Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Afișierul administratorilor Cereri de protejare Propuneri Știați că Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou


Propuneri de ștergere/recuperare[modificare sursă]

În prezent sunt deschise 111 discuții la Wikipedia:Pagini de șters, iar administratorii care închid discuții acolo sunt deja implicați deja în multe dintre ele. Un pic de ajutor din partea celorlalți nu ar strica deloc.--Strainu (دسستي‎)  13 ianuarie 2021 18:57 (EET)

Am ajuns la 134. --Strainu (دسستي‎)  1 martie 2021 15:20 (EET)
Luna aceasta sunt 116.--Strainu (دسستي‎)  1 aprilie 2021 19:22 (EEST)

Mugur Isărescu[modificare sursă]

În articolul Mugur Isărescu a fost introdusă informația că ar fi evreu. Nu mă deranjează în niciun fel etnia sa, ci faptul că au fost aduse ca surse două publicații care nu cred că sunt surse de încredere: https://www.justitiarul.ro și https://stirilemm.ro. În plus, am citit cu răbdare cele două articole și nu apare nicăieri vreo referire la familia în care s-a născut Mugur Isărescu, ci doar faptul că face parte din Clubul de la Roma și din Grupul Bilderberg (prezentat ca fiind „Guvernul Mondial Evreiesc”...). De aici și până la a pretinde că este evreu e o cale foarte lungă; oare Mihail Gorbaciov, Václav Havel și prințul Hassan bin Talal sunt și ei evrei?
Am scris aici, deoarece utilizatorul RAMSES$44932 face completări la limita credibilității, în foarte multe articole, bazându-se doar pe surse obscure sau doar pe propria percepție asupra unor persoane. A fost blocat de trei ori până acum, dar pentru alte abateri de la politicile Wikipediei. Întâmplător am observat problema de la art. Mugur Isărescu, dar mai sunt și altele. Știu că trebuia să îi atrag atenția pe pagina de discuții, dar nu mai am nici timp, nici răbdare - am pus doar formatele {{necesită citare}} și {{sursa nu confirmă}} în articol. --Bătrânul (discuție) 17 ianuarie 2021 22:19 (EET)

Bună seara! In primul rand, vreau sa-mi cer scuze daca modificarea mea este una nebenefica. Daca considerati astfel, o puteti sterge. Stiu ca Mugur, atunci cand a candidat la prezidentiale, a fost pe niste cai mari, intrucat foarte multi spuneau ca se trage dintr-o familie de evrei cu traditie in domeniul bancar. Ba chiar si Vadim zicea de el ca e evreu, dar intr-o maniera antisemita pe care nu vreau sa o reproduc. Am cautat si n-am gasit acele surse, si m-am gandit ca daca nu ofer nicio sursa, modificarea va fi stearsa automat. Da, stiu ca justitiarul nu e un site de incredere, ci unul ultranationalist conspirationist etc, dar repet, am vrut sa atasez o sursa. Daca dvs. imi considerati modificarea ca nefiind benefica, o puteti sterge. Multumesc. O seara frumoasa ! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de RAMSES$44932 (discuție • contribuții).

Vă cred că sunteți de bună credință, dar trebuie să luați aminte că sunt unele publicații ale căror scop nu este informarea, ci agitația. Justițiarul este recunoscut pentru titlurile provocatoare dar cu conținutul care nu le confirmă. Exemplu. Acum de când a murit a fost prezentat ca „mare jurnalist” de Țene & Co., dar el nu depășea nivelul unui zilier de la Wowbiz. Ne-am scuti de muncă în plus dacă am mai pune la blacklist niște legături web.--Kun Kipcsak (discuție) 18 ianuarie 2021 10:59 (EET)
V-am anulat eu intervenția de la en.wiki...--Kun Kipcsak (discuție) 18 ianuarie 2021 11:20 (EET)

Discuție despre protejare[modificare sursă]

Rog un alt administrator să închidă discuția de la Wikipedia:Cafenea#Wikipedia:Pagină protejată. --NGC 54 (discuție / contribuții) 9 februarie 2021 13:04 (EET)

Yes check.svg Realizat. —Andreidiscuție 9 februarie 2021 14:59 (EET)

Blacklist[modificare sursă]

