Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou


Permisiune pentru Ministerul Educației[modificare sursă]

La OTRS, tichetul #2018021810002276, o persoană cere permisiunea de a folosi materiale de pe Wikipedia în câteva manuale școlare. Problema lui este că Ministerul Educației îi cere o aprobare al cărei model ni l-a trimis, scrisă și SEMNATĂ de „SUBSEMNATUL”. Ce putem să-i răspundem ca să fie acceptat de minister? Că o simplă lămurire a ce e aia CC-BY-SA mă îndoiesc că va fi acceptată de funcționarii din minister. --Turbojet  27 februarie 2018 19:22 (EET)

E o degradare umana fara precedent daca ajung astia sa faca manuale cu text de pe wikipedia. Noaptea mintii.... Asybaris aport 27 februarie 2018 19:42 (EET)
Asta s-a întâmplat și în Polonia în cadrul unui proiect din 2014: Wiki Lubi e-podręczniki. Diferența e că acolo Ministerul a colaborat cu wikipediștii din start, nu a preluat ceva gata făcut – astfel, rezultatul a fost pe placul tuturor. //  Gikü  vorbe  fapte  27 februarie 2018 19:55 (EET)
Wikipedia nu deține drepturile de autor ale materialelor de pe Wikipedia, ci autorii lor. Soluția e să identifice toți autorii textului care îl/o interesează și să-i contacteze direct pentru a ajunge la o înțelegere. Altfel, poate prelua textul sub licența CC-BY-SA și atunci manualul devine lucrare derivată și trebuie licențiat la rândul său sub o licență compatibilă (singura de care știu e tot CC-BY-SA). Știm despre ce articol este vorba? Strainu (دسستي‎)  27 februarie 2018 19:47 (EET)
Adică ăla ia moca pentru a vinde pe bani (mai nou, s-a schimbat modalitatea de plată pentru manualele școlare) și vrea o aprobare scrisă ca să nu se poată agăța nimeni de el.
Aș propune pe de altă parte să-l întrebăm ce anume dorește să preia exact. De curiozitate... Presupun că e vorba în principal de fotografii. --Accipiter Q. Gentilis(D) 27 februarie 2018 19:48 (EET)

Iată ce vrea:

Bună ziua! Sunt (nume șters), autor de manuale. Aș dori să mă prezint la Ministerul Educației cu două manuale de Limba și literatura română pentru minoritatea maghiară: unul de clasa a III-a și unul de clasa a VI-a, folosind materiale de pe site-ul Dvs.
Ministerul Educației solicită, în acest an, permisiunea scrisă de la autorii de texte/imagini. Menționez că am indicat în proiectele de manuale sursa.
V-aș ruga, dacă sunteți amabili, să completați declarația anexată, să o semnați și să mi-o returnați sub formă scanată.
Vă mulțumesc din suflet!
Cu stimă,
(nume șters)

Lista textelor/extraselor de text/imaginilor preluate:
Clasa a VI-a

Clasa a III-a

--Turbojet  27 februarie 2018 21:13 (EET)

Față de ce am spus mai sus, cele de la Wikisource sunt în domeniul public, iar imaginile au fiecare licența ei. Mai mult decât "mult succes" nu știu ce să-i zic, va avea de muncă :)--Strainu (دسستي‎)  27 februarie 2018 22:09 (EET)

Editor de formate[modificare sursă]

Solicit drepturi de editor de formate pentru contul de utilizator GEO, cât și pentru contul meu de robot GEObot. Statutul de robot datează din 2008. Aceste drepturi îmi sunt necesare, în special, pentru manipulare de categorii la formatele protejate (exemplu: Format:Aniversările zilei/1 decembrie). Precizez că îndeplinesc condițiile impuse pentru acordarea permisiunilor. --GEO (discuție) 17 martie 2018 01:56 (EET)

