Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Afișierul administratorilor Cereri de protejare Propuneri de știri Propuneri Știați că Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou


Recuperarea paginii "Arabii și Occidentul"[modificare sursă]

Vă solicit recuperarea paginii mele Arabii și Occidentul, care a fost ștearsă astazi, 20.12.2018, sub forma unei subpagini de utilizator.

Vă multumesc anticipat!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Gbarbu22 (discuție • contribuții).

Martirii revoluției române din Cluj-Napoca 1989[modificare sursă]

Am un material,foto,si/sau text (docx) pe care nu ma lasa sa-l incarc. Pentru Istoria Romaniei consider ca este un material Util si Necesar , puteti sa-l vedeti aici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=129077454505712&set=a.129077394505718&type=3&theater Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de MIRco Ivanovic (discuție • contribuții).

Nereguli în pagina biografică a Episcopului Florentin Crihălmeanu[modificare sursă]

În pagina biografică a Episcopului Florentin Crihălmeanu trebuie eliminat întreg capitolul „Controverse” (există un „administrator” care a blocat eliminarea acestui capitol). Motivul: acest capitol creează o percepție falsă despre personalitatea prezentată și afirmațiile se bazează pe articole din presa momentului, care de asemenea pot fi subiective.

În acest capitol se vorbește pe larg despre sfințirea bisericii din Bistrița, dar există 65 de biserici care au fost sfințite de către Episcopul Florentin - nu e relevant să fie prezentat, și încă într-un mod tendențios, doar un eveniment de sfințire de biserică. Tendențios, pentru că a existat și există o colaborare firească între Biserici și Stat (și Episcopii greco-catolici martiri, acum fericiți ai Bisericii Catolice, adresau în mod constant memorii Statului pentru a cere drepturile Bisericii lor). Astfel, prezența unor autorități ale momentului la un anumit eveniment al Bisericii, existența unei colaborări cu aceștia, nu este relevantă (de exemplu, la Bistrița dl. Ponta a fost invitat de către organizatorii evenimentului - Protopopiatul Greco-Catolic Bistrița, în calitatea sa de prim-ministru al României în acel moment. Cum ar putea acest fapt să definească personalitatea Episcopului Florentin?).

De asemenea, afirmația (din prima parte a biografiei), că PS Florentin a avut ca îndrumător un colaborator al Securității este tendențioasă - iar linkul spre articolul din Gazeta de Cluj oferit ca argument nici nu este unul valid. În plus, nu e relevant pentru personalitatea Episcopului Florentin faptul că cineva din anturajul său ar fi semnat un document de colaborare cu Securitatea.

Biografia Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu pe situl oficial al Bisericii conține date care ar completa și modifica imaginea pe care o creează Wikipedia (în momentul în care va fi acordată permisiunea de modificare a paginii cu biografia Ierarhului pe Wikipedia, poate fi completată pe baza unor surse oficiale): https://bisericaromanaunita.ro/biserica-romana-unita-cu-roma-greco-catolica/eparhii/eparhia-de-cluj-gherla/lista-episcopilor/florentin-crihalmeanu/

Trimiterea la articole din presa unui anumit moment - care pot fi părtinitoare sau subiective - nu ar trebui să fie argumente pentru afirmații care să definească o personalitate, mai ales într-o biografie atât de importantă cum sunt cele publicate pe Wikipedia.

Mulțumiri pentru atenția acordată! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de RedactorEpiCluj (discuție • contribuții).

Vandalisme televiziune[modificare sursă]

Există o soluție eficientă împotriva vandalismelor de acest fel (Special:Contribuții/89.34.181.33, Special:Contribuții/86.107.36.40, Special:Contribuții/77.81.10.115, Special:Contribuții/89.34.210.105, Special:Contribuții/89.34.209.111, Special:Contribuții/93.118.201.140, Special:Contribuții/89.34.210.9, Special:Contribuții/77.81.9.145, Special:Contribuții/46.102.62.37, Special:Contribuții/82.31.190.56, Special:Contribuții/46.102.7.208)? Blocarea nu este o soluție eficientă, pentru că cel mai probabil este un singur vandal care își schimbă în mod repetitiv IP-ul. --NGC 54 (discuție | contribuții) 15 iulie 2020 19:33 (EEST)