Nu pot găsi blacklist-ul nostru. Acolo trebuie adăugate demoiselle.ro (nu este de încredere) și alternamed.ro (la fel; de asemenea are o accentuată tentă comercială, fiecare articol terminându-se în recomandarea unui anumit produs). //  Gikü  vorbe  fapte  24 februarie 2021 01:07 (EET)

Lista neagră locală. --Pafsanias (discuție) 24 februarie 2021 01:12 (EET)
Mulțumesc. Adăugat și bogdanamza.ro. //  Gikü  vorbe  fapte  24 februarie 2021 01:25 (EET)
Puneți și rgnpress.ro, glasul.info, justitiarul.ro (știri false sau scoase din context), ioncoja.ro (o fi având momentele lui de sclipire atunci când nu bate câmpii, dar nu-l putem băga în articole). Eu m-am chinuit să le scot acolo unde am putut.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 10:55 (EET)

Ion Coja este conferențiar universitar, grad didactic recunoscut de către statul român și fost membru al Parlamentului României. Faptul că opiniile sale politice sunt sau nu sunt agreate de o parte sau de alta, nu este un motiv să fie pus pe blacklist, iar dacă bate câmpii, este în interesul informării cititorilor să se explice cu surse, de ce bate câmpii atunci când emite o anumită opinie.--Accipiter Gentilis Q.(D) 26 februarie 2021 12:16 (EET)

Un exemplu de bătut câmpii din zona spectrului opus față de zona în care se află Coja este Claude Karnoouh (vezi aici), când sugerează, de exemplu, că Pleșu și Liiceanu ar fi neolegionari, dar asta nu-l face de pus pe blacklist. Diversitatea de opinii trebuie prezervată și de urmărit este susținerea PDVN-ului.--Accipiter Gentilis Q.(D) 26 februarie 2021 12:26 (EET)
Citiți ce scrie și trageți concluziile, mai ales unde ține de istorie. Coja și-a pierdut demult credibilitatea, a ajuns un fel de lovendal. Reacționați agresiv de parcă aveți de-a face cu stângiști la tot pasul, cel puțin pe mine mă enervați.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 16:30 (EET)
Iar el a fost conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București. Sunt sigur că pe tipii de acolo nu îi preocupă numărul victimelor Holocaustului sau dacă a existat sau nu fenomenul la noi. Părerea mea e că se întinde mai mult decât îl ține plapuma. Sunt de acord ca tot ce ține de pregătirea lui profesională să acceptăm aici, dar nimic mai mult. Dar nu am găsit.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 16:45 (EET)
Adica din ce spune Kun Kipcsak, nu mai este nevoie de diversitate de opinii din moment ce considera echilibrarea PDVN-ului o chestiune agresiva. Concluzia e ca nu mai este nevoie de PDVN, adica o aiureala ...Asybarisaport 26 februarie 2021 16:40 (EET)

Din ce spune Asybaris01, înțeleg că secțiunea asta va ajunge un subiect de trolling și atacuri la persoană în maniera cu care a fost luat Tgeorgescu, așa că mă retrag din cocină. O zi bună.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 16:54 (EET)

După ce s-au mai liniștit apele, tentativa de deviere a discuției a fost oprită iar Accipiter și-a luat roșpastila [1], propunerea mea din 26 februarie 2021 10:55 rămâne valabilă.--Kun Kipcsak (discuție) 13 aprilie 2021 20:00 (EEST)
Înțepătură: ce conține Roșpastila am supt odată cu laptele de la mama, numai că nu e evident decât pentru cine e de acord să țină ochii deschiși mai mult decât minimul confortabil... --Accipiter Gentilis Q.(D) 13 aprilie 2021 20:43 (EEST)
Distinsul Motorină are un umor pe care doar el il intelege, desigur ca are doar degetele mari dar nu si gura mare in realitate, doar e scriitor, nu? Data trecuta a trecut neobservata opinia lui, dar i-ar prii [atac la persoană șters]. Ce ape nelinistite vezi Kunok tu aici? Ce trolling? Nu cumva doar tu faci trolling asa cum ai inceput la commons? Bag sama bine ca te intreci cu gluma. Te rog eu frumos, poate intelegi mai bine... nu mai fa glume din astea nesarate ca nu toata lumea le gusta. Nu am vazut pe aici pe cineva care sa rada. Am incheiat discutia. Hai pa... ...Asybarisaport 13 aprilie 2021 20:58 (EEST)

