Discuție Utilizator:Luzomim

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Luzomim) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 28 septembrie 2018 15:07 (EEST)

Surse de imagini[modificare sursă]

Dacă sunteți interesat, găsiți imagini aici, și aici, ar fi păcat să nu fie incluse câteva în articol.--Kunok Kipcsak (discuție) 13 octombrie 2018 21:51 (EEST)

Hartă[modificare sursă]

Domnilor, dacă veți muta discuția la pagina de discuții a articolului, voi putea și eu astfel interveni pe ici pe colo, din când în când, eventual vor putea interveni și alții.--Accipiter Q. Gentilis(D) 20 octombrie 2018 12:43 (EEST)
Mutat la Discuție:Calea ferată Covasna–Comandău#Imagine main de către Mimozul --Accipiter Q. Gentilis(D) 20 octombrie 2018 12:56 (EEST)

Șmecherii[modificare sursă]

Ajutor:Căutare surse (sfaturi)--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 octombrie 2018 16:36 (EEST) P.S. V-am pus o sursă pe care am folosit-o și eu, la CF îngustă Mureș-Praid. Pentru utilizare, vedeți Ajutor:Căutare surse (sfaturi)#Google Translate

Radiofobie[modificare sursă]

Să trăiți! Vă mulțumesc pentru articolele noi pe care le creați, oricât ar fi ele de scurte! Atunci când articolul este foarte scurt, cum e cazul paginii Radiofobie, îi zicem „ciot”, din expresia engleză article stub. Deși sunt scurte, aceste articole trebuie numaidecât să conțină următoarele:

  1. o introducere bine formatată
  2. formatul {{ciot}} sau unul mai specific (căutați aici: Categorie:Formate cioturi)
  3. categorii
  4. legătură interwiki cu versiunile în altă limbă
  5. cel puțin o referință (dar asta se mai trece cu vederea, to be honest)
  6. după caz, o imagine, o infocasetă, un format de navigare, legături „Vezi și”, „Legături externe” etc...

Articolul Radiofobie, la momentul creării, avea doar introducerea (#1). Am adăugat eu formatul „ciot”, o categorie și legătura interwiki. Pentru viitor, contez pe atenția Dvs. să vă asigurați că un articol, oricât de scurt ar fi, conține cel puțin cele enumerate la #1-#4. Vedeți și Wikipedia:Ciot#Ce trebuie să conțină un ciot?. Toate bune! //  Gikü  vorbe  fapte  22 octombrie 2018 22:32 (EEST)

Multumesc, o sa tin cont in viitor. De acest articol am avut nevoie pentru dezvoltarea "contaminarii radioactive"--Mimozul (discuție) 22 octombrie 2018 22:37 (EEST)

Formatul „Ciot”[modificare sursă]

Bună ziua,
Formatul {{ciot}} se pune la sfârșitul articolelor foarte scurte, nu la început. Vedeți modul de utilizare pe pagina Format:Ciot.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 24 octombrie 2018 09:24 (EEST)

Multumesc, am reținut. --Mimozul (discuție) 24 octombrie 2018 09:37 (EEST)

Redirecționare[modificare sursă]

Bună ziua! Pentru a crea o redirecționare, folosiți #redirect[[-pagina-către-care-vreți-să-redirecționați-]]. Am rezolvat deja TENORM. Numai bine! — KlaudiuMihăilă Mesaj 7 noiembrie 2018 14:25 (EET)

Multumesc, am notat --Mimozul (discuție) 7 noiembrie 2018 14:27 (EET)

Paginile de discuții[modificare sursă]

Information.svg Bine ați venit la Wikipedia. Oricine poate contribui constructiv la această enciclopedie, dar paginile de discuții trebuie să păstreze istoria acelei discuții; ștergerea sau modificarea comentariilor legitime, după cum ați procedat la Discuție:Pehblendă, este o practică nerecomandată, chiar dacă intențiile dumneavoastră erau bune. Aruncați o privire pe pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la această enciclopedie. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2018 10:02 (EET)

Mulțumesc pentru atenționare. După cum am declarat anterior, acela era numele de utilizator folosit cu luni în urmă (am încercat să unesc conturile, dar se pare că nu e posibil). Prins cu "lucrul", am uitat sa comut pe vechiul cont. Mulțumesc pentru înțelegere.--Mimozul (discuție) 10 noiembrie 2018 10:07 (EET)
Înțeleg. Nu aș fi intervenit, dar mi s-a părut curios faptul că între 28 septembrie și 23 octombrie a.c. ați contribuit de pe ambele conturi (Karinpopa și Mimozul). Oricum, nu consider că ați fi încălcat politica oficială Wikipedia:Clone. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 11 noiembrie 2018 21:56 (EET)

E-mail[modificare sursă]

Bună ziua,

Îmi permit să vă răspund aici la mesajele pe care mi le-ați trimis prin e-mail (nu am nimic de ascuns față de comunitatea Wikipedia).