Da, dacă articolele ar fi protejate nelimitat. Eu am cerut asta prin 2018, nu s-a putut pentru că precedente etc. E mai bine să rămână vandalizate de pușlamaua aia...--Kun Kipcsak (discuție) 15 iulie 2020 20:01 (EEST)
Problema cu (semi/„extra”)protejarea articolelor în cauză este faptul că sunt foarte multe (posibil câteva sute) și nici nu există garanția că vandalismele nu vor trece la alt subiect (canalele de televiziune fiind subiectul actual). @Kun Kipcsak: Cu ce ocazie ați cerut acest lucru? --NGC 54 (discuție | contribuții) 15 iulie 2020 20:10 (EEST)
Nu mai găsesc discuția, știu că dădusem ca exemplu canalele Televiziunii Române, care pe atunci erau vandalizate foarte des.--Kun Kipcsak (discuție) 15 iulie 2020 20:35 (EEST)

Abuz, prin stergerea unei pagini de catre o persoana care cred ca cu siguranta ca nu stie ce face.[modificare sursă]

Buna seara,

Pe scurt povestea: In anul 2008 am patit aceiasi situatie, mi-a fost stearsa pagian pe motiv ca nu sunt cunoscut si ca nu ma stie lumea, luat la misto de catre cei care au sters pagina afirmand ca, un hanbalist cu acelasi nume Florin Apostol, are mai multa notorietate.... Nu stiu cine sunt cei care au comentat si nici nu intereseaza, nu sunt importanti.... Am lasat totul balta si nu m-a interesat Wikipedia, eram degustat ca niste persoane, care aveau "puterea de decizie" prin a sterge pagini, au infrant... In anul 2012, un amic a incercat sa faca iar o pagina, a fost stearsa..... Trec anii si un prieten ma intreaba, mai Florine, de ce nu ai nimic pe wikipedia? I-am raspuns: pai acolo nu poti sa-ti faci pagina decat daca te cunosc aia care decid...., mi-a raspus, lasa ca iti fac eu, dupa care adaugi tu toate informatiile pe care oricum tu le detii, suspicios i-am spus: ok incearca, poate lucrurile s-au schimbat. Astazi mi-a fost demonstrat ca, NIMIC nu s-a schimbat, au sarit ca ulii pe mine si in final a aparut unul "Giku" s-a incordat puternic si a sters pagina, invocand ca este o pagina stearsa si ca asa trebuie sa ramana pana cand devin cunoscut si fac o cerere nu stiu unde.... desi ea era de mult activa (Nu ma intereseaza daca stie ceva despre artistii din Romania sau daca s-a informat, e treaba lui) Toti erau ofensati ca de ce public fara sursa biografia, le-am explicat sursa sunt chiar eu care public, ziarele, revistele au inmformatii tot de la noi. Concluzie: Toate informatiile publicate in pagina aveau sursa, de notorietate nu mai vorbesc, o mica cautate pe google si apar toate, totul a pornit de la Biografie; Trebuia si biografia mea sa aiba sursa?

Draga domnilor, cred ca am inteles gresit despre ce este vorba cu Wikipedia, realitatea este asta: daca cei care "taie si spanzura" NU te stiu, nu te-au vazut la tv, s-au nu te-au ascultata la radio, youtube, nu mai vorbesc de cautare pe google, nu ai nicio sansa sa ai o pagina. Iertati-ma am participat la multe concursuri, pe foarte multe le-am si castigat, din pacate la dumneavoastra nu se poate participa/concura, castigam sigur si aici. Nu va mai retin cu prostiile mele, Seara faina!--FlorinApostol (discuție) 27 iulie 2020 22:15 (EEST)

2A02:2F0B:400F:8800:48A:67A:9CD4:6D4B[modificare sursă]

Trollul anonim 2A02:2F0B:400F:8800:48A:67A:9CD4:6D4B care a recidivat de curând la Cafenea pare a fi Asybaris01. Asta rezultă din acel Hyper super care i-a scăpat și pe care numai el l-a folosit. Interesant și comentariul Hai că măcăne! care trimite la testul rățoiului. -- Victor Blacus (discuție) 2 august 2020 20:23 (EEST)

