 2006 18:29 (EEST)

Bugeac[modificare sursă]

Nu stiu ce o fi in capul tau, insa macar daca ai fi citit ce am scris eu in articolul "Basarabia veche" ai fi vazut ca am dreptate. Daca tot insisti prosteste sa folosesti denumirea de bugeac, de ce nu ai transferat articolul asa cum l-am modificat eu? Cautarile date de google nu reprezinta un argument! Mi-a mai argumentat cineva cu cautarile google referitor la numele de Sarmizegetusa si s-a inselat. Ala sustinea ca Sarmizegetusa s-ar scrie SramiSegetuZa si ca google are nu stiu cate cautari. Fals! Pana la urma mi-a dat dreptate ca se scrie SarmiZegetuSa! Nu am timp sa ma cert cu ignoranti ca tine! Te rog sa nu-mi mai lasi mesaje sustinand aberatii. Nu sunt profesor de istorie ca sa stau sa-mi bat capul cu lipsurile tale de cunostinte! Si ca sa fii linistit, eu imi iau informatiile din carti de specialitate, iar despre bugeac, dintr-o enciclopedie istorica. Dacodava 24 aprilie 2006 12:45 (EEST)

Nodu in ziar, sa-l ia naiba[modificare sursă]

Cum dreq a aparut jigodia aia si in ziar? Sa-l ia naiba de bou ce e. --12.4.27.44 25 aprilie 2006 11:20 (EEST)

Node_ue? În ce ziar a apărut? --Vlad|-> 26 aprilie 2006 15:00 (EEST)

dan

Discuţie

:

E vorba de ziarul Timpul (din Moldova). E o referire indirectă (un american care nu vorbește limba română). Detalii la mo:Wikipedia_talk:Alegeri#New_and_fresh. // 26 aprilie 2006 19:14 (EEST)

ara mitama[modificare sursă]

Ok, nu mi-am dat seama ca e articol publicitar. fair enough. Voicu 27 aprilie 2006 05:51 (EEST)

detradus[modificare sursă]

Nu mă deranjează deloc că acum formatul funcționează pentru mai multe limbi simultan. E foarte frumos, deși nu mi se pare cine știe ce util. Sînt extrem de puține articole care au nevoie de traducere din mai mult de o limbă, iar existența a două etichete nu era cine știe ce problemă.

În schimb mă deranjează că formatul nu mai pune articolele în categoriile de articole care au nevoie de traducere, organizate pe limbi. Rostul acestor categorii este ca utilizatorii care vor să contribuie traducînd dintr-o anumită limbă să poată depista articole respective foarte comod, fără să fie nevoie să scaneze o categorie mare. Mai ales cei care traduc din alte limbi decît engleza au de cîștigat. Acum categoriile de genul Categorie:Articole de tradus din limba franceză sînt goale. Toate aceste categorii aparțin de Categorie:Articole care au nevoie de traducere, unde se leagă mai multe pagini de ajutor și servicii, care astfel au rămas în pană.

Deci modificarea pe care ai făcut-o a stricat mai mult decît a îndreptat. Te-aș ruga să repari categorizarea.

În rest mă bucur că ai înlocuit parametrul {{{limbă}}} cu {{{1}}}, cred că ți-a luat ceva timp să treci prin toate articolele. Aveam de gînd să fac eu asta, și la alte formate. — AdiJapan  2 mai 2006 18:59 (EEST)

Uniți[modificare sursă]

Dănuț, greco-catolicii sunt doar o ramură a bisericilor unite cu Roma, de aceea nu este corect să pui semn de egalitate între uniți și greco-catolici. Bunăoară maroniții sunt uniți (cu Roma), dar nu sunt greco-catolici, că nu sunt de rit bizantin, ci de rit sirian (caldeean). --Mihai Andrei 3 mai 2006 19:48 (EEST)

Vai de mine, ce ai făcut!!!! :) Păi riturile orientale sunt o sumedenie, cum poți spune că greco-catolic e totuna cu oriental?! Cum rămâne cu copții, sirienii, alexandrinii, armenii? Vrei să-i faci pe toți greco-catolici?! --Mihai Andrei 3 mai 2006 19:52 (EEST)

Schimbarea numelui de utilizator[modificare sursă]

Dumneavoastră în calitate de administrator ce părere aveți despre această discuție de la pagina mea de utilizator ? Vă mulțumesc anticipat ! Semnat de EMINESCU la data de 3 mai 2006.

Detradus[modificare sursă]

Înlocuind "noinclude" cu "includeonly" s-a rezolvat problema doar pentru articolele de tradus dintr-o singură limbă, celelalte nu funcționează. Am distribuit categorizarea pe cazuri, și acum merge, dar la articolele cu de la 2 limbi în sus mai bagă o categorie aiurea, care nu știu de unde vine.

Tare bine mi-ar prinde un "if", și din cîte înțeleg la en.wp a fost deja implementat, dar cred că la noi încă nu merge.

Mă tem că ne strofocăm pentru ceva inutil. Varianta flexibilă a formatului mai mult consumă efortul nostru și mai puțin ajută. — AdiJapan  5 mai 2006 11:58 (EEST)

Am descoperit că "if" merge și la noi și l-am aplicat la Format:Detradus. Acum nu mai este nevoie de parametri goi, pur și simplu scrii numele limbilor la rînd fără să mai numeri barele verticale.
Te rog să verifici dacă nu mi-a scăpat ceva. La articolul Lista traducătorilor Bibliei am corectat eu să fie o singură bară înainte de numele limbilor. Alt articol care are nevoie de traducere din mai mult de o limbă nu cunosc. Dacă știi vreunul scoate și tu barele în plus.
Deocamdată formatul merge doar pînă la trei limbi, dar dacă e nevoie se poate extinde ușor la mai multe. — AdiJapan  5 mai 2006 19:55 (EEST)

Nomenclatură[modificare sursă]

Îți mulțumesc pentru mesaj. Regula mi se pare proastă, dar am să caut să o respect. Județele actuale sunt o creație relativ recentă, de accea unele localități sunt cunoscute cu referire la vechile județe de care au aparținut, bunăoară Călărași-Turda etc. De dificultatea aceasta m-am lovit de mai multe ori- --Mihai Andrei 7 mai 2006 14:18 (EEST)

Averizare[modificare sursă]

Am citit si eu ultima versiune a art Bugiac si mi se pare buna. Sa stii ca mi se rupe undeva daca ma blochezi sau nu. Dacodava 10 mai 2006 12:14 (EEST)

Basarabia[modificare sursă]

Prin discutia creata de mine referitor la numele de Basarabia si Bugeac, voiam doar sa atrag atentia ca oricand ni se poate aduce argumentul ca Basarabia nu e pamant romanesc ptr ca in urma pacii prin care s-a facut schimbul Dobrogei cu Bugeacul, numele de Basarabia apare ca teritoriu al imperiului rus si nu al Romaniei. Dacodava 10 mai 2006 12:25 (EEST)

Stress in Eugeniu Coșeriu[modificare sursă]

Dear Ambassador, could you please give me the correct pronunciation (especially the place of stress) of the name Eugeniu Coșeriu? My guess is [ɛuˈʤɛnju kɔˈʃɛrju], i.e. with stresses on Eugeniu Coșeriu and the i’s not forming a syllable of their own. Please answer me at my German talk page. --Daniel Bunčić, 19 mai 2006 14:45 (EEST)

Ajutor - Cluj-Napoca[modificare sursă]

Salut! Un anonim sterge capitole intregi din articolul Cluj-Napoca. Deja am refacut articolul de doua ori; va rog pe Dvs. ca administrator sa opriti vandalismul. Multumesc! --Hkoala 24 mai 2006 22:04 (EEST)

Mo wiki[modificare sursă]

Danutz, nu stii cum se poate inchide mo wiki? S-a votat, s-a ajuns la un acord si totusi nu s-a intamplat nimic. -- Bonaparte talk 28 mai 2006 20:01 (EEST)

Codul Da Vinci[modificare sursă]

Wars, nu înțeleg modificările tale de la Codul lui Da Vinci (film). Aceasta este Wikipedia în română. Deci posterul promoțional trebuie să fie în română (dacă este diponibil), folosim Cinemagia în loc de IMDB pentru că este un sit în română (e chiar o autoritate oficială, vezi http://www.sonypictures.com/movies/davincicode/international/ ), sau cel mult în paralel (dar oricum http://romanian.imdb.com/title/tt0382625/ ). -- 3 iunie 2006 16:09 Danutz -- Danutz

 • În primul rând traducerea este clar incorectă, ceea ce denotă din partea celor care v-ați implicat în articolele corespunzătoare necunoașterea corectă a ambelor limbi. Faptul că românii au difuzat filmul sub titlul Codul lui da Vinci este irelevant. Nici cei care au făcut-o nu cunosc aceste două limbi corect.
  • The Da Vinci Code se traduce exact Codul Da Vinci.
  • The Da Vinci's Code sau The Code of Da Vinci s-ar fi tradus, desigur, Codul lui da Vinci.
 • Ceea ce spui în continuare, s-ar putea să fie corect, și deci s-ar putea să ai dreptate. De aceea nu am mai intervenit, exceptând fragranta și ridicola incorectitudine a traducerii. OK, nu ți-a plăcut, ai operat modificarea, eu nu am intervenit, este acceptabil, "What else do you need?"
 • Apropo de intervenții, ai avut curiozitatea de a studia puțin istoria redactării articolului ? Du-te la modificarea "frumosului" de la I.P.-ul 86.125.13.32, vezi 24 mai 2006 20:41 86.125.13.32, și ai să vezi motivul adevărat pentru care am intervenit, de fapt.

Al dumitale, D Wars 3 iunie 2006 22:31 (EEST)

Interviu[modificare sursă]

Da, Danutz tu esti un roman adevarat. Cu tine n-am avut probleme niciodata. Mi-au placut f. mult contributiile tale, esti serios si esti ardelean de-al nostru. http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Autointerviu#Wikipedi.C5.9Ftii.3F_Cine_sunt.3F -- Bonaparte talk 5 iunie 2006 15:51 (EEST)

Aldinele, cursivele și ghilimelele[modificare sursă]

M-am uitat ce reguli au la en.wp și în ce măsură sînt respectate. Se folosesc cursivele (peste aldine) la lucrările de dimensiuni mai mari (cărți, filme, albume de muzică, etc.) și ghilimelele la cele mai mici (episoade de film, poezii, cîntece, articole de ziar, etc.). Am luat la întîmplare vreo 10 articole și n-am găsit nici o excepție de la regulă.

en:Wikipedia:Manual of Style (titles)

Deci dacă aplicăm și noi aceleași reguli (n-am avut timp să mă uit și la alte Wikipedii), la Codul lui Da Vinci trebuie cursive. — AdiJapan  7 iunie 2006 07:01 (EEST)

Danutz tu ne sustii in procesul de eliminare a linkurilor catre MO:Wiki? -- Bonaparte talk 7 iunie 2006 17:51 (EEST)

Multumesc Danutz, suntem 3 deocamdata. E bine. Te felicit pentru contributiile tale si pe DE:Wikipedia. Am vazut cum te lupti. Felicitari! -- Bonaparte talk 7 iunie 2006 20:09 (EEST)

Wapedia și articolele de calitate[modificare sursă]

Danutz, te rog, explică-mi și mie care este problema cu Wapedia. De ce are nevoie de pagina articolelor de calitate în spațiul de nume al articolelor? Îmi cer scuze dacă am deranjat ceva prin mutarea paginii, dar și eu și Ronline am mai pus întrebarea asta și n-am primit nici un răspuns. Am considerat că nu mai e de actualitate.

Dacă tehnic asta e singura soluție (redirect nu merge?) atunci asta e, o lăsăm acolo. Dar cum se face că toate celelalte proiecte au pagina respectivă în spațiul Wikipedia?

Despre pagina principală: la toate proiectele Wikipedia, dacă scrii în bara de adrese o legătură de genul http://en.wikipedia.org/wiki/ (deci fără titlu) ajungi la pagina principală, care e pusă în spațiul articolelor. Nimeni nu are pagina principală în alt spațiu, deci nu văd nici un motiv să o mutăm noi. — AdiJapan  9 iunie 2006 19:19 (EEST)

Mersi frumos. Am copiat răspunsul tău și la Discuție:Articole de calitate ca să știe lumea de ce nu trebuie mutată pagina. Înțeleg că problema este caracterul : (două puncte) din adresă, nu?
Mulțumesc și pentru adresa simulatorului. Am avut însă surpriza (neplăcută) să observ că la pagina Mihai Eminescu se afișează poza... unui utilizator. Se pare că Wapedia nu ține cont de majuscule și minuscule în titlurile imaginilor. Am verificat și pe mobilul meu și tot Imagine:EMINESCU.JPG se afișează în loc de Imagine:Eminescu.jpg. Îl putem ruga pe Utilizator:EMINESCU să-și mute poza, dar s-ar putea să existe și alte probleme asemănătoare. Ar trebui făcut în așa fel încît Wapedia să nu mai amestestece minusculele și majusculele, decît eventual în funcția de căutare. — AdiJapan  10 iunie 2006 16:06 (EEST)
Deocamdată omul a trimis din nou poza cu alt titlu și am șters fișierul vechi, deci s-a rezolvat.
Cu schimbarea numelui de utilizator treaba nu e așa de simplă. A fost deja invitat să-și schimbe numele, dar se pare că pe el chiar așa îl cheamă, Mihai Eminescu. Ba chiar ar fi și rudă cu poetul.
Necazul este că avem în regulament două chestii care se bat cap în cap în anumite condiții: pe de o parte oamenii au voie să-și aleagă ca nume de utilizator numele real, iar pe de alta nu au voie să-și aleagă numele unei personalități.
Regula cu numele real este logică, n-o putem schimba. Dar regula cu alegerea numelui unei personalități este obscură. Am purtat mai multe discuții și nu poate să precizeze nimeni care e rațiunea ei. În plus există o mulțime de excepții, și nimeni nu pare să se opună. Ca urmare s-a discutat la Sfatul Bătrânilor și s-a renunțat la regula cu numele personalităților. Am aplicat schimbarea la Wikipedia:Cum mă înregistrez. — AdiJapan  17 iunie 2006 11:19 (EEST)

E bine că nu ți-e jenă să faci ce vrei tu din munca altuia. Ei bine, rămâi tu și cu enciclopedia! --Rebel 20 iunie 2006 22:30 (EEST)

Nodu ca Admin pe MO:Wikipedia[modificare sursă]

http://mo.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administrator Iara vine poponarul asta... -- Bonaparte talk 21 iunie 2006 10:58 (EEST)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Proposals_for_closing_projects#Closure_of_Moldovan_Wikipedia[modificare sursă]

http://meta.wikimedia.org/wiki/Proposals_for_closing_projects#Closure_of_Moldovan_Wikipedia Urgent! -- Bonaparte talk 22 iunie 2006 08:36 (EEST)

Echipe de fotbal[modificare sursă]

Dănuț, îți mulțumes pentru mesaj. Substantivarea unui adjectiv își are rostul doar când nu există un substantiv consacrat. Nu mă pricep la fotbal, dar atâta lucru știu că "naționala de fotbal" este echipa de fotbal a unui stat, care nici măcar nu trebuie să fie constituit dintr-o "națiune" - Ex. echipele Angliei, Scoției, dar și cea a Elveției. --Mihai Andrei 22 iunie 2006 16:40 (EEST)

PS. Este destul de neplăcut să văd că nu ai răbdare să cântărești argumentele. Dacă consideri că este corect să vorbești de "naționale" care nu sunt nici măcar naționale, ci echipe de fotbal toată ziua, treaba ta. Eu mi-am făcut datoria și ți-am atras atenția. --Mihai Andrei 22 iunie 2006 16:45 (EEST)
PPS. Substantivul consacrat este "echipă de fotbal". Cred în continuare că "naționala de fotbal" este un nonsens. --Mihai Andrei 22 iunie 2006 16:49 (EEST)
Varianta corectă mi se pare "Echipa de fotbal a ...", eventual "Echipa națională de fotbal a ...", deși în cazul Elveției ar cam trebui să fie atunci patru echipe, după cele patru națiuni care alcătuiesc statul respectiv: germani, francezi, italieni și retoromani, pe când în cazul variantei "Echipa de fotbal a Elveției" lucrurile ar fi mai simple și mai clare. --Mihai Andrei 22 iunie 2006 16:54 (EEST)

