Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Afișierul administratorilor Cereri de protejare Propuneri de știri Propuneri Știați că Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nouArticolul Canal 33 șters rapid[modificare sursă]

Gikü a postat {{Contribuții plătite}} la Cătălin Ioniță Canal33, cu descrierea „Vă rog să declarați contribuțiile plătite”.
Descrierea citată este o somație ofensatoare, bazată doar pe o prezumție (de vinovăție), nesusținută de vreo dovadă.
Pentru lămurirea unor astfel de chestiuni există pagina de discuții.
Peste câteva ore, Dan Mihai Pitea a șters rapid articolul, per A7.
Creatorul paginii, Bogdan26Stefan, nu a fost notificat pentru articolul șters.
În schimb, a primit {{Au-vandalism3}}, fără a i se indica articolul presupus a fi vandalizat.
Pe lângă aceste nereguli, (foarte) curios este faptul că Gikü, administratorul cu cele mai multe ștergeri la activ pe ro.wkp, a patrulat articolul dar nu a aplicat A7.
A fost sau n-a fost A7?
Pagină nearhivată.
Comentariu șters. - Coagulans (discuție) 1 ianuarie 2021 15:34 (EET)

De aici reiese ca a mai existat și pagina Canal 33 România. E posibil ca pagina Canal 33 să fi avut același conținut. --GEO (discuție) 1 ianuarie 2021 16:35 (EET)
Coagulans, data viitoare folosiți Google înainte de a face pe avocatul. Singurul motiv pentru care nu închid discuția acum e că nu mi-e clar dacă și Bogdan26Stefan e în conflict de interese sau nu.--Strainu (دسستي‎)  1 ianuarie 2021 18:51 (EET)
@Strainu: V-aș ruga să renunțați la închiderile formale.
Link-ul furnizat de dvs. reprezintă dovada unui conflict de interese în termeni generali, nicidecum a unei „contribuții plătite” - caz particular.
În plus, rămân de clarificat și celelalte nereguli enumerate.
Obișnuiți-vă să închideți o discuție după ce ați soluționat realmente și în totalitate problemele semnalate, preferabil fără a lua în derâdere pe inițiatorul respectivei discuții. - Coagulans (discuție) 1 ianuarie 2021 20:20 (EET)
Don't feed the troll! -- Victor Blacus (discuție) 1 ianuarie 2021 21:36 (EET)
Aveți dreptate, dar cred că ar trebui lămurită chestiunea de care spuneam eu. Utilizatorul are și contribuții pozitive dar și articole care nu ar fi trebuit create. Merită efortul de a fi îndrumat către contribuții mai bune? CC Andreyyshore, datorită experienței în articolele despre TV.--Strainu (دسستي‎)  1 ianuarie 2021 22:59 (EET)
{{Contribuții plătite}} fără dovezi este AP.
Troll pentru semnalarea unor abuzuri este AP.
Solicit administratorilor Gikü și Victor Blacus să se autoblocheze cu termenul de expirare o oră. - Coagulans (discuție) 1 ianuarie 2021 23:23 (EET)
@Coagulans: La mulți ani, să ne trăiți și să ne bucurați mai departe cu contribuțiile dumneavoastră pozitive! Dacă ați avea posibilitatea să vă autoblocați și ținând cont de abilitățile dumneavoastră de wikiavocatură, ce termen de expirare ați aplica? --Pafsanias (discuție) 1 ianuarie 2021 23:46 (EET)
Ce e aia „dovadă pentru contribuție plătită”? Nu trebuie să dovedim noi că cineva are contract expres pentru ce scrie pe Wikipedia. Aici, dacă cineva are vreo tangență semnalată de Google cu vreun agent economic, sau cu altceva unde se învârt bani și vorbește despre aceia, se înțelege că primește ceva bani de acolo, salariu sau altceva, nu contează ce. Dacă nu primește, ghinion! Că aparent primește și asta este suficient.
Și eu am fost salariat undeva. Dacă scriu despre aceia, trebuie să declar, cum am și făcut-o în pagina mea de utilizator. Și sunt considerat că am fost plătit pentru asta, chiar dacă ce am scris nu intra în fișa postului. Iar ce am scris despre aceia provenea exclusiv din surse, nu din interior. Însă am scris 0,1% despre ei și restul despre altceva. Asta mi-a dovedit onestitatea. --Turbojet  2 ianuarie 2021 00:27 (EET)
Ok, „contribuții aparent plătite, ce nu intră în fișa postului”. Sună olecuță mai bine.
La mulți ani, @Pafsanias: & company, cu drag și spor, pt popor, bucurați-mă cu depășiri de plan la abuzuri proaspete.
L'eternite de l'autoblocation... Se aude că unii ar fugi de meritata autoblocare ca dracul de lămâie. Care o fi Adeverulu? Poate li s-a <atac>...
Aflați că, în viziunea mea, acest termen de expirare de largă respirație, este determinat într-un câmp probabilistic guvernat de constanta Planck redusă. La abuz. - Coagulans (discuție) 2 ianuarie 2021 02:02 (EET)

Culori primare - Modificari neconstructive initiate de Victor Blacus[modificare sursă]

https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Culoare_primar%C4%83&action=history

Articolul nu prezinta intreaga imagine asupra culorilor primare. Se concentreaza exclusiv pe teoria aditiva. Consider ca ar fi mult mai educativ sa pastrati comentariul privind teoria substractiva (invatata de multi in scoala generala), intrucat prezinta utilizatorilor o imagine completa asupra teoriilor privind culorile primare.