Mon cher, delirezi. V-am mai spus ca sunteti la vanatoare de vrajitoare. ...Asybarisaport 2 august 2020 20:52 (EEST)
Mie mi se pare că e păsăroiul ăla pârlit care e administratorul site-ului Muzeului... știți voi. În fine...--Kun Kipcsak (discuție) 2 august 2020 21:27 (EEST)
Nu prea cred. Nu putem spune „Este Asybaris01” doar pentru că a menționat numele „Hyper super” și pentru că a spus „Hai că măcăne!”. Nici măcar nu a spus cine măcăne. În plus, spre deosebire de Asybaris01, anonimul scrie și în paginile de discuție cu diacritice (nu este o dovadă că nu este Asybaris01, dar este o deosebire). Consider că testul raței nu se aplică aici. Dar opțiunea m:Steward requests/Checkuser este întotdeauna posibilă (dacă există motive întemeiate pentru verificare). --NGC 54 (discuție / contribuții) 2 august 2020 21:50 (EEST)
Vad ca pornind de la Asybaris, vă simțiți bine? #Stay home, stay safe! am ajuns sa fiu acuzat direct si explicit aici, ca as fi anonimii din dr. Staicovici. Sincer, nu stiu cum fac ei de nu puteti sa-i blocati, dar cred ca oricine ar vrea sa stie cum de reusesc asta. Eu nu am cunostinte asa de avansate de retzelistica si v-am mai spus ca nu sunt unul dintre ei. Cum as putea sa va conving? Spuneti cum si ma voi conforma. Mai mult... daca vreti, si sigur sigur vreti, uite... trei luni de zile nu voi mai accesa nicio pagina de discutii, inclusiv a mea. Consider ca va intind o mana de ajutor in mod sincer pentru ca sa prindeti anonimii, desi nu prea cred, i-ati fi prins daca puteati. Oricum, intru in silențiostampa din acest moment. ...Asybarisaport 2 august 2020 22:23 (EEST)
Anonimul a dorit să se ajungă aici. Nu-i dați ocazia să-și termine planul.--Kun Kipcsak (discuție) 2 august 2020 22:51 (EEST)

Apropo de "păsăroiul ăla pârlit care e administratorul site-ului Muzeului...", răsuflu ușurat, în sensul că am convingerea sinceră că aș putea cu greu fi considerat aici pe wikipedia un pârlit, deci cel mai probabil termenul de "păsăroiul" nu se referă la mine... BTW, dacă totuși freacă pe cineva tare de tot la cap și din cauza asta nu doarme noaptea, are free de la mine să ceară ce checkuser dorește, punând link către acordul meu de aici, pentru posteritate.--Accipiter Gentilis Q.(D) 3 august 2020 01:05 (EEST)

Dacă vă simțiți un păsăroi pârlit, renăscut din propria cenușă și administrator de site de muzeu atunci da, avem o problemă. O verificare checkuser ar fi inutilă pentru un cont abandonat mai mult de 6 luni, iar adresele IP nu se verifică. Având în vedere seriozitatea cu care trebuiesc tratate asemenea cazuri intervenția dumneavoastră nu o văd decât o aflare în treabă, sincer.--Kun Kipcsak (discuție) 3 august 2020 05:23 (EEST)P.S. Era cât se poate de evident că nu de matale era vorba.
Sunt de aceeași părere ca și Victor Blacus. Atunci când vrea, Asybaris01 folosește diacritice și în discuții, după cum o dovedește dialogul cu pricina de la Cafenea. Dacă anonimul a dorit să se ajungă aici, a reușit în bună măsură. Nu numai că mimează perfect stilul lui Asybaris (ceea ce nu ar fi foarte dificil), dar îi urmărește fidel agenda de lucru și preocupările (Bălcescu, Alecsandri) și îi ridică cu iscusință mingile la fileu (denumirile românești din Cadrilater, Regatul României), ba chiar aș zice că știe și când este plecat în deplasare, cu conexiunea de Internet mobilă și geolocalizare ubicuă. Dacă aș fi Asybaris, aceste coincidențe m-ar îngrijora mult mai mult decât bănuielile altor utilizatori că mă țin de trolling cu clone anonime. Cum se face că suspiciunile se adună în jurul aceluiași onorabil editor? --Pafsanias (discuție) 3 august 2020 11:07 (EEST)