Revenind: nu cred că este oportun să fie blocat ioncoja.ro. Argumentele sunt mai sus. --Accipiter Gentilis Q.(D) 13 aprilie 2021 21:10 (EEST)

În lipsa consensului, am anulat adăugarea site-ului ioncoja.ro. Blacklistul nu ar trebui folosit pentru a tranșa dispute editoriale, ci doar pentru cazurile extreme de spam.--Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2021 13:10 (EEST)

Era o vorbă, dacă te bagi în troacă.... Eu ridic la fileu o problemă a cuiva, iar [atac la persoană șters] îmi sare la gât.--Kun Kipcsak (discuție) 15 aprilie 2021 09:51 (EEST)

 Gikü  de ce este alternamed un site care nu inspira incredere? fiecare articol daca te uiti la final scrie clar ca anumite articole contin linkuri afiliate. de bun simt, cred eu. Oh.. dar stai la fel ai facut si cu ziarmedical unde spuneai ca nu are o sectiune cu redactia cand fiecare articol este semnat la final iar materialele sunt scrise de studeti la medicina. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Croixdoix (discuție • contribuții).

Răspunsul scurt este că Wikipedia nu poate fi folosită pentru generarea traficului la site-uri.
Răspunsul lung este că întotdeauna se găsesc în politicile Wikipediei suficiente obiecții pentru a ține departe de ea site-urile care caută trafic. Site-rile care aparțin organizațiilor serioase au finanțare, n-au nevoie de trafic. Cum se miroase că ceva are nevoie de trafic, de exemplu se adresează publicului cu tot felul de sfaturi, propuneri, informații, știați că..., e clar că sunt site-uri comerciale ale cuiva, practic site-uri personale. (Cele care vând ceva nici nu se discută.) Politicile de verificabilitate (existența comitetului de redacție, care nu este suficient să fie echivalentul unui profesor care conduce un proiect de an al unor studenți) și cercetare originală (materiale nepublicate anterior în surse cu referenți) „trag pe tușă” astfel de site-uri. În plus, chestiunile medicale sunt extrem de sensibile deoarece oamenii se înșală foarte ușor (ei înșiși se înșală, agățându-se de pai, nu sunt înșelați de site-uri intenționat). Iar Fundația WikiMedia nu dorește să fie implicată în niciun fel în chestiuni în care oamenii s-au înșelat pornind de la Wikipedia. Deci, în afară de câteva tratate de anatomie recunoscute, sau de comunicate oficiale ale OMS sau de calibru similar, Wikipedia se ferește de chestiunile medicale, wellness fizic etc. --Turbojet  14 aprilie 2021 12:22 (EEST)

Turbo Site-rile care aparțin organizațiilor serioase au finanțare, n-au nevoie de trafic. Atunci cum explicati ca pe wikipedia sunt postate linkuri din sfatulmedicului.ro, evz.ro si am mai vazut siteuri de genul cu "finantare" plus alte ziare. Asta ma deranjeaza, discriminarea, m-am uitat pe statisticile traficului de pe siteul ziarmedical de ex. sa stiti ca wikipedia nu aduce mai mult de 6 useri pe saptamana iar linkurile sunt nofollow deci nu ma ajuta cu mai nimic decat ca incerc sa aduc plusvaloarea prin linkurile externe si cred ca acolo unde evz si alte ziare pot adauga linkuri este loc si pt mine. Pot cauta foarte multe exemple si chiar o sa o fac daca imi permiteti sa vedeti continut la legaturi externe mult mai slab de la publicatii mult mai mari. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Croixdoix (discuție • contribuții).