Logo de dimensiune mare[modificare sursă]

Salut. Doresc să creez un poster de dimensiune A4 (sau A3) asemănător cu un poster de la Wikipedia Islandeză. Problema este că nu am găsit nicăieri logo-ul Wikipediei Românești în format suficient de mare. La această adresă există variante PDF și PNG de calitate mare a logo-urilor câtorva Wikipedii, dar nici urmă de Wikipedia Românească. Eu aș vrea un logo PNG (excelent ar fi formatul SVG) al Wikipediei Românești de calitate suficient de mare astfel încât să se scaleze bine pe o pagină A4 (A3). Utilizator:AdiJapan mi-a sugerat să te întreb pe tine deoarece tu ai creat logo-ul Wikipediei Românești. Dacă nu-mi poți da o variantă vectorială (sau un PNG de dimensiune mare) al logo-ului, dă-mi te rog niște indicații despre modul prin care să realizez eu un logo vectorial (mă interesează în special fontul folosit pentru a scrie textele "WikipediA" și "Enciclopedia liberă"). Mulțumesc anticipat. -- Afita 3 iulie 2006 00:42 (EEST)

Request[modificare sursă]

Hello! I`ve got one request for you. I`m from Poland and I collect words in various languages. Now I`m looking for word "sugar" in other languages. I`ve got counterparts of word "sugar" in Japanese, Ahmaric, Thai, Georgian and Chinese, so can you write me what is "sugar" in Aromanian? I`ve got this word in 332 languages and dialects of many regions and countries in the world so it is very important for me! Thank you very much! Szoltys

Afișierul administratorilor[modificare sursă]

se găsește la adresa Wikipedia:Afișierul administratorilor. Toate cele bune, Mihai | D 7 iulie 2006 23:25 (EEST)

MediaWiki:Loginprompt[modificare sursă]

Salut Danutz;

Ce înțelegi tu prin "module cookie"? Cookie-urile nu sînt "module", sînt doar niște biete bucăți de informație. Am observat că ai reformulat mesajul de la MediaWiki:Loginprompt cu această formulare care nu-și are sensul. Iulian U. 21 iulie 2006 13:54 (EEST)

Salut din nou. "Microsoft România a apelat la specialiști în lingvistică când a creat versiunea în română". Ai o referință pentru această afirmație? Pentru că mi se pare foarte greu de crezut. Traduceri mai stîngace ca cele din Windows și din Office rar mi-a fost dat să văd. "Cancel" = "Revocare"; exprimări greoaie de genul "Pentru a se face X se efectuează clic pe Y". Iar dacă au avut specialiști în lingvistică, în mod clar n-au avut persoane care să le explice în mod corect acestor specialiști noțiuni tehnice, cum ar fi aceea de en:cookie.
Una peste alta, opinia mea, ca persoană tehnică, este că exprimarea "module cookie" este absolut greșită. Un modul este o componentă cu funcționalitate proprie. Un cookie nu e nici pe departe un modul; este dacă vrei un "bilețel" pe care sînt trecute cîteva informații, și pe care îl folosește serverul HTTP în diverse scopuri. Cum ți s-ar părea să auzi că un sac de cartofi e compus din mai multe "module cartof"? Ei, la fel de rizibil mi se pare și mie să aud vorbindu-se despre "module cookie".
Dacă tot nu te-am convins, putem deschide o dezbatere la Sfatul Bătrânilor. Altfel, într-o săptămînă voi înlocui peste tot "module cookie" cu "cookie-uri". Iulian U. 26 iulie 2006 21:55 (EEST)
OK, într-adevăr MS au avut și translatori, și specialiști lingviști. Dar asta nu schimbă faptul că "module cookie" e un nonsens, atunci cînd e vorba despre en:cookie. Cînd "specialiștii" comit asemenea monstruozități, am tot dreptul să mă îndoiesc de competența lor. Iulian U. 27 iulie 2006 02:54 (EEST)
Cookie-urile nu fac singure autentificarea și urmărirea userilor. Serverele web fac asta, folosindu-se de informațiile scrise în cookie-uri. Serverele web conțin, dacă vrei, "module cookie", care interpretează ceea ce scrie în cookie-uri și fac ceea ce trebuie cu ele. Cookie-urile singure nu fac mare lucru, sînt doar un text de forma nume=valoare. Iulian U. 6 august 2006 21:39 (EEST)

Approval Thijs!bot[modificare sursă]

Hello, on Wikipedia:Bot/Cereri de aprobare I found support for my bot Thijs!bot. The request has been there for almost a week, and I got three approvals. I suppose this is enough? Could you please activate its bot flag? Thanks! Thijs! 3 august 2006 22:21 (EEST)

MediaWiki:Sitenotice[modificare sursă]

Textul de la MediaWiki:Sitenotice trebuia modificat la urmă, cînd toate celelalte pregătiri erau terminate.

În altă ordine de idei felicitări pentru versiunea propusă. Să vedem ce zic și ceilalți. — AdiJapan  19 august 2006 17:59 (EEST)

Nu, chestia cu mo.wp nu mai e de actualitate. Mă referam la faptul că atunci cînd am observat eu noul sitenotice pagina de sondaje spunea că nu există sondaje în curs (nici în pregătire), iar pagina de discuții despre sondaj era încă goală. Mai întîi trebuiau rezolvate astea. Legătură roșie în sitenotice n-am mai văzut pînă azi. — AdiJapan  19 august 2006 18:06 (EEST)

Pagina principală[modificare sursă]

Mă bucur că te ocupi de pagina principală, pentru că aveam nevoie mare de o schimbare a imaginii. Ce ai realizat deja este foarte frumos și se vede că ai muncit cu grijă. Eu am venit de fapt cu câteva propuneri și nu am știut exact unde să le scriu. Pe viitor dacă mai îmi vin ceva idei le voi scrie la rubrica de opinii. Spor la treaba in continuare și salutări, --Emily | 21 august 2006 15:28 (EEST)

Propunere pagina principală[modificare sursă]

Danutz, acum ceva timp am făcut o propunere în legătură cu pagina principală, pe care nu știu dacă ai observat-o. Aș dori să știu dacă te-ar interesa să o implementezi în propunerea ta pentru sondaj, și dacă nu, de ce. Mulțumesc.--Strainu 21 august 2006 15:33 (EEST)

Bucureșteni[modificare sursă]

Logica de la Wikipedia:Wikipedist era să punem hărțile în ordinea scalei. După ce ai mutat Bucureștiul la sfîrșit care e logica? Nu cred că e cazul să fim hipercorecți. De altfel realitatea este că în București sînt cei mai mulți dintre contribuitorii noștri. — AdiJapan  24 august 2006 07:12 (EEST)

Pagina Principala[modificare sursă]

Aici scrie urmatorul lucru:

Fiecare votant va avea voie să voteze pentru câte variante consideră a fi potrivite pentru a deveni pagina principală (dar nu și contra celor care nu le consideră potrivite). În același timp poate să voteze contra unei sau mai multor variante care i se pare nepotrivită.

Te-as ruga sa faci textul mai clar. Pana la urma avem sau n-avem voie sa votam contra, iar daca nu, de ce nu? --Danielsavoiu 2 septembrie 2006 11:44 (EEST)


Solicitare[modificare sursă]

La varianta propusă pentru "Pagina principală" dând clic pe categorii ne apare la Știință cu subcategorii "Biologia", "Ecologia", "Medicina". Ecologia este o ramură a biologiei (lucru necontestat, adică nimeni nu susține că este o știință care nu are nimic comun cu biologia). Totuși în aceast chenar ar parea că este un lucru complect distinc cum ar fi de exemplu chimia față de biologie, sau filozolia față de biologie). Solicitarea mea este dacă se poate să fiu și eu lămurit de ce apare cele trei si nu doar biolgia singură. --Jean 2 septembrie 2006 23:31 (EEST)

Drepturi de administrator[modificare sursă]

Salut. A trecut data de votare a drepturilor de administrator pentru Mihai Andrei, iar rezultatul votului a fost unul pozitiv. Așteptăm ca un birocrat să-i însușească drepturile de administrator. --Rebel 3 septembrie 2006 20:31 (EEST)

dan

Discuţie

:

Ok, realizat. // 3 septembrie 2006 21:35 (EEST)

Cluj-Napoca[modificare sursă]

La Imagini din Cluj-Napoca, de fapt m-am gandit sa organizez in diverse sectiuni, gen muzee, biserici, etc. O sa le trec la commons. Roamata mesaj 5 septembrie 2006 20:47 (EEST)

CA Wikimedia Inc.[modificare sursă]

Citește aici! -Mihai | D 8 septembrie 2006 16:42 (EEST)

Apel[modificare sursă]

Salut!Fac apel la fiecare din voi să-mi dați o mână de ajutor la categorizarea Paginilor necategorizate. Am ajuns de la 904 la 523 și nu mai trebuie foarte mult. Însă am obosit de unul singur. Mi se pare important să ne categorizăm măcar toate paginile. Acestea stau pierdute în spațiu, cine știe dacă cineva le-a găsit vreodată. Măcar dacă se găsesc într-o categorie, fie ea și amplă, mai au o șansă să fie găsite. Nu le putem lăsa așa, pt.că asta presupune că e muncă inutilă. Și sunt convins că lumea se așteaptă de la noi să le facem. Cât despre structura categoriilor nici nu vreau să mă gândesc...este o dezordine de nedescris....

Dar nu numai atât. Cred că de chestiile tehnice, coordonate "din spate" nu se ocupă nimeni, nici măcar un utilizator mai expert, pentru că nu o consideră o atribuție să intervină acolo unde crede că alți "mai sus" sunt responsabili să o facă, nu? (aia ar trebui să fim noi). Trebuie neapărat să ne găsim timp să ne ocupăm de ordinea pe Wiki pt.că dacă n-o facem noi n-o face nimeni în locul nostru. Cred că știți bine cât de haos e. Propun să facem ce v-am rugat eu după care fiecare să vină pe rând cu o idee sau să facem o listă de priorități ale administratorilor și să ne ținem de ea, punct cu punct. Știu că nu putem să obligăm pe nimeni să facă ceva ce nu vrea, dar asta nu ne scuză pe noi, ca administratori, de responsabilități. Și mai ales nu ajută deloc la scopul comun. Trebuie neapărat să ne coordonăm puțin, să renunțăm la unele chestii personale și să acționăm mai eficient, în echipă. --Radufan 11 septembrie 2006 19:03 (EEST)

Arhivă[modificare sursă]

Sper să nu mi-o iei în nume de rău, dar ți-aș sugera să arhivezi pagina asta, e cumplit de lungă... Cele bune. Dmaftei 12 septembrie 2006 23:47 (EEST)

Cars[modificare sursă]

Felicitări pentru articolul Mașini (film)! — AdiJapan  16 septembrie 2006 16:19 (EEST)

Pagina principala[modificare sursă]

Am vazut ca ai bagat jos iconurile acelea pentru info, contact etc. Din cauza contrastului cu textul colorat in fundal, acele iconuri nu se vad mai deloc. Ai putea sa modifici luminozitatea / nivelul gamma la ele?--Alex:D 18 septembrie 2006 00:41 (EEST)

Inițiativă de curățenie[modificare sursă]

Salut! Am pornit în mod neoficial, o mică "campanie de curățenie" pe Wikipedia, pornind de la Proiectul de sortare a cioturilor. Dacă dorești să dai o mână de ajutor ești binevenit să te înscrii la: Wikipedia:Sortarea cioturilor/Curățenie. Mersi! --Radufan 19 septembrie 2006 03:33 (EEST)

Hello[modificare sursă]

Danutz I saw the discussion going on on the page for changing the Title and code, I too agree that the double code 'roa' which actually denotes a language in the Eastern Romance language family is highly unnecessary as 'rup' is the only code for a language (no other language has this code). Also I think that people should be informed that the Crushuva dialect which I use, was accepted at a meeting as the official dialect of Aromanian, and this meeting was held in Sofia, in the organization of the SEEMO (South Eastern European Media Organization) on the Aromanian language media conference. Secretary Oliver Vujovic, clearly pointed this out in his report after the conference. Eeamoscopolecrushuva 22:16, 19 September 2006 (UTC) I'd also like to ask you if you can help me with the Template:Current I can't seem to put a border. Thanks.Eeamoscopolecrushuva 20 septembrie 2006 12:23 (EEST)

Only needed a little correction[modificare sursă]

Thank you very much for what you did. It only needed a little correction so that the statement is gramatically correct. Otherwise, very good work! Eeamoscopolecrushuva 20 septembrie 2006 16:57 (EEST)

nicio vs nici o[modificare sursă]

Domnule, trebuie să-mi cer scuze că acum câtăva vreme ți-am schimbat un nicio în nici o, dar de-abia acum am aflat că avem un DOOM nou, și că nicio este o variantă corectă. Dmaftei 21 septembrie 2006 23:26 (EEST)

Îmi vei permite...[modificare sursă]

Îmi vei permite să clarific câteva lucruri. În primul rând, nu am presupus nici un moment că tu ai fi un sockpuppet al lui Bonaparte, ci că Bonaparte și-ar fi creat un sockpuppet cu același nume. Motivul pentru care cred asta este, pur și simplu, faptul că un individ care în mod evident era un sockpuppet al lui Bonaparte a aparut să susțină o variantă de pagină pe care eu (și nu doar eu) o resping.

De ce respinge Dahn pagina? Poate că asta nu te interesează de loc, în final, de vreme ce eu "trebuie să știu anumite lucruri din anumite motive". Pentru că, totuși, presupun că îmi acorzi oportunitatea să mă explic, îmi clarific motivul aici: alăturarea unui criteriu subiectiv (de limbă) într-un "template" care include trei feluri de organizare și afiliere politică având aproape nimic în comun (Liga Latină?!! Voievodina?!) în afară de impresia cuiva că ar trebui să aibă ceva în comun este, to put it mildly, nefericită. Asta cu atât mai mult cu cât există noțiunea de "limbă moldovenească" - stupidă sau nu (și mi-ai face un serviciu dacă te-ai preocupa suficient ca să vezi că nu am făcut niciodată nici un secret din faptul că eu, ca argument personal, exprimând convingerile mele, o consider stupidă). Dacă tu crezi că poți face abstracție de NPOV, cu atât mai mult cu cât template-ul contrazicea informația din corpul articolului, e treaba ta.

