Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Afișierul administratorilor Cereri de protejare Propuneri de știri Propuneri Știați că Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou


Recuperarea paginii "Arabii și Occidentul"[modificare sursă]

Vă solicit recuperarea paginii mele Arabii și Occidentul, care a fost ștearsă astazi, 20.12.2018, sub forma unei subpagini de utilizator.

Vă multumesc anticipat!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Gbarbu22 (discuție • contribuții).

Editor de formate[modificare sursă]

Salut. Un administrator a schimbat apartenența mea de la grupul de utilizatori editori de formate fără să aibă consensul sau o anumită logică. Conform discuției de aici schimbarea nu era dorită. Doresc să îmi schimbați apartenența la grupul de utilizatori editori de formate pentru că modificările efectuate de mine formatelor și modulelor nu au creat probleme pe Wikipedia.--MSClaudiu (discuție) 31 martie 2019 21:10 (EEST)

Rezolvat Rezolvat. MSClaudiu, scuze că n-am văzut mesajul până acum. Te rog însă din nou să fii atent la cum folosești drepturile.--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 14:46 (EEST)
Mersi.--MSClaudiu (discuție) 29 aprilie 2019 16:29 (EEST)

Silenzio76[modificare sursă]

Vă aduc la cunoștință că am solicitat retragerea drepturilor de administrator de la proiectele unde am avut aceste drepturi și, de asemenea, voi înceta să mai activez ca voluntar OTRS. Cele bune, --Silenzio (discuție) 19 aprilie 2019 14:21 (EEST)

Adrese email[modificare sursă]

Mesajele trimise la info-ro ajung la OTRS. Mesajele trimise la wikiro-l nu știu unde ajung. --Turbojet  29 aprilie 2019 08:50 (EEST)
wikiro-l a fost o listă de discuții care a fost închisă la cererea noastră prin 2012, dar adresa respectivă de email pare oricum greșită (trebuia @lists.wikimedia.org). Dacă e important pot să sap după tichetul de închidere.--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 12:10 (EEST)
La ce fel de mesaje erau trimise, nu a fost o mișcare greșită închiderea acelei adrese.--Kunok Kipcsak (discuție) 29 aprilie 2019 12:54 (EEST)
Și la OTRS mai vin din astea din când în când (vezi mesajul recent cu pașaportul românesc); câteodată mai oficiale, altădată nervoase, rareori total deplasate. Nu mai țin minte exact unde s-a discutat închiderea acestei liste și dacă s-a făcut simultan cu închiderea listei pentru Wikimedia România, dar cred că motivul principal a fost că utilizatorii activi n-o mai foloseau, dar mulți utilizatori noi se înscriau fără să înțeleagă prea bine despre ce e vorba și apoi se plângeau de emailurile pe care le primeau.--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 14:43 (EEST)
  • Mersi pentru răspunsuri. Asta pare a fi o violare a secretului corespondenței. Din câte știu, asta este faptă penală peste tot. Îmi scapă mie ceva sau ar trebui să facem demersuri să ștergem acele mailuri?--Mihai (discuție) 29 aprilie 2019 15:37 (EEST)
Huh? Nu e clar la ce te referi, la listă în general sau la un mesaj anume. O listă de mail arhivată public nu are nimic neobișnuit sau ilegal, altfel n-ar mai exista Google groups sau Yahoo groups. Dacă te referi în schimb la mailul 87, nu știu ce să-ți răspund, nu văd nimic deosebit în mailul ăsta.--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 16:39 (EEST)
Da, mă refer la mailurile în sine, cum ar fi ăsta. A achiesat cumva acea persoană ca mailul să fie accesibil publicului? Cred că tocmai asta e rațiunea când scrii un mail în loc de a posta public, ca conținutul lui să rămână confidențial. --Mihai (discuție) 29 aprilie 2019 16:42 (EEST)
Nu, listele de discuții nu pot fi considerate în niciun caz implicit confidențiale - doar după nume îti poți da seama că sunt făcute ca un mesaj să ajungă la mai multe persoane simultan. Ele au fost create înainte web-ului și erau folosite pe scară largă ca forumuri pentru discuții publice. În multe proiecte open-source sunt încă folosite ca principalul mijloc de comunicare și coordonare.
Conform m:Mailing_lists arhivele listelor Wikimedia sunt publice și este necesar să te înscrii pentru a putea posta. Cu alte cuvinte trebuie să faci o operațiune expicită pentru a confirma participarea la discuție (de fapt 2: mai întâi te înscrii pe web, apoi primești un email de confirmare la care trebuie să răspunzi sau să dai un clic). Dacă asta respectă legislația europeană în privința protecției datelor, habar n-am, dar m-aș aștepta ca WMF să fi acționat dacă exista o potențială problemă. Din punctul meu de vedere e ca pe Facebook: dacă vrei să postezi într-un grup, toți membrii grupului îți vor vedea măcar numele și poza de profil. Nu-ți convine, folosește altă metodă de comunicare.--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 17:10 (EEST)
Relevant: wikitech:Remove a message from mailing list archive--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 17:13 (EEST)
Aveam impresia că o persoană poate trimite un mail și că el va fi văzut doar de persoane avizate, cum e la OTRS. Acum am mai descoperit și asta, care aparent are nevoie de actualizare: Wikipedia:Liste de discuții --Mihai (discuție) 29 aprilie 2019 17:40 (EEST)
Pagina respectivă ar trebui declarată învechită, la fel ca Sfatul Bătrânilor sau Groapa cu nisip.--Strainu (دسستي‎)  29 aprilie 2019 17:43 (EEST)