@Croixdoix: La Wikipedia se editează încontinuu; acolo unde există legături externe irelevante ele sunt curățate eventual, indiferent dacă pe ele scrie ziarmedical sau altceva. //  Gikü  vorbe  fapte  15 aprilie 2021 14:02 (EEST)

Notificare rugăminte recuperare text șters[modificare sursă]

Din câte pricep, omul își vrea doar textul, care poate fi probabil pus într-o subpagină de utilizator.--Accipiter Gentilis Q.(D) 14 aprilie 2021 17:21 (EEST)

Nu, dacă textul e luat de pe Banaterra nu poate fi recuperat nu iI într-o pagină de utilizator. I-l pot eventual trimite prin email dacă are activată opțiunea . Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2021 18:08 (EEST)
Din istoricul ștergerilor și din ce spune persoana (că "a accesat" pagina banaterra.eu, probabil ca sursă) nu rezultă că ar fi fost copiat textul de pe site-ul respectiv, deci de aceea am sugerat că ar fi putut fi pus textul în pagina de utilizator.--Accipiter Gentilis Q.(D) 14 aprilie 2021 19:59 (EEST) P.S. Întâmplător am ajuns la pagina lui Ionutzmovie și am văzut mesajul.
Tot ce se poate, dacă vă e familiar numele poate faceți o propunere de recuperare, sunt menționate în text niște posibile surse, dar mi-e greu să le evaluez fără acces. Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2021 22:23 (EEST)
Omul a cerut asta pe pagina lui Ionutzmovie. Cum Ionutz nu prea mai apare pe aici și eu nu sunt admin să-i satisfac omului cererea, m-am gândit că poate o face altcineva. Dacă nu, asta e. Mai mult decât să transmit ce am remarcat, e pură pierdere de timp.--Accipiter Gentilis Q.(D) 14 aprilie 2021 22:43 (EEST)
Cu ocazia asta am aflat și faptul că pandemia a ucis Banaterra.eu . Cred că merită varsata o lacrimă pentru proiect și amintită vremelnicia site-urilor web. Lucrurile astea mă fac un incluzionist și mai puternic decât eram. Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2021 18:17 (EEST)
Tot respectul pentru mesajele de doliu. După mine, soluția pentru supraviețuirea site-urilor web ar fi ca ele să nu depindă excesiv de anumite persoane (deși este evident că numai oamenii reali sunt cei care le țin în viață). Cu toții suntem muritori și „ne vom duce” la un moment dat, cu pandemie sau nu. Iar incluzionismul nu ne face eterni. --Pafsanias (discuție) 14 aprilie 2021 18:31 (EEST)
Pe noi nu, articolele de la Wikipedia în schimb au o șansă mult mai bună tocmai pentru că nu depind de un om și mai nou nici măcar de o instituțieStrainu (دسستي‎
Wiki tot un site este, desigur mult mai complex. Si el are toate sansele sa dispara, de exemplu sa-l scoata cineva din priza. Cu totul altceva se intampla cu cartile. Ele raman cel putin 150 de ani, timp in care exista o sansa buna ca cineva sa le primeneasca prin noi tiparituri. Din pacate viteza cu care se distrug azi fara reeditari intr-un numar mare, face ca si aceasta varianta sa fie efemera. Ar mai ramane tablitele lut pe care sa le ingropam prin pesteri. Asta ar insemna un regres cultural, care culmea, azi pare perfect realizabil. Nu ne ramane decat un nou Ev Mediu cu initiati care sa rescrie cu penita inmuiata in propriul lor sange, marile capodopere ale umanitatii, aruncate de progresismul neomarxist la tomberonul de gunoi al istoriei ...Asybarisaport 14 aprilie 2021 19:02 (EEST)
Dispozitive optice de stocare. --Turbojet  14 aprilie 2021 19:54 (EEST)
...și memoriile flash, mai ales de când a apărut tehnologia V-NAND, folosită acum la memoriile fixe de calculator.--Kun Kipcsak (discuție) 14 aprilie 2021 20:09 (EEST)

Situația este aceeași indiferent de capacitatea dispozitivului de stocare, fiind vorba în esență de accesul la informație, care costă. Am avut o situație similară cu posesoarea unui site cu mulțime de fotografii superbe din zona în care mă aflu, care, a murit. Odată decedată, printre primele lucruri pe care le-a făcut familia a fost să închidă siteul. Știu că la vremea respectivă am căutat să intru în legătură cu ei pentru a-i ruga să doneze imaginile, dar răspunsul a fost că era vorba de o toană de-e decedatei, cu care ei nu au de gând să-și piardă timpul sau să consume bani. Nici la prefectura locală nu am găsit disponibilitate pentru a prelua domeniul, care de altfel, făcuse ani de zile reclamă locurilor și către care siteurile de promovare a turismului regional, susținute de administrația respectivă, trimeteau.--Accipiter Gentilis Q.(D) 14 aprilie 2021 21:17 (EEST) P.S. Am și eu o groază de chestii care zac neaccesate de ani de zile...