Invocarea de către tine a precedentului de pe ro:wiki m-ar lăsa rece în alte condiții (de vreme ce ro:wiki va fi, pentru mult, mult timp, sub oricare din standardele cerute de en:wiki), dar de data asta îmi servește pentru a ilustra perfect unul din motivele principale (le-ai pus în discuție) pentru care nu editez și nu voi edita pe ro:wiki: pe ro:wiki nu există nici măcar un vag demers către neutralitate în probleme de genul ăsta (și reacții ca a ta îmi indică faptul că o intervenție în sprijinul neutralității ar fi ratată din fașă). Dahn

Ce probează link-urile la care mă trimiți, Danutz, dacă nu exact ce îți spuneam? Dacă nu exact un POV mai mult sau mai puțin grosolan? Pe lângă ele, avem Istoria "limbii moldovenești", care, ce elocvent, are o porțiune din titlu în ghilimele... Din nou, poate că avem exact aceeași opinie (nu dau nici un fel de credit unor mizerii care au apărut despre mine mai jos în pagina asta), dar cred că știi și tu foarte bine ce înseamnă NPOV dincolo de asta... Dacă mă înșel, înseamnă că discuția asta nu are chiar nici un rost.
Nu te-am vazut sa recunosti faptul ca Moldovenii sunt Romani. -- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:10 (EEST)
Template-ul pe care îl susții este un sofism. Mă simt destul de ciudat să văd că explicația pe care mi-ai dat-o cu privire la el pornește doar de la presupunera că eu nu aș fi știut despre ce e vorba (și crede-mă, la o "cauză" atât de fluturată în ultimii 20 de ani, e cam greu să nu am măcar o idee vagă). Răspunsul meu vine tocmai pentru că știu.
Nu stii nimic -- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:10 (EEST)
1. Template-ul amestecă trei criterii diferite de "oficializare a limbii", dintre care unul nici nu este, de fapt, real (cazul Moldovei, care nu are limba de stat româna); doar două exemple reunesc unul din criteriile predefinite (Moldova și România sunt, într-adevăr, state; Voievodina e singra regiune; UL e singuara organizație), dar numai unul are limbă oficială româna - deci, template-ul e inutil (nu cuprinde o varietate menționabilă) și axat pe impresia cuiva despre ce limbă se vorbește în Moldova;
Ai uitat sa spui ca limba vorbita in Moldova e limba romana. -- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:10 (EEST)
2. Moldova, așa cum am spus, nu are româna ca limbă oficială - deci, indiferent de concluziile tale și ale altor wikipedieni români (în mare parte, sunt și concluziile mele), template-ul nu are vreun motiv rațional să o includă, ci doar unul empiric, "sufletesc" (concluziile empirice nu au ce căuta pe wikipedia);
Limba romana este cea vorbita in Moldova, nu e ceva sufletesec e ceva foarte rational, daca ai alte dovezi ca nu e asa de ce nu-mi demonstrezi? -- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:10 (EEST)
3. "Uniunea Latină" are româna ca limbă oficială în registrul în care româna va fi limbă oficială în Uniunea Europeană (paradoxal, spre deosebire de Uniunea Latină, acolo va fi și limbă de lucru... o s-o incluzi și pe ea acolo? de altfel, vei include toate organizațiile care folosesc româna într-un registru la fel de vag ca UL sau la fel de concret ca UE? vei include, deci, și Clubul Steaua, Tribunalul București, ONU, sau Asociația Românilor Irlandezi?);
Comparatie irelevanta...-- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:10 (EEST)
4. Template-ul nu are echivalent, și nici nu răspunde vreunei necesități, în nici o altă cultură/limbă; a fost creat cu scopul de a impune o viziune politică într-o polemică deschisă; 5. În legătură cu punctul 2: template-ul o fi mergând pe pagini românești, unde nu există decât un punct de vedere "consacrat", dar induce POV instantaneu pe o pagină ca en:Moldova, unde, în ciuda faptului că formula din corpul textului a căutat un compromis și un cadru nepărtinitor, mai ales în ceea ce privește chestiunea limbii, în ciuda faptului că toate punctele de vedere sunt incluse, vine un template care trage o concluzie "seacă" (și care se dorește inatacabilă). Dahn
Exista un singur adevar: cel spus de Danutz si de mine. In rest tu esti un anti-roman. Esti genul de minoritate ratata..ca sa nu ma refer mai mult la tine.. ratatule!!-- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:10 (EEST)


Danutz, nu cred că atacul tău la persoană (al doilea la rând pe pagina mea de talk) are vreo justificare coerentă. În final, nu te pot împiedica să-ți construiești asemenea castele de nisip, care să îți permită să dezvolți teorii jignitoare despre oamenii cu care nu ești de acord. Este uimitor că mesajul tău recunoaște, implicit, faptul că template-ul e motivat subiectiv ("mult mai oficial" - de parcă scopul unui wikipedist este să fie subversiv...). Înțelege, te rog, că avem exact aceeași opinie în raport cu limba moldovenească, dar că opinia este doar atât - o opinie. Nu ți-am cerut să accepți punctele de vedere bizare ale moldoveniștilor, și am sancționat mereu "certitudini" scoase dintr-un POV moldovenist, dar nu cred că oricare dintre noi își poate permite să impună o viziune definitivă într-o dispută deschisă (oricâți dintre noi își vor fi imaginând disputa ca imorală sau hipercalorică sau dumnezeu-știe-mai-ce). Dahn
Meriti mai mult jogodie ratata, mai esti si perfid sa spui ca ai aceeasi parare dar nu ai curajul sa sustii pe EN:Wiki... lasule si perfidule, minoritate ratata cu probleme de acceptare!!!-- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 16:13 (EEST)

Ba Bonaparte, te crezi in curtea scolii? daca nu esti de acord cu cineva il injuri? E absolut normal sa-ti tii parerile de-o parte cand scrii ceva oficial. Fa-ti BonapartePedia si publica-ti toate ofurile in legatura cu pamanturile stramutate sau cu chestii de genul asta daca nu te poti abtine(si ai impresia ca trebuie neaparat (!) sa scrii subiectiv si sa bagi pe gat tuturor punctul tau de vedere). Si ti se pare un act de mare curaj sa militezi din spatele tastaturii pentru excluderea termenului de limba moldoveneasca? Nu e treaba ta sa decizi asta si, atata timp cat exista si e folosit de catre republica moldova pentru a desemna limba oficiala, e obligatoriu sa-l folosesti. Si daca ti se pare ca ce a scris Dahn denota anti-romanism atunci, in acelasi fel ar trebui sa-ti fie ca un pumnal in inima ca ti-ai ales nicku "Bonaparte" si nu "Iorga". (dar daca iti place ideea, poti sa-ti faci un user nou cu numele asta. n-o sa ma simt furat. nu te speria! n-am zis ca-l dau pe iorga gratis... doar nickul. ) Si totusi e uimitor cum nu poti sa intelegi cand cineva-ti vorbeste clar. Astept injuraturile tale. Pa pa, Cristi

Draga Danutz, fii convins ca Dan (Dan Anton Dima) darama tot ce e romanesc pe EN Wiki. E un anti-roman. Doar sa vezi ce atitudini anti-romanesti are, mai ales pe pagina Moldovei. Pentru el Moldovenii nu sunt romani si cu asta am explicat totul. -- Bonaparte talk 24 septembrie 2006 09:01 (EEST)

Limba română /en wiki[modificare sursă]

Eu am scos formatul deoarece el îmi pare foarte bizar și nu văd cum poate fi folositor. El este foarte greu de înțeles, consistând dintr-o combinație de state suverane, teritorii autonome, și organizații internaționale. Informația poate și e corectă (deși e probabil incompletă), însă e oare necesar să adăugăm un panou de acest tip la fiecare pagină? TSO1D 24 septembrie 2006 17:18 (EEST)

Foarte rau ai facut. Te-ai aliat cu un anti-roman si nu ai nici o scuza. Ce esti moldovean sau roman? daca esti moldovean ce cauti aici si ce limba vorbesti? Scuze, nu vreau sa te jignesc mai ales ca stiu ce eforturi ai facut si faci si pe MO:Wiki, dar nu te mai alia cu cei anti-romani. --168.167.253.97 24 septembrie 2006 17:52 (EEST)
Danutz ma poti debloca? --168.167.253.97 24 septembrie 2006 17:52 (EEST)


Vezi ce a scris si pe pagina lui AdiJapan in engleza. of Dan asta...--168.167.253.97 24 septembrie 2006 17:59 (EEST)


Danutz, te rog pe tine sau Adi sa-mi blocati contul pe 3 luni. Peste 3 luni o sa vin inapoi. Bonaparte. --217.144.192.8 24 septembrie 2006 18:27 (EEST)


Să fiu sincer, eu nu am sentimente puternice la adresa formatului, cel puțin informația conținută în el e corectă, pur și simplu mi-a părut straniu la prima vedere. Dar totuși, ești tu sigur că Uniunea Latină e unica organizație importantă de nivel internațional unde româna are statut de limbă oficială?

Și tu Bonaparte, las-o mai moale cu naționalismul tău agresiv, dacă nu ești de acord cu cineva, prezintă argumente logice, însă nu începe cu acuzațiile tale de anti-românism (mai ales că românii adevărați utilizează diacritice :) ). TSO1D 24 septembrie 2006 18:37 (EEST)

Semnalare[modificare sursă]

Articolul despre Florin Ghioca din cadrul Wikipedia este postat de insusi Florin Ghioca, cel care, sub o pretinsa neutralitate, ofera informatii false despre propria-i persoana. Este un principiu de viata al utilizatorului mai sus mentionat, o impostura care stirbeste credibilitatea Wikipedia.

No action these days[modificare sursă]

Unfortunately, I cannot see an answer to the change of the name of the Aromanian language. Perhaps you should try the other method you mentioned with bugzilla, if you can. All the best Eeamoscopolecrushuva 28 septembrie 2006 23:05 (EEST)

Aeroportul Cluj Napoca.gif[modificare sursă]

Încercăm să îi convingem pe utilizatori să respecte regulamentul privind imaginile, dar nu merge dacă nici administratorii n-o fac. Vezi Imagine:Aeroportul Cluj Napoca.gif. — AdiJapan  13 octombrie 2006 05:11 (EEST)

Imagine aeroport Cluj[modificare sursă]

Dan, te rog sa clarifici situatia cu imaginea Imagine:Aeroportul Cluj Napoca.gif, pentru a nu fi stearsa. Tks--Roamata mesaj 13 octombrie 2006 07:23 (EEST)

ro.wininews[modificare sursă]

Hello! Can you (or someone else) see, correct or delate:

And please patrol n:Special:Recentchanges !

Someone made a mistake the encyclopaedia from news service.

If you no sysp on ro.wn please talk me who is or set me sysop status, I have a experience on pl.wn. Thanks, and please send the answer back into my polish wikinews talk page. --Krzysiu Jarzyna 21 octombrie 2006 16:09 (EEST)

Vandalism on Aromanian Wiki[modificare sursă]

Hello Danutz, I'd like to ask you to make a prohibition of editing the Prota Frandza in the Aromanian wikipedia, as one person (only with IP) does vandalism there. Can we do that? Thank you in advance, Eeamoscopolecrushuva 25 octombrie 2006 10:38 (EEST)

Anti-romanii[modificare sursă]

Danutz draga http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Categories_for_deletion/Log/2006_October_30&diff=84723521&oldid=84713192#Category:Romanian-speaking_nations ei ataca templatul tau...-- Bonaparte talk 31 octombrie 2006 17:52 (EET)

Trebuia să te aștepți de la Dahn, el este un anti-român. Îl cheamă Dan Anton Dima, poți să-l găsesti pe net. Bonaparte

GRESELI GROSOLANE[modificare sursă]

DRAGA WIKIPEDIA AVETI O PAGINA LA SPORT DESPRE SANDA TOMA,O EROARE TOTALA,MAI INFORMATI-VA SANDA TOMA ESTE NUMELE A DOUA SPORTIVE DIN DOUA SPORTURI DIFERITE 1)canotaj academic(SANDA TOMA,ELISABETA LIPA ETC) 2)caiac-canoe (IVAN PATZAIKIN,VASILE DIBA ETC) SANDA TOMA URICHIANU-canotaj academic N1956 CAMPIOANA OLIMPICA 2ORI CAMPIOANA MONDIALA SPORTIVA NEINVINSA INTR-O COMPETITIE SPORTIVA AMBASADOR DE ONOARE A SPORTULUI ROMANESC CONF.UNIV.DR LA UNIVERSITATEA ECOLOGICA BUCURESTI,FACULTAETA DE ED.FIZICA SI SPORT AUTOR A NUMEROAE MANUALE DE SPECIALITATE


sanda toma-caiac,canoe n 1970 medaliata la campionate euripene,nationale si atat.

ar trebui sa cereti scuze d-nei SANDA TOMA URICHIANU pentru eroarea facuta si jignirea de confuzii datorate lipsei de profesionalism.

echipa olimpica romana.

greseli grosolane[modificare sursă]

GRESELI GROSOLANE DRAGA WIKIPEDIA AVETI O PAGINA LA SPORT DESPRE SANDA TOMA,O EROARE TOTALA,MAI INFORMATI-VA SANDA TOMA ESTE NUMELE A DOUA SPORTIVE DIN DOUA SPORTURI DIFERITE 1)canotaj academic(SANDA TOMA,ELISABETA LIPA ETC) 2)caiac-canoe (IVAN PATZAIKIN,VASILE DIBA ETC) SANDA TOMA URICHIANU-canotaj academic N1956 CAMPIOANA OLIMPICA 2ORI CAMPIOANA MONDIALA SPORTIVA NEINVINSA INTR-O COMPETITIE SPORTIVA AMBASADOR DE ONOARE A SPORTULUI ROMANESC CONF.UNIV.DR LA UNIVERSITATEA ECOLOGICA BUCURESTI,FACULTAETA DE ED.FIZICA SI SPORT AUTOR A NUMEROAE MANUALE DE SPECIALITATE


sanda toma-caiac,canoe n 1970 medaliata la campionate euripene,nationale si atat.

ar trebui sa cereti scuze d-nei SANDA TOMA URICHIANU pentru eroarea facuta si jignirea de confuzii datorate lipsei de profesionalism.

echipa olimpica romana.

Adus de la "http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C5%A3ie_Utilizator:Danutz"

Hello![modificare sursă]

Hi, Danutz!

I know you are one of the founders of the Aromanian Wikipedia. I want to inform you that user Eeamoscopolecrushuva (Constadina) is POV-ing whole the aromanian Wiki. It's a mess - she says that Macedonian language in Aromanian is "Vurgareashce". Also, she reverts "Republica Machedonia" to "FYROM" . Please, intervene if you are an admin there. I hope we can find a reasonable solution to Eeamoscopolecrushuva's POV. Thanks in advance, Aromanikka.

Link-uri Transnistria[modificare sursă]

Salut Danutz,

a un moment dat, prin aprilie, ai sters link-urile referitor la site-urile organizatiilor din Transnistria si la cele care se refera la conflictul transnistrean [9]. Nu era mentionata nici cel putin o explicatie scurta. Ai putea oare sa explici, te rog, de ce ai facut-o? Multumesc --Ispitescu 15 noiembrie 2006 12:51 (EET)

Re: nae leonard[modificare sursă]

buna dimineata scuzele mele ca deranjez, insa am vazut ca nu exista detalii despre nae leonard, supranumit "printul operetei romanesti". am gasit eu asa ceva, am completat, insa cum nu ma pricep, nu prea am timp si nici nu sint inregistrat, nu am folosit formatul standard, etc. daca intereseaza subiectul, ok. daca nu, nici o problema. multumiri pentru atentie, un ziarist din cluj.


Poza[modificare sursă]

Asi vrea sa copiez poza mormintului lui Vlad Tepes pt. wikipedia maghiara, dar nu are licenta. Am vazut ca tu ai pus sus poza, te a-si ruga sa pui licenta. Multumesc--Dorotheos 9 decembrie 2006 13:00 (EET)

Re: Mo[modificare sursă]

E delicata situatia. Te rog sa imi pui linkurile spre paginile care imi dau dreptul sa revin la respectiva pagina. Pentru ca altfel ar putea aparea probleme din partea comunitatii si sa am ce sa le spun. Dupa ce am linkurile fac in no time. :d Nu te supara, te rog. Oricum sunt bombardat si la meta cu mesaje despre mo. -Mihai | D 11 decembrie 2006 22:18 (EET) Sa stii ca imi amintesc acum. Am mai avut o cearta buna cu Yann pe tema Wikipedia Moldoveneasca acum ceva timp. Sper sa nu se repete pentru ca suntem in perioada de confirmare a stewarzilor si eu nu am fost prea activ in ultima vreme :-( -Mihai | D 12 decembrie 2006 23:28 (EET)

Încerc să creez o pagină[modificare sursă]

Vreau să creez o pagină. Acordați-mi puțin timp. Nu știu să transform un document din word în pdf. te rog, ajutor

Wikimedia Foundation[modificare sursă]

Dan, ai putea să treci din nou prin textul de la [10] și să corectezi greșelile? A devenit o pagină foarte vizitată și dacă tot cerem bani măcar s-o facem corect gramatical. Mă refer la:

 • viitorul Wikipediei și a → al
 • celelaltor → celorlalte
 • obiectuvului → obiectivului

și la întorsăturile de frază specific engleze. — AdiJapan  19 decembrie 2006 03:03 (EET)

Hecho. --Danutz 19 decembrie 2006 23:15 (EET)
Hecho = ?
Vezi că forma de genitiv a lui celelalte este celorlalte: [11]. — AdiJapan  20 decembrie 2006 02:32 (EET)

Sărbători Fericite![modificare sursă]

Îți doresc Sărbători Fericite și ca acest sfârșit de an să te găsească alături de cei dragi. Totodată îmi pare bine că în 2006 am avut ocazia să colaborez alături de tine la ceea ce este Wikipedia. roamata
Crăciun Fericit și un An Nou plin de bucurii!


