Discuție Utilizator:Iulianu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Arhiva 1 aici. Arhiva 2 aici.

Urări[modificare sursă]

Îşi doresc un Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurii, ţie şi tuturor celor care îţi sunt dragi. --R O A M A T A Cross Alcantara.svg mesaj 24 decembrie 2007 17:45 (EET)

Proiect:Informatică[modificare sursă]

OLPC AP1 14.jpeg Salut. Am lansat Proiect:Informatică, într-o încercare de a coordona eforturile legate de articolele de acest domeniu. Am observat contribuţiile tale în domeniu şi aş dori să te invit să te alături primului task al proiectului: inventarierea articolelor din Categorie:Informatică. Dacă ai întrebări sau sugestii, poţi să laşi un mesaj în pagina de discuţii a proiectului.--Strainu (Дйckуцйe)

Invitaţie WikiVerifier[modificare sursă]

Bună ziua,

Am văzut că participaţi activ la partea de curăţenie. Aş vrea să vă invit să folosiţi WikiVerifier, o unealtă utilă în coordonarea eforturilor de curăţenie. Avantajul principal al acestei unelte este că, dacă vă înscrieţi, veţi putea şti care modificări au fost deja verificate de ceilalţi utilizatori WikiVerifier, iar aceştia vor putea la rândul lor să vadă ce modificări aţi verificat dumneavoastră. În acest fel nu ne vom mai suprapune inutil eforturile.

Aş vrea să fac trei menţiuni punctuale:

Uşurinţă în utilizare
Explicaţiile privind această unealtă pot părea foarte tehnice, dar utilizarea este simplă şi intuitivă — textul conţine informaţii tehnice pentru cine este interesat să le afle, dar nu este necesar să vi le însuşiţi pentru a folosi această unealtă în practică;
Utilitate colectivă
Nu contează în ce măsură veţi participa la eforturile de curăţenie. Oricât de puţin v-aţi implica, aportul fiecăruia este cumulativ.
Confidenţialitate
WikiVerifier nu este un proiect Wikimedia, ci este unul independent. Ca atare, o parte din codul asociat WikiVerifier se execută pe un server extern, care nu se află sub controlul Wikimedia. Din această cauză, dacă alegeţi să folosiţi WikiVerifier, o parte dintre informaţiile Dvs. private de acces la Internet (printre care şi adresa Dvs. de IP) va fi făcută cunoscută unui terţ. Totuşi, server-ul pe care se execută acest cod este controlat de către administratorul Gutza, care are şi drept de checkuser pe Wikipedia în română – cu alte cuvinte, cea mai importantă informaţie privată pe care o transmiteţi acestui server independent – adresa Dvs. IP – este deja accesibilă persoanei care controlează acel server. Toate informaţiile publice despre nivelul statistic de utilizare WikiVerifier sunt agregate – nu există date personale de nicio natură care să fie făcute publice în acest fel.

Dacă alegeţi să folosiţi WikiVerifier, vă puteţi exprima disponibilitatea pe pagina de cereri de acces. Duh. --Gutza DD+ 28 decembrie 2007 00:04 (EET)

Felicitări[modificare sursă]

Primiţi vă rog sincere felicitări pentru reconfirmarea Dvs. care este pe deplin meritată. Sper să avem posibilitatea de a colabora în continuare în cursul anilor viitori. Afil 28 decembrie 2007 03:56 (EET)

Ca mare branza a facut? --Anittas 28 decembrie 2007 18:34 (EET)

Comune şi sate[modificare sursă]

Salut! Pisălog cum sunt, revin. La adresa [1] am găsit textul: "Ocolişu Mic, com. Orăştioara de Sus, jud. Hunedoara..." şi m-am dus la Ocolişu Mic, Hunedoara. Nu era precizată comuna. Am adăugat-o eu. M-am dus apoi la Orăştioara de Sus, Hunedoara. Aici spune că e o localitate, şi are şi cutie de comune. În cutie, spune care sunt satele componente. În satele componente nu spune de care comună ţin. Ce se poate face? Cazul acesta este unul de care am dat întâmplător. Probabil că aşa apar majoritatea satelor (fără specificarea comunei). Mai sap. Un An Nou fericit cu sănătate! --Miehs 28 decembrie 2007 23:45 (EET)

Bot[modificare sursă]