Data viitoare vorbiți cu noi :) Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2021 22:23 (EEST)

Pare ca asistam toti la un priveghi, nu mai avem un tanar timisorean plin de viata si speranta de mai bine intr-un viitor idealizat cu principii de gradinita. Pare o atmosfera de inmormantare la care am contribuit toti cei prezenti ca s-o facem mai realista ...Asybarisaport 14 aprilie 2021 22:28 (EEST)

Da, nici măcar pe bufon nu-l mai bagă nimeni în seamă... Strainu (دسستي‎)  14 aprilie 2021 22:56 (EEST)
Mda, asa pare, este doar o stare temporara... bufonii stau la masa regilor si de multe ori au condus regate, activitatea lor depinzand de capriciile hemoroidale ale clasei conducatoare. Chiar aflati in mari cazne, ei au fost gratiati si adusi la curte pentru inveselirea asistentei, fisa postului lor fiind una speciala. ...Asybarisaport 15 aprilie 2021 08:38 (EEST)

BoggyTime[modificare sursă]

Discuție Utilizator:Turbojet#Întrebare de la BoggyTime pe Discuție Utilizator:BoggyTime (15 aprilie 2021 13:15)

Cum credeți că ar trebui acționat mai departe? --NGC 54 (discuție / contribuții) 15 aprilie 2021 15:13 (EEST)

@NGC 54: Nu văd niciun motiv de a nu-l bloca. De altfel, nu pricep la ce bun a fost să îi explici WP:RAȚĂ. //  Gikü  vorbe  fapte  15 aprilie 2021 16:08 (EEST)
Dar... B o g g y T i m e 15 aprilie 2021 17:05 (EEST)
Să fiu lăsat așa. Nu o să mai acționez rău. Vă promit. B o g g y T i m e 15 aprilie 2021 16:04 (EEST)
Din partea mea, luați orice decizie doriți. Continuă joaca în spațiul de nume „Utilizator”, nerespectând WP:NU#SOCIAL. Caracterul imatur este evident, iar acesta poate afecta și calitatea articolelor. La fel ca și în cazul lui Ervin C., astfel de persoane doar dau bătăi de cap și trebuie să vină mereu cineva să le corecteze greșelile total lipsite de maturitate (nu eram la Wikipedia când Ervin C. activa aici, dar am citit arhivele). Nu este vorba de greșeli obișnuite de nou-veniți. Oricum ai încerca să faci astfel de persoane să înțeleagă, editările lor tot conțin câte o problemă. Exemplu: Special:Diff/12983029. Nici măcar acum nu a priceput. --NGC 54 (discuție / contribuții) 15 aprilie 2021 18:03 (EEST)


Rezultat: BoggyTime a fost blocat pe termen nelimitat, pentru sockpuppetry. A revenit ca anonim, cu obscenități și atacuri la persoane. -- Victor Blacus (discuție) 16 aprilie 2021 16:00 (EEST)

Schimbare pagina principală[modificare sursă]

Rog închiderea discuției de la Wikipedia:Cafenea#Schimbare pagina principală (de preferabil de cineva care nu s-a implicat în ea). Mai exact, să se decidă dacă conținutul de la Utilizator:NGC 54/PP1 este afișat ca pagină principală pentru desktop, respectiv Utilizator:NGC 54/PP1/Mobil2 pentru mobil. Bineînțeles, părțile cu „Lorem ipsum” ș.a.m.d. se înlocuiesc cu ce trebuie. De asemenea, aș aprecia dacă textul de la „Conținut recomandat” s-ar limita la 200–300 de cuvinte, aspect căruia nimeni nu s-a opus în această discuție (dacă țin minte bine) și pe care l-am menționat. Doar pentru desktop, a se citi și discuția despre poziția modulului „Wikipedia în română în subiecte” de la Wikipedia:Cafenea#Rezumat. Pentru ca ceva să fie afișat pe desktop și altceva pe mobil, este nevoie de intervenția descrisă la Discuție MediaWiki:Common.css#Doar pe mobil, care poate fi efectuată doar de un administrator de interfață (adică doar de Andrei Stroe sau Strainu). --NGC 54 (discuție / contribuții) 6 mai 2021 20:17 (EEST)