Per total, 2A02:2F0B:400F:8800:48A:67A:9CD4:6D4B are contribuții utile în articole. L-am putea tolera ca și pe celelalte IP-uri din Chiajna. În continuare îmi susțin ideea. --Kun Kipcsak (discuție) 4 august 2020 09:40 (EEST)

Pai, inseamna ca anonimul este asociat wikipediei pentru a ma incita pe mine. Adica eu intru in autoizolare in timp ce anonimul poate fi tolerat. Buna treaba, deci totul a fost premeditat, inseamna ca pot iesi din carantina cand vreau eu. ...Asybarisaport 4 august 2020 23:36 (EEST)
Eram ironic în privința toleranței. Cum vandalul multiclonal din Chiajna este lăsat în pace, de ce am avea ceva cu cel de acum? Apropo de dublu standard. Ori îi extirpăm, ori lăsăm tumorile să crească.--Kun Kipcsak (discuție) 5 august 2020 00:40 (EEST)
Întrebare pentru administratori: „Păsăroi pârlit” este o expresie admisă de WP:MC? --Turbojet  4 august 2020 09:46 (EEST)
Îmi permit să răspund tot eu: presupun că da, aici având sensul de „ars”, „pasăre arsă”. Particula „-oi” am adăugat-o ca să arăt genul subiectului, nu e femeie, transgender și nici din alte 30 de genuri existente.--Kun Kipcsak (discuție) 4 august 2020 09:56 (EEST)
Îmi permit să semnalez că întrebarea mea pentru administratori persistă: se admit expresii interpretabile, cu tentă peiorativă? Ca să știu dacă le pot folosi și eu. --Turbojet  4 august 2020 10:05 (EEST)
Ca să vă răspund tot eu, pe dumneavoastră personal v-aș lăsa. Dar nu pe alții, pentru că fac abuz.--Kun Kipcsak (discuție) 4 august 2020 10:08 (EEST)
Să înțeleg că susțineți dublul standard? --Turbojet  4 august 2020 10:43 (EEST)
Eu văd că e o obișnuință aici. De ce să rămân eu un sfânt?--Kun Kipcsak (discuție) 5 august 2020 00:40 (EEST)
Dați dif-uri, altfel vi se va spune că sunt afirmații fără acoperire. Simpla aluzie nu rezolvă nimic, ba chiar dă celor vizați sentimentul că pot continua. --Turbojet  5 august 2020 14:10 (EEST)
Un exemplu l-am dat chiar mai sus cu un alt vandal (mesajul de la 5 august, ora 00:40).---Kun Kipcsak (discuție) 5 august 2020 15:55 (EEST)

După semnalmente, vandalul (dacă e același cu 2A02:2F0B:400F:8800:48A:67A:9CD4:6D4B) a văzut discuția de aici și a creat contul Utilizator:Pupăzoiul. Vrea să creeze impresia că ar fi Asybaris [1].--Kun Kipcsak (discuție) 6 august 2020 09:56 (EEST)

