Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Afișierul administratorilor Cereri de protejare Propuneri de știri Propuneri Știați că Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou


Anunț[modificare sursă]

Începând de astăzi 17.04.2018 permisiunile de sysop mi-au fost retrase, la cerere. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 aprilie 2018 14:44 (EEST)

Semnătură personalizată[modificare sursă]

Este conformă cu politica privitoare la numele de utilizator această semnătură personalizată a lui ‎Sourcecontent1? -- Victor Blacus (discuție) 17 mai 2018 14:55 (EEST)

Stimate dumneavoastră, tocmai am primit o notificare! Dar, scuze pentru deranj! Eu mi-am poreclit numele de Web Source Self-Management System. --Web Source Self-Management System (discuție) 17 mai 2018 15:05 (EEST)

Revin și eu la întrebarea lui Victor Blacus. La Ajutor:Semnătura personală#Limitări citim următoarele: „[...] trebuie evitate semnăturile [...] care îi deranjează într-un fel sau altul pe ceilalți utilizatori”. Eu cred că semnătura dată induce în eroare nou-veniții, cu care Sourcecontent1 inevitabil intră în contact atunci când patrulează schimbările recente. „Web Source Self-Management System” e numele cu care te-ai aștepta să se numească un sistem web automat careva, nicidecum o persoană cu mâini și picioare. Hai să punem punct acestei chestiuni o dată și pentru totdeauna, printr-un ultimatum adresat lui Sourcecontent1 în această privință. Ping pentru Andrei Stroe, Accipiter Q. Gentilis, Pafsanias și alți utilizatori care am observat că au fost interesați la un moment dat de această problemă. //  Gikü  vorbe  fapte  25 iunie 2018 16:53 (EEST)

Giku... corect! Trebuie sa-i taiem gatul lui Source. Din partea mea puteti sa-l duceti la ghilotina fara judecata. Asybarisaport 25 iunie 2018 17:08 (EEST)
Care este problema? Ce era în neregulă cu semnătura mea? --Web Source Content | Discuție 25 iunie 2018 17:19 (EEST)
Creează confuzie. Știm de cel puțin un utilizator care, din cauza semnăturii tale, a avut impresia că pozezi într-un robot. Aici ți-am atras atenția să iei în serios ce a spus respectivul. —Andreidiscuție 25 iunie 2018 17:26 (EEST)
L-am rugat să-și schime semnătura, în concordanță cu numele de utilizator. Părere mea este consemnată în cele scrise pe pagina lui. --Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2018 17:35 (EEST)
E clar! Legati-l si hop cu el in groapa cu lei. Se face ca nu intelege. Asybarisaport 25 iunie 2018 17:41 (EEST)
Mi-am putut schimba. Acum semnătura este Web Source Content. Cu stimă, Sourcecontent1! Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 17:40 (EEST)
Adică tot aia. Sugerează că el însuși este conținutul sursă al web-ului. Un fel de entitate primordială pe aici, mai ales pentru începători. --Turbojet  25 iunie 2018 18:09 (EEST)

Numele de de Sursă de conținut Web nu sunt prea convins că încurcă. Asta e părerea mea. Nu-l apăr, încerc doar să fiu obiectiv. Pe de altă parte, încep să mă gândesc fie dacă nu cumva există posibilitatea ca respectivul să fie de altă limbă și să fi adoptat un mod destul de original de a-și perfecționa cunoștințele de limbă română, fie dacă nu cumva este cineva care nu a mai avut contact cu limba română de câteva decenii. În acest caz cred că ar trebui privită problema un pic altfel (în orice caz, ceva mai relaxat). --Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2018 18:13 (EEST)