46.214.130.248[modificare sursă]

Rog pe cineva să verifice editările utilizatorului 46.214.130.248; editările anterioare au fost vandalisme clare, așa că șansele sunt mici ca editările mai recente să nu fie tot vandalisme, dar nu mă pricep la subiectul articolelor (alegeri parlamentare/prezidențiale) la care a intervenit. --NGC 54 (discuție / contribuții) 16 mai 2021 21:03 (EEST)

Greu de oprit 5[modificare sursă]

Îmi permit să ridic aici o problemă care nu știu dacă poate fi încadrată la vreo încălcare a politicilor oficiale ale Wikipediei. Un utilizator, care contribuia anonim de pe un IP dinamic, mi-a dat multă bătaie de cap (nu numai mie ci și altor patrulatori) făcând rapid câte o serie de modificări în articole, apoi ștergându-le la fel de rapid. Acum s-a înregistrat cu contul de utilizator Claudiu Marian Anghel și continuă cu mult zel să facă același tip de modificări. I-am atras atenția, pe pagina lui de discuție, dar după ce a promis în mod repetat că nu va mai face astfel de modificări, la o jumătate de oră și-a dat iar în petic. Nu am scris la Wikipedia:Reclamații pentru că nu știu ce să scriu în reclamație. Aș putea să nu mai pierd atâta timp urmărindu-i „contribuțiile”, dar mă gândesc că la un moment dat ar putea introduce și informații false care ar trece neobservate. Încă odată, scuze dacă nu trebuia să scriu aici. --Bătrânul (discuție) 18 mai 2021 16:35 (EEST)

Individul trebuia blocat pentru modificări de test în articole, pentru unii blocarea face minuni, pentru că habar nu au că există un astfel de „buton”. În rest wikipedia a devenit de mult timp un sat fără câini, cu excepția acelorași trei, patru persoane, care intră zilnic, în rest nu mai sunt administratori.--Țetcu Mircea Rareș 18 mai 2021 16:51 (EEST)
@Sîmbotin: Uneori sunteți prea blând :) Pentru comportamentul în cauză: {{au-test1}} → ... → {{au-test4}} → blocare. //  Gikü  vorbe  fapte  18 mai 2021 17:12 (EEST)
Țetcu ... Poate se resimt dupa vaccinare si de aceea nu mai intra. Oricum, au ei un ochi digitalizat si vad ce se intampla, tehnologia bate-o vina, acuma mai nimic, toata lumea e la maraton. ...Asybarisaport 18 mai 2021 17:16 (EEST)
@Gikü: Nu sunt sigur că e bine. Cu {{au-test1}}, pe pagina lui de discuție apare „Testul v-a fost anulat” (dar de fapt și-l anulase el singur), iar cu {{au-test4}} apare „La următorul act de vandalism vi se va bloca accesul la modificarea paginilor Wikipedia” (dar poate fi considerat vandalism comportamentul pe care l-am descris mai sus?). --Bătrânul (discuție) 18 mai 2021 17:43 (EEST)
Cu siguranță e vandalism! De fapt, contul e foarte probabil un rățoi (cu Alex Olaru sau BoggyTime ca potențiali suspecți). //  Gikü  vorbe  fapte  18 mai 2021 18:23 (EEST)
Posibil. Însă, cu siguranță este 2a02:2f01:7811:8b00:b863:1b5d:51f6:22cb, 2a02:2f01:7016:5b00:1550:3249:dbc4:d4ba și pot să mai dau exemple. --Bătrânul (discuție) 18 mai 2021 18:38 (EEST)

Domnul Țetcu are dreptate, iar Wikipedia ar trebui să profite de resursele umane existente pentru a bloca din start utilizatorii care perturbă funcționarea proiectului. --Donarius (discuție) 18 mai 2021 17:48 (EEST)

Război[modificare sursă]

Declaram război către administratorii Wikipediei. Dacă nu încetați activitatea dumneavoastră de caracter terorist, nu o sa fie dw bine. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2a02:2f0d:940f:1200:2d33:4840:24bb:6116 (discuție • contribuții).