Premiu[modificare sursă]

Felicitări, ai primit un premiu special cu ocazia Premiilor Wikipediei Române 2006. -- Orioane -msg- 27 decembrie 2006 12:09 (EET)


Utilizator:Bonaparte/Sarbatori fericite


Draga danutz, nu stiu sincer ce se mai poate face. Oricum e mult mai bine decat a fost, vezi ce inseamna insistenta? Ti-am raspuns partial si pe pagina mea.-- Bonaparte talk 27 decembrie 2006 15:39 (EET)


Danutz fa cumva daca poti sa fie asa rosu ca si aici-- Bonaparte talk 27 decembrie 2006 16:52 (EET)

multumesc frumos[modificare sursă]

Text de titlu[modificare sursă]

Comunicat de presa[modificare sursă]

Salut! Am vazut ca ai trimis comunicatul de presa, ceea ce e super, numaic a noi ne-am chinuit sa scoatem un mesaj dupa care pe la ora 3 jumate, dat fiind ca nu misca nimic si ziua trecea, am trimis si eu mesajul la mai multe agentii, ziare si tv de pe lista respectiva (nu toate). Pe urma ne-am chinuit cu un raspuns de la NewsIn pt.un reporter care m-a contactat. Acuma nu stiu cum sta treaba, insa nu stiu ce sa cred, tu ce zici?--Radufan 5 ianuarie 2007 18:54 (EET)

Toată discuția a avut loc la pagina Discuție Wikipedia:Cafenea/Promovare. Până la urmăa ieșit bine, însă a ieșit la iveală carența în organizare și coordonare. Nimeni n-a știut ce să facă și când. Gutza nu există, nimeni nu-i poate lua locul, e cam haotic. Noi administratorii comunicăm prea puțin între noi. Sper numai să nu ne fi făcut de râs cu două comunicate, unele peste altele. Plus că se impunea ca mesajul să fie trimis de la o adresă oficială. Eu am trimis de pe gmail, tu de pe yahoo, ambele riscă mult să fie blocate de filtrele spam.--Radufan 5 ianuarie 2007 19:14 (EET)

Navigatie[modificare sursă]

Ok, scuză-mă. Flag of Poland.svgFlag of Romania.svg Remigiu scrie-mi 6 ianuarie 2007 23:21 (EET)

Limba aromână[modificare sursă]

La mulți ani! Dezvoltând articolul, la Vorbitori am văzut "Bulgaria: 4.770 (2000, WCD). Nu știu ce e WCD. Ai putea să-mi comunici, ca să pun o notă? Numai bine! Iubitor de limbi 7 ianuarie 2007 09:44 (EET)


Mulțumesc pentru sugestie. Apropo de "Trebuia înainte să-mi spui despre ce articol e vorba": n-ai văzut titlul mesajului meu. Iubitor de limbi 10 ianuarie 2007 12:49 (EET)


Flag of Romania.svg WikiProiect România[modificare sursă]

Salut! După cum probabil ai observat deja, la Wikipedia românească, subiectele legate de România nu au o acoperire prea bună, existând mari lacune și o adevărată miriadă de articole de calitate foarte slabă. Este plauzibil să presupunem că tocmai aceste articole ne diferențiază de celelalte wikipedii și, acoperindu-le cu succes, putem avea un avantaj în plus față de oferta magnetică a wikipediilor în limbile engleză, germană, franceză. Putem să acoperim majoritatea publicului nostru target, vorbitor de limba română, să ne specializăm în subiectele în care nimeni nu poate fi mai bun ca noi. Mai mult, este ușor de observat că fiecare Wikipedie se modelează în jurul propriului areal cultural, ceea ce este un comportament firesc și absolut legitim. Am convingerea că, Wikipedia în limba română trebuie să fie mai întâi o enciclopedie românească dacă vrea să fie luată în serios. Ca atare, mi s-a părut momentul potrivit să pornesc Wikiproiectul România, cu intenția de a organiza, amplia și îmbunătăți considerabil subiectele legate de România. Însă pentru a avea succes, este nevoie de participarea atentă a wikipediștilor experimentați, și nu numai. Pe această cale te invit să participi și tu la proiect, în proprii termeni tăi termeni. Dacă ai nedumeriri sau propuneri, îți stau la dispoziție. Mersi și te aștept la Wikiproiect România!--Radufan 17 ianuarie 2007 17:57 (EET)

Răspândirea limbii române[modificare sursă]

Ai uitat Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care este parte a Uniunea Europeană. --Mihai | D 17 ianuarie 2007 18:53 (EET)

Retrocedari terenuri[modificare sursă]

Solicit ajutor pentru retrocedarea unor terenuri in com. Floresti , jud. Cluj . In baza Legi 247/2005 , am fost propusi pentru despagubire la Fondul Proprietatea , in mod eronat , deoarece terenurile sunt libere . Va rog , pentru sugestii - ajutor , trimite-ti mesaj la moldo1771@yahoo.com . p.s.Valoarea de piata a terenurilor este 1.700.000 ron !!!

Dan


Imagine:Palatul Banffy.jpg[modificare sursă]

Te rog să revezi imaginea Imagine:Palatul Banffy.jpg și să adaugi informațiile lipsă despre ea (sursă, etc).--R O A M A T A 2007 mesaj 25 ianuarie 2007 16:12 (EET)

Logică, ordine și puțin respect[modificare sursă]

Danutz, poți să-mi spui după ce logică aranjezi hărțile în ordinea țară - continent - planetă - ... oraș? Ai mai făcut o dată modificarea asta și ai omis să-mi dai un argument valid. Cred că am muncit destul de mult la pagina aceea, inclusiv la desenarea hărților, ca să merit măcar o explicație. Logica mea este că Wikipedia aceasta e a vorbitorilor de limba română, oriunde ar fi ei, și nu poți da prioritate nici unuia, deci nu poți ordona hărțile după nivelul de „românitate” -- un român din Paris care contribuie la Wikipedia cîteva ore pe zi nu e mai puțin român decît unul din Ploiești care stă aici 5 minute și vandalizează tot atîtea pagini. Ca să nu superi pe nimeni trebuie să pui informația într-o ordine obiectivă, nepărtinitoare. De exemplu în listele de nume se preferă ordinea alfabetică. La hărți nu văd ce alt criteriu ai putea alege decît cel al scalei. De altfel în cazul acesta particular ordinea scalei este și naturală: utilizatorii care nu pot fi trecuți pe o hartă cu zoom mare se trec pe una cu zoom mai mic, cu singura condiție ca hărțile să fie așezate în ordinea zoomului.

Aștept o explicație rațională. — AdiJapan  30 ianuarie 2007 19:35 (EET)

Rostul paginii este să vorbească despre contribuitorii la ro.wp. În particular secțiunea „Cartografic” vrea să ne spună unde se află wikipediștii. Deci nu se pune problema de reprezentativitate, iar prin ordinea hărților nu se stabilește nici o ierarhie. Avem mai multe hărți în loc de una pentru un singur motiv: nu pot fi puși toți utilizatorii pe o singură hartă. Atît.
Harta cu Bucureștiul a apărut -- la fel ca și celelalte hărți -- nu dintr-un moft, ci din necesitate: pe harta României punctul pentru București are atît de mulți utilizatori încît nu ai timp să-i citești pe toți în cele cîteva secunde cît se afișează (în IE), iar în alte browsere (Firefox) se afișează numai cîțiva dintre utilizatorii respectivi.
Personal mă flatează că vrei să pui harta României prima, pentru că am desenat-o eu, cu multă trudă, dar ordinea pe care o propui nu e logică. În schimb aș fi de acord să punem hărțile în ordinea inversă a scalei: mai întîi globul, apoi Europa, România + Moldova și la urmă orașele. Iar la orașe am putea adăuga și Timișoara, Cluj, Brașov și altele cu mulți utilizatori, pentru ca și ei să poată fi văzuți comod.
Adevărul gol-goluț este că toată pagina aceea este de fapt un moft, fără altă utilitate decît să-i facă pe utilizatori să simtă că fac parte dintr-o colectivitate, lucru care oricum se întîmplă pe alte căi. Deci gîlceava noastră face mai mult rău decît bine. Dacă vrei, te las pe tine să te ocupi în continuare de pagină, și așa tu ai început-o. — AdiJapan  31 ianuarie 2007 04:26 (EET)
Excelent. Mulțumesc pentru idee, nu știam că și alții au asemenea hărți. Am să iau exemplul Wikipediilor în germană, suedeză, sîrbă -- care nu se vorbesc nici ele pe mai multe continente -- și am să modific și pagina noastră. Desigur, dacă vrei s-o faci tu n-am nimic împotrivă. Toate cele bune. — AdiJapan  1 februarie 2007 05:27 (EET)

Am ajuns la concluzia că ai ceva cu mine, personal. Ai dat revert la Format:Comunitate fără să te uiți că de fapt făcusem o mulțime de alte corecturi. Asta e bătaie de joc. — AdiJapan  5 februarie 2007 13:06 (EET)

Limbi romanice de est[modificare sursă]

N-am nimic împotriva denumirii "Limbi romanice orientale sau estice", dar as fi curios sa stiu de ce o preferi pe asta în loc de "Limbi romanice de est sau orientale". Nu de alta, dar acum trebuie schimbata peste tot denumirea "Limbi romanice de est", si în articol, si în articolele legate. O faci tu? Iubitor de limbi 11 martie 2007 01:15 (EET)

Imagini[modificare sursă]

Imaginile următoare n-au licență:

Laurap\ mesaj 1 aprilie 2007 09:45 (EEST)


Articole de calitate[modificare sursă]

Am și eu o rugăminte: mergeți la pagina Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate și exprimați-vă părerea acolo pentru articolele respective (oricare ar fi ea) pentru ca articolele respective să nu fie respinse datorită faptului că nu sunt suficiente voturi. Mă refer la articolele Bătălia de la Belgrad și Limba croată, că articolul Vălenii de Munte oricum cred că va fi respins. Mulțumesc anticipat. --Mocu 9 aprilie 2007 20:11 (EEST)

Bot status SieBot[modificare sursă]

Hi, I am writing to you because you are a bureaucrat on this wiki. This same message was written to the other bureaucrats. On 25 March I requested bot status on this wiki and I am direly awaiting approval. Could you please check on the request page if you can assign the bot bit? Thnk you for your trouble. Siebrand 12 aprilie 2007 17:31 (EEST)


Probleme cu utilizatorul Adrian Corvin[modificare sursă]

Avand in vedere ca sunteti administrator in aceasta enciclopedie, ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a interveni vizavi de utilizatorul Adrian Corvin. Dansul vandalizeaza permanent articolele Orșova, Mehedinți, Muntenia, Slatina, Scornicești, Județul Olt, Listă de comune din județul Olt, precum și alte articole despre unele localități din județele Mehedinți și Olt. Va rog de asemenea sa deblocati articolul Oltenia (acest articol a fost blocat din cauza insistentei lui Adrian Corvin de a prezenta o "Oltenie mare", adică ceva ce nu a existat vreodata. Bineinteles ca Adrian Corvin nu a putut aduce surse in sprijunul afirmatiilor sale (apasa aici pentru a accesa lista de surse pe care am postat-o acum o saptamana). In cazul in care frecventati si Wikipedia in limba engleza, stiiti bine ca fara surse nu se pot face modificari, iar insistenta lui Adrian Corvin de a modifica articole fara a aduce surse, dar, in acelasi timp intr-o neglijare totala a surselor prezentate de alti utilizatori, se numeste vandalism. Cred insa ca nici regulile Wikipediei in limba romana nu permit vandalismul (sau poate ma insel? cred ca nu.) --Olahus2 20 aprilie 2007 09:16 (EEST)


Cuvinte în limba română din împrumut[modificare sursă]

Am văzut din greșeală o modificare de-a ta în care spuneai "nu se scrie cookie-uri, ci cookieuri" sau ceva de genul. Am și eu o întrebare : după care lege? (regulă)... conform DOOM2 toate cuvintele provenite pe filiera aceasta se scriu în limba de origine și se pune cratimă pentru declinare, articulare, etc. Mă înșel? --Mihai | D 25 aprilie 2007 22:46 (EEST)

Ion Luca Caragiale la Wikimanuale[modificare sursă]

Bună! Vreau să vă consult în legătură cu o mutare în masă a unor articole de pe Wikipedia pe Wikimanuale: b:Operele lui Ion Luca Caragiale. M-am ocupat în ultimele zile de Wikimanuale și am făcut o curățenie riguroasă (am șters multe articole create prin metoda copyvio, am creat o nouă pagină principală, am tradus câteva din regulile de la en:Wikibooks și m-am gândit cum putem folosi acest proiect pe viitor). Am descoperit apoi pe en.wikibooks un manual despre Shakespeare, foarte interesant și cred că și noi putem avea unul asemanător despre Caragiale. Astfel putem decongestiona pagina Caragiale de pe Wikipedia: ștergem toate cioturile, lăsăm doar articolele cele mai importante care sunt deja într-o formă enciclopedică, iar pe cele foarte scurte le mutăm la Wikimanuale. Pagina de pe Wikipedia va putea fi îmbunătățită la secțiunea de aprecieri critice, fără riscul de a fi prea lungă în final. Dacă sunteți de acord în mare majoritate, atunci putem începe mutarea. Salutări, --Emily | disc. 6 mai 2007 00:09 (EEST)

Wikisursa are deja aproape toate operele originale ale lui Caragiale: s:Autor:Ion Luca Caragiale. Deocamdata am creat un articol, Operele lui Ion Luca Caragiale, urmează să văd cum putem pune într-o forma mai buna articolul caragiale la sectiunea opere si cred ca deja mi-am facut si o idee ce informatii vor aparea la Wikimanuale. Deocamdata facem un brainstorming pe pagina de discutii Discuție: Ion Luca Caragiale--Emily | disc. 7 mai 2007 22:16 (EEST)

Alegeri locale în Republica Moldova, 2007[modificare sursă]

Salut. As vrea sa va/te intreb daca n-ati/ai vrea sa fac(et)i acelasi articol (sau mai scurt) in Wikipedia engleza? Daca sunteti/esti interesat si de alte aspecte despre Moldova, vino aici si aici. (daca ai timp). :Dc76 4 iunie 2007 20:56 (EEST)

Bine, inteleg. Totusi, daca cumva poti (in timp) compila o lista de pagini de pe WP romana care ar merita treduse in engleza... Ma refer la pagini legate de Romania, Moldova, Cernauti, etc in primul rand... daca poti, ar fi de un mare-mare folos. Oricum, in timp. Multumesc frumos!:Dc76 4 iunie 2007 21:05 (EEST)
De origine da, dar in prezent ma aflu in Danemarca. Daca nu tii/tineti neaparat sa folosim "Dumneavoastra", spune-mi "tu". Cu parare de rau, ai perfecta dreptate - in WP engleza sunt foarte multi cu viziuni mai stranii (unii rusi care inca considera ca ei eu eliberat europa, unii unguri care zic ca transilvania a fost ocupata militar in 1918-19, nemti care vor sa dea cate un pumn la toata lumea din balcani, comunisti convinsi cu limba materna engleza, un roman care considera ca masacrul de la Fantana Alba (aprilie 1941) a fost un mic incident cauzat de intentia de a trece ilegal frontiera din partea unor "elemente", unii care considera ca transnistria este tara, etc, etc). Dar, evident exista si foarte multi oameni cu scaun la cap. Trebuie avut multa rabdare. La inceput toate lumea care editeaza articole de genul celui pe care tu l-ai incercat este primita in ace. Dupa cateva luni de activitate, intelegand cu cine au de-a face, se mai inmoaie. De aceea apucam sa ne cunoastem intre noi (romanii care mai sunt pe WP engleza), mai vin americani care din curiozitate afla unele lucruri si devin mai radicali ca noi, sunt 1-2 rusi mai moderati, mai sunt polonezi, balticii ne ajuta, unii unguri mai inghit in sec si vazand ca nu-i numim "bozgori" incearca sa devina mai conciliatori, se mai frig sarbii cu ungurii si daca stim cum esim bine si de pe seama unora si a celorlalti). Intr-un cuvant, Turnul Babel. :-) Asta ca sa nu mai zic ca se frig si romanii intre ei.:Dc76 4 iunie 2007 22:15 (EEST)

Tot respectul pentru munca ta. Te-aș ruga dacă poți să faci articole și pentru ceilalți trei membri ai Grupului Ilașcu (Leșco, Garbuz și Godiac), precum și o dezvoltare a articolului despre Ilie Ilașcu. Mulțumesc. --Cezarika1 4 iunie 2007 23:06 (EEST)

Ți-aș oferi un premiu pentru activitatea ta, dar simt că aș fi ridicol pentru că tu ai făcut mult mai mult pentru Wikipedia decât am făcut eu. Încă o dată tot respectul. --Cezarika1 4 iunie 2007 23:59 (EEST)

Care-i problema? Da-i premiu!