Limbajul lui nu este unul al cuiva care nu a mai avut contact cu limba română de câteva decenii. Limbajul și comportarea lui a fost cea a unui copil curajos. Cam prea curajos pentru un începător, așa că bănuiesc că este vorba de Wikipedia:Un nou început. Senzația mea este că și-a ales premeditat un nume de cont intimidant. Și vorbește cu pluralis majestatis o altă atitudine intimidantă. Nu este tocmai fair. Eu nu vorbesc cu „noi”, chiar dacă am un anume statut în viața reală. --Turbojet  25 iunie 2018 18:51 (EEST)
De ce tot eu greșesc? Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 18:58 (EEST)
@Turbojet: Ar fi bine să-mi clarificați problema! Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 19:06 (EEST)
Unii dintre noi, inclusiv eu, ne așteptăm ca un începător să învețe observând (eu așa am făcut), nu acționând itempestiv ([1], [2], [3], acțiunile din 6 septembrie 2016) și așteptându-se ca ceilalți să-și consume timpul ca să-i indice exact ce politici a încălcat. Mă tem că nici nu se aștepta că acțiunile lui n-ar fi fost perfecte.
Iar aceste reacții imediate și poruncitoare „Ar fi bine să-mi clarificați problema!” (cu {{ping}} și semnul exclamării la sfârșit) sunt foarte nepoliticoase. De parcă cel ce semnalează ceva ar fi cel ce trebuie tras la răspundere, nu cel ce-și descrie modificările cu „nu te mai saturi...”, „Încetează să mai modifici pe nedrept... . Un singur ciot creat: Radio Accent, a cărui calitate se vede. Practic toate contribuțiile sale sunt chestiuni administrative. Personal nu voi vota niciodată ca administrator un utilizator care nu scrie articole, deoarece nu-și poate da seama de problemele celor ce scriu și ar aplica mecanic ce știe din regulament. Adică, o activitate ca a lui (nume, limbaj, contribuții) nu-mi inspiră încredere pentru a susține vreodată o promovare. --Turbojet  25 iunie 2018 20:21 (EEST)
@Turbojet: Se mai întâmplă... Acțiunile mele au fost neîntemeiate și nefondate începând cu luna august 2016 / 2017 Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 20:32 (EEST)
soimanu nu-l mai tine in brate. E clar ca lumina zilei ca este un troll ce vrea sa ne consume timpul. Blocati-l 24 de ore apoi 3 zile apoi o săptămână apoi o luna si apoi nelimitat. Nu se conformează sa stea la puscarie, oricum wiki nu castiga nimic din contributiile lui.Asybarisaport 25 iunie 2018 20:38 (EEST)
@Asybaris01: Am încercat și eu să explic problemele: fie eu nu-am respectat îndrumăriile, fie că m-am dus rău de tot. Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 20:44 (EEST)

Parcă suntem în lumea lui Caragiale. Nu știu dacă să râd sau să plâng. P.S. Am propus mai demult o măsură administrativă în acest caz. Nu s-a ținut cont de ea. Nimic nou sub soare. --Donarius (discuție) 25 iunie 2018 20:39 (EEST)

Scuze, în sens strict nu-mi amintesc la ora asta despre ce propunere era vorba, sau nu am citit respectiva propunere (nu o zic de banc, efectiv am redus drastic numărul de pagini aflate în urmărire).--Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2018 20:50 (EEST)
Am făcut și eu o propunere la Reclamații. :))--Silenzio (discuție) 25 iunie 2018 20:57 (EEST)
P'aia am văzut-o... :).--Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2018 21:02 (EEST) P.S. Deci situația stă cam așa: nu mai am în urmărire o groază de pagini, ca atare nu mai sunt anunțat că s-a schimbat ceva și ca atare citesc numai ce-mi propun, dacă îmi propun și când îmi propun. Este realmente relaxant. (scuze de off-topic)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Din discuția de mai sus, fără a ne depărta de subiect (semnătura lui Sourcecontent1) concluzionez că putem întreprinde o acțiune foarte simplă care îi va împăca pe toți: să i se spună lui Sourcecontent1 că este obligat să se semneze ca „Sourcecontent (discuție)”, fiind liber să-și aleagă alte culori dacă dorește. //  Gikü  vorbe  fapte  25 iunie 2018 21:08 (EEST)

Sau „Sourcecontent1 (discuție)”, ori eventual, dacă dorește, să-și schimbe numele într-unul ok, conform cu semnătura (identică cu usernameul) pe care o vrea.--Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2018 21:14 (EEST) P.S. Nu-l țin în brațe, dar respect munca lui Andrei Stroe și vreau să-i dau 5 minute în plus, dacă el a hotărât că merită să încerce.
Nu știu de ce nu am scris Sourcecontent1, că asta voiam să zic. Sorry. //  Gikü  vorbe  fapte  25 iunie 2018 21:24 (EEST)
De parcă cea mai mare problemă ar fi cum semnează... --Donarius (discuție) 25 iunie 2018 21:17 (EEST)

Parerea mea este ca Accipiter si administrarorii i-au acordat prea mult credit acestui individ stăpân al internetului care încă nu a fost blocat datorita ajutorului dat uneori la patrulare. La comportament pare un (prea) tinerel care ne incearca nervii si in niciun caz un om plecat peste hotare ce si-a uitat romana. E un privilegiat.--Cumanul 25 iunie 2018 22:17 (EEST)

