Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

77.234.45.181[modificare sursă]

IP-ul acesta îmi aduce aminte de Baican, dar momentan m-ar interesa dacă poate fi considerat un Open proxy. Aparent e vorba de un endpoint al unui serviciu VPN oferit de Avast cu produsele lor de securitate. Asta înseamnă că e un proxy, că nu putem afla detalii despre locația reală a editorului, dar nu e chiar open, caci necesită autentificare. Deci, blocăm capetele de VPN sau nu?--Strainu (دسستي‎)  22 august 2015 02:58 (EEST)

Se pare că da, la en:wp en:Wikipedia:WikiProject on open proxies#208.31.49.57.— Ionutzmovie discută 22 august 2015 03:10 (EEST)
La fel și 5.45.62.136.--Strainu (دسستي‎)  25 septembrie 2015 15:49 (EEST)
Adică ăsta -- Victor Blacus (discuție) 25 septembrie 2015 16:07 (EEST)

Demisie[modificare sursă]

Vă rog să luați notă de demisia mea din funcția de admin: m:Requests for permissions#Silenzio76@ro.wikipedia. Mulțumesc!--Silenzio (discuție) 16 septembrie 2015 06:29 (EEST)

Îi mulțumim lui Silenzio76 pentru activitatea depusă în calitatea sa de administrator. --Pafsanias (discuție) 17 septembrie 2015 12:10 (EEST)
Trebuie să recunosc faptul că regret. Chiar dacă nu eram de acord cu unele dintre cele spuse sau făcute de Silenzio76, l-am apreciat. Familia și liniștea personală însă, trebuie să fie înainte de toate. Mulțumesc pentru ajutorul pe care ni l-a dat nouă, tuturor. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 septembrie 2015 18:37 (EEST) P.S. Acum nu că nu m-aș lua de gât cu el - dacă ar fi din nou cazul :))

Modificare pagini protejate[modificare sursă]

Am făcut trei propuneri la Discuție Format:Comunitate.--Mihai (discuție) 18 septembrie 2015 13:42 (EEST)

Cerere[modificare sursă]

Am o cerere aici.--Mihai (discuție) 22 septembrie 2015 03:09 (EEST)

Propunere de ștergere a unei politici oficiale a rowiki[modificare sursă]

Am făcut o propunere de ștergere a politicii Wikipedia:Trolling. E vorba de o politică care nu are corespondent în nici o altă Wikipedie, fiind o creație personală a unui admin, creată pentru rezolvarea unor probleme personale, inițial ca eseu, apoi promovată (tot de adminul respectiv) ca politică. Nu cred că e cazul ca rowiki să se considere buricul pămîntului, care descoperă nevoi ale Wikipediei pe care nici o altă Wikipedie nu le-a descoperit.

Fiind vorba de o politică oficială a rowiki, nu de un simplu articol, cred folositor să se implice mai multă lume în dezbateri. Exprimați-vă părerea la Wikipedia:Pagini de șters/Wikipedia:Trolling.--MariusM (discuție) 24 septembrie 2015 16:56 (EEST)

Observ că după această propunere a mea, Utilizator:Mihai Andrei, fără să aștepte rezultatul dezbaterii, a șters eticheta „propunere de ștergere” de la Wikipedia:Trolling, cu argumentația „Este o politică oficială, nu un articol oarecare. Regula pentru ștergerea articolelor nu poate fi aplicată politicilor” [1]. Eu am fost inactiv la rowiki un timp mai lung, spuneți-mi care e regula la propunerile de ștergere a politicilor? Cînd s-a stabilit că în asemenea cazuri sînt alte reguli? E ceva contrar Wikipediei să ceri eliminarea unei politici (care de altfel nu mai există la nici o altă Wikipedie)?--MariusM (discuție) 24 septembrie 2015 19:26 (EEST)

ELiminare cont[modificare sursă]

Buna seara, as dori sa-mi sterg contul de pe wikipedia pentru ca nu îl utilizez și nu mai vreau sp apară ca pagină pe motoarele de căutare atunci când îmi scriu numele. Multumesc anticipat Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Osadta.doina (discuție • contribuții).

