Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

Special:Contribuții/Eduard Frunza[modificare sursă]

Atenție la contribuțiile acestui utilizator. Este un troll pro-guvernare activ pe Facebook-ul moldovenesc. E de așteptat să șteargă informații despre controversele unor actori politici din Moldova și, în genere, să le ia apărarea oriunde e posibil. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 22 februarie 2017 13:53 (EET)

Și contul Cavcaliuc Gheorghe intră în aceeași „categorie”? --Pafsanias (discuție) 22 februarie 2017 14:15 (EET)
Dat fiind că primul tocmai a postat CV-ul celui de al doilea, aș zice că da. —Andreidiscuție 22 februarie 2017 14:30 (EET)
Nu. Cavcaliuc e un nume deseori auzit în presa moldovenească, articolul lui ar trebui păstrat. Voi vedea dacă am timp să adun careva activități ale sale în articol. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 22 februarie 2017 14:37 (EET)
Mă scuzați, nu am realizat că vorbim de cont, nu de articol. Nu știu cine stă în spatele contului Cavcaliuc Gheorghe, dar de ținut la radar și pe el. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 22 februarie 2017 14:39 (EET)
Atenție și la Curatmurdar, care adaugă „acuzații de corupție cu sursă” articolelor despre politicieni români.--StoneJustice (discuție) 23 februarie 2017 20:53 (EET)

Autoblock revisited[modificare sursă]

Îi rog pe colegii care sunt mai familiarizați cu subtilitățile tehnice ale softului să mă ajute să mă lămuresc într-o chestiune pe care nu am reușit singur să mi-o clarific: în ce moment se aplică autoblocarea și cu ce operații ale utilizatorului (adresă IP) este asociată? E nevoie ca acesta să încerce modificarea (și salvarea) paginilor, sau doar să fie conectat (cu sau fără autentificare) și să navigheze pe site? --Pafsanias (discuție) 26 februarie 2017 00:26 (EET)

Blocarea (de orice fel) se aplică la editare. Vezi documentația oficială din Mediawiki.--Strainu (دسستي‎)  26 februarie 2017 09:13 (EET)
Adică autoblocările înregistrate simultan cu blocarea unui cont înregistrat presupun că adresa IP este în curs de utilizare pentru efectuarea unei editări? --Pafsanias (discuție) 26 februarie 2017 13:27 (EET)
Prin 2015, o parte din conturile create în cadrul fermei piscicole de clone obișnuia să folosească o parolă identică cu numele de utilizator, sugerând folosirea ei de către oricine. Ca să verific practic, m-am conectat în câteva rânduri la aceste conturi compromise prin divulgarea parolei. O dată, mi s-a întâmplat să mă aleg cu o autoblocare pe 24 de ore. Nu-mi amintesc toate circumstanțele, dar sunt aproape sigur că nu am încercat editarea, ci doar autentificarea. Voi mai face câteva teste și vă rog să nu interveniți decât în cazul în care este strictă nevoie. Dacă reușesc din nou să mă autoblochez, voi solicita ajutor prin e-mail. :D --Pafsanias (discuție) 26 februarie 2017 19:53 (EET)

Mutări și uniri de pagini protejate[modificare sursă]

Se pare că avem o lecție de învățat legat de protejarea paginilor la mutare: atunci când facem redenumiri cu ștergerea paginii țintă, setările de protecție se mută și ele, iar cele aflate inițial se șterg împreună cu pagina-țintă. Recuperarea versiunilor din istoric nu ajută, trebuie refăcute setările de protejare. PS: Nu e o acuzație la adresa lui Strainu, și eu și probabil orice alt administrator ar fi făcut aceeași greșeală, cauzată de o chichiță a software-ului, un caz de utilizare foarte rar, cu care nu ne-am mai confruntat. Dar e una din care putem învăța. —Andreidiscuție 2 martie 2017 11:08 (EET)

Formate[modificare sursă]

Solicit permisiuni pentru editare formate. --Babu (discuție) 12 martie 2017 15:48 (EET)

Rezolvat Rezolvat. Am observat că doriți să lucrați la {{Infocaseta Regalitate}}. Nu știu dacă sunteți familiarizat cu noile formate și module pentru infocasete create de Andrei Stroe, însă acum formatul este scris în Lua. Poate n-ar fi rău să vă familiarizați cu noua structură înainte de a face modificări.--Strainu (دسستي‎)  12 martie 2017 21:22 (EET)

Vladimir Plahotniuc[modificare sursă]

Atenție la articolul Vladimir Plahotniuc. Câțiva utilizatori cu nume similare (Special:Contribuții/Wikjanna, Special:Contribuții/Wikilaj, Special:Contribuții/Wecontrib) scot puțin câte puțin informațiile compromițătoare din articol sau le reformulează părtinitor. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 15 martie 2017 20:44 (EET)

Mi l-am băgat în lista de pagini urmărite, dar nu știu cât de mult o să mă pricep la subiect, ca să dau reverturi. --Accipiter Q. Gentilis(D) 15 martie 2017 20:59 (EET) P.S. Eshti sigur că nu voi fi din acest moment ținta unei rachete sol-subsol mufiote ? În plus nu de alta, dar tocmai mi-am luat cauciucuri noi de vară Michelin și nu vreu să mi le înțepe cineva...
Regula e simplă: textul articolului nu trebuie să conțină cercetare originală, în schimb trebuie să aibă cât mai multe „potrivit lui”, „presa a scris că” etc. Un exemplu: prin modificarea asta (vedeți ultimul alineat modificat) Wikjanna scrie că Plahotniuc este catalogat oligarh nu oricum, dar anume la comanda fraților Țopa, prezentând referința asta - [1] - care nu numai că e unul din saiturile lui Plahotniuc, dar nici măcar nu confirmă afirmația amintită mai sus. PS: Parcă nu mi'am bătut încă nimeni la ușă. //  Gikü  vorbe  fapte  miercuri, 15 martie 2017 21:17 (EET)
Băieții ăștia nu bat la ușă ...--Accipiter Q. Gentilis(D) 15 martie 2017 21:44 (EET)
Am făcut o cerere de CU și am protejat pagina.--Strainu (دسستي‎)  16 martie 2017 12:21 (EET)
Gikü Checkuserul a confirmat.--StoneJustice (discuție) 16 martie 2017 21:57 (EET)
Mulțumesc. Acum e clar cu cine avem de-a face. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 16 martie 2017 22:26 (EET)

Apel[modificare sursă]

Doresc să fac un apel la cei implicați în Solicitarea pentru comentarii a lui Ark25 de la Meta să nu se implice în discuție. Lăsați-i pe cei de la Meta să tragă concluziile lor. --Silenzio (discuție) 22 martie 2017 03:17 (EET)

Ark25 folosește wp.en drept tribună pentru cazul său: en:User:Ark25/Blog#Extreme abuses at Romanian Wikipedia, en:User:Ark25/ROWP/Mesaje pentru administratori, en:Wikipedia talk:Blocking policy/Archive 23. N-a primit prea multă atenție acolo, iar acum s-a mutat la Meta. --Silenzio (discuție) 22 martie 2017 03:20 (EET)
Cam așa m-am gândit și eu, dar nu am fost prea sigur că e o variantă bună.--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 martie 2017 08:49 (EET)