Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

help[modificare sursă]

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/Jul_Baldovin. Creatorul acestei pagini, m-a anuntat ca aceasta este propusa spre stergere pe motive de notabilitate sau bibliografie. Asadar, nu prea am pe cine sa citez avand in vedere ca eu am fost principalul furnizor al informatiilor, iar avand in vedere ca multe din aceste date biografice fac parte din activitatea mea (muzicala), e foarte greu de venit cu date concrete, mai ales ca sunt in curs de completare al lor, plus ca acestea tin de o aproximare al numarului de spectacole pe care le-am sustinut si locatiile in care am fost invitat cu diverse ocazii.

Poate ca nu am inteles bine ce mi-a scris prietenul meu, eu personal sunt antitehnologic, dar astept un raspuns si o modalitate sa rezolvam aceste probleme din pagina! Va multumesc, Jul Baldovin Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Julianno79 (discuție • contribuții).

Open proxies[modificare sursă]

Adresele IP care se dovedesc a fi open proxies pot fi blocate pe termen nelimitat? Pe ce bază și în ce condiții? --Pafsanias (discuție) 1 septembrie 2016 23:11 (EEST)

Că tot veni vorba: Cum mă conving că IP cutare e open proxy? -- Victor Blacus (discuție) 1 septembrie 2016 23:17 (EEST)
Sper să ajute.--Silenzio (discuție) 1 septembrie 2016 23:25 (EEST)
Open or anonymous proxies may be blocked on sight. - I am not allowed to translate in Romanian, any clarifications. --Silenzio (discuție) 1 septembrie 2016 23:30 (EEST)
Privitor la cererea de deblocare a lui Valimali67: flagrant. -- Victor Blacus (discuție) 1 septembrie 2016 23:50 (EEST)
Silenzio: hahaha, LMAO. La obiect: avem Wikipedia:Blocare#Proxy-uri_anonime_sau_deschise care permite blocarea acestora. Efectele negative de care se vorbește acolo sunt în general legate de roboți rulați de pe servere sau de servere (vpn, proxy) ale unor companii. Alt caz ar putea fi un IP cumpărat recent de o altă companie, de la cineva care vindea servere. Vânzarea de adrese IPv4 a devenit extrem de comună în ultimul an, când sursele oficiale au terminat adresele.
Pagina de la en.wp descrie destul de bine procedurile de urmat. Duck-test-ul de acolo însă mi se pare extrem de superficial. În general, se merge la pagina de contribuții, se apasă pe Whois și se determină compania care deține adresa. Apoi se face o căutare și dacă site-ul companiei sugerează că afacerea principală ar fi găzduirea web și nu oferirea de servicii internet, e foarte probabil să fie un proxy. Pentru a confirma că e deschis, e bine să se mai caute ip-ul pe google și să se verifice contribuțiile globale pentru a găsi alte indicii.--Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2016 00:09 (EEST)
Mulțumesc tuturor. Referitor la termenul nelimitat? --Pafsanias (discuție) 2 septembrie 2016 00:15 (EEST)
Ideea este ca utilizatorii rău-intenționați să nu poată edita Wikipedia folosind aceste adrese. În consecință, blocarea ar trebui dată proporțional cu timpul cât este probabil ca acea adresă să nu-și schimbe destinația: pentru adrese ale firmelor de hosting e acceptabilă blocarea nelimitată, dar pentru nodurile Tor (un alt tip de proxy deschis) nu, pentru că acestea se schimbă relativ des. Pentru calculatoare ce au un IP de ISP depinde de cantitatea de dovezi care se poate aduna. Aș începe cu blocări mai mici, dar crescătoare în acest caz (din cauză de WP:BC + dorința de a nu afecta prea mult alți oameni)--Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2016 00:41 (EEST)

Consens necesar[modificare sursă]

Aici la Discuție Format:Au-ștergeri1 este necesară o decizie pentru obținerea unui consens în legătură cu această modificare. --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 septembrie 2016 11:16 (EEST)

Robot notificări[modificare sursă]

Există un script care rulează periodic și verifică dacă există cereri active de deblocare și apoi notifică administratorii înscriși la Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Administratorii mai vechi îl știu, dar mă gândesc că nu toată lumea e la curent și poate mai sunt doritori. Dacă vă interesează, adăugați-vă numele la listă. —Andreidiscuţie 20 septembrie 2016 11:31 (EEST)

Aceeași listă e folosită și pentru a notifica administratorii de eventuale răspunsuri referitoare la avertizări legate de imagini (lipsă sursă etc.)--Strainu (دسستي‎)  20 septembrie 2016 11:54 (EEST)

Redenumire problematică[modificare sursă]

Pe [1] Emilian1999 a făcut o redenumire neregulamentară. Între timp s-a înregistrat Emilian Luca, utilizator care pretinde că nu este Emilian1999. Tgeorgescu (discuție) 21 septembrie 2016 17:54 (EEST)

Am restaurat istoricul. —Andreidiscuţie 21 septembrie 2016 18:40 (EEST)

Discuție: Ion Antonescu[modificare sursă]

Rog pe cineva neimplicat să dea revert la acest revert, pentru că după cum i s-a repetat de nenumărate ori lui Ark25, paginile de discuție sunt rezervate pentru discuții despre articol, nu sunt ciorne de anunat linkuri și alte lucruri în ele. --Mihai (discuție) 23 noiembrie 2016 11:09 (EET)

Special:Contribuții/FACĂCEVREAUIO[modificare sursă]

Special:Contribuții/FACĂCEVREAUIO pare că promovează Bazooka RECORDS.--Accipiter Q. Gentilis(D) 26 noiembrie 2016 23:42 (EET)

L-am blocat pentru 24 de ore, urmare a avertismentelor primite și a introducere de subiecte lipsite de notabilitate. Dar cred că ar trebui blocat nelimitat: numele de utilizator mi se pare inacceptabil. --Silenzio (discuție) 27 noiembrie 2016 00:55 (EET)
L-am avertizat acum să-și schimbe numele de ultilizator sau să deschidă un alt cont. Întrucât deblocarea a survenit de astăzi dimineață - ca efect al curgerii timpului, cred că 1 zi din acest moment este suficientă pentru a solicita o eventuală schimbare a numelui.--Accipiter Q. Gentilis(D) 28 noiembrie 2016 18:51 (EET)