De asemenea, sunt profund dezamagit de viteza de anulare a modificarilor. Cu exceptia cazului in care Victor Blacus nu este un expert in teoria culorilor primare, nu inteleg cum ar fi putut evalua corectitudinea informatiilor. Mai mult, articolul publicat de Victor Blacus nu prezinta referinte (in timp ce varianta alternativa include chiar surse reputabile precum enciclopedia britanica), fiind astfel opinia unui administrator asupra realitatii. Va rog sa respectati pe viitor un minim set de principii academice; alternativ ro.wikipedia poate deveni realitatea "avizata" de un grup de useri cu drepturi mai mari, dar nu neaparat cu un set de cunostinte adecvate. Sper ca aceasta situatie sa fie rectificata! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.136.15.45 (discuție • contribuții).

Eu sunt un expert în culori, v. Acuarelă. Contribuția dv. a fost anulată pentru că este greșită. „Roșul” de la RGB (aditiv) nu este totuna cu „roșul” de la CMY[K] (substractiv). Descrieți cum trebuie situația, nu amestecat, cu ați făcut-o. --Turbojet  9 ianuarie 2021 16:01 (EET)

Multumesc pentru clarificarea privind culorile. Am gasit pagina "Modelul cromatic RGA" si am adaugat-o la categoria "Vezi si". Foarte bine scrisa si documentata; educativ si cu referinte bune. De asemenea, as dori sa contest un element din raspunsul dvs. Contributia mea a fost anulata pe motive de vandalism (aceasta este indicatia din istoric). Daca as fi vazut o indicatie ca am gresit nu as mai fi declansat acest thread. Insa, cf. site-ului pe care dl. Victor Blacus il administreaza (alaturi de colegi) indicatia pentru modificare este vandalism.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.136.15.45 (discuție • contribuții).

@89.136.15.45: Cele două avertizări pe care le-ați primit erau pentru modificare neconstructivă. În ele era indicată greșeala dv. -- Victor Blacus (discuție) 9 ianuarie 2021 20:53 (EET)

Propuneri de ștergere/recuperare[modificare sursă]

În prezent sunt deschise 111 discuții la Wikipedia:Pagini de șters, iar administratorii care închid discuții acolo sunt deja implicați deja în multe dintre ele. Un pic de ajutor din partea celorlalți nu ar strica deloc.--Strainu (دسستي‎)  13 ianuarie 2021 18:57 (EET)

Am ajuns la 134. --Strainu (دسستي‎)  1 martie 2021 15:20 (EET)

Mugur Isărescu[modificare sursă]

În articolul Mugur Isărescu a fost introdusă informația că ar fi evreu. Nu mă deranjează în niciun fel etnia sa, ci faptul că au fost aduse ca surse două publicații care nu cred că sunt surse de încredere: https://www.justitiarul.ro și https://stirilemm.ro. În plus, am citit cu răbdare cele două articole și nu apare nicăieri vreo referire la familia în care s-a născut Mugur Isărescu, ci doar faptul că face parte din Clubul de la Roma și din Grupul Bilderberg (prezentat ca fiind „Guvernul Mondial Evreiesc”...). De aici și până la a pretinde că este evreu e o cale foarte lungă; oare Mihail Gorbaciov, Václav Havel și prințul Hassan bin Talal sunt și ei evrei?
Am scris aici, deoarece utilizatorul RAMSES$44932 face completări la limita credibilității, în foarte multe articole, bazându-se doar pe surse obscure sau doar pe propria percepție asupra unor persoane. A fost blocat de trei ori până acum, dar pentru alte abateri de la politicile Wikipediei. Întâmplător am observat problema de la art. Mugur Isărescu, dar mai sunt și altele. Știu că trebuia să îi atrag atenția pe pagina de discuții, dar nu mai am nici timp, nici răbdare - am pus doar formatele {{necesită citare}} și {{sursa nu confirmă}} în articol. --Bătrânul (discuție) 17 ianuarie 2021 22:19 (EET)

Bună seara! In primul rand, vreau sa-mi cer scuze daca modificarea mea este una nebenefica. Daca considerati astfel, o puteti sterge. Stiu ca Mugur, atunci cand a candidat la prezidentiale, a fost pe niste cai mari, intrucat foarte multi spuneau ca se trage dintr-o familie de evrei cu traditie in domeniul bancar. Ba chiar si Vadim zicea de el ca e evreu, dar intr-o maniera antisemita pe care nu vreau sa o reproduc. Am cautat si n-am gasit acele surse, si m-am gandit ca daca nu ofer nicio sursa, modificarea va fi stearsa automat. Da, stiu ca justitiarul nu e un site de incredere, ci unul ultranationalist conspirationist etc, dar repet, am vrut sa atasez o sursa. Daca dvs. imi considerati modificarea ca nefiind benefica, o puteti sterge. Multumesc. O seara frumoasa ! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de RAMSES$44932 (discuție • contribuții).