Danutz, spune-mi "tu", evident. Imi pare rau, dar de vreo 3-4 saptamani n-am mai trecut prin WP romana, abia acum am citit raspunsul. O sa incerc sa contribui cu ce pot si in dependenta de timp. Privitor la a ma inscrie pe lista de utilizatori de origine din Moldova, n-am nici o problema, atata doar ca in general:

 • nu-mi place sa fiu unul din unu-doi pe vreo lista
 • nu-mi place sa fiu cap de lista, dimpotriva evit asta cu orice pret

Poti, te rog, sa-mi dai inca o data link-ul la lista pe care sa ma inscriu. Multumesc frumos. Pe curand,:Dc76 29 iunie 2007 18:54 (EEST)

Numere celebre[modificare sursă]

Salut - am văzut că ai contribuit la pagina „număr” unde o legătură spre o pagină goală Numere celebre m-am încumetat să scriu articolul - te rog să-mi spui părerea despre această pagină, înainte de a fi propusă la șters - Numai bine ---P-7 ✍ - 11 iunie 2007 16:34 (EEST)

Numerologie[modificare sursă]

De ce să fie șters ? - Motivul e foarte simplu, am mai scris un articol cu conținut asemănător dar sub alt titlu Numere magice - iar articolul n-a fost acceptat - de aceea am repetat încercarea că poate va fi acceptat sub un alt nume. Alt ambalaj cu același conținut - Numai bine --P-7 ✍ - 13 iunie 2007 14:33 (EEST)

Versions of Romanian language[modificare sursă]

I would like to supply you with the correct version of the text. Unfortunately the word idiom does not have the same meaning you'd like to promote, the word you're looking for is "grai (grailu)" and I am afraid that I must strongly protest naming my language as an idiom or dialect. However, I put the correct term in brackets, you decide what you should use. I had some problems with a couple of words so please provide the English translation of them as my knowledge of Romanian is not great:dești= but?; contestate = said, afore-mentioned?, I have translated them as such, please inform me if there is a difference in meaning. Also please tell me if this is what you want to say in the first sentence of the second paragraph: "The afore-mentioned variants (the dialects?) of the Romanian language are not used in the Romanian Wikipedia."

Dupu unã grupã di lingvishci, idiomurle (grailu) armãnescu, meglenescu (vlãhescu) shi istrescu, cai sãntu zburate di populatsiile neolatine di tu Balcan, sãntu limbe tsi pricad tu grupa-a limbilor romanitse (neolatinicheshci) di Not-Datlu, alla altsã dzãc cã sãntu dialecturi-a limbãljei rumãneascã. Ti atsea, are alfavituri cai le-ufilizescu yramile rumãneshci. Diferentsiile tu idiomurle (graile) aiste cu limba rumãneascã sãntu multe, alla, azburatorlji-a lushcior idiomur (limbe) pot s-achicãsescu un cu alantu.

Variatsiile spunite a limbãljei rumãneascã nu s-ufilizescu tu Wikipedia pi rumãneashce. Ufilizãtorlji cai vor sã-scriascã pi armãneashce sãntu cljimats sã-scriascã pi limba shi ortoyrafia rumãneascã standardizatã, icã s-partitsipeadzã tu Wikipedia pi armãneashce tu cai sãntu ufilizite regulile standarde astãsite pi Sympozionlu di Bitule di tu anlu 1997 (vedz Limba armãneascã).

Regards, Eeamoscopolecrushuva 20 iunie 2007 20:10 (EEST)

Grai/etc.[modificare sursă]

Grai in Aromanian actually means language or word, and not accent. In that case you might want to consider adding both terms to avoid confusion between the terms, put "idiom (grai)" as a better alternative. The term alla can stay for your "deshi".

I added contestate in brackets in case some of the Aromanians do not understand it, and I put the more commonly known term "controversial".

A good example of what "grai" means in Aromanian is found in George (Ioryi) Murnu's poem "Grailu-a mel" (My language), there is a newspaper and a broadcast in FYROM called "Grailu armãnescu" which is both translated as Aromanian language or Aromanian word even though Zborlu armãnescu is more frequently used for the latter. I have found it also to mean "way of speaking" or "pronunciation" (dupu grailu-a omlui = according to some pronunciations) in the Pinden dialect, but that's less frequent in the other Aromanian dialects. So the most suitable translation of grai in Aromanian is "language/word" similar to the Greek "logos" (λόγος) which in Philology means "Love for the Word" or "Love of the language".

"Ti atsea" means both "for this" (the more literal translation "for that") and "because of this". Pentru is not an Aromanian word. I don't quite understand what you want to say with "For this (idiom) " please give me the whole sentence in English. I assume you mean that:1. Because of the variations there are different alphabets... (this is what I've put into Aromanian) or 2. There are different alphabets that are used for these "idioms" which should be: "Ti aesti idiomuri are alfavituri cai le-ufilizescu yramile romãneshci."

Here's what the text should look like after this discussion: Dupu unã grupã di lingvishci, idiomurle (grailu) armãnescu, meglenescu (vlãhescu) shi istrescu, cai sãntu zburate di populatsiile neolatine di tu Balcan, sãntu limbe ahoryia tsi pricad tu grupa-a limbilor romanitse (neolatinicheshci) di Not-Datlu, alla altsã dzãc cã sãntu dialecturi-a limbãljei rumãneascã. Ti atsea, are alfavituri cai le-ufilizescu yramile rumãneshci. / (or Ti aesti idiomuri are alfavituri cai le-ufilizescu yramile romãneshci.) Diferentsiile tu idiomurle (graile) aiste cu limba rumãneascã sãntu multe, alla, azburatorlji-a lushcior idiomur (limbe) pot s-achicãsescu un cu alantu.

Variatsiile controverze (contestate)-a limbãljei rumãneascã nu s-lipseashce s-hibã ufilizite tu Wikipedia pi rumãneashce. Ufilizãtorlji cai vor sã-scriascã pi armãneashce sãntu cljimats sã-scriascã pi limba shi ortoyrafia rumãneascã standardizatã, icã s-partitsipeadzã tu Wikipedia pi armãneashce tu cai sãntu ufilizite regulile standarde astãsite pi Sympozionlu di Bitule di tu anlu 1997 (vedz roa-rup:Limba armãneascã).

In future if you want me to translate something please send it in English as it would go a lot faster and we wouldn't have such debates.:) Regards (Ancljinaciunj), Eeamoscopolecrushuva 21 iunie 2007 01:59 (EEST)

Limba este o proprietate[modificare sursă]

Răspund aici că „acolo la vot” ar fi offtopic problema, dar nu vreau o polemică pe tema proprietății căci pe o astfel de temă e de discutat pe arguemnte gândite și bine documentate respectând o literatură de specialitate. În plus așa ceva se face într-o lucrare de specialitate nu pe un „forum”. Îți răspund mai jos din respect să nu crezi că ignor problema ridicată de tine.

Am să încerc să încropesc un răspuns pe genunchi, mai mult cu indicii dacă ești curios de ce spun că limba este o proprietate, dacă dorești ceva elaborat am să caut bibliografie și scriu o semilucrare de doctorat. :D

Nu cred că are sens să intrăm în filosofie prea mult, așa că am să evit pe cât posibil concepte greu digerabile (am discuta 2 zile pe ele) și să vedem ce însemnă proprietate. Dacă dorești să vorbim despre o eventuală proprietate asupra lb române putem pleca de la câteva concepte (judecăm asemănător ca în cazul oricărei proprietăți - așa s-a judecat și când au fost elaborate drepturile intelectuale)

 • dreptul primului venit - dreptul asupra invenției (e clar că dacă vorbim de limbă sunt necesare nuanțe)
 • munca investită într-un bun
 • „cultivarea” acestuia
 • recunoașterea celorlalți proprietari

Poți verifica aplicarea acestor concepte pe cazul particular al dobândirii proprietăților în America, de la începuturile formării ei.

Dacă abordezi problema limbii epistemologic, ca pe un sistem de semne, ca un limbaj, chiar ai putea pune copyright pe o limbă(privită ca limbaj) :-).

Și în dicționare există un respect pentru proprietate, acceptat tacit, se specifică clar din ce limbă și cu ce rădăcină, etc sunt cuvintele. Dacă am judeca la nivel de semne am putea spune ok nu există proprietar, iată cum circulă cuvintele, dar este o falsă pistă! Este exact ca la patente sau la copyright în viața reală, nu ai voie să te faci proprietar pe elemente ci pe ansamblu. (nu ești proprietar pe litere ci pe ansamblu - pe text, nu ești proprietar pe caracterele codului unui limbaj de programare sau program ci pe rutine, secvențe, etc)

O altă temă mult dezbătută legătura dintre limbă și identitate la nivel de popoare, națiuni, state, granițe, etc vezi cum sunt definite statele, popoarele națiunile și ce importanță are limba în acestea și în ce măsură limba=națiune, stat, etc -- Pixi discuție 22 iunie 2007 16:37 (EEST)

Small mistake[modificare sursă]

Danutz, please forgive me but I made a small mistake, here's how the text should be with the corrections in the Aromanian and in the Romanian-based alphabet:

Română

După un grup de lingviști, idiomurile (graiurile) aromân, megelenoromân (vlăhesc) și istroromân, care sunt vorbite de populațiile neolatine din Balcani, sunt limbi distincte ce fac parte din grupul limbilor romanice (neolatine) de est, dar alții zic că sunt dialecte ale limbii române. Pentru acestea există varietăți de alfabet care folosesc caracterele românești. Diferențele dintre aceste idiomuri (graiuri) și limba română standard sunt multe, deși vorbitorii acestor idiomuri (limbi) se pot înțelege unul cu altul.

Variațiile acestea controversate (contestate) ale limbii române nu trebuie să fie utilizate în Wikipedia în română.

Utilizatorii care vor să scrie în aromână sunt chemați să contribuie în limba și ortografia română standardizată sau să participe la Wikipedia în limba aromână, unde sunt folosite regulile standarde adoptate la Simpozionul de la Bitolia din anul 1997.
(vezi Limba aromână)

Aromână cu alfabet român

Dupu unâ grupâ di lingviști, idiomurle (graile) armânescu, meglenescu (vlâhescu) și istrescu, cari sântu zburate di populațiile neolatine di tu Balcan, sântu limbe ahoryia ți pricad tu grupa-a limbilor romanițe (neolatinichești) di Not-Datlu, alla altsâ dzâc câ sântu dialecturi-a limbâl'ei rumâneascâ. Ti aesti idiomuri are alfavituri cari le-ufilizescu yramile românești. Diferențiile tu idiomurle (graile) aiste cu limba rumâneascã sântu multe, alla, azburatorl'i-a luștor idiomur (limbe) pot s-achicâsescu un cu alantu.

Variațiile aiste controverze (contestate)-a limbâl'ei rumâneascâ nu lipseaște s-hibâ ufilizite tu Wikipedia pi rumâneaște.

Ufilizâtorl'i cari vor sâ-scriascâ pi armâneaște sântu cl'imați sâ-scriascâ pi limba și ortoyrafia rumâneascâ standardizatâ, icâ s-partitsipeadzâ tu Wikipedia pi armâneaşte tu cari sântu ufilizite regulile standarde astâsite pi Sympozionlu di Bitule di tu anlu 1997.
(vedz Limba armãneascã)

Aromână cu alfabet nou

Dupu unã grupã di lingvishci, idiomurle (graile) armãnescu, meglenescu (vlãhescu) shi istrescu, cai sãntu zburate di populatsiile neolatine di tu Balcan, sãntu limbe ahoryia tsi pricad tu grupa-a limbilor romanitse (neolatinicheshci) di Not-Datlu, alla altsã dzãc cã sãntu dialecturi-a limbãljei rumãneascã. Ti aesti idiomuri are alfavituri cai le-ufilizescu yramile romãneshci. Diferentsiile tu idiomurle (graile) aiste cu limba rumãneascã sãntu multe, alla, azburatorlji-a lushcior idiomur (limbe) pot s-achicãsescu un cu alantu.

Variatsiile aiste controverze (contestate)-a limbãljei rumãneascã nu lipseashce s-hibã ufilizite tu Wikipedia pi rumãneashce.

Ufilizãtorlji cai vor sã-scriascã pi armãneashce sãntu cljimats sã-scriascã pi limba shi ortoyrafia rumãneascã standardizatã, icã s-partitsipeadzã tu Wikipedia pi armãneashce tu cai sãntu ufilizite regulile standarde astãsite pi Sympozionlu di Bitule di tu anlu 1997.
(vedz roa-rup:Limba armãneascã).

I hope this did not cause any troubles. If you want I can supply a version of the text in the traditional Aromanian alphabet. Eeamoscopolecrushuva 24 iunie 2007 16:02 (EEST)

Articole de calitate[modificare sursă]

Vezi la Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate#Alegerea sau respingerea propunerii:

"Votul durează o săptămână, dar se prelungește în cazul apariției în timp util a unor propuneri constructive. Trebuie exprimate minimum 5 păreri, altfel se prelungește cu o săptămână. Dacă după a doua săptămână nu se întrunesc 5 păreri exprimate articolul devine automat respins. În cazul în care s-au exprimat 5 păreri, se va evalua articolul conform voturilor și a eventualelor obiecții exprimate."

Nu putem ține la nesfârșit articolul propus dacă nu se adaugă un număr minim de voturi și nici nu putem promova un articol ca fiind de calitate pe baza unui singur vot exprimat. Cât despre tipul de voturi exprimate, este normal ca dacă cineva semnalează erori gramaticale acestea să fie corectate înainte de a efectua o eventuală nominalizare. Personal nu pot fi de acord ca un articol care are erori serioase semnalate de scriere în limba română să ajungă de calitate. Trebuie făcut efortul minim de a peria articolul puțin. --R O A M A T A 2007 mesaj 8 iulie 2007 18:41 (EEST)

Re: Silueta_cautare[modificare sursă]

Ți-am răspuns pe pagina mea de discuții. --Gutza D D+ 10 iulie 2007 21:18 (EEST)

Răspuns nou, tot acolo. --Gutza D D+ 11 iulie 2007 09:31 (EEST)

Încă unul. --Gutza D D+ 11 iulie 2007 15:10 (EEST)


en:Vlach language (Serbia)[modificare sursă]

Danutz, nu cred ca trebuie sa te lasi la Dahn, articolul ar trebui sa fie redirectionat spre en:Romanian language mai ales dupa ce s-a semnat acordul de recunostere dintre cele doua guverne.  Bonaparte  talk & contribs

Aromanian SITENAME and Embassy[modificare sursă]

Hello Danutz, Please tell me if we can change the SITENAME on Aromanian Wikipedia from: "Wikipedia" to "Wikipedia, Entsiclopedia liberã" and if we can (and how) open an Aromanian Embassy?

