Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

Patrulă automată[modificare | modificare sursă]

Utilizator Racconish[modificare | modificare sursă]

Bună seara. În urma unei analize atente a contribuțiilor pe care acest utilizator le-a efectuat de-a lungul timpului, consider că am putea să-i acordăm statutul de patrulă automată. --Wintereu 27 ianuarie 2015 21:29 (EET)

Rezolvat Rezolvat, de acord. --Gutza DD+ 27 ianuarie 2015 23:15 (EET)

Alții[modificare | modificare sursă]

+ 4 candidați la statut de patrulă automată: Kristiaan van Andrej, Cornel Grad, Antonio1952 și Eugen Dihoru. --XXN, 26 martie 2015 22:51 (EET)

Ștergeri[modificare | modificare sursă]

Acest mesaj este destinat administratorilor care încheie discuții de ștergere, dar și celor care fac ștergeri rapide. I-am repoșat lui Silenzio cu ceva timp în urmă că după ce închide discuții de ștergere cu rezultul ștergere, nu verifică ce trimite spre paginile șterse. Am observat că mai nici un administrator nu face acest lucru, deși este menționat explicit și la baza etichetei {{șterge}}: „Către administratori: Înainte de a efectua ștergerea verificați ce pagini trimit aici [...]”.

Din moment ce se stabilește că o persoană nu este notabilă, din aceasta urmează că nu mai are rost păstrarea unei legături roșii în alte articole. În unele cazuri se impune doar dezlegarea (ștergerea parantezelor „[[” și „]]”), în altele, precum în cazul secțiunilor de personalități notabile, chiar îndepărtarea numelui întreg din articol. De asemenea nici redirecturile spre pagina ștearsă nu mai au rost. Sper că veți ține cont pe viitor de acest mesaj. Salutări, --Mihai (discuție) 5 martie 2015 19:03 (EET)

Mă simt vinovat, deoarece și eu am șters la un moment dat articolul Renata Verejanu, fără a elimina în totalitate referirile la acest nume. Nu cred că din simpla constatare a lipsei de notabilitate a unui subiect (care privește existența unui articol distinct) rezultă și punerea la index a numelor respective. Legăturile roșii rămase reprezintă o problemă, dar ea nu este mai mare decât în cazul în care sunt introduse fără preexistența unui articol șters. --Pafsanias (discuție) 5 martie 2015 20:53 (EET)
  • Trebuia să menționez că e vorba numai de legăturile din spațiu de nume (Articole), nu de celelalte spații de nume.
  • Apoi nu se pune problema de damnatio memoriae, de-asta operațiunea trebuie făcută cu discernământ. În cazul Renata Verejanu am șters eu legăturile sau chiar numele, acolo unde era cazul. Rămăsese de exemplu în articolul Chișinău textul acesta aiuristic.
  • Dar din moment ce o pagină este ștearsă după o discuție, nu e nici un moment mai bun pentru operațiunea de mai sus decât imediat în urma acelei ștergeri.
  • Sunt total de acord cu tine în legătură cu indexul: ce articole ar avea Wikipedia dacă miile de profesioniști ar scrie despre subiectele în care sunt experți, chiar citând lucrări proprii, în loc să încarce Wikipedia cu biografiile lor anoste și fără nici o sursă independentă. --Mihai (discuție) 5 martie 2015 21:28 (EET)
La ultimul punct, trebuie să recunosc că ai dreptate. Ce ar fi dacă Mihaela Stănescu sau Roxana Roseti și-ar crea articole biografice aici, doar pe baza numărului de citări? Noroc că se ocupă arkiviștii de conservarea textelor lor. --Pafsanias (discuție) 5 martie 2015 21:46 (EET)
Și eu am cam lenevit la capitolul ăsta, al dezlegării articolelor șterse. Oricum, Twinkle are chiar și o funcționalitate - ultima din listă („Dezleagă”), care ar trebui să ne ajute. —Andreidiscuţie 6 martie 2015 09:58 (EET)

Cerere de protejare[modificare | modificare sursă]

Am început să șterg informațiile fără referințe adăugate de ferma de clone Beleiutz. Momentan se încăpățânează să adauge informații fără surse. Cer semi-protejarea paginii Clopoțica și Legenda Bestiei de Nicăieri. --Mihai (discuție) 5 aprilie 2015 15:11 (EEST)

În plus și a paginii Ralph Strică-Tot. Continuă să mintă că cinemagia ar fi referință și pentru fișa tehnică despre tehnicieni, asistenți producție, traducători șamd, când la Cinemagia sunt enumerați doar actorii de voce români și regizorul de dublaj. --Mihai (discuție) 5 aprilie 2015 16:53 (EEST)
Cererile de protejare trebuie făcute pe pagina Wikipedia:Cereri pentru protejarea paginilor, altfel s-ar putea să nu aibă efect. --Bătrânul (discuție) 5 aprilie 2015 18:36 (EEST)

Rezolvat Rezolvat Nu am fost prea sigur pe ce perioadă să le semiprotejez, dar considerând că Beleiutz este foarte activ și cameleonic, am ales un an. Problema e că semiprotejarea nu va funcționa dacă revine cu ferma de clone (utilizatori înregistrați). --Silenzio (discuție) 5 aprilie 2015 23:44 (EEST)

Vă mulțumesc mult. O să explic mâine la Checkuser care este problema, anvergura ei și soluția posibilă. --Mihai (discuție) 5 aprilie 2015 23:56 (EEST)

Bacania Veche[modificare | modificare sursă]

Buna ziua,

As dori sa creez pagina Bacania Veche cu scop pur informativ despre ce este acest magazin, ce fel de produse se gasesc in el si care este istoricul sau.

Imi puteti recomanda, va rog cum ar trebui sa fie scris astfel incat sa nu cada sub incidenta reclamelor sau a auto-promovarii.

Multumesc!

Ioana Lazarescu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Bacania Veche (discuție • contribuții).

Trebuie scris pe ton neutru și exclusiv din informații publicate în surse de încredere independente (nu în comunicatele, pe site-ul organizației, sau în articolele plătite de ea, care nu sunt surse independente — în acest sens, unele aspecte, cum ar fi oferta comercială actuală, s-ar putea să nu fie de interes enciclopedic). Dacă nu pot fi găsite astfel de surse, atunci e posibil ca subiectul să nu fie notabil.
Trebuie să vă atrag atenția și că, dacă sunteți reprezentant al acelei organizații și scrieți despre ea la Wikipedia, conform termenilor de utilizare (vedeți titlul 4 - Abținerea de la anumite activități, paragraful „Disimularea contribuțiilor plătite”), trebuie să declarați acest lucru în comentariul fiecărei modificări sau pe pagina de discuție a articolului pe care îl editați. —Andreidiscuţie 25 mai 2015 14:55 (EEST)