Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

Reconstituire istoric articol[modificare sursă]

Textul articolului Angry Birds Filmul a fost scris de utilizatorul Bogdo302. L-am transcris în Angry Birds (film) deoarece în loc de o redenumire, dânsul a făcut o redirecționare. Rog un administrator să reconstituie istoricul articolului, astfel încât să apară și contribuțiile lui Bogdo302. Mulțumesc. --Bătrânul (discuție) 4 iunie 2016 22:11 (EEST)

Titlul articolului ar trebui să coincidă cu titlul filmului. Deci, sau titlul original (The Angry Birds Movie), sau titlul sub care filmul rulează în România. --Bătrânul (discuție) 5 iunie 2016 08:50 (EEST)
Problema este că în România filmul rulează sub titluri diferite. A se vedea și Discuție:Angry Birds (film). --Bătrânul (discuție) 5 iunie 2016 22:00 (EEST)
Eu unul am avut aseară o tentativă de unire a istoricelor, dar rezultatul excludea ultimele dv. contribuții, așa că am lăsat-o baltă.--Accipiter Q. Gentilis(D) 5 iunie 2016 22:37 (EEST)
Nu ar fi nicio problemă din acest punct de vedere, oricum contribuțiile mele erau doar modificări minore. Poate nici nu mai trebuia să deschid această discuție, dar „cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt”: într-un caz similar am fost acuzat de furt(!). M-am mai întâlnit cu astfel de cazuri - ultimul este la articolul Țara de nicăieri: la 25 mai a.c. am redenumit pagina Țara de nicăieri în Țara de nicăieri, cu motivarea „diacritice cu virgulă”, dar la 3 iunie redirecționarea a fost ștearsă și utilizatorul Luiza1202 a adăugat text în vechea pagină, așa că acum există două articole cu același titlu (diferind doar printr-un semn diacritic). Am introdus formatul {{unește cu}}, dar categoria „Articole de unit” este arhiplină cu articole care așteaptă de ani de zile „Marea Unire”..., un motiv fiind și faptul că doar administratorii au acces la instrumente care permit reconstituirea istoricului paginilor. --Bătrânul (discuție) 6 iunie 2016 08:53 (EEST)
Mult prea complicat pentru mine ... :) --Accipiter Q. Gentilis(D) 6 iunie 2016 10:06 (EEST)
@Sîmbotin: Am unificat Țările de nicăieri. A trebuit să reintroduc manual ultimele dumneavoastră modificări, pentru că, deși se regăsesc în istoric, și-au pierdut efectul. @Accipiter Q. Gentilis: Dacă te consolează, să știi că și eu mi-am cam prins urechile cu procedura... :( --Pafsanias (discuție) 6 iunie 2016 12:09 (EEST)
Mulțumesc! Îmi cer scuze dacă am insistat prea mult, dar „nu dădea bine” să avem două articole cu același nume. --Bătrânul (discuție) 6 iunie 2016 12:53 (EEST)

Patrulă automată[modificare sursă]

Utilizatorul Zelialex are o experiență de 2 ani și jumătate la ro.Wikipedia și un număr de 183 articole create. I-am urmărit adesea contribuțiile și consider că ar fi util pentru acest proiect să i se acorde statutul de „patrulă automată”. --Bătrânul (discuție) 10 iunie 2016 15:52 (EEST)

Rezolvat Rezolvat Studiam și eu problema de vreo lună, dar aveam nevoie de o confirmare în timp, sau de o altă opinie.--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 iunie 2016 18:02 (EEST)

De Dorin Stef are cineva vreo părere? E pe site de aproape 8 ani, însă sporadic. M-am uitat la contribuțiile recente legate de Maramureș și îmi par OK, dar nu am analizat și contribuțiile mai vechi.--Strainu (دسستي‎)  4 iulie 2016 12:19 (EEST)