@Cumanul B.: În opinia mea, cred că mi-ai spus că sunt stăpân al internetului. Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 22:37 (EEST)

@Sourcecontent1:Noi credem altceva!😈--Cumanul 25 iunie 2018 22:49 (EEST)

@Cumanul B.: Ce anume: altceva credeți? Web Source Content (Discuție) 25 iunie 2018 23:05 (EEST)

@Sourcecontent1: 24 de ore reprezintă un timp suficient ca să luați o decizie în privința schimbării semnăturii în conformitate cu usernemeul sau a usernameului în conformitate cu semnătura. Pe de altă parte dacă doriți să demonstrați ceva, credeți-mă că cel mai bine este să o faceți "în câmpul muncii" și nu discutând aici în contradictoriu.

Gândiți-vă pe de altă parte că eu astăzi nu am contribuit cu ceva semnificativ la cele 3 articole la care lucrez în prezent, în schimb am utilizat timpul respectiv aici, scriind cele de mai sus. Opinia mea reală (și nu cea scrisă mai sus despre subiect) nu este relevantă, dar timpul consumat în detrimentul articolelor, da, este relevant.

Pe Wikipedia gloria în sens negativ se construiește în discuții, în sens pozitiv se construiește "la sapă". --Accipiter Q. Gentilis(D) 25 iunie 2018 23:19 (EEST)

Unii dintre noi si-au construit gloria in sens pozitiv si prin discuții dar sunt prea modesti sa recunoasca la momentul acesta.Cumanul (discuție) 26 iunie 2018 02:00 (EEST)

Va spun la modul sincer: sa ai o asemenea semnatura iti confera un aer de superioritate peste cel al administratorilor, echivalent poate cu Jimbo Walles.Web administrative server content God power suply 220 V (discuție) 26 iunie 2018 08:34 (EEST)

@Cumanul B.: Ia stai. Ce semnătură mai înseamnă și asta? Adică Web administrative server content God power suply 220 V? Web Source Content (Discuție) 26 iunie 2018 09:07 (EEST)

WP0 upload abuse[modificare sursă]

Propun adoptarea unei „tactici” locale diferite pentru blocarea utilizatorului care încarcă abuziv fișiere media nelibere (și a numeroaselor sale clone). Experiența ultimelor luni ne arată că aceste conturi sunt blocate, mai devreme sau mai târziu, la nivel global, pe termen nelimitat. Propun ca pe ro.wiki blocarea să se aplice pe un termen mai scurt (o săptămână? o lună?) pentru a o putea însoți de autoblocarea adresei IP folosite de utilizator. Vom putea evita, astfel, înregistrarea aproape imediată a altor clone de rezervă (sleeping accounts) cu care ne-am confruntat până în prezent. --Pafsanias (discuție) 6 iunie 2018 11:36 (EEST)

E o idee bună să folosim autoblocarea. Dat fiind că vorbim mai ales de IP-uri de prin țări din lumea a treia, șansele de a crea victime colaterale sunt minime. Dar autoblocarea se poate aplica și la blocările nelimitate, și durează automat parcă 24 de ore, ceea ce cred că e suficient pentru ce vrem să obținem. Singura restricție împotriva autoblocării la blocările pe termen lung este cea pe care și-o impune singur fiecare administrator conștient că astfel crește mult riscul de victime colaterale, dar în acest caz riscul este, repet, minim.
În tot cazul, nu e vorba de un singur personaj cu multe clone, ci de un fenomen de exploatare a facilităților Wikipedia Zero, inclusiv cu aplicații de telefoane mobile. Oricum Wikipedia Zero este în curs de închidere, ceea ce înseamnă că tentativele acestea vor fi tot mai rare și vor înceta cândva anul acesta. —Andreidiscuție 6 iunie 2018 15:09 (EEST)

I need help reviewing a Global RFC[modificare sursă]

Dear admins, I am preparing a Global Request for Comments about financial support for admins that might be relevant for you .

Can you please review the draft and give me some feedback about how to improve it? Thank you.

