Wikipedia:Robot/Cereri de aprobare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
For non-Romanian speakers
Wibot.jpg
Before you can run a bot on the Romanian Wikipedia, you must first get it approved. The bot policy here is the same as that on the English Wikipedia. See detailed information there.

For performing new tasks with an account previously approved, please place your request here.

Add a new request

Pentru a rula un robot acesta trebuie să fie aprobat de comunitate. Această pagină este locul unde se depun cererile pentru acordarea statutului de robot. Cererile de aprobare a modificării activității unui robot deja aprobat trebuie depuse la Wikipedia:Sarcini pentru roboți.

Pentru fiecare cerere discuțiile durează 7 zile. Decizia se ia în funcție de argumentele pro și contra aduse de utilizatori. Criteriile de care trebuie ținut cont sînt:

  • Modificările făcute de robot trebuie să fie utile.
  • Robotul nu trebuie să dăuneze prin activitatea lui.

După primirea aprobării, robotul va trece în general printr-o perioadă de probe în urma căreia, dacă eventualele nereguli au fost corectate, contul respectiv va primi statutul de robot. Acesta poate fi setat de către birocrați.

Rularea unui robot fără respectarea regulilor poate duce la blocarea lui imediată, fără avertisment, pe termen nelimitat.

Unelte[modificare sursă]

Cereri curente[modificare sursă]

PȘNBot[modificare sursă]

  • Bot: PȘNBot
  • Operator: Strainu
  • Automatic or Manually Assisted: Automatic
  • Programming Language(s): Python
  • Function Summary: Nominalizarea articolelor marcate cu {{notabilitate}} după cel puțin 3 luni în care au fost marcate.
  • Already has a bot flag in:

Robotul automatizează ce fac acum manual, însă introduce informatii mai detaliate. Justificarea ștergerii este la {{pșn}}, iar notificarea trimisă primului editor este la {{au-pșn}}. Folosirea unui cont dedicat va clarifica faptul că e vorba de o operațiune de mentenanță și nu ceva personal.--Strainu (دسستي‎)  1 iunie 2019 21:37 (EEST)

De acord pentru orice unealtă prin care putem economisi timp și prin care se poate fluidiza procesul de monitorizare și stergere a paginilor cu subiect nenotabil.— Ionutzmovie discută 6 iunie 2019 06:21 (EEST)
Pentru. Robotul ar fi util și nu ar mai atrage resentimentele unor utilizatori împotriva celui care face propuneri de ștergere pentru articolele marcate cu {{notabilitate}}. --Bătrânul (discuție) 6 iunie 2019 08:32 (EEST)
Pentru. Nu trebuie să consumăm noi timp pentru sarcini ce pot fi automatizate cu relativă ușurință. Aici e un loc în care acțiunea impersonală a unui robot chiar ar ajuta la abordarea ulterioară a discuției. —Andreidiscuție 6 iunie 2019 09:53 (EEST)
De acord, pentru că se economisește timp, se evită resentimete, se fluidizează procesul și se reduce impactul demotivant asupra noilor utilizatori, în raport cu cel al unui operator uman. Iar referitor la discuția de la Cafenea, poate (în mod neobligatoriu), robotul ar putea fi făcut și să notifice din timp creatorii paginilor în momentul etichetării lor cu eticheta de Notabilitate, pentru a fi avertizați că este de dorit să modifice din timp în mod constructiv paginile, astfel încât să poată fi evitate consecințele viitoare ale etichetărilor.--Accipiter Gentilis Q.(D) 8 iunie 2019 14:36 (EEST)
Îmi pare rău că nu urmăream pagina asta și din cauza asta nu am scris mai repede. De acord cu botul, dar schimbați-i numele! E absolut groaznic! --Mihai (discuție) 3 iulie 2019 03:12 (EEST)

Arhive[modificare sursă]