Ce ți se pare ok? Autopromovarea cărților sale sau cercetarea originală? :)--Silenzio (discuție) 15 iulie 2016 01:03 (EEST)
Care cercetare originală exact? În cazul discuției avute cu Mishu57 în pagina de discuție a avut o atitudine constructivă și și-a bazat afirmațiile pe surse. Consideri că respectivele surse nu sunt de încredere sau ai observat alte probleme?--Strainu (دسستي‎)  15 iulie 2016 11:25 (EEST)
Exista o serie de articole despre Miorița, spre exemplu. --Silenzio (discuție) 16 iulie 2016 09:44 (EEST)
Dorin Stef se autopromovează destul de masiv la Wikipedia, iar referințele lui trimit inclusiv către paginile create de el la Wikisource. Nu cred că se califică pentru acordarea patrulei automate. Și nu este singurul. Aurel Ivascu face cam același lucru, prin amintirile și „cercetările personale” (vezi și aici un exemplu la care face trimitere prin articole). --Wintereu 16 iulie 2016 15:13 (EEST)
Poate ar trebui lămurit faptul că nu am așteptat 11 zile, ci i-am acordat statutul de autopatrulat acum vreo săptămână. N-am nicio problemă să-l și retrag, dar, sincer, autopromovarea pe care o face nu mi se pare cu adevărat problematică. Recenziile pe care le găsesc despre respectivele cărți sunt mai degrabă pozitive. Mi se pare că seamănă oarecum cu ce-a făcut Asybaris cu monografia Racoviței, atâta că în cazul de față chiar autorul însuși e cel care contribuie. Mai problematice îmi par acum articolele despre Miorița, pe care le-am văzut, dar le-am considerat OK pentru că nu au nici măcar un format de mentenanță (și majoritatea nici n-au avut vreodată). Totuși, acelea au fost primele contribuții la Wikipedia, acum mulți ani...--Strainu (دسستي‎)  16 iulie 2016 17:04 (EEST)
off-topic: Dacă vorbim de Miorița, atunci putem vorbi și despre majoritatea articolelor scrise de CustodieMinori și rămase încă la Wikipedia. O parte destul de mare au fost transferate la Wikimanuale, din câte știu, dar au mai rămas. Eu aș propune unificarea eforturilor prin crearea unui grup de lucru. --Wintereu 16 iulie 2016 17:19 (EEST)

Salut Victor ...[modificare sursă]

De ce ai sters pagina Iubirea de sine?? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 88.145.3.119 (discuție • contribuții).

Ați primit justificarea pe pagina dumneavoastră de discuții. -- Victor Blacus (discuție) 22 iunie 2016 21:41 (EEST)
[Conflict de editare] La ro.Wikipedia nu a fost ștearsă niciodată o pagină cu acest titlu (Iubirea de sine). Dacă vă referiți însă la articolul Stimă de sine, acesta a fost șters conform politicii oficiale Wikipedia:Fără cercetare originală. --Bătrânul (discuție) 22 iunie 2016 21:45 (EEST)


Pagini de șters[modificare sursă]

Avem aproape 60 de pagini de șters și de recuperat (din nou), inclusiv câteva discuții măricele. Poate vreunul din administratorii neimplicați în discuții să mai închidă din ele? Mulțumesc.--Strainu (دسستي‎)  2 iulie 2016 15:17 (EEST)

Aproape aduse la zi. --Silenzio (discuție) 20 august 2016 05:54 (EEST)

Pagină demo[modificare sursă]

Am fost invitat să particip în septembrie la SINGRO 2016. Subiectul propus este „Aspecte legale privind realizarea paginilor de promovare a muzeelor în aer liber. Studiu de caz: Aleea Personalităților din Timișoara” (nn. subînțeles, a paginilor de promovare — știu că aici cuvântul „promovare” nu sună bine, dar orice articol despre un obiectiv turistic face implicit promovarea lui — a muzeelor în aer liber pe diferite platforme, cum ar fi Wikipedia). Am ocazia perfectă să discut acolo legislația imaginilor și noțiunea de FOP. Demonstrativ voi face pagina Aleea Personalităților din Timișoara și mai vedem dacă apoi o vom păstra ca atare sau o vom comasa cu Parcul Central din Timișoara. Evident că va trebui să am și exemple negative, adică aproape toate busturile (la commons vor fi vederile generale, cele istorice, o hartă, un bust). Busturile care nu merg la commons mă gândesc să le încarc aici, însă doar în septembrie, iar în 10 septembrie se va putea hotărî dacă pot fi păstrate sau nu. Dacă există obiecții majore, spuneți. --Turbojet 13 iulie 2016 16:57 (EEST)

Filtru[modificare sursă]

Provocare: găsiți obscenitatea! --Pafsanias (discuție) 26 iulie 2016 16:09 (EEST)

Păi nu e în Croația? //  Gikü  vorbe  fapte  marți, 26 iulie 2016 16:45 (EEST)
Și-n Finlanda. Explicația: au fost modificate linii ce conțineau nume din astea „speciale”, ceea ce probabil a provocat parsarea lor cu expresia regulată din filtru. Chiar dacă nu au fost introduse elemente obscene noi, expresia s-a potrivit.--Strainu (دسستي‎)  26 iulie 2016 16:51 (EEST)
Măi să fie, bine că nu l-am amendat pe anonim! Am pierdut destulă vreme căutând... Mulțumesc. --Pafsanias (discuție) 26 iulie 2016 16:59 (EEST)

help[modificare sursă]

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru pagina https://ro.wikipedia.org/wiki/Jul_Baldovin. Creatorul acestei pagini, m-a anuntat ca aceasta este propusa spre stergere pe motive de notabilitate sau bibliografie. Asadar, nu prea am pe cine sa citez avand in vedere ca eu am fost principalul furnizor al informatiilor, iar avand in vedere ca multe din aceste date biografice fac parte din activitatea mea (muzicala), e foarte greu de venit cu date concrete, mai ales ca sunt in curs de completare al lor, plus ca acestea tin de o aproximare al numarului de spectacole pe care le-am sustinut si locatiile in care am fost invitat cu diverse ocazii.

