Discuție Utilizator:Gutza

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Fileu[modificare sursă]

Faptul că i-ai ridicat mingea la fileu lui Asybaris ca să reacționeze în stilul caracteristic mi-e clar. Ce nu e clar de ce ai considerat asta o idee bună?--Strainu (دسستي‎)  10 august 2015 00:02 (EEST)

Nu i-am ridicat nimic – dimpotrivă, după cum s-a și văzut. --Gutza DD+ 10 august 2015 12:02 (EEST)
Păi tocmai, de la mine s-a cam văzut că l-ai provocat inutil cu acel "vezi și inevitabila replică de dedesubt" și ți-a ieșit. Apreciez însă (pozitiv) continuarea din pagina lui de discuție.--Strainu (دسستي‎)  11 august 2015 00:30 (EEST)
Și mie mi se pare că mi-a ieșit, dar altfel decât pare că ți se pare ție. :) Mai exact, am vrut să evit un encore al reprezentațiilor anterioare. Spunând „vezi și inevitabila...” i-am oferit trei opțiuni: (1) să se abțină (ar fi fost cea mai înțeleaptă variantă), (2) să-și dea în petec (cea mai puțin inspirată variantă, fiindcă mi-ar fi confirmat în mod explicit temerile), sau (3) să răspundă cu argumente în loc de trolling și/sau hărțuială. În linii mari mi se pare că a ales varianta (3), deși bineînțeles că nu s-a putut abține de la micile înțepături pentru care-l îndrăgim cu toții. Totuși n-am mai simțit nevoia să răspund acolo și nici nu m-aș mai fi implicat în vreun fel în discuție dacă nu aluneca în absurd cu intervențiile lui Turbojet. Căruia, dacă tot vorbim ca-ntre vechi prieteni, cred că greșești să-i dai apă la moară cu pedepsele împotriva administratorilor. Când se va pune în mod serios pe tapet ideea pedepselor pentru acțiune greșită va trebui să discutăm pedepse pentru inacțiune greșită (altfel încurajăm un nivel de apatie încă și mai mare decât cel actual). Și abia atunci să te ții! --Gutza DD+ 11 august 2015 00:55 (EEST)
Și s-ajung pe lista de greșeli ca tiran al Wikipediei, probabil alături de tine? Mai bine nu. :) Serios acum, astea sunt nemulțumiri care trebuie ventilate. E ca nemulțumirile față de capitalism: multă lume vrea altceva, dar când întrebi exact ce, când și cum, soluțiile sunt fanteziste.--Strainu (دسستي‎)  11 august 2015 23:42 (EEST)
Fanteziste pentru cine? Pentru cei care le propun? --Gutza DD+ 12 august 2015 00:48 (EEST)
Pentru suficient de multă lume cât să nu fie adoptate. Iar dacă sunt adoptate, deși ție sau mie ni se par fanteziste, înseamnă că noi avem o problemă.--Strainu (دسستي‎)  12 august 2015 00:58 (EEST)
Păi stai așa, una e să le ventileze (ceea ce pot face și fără ajutorul nostru) și alta e să le încurajezi. Iar dacă nu crezi în ele (și din câte spui, pare că asta e situația) atunci pentru ce le încurajezi? Ori ai impresia că au nevoie de aprobarea ta ca să le exprime? Iartă-mă dacă par un pic abrupt, dar astea sunt concluziile pe care le-am tras din discuția de deasupra. --Gutza DD+ 12 august 2015 01:09 (EEST)
Poate înțelegem lucruri diferite prin "încurajare". Eu mă refeream la faptul că i-am spus să vină, pe lângă teorie, cu propuneri clare despre cum, cine și când decide că administratorii trebuie pedepsiți. Am făcut asta din 2 motive:
  • Cred cu tărie că e mai bine ca asemenea idei să fie discutate, după cum am explicat mai sus;
  • Mă deranjează lecțiile de teorie pe care ni le servesc în ultima vreme, pe un ton ușor disprețuitor, Turbojet și Victor Blacus (vezi discuția cu pasiv-agresiv și cea cu comunitatea civilizată). Pentru astea sigur nu au nevoie de vreo intervenție din partea cuiva. Sunt sigur că au suficientă experiență în spate încât să expună și să argumenteze și soluții practice, dar nu vor sau nu pot (în sensul de "simt că nu sunt lăsați") s-o facă singuri, deci au nevoie de un imbold (care e diferit de aprobare).--Strainu (دسستي‎)  12 august 2015 10:26 (EEST)
Fair enough. --Gutza DD+ 12 august 2015 14:57 (EEST)
Gutza, surpriza în discuția despre comportarea administratorilor a fost că tu ai făcut două afirmații cu totul neașteptate. Prima că înțelegi ca pe Wikipedia să existe „instanțe superioare”, și îmi dau prea bine seama că vrei ca tu să fii aia, iar a doua, chiar aici, mai sus, că ai nevoie de Asybaris01 ca să ai și tu cu cine socializa, că nu faci nimic altceva pe Wikipedia.