Am văzut că sunteţi un operator al robotului IulianuBot. Aş avea o cerere mică — poate botul tău să adauge formatul {{proiect PLS}} în fiecare articol din categoriile Categorie:Slavi, Categorie:Belarus, Categorie:Bosnia şi Herţegovina, Categorie:Bulgaria, Categorie:Croaţia, Categorie:Muntenegru, Categorie:Polonia, Categorie:Republica Cehă, Categorie:Republica Macedonia, Categorie:Rusia, Categorie:Slovacia, Categorie:Slovenia, Categorie:Serbia şi Categorie:Ucraina, şi fiecare din subcategoriile lor? Rémîgiùscrie-mi 1 ianuarie 2008 19:02 (EET)

bot - modificari comune[modificare sursă]

Am dat de curand revert acestei modificari, facute de IulianuBot, dupa care am verificat contributiile acestuia si se pare ca intamplarea respectiva nu a fost un caz singular... As dori sa stiu care ar putea fi justificarea pentru asemenea modificari (prea minore si IMO chiar anti-utile), si eventual sa le opriti (macar temporar - cel putin pana la clarificarea lucrurilor). Va multumesc. -- Jokes Free4Me 2 ianuarie 2008 16:08 (EET)

Vlădaia, Mehedinţi[modificare sursă]

Am o nelămurire. Comuna Vlădaia, Mehedinţi (şi altele) se află în Muntenia? :) Aşa scrie în articol. Sau este o greşeală a robotului? Vă întreb pt că ştiu că vă ocupaţi de acest proiect Rad Urs Mesaj 5 ianuarie 2008 00:43 (EET)

Propunerea mea ar fi să scoţi cu totul regiunea istorică din articolele despre localităţi. Din moment ce este precizat judeţul, cu legătură internă, informaţia despre regiunea istorică (dacă chiar o vrea cineva) poate fi găsită la articolul judeţului. Asta e valabil cu atît mai mult la judeţele aflate pe graniţa dintre regiunile istorice sau acolo unde există dispute privind graniţele respective. Scăpăm cu ocazia asta şi de „înglobarea” Olteniei în Muntenia şi a Banatului în Transilvania. Decît să expediem cu un singur cuvînt chestiunea regiunii din care face parte o localitate (şi s-o facem pentru fiecare în parte) mai bine discutăm asta o dată şi bine, la articolul despre judeţ. — AdiJapan  5 ianuarie 2008 06:30 (EET)

Delta dunari[modificare sursă]

Salut! După ce aţi şters articolul Delta dunari cu copyvio, deşi exită un articol corect Delta Dunării, iniţiatorul articolului l-a reintrodus. Toate cele bune, --Miehs 11 ianuarie 2008 20:17 (EET)

Omagiu wikipedist lui Eminescu, de 15 ianuarie 2008, pus de Ion D. Pachia, sters de Dvs.[modificare sursă]

Stimate domnule Iulianu,

Fireste, stati pe la Londra, dupa cum citit-am intamplator despre Dvs. ... Englezii, cand este ziua lui Shakespeare, nu fac o pagina si pe Wikipedia, dedicata geniului sau ...? Ati sters omagiul de 15 ianuarie 2008, "Eminescului", pe care, in numele wikipedistilor, l-am pus in urma cu vreo ora-doua... Eu nu ma prea pricep la treburile Dvs. wikipediste... Dvs. stiti mai bine decat mine ceea ce trebuie... Chiar ma gandeam sa-i scriu in acest sens si d-lui Rad Urs, sa-i cer ajutorul... O Wikipagina dedicata lui Eminescu, cel ce intruchipeaza geniul Valahimii / Dacoromânităţii, cred ca ar mai atenua impresia antiromaneasca / antinationala a wikipedistilor... Dupa cum am vazut in "jurnalul stergerilor", materialul era de dirijat spre Wikisurse... Daca ati rupt din pretiosul Dvs. timp cateva secunde si ati dirijat materialul unde trebuie, va multumesc... Ion D. Pachia / Ion Pachia Tatomirescu 86.127.183.66 12 ianuarie 2008 11:37 (EET)Scuze pentru ca am revenit, avand impresia ca nu m-am autentificat... Fac alergie la cifre... Nu-mi prieste decat poetica numerelor ca ordonatoare de cosmos... IPT 12 ianuarie 2008 11:45 (EET)

Revenire[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai faceţi reveniri la versiuni anterioare fără a le discuta mai întâi! Această manieră de editare este considerată nerespectuoasă şi neproductivă. Dacă veţi continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia, conform regulii celor trei reveniri, potrivit căreia nimeni nu poate efectua mai mult de trei reveniri la un articol într-un interval de 24 de ore. Vă mulţumim! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Radufan (discuţie • contribuţii).

