Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

Pocor[modificare sursă]

Știe cineva ce este cu Pocor? Peste câteva zile se împlinește un an de când a plecat în vacanță!. --GEO (discuție) 10 iulie 2015 19:28 (EEST)

Îmi pare tare rău pentru colegul Pocor, a cărui activitate am apreciat-o personal foarte mult și pentru care îi mulțumesc. Sper să fie bine, sănătos și în putere. Aștept să se întoarcă pe proiectul nostru atunci când va găsi de cuviință - dacă nu cumva este încă printre noi, cu o altă identitate ;) Din păcate, vor trebui aplicate prevederile de la Wikipedia:Revocare#Expirare. Îi adresez formal un mesaj pe pagina sa discuții, înainte de a demara procedura. --Pafsanias (discuție) 16 iulie 2015 14:12 (EEST)
Poate ar fi bine ca mesajul să fie transmis inclusiv prin e-mail. --Wintereu 16 iulie 2015 14:21 (EEST)
Mă bazez pe speranța că mai are încă activată opțiunea de notificare automată prin e-mail a modificărilor de pe pagina sa personală de discuții. Dacă nu, probabil că nu dorește realmente să fie deranjat, iar alegerea sa trebuie respectată. Puteți încerca să-l contactați, însă, pentru că adresa sa e funcțională, din câte se pare. --Pafsanias (discuție) 16 iulie 2015 14:32 (EEST)
Am depus cererea de retragere a permisiunilor de administrator la m:Steward requests/Permissions#Pocor@ro.wikipedia, conform politicii de revocare. --Pafsanias (discuție) 19 iulie 2015 23:20 (EEST)

Ștergerea descrierii modificării[modificare sursă]

Rog un administrator să șteargă doar descrierea acestei modificări făcute de mine, întrucât cea care urmează este corectă și aceasta poate induce în eroare. --Mihai (discuție) 20 iulie 2015 16:28 (EEST)

Yes check.svg Realizat. —Andreidiscuţie 20 iulie 2015 16:32 (EEST)

Bourge[modificare sursă]

Ar trebui probabil începută procedura de revocare și în cazul utilizatorului Bourge, administrator la Wikiștiri. Ultima lui activitate pe vreun proiect Wikimedia datează din anul 2012. --Wintereu 21 iulie 2015 00:25 (EEST)

Administratorii wikipediei nu au vreo putere la celelalte proiecte și nici regulile noastre nu se aplică acolo. Mai nou însă, există o politică similară globală (ceva cu 6 luni de inactivitate dacă nu există o altă politică locală contrară). Vă sugerez să depuneți cererea direct la meta:Steward requests.--Strainu (دسستي‎)  21 iulie 2015 00:28 (EEST)

77.234.45.181[modificare sursă]

IP-ul acesta îmi aduce aminte de Baican, dar momentan m-ar interesa dacă poate fi considerat un Open proxy. Aparent e vorba de un endpoint al unui serviciu VPN oferit de Avast cu produsele lor de securitate. Asta înseamnă că e un proxy, că nu putem afla detalii despre locația reală a editorului, dar nu e chiar open, caci necesită autentificare. Deci, blocăm capetele de VPN sau nu?--Strainu (دسستي‎)  22 august 2015 02:58 (EEST)

Se pare că da, la en:wp en:Wikipedia:WikiProject on open proxies#208.31.49.57.— Ionutzmovie discută 22 august 2015 03:10 (EEST)
La fel și 5.45.62.136.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2015 15:49 (EEST)
Adică ăsta -- Victor Blacus (discuție) 25 septembrie 2015 16:07 (EEST)

Demisie[modificare sursă]

Vă rog să luați notă de demisia mea din funcția de admin: m:Requests for permissions#Silenzio76@ro.wikipedia. Mulțumesc!--Silenzio (discuție) 16 septembrie 2015 06:29 (EEST)

Îi mulțumim lui Silenzio76 pentru activitatea depusă în calitatea sa de administrator. --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2015 12:10 (EEST)
Trebuie să recunosc faptul că regret. Chiar dacă nu eram de acord cu unele dintre cele spuse sau făcute de Silenzio76, l-am apreciat. Familia și liniștea personală însă, trebuie să fie înainte de toate. Mulțumesc pentru ajutorul pe care ni l-a dat nouă, tuturor. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 septembrie 2015 18:37 (EEST) P.S. Acum nu că nu m-aș lua de gât cu el - dacă ar fi din nou cazul :))

Modificare pagini protejate[modificare sursă]

Am făcut trei propuneri la Discuție Format:Comunitate.--Mihai (discuție) 18 septembrie 2015 13:42 (EEST)

Cerere[modificare sursă]

Am o cerere aici.--Mihai (discuție) 22 septembrie 2015 03:09 (EEST)

Propunere de ștergere a unei politici oficiale a rowiki[modificare sursă]

Am făcut o propunere de ștergere a politicii Wikipedia:Trolling. E vorba de o politică care nu are corespondent în nici o altă Wikipedie, fiind o creație personală a unui admin, creată pentru rezolvarea unor probleme personale, inițial ca eseu, apoi promovată (tot de adminul respectiv) ca politică. Nu cred că e cazul ca rowiki să se considere buricul pămîntului, care descoperă nevoi ale Wikipediei pe care nici o altă Wikipedie nu le-a descoperit.

Fiind vorba de o politică oficială a rowiki, nu de un simplu articol, cred folositor să se implice mai multă lume în dezbateri. Exprimați-vă părerea la Wikipedia:Pagini de șters/Wikipedia:Trolling.--MariusM (discuție) 24 septembrie 2015 16:56 (EEST)

Observ că după această propunere a mea, Utilizator:Mihai Andrei, fără să aștepte rezultatul dezbaterii, a șters eticheta „propunere de ștergere” de la Wikipedia:Trolling, cu argumentația „Este o politică oficială, nu un articol oarecare. Regula pentru ștergerea articolelor nu poate fi aplicată politicilor” [1]. Eu am fost inactiv la rowiki un timp mai lung, spuneți-mi care e regula la propunerile de ștergere a politicilor? Cînd s-a stabilit că în asemenea cazuri sînt alte reguli? E ceva contrar Wikipediei să ceri eliminarea unei politici (care de altfel nu mai există la nici o altă Wikipedie)?--MariusM (discuție) 24 septembrie 2015 19:26 (EEST)