Vă cred că sunteți de bună credință, dar trebuie să luați aminte că sunt unele publicații ale căror scop nu este informarea, ci agitația. Justițiarul este recunoscut pentru titlurile provocatoare dar cu conținutul care nu le confirmă. Exemplu. Acum de când a murit a fost prezentat ca „mare jurnalist” de Țene & Co., dar el nu depășea nivelul unui zilier de la Wowbiz. Ne-am scuti de muncă în plus dacă am mai pune la blacklist niște legături web.--Kun Kipcsak (discuție) 18 ianuarie 2021 10:59 (EET)
V-am anulat eu intervenția de la en.wiki...--Kun Kipcsak (discuție) 18 ianuarie 2021 11:20 (EET)

Discuție despre protejare[modificare sursă]

Rog un alt administrator să închidă discuția de la Wikipedia:Cafenea#Wikipedia:Pagină protejată. --NGC 54 (discuție / contribuții) 9 februarie 2021 13:04 (EET)

Yes check.svg Realizat. —Andreidiscuție 9 februarie 2021 14:59 (EET)

Blacklist[modificare sursă]

Nu pot găsi blacklist-ul nostru. Acolo trebuie adăugate demoiselle.ro (nu este de încredere) și alternamed.ro (la fel; de asemenea are o accentuată tentă comercială, fiecare articol terminându-se în recomandarea unui anumit produs). //  Gikü  vorbe  fapte  24 februarie 2021 01:07 (EET)

Lista neagră locală. --Pafsanias (discuție) 24 februarie 2021 01:12 (EET)
Mulțumesc. Adăugat și bogdanamza.ro. //  Gikü  vorbe  fapte  24 februarie 2021 01:25 (EET)
Puneți și rgnpress.ro, glasul.info, justitiarul.ro (știri false sau scoase din context), ioncoja.ro (o fi având momentele lui de sclipire atunci când nu bate câmpii, dar nu-l putem băga în articole). Eu m-am chinuit să le scot acolo unde am putut.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 10:55 (EET)

Ion Coja este conferențiar universitar, grad didactic recunoscut de către statul român și fost membru al Parlamentului României. Faptul că opiniile sale politice sunt sau nu sunt agreate de o parte sau de alta, nu este un motiv să fie pus pe blacklist, iar dacă bate câmpii, este în interesul informării cititorilor să se explice cu surse, de ce bate câmpii atunci când emite o anumită opinie.--Accipiter Gentilis Q.(D) 26 februarie 2021 12:16 (EET)

Un exemplu de bătut câmpii din zona spectrului opus față de zona în care se află Coja este Claude Karnoouh (vezi aici), când sugerează, de exemplu, că Pleșu și Liiceanu ar fi neolegionari, dar asta nu-l face de pus pe blacklist. Diversitatea de opinii trebuie prezervată și de urmărit este susținerea PDVN-ului.--Accipiter Gentilis Q.(D) 26 februarie 2021 12:26 (EET)
Citiți ce scrie și trageți concluziile, mai ales unde ține de istorie. Coja și-a pierdut demult credibilitatea, a ajuns un fel de lovendal. Reacționați agresiv de parcă aveți de-a face cu stângiști la tot pasul, cel puțin pe mine mă enervați.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 16:30 (EET)
Iar el a fost conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București. Sunt sigur că pe tipii de acolo nu îi preocupă numărul victimelor Holocaustului sau dacă a existat sau nu fenomenul la noi. Părerea mea e că se întinde mai mult decât îl ține plapuma. Sunt de acord ca tot ce ține de pregătirea lui profesională să acceptăm aici, dar nimic mai mult. Dar nu am găsit.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 16:45 (EET)
Adica din ce spune Kun Kipcsak, nu mai este nevoie de diversitate de opinii din moment ce considera echilibrarea PDVN-ului o chestiune agresiva. Concluzia e ca nu mai este nevoie de PDVN, adica o aiureala ...Asybarisaport 26 februarie 2021 16:40 (EET)

Din ce spune Asybaris01, înțeleg că secțiunea asta va ajunge un subiect de trolling și atacuri la persoană în maniera cu care a fost luat Tgeorgescu, așa că mă retrag din cocină. O zi bună.--Kun Kipcsak (discuție) 26 februarie 2021 16:54 (EET)