Am dat singur revert la revertul meu, tocmai ca să nu încalc R3R. --Iulian U. 12 ianuarie 2008 12:37 (EET)

Requesting desysopping[modificare sursă]

I request removal of sysop privileges. --Iulian U. 14 ianuarie 2008 18:07 (EET)

Of[modificare sursă]

Păcat. Ai făcut fără îndoială o tâmpenie şi înţeleg de ce ai preferat să demisionezi, dar tot e păcat. Măcar dacă ai fi crezut în titlul ăla idiot, atunci aş fi fost de părere că o meritai. În fine, asta e. --Gutza DD+ 14 ianuarie 2008 19:57 (EET)

I agree. —Victor Blacus 14 ianuarie 2008 20:41 (EET)
O greşeală este să blochezi pe cineva din greşeală, să jigneşti pe cineva fără să vrei. Să faci pe cineva nazist pentru că, probabil, nu-ţi place ceea ce crede, este cu totul altceva.
De altfel singurele mele tangenţe cu tine au avut loc în cadrul proiectului localităţilor, unde suntem colegi, iar pe de altă parte, în discuţii dintre mine şi AdiJapan/Gutza. Intervenţiile tale consecvente de susţinere a celor doi, independent de ceea ce s-ar argumenta din partea mea sau a celor care au o dispută cu cei doi, stau drept dovadă asupra unor inconsitenţe de fond în percepţia mea şi a ta despre propriul rol în comunitatea asta. Eu nu pot vedea cu ochi buni pe cineva care susţine orbeşte pe cineva care greşeşte. Toţi greşim, nu poţi să fi sincer cu tine să susţii pe cineva când greşeşte. Uite că şi tu ai greşit şi nu te-a susţinut nimeni. Nu cred că a fost (şi va mai fi?) un joc fair play din partea ta, asta e tot. Dacă ar fi fair play, orice ai susţine, ar fi pentru mine OK. Dacă ar fi o atitudine care porneşte din considerente proprii, din opinii propriii, orice judecată de valoare aş da eu personal opiniilor tale, ar porni din start pe un plan net superior. Dar când susţii nejustificat pe cineva, atunci nu poţi pretinde să fi foarte repsectat. Ţi-ai pus vreodată problema: totuşi, poate AdiJapan şi Gutza, greşesc? O zic la modul cel mai serios. Nu cred absolut deloc că tu consideri în mod serios că eu am „fantasme”. Chiar nu am. Deci, greşesc sau nu greşesc? Rămâne să te decizi singur. Proiectul va rămâne aici pentru mult şi bine. Dacă noi evoluăm sau nu, el va merge înainte oricum, cu sau fără noi. Fie o luăm pe calea cea mai dreaptă şi colaborăm, fie ne păstrăm orgoliile şi ne împingem reciproc pe calea cea mai întortocheată. O seară bună. --—RaduTrifan 14 ianuarie 2008 21:13 (EET)

Credeam c-am explicat suficient de clar: n-a fost o pagină destinată a categorisi oamenii după ceea ce ei cred, ci a preveni introducerea de material extremist, care ne-a făcut Wikipedia de cacao şi care pe deasupra mai e şi ilegal. Nu îmi păsa ceea ce cred personajele listate acolo, îmi păsa că murdăreau Wikipedia cu texte extremiste şi chiar ilegale. Pagina incriminată a fost, nu mai este; am şters-o la prima reacţie negativă (îndreptăţită dealtfel). Ce am făcut a fost o greşeală, nu o crimă.

Dar să răspund la celălalt alineat al tău care mi se pare mai interesant. Spui că îi susţin cu consecvenţă pe AdiJapan şi pe Gutza. Asta nu este corect. Susţin cu consecvenţă acţiunile lor atîta timp cît acestea sînt, conform judecăţii mele, în beneficiul proiectului. Nu persoanele lor mă interesează. Nu îl cunosc pe Adi şi nici pe Bogdan Stăncescu în viaţa reală. Îţi dau cuvîntul meu de onoare că prima şi singura dată cînd am stat la chat cu AdiJapan a fost în seara aceea cînd ai început tentativa de destituire. Idem şi cu Gutza, dar cîteva zile mai tîrziu şi prin telefon. Sînt rowikipedişti cu care am vorbit mult mai des off-wiki, de ex. Vlad sau Mihai Andrei, sau Gangleri, singurul pe care l-am întîlnit pînă acum în carne şi oase. Impresia ta că Gutza şi AdiJapan şi Iulianu complotează în secret pentru a conduce destinele Wikipediei este falsă şi ridicolă.