Bineînțeles că pot argumenta, cum cere Strainu, și o voi face, să nu creadă că n-am argumente. Am luat o pauză deoarece ai dat-o pe bășcălie (ridiculizarea oponentului când ceva nu merge) și ai afirmat lucruri pe care nu le aveam în vedere (ca și aici, mai sus) și pentru că îmi dau seama că n-o să accepți în veci ceva care ai impresia că ți-ar submina autoritatea. E clar că vrei tirania ta fără să trebuiască să ții cont de altul. Iar cei ce te vor susține de aia o vor face deoarece speră să devină și ei tirani odată și odată. --Turbojet 12 august 2015 15:40 (EEST)
Hai sa vedem, il blochezi pe Turbo ca te-a facut tiran, asta nu e atac la persoana? Eu unul, am ajuns sa ma bucur ca am ajuns ca Gutza sa aiba nevoie de mine pentru socializare. Na, i-am ridicat mingea la fileu. Asybaris aport 12 august 2015 16:26 (EEST)
Turbojet, discuția deviase în absurd (și continuă în aceeași direcție).
  1. Ați luat ce v-a plăcut din analogia cu instanțele (superioare/inferioare) și ați ignorat ce nu v-a plăcut (că și în justiția „mare” există mecanisme de control, pe care Dvs. le refuzați). Iar după ce ați tras la temă așa cum v-a plăcut Dvs. m-ați luat pe mine la rost să justific concluzia Dvs.
  2. Despre partea cu „bășcălia”, de fapt vă atrăgeam atenția (de nenumărate ori într-o singură discuție!) în privința absurdității poziției persoanei care acuză pe interlocutori că au complexe de superioritate, folosind în acest scop un ton de vădită superioritate.
  3. La faptul că pledez pentru mecanisme de control între administratori și nu accept propunerea Dvs. pentru eliminarea acestor mecanisme de control, la poziția mea prin care mă opun unei propuneri de a da puteri discreționare administratorilor, concluzia Dvs. este că propunerea Dvs. mi-ar submina autoritatea, iar scopul meu este să-mi întăresc poziția tiranică.
Este o discuție demnă de Eugen Ionescu, la care nu am niciun interes să particip. Și da, știu ce veți înțelege și din acest mesaj – dictatura, tirania, onoarea șcl șcl. Nu vă obosiți. --Gutza DD+ 12 august 2015 17:51 (EEST)
Nu era intenția mea să intervin în această discuție, dar nu am încotro. Strainu a admis că a acționat în acest episod cu justificarea: „Mă deranjează lecțiile de teorie pe care ni le servesc în ultima vreme, pe un ton ușor disprețuitor, Turbojet și Victor Blacus (vezi discuția cu pasiv-agresiv și cea cu comunitatea civilizată).” E necesar ca eu să explic modul în care am acționat.
Comentariul de la candidatura lui Wintereu a fost sincer și nu o „lecție de teorie”. Acum înțeleg că reacția lui Strainu a fost o provocare, pe care însă nu am acceptat-o. Concomitent, Mihai a făcut o reclamație contra lui SenatorulX, care a reacționat cu trollingul caracteristic, inclusiv utilizarea unei clone. Nu m-am gândit să intervin, fiindcă deja declarase că pleacă în vacanță și era preferabil ca lucrurile să se liniștească; având în vedere conflictele mele precedente cu SenatorulX, o intervenție a mea era contraindicată. A urmat intervenția lui Asybaris01, care nu era un act izolat, ci continuarea unei serii de trolling-uri cu care se obișnuise să perturbe activitatea în proiect, în ultima vreme ca secund al lui SenatorulX. Justificarea blocării lui trebuie luată ad litteram, pe fondul acestei lungi istorii de trolling; „modul civilizat” amintit de Turbojet era implicit. Nu am obiectat la deblocare, însă acum înțeleg că adevărata justificare a lui Strainu era că îl „deranjează lecțiile de teorie”
M-am ferit, cât am putut, să intervin în certurile recurente dintre administratori, care fac rău proiectului. M-am ferit, cât am putut, să mă comport agresiv în alte discuții: așa trebuie văzute comentariile mele apropo concursul de scriere și intervenția lui SenatorulX la candidatura lui Wintereu. Nu era vorba de „lecție”, nu a fost niciun „ton ușor disprețuitor”, nu am fost „pasiv-agresiv”. Dar faptul că Strainu acționează provocator și discreționar cu singura justificare că îl „deranjează” mă pune pe gânduri. -- Victor Blacus (discuție) 12 august 2015 18:19 (EEST)
Înțelegeți ce vreți, dar începeți cu asta, pentru că nu se va schimba.
Da, mă deranjează atitudinea dvs., pentru că vă feriți să interveniți în certuri, dar nu și când e vorba să băgați câte o directivă pentru alții. Justificarea mea e foarte simplă și am expus-o în detaliu aici, nefiind legată de atitudinea din discuțiile anterioare. Spuneți că n-ați vrut să interveniți la reclamații fiindcă "era preferabil ca lucrurile să se liniștească", dar apoi îl blocați pe Asybaris "ca secund al lui SenatorulX". În ce fel a făcut asta ca lucrurile să se liniștească și mai ales, în ce fel a protejat blocarea lui Asybaris proiectul?--Strainu (دسستي‎)  12 august 2015 18:44 (EEST)