LOL, deci dacă un cetățean român face propagandă pentru Russia Today trebuie condamnat la închisoare sau amendă? Nu domnule, cetățenii români au libertatea cuvântului, garantată de Constituția României. Atât că a scrie pe Wikipedia este un privilegiu, nu un drept, vedeți en:WP:NOTFREESPEECH. Și nu mai suntem pe vremea Inchiziției ca să condamnăm penal pe cei care invită la apostazie (și acest lucru este garantat de Constituția României). A crede că tribunalele românești stau să pedepsească astfel de comportamente sunt pure fantezii puerile. Orice avocat vă putea spune asta, inclusiv în SUA, unde Wikipedia are servere și este obligată să respecte legislația. Iar despre procesul contra lui Wales n-a mai auzit nimeni de atunci. Dezinformarea, propaganda, apostazia, cenzura, pornografia nu sunt infracțiuni. Irismeister a amenințat cu justiția, dar a uitat că Doamna Justiția are o sabie cu tăiș dublu. Tgeorgescu (discuție) 13 ianuarie 2020 00:48 (EET)

M-am autocitat pentru a răspunde.
Altfel, am semnalat postarea la emergency at wikimedia.org iar personalul WMF va decide dacă trebuie activat protocolul pentru amenințări cu violența. Eu, ca wikipedist, nu am dreptul să fac plângeri penale altor wikipediști, dar personalul juridic al WMF are dreptul de a sesiza DIICOT (din moment ce IP-ul a folosit pluralul poate fi vorba de o grupare organizată de infractori). tgeorgescu (discuție) 21 mai 2021 16:47 (EEST)

Scuzați-mă. Eu nu am vrut sa fac rău nimănui. Am fost avertizat odată pentru o greșeală la un articol.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2a02:2f0d:940f:1200:2d33:4840:24bb:6116 (discuție • contribuții).

Recuperare dupa stergerea paginii tatalui nostru Iosif Lupulescu[modificare sursă]

Salut Domnule Administrator Ionutzmovie, Daca stergeti pagini pe motive de 'lipsa de notabilitate', cum faceti sa returnati continutul autorului? Chiar daca considerati ca pt dvs. sportul "rege" este fotbalul, este posibil ca pentru altii sportul "rege" sa fie de exemplu sahul. Cum facem sa imi returnati pagina tatalui nostru Iosif Lupulescu? Nu am primit nicio notificare in privinta intentiei dvs de a o sterge. Astept o solutionare echitabila pentru toti. Mentionez ca nu detin sursa materialelor publicate pe Wikipedia. Sursa a fost Banaterra. (Banaterra se dorește "o posibilă enciclopedie a Banatului". Inițiatorul este scriitorul Dușan Baiski ) Iosif Lupulescu a fost scriitor din generatie cu Fanus Neagu si Mircea Micu. A publicat 7-8 romane in anii '70 si '80, republicate acum (fara acord) de o editura din Republica Moldova. A fost membru al Uniunii scriitorilor din Romania. https://www.tipomoldova.ro/books/Echipa%20de%20filmare.pdf https://www.tipomoldova.ro/books/Crangul%20uitarii.pdf

Asteptam sa spuneti cum doriti sa procedam. Alin Iosif David

Notificarea a primit-o IP-ul care a creat articolul (aici). În principiu nu considerăm scriitorii notabili din oficiu, pentru că există și întregi filiale ale USR care nu au nici un clin în mânecă cu literatura, reviste care publică farse pentru că nu fac o minimă verificare ([2]) etc.
Ce trebuie să faceți este să scrieți un articol substanțial despre scriitorul respectiv, mai ales despre opera lui. Trebuie să se bazeze pe surse terțe (ce a scris critica & istoria literară despre opera lui/el), nu pe amintirile dvs. personale. Cât mai multe paragrafe și cât mai puține liste. Asta puteți s-o faceți deja acum într-o pagină de teste. Îndrumări relevante: WP:CGN, WP:CS, WP:SdÎ.
Și apoi formal, trebuie să faceți o cerere de recuperare, pentru că pagina a fost ștearsă în urma unei discuții de ștergere. --Mihai (discuție) 30 mai 2021 01:54 (EEST)

Pagini de șters rapid[modificare sursă]

În ultimele patru zile, în categoria Pagini de șters rapid s-au adunat cinci articole și fișiere. Rog un administrator să decidă ștergerea sau păstrarea lor. --Bătrânul (discuție) 2 iunie 2021 08:49 (EEST)