Thank you very much in advance, Eeamoscopolecrushuva 26 august 2007 13:48 (EEST)

Sondaj[modificare sursă]

Probabil că eu și tu înțelegem altfel ce înseamnă un sondaj bine pregătit și în general respectul față de contribuitori. În momentul de față îi inviți pe toți utilizatorii înregistrați la Wikipedia:Pagina principală, unde le spui că pagina este blocată pînă la începerea votului. Deci îi chemi, dar nu-i lași să voteze. În mod normal trebuia ca înainte de sondaj să creezi o invitație la concurs, să explici ce urmărim și cum se desfășoară concursul. Și mai frumos era să începi o discuție despre pagina principală, poate nu e nevoie de nici un concurs, poate pagina principală se putea aranja prin cîteva modificări de detaliu etc. Dar văzînd cum te comporți la en.wp nu mă mai miră nimic din ce faci aici. — AdiJapan  28 august 2007 15:13 (EEST)

Sfatul bătrânilor[modificare sursă]

Vă rog să mă iertați că vă deranjez, dar ați putea să-mi spuneți dacă ați avut acordul comunității pentru a muta articolul "Istoria României" la "Istoria românilor", cu REDIRECT ? --Venator 28 august 2007 20:55 (EEST)

Bine, mulțumesc de răspuns. MariusM consideră că trebuie să existe ambele articole, fără REDIRECT. --Venator 28 august 2007 21:15 (EEST)

Istoria Romaniei acopera istoria teriotriului tarii din cele mai vechi timpuri si pana astazi + istoria teitoriilor care au apartinut statului roman de-a lungul timpului, este o regula valabila la TOATE articolele despre istoria vreuei tari de pe wikipedia. Cunoasteti discutia de la Sfatul Batranilor (aia veche, nu asta) la cate argumente si contra-argumente s-au folosit nu inteleg cum de va permiteti fara nici o discutie prealabila sa mutati articolul. Plinul cel tanar 29 august 2007 07:48 (EEST)

Va felicit in primul rand pentru numeroasele si vastele contributii de istorie de pe ro.wiki. Daca cititi discutia la care v-am trimis vedeti ca autorii recenti folosesc termenii de Istoria Romaniei. Daca imi aratati un articol enciclopedic despre Istoria Ungurilor, Istoria Francezilor, Istoria Polonezilor mai discutam. De asemeni va avertizez ca daca aveti intentia de a pastra sau un articol despre Istoria românilor (sic) voi suprima orice pasaj referitor la daci dintr-un motiv perfect obiectiv: nu erau români si este discutabil in ce masura sunt stramosi ai acestora din urma. Istoria teritoriului Romaniei este o chestie concreta usor de urmarit in timp. Plinul cel tanar 29 august 2007 16:04 (EEST)

Iara ca nu exista consens istoric iar scrierele recente folosesc scrierea (normala de altfel si care respecta toti locuitorii Romaniei nu doar romanii)

 • Bolovan et al. "A History of Romania", Intl Specialized Book Service Inc; 3Rev Ed edition, January 1997
 • Cel mai recent compendiu al colectivului Dennis Deletant, Mihai Barbulescu, Serban Papacostea, Pompiliu Teodor, Keith Hitchins (toti istorici confirmati regrupand trei nationalitati) este Istoria României, editia 2007.

si mai gasim si altele. Plinul cel tanar 29 august 2007 16:10 (EEST) Cunostiintele dumneavoastra de istorie se limiteaza la manualul de liceu si probabil unul destul de vechi. Mai cititi ISTORIE si nu va mai documentati la dacia nemierlitoare si pe site-urile lui savescu. TOTI lingvistii confirmati sunt de acord ca limba daca era complet diferita de româna (cu exceptia unui set infim de cuvinte) si aportul sud-dunarean la formarea poporului roman este probabil foarte semnificativ deci românii nu sunt daci si dacii nu sunt români, iar eu sunt un ameste de moes-daco-iliro-trac, roman, peceneg, cuman, tatar, ungur si cate natii s-or mai fi suprapus. Deci inca o data, rad orice paragraf despre daci prind la Istoria românilor (ca grup etnic). Eventual putem avea un paragraf despre originea romanilor si controversele de rigoare. Plinul cel tanar 29 august 2007 16:17 (EEST)

Cartile citate sunt bineinteles despre istoria teritoriului Romaniei din preistorie pana astazi! Plinul cel tanar 29 august 2007 16:18 (EEST)

Djuvara, de exemplu si scria ca el prefera sa vorbeasca despre Istoria românilor desi tendinta actuala este de a se vorbi despre Istoria României. Plinul cel tanar 29 august 2007 16:22 (EEST)

Românii nu pot in nicu un caz fi urmasi doar ai dacilor romanizati subiectul a fost adresat de o seama de medievisti intre care Curta, Brezeanu, Papacostea. Originea poporului roman este la ora actuala incerta. Nu exista consens academic. Cat despre ceea ce predeau profesorii de istorie, stiu foarte bine. Sunt curios ce este scris in manualele respective despre comitii secuilor, despre guvernatorii otomani ai dobrogei sau Pasalacului timisorii. Cati voievozi transilvaneni sunt discutati in afara de Ioan de Hunedoara (sic!) si eventual Stefan Mailat. Wikipedia care are caracter enciclopedic si nu propagandistic trateaza Istoria Moldovei, Istoria Tarii Romanesti, a Dobrogei, a Banatului, a Trasilvaniei obiectiv si complet, iar Istoria Romaniei face un corolar al acestora. De la unire se urmareste statul Plinul cel tanar 29 august 2007 16:30 (EEST). Articolele despre Romani si despre comunitatile romanofone din alte tinuri completeaza restul. Plinul cel tanar 29 august 2007 16:30 (EEST)

In nicu un caz nu se omite istoria Basarabiei! Romania este stat succesor principatului Moldovei. Istoria Basarabiei pana la 1945 intra in Istoria Romaniei. Dupa 1945 se indica o legatura catre Istoria Republicii Moldova. Articolul Români vine in completare si lamurire.Plinul cel tanar 29 august 2007 16:37 (EEST)

Corectati stirea de pe pagina principala ! E gresita data ![modificare sursă]

E vorba despre stirea cu depasirea temperaturii maxime absolute a lunii iulie.

DATA NU E 13 IULIE, ASA CUM SE POATE VEDEA PRINTR-UN SIMPLU CLICK PE LINK. E 24 IULIE !

V-am trimis mesajul meu de acum o luna la sectiunea Actualitati a paginii "Discuție:Pagina principală" ! L-am rescris azi creand un subiect nou !

Pe 25 iulie am consultat pagina cu situatia meteorologica din ziua precedenta http://inmh.ro/index.php?id=262 (Prima pagina > Vremea > Cum a fost vremea? > Ieri) pentru a vedea datele oficiale. Pagina o am salvata pe hard-disc.

Mesajul pe care vi l-am trimis acum o luna:

"Conform site-ului oficial al ANM, temperatura maxima atinsa la Calafat la data de 24 iulie 2007 a fost de 44.3 grade, cu doar 2 zecimi de grad sub temperatura maxima absoluta, de 44.5 grade, inregistrata la Ion Sion (jud. Braila) pe data de 10 august 1951, si cu 8 zecimi de grad peste maxima absoluta a lunii iulie, de 43.5 grade, inregistrata la Giurgiu pe data de 5 iulie 2000. Recordul absolut al lunii iulie a mai fost depasit si la alte 3 statii, cu 5-7 zecimi de grad.

Ati gresit data!!! Daniel O. 4 august 2007 20:14 (EEST)"

Daca tot va scriu acest mesaj, as mai aduaga ca ANM-ul a dat-o in bara rau de tot cu avertizarile atunci. Inchipuiti-va ca s-a depasit maxima absoluta a lunii iulie pe atentionare cod galben, la Moldova Noua, jud. Caras-Severin, 44.0 grade ! Si nu a fost un caz singular cand au gresit "culorile" de la avertizari. Dau o avertizare pe mai multe zile si apoi le e "sila" sa o actualizeze asa cum trebuie, desi legea ii obliga sa o faca zilnic. De fapt e vorba de anumite interese economice care sunt afectate daca se dau aceste avertizari (cod portocaliu si cod rosu).

Daniel O. 2 septembrie 2007 19:18 (EEST)

Format:Cutie succesiune[modificare sursă]

Salut ! Un format interesant păcat că nu are numai o explicație lapidară pentru un muritor de rând (ar fi bine să aibă câteva rânduri despre utilizarea formatului) --P-7 ✍ - 9 septembrie 2007 02:19 (EEST)

Vandalizare[modificare sursă]

Utilizatorul 192.129.3.135 (discuție) a recidivat. Acum a trecut la modificarea paginilor de utilizator.--Gmb. 6 septembrie 2007 19:24 (EEST)

Wikiproiectul Aniversari[modificare sursă]

Vă invit prin Wikipedia:Wikiproiectul Aniversări, unde creăm formate de aniversări pentru pagina principală. Sper ca puteți și vreți să ajutați :) Flag of Poland.svgFlag of Romania.svg Remigiu scrie-mi 6 septembrie 2007 21:55 (EEST)


Danutz, pasapoarte noi in Voievodina :)[modificare sursă]

http://www.pincom.info/svijet/opsirnije.asp?ID=50304

Prvi korak: Vojvodina tiskala svoju putovnicu


Žuri li se to najužem autonomaškom jezgru, u vremenu dok se Srbija grčevito diplomatski bori za Kosovo i Metohiju - da udare temelje još jedne neovisne države na sjeveru Srbije?


NOVI SAD - Vojvođanski autonomaši-secesionisti u nepoznatoj tiskari otiskali su putovnicu Vojvodine kao samostalne države. Dijele ih u strogo internim krugovima za koje vjeruju kako ih podržavaju sto posto.

Beogradski Glas javnosti pita se žuri li se to najužem autonomaškom jezgru, u vremenu dok se Srbija grčevito diplomatski bori za Kosovo i Metohiju - da udare temelje još jedne neovisne države na sjeveru Srbije?

Beogradske novine došle se do putovnice koja se ovih dana u najvećoj tajnosti rastura širom Vojvodine, kao prvi javni dokument onoga što treba uslijediti.

navodno se očekuje da poseban efekt ova „putovnica pamflet“ ima u najavljenim predstojećim lokalnim izborima, kao prvo opipavanje pulsa raspoloženja vojvođanskog stanovništva na putu k osamostaljenju od Srbije.

- Putovnica s novim grbom i svim drugim oznakama više je nego jasan signal autonomaškog jezgra da im se žuri u ostvarenju konačnog cilja - proglašenja nezavisne Vojvodine - priča izvor novina iz bliskog autonomaškog okruženja.

- Teško je sada reći gdje im je središte jer svoja uporišta imaju u nekoliko političkih opcija na tlu Vojvodine. Time imaju višestruku korist. Otupljuju oštricu reagiranja, bilo države ili šire vojvođanske javnosti, na pojedinca ili secesionističku grupicu. Državno reagiranje i javna osuda rada Županije 64 - bio im je više nego dobar primjer da u daljem secesionističkom radu moraju biti mnogo lukaviji, a djelotvorniji...

- Lako ih je prepoznati jer oni nemaju stalne političke mete, već „udaraju“ na sve što ima izravne veze Vojvodine sa Srbijom - dodaje izvor iz redova autonomaša.

- Osluškuju sva događanja u vezi sa sudbinom Kosmeta, a dobro znaju da srpsko rukovodstvo u ovom trenutku ne obraća pažnju na njih. To im omogućuje nesmetanu pripremu za ono što žele da se dogodi. Dugogodišnji bivši visoki dužnosnik Državne sigurnosti smatra kako im je sada mnogo lakše „da rade“ nego ranije, posebno kad je riječ o konkretnom potezu, poput tiskanja putovnice...

- Odavno je poznato da je na području Vojvodine bilo pojedinaca i grupica čiji je cilj bio neovisnost! Država je uvijek brzo i adekvatno reagirala. Međutim, sada je to mnogo teže.

Nedavno je u vojvođanskoj javnosti potaknuto tzv. 8. pitanje: kako može od osam federalnih jedinica bivše Jugoslavije postojati sedam odgovora?

7.9.2007. Pincom.info

pune pe en-wiki :)

Format:Cutie succesiune[modificare sursă]

Salut ! Un format interesant păcat că nu are numai o explicație lapidară pentru un muritor de rând (ar fi bine să aibă câteva rânduri despre utilizarea formatului) --P-7 ✍ - 9 septembrie 2007 02:19 (EEST)

Screenshots pagina principala[modificare sursă]

Mersi frumos pentru poze, eu uitasem complet de rugamintea ta :)--Strainu 10 septembrie 2007 12:51 (EEST)

Vot descalificat[modificare sursă]

Salut! În legătură cu descalificarea votului meu pentru alegerea noii pagini principale, vroiam să spun că pe aceași pagină cu votul scrie că Votanții trebuie să se fi înregistrat de cel puțin o lună la ro.wiki, nu că trebuie să mă fi înregistrat cu cel puțin o lună înainte de crearea paginii. Așa aș fi avut exact o lună. Oricum, e doar un vot. Severina 12 septembrie 2007 12:30 (EEST)

Nightwish[modificare sursă]

A fost o eroare. Articolul este promovat și văd ca apare in lista celor promovate. Din greșeală a fost trecut și în lista celor respinse. L-am scos din listă, scuze.--R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 13 septembrie 2007 21:13 (EEST)

Mulțumesc[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru vot. A cam trecut neobservată propunerea și mă gândeam să o retrag...--Gmb. 15 septembrie 2007 21:54 (EEST)

SEAT[modificare sursă]

Nu e frumos să promovezi la statutul de articol de calitate propriul articol, autonominalizat și autovotat, mai ales cînd au existat atîtea opinii împotrivă și obiecții. Presupun că știi că la Wikipedia nu se merge pe numărătoare de voturi. — AdiJapan  25 septembrie 2007 10:41 (EEST)

Istoria României[modificare sursă]

Te rog sa te uiti cum sunt tratate Istoria Franței, Istoria Africii de Sud, Istoria Italiei la wikipediile mari, nu vad de ce România ar face exceptie. Daca doresti insa sa ridicam din nou problema si sa ajungem eventual la un moratoriu (tine cont ca a avut loc o disctie la Sfatul Batranilor) eu sunt intru totul pentru. Plinul cel tanar 27 septembrie 2007 08:55 (EEST)

Rename[modificare sursă]

Please change my username to Ahonc (it must be as in other Wikipedias)--Gonciarov 28 septembrie 2007 00:43 (EEST)

Premiu[modificare sursă]

Felicitări pentru munca susţinută!

Danutz, felicitări pentru activitatea susținută depusă în cadrul proiectului Wikipedia materializată într-un număr de peste 20.000 contribuții. În semn de apreciere a activității dvs. de până acum vă ofer acest premiu simbolic. --Cezarika1 5 octombrie 2007 21:35 (EEST)

„Caută”[modificare sursă]

Doar ca chestie, acel „caută” nu se adresa utilizatorului, ci serverului, deci adresarea „nepoliticoasă” nu era o problemă. — AdiJapan  10 octombrie 2007 16:56 (EEST)

transilvania[modificare sursă]

multumesc celui care a scris acestea pt k pot sa imi modific nota huh

Articol Garda de Fier[modificare sursă]

Domnule administrator, Sunt nevoit să vă aduc la cunoștință modificarea completă și nejustificată a articolului Garda de Fier de către un nou venit numit New World Order și susținut, după părerea mea într-un mod nepermis, de către administratorul Iulian. Pe pagina mea de discuții ca utilizator sau pe cea a domnului Iulian veți găsi comentariile noastre cât și pe cea a articolului în cauză Cu respect, Neambun 27 octombrie 2007 02:33 (EEST)

Hărți[modificare sursă]

Pe hărțile de la Wikipedia:Wikipedist fiecare utilizator apare pe cîte o singură hartă, anume aceea care oferă cele mai multe detalii. Astfel, bucureștenii care au spus în ce sector stau apar numai pe harta Bucureștiului, nu și pe a României. Utilizatorul Gheorghe Iordachi este deja trecut pe harta Chișinăului, la cartierul Rîșcani, deci nu are rost să apară și pe harta României și împrejurimilor. Dacă totuși crezi că nu e bine așa, atunci fă efortul de a pune toți utilizatorii pe toate hărțile posibile, de exemplu toți românii pe harta globului etc. — AdiJapan  29 octombrie 2007 16:56 (EET)

Ortografia limbii romane[modificare sursă]

Multumesc frumos pentru cele doua linkuri. Exact asta am intrebat. Este dovada ca din 2006, in sistemul de invatamant din Moldova, norma ortografica este cu "a/i" din "a". Inteleg, insa, ca nu exista vreo decizie a unui for de gen Academie (sau cine e responsabil in Moldova de standardul limbii folosite - nici macar nu stiu cine sau daca exista cineva) care sa recomande utilizarea consecventa a acestei scrieri de catre toate institutiile publice. Multa lume in Moldova deja utilizeaza noua regula (si a utilizat-o de 10 ani) [de fapt, am auzit ca nu e chiar noua, dar in fine], dar problema e cu institutiile statului, deoarece ele trebuie impuse sa faca acest lucru. Parlamentul, de exemplu, emite legile cu "i".

Intr-adevar, la fel e si cu limba romana. Din 1990/1991, in scoli niciodata nu s-a utilizat denumirea "moldoveneasca". Dar politic dureaza inca 16 ani. Daca nu ar fi existat substratul cu bataia de cap privind denumirea limbii, o simpla circulara a ministerului educatiei trimisa tuturor institutiilor statului ar rezolva problema odata pentru totdeauna. Evident, un ministru comunist n-o sa aiba asa initiativa. Pe de alta parte, dupa cum bine ai/ati observat, si cei care ar trebui sa-l preseze pe ministru (filologii) incearca sa treaca cu vederea pentru a nu-i agita mai tare pe comunisti. Rezultatul: localitatile raman scrise cu "i", iar noi suntem obligati sa folosim aceeasi ortografie cu "i" in engleza.