Editura Museum[modificare sursă]

Știți cumva care este adresa acestei edituri din Chișinău? Eventual, vreun număr de telefon de acolo? Vreau să cumpăr Basarabia necunoscută (toate cele 7 volume) și prin București nu se găsesc decât primele două. Mulțumesc frumos de pe-acum. SenatorulX (discuție) 24 august 2015 12:16 (EEST)

Din păcate nu vă pot ajuta. --Gutza DD+ 24 august 2015 22:04 (EEST)
OK. O zi frumoasă. SenatorulX (discuție) 25 august 2015 13:10 (EEST)

Bug[modificare sursă]

Moongate are un bug la site-ul odeon. Se mai poate rezolva?--Strainu (دسستي‎)  10 octombrie 2015 15:22 (EEST)

Nu știu despre ce vorbești. --Gutza DD+ 10 octombrie 2015 17:42 (EEST)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul SCCErbasu a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 14 octombrie 2015 09:15 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Bună seara,

Aș fi curios de motivația acestei modificări. Pentru a nu presupune, am ținut să întreb. --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 octombrie 2015 19:07 (EET) P.S. Nu țin să mor cu propriile mele decizii de gât, astfel că presupunând că m-ați fi abordat, aș fi putut să-mi retrag singur modificarea respectivă (cum am mai făcut-o și în alte situații) dacă mi s-ar fi explicat de ce este optim să fac așa ceva.--Accipiter Q. Gentilis(D) 27 octombrie 2015 19:07 (EET)

Nu ar fi avut cum să ajungă la vreun fel de concluzie constructivă și era la limita trolling-ului. Dacă începeam să discutăm despre subiect în loc să efectuez o revenire atunci exista riscul (aproape certitudinea) că ar mai fi intervenit cineva acolo, moment în care nu se mai putea efectua o revenire simplă; discuția ar fi progresat și probabil ați fi sfârșit prin a fi avertizat. Dacă insistați să deschideți discuția nu vă voi mai opri, dar nu cred că este oportună. --Gutza DD+ 27 octombrie 2015 20:10 (EET)
Mulțumesc de răspuns. Am ezitat suficient înainte de a posta chestiunea respectivă, astfel că probabil e mai bine că s-a întâmplat așa. După cum am spus mai sus, nu țin la ideea că adevărul meu e cel mai adevărat iar modul cum ați acționat este probabil optim. --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 octombrie 2015 20:22 (EET) P.S. Personal sunt absolut convins că ceea ce am reclamat acolo este real, iar faptul că dv. considerați acest lucru la limita trollingului îmi ridică mie niște probleme noi și interesante.

