Discuție:Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Memento primele 10000 articole


Propunere pentru rubrica Știați că...?[modificare sursă]

- Filmul Veronica din 1972 a fost filmat (în exterior) în valea Prahovei și (în interior) într-o casă din București. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de MirunNa (discuție • contribuții).

2 propuneri pentru rubrica Știați că...? (eventual unificate)[modificare sursă]

Primul atlet care a decedat la Jocurile Olimpice moderne a fost maratonistul portughez Francisco Lázaro.

Lui Shisō Kanaguri i-au trebuit peste 54 de ani să termine o probă de maraton.

poza este gresita[modificare sursă]

la wikistiri, poza este gresita, tre. sa puneti poza Recep Tayyip Erdoğan.

Wegelin si frauda fiscala[modificare sursă]

Wikipedia zice: "4 ianuarie Wegelin & Co., cea mai veche bancă din Elveția, a anunțat că se va închide după ce a fost amendată de autoritățile americane pentru evaziune fiscală." Personal am dubii ca poate fi adevarata o astfel de afirmatie; Wegelin nu putea fi amendata de SUA pentru frauda fiscala, pentru ca nu e subiect dator cu taxe al acestui stat... Wegelin a fost amendata pentru favorizarea fraudei fiscale înfaptuita de cetatzeni americani din clasa bogatasilor. Chiar daca sursa afirmatiei formuleaza eronat, e bine sa trecem prin filtrul gândirii proprii (si eventual sa corijam) ceea ce reluam ca afirmatii si stiri. Remus Octavian Mocanu

Nivel de protecție[modificare sursă]

Strainu, cum ai procedat când ai adus live noua pagină principală? Mutat cu ștergerea paginii-țintă și restaurat? Se pare că s-au pierdut setările de protejare (s-au mutat cele de la pagina din spațiul utilizator). —Andreidiscuție 2 martie 2017 11:03 (EET)

Da, așa am procedat. Mulțumesc de observație, repar dacă n-ai făcut tu asta deja.--Strainu (دسستي‎)  2 martie 2017 11:20 (EET)
Am protejat și subpaginile noi cu același nivel de protecție. E aiurea că în jurnale nu apare nicăieri faptul că s-a schimbat nivelul de protecție. Îmi cer scuze.--Strainu (دسستي‎)  2 martie 2017 11:26 (EET)
Exact, nicăieri nu ți se spune că ai șters o pagină protejată și setările de protecție s-au evaporat. Am fost surprins azi să văd vandalism pe pagina principală. A revenit și a protejat Victor, dar oricum m-a frapat pentru că știam că e protejată; m-am uitat și în jurnalul de protecții și nu scria nimic. —Andreidiscuție 2 martie 2017 14:19 (EET)
Acum unde introduc titlul dacă doresc să fac un articol nou? Câmpul de completare nu se mai află în colțul din dreapta-sus. --DieselEngineRO 5 martie 2017 22:08 (EET)
Folosiți funcția de căutare, care vă oferă o legătură către titlul căutat plus informații despre articole asemănătoare, sau căsuța de la Special:Schimbări recente.--Strainu (دسستي‎)  5 martie 2017 23:15 (EET)
Mulțumesc!--DieselEngineRO 6 martie 2017 10:28 (EET)

Estetica paginii principale[modificare sursă]

Parcă arăta mai frumos pagina principală în versiunile mai vechi și dau ca exemplu pe aceasta. Mă refer la caseta în care scrie Bun venit la Wikipedia. --Nicolae Coman (discuție) 6 martie 2017 09:28 (EET)

Achiesez. --Miehs (discuție) 6 martie 2017 09:54 (EET)
Discuția despre înlocuirea paginii a avut loc la Wikipedia:Cafenea#Pagina_principal.C4.83. Vă invit să vă exprimați obiecțiile acolo, vor beneficia de o audiență mai mare.--Strainu (دسستي‎)  6 martie 2017 10:41 (EET)

Wikimania 2017 scholarship programme[modificare sursă]

→ anunț mutat la Wikipedia:Cafenea