  1. Un „sfat al bătrânilor” există deja, nu trebuie să mai organizez eu altul; problema este că acea pagină este inactivă de vreo trei ani, chestiunile mai dificile discutându-se acum la Cafenea.
  2. Referitor la articolul Pehblendă, eu nu sunt expert în geologie și nici în chimie, dar în literatura de specialitate în limba română este mult mai des întâlnit termenul "pehblendă" decât "uraninit". Oricum, astfel de discuții își au locul pe paginile de discuție ale articolelor respective.
  3. Înțeleg că dvs. doriți „redenumirea redenumirii” (din Pehblendă în Uraninit). Pentru aceasta, puteți introduce formatul {{redenumire}} la începutul articolului Pehblendă și să dați o scurtă explicație pe pagina Discuție:Pehblendă, dacă se poate cu trimitere la una-două surse de încredere și verificabile în limba română. Ar fi utilă și semnalarea discuției respective la Cafenea, ca să nu fim doar doi „combatanți” (în sensul bun al cuvântului).
  4. Dar dacă "pehblenda" și "uraninitul" sunt două noțiuni distincte (așa cum ați afirmat la Discuție:Pehblendă: „Pentru mine este evident că pehbelda este produsul amorf de alterare (metamictizare) a mineralului uraninit și nu e un mineral”), ar mai fi și soluția coexistenței a două articole distincte (Uraninit și Pehblendă); pentru aceasta ar trebui scris articolul Uraninit, folosind și ceea ce este convenabil din articolul Pehblendă. --Bătrânul (discuție) 12 noiembrie 2018 16:56 (EET)
Apreciez răspunsul detaliat și soluțiile propuse. Voi reveni pe pagina de discuție a articolului Discuție:Pehblendă și voi face trimitere de pe Cafenea pentru un punct de vedere comun.--Luzomim (discuție) 12 noiembrie 2018 20:12 (EET)

Noul editor al lunii[modificare sursă]

Am remarcat contribuțiile dv. pozitive din ultima perioadă la Wikipedia și am considerat că meritați atât un premiu, cât și primirea dreptului de patrulă automată! Aceste noi drepturi vă vor vor marca modificările ca verificate din oficiu: într-un fel, ele demonstrează încrederea comunității față de contribuțiile dv. Cu această ocazie, vă invit, dacă doriți, să împărtășiți în această pagină unele impresii: de exemplu cum ați ajuns pe Wikipedia, sau ce v-a motivat să continuați după prima modificare, ori ce altceva considerați dv. că merită spus. Sunt sigur că mesajul dv. va motiva mulți nou-veniți! Felicitări, și mult spor în continuare !--Strainu (دسستي‎)  19 noiembrie 2018 14:28 (EET)

Apreciez. Cu toate acestea, scrierea unui astfel de mesaj mi-ar lua prea mult timp, nu sunt structurat corespunzător. Prefer să folosesc timpul mai departe pentru activitatea obișnuită. Cu respect, --Luzomim (discuție) 19 noiembrie 2018 18:08 (EET)

Elemente[modificare sursă]

Bună seara. Văd că sunteți un entuziast al chimiei. Nu știu dacă aveți sau nu studii în acest domeniu - ar fi superb să aveți, dar ce contează este pasiunea. Acum 3-4 ani am tradus din engleză Niobiu, Ytriu și Oxigen. Mărturisesc că atunci aveam aproximativ 14 ani iar abilitățile mele lingvistice erau ceva mai precare. Observ că deja v-ați dat interesul în Ytriu, și aș vrea să vă întreb dacă nu doriți să trageți cu ochiul și la celelalte două, dar și la Ytriu, în continuare. M-am întors recent după o lungă inactivitate și aș vrea să aduc articolele acelea la o calitate superioară; eventual să le repropun la AC (și să fac ytriul demn de acel statut). Credeți că puteți da o mână de ajutor? --Sebastianpin 30 noiembrie 2018 21:27 (EET)

@Sebastianpin: Mulțumesc pentru mesaj, voi contribui în limita timpului și a competenței--Looz O. Mim (discuție) 1 decembrie 2018 13:24 (EET)

E-mail[modificare sursă]

Bună ziua, cum vi s-a mai spus și mai sus, vă răspund și eu tot aici la e-mail-ul pe care mi l-ați trimis acum câteva zile referitor la Platforma Petrochimică Borzești din aceleași motive, adăugând faptul că la viitoare neînțelegeri pe același subiect voi putea îndruma utilizatorii către acest răspuns.

În legătură cu așezarea platformei industriale la nord-est de Onești și nu spre satul Borzești țin să vă spun că la organizarea administrativ-teritorială din 16 februarie 1968 (Legea nr. 12/1968) municipiul Gheorghe Gheorghiu-Dej (fostul oraș Onești) a primit în componență patru localități, printre care și fostul sat Borzești. Prin urmare Borzești făcea și încă face parte din Gheorghe Gheorghiu-Dej (revenit la numele Onești după 1990).

Însă aveți dreptate pe o parte deoarece la împărțirea administrativ-teritorială din 6 septembrie 1950 (Legea nr. 5/1950) în regiuni, raioane, orașe și comune Borzeștiul și Oneștiul făceau parte din același raion (Târgu Ocna) și nu era Borzeștiul subordonat Oneștiului pe atunci, deci erau separate. Construcția platformei industriale a fost făcută pe etape începând cu 1952, începând dinspre Onești și extinzându-se spre final spre Borzești.

Mulțumesc pentru că mi-ați adresat e-mail-ul, astfel am putut reciti exact cum a fost situația și voi putea face unele corecturi la articol.--Kunok Kipcsak (discuție) 9 decembrie 2018 11:16 (EET)

Mulțumesc pentru răspunsul detaliat și lămuritor. --Looz O. Mim (discuție) 9 decembrie 2018 11:29 (EET)

Avertizarea vandalilor[modificare sursă]

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:au-test1}}, {{subst:au-test2}}, {{subst:au-test3}}, {{subst:au-test4}}. Vă recomandăm să vedeți și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții îi anunță pe posibilii vandali că acțiunile dăunătoare nu sunt tolerate, și ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună. Pafsanias (discuție) 10 decembrie 2018 19:03 (EET)

Multumesc, am reținut. Încă mai am de învățat!--Looz O. Mim (discuție) 10 decembrie 2018 20:43 (EET)