Să nu încurcăm borcanele. Vandalismele Pupăzoiului nu îl avantajează în vreun fel (direct sau indirect) pe Asybaris, care nu ar vota în niciun caz „Nicușor la Primărie!” Spre deosebire de anonimul IPv6, contul nou înregistrat poate fi verificat prin CU, dacă bănuielile sunt întemeiate și nu e vorba de o simplă diversiune. --Pafsanias (discuție) 6 august 2020 16:02 (EEST)
Mai sunt 12 zile pana la termenul de trei luni pe care mi l-am autoimpus pentru ca problema Dr. Staicovici sa fie rezolvata. As vrea sa stiu daca a avut vreun succes demersul meu tinand cont ca am fost acuzat ca umblu cu cioara vopsita si as fi unul si acelasi cu pleiada de anonimi originari ai strazii devenita deja celebra in aceasta enciclopedie. Nu de alta, dar as dori sa redevin liber si persoanele care m-au acuzat direct sau indirect sa-mi ceara scuzele care se cuvin. In caz contrar, acuzele care mi s-au adus nu vor face decat sa adanceasca antipatiile si diferendele care ne separa. ...Asybarisaport 21 octombrie 2020 22:30 (EEST)
Și eu mi-aș dori. De curând am descoperit că e același care bătea câmpii pe pagina mea de discuții cu liceul Vasile Alecsandri din Galați și am mai dat de o adresă azi care fusese folosită anul trecut (!), cu același pattern (am pus la Cafenea). Acum ce să zic, unii preferă să vă folosească pe post de țap ispășitor posibil datorită unor diferende mai vechi.--Kun Kipcsak (discuție) 21 octombrie 2020 22:51 (EEST)
nu inteleg prea bine..... fiti mai explicit, este cu datorita sau cu din cauza???? ...Asybarisaport 22 octombrie 2020 09:23 (EEST)
Îmi este neclar ce fel de plăceri interioare orgasmice sunt dezlănțuite când cineva folosește tactica „dă-i și fugi!”. Am judecat din perspectiva asta când am folosit „datorită”.--Kun Kipcsak (discuție) 22 octombrie 2020 10:14 (EEST)

Special:Contribuții/MilesVork[modificare sursă]

Dacă mai e cineva care crede, conform WP:RĂȚOI, că acest cont este al lui Claudiu Dumitrache (aka Special:Contribuții/Solpm aka Special:Contribuții/Sapio7), voi deschide o cerere de checkuser la meta. //  Gikü  vorbe  fapte  5 august 2020 13:04 (EEST)

Permission request[modificare sursă]

I wanted to ask if it is possible to grant me the confirmed permission. I'm requesting it because I was affected by an abuse filter (Special:Jurnal abuzuri/247699). I am not a new user, but it is highly unlikely that I will self-confirm on this wiki. From already thank you very much, Metrónomo (discuție) 15 august 2020 18:57 (EEST)

@Metrónomo: See Special:Drepturi utilizator/Metrónomo and Special:Filtru abuzuri/31; you are already an autoconfirmed user, but you must have over 150 edits in order to not be affected by this filter. --NGC 54 (discuție / contribuții) 15 august 2020 19:32 (EEST)
Now I see. The filter displays the warning, but does not prevent editing. Thank you very much and excuse me. --Metrónomo (discuție) 15 august 2020 19:56 (EEST)

Serie de articole despre câteva cărți scrise de Sven Hassel[modificare sursă]

Puteți face o verificare a contribuțiilor acestui utilizator, vă rog? Sunt create multe articole despre cărți scrise de Sven Hassel care au serioase probleme. Se păstrează articolele și introducem formate de întreținere sau mai bine se șterg?--Sfântul (discuție) 24 august 2020 19:56 (EEST)

Deși am vrut inițial să le șterg rapid, am consultat WP:SDA și, conform recomandărilor de acolo, am inițiat o propunere de ștergere a articolelor create. Mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  24 august 2020 20:24 (EEST)

Mireasa Antena 1[modificare sursă]

Are loc o discuție de ștergere a acestui articol (propunere PȘNBot din 2 august 2020), fără ca acest aspect să fie avertizat în antetul articolului.--Nyook 28 august 2020 09:15 (EEST)

Trebuia revenit asupra ultimelor modificări.--Strainu (دسستي‎)  28 august 2020 12:50 (EEST)

Special:Contribuții/Gabriel492003[modificare sursă]

Contribuțiile acestui utilizator le verific eu (în caz că cineva ar fi vrut să o facă). //  Gikü  vorbe  fapte  2 septembrie 2020 15:34 (EEST)

Redenumire robot[modificare sursă]

Scuze, am spus asta în alt loc mai subtil, dar numele robotului acesta trebuie modificat. Robot de ștergere, de exemplu, nu arată ca pi*ă-n bot, mai ales că intră în acțiune la pagini de ștergere, unde userii în cauză au oricum motiv de supărare. --Mihai (discuție) 2 septembrie 2020 22:12 (EEST)