MassMessage sent by Micru on 7 iunie 2018 21:00 (EEST)

Listă patrulatori[modificare sursă]

Wintereu a avut ultima contribuție la un proiect Wikipedia oarecare undeva prin octombrie 2017. Pocor însă acum figurează degeaba în lista respectivă. --Accipiter Q. Gentilis(D) 16 iunie 2018 17:13 (EEST)

Wikipedia:Revocare nu prevede explicit expirarea permisiunilor speciale ale patrulatorilor, ca în cazul administratorilor și birocraților. În schimb, Wikipedia:Patrulare menționează că revocarea drepturilor acestora „se poate face după o discuție similară, în care se va arăta că utilizatorul a greșit prea frecvent pentru a se putea pune bază pe patrulările sale sau că el a marcat drept patrulate modificări malițioase făcute de alt cont sau de utilizatori anonimi”. Dacă aceasta este intenția sesizării, fie va trebui deschisă o discuție la Wikipedia:Destituiri, fie va trebui făcută o propunere de completare a politicii cu privire la revocarea permisiunilor speciale. --Pafsanias (discuție) 18 iunie 2018 22:31 (EEST)
Mai concret (am specificat și mai sus): mie mi se pare că în acest moment contul Pocor figurează degeaba în lista aia. Nu văd rostul de a retrage permisiuni de patrulare numai fiindcă a trecut mult timp, dar nici rostul de a păstra în listă pe cineva care nu a mai contribuit de 4 ani. Părerea mea. Dacă se întoarce, sper să fiu printre primii care voi solicita să i se reacorde permisiunile.
În opinia mea funcția respectivă este una executivă, nu onorifică. De asemenea, nu e bătută - să avem pardon, în cuie. --Accipiter Q. Gentilis(D) 18 iunie 2018 22:42 (EEST) P.S. Nu am de gând să-mi mai pierd timpul cu propuneri și discuții. Doar am semnalizat ceva, ce în opinia mea e o anomalie.

Posibilă campanie[modificare sursă]

Următoarele adrese IP par implicate într-o posibilă campanie de reclamă și (auto)promovare a autorului Florin ACHIM, geograf de la unibuc:

Rog monitorizarea. --Pafsanias (discuție) 27 iunie 2018 20:54 (EEST)

Problem with page moves[modificare sursă]

Special:Contribuții/L_E_M_G_T_H - This user has been causing disruption on a number of Wikis, moving pages by replacing the letter "n" with "m". You'll need to fix up the local damage, and I recommend that you block. See also this Wikidata discussion. Bovlb (discuție) 3 iulie 2018 07:43 (EEST)

Already done, see Wikipedia:Reclamații#Vandalizări_în_serie. Anyway, thanks for the heads-up. —Andreidiscuție 3 iulie 2018 12:17 (EEST)
Încă nu au fost anulate acțiunile sale pe toate wikipediile. --GEO (discuție) 3 iulie 2018 13:15 (EEST)

Adevărul Absolut[modificare sursă]

Pe [4] un nou-venit (pare-se) predică Adevărul Absolut. Conform cu [5] și [6] acest lucru nu promite nimic bun. Tgeorgescu (discuție) 9 iulie 2018 15:53 (EEST)

E un păcat.--Cumanul (discuție) 10 iulie 2018 13:16 (EEST)

Administratori tehnici[modificare sursă]

În curând (nu mi-e clar când, dar până la sfârșitul verii) va fi introdus un nou grup de utilizatori care să poată edita css-ul și Javascript-ul care afectează toți utilizatorii (asta implica și gadgeturile). Doar administratorii vor primi acest drept,ceea ce cred că înseamnă că editorii de formate vor pierde dreptul de a edita anumite pagini. Mai multe detalii aici.

Cum noi ne mișcăm greu, cred că ar trebui deja să vedem cine și-ar dori acest drept. Personal cred că nu ne trebuie un proces separat și că ideal ar fi să avem cel puțin 4 oameni cu dreptul acesta. Eu candidez, indiferent de metodologia de alegere. Strainu (دسستي‎)  10 iulie 2018 11:09 (EEST)

Cum adica, eu imi pierd dreptul de face formate? Asta nu e bine. Asybarisaport 10 iulie 2018 15:59 (EEST)
Nu, problema e doar în spațiul de nume MediaWiki. Veți pierde posibilitatea de a edita gadgeturi, de exemplu.--Strainu (دسستي‎)  10 iulie 2018 16:02 (EEST)
Chestia e ca atacurile la casuta de email nu s-au oprit, sunt atacuri cel putin unul pe zi. Asybarisaport 10 iulie 2018 16:20 (EEST)

Omul care „știa” prea multe[modificare sursă]

Urechile ciulite, se pare că cineva are niște „scăpări”. Cred că e mai grav de cât credeam.--Cumanul (discuție) 11 iulie 2018 12:46 (EEST)