Aşadar, dacă ai o problemă cu acţiunile lui AdiJapan şi Gutza, critică acţiunile lor, dar nu îi insulta personal şi nu le fă procese de intenţie. Repetatele atacuri la persoană pe care le comiţi sînt otrăvuri pentru o discuţie civilizată şi te fac nefrecventabil de către cei ce doresc discuţii civilizate. --Iulian U. 15 ianuarie 2008 00:04 (EET)

Iulian, nu pot decît să repet ce spune titlul secţiunii: Of... Înţeleg că în mintea ta demisia este un gest de onoare. Dar greşeşti. Lista ta, oricît de josnică ar putea fi considerată de unii, nu are nimic de a face cu statutul de administrator. În plus, faptul că ai demisionat nu reprezintă pentru Wikipedia un pas înainte, ci cu siguranţă unul înapoi.
Rămăsese vorba că a fi administrator e „no big deal”. Nicicum nu este un titlu onorific, care să-ţi fie retras sau pe care să-l respingi atunci cînd faci o gafă. Dimpotrivă, ca să-ţi speli „păcatele” trebuia să rămîi în continuare administrator şi să-ţi faci munca de măturător şi paznic pe care o presupune asta.
Cît despre lista de la care ţi s-a tras, în afară de titlul ei incendiar (într-adevăr o gafă de proporţii!) nu văd nimic în neregulă. Chiar faptul că ai ţinut lista într-un loc public, la Wikipedia, şi n-ai ascuns-o sub şapte parole în propriul calculator mă face să cred că intenţiile tale în legătură cu lista au fost din cele bune. A urmări activitatea unor anumiţi utilizatori este perfect acceptabil, de altfel toţi facem asta, cel puţin cei care urmărim schimbările recente ca să ne asigurăm că articolele nu sînt vandalizate. Iar introducerea de materiale extremiste este mult mai dăunătoare decît cele mai obscene acte de vandalism. Ai fost criticat că urmăreşti instaurarea unei dictaturi ideologice. Dacă respectarea politicii verificabilităţii --- prin care opiniile provenite din surse extremiste trebuie excluse din articole --- se numeşte dictatură ideologică, atunci da, acuzaţia e corectă, numai că exact asta ar trebui să facă toţi utilizatorii. Dacă protejarea proiectului de rigorile legii se cheamă dictatură ideologică, atunci legile sînt cele care impun dictatura ideologică.
Păcat. — AdiJapan  15 ianuarie 2008 13:08 (EET)
Răspund cu întîrziere: Adi, nu, nici vorbă de un gest de onoare. E pur şi simplu ceea ce trebuia să fac. Dacă aş fi rămas sysop, demagogii noştri de serviciu ar fi avut în sfîrşit un motiv întemeiat ca să-mi scoată ochii :-) Ai dreptate cînd spui că este ilogic, că permisiile de sysop n-au nici o legătură cu activitatea editorială. Ce bine ar fi dacă toţi contribuitorii noştri ar fi la fel de calmi şi raţionali ca tine. Iulian U. 8 martie 2008 13:51 (EET)
Consider că în deciziile noastre trebuie să ţinem cont de ceea ce spun capetele limpezi, nu gurile mari. În faţa demagogiei nu trebuie cedat. — AdiJapan 9 martie 2008 10:44 (EET)

Format comune[modificare sursă]

Buna, ar fi posibil ca si formatul comunelor/satelor sa includa o imagine ca si cel al oraselor, mi se pare mai estetic? Plinul cel tanar 15 ianuarie 2008 15:48 (EET)

Tot despre sate/comune, poate arunci un ochi la Discuţie Wikipedia:Sfatul Bătrânilor#Sate si comune -- încerc să văd dacă există vreo metodă de a vă scuti de o parte din munca de chinez bătrân, cum zice inspirat Radufan. --Gutza DD+ 17 ianuarie 2008 02:07 (EET)


Evaluare Biserica Ortodoxă Albaneză[modificare sursă]

Am propus spre evaluare un articol despre Biserica Ortodoxă Albaneză. Deoarece ştiu că sunteţi un utilizator Wikipedia care contribuie printre altele şi la tematica religioasă nu ar strica să îl evaluaţi şi dumneavoastră critic. cu stimă,

Constantin.prihoanca 25 februarie 2008 13:34 (EET)

Blocarea nu era necesară[modificare sursă]

Bună Iulianu! Eu nu consider blocarea lui Radufan necesară şi aştept şi alte opinii în afară de opinia ta, a lui Gutza sau a lui AdiJapan. --Emily | disc. 9 martie 2008 16:03 (EET)