De ce să se supere pe robotul cel PȘNic? Să se supere pe cei care au etichetat articolele pentru lipsă de notabilitate, că ei sunt de vină! Desigur, s-ar putea găsi un nume mai inspirat... --Pafsanias (discuție) 2 septembrie 2020 22:21 (EEST)
Robotul românesc de feliat mărul în patru.--Kun Kipcsak (discuție) 2 septembrie 2020 22:55 (EEST)

Comparația mi se pare exagerată, dar i-am schimbat semnătura în așa fel încât numele de utilizator nu mai apare în pagină. Cum am perioade în care nu intru, vă rog să-mi dați un ping dacă aveți nevoie să fac ceva, altfel s-ar putea să ratez mesaje. Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  9 septembrie 2020 19:19 (EEST)

Bănuiesc că numele înseamnă „Pagini de Șters NominalizăriBot”, dar este un nume destul de lung. „Ștergeri NominalizăriBot” ar fi o variantă. --NGC 54 (discuție / contribuții) 23 septembrie 2020 13:05 (EEST)
@NGC 54: PȘN = „Propuneri de Ștergere legate de Notabilitate”. //  Gikü  vorbe  fapte  23 septembrie 2020 15:59 (EEST)
ȘtergereBot e mai simplu. Sau ExecutionerBot. Sau MălinBot.--Kun Kipcsak (discuție) 23 septembrie 2020 15:15 (EEST)

Supraveghere[modificare sursă]

Când aveți timp, atât administratorii cât și patrulatorii, să supravegheați acest utilizator. Contribuțiile lui trebuie verificate, câteva sunt înmiresmate cu naționalism ucrainean. Am să mă uit diseară la ce a făcut.--Kun Kipcsak (discuție) 9 septembrie 2020 11:34 (EEST)

În ce priveșe noua stemă, are dreptate. //  Gikü  vorbe  fapte  9 septembrie 2020 14:14 (EEST)

Supraveghere utilizator creator de articole despre filme[modificare sursă]

Puteți să vă aruncați un ochi asupra modificărilor acestui utilizator? A creat azi mai multe articole despre filme care nu sunt în concordanță cu modul cum se scriu articolele despre filme (din necunoaștere?): aici, aici, aici și aici.--Sfântul (discuție) 22 septembrie 2020 22:45 (EEST)

Cred că utilizatorul încalcă regulile de la Wikipedia:Serii de articole. Am făcut curățenie din urma sa la câteva articole, dar nu pot fi asistentul lui pentru totdeauna. După mine, e timpul să fie avertizat iar și să îi fie propuse spre ștergere recentele articole, la fel ca în cazul Wikipedia:Pagini de șters/Serie de articole creată de 94.53.39.78. //  Gikü  vorbe  fapte  23 septembrie 2020 13:02 (EEST)
Am vrut să fac și eu curățenie după el, dar este mult prea mult de muncă. Și eu sunt de acord că încalcă regulile. Dacă articolele ar fi scrise corect, chiar și doar ca ciot, nu aș avea nimic împotrivă ca articolele să rămână, iar utilizatorul să nu fie blocat.--Sfântul (discuție) 23 septembrie 2020 20:50 (EEST)

Permisiuni patrulator[modificare sursă]

Îmi permit să reiterez acordarea permisiunilor de patrulator utilizatorului Nyook. De la ultima discuție au trecut opt luni, dânsul îndeplinind acum toate condițiile cerute de politica oficială Drepturi de patrulare.

Utilizarea permisiunilor de marcare ca verificate a modificărilor făcute de alți utilizatori ar fi utilă atât pentru administratori cât și pentru patrulatori. --Bătrânul (discuție) 23 septembrie 2020 18:26 (EEST)

Yes check.svg Realizat -- Victor Blacus (discuție) 24 septembrie 2020 21:00 (EEST)

Finalizare proces[modificare sursă]

Rog finalizarea procesului de transformare în îndrumare a paginii Wikipedia:Notabilitate (caracteristici geografice).