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul SenatorulX a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 5 noiembrie 2015 02:15 (EET)

Actualități[modificare sursă]

Salut Gutza! Te rog să mediezi conflictul de modificare între Dan Mihai Pitea și subsemnatul de la actualități. Mulțumesc! --Mihai Andrei (discuție) 14 noiembrie 2015 14:35 (EET)

Adevăr[modificare sursă]

„textul poate fi corectat oricând de către oricine, în vreme ce frustrarea personală a redactorilor implicați într-un astfel de conflict nu poate fi reparată decât cu timp și răbdare”

Cu adevărat așa e ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 14 noiembrie 2015 23:51 (EET)

Subscriu, --Pafsanias (discuție) 14 noiembrie 2015 23:56 (EET)

Ultimul cuvânt (sic!)[modificare sursă]

Nu e vorba de nimicuri semantice, ci de o repliere a ta după replica elegantă a lui Andrei. Dacă aș crede că voiai să negociezi ceva, aș zice că ai folosit tactica lansării unor cereri exagerate, dar sincer nu reușesc să văd ce sperai să obții de-acolo. Cred că pur și simplu ai vrut să-l contrezi pe Turbojet și nu prea a ieșit cum ai sperat, dar nu e cazul să faci pe victima. Toți simțim că ne pierdem timpul în discuțiile astea contradictorii, nu numai tu.--Strainu (دسستي‎)  21 noiembrie 2015 00:35 (EET)

În primul rând, apreciez că vii cu o argumentație explicită; din păcate se întâmplă prea rar aici. Dar îți spun sincer că nu a fost niciun fel de repliere – Andrei a fost elegant pentru că asta-i este firea, însă mi se pare că a gestionat situația suboptim; eu am cedat în discuția aia pentru că am încredere în judecata lui și nu am vrut să mai pun paie pe foc, nu pentru că vorbele pe care le-a pus pe hârtie m-ar fi convins că poziția mea este greșită. Pentru că vorbele chiar au fost, în opinia mea, greșite. Dacă ar fi fost să fac semantică, așa cum ai făcut tu cu mine, ar fi trebuit să iau foc după asta – adicătelea ce fel de mișelie e asta, dacă aici intră în cârdășie cu catindatul cu promisiuni că „îți zic eu când vine pontul, monșer”, iar pe urmă îmi vinde mie gogoși care le știm noi cum că, mă-nțelegi, chipurile „o discuție nu se încheie dacă încă se adaugă opinii” (care, vezi bine, nu se mai înțelege om cu persoană). Dacă lași forma la o parte ai să vezi că am susținut fix același lucru de sus până jos: discuției trebuie să i se permită să se stingă de la sine, așa cum s-a întâmplat la toate candidaturile anterioare. Pentru că propunerea lui Turbojet era în esență următoarea: lăsăm discuția să se stingă (lucru relativ ușor de obținut dacă el nu mai contrează pe nimeni), după care vine în ultima clipă și „lămurește” toate criticile (și imediat după asta discuția este închisă prin definiție de un birocrat, tocmai pentru că era ultimul moment în care se mai putea spune ceva). Or mie asta mi se pare greșit – de ce ar trebui să procedăm așa, în premieră la candidatura lui Turbojet? Ok, poate că sunt eu subiectiv, susceptibil, paranoic, cum vrei tu – dar ce folos obiectiv aduce comunității abordarea asta cu „anunță-mă când sunteți gata să luați o decizie ca să vă mai spun eu câteva cuvinte de încheiere, cuvinte pe care nu le voi spune până atunci”? --Gutza DD+ 21 noiembrie 2015 01:20 (EET)

NIMIC, propunerea lui Turbo nu aduce niciun folos și niciun ponos, asta încercau să-ți spună și Andrei și Accipiter și eu. E o discuție care n-ar fi trebuit să existe și al cărei rezultat e nerelevant pentru alegerea sau nu a lui Turbojet. Tu ai arătat o lipsă de încredere în instituția birocratului, de unde și reacțiile mai virulente, inclusiv a mea. Nu o lua personal și nu te victimiza, ci încearcă să vezi care e soluția cea mai bună care să asigure conviețuirea tuturor. Și ăsta chiar că e ultimul meu cuvânt--Strainu (دسستي‎)  21 noiembrie 2015 12:05 (EET)

Cereri de deblocare[modificare sursă]

Utilizatorul Claudiu.vatau a cerut deblocarea.

Notă: Ați primit acest mesaj automat deoarece sunteți înscris(ă) pe lista de la pagina Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Pentru a vă dezabona, ștergeți-vă numele din acea listă.Puteți șterge acest mesaj după rezolvarea cererilor. Dacă o faceți înainte de rezolvarea cererilor, veți primi notificarea din nou până când cererea va fi rezolvată. –Andrebot (discuție) 23 noiembrie 2015 22:15 (EET)