Rezolvat Rezolvat pentru contul GEO.
Pentru GEObot, nu sunt sigur. Dacă ceva merge greșit, nu se va vedea în schimbări recente. Aveți multe situații în care rulați robotul și vă ciocniți de formate protejate? Ați putea rula AWB pe contul GEO în acele situații? //  Gikü  vorbe  fapte  17 martie 2018 02:04 (EET)
Scopul contului de robot este tocmai acela de a nu încărca pagina "Schimbărilor recente" cu operațiile minore, dar repetitive. După cum am explicat recent la Cafenea, am început sortarea în ordine cronologică a formatelor din Categorie:Aniversările zilei și am constatat că jumătate dintre ele au paginile protejate. Pentru continuarea acestei operațiuni sunt necesare drepturi suplimentare. Cred că acordarea acestor drepturi este suficientă chiar și pe o durată limitată (de exemplu 24 de ore, la cerere) și pentru un lot de lucrări dinainte stabilit, precum este cel descris de mine în acest caz. --GEO (discuție) 17 martie 2018 02:41 (EET)
Rezolvat Rezolvat pentru GEObot pentru 24 de ore. Vreau și părerea altor administratori – cred că vor fi de acord cu acordarea nelimitată a acestui drept. //  Gikü  vorbe  fapte  17 martie 2018 02:49 (EET)
Acordare nelimitată. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 martie 2018 09:00 (EET)
Sunt de acord, dar menționați vă rog sarcinile la Wikipedia:Sarcini pentru roboți, ca să poată fi urmărite de cei interesați.--Strainu (دسستي‎)  17 martie 2018 10:01 (EET)
Momentan, am finalizat ceea ce anunțasem că am început. În viitor, îmi voi declara intențiile la paginile Wikipedia:Sarcini pentru roboți și Wikipedia:Sarcini pentru editorii de formate, în timpul care este prevăzut acolo pentru obținerea consensului. Mulțumesc pentru încrederea acordată. --GEO (discuție) 17 martie 2018 13:46 (EET)

Theodora Golf Club[modificare sursă]

Buna ziua Dl. Victor Blacus,

In nici un caz nu am intentia sa creez o pagina cu continut publicitar. Este vorba despre un loc deosebit, unic in Romania si pana la urma unic in Europa deoarece are cel mai lung parcurs. Este vorba despre o investitie romaneasca, cu capital propriu si care a fost referentiata in diverse publicatii din Romania, atat de specialitate cat si de interes general.

Nu ati asteptat pana sa finalizez prima parte a paginii.

Ce deosebire ar fi fost intre pagina noastra de la Theodora Golf Club si paginia Cramelor Recas sau Alira. In cazul in care involuntar comit greseli va rog sa le corectam impreuna si sa/mi dati indicatii si sugestii pentru a respecta in totalitate prevederile Wikipedia.

Va multumesc pentru ajutor si pentru sustinere.

Cu stima, Adrian Butuc

PS. Aici aveti link/ul catre Cramele Recas: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cramele_Reca%C8%99

Wikipedia este o enciclopedie, care publică articole despre subiecte notabile, nu un site de găzduire web, care publică pagini conținând informații de orice fel. Notabilitatea trebuie să fie verificabilă, prin citarea unor surse de încredere, iar articolul trebuie redactat conform manualului de stil. Textul prezentat de dv. nu îndeplinea aceste criterii, în schimb avea caracterul unei reclame.
Dacă găsiți pe Wikipedia pagini care nu se califică, după aceste criterii, le puteți aplica eticheta {{Șterge}}; va urma o discuție publică, în scopul realizării unui consens cu privire la ștergerea/păstrarea paginii. -- Victor Blacus (discuție) 12 aprilie 2018 18:54 (EEST)

Anunț[modificare sursă]

Începând de astăzi 17.04.2018 permisiunile de sysop mi-au fost retrase, la cerere. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 aprilie 2018 14:44 (EEST)

Semnătură personalizată[modificare sursă]

Este conformă cu politica privitoare la numele de utilizator această semnătură personalizată a lui ‎Sourcecontent1? -- Victor Blacus (discuție) 17 mai 2018 14:55 (EEST)

Stimate dumneavoastră, tocmai am primit o notificare! Dar, scuze pentru deranj! Eu mi-am poreclit numele de Web Source Self-Management System. --Web Source Self-Management System (discuție) 17 mai 2018 15:05 (EEST)