@Cumanul B.: deci la mine te referai probabil. Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 13:15 (EEST)

De ce ca Asybaris01 să mă compare cu un „vandal”? Nu de alta, dar mă refer la cineva care mi-a spus mie că „mă consideră un vandal”. Sau ceva de genul: un atac la persoană (asupra mea) de la Asybaris pe pagina mea de discuție? Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 13:24 (EEST)

@Cumanul B.: Aveți dovezi care să susțină această acuzație?--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 13:28 (EEST)
Strainu V-aș rug să vedeți aici mesajul lui Asybaris. Web Source Content (Discuție) 11 iulie 2018 13:33 (EEST)

@Web SourceContent: Vă rog nu deturnați discuția. Ce-are sula cu prefectura?

@Strainu: Nu cred că este o acuzație „în materie penală”, ci mai degrabă o bănuială. O bănuială ca cea cu Stone Justice.--Cumanul (discuție) 11 iulie 2018 13:36 (EEST)

Bănuielile nesusținute de dovezi ar trebui ținute de fiecare pentru sine, altfel puteți fi dvs. cel acuzat de încălcarea politicilor privind dezvăluirea identitătii.--Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 13:41 (EEST)
Da, dar în ce mă privește listele respective sunt la zi. Exact ca „dosarele”, așteaptă momentul. Ocultarea lor nu face decât să favorizeze perpetuarea acestor greșeli și încărcarea dosarului. :) --Turbojet  11 iulie 2018 15:49 (EEST)
Stați să înțeleg, sunteți avocatul lui Ark și insinuați că Sourcecontent1 este reîncarnare lui?--Cumanul (discuție) 11 iulie 2018 15:45 (EEST)
Nu este. Ark este mai versat și ar reacționa altfel la reproșuri. Eu bănuiesc pe altcineva, dar nu pot spune, tocmai pentru că nu am încă dovezi. --Turbojet  11 iulie 2018 15:52 (EEST)
Nu este stilul lui Ark. Am și eu bănuieli, fără dovezi. -- Victor Blacus (discuție) 11 iulie 2018 15:59 (EEST)
Cumanul B., ce trebuie să înțelegeți e că astfel de acuzatii fără dovezi sunt echivalente cu hărtuirea și vă expun la blocări. Înțeleg că treceți printr-o perioadă de revoltă și cred că administratorii au dat dovadă de destulă reținere în ceea ce vă privește tocmai datorită activității trecute, însă dacă veți continua cu acest comportament singurul care va avea de pierdut pe termen lung sunteți dvs. Dacă nu mai puteți sau nu mai doriți să contribuiți constructiv luați o pauză, nu căutați cearta cu orice preț. Poate mai târziu veți vedea lucrurile diferit. Strainu (دسستي‎)  11 iulie 2018 16:02 (EEST)

Nu înțeleg rostul acestei discuții. A început cumva „vânătoarea de vrăjitoare” și se strâng probe pentru arderea pe rug a cuiva? --Donarius (discuție) 11 iulie 2018 16:06 (EEST)

Nu trec printr-o perioadă de revoltă, dacă ar fi fost așa apelam la alte unelte și gestionam altfel lucrurile.--Cumanul (discuție) 11 iulie 2018 16:22 (EEST)
@Donarius: Nu vă faceți probleme. Atunci când sunt arse pe rug, vrăjitoarele wikipedice renasc din propria cenușă ca păsările acelea pirogene. --Pafsanias (discuție) 12 iulie 2018 14:54 (EEST)
Nu-mi place mesajul dvs. de mai sus. Aceleași insinuări. Puteți să mă ardeți pe rug dacă asta doriți, dar nu știu ce o să câștigați. :) --Donarius (discuție) 12 iulie 2018 15:00 (EEST)
Eu nu câștig mai nimic și probabil nici dumneavoastră. Dar, pentru alții, arderea pe rug are un efect catartic. --Pafsanias (discuție) 12 iulie 2018 15:08 (EEST)
Praful de pe toba...Asybarisaport 12 iulie 2018 15:09 (EEST)

Dupa modul de exprimare si greseli, sigur Web SourceContent nu este nici Ark25, nici Clonarius.--213.233.108.105 (discuție) 14 iulie 2018 15:27 (EEST)

Vă mulțumim că ne-ați luminat. Știți și ce numere o să fie câștigătoare la Loto? --Donarius (discuție) 14 iulie 2018 15:32 (EEST)