Cave pisces[modificare sursă]

Vandalul Pește... a revenit cu clonele recente PeșteAurifer, FishAurifer, FishDistracție. Semnalează revenirea și piscicofobia de la rowiki. -- Victor Blacus (discuție) 4 iunie 2021 11:17 (EEST)

Rezolvat Rezolvat cu aceste 3 conturi. --NGC 54 (discuție / contribuții) 4 iunie 2021 16:15 (EEST)

Insula Șerpilor[modificare sursă]

Cei care modifică apartenența insulei la România nu știu să facă distincția între o platformă continentală și insulă sau sunt doar vandali? Dacă e a doua variantă ar fi cazul de o semiprotejare. Deja sunt mai mulți ani de când e problema asta.--Kun Kipcsak (discuție) 5 iunie 2021 10:20 (EEST)

Am adus lămuriri și am cerut semiprotejarea lui.--Kun Kipcsak (discuție) 8 iunie 2021 08:04 (EEST)
Nu contează dacă o fac din incompetență sau din rea-intenție. Am semiprotejat pentru că sunt prea multe editări care strică. —Andreidiscuție 11 iunie 2021 11:59 (EEST)

Vandalism[modificare sursă]

Lucrurile scapă de sub control în privința vandalismului. Administratorii care se implică activ pot fi numărați pe degetele de la o mână. Editorial wikipedia română e aproape în colaps, important e să se protejeze materialul deja adunat. Multă indiferență, multă blazare, reguli antivandalism de o stupizenie crasă și tot mai mulți degenerați pe paginile patriei, iar noaptea e de multe ori prăpăd. Mai patrulează Victor Blacus, bătrânii și muribunzii, și încă vreo doi administratori. Dacă nu vă treziți, închideți porțile și puneți de o colivă.--Țetcu Mircea Rareș 10 iunie 2021 23:23 (EEST)

wikipediile mici nu conteaza, pot sa dispara. Raman cele din marile tari civilizate, ele conteaza. Unitate in diversitate. ...Asybarisaport 10 iunie 2021 23:57 (EEST)
E ceva ce se întâmplă în fiecare an când iau copiii vacanță: apare un spike de vandalism. —Andreidiscuție 11 iunie 2021 12:00 (EEST)
FYI, am blocat câteva game de IP-uri. Dacă vedeți atacuri din astea care par similare (de exemplu, ăștia cu fotbalul care se agită din cauza lui Euro 2020) și să vină și dinspre IP-uri asemănătoare, puteți bloca game întregi. Puteți folosi calculatoare de game de IPuri pt IPv4 și IPv6 pentru a determina exact gama. —Andreidiscuție 11 iunie 2021 18:05 (EEST)

Robot cereri de deblocare[modificare sursă]

Se poate cumva ca robotul care avertiza administratorii asupra cererilor de deblocare să fi ajuns inactiv de ceva vreme? --Mihai (discuție) 12 iunie 2021 16:19 (EEST)

@Andrei: M-am uitat în istoric și am văzut că Andrebot notifica administratorii înscriși pe o listă. S-a întâmplat ceva? --Mihai (discuție) 15 iunie 2021 22:21 (EEST)
Posibil. Trebuie să mă mai uit pe codul acelui robot. E pe bază de PyWikiBot, care a evoluat destul de mult de la momentul scrierii lui. Ca să nu mai vorbesc că acum se rulează cu Python 3.9 și a fost scris pe vremea lui Python 2.7. —Andreidiscuție 15 iunie 2021 22:35 (EEST)

Solicitarea blocului Biterika Group LLC[modificare sursă]

Aceste adrese IP sunt proxy-uri private care sunt utilizate pentru spam. Acestea sunt deja blocate pe Wikipedia în limba engleză, dar continuă spamul aici.

De asemenea, anulați modificările lor. Am încercat să fac asta și eu, dar un filtru de editare mă împiedică. Următoarele modificări trebuie anulate:

Kleinpecan (discuție) 19 iunie 2021 06:32 (EEST)

Thanks, Kleinpecan. You did a great job by removing that spam. I completed the task by blocking the proxies. -- Victor Blacus (discuție) 19 iunie 2021 10:58 (EEST)