Am observat edit-ul din articolul Chisinau de pe en.wiki. Eu am probleme cu articolul Balti, care a fost stricat de un nationalist ucrainean si acum e in disputa. Mai sunt si alte probleme similare pe en.wiki. Exista o sumedenie de articole despre Moldova care ar trebui create/dezvoltate acolo, dar sunt foarte putini doritori. Daca intalnesti/intalniti persoane interesate de temele Moldova/Basarabia/Bucovina/etc, va rog, spuneti-le neaparat, ca e nevoie de ei pe en.wiki foarte tare. Vin balticii, polonezii si ungurii sa ne sustina, ca nu ajung romani. :Dc76 29 octombrie 2007 21:51 (EET)

Salonic[modificare sursă]

La articolul Salonic ai scris că în jurul orașului există o comunitate de aromâni. De unde provine informația? Am impresia că ai vrut să scrii meglenoromâni. Cel puțin așa spune Neagu Djuvara. Am corectat în articol și am dat explicații în pagina de discuții. — AdiJapan  12 noiembrie 2007 11:44 (EET)

Format:Wikipediști România[modificare sursă]

Dacă tot te-ai apucat să schimbi standardul atunci măcar ai bunăvoința să îi pui pe hartă pe toți wikipediștii din București și Chișinău care au spus în ce sectoare stau. Pentru uniformitate. — AdiJapan  18 noiembrie 2007 17:28 (EET)

Nu numai „ăia” (frumos îți stă...). Ci și toți românii care după tine trebuie trecuți și pe harta Europei, plus toți europenii pe harta lumii. Era o ordine acolo. Acum e o ordine cu două excepții. Cum le justifici? — AdiJapan  21 noiembrie 2007 16:26 (EET)
Mă dau bătut, logica ta mă omoară. N-ai decît să pui pe cine vrei unde vrei, să consideri specială sau nespecială orice hartă îți convine și să dai pentru asta orice explicație îți pică mai la îndemînă. De fapt e și asta o tactică îndelung practicată pe-aici, nu? Îl sucești pe om pînă îl sictirești. — AdiJapan  21 noiembrie 2007 17:58 (EET)
Nu există hărți suplimentare și nesuplimentare. Asta e numai în mintea ta. Toate hărțile de acolo au un rost. În mod ideal numai harta globului era suficientă, dar fiindcă europenii și în special românii se îngrămădeau prea tare a fost nevoie și de harta Europei. Și pentru că și acolo românii erau prea înghesuiți a fost nevoie de harta României. Iar acolo zecile de bucureșteni erau toți într-un punct, deci a fost nevoie de harta Bucureștiului. Așadar nu e nimic „suplimentar”. Totul are o ordine firească și de fapt astea ordinea în care trebuia să fie puse hărțile, numai tu te pui de-a curmezișul și vii cu reguli aiurea a căror logică numai tu o pricepi. — AdiJapan  21 noiembrie 2007 20:45 (EET)

Buna Ziua![modificare sursă]

deci... cum se poate deschide un account pe wiki Rom?

Multumesc!

mai AUSTRALIA

diagrama[modificare sursă]

N-am inteles nimic din ce mi-ai scris. Diagrama am facut-o dupa diagrama veche. Informatia este aceeasi, designul schimbat. Modific ce doriti, sau o puteti face chiar dumneavoastra, excelul e generos. Cu stima.Asybaris01 18 decembrie 2007 17:21 (EET)

Nu stiu ce ai modificat tu, ca tot aia facuta de mine apare. Voivodina a avut de la inceput in ce am facut eu 0.1% si Altele 4.5%. Nu inteleg ce tot spui tu acolo. E ok. Fa ce vrei, eu am vrut sa ajut la design. Nu iti place, sterge si pune alta, n-am nimic impotriva.18 decembrie 2007 17:33 (EET)

Petre_Hartopeanu[modificare sursă]

Liebe Kollegen,

Übersetzung wäre schön, wenn jemand kann deutsch-rumänisch und deutsch-englisch:

     http://de.wikipedia.org/wiki/Petre_Hartopeanu

und Diskussion:

     http://de.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Petre_Hartopeanu

Petre_Hartopeanu war ein Künstler mit Herz und Verstand und ein sehr angenehmer Mensch!

Ich kann nicht rumänisch, es wäre schön, wenn jemand aus deutsch übersetzen kann, eine englische Übersetzung wäre auch willkommen.

Mit freundlichen Grüßen aus München http://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Tamas_Szabo

91.13.188.248 19 decembrie 2007 06:10 (EET)

Danutz, if you get a chance to look into the matter above, please drop a note at Discuție Wikipedia:Ambasadă. Mr. Szabo, unfortunately I only understand very, very basic German, so I can't help you. --Gutza DD+ 19 decembrie 2007 09:28 (EET)

IMPORTANT[modificare sursă]

Nu va suparati, insa am o intrebare... Pe pagina "Risvan Vlad Rusu" se mentioneaza ca aceasta este o pagina ce trebuie stearsa imediat din lipsa de notorietate. Insa sa stiti ca aceasta persoana nu numai ca are notorietat, dar:

- a scris trei carti publicate in Romania mentionate pe pagina si verificabile; http://www.polirom.ro/catalog/carte/initiere-in-reiki-2017/ http://www.daopsi.ro/

- este profesor si Maestru al Centrului International de Reiki din Statele Unite, Reiki reprezentant principala forma de terapie alternativa acceptata de Ministerul Sanatatii din Romania conform Legii 118/mai 2007 cu intrare in vigoare de la 1 ianuarie 2008 al carei cocreator este si subiectul paginii

- a publicat zeci de articole in ziare si reviste (Lumea Misterelor, Taifasuri, Cosmopolitan, Evenimentul Zilei sau ONLINE: http://www.farmanat.com/diete_terapii_15.php)

- este colaborator medical al diverselor reviste de specialitate online (http://www.farmanat.com/diete_terapii_15.php

- apare ca referinta bibliografica in alt articol de pe ro.wikipedia.org si anume articolul "Reiki"

- este fondatorul proiectului Mindworks© in colaborare cu personalitati importante din tara si strainatate fiind cel care a adus faimosul film The Secret in Romania (www.mindworks.ro)

- iar in legatura cu notorietatea, la un search al numelui complet pe Google, cu ghilimele, deci exact asa cum este scris, doar pe paginile romanesti autorul apare pe 961 de pagini

In concluzie consider ca nefondata decizia dvs. de a sterge aceasta pagina. Daca veti proceda la stergerea paginii cu siguranta ca notorietatea dumneavoastra va fi afectata, cel putin printre cei 8000 de studenti ai Maestrului care s-au straduit sa incropeasca acest articol.

Cu stima si respect.

Crăciun Fericit![modificare sursă]

Permiteți-mi să vă felicit cu ocazia frumoasei sărbători ce vine – Crăciunul – și să vă doresc să vi se împlinească toate lucrurile pe care le doriți împlinite! Cu wikirespect, Gikü 24 decembrie 2007 14:21 (EET)


Urări[modificare sursă]

Își doresc un Crăciun Fericit și un An Nou plin de bucurii, ție și tuturor celor care îți sunt dragi. --R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 24 decembrie 2007 17:34 (EET)

Româna timoceană și Românime[modificare sursă]

La articolul Româna timoceană, una din surse care cred că a fost adăugată de tine (era un utilizator anonim pe a cărui pagină de discuții alții îl numeau Danutz) a fost contestată pe motiv că ar fi fascistă [12]. Rog să vă exprimați părerea.--MariusM 23 decembrie 2007 05:50 (EET)

Aceeași situație la articolul Românime, unde sigur tu ai introdus acea sursă [13], cît și la articolele Transnistria, Conflictul din Transnistria și Republica Moldovenească Nistreană.--MariusM 26 decembrie 2007 23:38 (EET)

Salut Danutz. Nu știu dacă ai urmărit discuțiile de la Sfat din ultima vreme; foarte pe scurt, însuși editorul Altermedia a acceptat că Altermedia nu este o sursă de încredere pentru Wikipedia, iar MariusM se referă strict la eliminarea Altermedia mai sus. MariusM se află într-un conflict de interese cu Wikipedia, prin faptul că are un interes deosebit față de scriitorul Marius Mioc, născut în același an cu MariusM în același oraș (dl. Mioc este colaborator permanent la Altermedia). La mulți ani! --Gutza DD+ 26 decembrie 2007 23:43 (EET)

Mulțumesc lui Gutza pentru en:STALKING. Nu știu dacă ai urmărit discuțiile de la Sfat, dl. Gutza a propus banarea mea, care a fost respinsă de comunitate [14]. Ulterior dl. Gutza (cred eu, nemulțumit că propunerea i-a fost respinsă) m-a îndemnat să investighez "plăcerile sodomiei", fapt pentru care am făcut o reclamație la care încă aștept o rezolvare (ca și la asta). Legat de scriitorul Marius Mioc, cred că-l poți aprecia corect, deoarece tu însuți ai introdus referințe la lucrările lui publicate pe altermedia [15], [16]. Am avut o discuție mai lungă legată de altermedia pe Sfatul Bătrînilor [17], nu s-a ajuns la consens, dar se acționează ca și cînd există un consens că altermedia e o sursă fascistă care trebuie eliminată de peste tot pe Wikipedia fără nici o discuție. Totodată problema este fals prezentată (cu rea-credință, zic eu) ca și cînd singurul care ar susține altermedia aș fi eu, deși am identificat pînă acum 8 utilizatori (6 autentificați și 2 IP-uri) care au introdus legături către Altermedia România la rowiki (unul din cei mai activi în acest sens fiind tu), iar în discuția respectivă părerile au fost împărțite. Personal, sînt foarte îngrijorat de apariția cenzurii ideologice la rowiki. Nu mă refer strict la cazurile de mai sus și nici strict la altermedia (îl rog pe Gutza să nu mai facă el interpretarea spuselor mele), ci la tendința de alcătuire de "liste negre" de situri sau publicații care să fie interzise la Wikipedia. Citez din discuția de pe Sfatul Bătrînilor: Daca asta se cheama "lista neagra", fie: scopul acestui proiect nu este de a populariza, ci tocmai de a le preveni raspandirea in spatiul articolelor. Dahn 3 decembrie 2007 17:24 (EET). Mi se pare că se impun scopuri care încalcă PDVN, am susținut și susțin că fiecare articol de pe un sit/publicație trebuie analizat individual.--MariusM 27 decembrie 2007 00:26 (EET)
Ideile pe care mi le spui mie poate ar trebui să le exprimi și la "Sfatul Bătrînilor". N-am spus că susții altermedia (ți-e frică să nu fi categorisit ca susținător altermedia?), ci am constatat că ai fost unul dintre cei care au adăugat legături spre altermedia la Wiki. Personal cred că, dacă avem 2 surse cu grad egal de încredere, e preferabilă sursa on-line. De pildă, cred că un articol a lui Viorel Dolha din revista "Rost" are același grad de încredere ca un articol a lui Viorel Dolha de pe altermedia, dar cred preferabilă sursa on-line în acest caz pentru înlesnirea verificabilității de către cititorii noștri. De remarcat că la discuția despre altermedia una din dovezile "acuzării" era un articol din "Observatorul Cultural" care critica altermedia, dar exact același articol critica și revista "Rost" pe care o numea "revistă criptolegionară". Problema trebuie lămurită principial, nu ocolită. E admisibilă interzicerea lincurilor la un sit (revistă, ziar) pe Wikipedia pentru că au apărut 2-3 articole care acuză acel sit (revistă, ziar) de extremism? (chiar și cînd articolul concret la care se face linc nu conține extremism). Vezi și discuția de la Sfat [18] și urmărește Wikipedia:Verificabilitate și Wikipedia:Surse de încredere, unde au mai apărut schimbări în ultima vreme.--MariusM 28 decembrie 2007 18:31 (EET)

Format metacaseta[modificare sursă]

Salut. Cred ca tu ai facut formatul asta si js-ul aferent. Ai putea incerca sa te uiti la el cu Firefox 3.0beta2? Mie nu-mi mai schimba taburile, desi in 2.0.0.11 mi le schimba. Am raportat problema si as vrea sa postez si ca bug, dar vreau sa fiu mai intai sigur ca nu e ceva specific de la mine.--Strainu (Дйckуцйe) 6 ianuarie 2008 21:36 (EET)

Donații din Republica Moldova[modificare sursă]

Danutz, avem un vizitator din Republica Moldova care dorește să doneze Fundației Wikimedia printr-un card VISA (vezi la Cafenea). Totuși, mergînd la http://wikimediafoundation.org/wiki/Dona%C5%A3ii și apăsînd pe „Donații” (la plata prin carte de credit), în lista țărilor nu apare Moldova, deci nu poate completa formularul. Am văzut că tu ai tradus pagina respectivă, deci bănuiesc că știi cu cine trebuie vorbit. Poți să atragi atenția celor de la Wikimedia să remedieze situația? (Eu n-am cont.) Este ridicol să vrea omul să ne dea bani iar noi să nu-l lăsăm...

Mulțumesc frumos. — AdiJapan  10 ianuarie 2008 06:32 (EET)

Felicitari![modificare sursă]

Țin să te felicit pentru articolu de calitate (SEAT) scris în mare parte de tine. Voi încerca să te mai dezvolt la sectiunea: Modele dar și paginile acestora.--Razvan85 10 ianuarie 2008 09:54 (EET)

Re:În română nu se folosește așa mult capitalizarea ca în engleză[modificare sursă]

Sunt de acord, dar în cazul Oceanului Planetar se folosește, ca și în cazul Câmpiei Europei de Est, de exemplu. Flag of Moldova.svg+Flag of Romania.svg Gik ü 14 ianuarie 2008 17:26 (EET)

Am deschis o discuție pe tema aceasta, acolo vor putea să-și dea și alții cu părerea și acolo sunt argumentele mele. -- ü Stema Republicii Moldova 20 ianuarie 2008 19:08 (EET)

Your request at pt:[modificare sursă]

It's done. Congratulations for the 100k.

A question: how you get "număr de modificări" in Preferințe? It's a extension? Greetings from Brazil, Slade meta 17 ianuarie 2008 16:47 (EET)

Orasele Romaniei.[modificare sursă]

Salut, Nu m-ai convins cu reproducerea din "Ziua de Cluj" ! Vreau sa vad un COMUNICAT al Institutului National de Statistica. Sa stii ca mi-am creat un cont la insse si deocamdata FARA PLATA am vazut datele OFICIALE si ORIGINALE la 1 iulie 2007, dar cu populatia totala urbana din judete. Iata cum arata : Constanta 506.458, Cluj 466.012, Brasov 440.049, Timis 419.337, Prahova 416.307, Dolj 383.628, Iasi 382.974 si Galati 349.040. Dupa cum vezi, aici diferenta este mare. Eu NU cred ca populatia orasului Cluj Napoca a crescut de la 297.600 la 1 ianuarie 2006, la 311.400 la 1 iulie 2007, deci cu 14.360, cand in toata Romania populatia a scazut ! In legatura cu informatia din "Ziua de Cluj" am doua presupuneri. 1. Informatia este corecta, dar a fost omis intentionat orasul Constanta. 2. Informatia este incorecta. Am sa fac plata catre insse si am sa vad statistica pe toate orasele in parte. De curiozitate! --TAXIcon 25 ianuarie 2008 14:25 (EET)

Orașele României[modificare sursă]

Nu mai fac nicio modificare până nu intru în posesia ultimilor date OFICIALE dela INS. În articolele acelea de presă pe care mi le-ai trimis e ceva în neregulă, dar nu am date oficiale să argumentez. Este extrem de ciudat faptul că orașul Constanța, care s-a aglomerat EXTREM de mult în ultimul an, apare în presă cu populația în... scădere de la 306.200 la 304.900 ! În Constanța subiectul principal, nu numai în presa locală dar și între persoanele de pe stradă, este traficul infernal CRESCUT BRUSC ÎN ULTIMUL AN, precum si aglomerația de neimaginat în urmă cu doi ani. Cea mai frecventă referire este că acum Constanța a ajuns la fel de aglomerat ca și Bucureștiul. Chestia asta ți-o spune orice constănțean, iar vizitatorii sunt chiar șocați de aglomerație, mai ales că iarna este extrasezon !