Bună ziua. La Wikipedia nu este în principiu posibil să fie șterse conturile. Am introdus un cod în pagina dumneavoastră de discuție, care ar trebui să o elimine în câteva zile (până la câteva săptămâni) din indexul celor mai importante motoare de căutare. Este de asemenea posibil ca actualul nume de utilizator să fie schimbat cu un pseudonim, pentru ca să nu mai apară numele dvs. real în istoricul articolelor. Citiți Wikipedia:Schimbarea numelui de utilizator. Salutări, --Mihai (discuție) 11 octombrie 2015 06:14 (EEST)

Vandal[modificare sursă]

Atenție sporită la vandalul care își marchează cel mai des modificările distructive cu Ajustări gramaticale sau Corectat greșeli ortografice (care dn această cauză trec neobservate de multe ori), aveți o mostră aici, aici, aici, mișună de peste o lună pe Wikipedia.— Ionutzmovie discută 17 octombrie 2015 16:46 (EEST)

L-am văzut și eu, dar nu l-am băgat în seamă crezând că face modificări constructive. Sergentul 17 octombrie 2015 16:56 (EEST)
Pare a fi defapt tot vandalul pus pe șotii din Constanța care nu se plictisește să irosească timpul celorlalți utilizatori. În orice caz, fiți atenți la modificările care au în descrierea modificărilor o parte sau toată sintagma Corectat greșeli ortografice, Ajustări gramaticale, Adăugat legături.— Ionutzmovie discută 17 octombrie 2015 17:05 (EEST)

modificare la un articol existent[modificare sursă]

Va rog sa corectati data nasterii pentru Nicolae Ceausescu: 26 ianuarie si nu 23 ianuarie, cum scrie pe pagina! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 2a02:2f0b:b0df:ffff::5679:3b0a (discuție • contribuții).

Mulțumiri pentru sesizare. --GEO (discuție) 23 octombrie 2015 20:39 (EEST)

Demisie birocrat și checkuser[modificare sursă]

Am renunțat la drepturile mele de birocrat și checkuser (păstrând însă dreptul de administrator), deoarece în ultima vreme nu am avut timpul și puterea să mă implic în aceste sarcini și nu cred că se va schimba acest lucru în viitorul apropiat. Răzvan Socol mesaj 24 octombrie 2015 12:20 (EEST)

Îmi pare rău că ați renunțat la aceste drepturi, dar în ultima vreme, întradevăr, nu prea le-ați mai folosit. Sergentul 24 octombrie 2015 12:56 (EEST)
Îi mulțumim lui Răzvan Socol pentru activitatea defășurată în calitatea sa de birocrat și checkuser și îl asigurăm că este nevoie, în continuare, de prezența sa ca administrator. --Pafsanias (discuție) 25 octombrie 2015 16:27 (EET)

O ștergere cerută de autor[modificare sursă]

E nevoie de un admin care să redenumească fără păstrarea redirecționării pagina Utilizator:Conquistador/sandbox și cea de discuție asociată în Utilizator:Conquistador, apoi să șteargă aceast userpage ca să i se afișeze prin default cea globală de la meta (poate nu știți toți că e posibil acum). Pagina de discuții trebuie desigur să rămână. A se vedea istoricul aici. --Mihai (discuție) 11 noiembrie 2015 22:53 (EET)

Rezolvat Rezolvat de Andrei. --Mihai (discuție) 11 noiembrie 2015 23:31 (EET)

Permisiuni[modificare sursă]

Am renunțat la permisiunile de administrator pentru Strainubot deoarece nu le foloseam. De asemenea, am renunțat și la accesul la OTRS.--Strainu (دسستي‎)  17 noiembrie 2015 23:13 (EET)

Păcat. Consider că nu trebuia să renunți la voluntariatul OTRS. Mulțumim pentru activitatea depusă.--Silenzio (discuție) 18 noiembrie 2015 05:33 (EET)

Până la sfârșitul acestui an intenționez să renunț și la poziția de la checkuser. Având în vedere că AdiJapan este inactiv, asta l-ar lăsa practic pe Andrei Stroe singur. Eu văd 3 posibilități de ieșire din această situație:

  • altcineva se oferă să (re)devină checkuser (de preferință activ)
  • Andrei rămâne de facto singurul checkuser (sau AdiJapan redevine activ) - am discutat cu Andrei și el înclină spre soluția a treia în acest caz
  • unul din cei 2 checkuseri rămași demisionează, provocând demiterea ambilor și trecerea responsabilităților de checkuser către stewarzi

Aș vrea să fac un mic sondaj pentru a vedea dacă există oameni dornici să-l ajute pe Andrei cu munca de checkuser.--Strainu (دسستي‎)  18 noiembrie 2015 22:36 (EET)

Eu din păcate nu am cum să mă implic, sunt băgat în niște proiecte profesionale care nu-mi oferă un răgaz previzibil pe termen lung. --Gutza DD+ 19 noiembrie 2015 01:27 (EET)
Ca mențiune, înclin spre soluția a treia, dar sunt dispus să rămân checkuser în condițiile găsirii unui nou voluntar (în care comunitatea să aibă încredere; adică nu e nevoie să fie două persoane, cu cineva care să mă înlocuiască și pe mine). —Andreidiscuţie 19 noiembrie 2015 10:07 (EET)
Sunt dispus să ajut, dacă mă considerați de încredere. --Silenzio (discuție) 25 noiembrie 2015 07:02 (EET)