Poate ca nu am inteles bine ce mi-a scris prietenul meu, eu personal sunt antitehnologic, dar astept un raspuns si o modalitate sa rezolvam aceste probleme din pagina! Va multumesc, Jul Baldovin Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Julianno79 (discuție • contribuții).

Dronă[modificare sursă]

For the records: 188.32.103.203 cu insistențe repetate de a promova ideea de Limbă moldovenească - Location Russian Federation, Moskva, Rublevo; ISP NCNet Broadband Customers (tot în Moscova ...); Domain nationalcablenetworks.ru care aparține de compania de stat en:Rostelecom...--Accipiter Q. Gentilis(D) 4 august 2016 02:08 (EEST)

Open proxies[modificare sursă]

Adresele IP care se dovedesc a fi open proxies pot fi blocate pe termen nelimitat? Pe ce bază și în ce condiții? --Pafsanias (discuție) 1 septembrie 2016 23:11 (EEST)

Că tot veni vorba: Cum mă conving că IP cutare e open proxy? -- Victor Blacus (discuție) 1 septembrie 2016 23:17 (EEST)
Sper să ajute.--Silenzio (discuție) 1 septembrie 2016 23:25 (EEST)
Open or anonymous proxies may be blocked on sight. - I am not allowed to translate in Romanian, any clarifications. --Silenzio (discuție) 1 septembrie 2016 23:30 (EEST)
Privitor la cererea de deblocare a lui Valimali67: flagrant. -- Victor Blacus (discuție) 1 septembrie 2016 23:50 (EEST)
Silenzio: hahaha, LMAO. La obiect: avem Wikipedia:Blocare#Proxy-uri_anonime_sau_deschise care permite blocarea acestora. Efectele negative de care se vorbește acolo sunt în general legate de roboți rulați de pe servere sau de servere (vpn, proxy) ale unor companii. Alt caz ar putea fi un IP cumpărat recent de o altă companie, de la cineva care vindea servere. Vânzarea de adrese IPv4 a devenit extrem de comună în ultimul an, când sursele oficiale au terminat adresele.
Pagina de la en.wp descrie destul de bine procedurile de urmat. Duck-test-ul de acolo însă mi se pare extrem de superficial. În general, se merge la pagina de contribuții, se apasă pe Whois și se determină compania care deține adresa. Apoi se face o căutare și dacă site-ul companiei sugerează că afacerea principală ar fi găzduirea web și nu oferirea de servicii internet, e foarte probabil să fie un proxy. Pentru a confirma că e deschis, e bine să se mai caute ip-ul pe google și să se verifice contribuțiile globale pentru a găsi alte indicii.--Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2016 00:09 (EEST)
Mulțumesc tuturor. Referitor la termenul nelimitat? --Pafsanias (discuție) 2 septembrie 2016 00:15 (EEST)
Ideea este ca utilizatorii rău-intenționați să nu poată edita Wikipedia folosind aceste adrese. În consecință, blocarea ar trebui dată proporțional cu timpul cât este probabil ca acea adresă să nu-și schimbe destinația: pentru adrese ale firmelor de hosting e acceptabilă blocarea nelimitată, dar pentru nodurile Tor (un alt tip de proxy deschis) nu, pentru că acestea se schimbă relativ des. Pentru calculatoare ce au un IP de ISP depinde de cantitatea de dovezi care se poate aduna. Aș începe cu blocări mai mici, dar crescătoare în acest caz (din cauză de WP:BC + dorința de a nu afecta prea mult alți oameni)--Strainu (دسستي‎)  2 septembrie 2016 00:41 (EEST)

Consens necesar[modificare sursă]

Aici la Discuție Format:Au-ștergeri1 este necesară o decizie pentru obținerea unui consens în legătură cu această modificare. --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 septembrie 2016 11:16 (EEST)

Robot notificări[modificare sursă]

Există un script care rulează periodic și verifică dacă există cereri active de deblocare și apoi notifică administratorii înscriși la Utilizator:Andrebot/Abonați newsletter sysop. Administratorii mai vechi îl știu, dar mă gândesc că nu toată lumea e la curent și poate mai sunt doritori. Dacă vă interesează, adăugați-vă numele la listă. —Andreidiscuţie 20 septembrie 2016 11:31 (EEST)

Aceeași listă e folosită și pentru a notifica administratorii de eventuale răspunsuri referitoare la avertizări legate de imagini (lipsă sursă etc.)--Strainu (دسستي‎)  20 septembrie 2016 11:54 (EEST)

Redenumire problematică[modificare sursă]

Pe [1] Emilian1999 a făcut o redenumire neregulamentară. Între timp s-a înregistrat Emilian Luca, utilizator care pretinde că nu este Emilian1999. Tgeorgescu (discuție) 21 septembrie 2016 17:54 (EEST)

Am restaurat istoricul. —Andreidiscuţie 21 septembrie 2016 18:40 (EEST)