Discuția care a avut loc a fost inițiată la 3 iunie 2020 și nu s-au mai consemnat alte opinii din 3 iulie 2020, deși au mai fost solicitate opinii suplimentare la 28 august 2020.--Accipiter Gentilis Q.(D) 12 octombrie 2020 14:10 (EEST)

Rezolvat Rezolvat. --NGC 54 (discuție / contribuții) 12 octombrie 2020 14:43 (EEST)

Mulțumesc.--Accipiter Gentilis Q.(D) 12 octombrie 2020 15:04 (EEST)

Abuz[modificare sursă]

Cum se face că eu sunt blocat 2 săptămâni pentru că am răspuns și alții scapă cu un singur advertisment? Asta mi se pare de acuma inconștiență și abuz de putere. Rușinică rușinică. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 37.251.220.29 (discuție • contribuții).

Dacă ați fi blocat, nu ați fi putut scrie aici... --Bătrânul (discuție) 18 octombrie 2020 10:41 (EEST)
Eee, lasă glumele, glumețule. Am fost blocat mai demult și de aceea întrebam, dară voi mă avertizați fals. Ce atacuri la persoană? Eu vorbeam politicos.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 92.84.54.107 (discuție • contribuții).

Propunere de desființare a rangului de patrulator[modificare sursă]

Hmm, dacă stau și mă gândesc bine, este o problemă semnificativă. Sunt comise abuzuri frecvent, ceea ce compromite libertatea pentru care este faimoasă Wikipedia. Ar trebui șters acest rang cu totul? De ce? Păi de ce să stea la pândă unii și noi să trăim cu frică? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 92.84.54.107 (discuție • contribuții).

@92.84.54.107: Păi respectați regulile, folosiți un limbaj civilizat și nu mai vandalizați Wikipedia: astfel nu veți mai trăi cu frică. --Donarius (discuție) 22 octombrie 2020 23:07 (EEST)
@92.84.54.107: La ce libertate vă referiți? Poate n-ați înțeles în ce constă „libertatea” pe Wikipedia, caz în care pot să vă explic. --Turbojet  23 octombrie 2020 07:30 (EEST)
Eu aș fi vrut ca să îmi răspundă un administrator, nu băieții care stau la pândă ca în Aventurile lui Tom Sawyer. Din titlul enciclopediei, aia" liberă", reiese câ este liberă, deci nu este necesar să îmi explici mie despre libertatea pe Wikipedia. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 92.84.54.107 (discuție • contribuții).
Da, singura libertate pe care o avem este să redăm punctul de vedere academic mainstream. Wikipediștii au cele trei drepturi prevăzute la en:WP:FREE (dreptul la a părăsi Wikipedia, la a copia conținutul liber al Wikipediei pe alte websiteuri și dreptul de autor pentru contribuțiile pe care le-au eliberat sub licență copyleft). În rest toți wikipediștii, adică noi, suntem servitorii unei enciclopedii en:WP:MAINSTREAM. Dacă s-ar anula rangul de patrulator nu înseamnă că s-a dat undă verde la vandalisme și la WP:MARGINALE. Pur și simplu cei care patrulează nu s-ar mai numi patrulatori, asta e singura diferență. În rest ar face aceeași treabă ca mai-nainte. Tgeorgescu (discuție) 23 octombrie 2020 22:53 (EEST)
@92.84.54.107: În asemenea discuții administratorii nu au niciun ascendent față de alți utilizatori, deoarece nu stabilesc ei politicile și modul de lucru pe Wikipedia, ci doar efectuează unele operații tehnice. Iar eu nu sunt un „băiat care stă la pândă” (atenție la exprimare, care poate fi văzută ca o încălcare a politicii modul civilizat), ci unul dintre cei care asigură asistență pe Wikipedia, asistență de care se pare că aveți nevoie.
Wikipedia nu este „liberă” în toate sensurile, cum aveți impresia că sugerează mesajul scurt de pe pagina principală. Special pentru dv. am scris această explicație. Patrulatorii au unele instrumente tehnice suplimentare față de utilizatorii obișnuiți în lupta împotriva vandalismelor, degrevând administratorii de aceste sarcini, deci sunt foarte utili. --Turbojet  24 octombrie 2020 09:46 (EEST)