Localităţi[modificare sursă]

Sper că nu faci de mână modificările la formatele alea îngrozitoare. --Gutza DD+ 21 martie 2008 14:11 (EET)

Invitaţie la discuţie[modificare sursă]

Seara bună Iulianu! Dat fiind că te-ai înscris în lista participanţilor la reuniunea wikipediştilor şi pentru că se apropie data întâlniri, te invit să participi la discuţia legată de organizare. S-a propus deja o locaţie. Aşteptăm şi părerea ta. O seara placută!--FeodorBezuhov | Discuţie 8 mai 2008 20:02 (EEST)

Proiect:Dezvoltarea paginilor ţărilor[modificare sursă]

Întrucât sunteţi membru al acestui proiect vă anunţ că începând din luna august 2008, acesta va fi readus în actualitate, încercându-se astfel atingerea scopurilor propuse inţial. Aş vrea să confirmaţi dacă mai doriţi colaborarea la acest proiect, iar în caz afirmativ să vă implicaţi în discuţii. Mai multe detalii găsiţi pe pagina proiectului. Mulţumesc, Sebi talk 5 august 2008 21:44 (EEST)

Sărbători fericite[modificare sursă]

Sărbătorile de iarnă sunt magice şi leagă realitatea de basm. Vă doresc să aveţi un Crăciun fericit alături de cei apropiaţi şi fie ca noul an să vă aducă numai zile albe şi frumoase ca şi zăpada de pe brazi. La mulţi ani!


P.S: Sărbători fericite! Lucian
Bolas navideñas.jpg


Gelati Gospel (A).jpg

În prima zi de Crăciun îţi doresc în continuare sărbători fericite, un An Nou sănătos şi fericit.--Mishuletz (discuţie) 25 decembrie 2008 15:22 (EET)

Întâlnire, 27 martie 2010[modificare sursă]

Salut. În întâlnirea ce se prefigurează la finalul lui martie aş dori să finalizăm procedura de înfiinţare a Asociaţiei Wikimedia România. În acest sens m-aş bucura să-ţi exprimi punctele de vedere cât priveşte subiectele discutate la Wikipedia:Întâlniri/Bucureşti5. Toate bune. --Rebel 23 februarie 2010 09:45 (EET)

Rugaminte[modificare sursă]

Dragă Iulianu, te rog să arunci o privire asupra activităţii utilizatorului Utilizator:Mihai Andrei in ce priveste conflictul de editare la articolul Lista catedralelor din România, si eventual sa iei masurile pe care le crezi de cuviinţă. Salut, --Madalin Focsa

WikiProiectul Dacia[modificare sursă]

Roman bust of a Dacian tarabostes, Hermitage, St Petersburg, Russia - 20070614.jpg
Bună! Bazat pe articolele la care ai contribuit, se pare că ești interesat de Dacia antică. Te invităm la Proiectul Dacia!

--Codrin.B (discuție) 2 ianuarie 2011 05:35 (EET)

Explicația utilizării cinstite pentru fișierul Dream theater majesty.gif[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat fișierul Dream theater majesty.gif. Am observat că pagina sa de descriere specifică faptul că este folosit în conformitate cu utilizarea cinstită a materialelor protejate dar nu se arată deloc de ce utilizarea sa constituie utilizare cinstită conform politicii și în ce articol poate fi folosit astfel. Vă rugăm, mergeți la pagina de descriere a fişierului și modificați-o incluzând o explicație a utilizării cinstite.

Dacă ați încărcat și alte fișiere cu utilizare cinstită, vă rugăm să verificați dacă ați completat și explicațiile privind utilizarea cinstită. Găsiți o listă de pagini de descriere pentru fișiere, pagini editate de dumneavoastră urmărind legătura „contribuții” (aflată în partea de sus a oricărei pagini Wikipedia după ce v-ați autentificat), și alegând "Fișier" din meniu. Orice fișier care nu este sub licență liberă și care nu are o asemenea explicație va fi șters în decurs de o săptămână, conform politicii privind materialele protejate. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim.. //  Gikü  vorbe  fapte  (TW) 19 decembrie 2013 20:49 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Dorel Șandor[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Dorel Șandor creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Dorel Șandor până se ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere, se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului.  —Andreidiscuţie 20 octombrie 2014 14:06 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Ion Mociorniță[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Ion Mociorniță creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Ion Mociorniță până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎)  1 decembrie 2016 16:08 (EET)