Atitudine nedemna a unui administrator & grosolanie în limbaj[modificare sursă]

Este vorba de administratorul Utilizator:Dan Mihai Pitea Nu pot sa înteleg cum a fost acceptat acest domn ca administrator dupa toata argumentatia pe care am vazut-o în Wikipedia:Candidați/Administrator/Dan Mihai Pitea (2). Limbajul folosit anterior numirii cu referinte sub centura (citez: p_zda Reginei Maria ) în discutiile cu un alt utilizator erau suficiente pentru a nu mai aduce în discutie nominalizarea sa.

Am interferat cu acest administrator astazi si m-am simtit jignit în maniera sa de discuta cu mine si de sistemul dânsului de valori de valori. Pe scurt am creat o pagina Andrei Păunescu, am marcat-o under construction, lucram asiduu la ea de 2h si domnul administrator o suprima sec desi era under construction. Accept sa fie judecat articolul în forma sa finala, dar atât timp cât este under construction nu doresc sa am asemenea judecata facuta în pripa.

Limbajul administratorului pe pagina mea de discutii denota o tenta politica, sunt adusi securisti în discutie, iar o universitate agreata la nivel de stat este clasificata de dânsul drept o fabrica de impostură, citez:

Facultatea de Științe Economice, Universitatea Spiru Haret - pe cuvântul meu, toate aceste fițuici pot să inducă în eroare numai pe naivi, cine nu a căzut din cocotier știe cum se dau diplomele în România, și că Universitatea Spiru Haret e o fabrică de diplome și de mediocritate, condusă de niște foști securiști. Nu suntem obligați să ne facem că o carieră în așa o dugheană de securiști.

Nu intra in competentele administratorilor calificarea unor universitati pe criterii de valori. De unde pâna unde intra si securistii în discutia cu un utilizator, cum se poate ajunge la un asemenea nivel de apreciere?

Am contribuit la N articole create de la 0, poate în o buna zi o sa-mi propuneti sa devin administrator, va spun de pe acum, nu, nu sunt interesat, nu pot muncesc cu persoane ce nu sunt echidistante si aduc politica tarii buna/rea cum este ea pâna si în wikipedia. L.I. 29 aprilie 2019 18:01 (EEST)

  • Nu, acea pagină nu era marcată corect, avea un text roșu care nu generează la ro.wikipedia o etichetă.
  • În momentul în care ați apăsat publică, textul nu vă apaține dvs. și poate fi comentat, modificat, șters la orice etapă; de când v-am restaurat pagina nu am mai intervenit în ea.
  • În România sunt din păcate multe multe instituții care nu funcționează și care scot pe bandă rulantă diplome de onoare și titluri academice fără susținere. Sunt informații de notorietate publică: în contextul ăsta îmi e permis să chestionez umplerea până la refuz a articolului cu astfel de material. --Mihai (discuție) 29 aprilie 2019 18:13 (EEST)

Special:Contribuții/Xnotsocip[modificare sursă]

Toate contribuțiile acestui utilizator intră la colecții de știri, după un model deja exersat de alți angajați ai Libertatea. Există vreun motiv pentru care nu ar trebui să dăm revert în masă? Strainu (دسستي‎)  9 iulie 2019 11:46 (EEST)

În acest moment, nu. Mai mult, majoritatea sunt fragmente de știri sau titluri tabloide copiate cuvânt cu cuvânt.
I-am scris un mesaj de avertizare, dar din contribuțiile vechi nu i-am anulat decât pe cele care erau flagrant copiate sau încălcau WP:BPV. Nu înseamnă că restul sunt contribuții utile. —Andreidiscuție 9 iulie 2019 11:53 (EEST)

Probleme legate de recrearea unei pagini[modificare sursă]

A se vedea aici și aici. Se pare că nici măcar protejând temporar pagina nu am reușit să opresc recrearea acestui articol. Nici măcar prin blocarea utilizatorilor anonimi nu am reușit nimic. Ce e de făcut dacă „revine” în continuare?-- Alex Nico  (mesaj) 13 iulie 2019 22:49 (EEST)