Ai spus ceva de comunele suburbane ale Clujului în sensul că este posibil să fi fost trecute în populația orasului. În cazul acesta Constanța are 400.000 de locuitori, chiar practic, deoarece orașele Năvodari și Ovidiu sunt lipite de Constanța și se comportă ca două cartiere, doar că au administrație proprie si primari. Și astfel populația NU este trecută Constanței, deși orașele sunt... cartiere ! La fel și în sud, comuna Agigea este lipită de Constanța, iar comuna Cumpăna mai are doar 2 km până în... Constanța.

Nu este în regulă ca în Wikipedia Constanța să apară al patrulea oraș ca mărime din România, când ÎN REALITATE ESTE AL DOILEA, la mare distanță de următoarele ! Inducem în eroare cititorii și practic FALSIFICĂM REALITATEA.--TAXIcon 27 ianuarie 2008 11:04 (EET)

Orase[modificare sursă]

Am avut dreptate in privinta Clujului. Iata ca am primit de la INS:

"-----Original Message----- From: Laura Ichim Sent: Monday, January 28, 2008 10:48 AM To: Birou Presa INS Subject: RE: Date demografice

Populatia Romaniei scade in fiecare an, dar miscarea migratorie interna (flotanti) difera foarte mult intre judete de la an la an. In municipiul Cluj, centru universitar, numarul mare al flotantilor (in principal studenti) duce la fluctuatii ale populatiei in cele 2 momente la care se face calculul acesteia ( 1 iulie si 1 ianuarie). Pot sa va spun ca la 1 iulie 2007 municipiul Cluj se afla pe locul 3 dupa nr populatiei cu 310243 locuitori.

Datele publicate de INS sunt singurele date oficiale referitoare la populatia Romaniei."

OARE CINE SĂ FIE PE LOCUL 2 ? E clar, Cluj, Timișoara și Iași sunt "umflate" cu studenti... În Constanța sunt puțini studenți și populația este FOARTE STABILĂ ! Chiar dacă nu intru în posesia datelor tuturor acestor orașe, un singur lucru rămâne CLAR indiferent ce scrie Wikipedia, CONSTANȚA ESTE AL DOILEA ORAȘ CA POPULAȚIE ȘI MĂRIME DIN ROMÂNIA, orice vizitator al acestui oraș poate confirma acest lucru... --TAXIcon 28 ianuarie 2008 19:50 (EET)

denumirea pozei[modificare sursă]

salut, numele meu este Sorin si vreau sa atrag atentia in privinta denumirii ce este pusa la acea imagine care-L infatiseaza pe Mantuitorul crestinilor si anume, corect se scrie Iisus Hristos nicidecum cum este scris in acest moment. nu stiu daca va avea vreo influenta sesizarea mea dar mi-ar placea sa mai fie si altii de buna credinta care sa-mi sustina doleanta, pana la urma suntem crestini si trebuieste sa luam atitudine in ceea ce priveste numele Mantuitorului nostru ca acesta sa fie scris asa cum se cuvine.


Evaluare Biserica Ortodoxă Albaneză[modificare sursă]

Am propus spre evaluare un articol despre Biserica Ortodoxă Albaneză. Deoarece știu că sunteți un utilizator Wikipedia care contribuie printre altele și la tematica religioasă nu ar strica să îl evaluați și dumneavoastră critic. cu stimă,

Constantin.prihoanca 25 februarie 2008 13:34 (EET)

Etimologie Cluj[modificare sursă]

Imagine:Povestea orasului comoara pag 14, lukacs jozsef.jpg O să merg la bibliotecă să caut ceva cărți unde ar putea dezbate subiectul.--R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 16 martie 2008 10:22 (EET)

Gata am găsit chestia cu etimologia - vezi în dreapta pagina 14 din cartea Povestea orașului comoară de Lukacs Jozsef. --R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 17 martie 2008 18:01 (EET)


Nu reusesc sa inserez o imagine la un articol nou creat. Mi se sugereaza sa merg la pagina autoconfirmatilor, care de fapt nu exista. As aprecia daca mi s-ar putea transmite cum se poate face acesta operatiune la adresa de email kdermengiu@bspv.ro. O zi excelenta! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de BALCAN (discuție • contribuții).

Renaming an account for SUL?[modificare sursă]

Hi Danutz, I am en:User:Riana. On ro wiki I have the username User:riana_dzasta. For the purposes of meta:SUL, I was wondering whether I could usurp the account User:Riana here? I think that an impersonator created here, but I am not sure. Either way, as far as I can see, the account has no edits here. Thanks, Riana dzasta 27 martie 2008 09:36 (EET)


Reuniunea Wikipediștilor[modificare sursă]

Bucuresti pasaj.jpg

Bună ziua! Pe 17 mai 2008 se organizează o nouă întâlnire a wikipediștilor. Ești invitat să participi. Pe curând!--FeodorBezuhov | Discuție 30 aprilie 2008 15:05 (EEST)

Sfatul Bătrînilor[modificare sursă]

În cadrul unei discuții de la Sfatul Bătrînilor te-am acuzat de lașitate. Pentru că nu obișnuiesc să acuz pe la spate, îți semnalez și ție această discuție.--MariusM 4 mai 2008 03:49 (EEST)

Antisemitism[modificare sursă]

Domnule Danutz, fac apel la dumneavoastră cum am făcut și la Adijapan ;i la Turbojet, pentru a repune lucrurile la locul lor în ce privește contribuția mea la articolul antisemitism, înlăturat de un grup (de altfel vechi în dispute pe acest subiect) din care face parte și colegul Dvs. numit Guță. Acest grup a fost incapabil să arate un motiv pentru care textul merita, conform regulamentului, să fie înlăurat, dar totuși l-au înlăturat.

Remus Octavian Mocanu 13 mai 2008 15:01 (EEST)

Destituirea lui Gutza[modificare sursă]

Conform Politicii de revocare, consider că utilizatorul Gutza a adoptat un comportament nepotrivit pentru statutul său și nu mai prezintă încredere. A susținut și întreținut o serie de scandaluri care au culminat cu mai multe demisii din partea unor contributori foarte valoroși, în detrimentul enciclopediei. Conform politicii de revocare, este nevoie de trei administratori care să inițieze revocarea. Dacă dacă mai există vreun administrator (în afară de mine) care să fie de acord cu destituirea lui Gutza îl rog să mi se alăture pentru a începe procedura de destituire. --Cezarika1 16 mai 2008 07:21 (EEST)

Sursa și drepturile de autor ale imaginii Harta Elvetia2.png[modificare sursă]

 • Ați trimis la Wikipedia fișierul Harta Elvetia2.png, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
 • Dacă dumneavoastră ați creat imaginea, precizați acest lucru; în caz contrar trebuie să menționați sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărții etc.) și să justificați folosirea fișierului la Wikipedia.

Găsiți o listă a indicațiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veți furniza informațiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ștearsă fără alte avertizări prealabile.

Premii[modificare sursă]

Bună ziua! Este nevoie de câțiva administratori care să organizeze gala premiilor Wikipedia 2007. Vin la dvs. cu rugămintea de a face parte din juriu pentru a continua tradiția decernării premiilor. Mulțumesc. //  GikÜ  vorbe  fapte  / miercuri, 28 mai 2008, 14:02 (ora României și RM)

SUL usurp request[modificare sursă]

hello, i am nl:Gebruiker:Oscar and m:User:Oscar. could you please help me completing SUL by renaming User:Oscar for me, so my global account can usurp it? thank you very much! grtz, 82.169.173.111 19 iunie 2008 03:21 (EEST)

JS Wikipedia[modificare sursă]

Salut,

Din cate stiu, tu ai lucrat foarte mult cu JS-ul din Wikipedia romana. As vrea sa aflu de ce la noi e folosita functia addLoadEvent in locul lui addOnloadHook de la en.wiki. Sunt niste probleme cu FF3 si voiam sa stiu daca ar fi probleme in cazul in care s-ar face schimbarea.--Strainu (دسستي‎)   20 iunie 2008 23:52 (EEST)

Proiect:Dezvoltarea paginilor țărilor[modificare sursă]

Întrucât sunteți membru al acestui proiect vă anunț că începând din luna august 2008, acesta va fi readus în actualitate, încercându-se astfel atingerea scopurilor propuse ințial. Aș vrea să confirmați dacă mai doriți colaborarea la acest proiect, iar în caz afirmativ să vă implicați în discuții. Mai multe detalii găsiți pe pagina proiectului. Mulțumesc, Sebi talk 5 august 2008 21:44 (EEST)

Buna am o intrebare,mam inregistrat de astazi in wikipedia si vreau sa contribui si eu cat pot ,am niste poze de la mine din localitate facute de mine si nu pot sa le pun pe site,imi spui si mie ce trebuie sa fac te rog ?

Bitte um Hilfe[modificare sursă]

Guten Morgen Danutz, ich schreibe dich einfach mal an, da Du Bürokrat bist. Ich möchte mein SUL-Konto vervollständigen und hier bei ro.wiki finde ich die entsprechende Seite nicht, um zu beantragen, den Usernamen Donat freigeräumt zu bekommen. Ich bin de:user:Donat. Der User Donat in der ro.wiki hat 0 Edits und kann hoffentlich umbenannt werden. Vielen Dank für deine Hilfe. --80.137.84.191 (discuție) 28 octombrie 2008 10:25 (EET)

Hat sich erledigt --Donat (discuție) 8 decembrie 2008 16:09 (EET)

AJUTOR...[modificare sursă]

AJUTOR ...

doresc sa adaug si eu un autor la pagina cu pictori romani dar nu stiu cum daca ma puteti ajuta....

Cetățile dacice ...[modificare sursă]

Bună. Mă numesc Bozu Flavius și sunt muzeograf la Muzeul Banatului Montan din Reșița. Ți-am citit astăzi articolul despre cetățile dacice și am găsit o inadvertență: localizarea anticei cetăți dacice Arcidava. Ți-am lăsat câteva rânduri (sper să nu te superi) în speranța că ești deschis la sugestii și, cine știe, la o eventuală colaborare în vederea definitivării acestui articol, dat fiind faptul că te pot ajuta cu informații inedite despre conținutul său. Cu respect, și cu speranța că voi avea vești de la tine, îți mulțumesc.

P.S.: adresa mea de mail, pentru o comunicare mai ușoară este bozu_flavius_petru@yahoo.com

ajutor[modificare sursă]

Buna ziua din Canada!!! Problema(e) e (sînt) urmatoarea(le) pt.ca nu am stiut cum functioneaza Wikipedia recunosc ca am greṣit facînd niste copii de la citeva articole de Anatomie care î-mi sint de foarte mare ajutor la scoala,asa ca va rog frumos sa î-mi dati permisiune de aface copii de la articolele care î-mi sînt foarte folositoare la scoala.

 Va multumesc frumos.

ajutor[modificare sursă]

Buna ziua din Canada!!! Problema(e) e (sînt) urmatoarea(le) pt.ca nu am stiut cum functioneaza Wikipedia recunosc ca am greṣit facînd niste copii de la citeva articole de Anatomie care î-mi sint de foarte mare ajutor la scoala,asa ca va rog frumos sa î-mi dati permisiune de aface copii de la articolele care î-mi sînt foarte folositoare la scoala.

 Va multumesc frumosPasioblume (discuție) 21 decembrie 2008 00:37 (EET)

Please check next picture[modificare sursă]

Fişier:BillyCrudupJoyCantilo.jpg in flicker page are all rights reserved, please check if picture needs deletion.--Musamies (discuție) 24 decembrie 2008 12:12 (EET)

Juletræet.jpg

vă dorește un Crăciun fericit și un Moș Crăciun generos!

...care să vă aducă cât mai multă satisfacție pentru tot ceea ce ați făcut (și veți mai face, sper) pentru Wikipedia!

Eu pot doar să vă mulțumesc!
Honningkager.jpg

Sărbători fericite![modificare sursă]

Christmas tree bauble.jpg
În prag de sărbători, cu pacea, lumina și căldura în suflet, vă doresc să aveți parte de zile minunate, de un Moș Crăciun darnic și bun, să vă bucurați și să așteptați cu nerăbdare anul ce vine, un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspirații și plin de succese.
Sărbători fericite! Daniel Mesaj 24 decembrie 2008
Sărbătorile de iarnă sunt magice și leagă realitatea de basm. Vă doresc să aveți un Crăciun fericit alături de cei apropiați și fie ca noul an să vă aducă numai zile albe și frumoase ca și zăpada de pe brazi. La mulți ani!


P.S: Sărbători fericite! Lucian
Bolas navideñas.jpg


Елочное украшение кустарной работы.JPG

Vă doresc un Crăciun fericit și multă sănătate și împliniri în Noul An! --Turbojet 24 decembrie 2008 22:28 (EET)

Salut![modificare sursă]

Fantasy rou[modificare sursă]

Salut! Sunt incepator, si incerc sa contribui si eu la dezvoltarea articolelor, in special a celor care au legatura cu Polonia, deoarece sunt vorbitor de limba polona. Prima mea contributie este traducerea versiunii polone despre orasul Zabrze (unde am locuit o perioada destul de lunga), prin traducerea articolului original si imbunatatirea lui. Aici au aparut niste probleme, in sensul ca mi-a aparut o caseta cu necesitatea punerii articolului in format standard. Am incercat sa vad despre ce e vorba, dar nu am reusit. Ai putea sa te uiti peste articolul respectiv si sa-mi dai niste sfaturi? Cand o sa ma prind 100% despre ce e vorba cu formatele astea, am in plan sa traduc cat mai multe articole (bine, plus imbunatatiri, acolo unde se poate). Iti multumesc foarte mult! Marius

Permisiunile de administrator[modificare sursă]

Salut, Danutz.

Tocmai are loc la Sfatul Bătrînilor o discuție prin care încercăm să punem niște ordine în statutul administratorilor de la ro.wp și mai ales în modul în care sînt percepuți aceștia de către comunitate. Desigur, poți să intervii dacă dorești.

În cadrul discuției s-a pus problema administratorilor inactivi, așa cum e cazul tău. Există mai multe păreri: că acești administratori ar trebui revocați (chiar dacă mai contribuie sporadic) sau că dimpotrivă ar trebui să-și păstreze permisiunile. Iată cam care sînt punctele aduse în discuție:

 • Există riscul ca un administrator care revine după o lungă absență să nu mai fie la curent cu noile politici de ștergere, protejare și blocare, deci să facă greșeli. În prezent politica de revocare spune că permisiunile de administrator expiră după un an de la ultima contribuție, deci n-ar fi o problemă, dar unii administratori inactivi mai revin din cînd în cînd, deci nu se împlinește anul niciodată, ceea ce face ca riscul greșelilor să crească.
 • În mod ideal ar trebui ca orice administrator să poată fi contactat pentru o chestiune urgentă --- un vandal care trebuie blocat rapid, o dispută care riscă să se amplifice, pagini cu obscenități care trebuie șterse imediat etc. ---, dar în prezent probabilitatea de a nimeri tocmai un administrator inactiv este puțin prea mare. Sigur, avem pagina de reclamații pe care probabil toți administratorii o urmăresc, dar încă mai există utilizatori care contactează administratorii direct, alegînd din listă.
 • Unii utilizatori au rămas la concepția că administratorii ar trebui să dea tonul unei activități intense. Chiar dacă în mod obiectiv n-ar trebui să conteze cît de activ este un administrator, acea parte a comunității consideră că administratorii inactivi ne strică imaginea, mai ales în fața începătorilor.
 • Adesea, la alegerea noilor administratori, unii utilizatori votează împotrivă pentru simplul motiv că avem deja prea mulți administratori. Logic vorbind nu există un număr limitat de locuri, iar permisiunile nu cer de mîncare, deci am putea avea oricîți. Dar voturile cu o astfel de justificare arată că acei utilizatori ar vrea ca toți administratorii să fie cît mai activi.

Rămîne la latitudinea ta să cîntărești argumentele și să apreciezi dacă e mai bine pentru Wikipedia să-ți păstrezi permisiunile sau să renunți la ele. Dacă preferi să le păstrezi nu ți se va cere să le folosești mai des sau să contribui mai mult (deși nici nu ne supărăm dacă o faci...).

În caz că te hotărăști să renunți la permisiuni, este suficient să scrii pe această pagină ceva de genul „I request the removal of my administrator rights on this project”, ca o confirmare pentru cei de la Meta. Apoi ne ocupăm noi de restul.

Toate cele bune. — AdiJapan 28 ianuarie 2009 09:27 (EET)