Discuție Utilizator:Luzomim

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search


Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Luzomim) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 28 septembrie 2018 15:07 (EEST)

Surse de imagini[modificare sursă]

Dacă sunteți interesat, găsiți imagini aici, și aici, ar fi păcat să nu fie incluse câteva în articol.--Kunok Kipcsak (discuție) 13 octombrie 2018 21:51 (EEST)

Hartă[modificare sursă]

Domnilor, dacă veți muta discuția la pagina de discuții a articolului, voi putea și eu astfel interveni pe ici pe colo, din când în când, eventual vor putea interveni și alții.--Accipiter Q. Gentilis(D) 20 octombrie 2018 12:43 (EEST)
Mutat la Discuție:Calea ferată Covasna–Comandău#Imagine main de către Mimozul --Accipiter Q. Gentilis(D) 20 octombrie 2018 12:56 (EEST)

Șmecherii[modificare sursă]

Ajutor:Căutare surse (sfaturi)--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 octombrie 2018 16:36 (EEST) P.S. V-am pus o sursă pe care am folosit-o și eu, la CF îngustă Mureș-Praid. Pentru utilizare, vedeți Ajutor:Căutare surse (sfaturi)#Google Translate

Radiofobie[modificare sursă]

Să trăiți! Vă mulțumesc pentru articolele noi pe care le creați, oricât ar fi ele de scurte! Atunci când articolul este foarte scurt, cum e cazul paginii Radiofobie, îi zicem „ciot”, din expresia engleză article stub. Deși sunt scurte, aceste articole trebuie numaidecât să conțină următoarele:

  1. o introducere bine formatată
  2. formatul {{ciot}} sau unul mai specific (căutați aici: Categorie:Formate cioturi)
  3. categorii
  4. legătură interwiki cu versiunile în altă limbă
  5. cel puțin o referință (dar asta se mai trece cu vederea, to be honest)
  6. după caz, o imagine, o infocasetă, un format de navigare, legături „Vezi și”, „Legături externe” etc...

Articolul Radiofobie, la momentul creării, avea doar introducerea (#1). Am adăugat eu formatul „ciot”, o categorie și legătura interwiki. Pentru viitor, contez pe atenția Dvs. să vă asigurați că un articol, oricât de scurt ar fi, conține cel puțin cele enumerate la #1-#4. Vedeți și Wikipedia:Ciot#Ce trebuie să conțină un ciot?. Toate bune! //  Gikü  vorbe  fapte  22 octombrie 2018 22:32 (EEST)

Multumesc, o sa tin cont in viitor. De acest articol am avut nevoie pentru dezvoltarea "contaminarii radioactive"--Mimozul (discuție) 22 octombrie 2018 22:37 (EEST)

Formatul „Ciot”[modificare sursă]

Bună ziua,
Formatul {{ciot}} se pune la sfârșitul articolelor foarte scurte, nu la început. Vedeți modul de utilizare pe pagina Format:Ciot.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 24 octombrie 2018 09:24 (EEST)

Multumesc, am reținut. --Mimozul (discuție) 24 octombrie 2018 09:37 (EEST)

Redirecționare[modificare sursă]

Bună ziua! Pentru a crea o redirecționare, folosiți #redirect[[-pagina-către-care-vreți-să-redirecționați-]]. Am rezolvat deja TENORM. Numai bine! — KlaudiuMihăilă Mesaj 7 noiembrie 2018 14:25 (EET)

Multumesc, am notat --Mimozul (discuție) 7 noiembrie 2018 14:27 (EET)

Paginile de discuții[modificare sursă]

Information.svg Bine ați venit la Wikipedia. Oricine poate contribui constructiv la această enciclopedie, dar paginile de discuții trebuie să păstreze istoria acelei discuții; ștergerea sau modificarea comentariilor legitime, după cum ați procedat la Discuție:Pehblendă, este o practică nerecomandată, chiar dacă intențiile dumneavoastră erau bune. Aruncați o privire pe pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la această enciclopedie. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 10 noiembrie 2018 10:02 (EET)

Mulțumesc pentru atenționare. După cum am declarat anterior, acela era numele de utilizator folosit cu luni în urmă (am încercat să unesc conturile, dar se pare că nu e posibil). Prins cu "lucrul", am uitat sa comut pe vechiul cont. Mulțumesc pentru înțelegere.--Mimozul (discuție) 10 noiembrie 2018 10:07 (EET)
Înțeleg. Nu aș fi intervenit, dar mi s-a părut curios faptul că între 28 septembrie și 23 octombrie a.c. ați contribuit de pe ambele conturi (Karinpopa și Mimozul). Oricum, nu consider că ați fi încălcat politica oficială Wikipedia:Clone. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 11 noiembrie 2018 21:56 (EET)

E-mail[modificare sursă]

Bună ziua,

Îmi permit să vă răspund aici la mesajele pe care mi le-ați trimis prin e-mail (nu am nimic de ascuns față de comunitatea Wikipedia).

  1. Un „sfat al bătrânilor” există deja, nu trebuie să mai organizez eu altul; problema este că acea pagină este inactivă de vreo trei ani, chestiunile mai dificile discutându-se acum la Cafenea.
  2. Referitor la articolul Pehblendă, eu nu sunt expert în geologie și nici în chimie, dar în literatura de specialitate în limba română este mult mai des întâlnit termenul "pehblendă" decât "uraninit". Oricum, astfel de discuții își au locul pe paginile de discuție ale articolelor respective.
  3. Înțeleg că dvs. doriți „redenumirea redenumirii” (din Pehblendă în Uraninit). Pentru aceasta, puteți introduce formatul {{redenumire}} la începutul articolului Pehblendă și să dați o scurtă explicație pe pagina Discuție:Pehblendă, dacă se poate cu trimitere la una-două surse de încredere și verificabile în limba română. Ar fi utilă și semnalarea discuției respective la Cafenea, ca să nu fim doar doi „combatanți” (în sensul bun al cuvântului).
  4. Dar dacă "pehblenda" și "uraninitul" sunt două noțiuni distincte (așa cum ați afirmat la Discuție:Pehblendă: „Pentru mine este evident că pehbelda este produsul amorf de alterare (metamictizare) a mineralului uraninit și nu e un mineral”), ar mai fi și soluția coexistenței a două articole distincte (Uraninit și Pehblendă); pentru aceasta ar trebui scris articolul Uraninit, folosind și ceea ce este convenabil din articolul Pehblendă. --Bătrânul (discuție) 12 noiembrie 2018 16:56 (EET)
Apreciez răspunsul detaliat și soluțiile propuse. Voi reveni pe pagina de discuție a articolului Discuție:Pehblendă și voi face trimitere de pe Cafenea pentru un punct de vedere comun.--Luzomim (discuție) 12 noiembrie 2018 20:12 (EET)

Noul editor al lunii[modificare sursă]

Am remarcat contribuțiile dv. pozitive din ultima perioadă la Wikipedia și am considerat că meritați atât un premiu, cât și primirea dreptului de patrulă automată! Aceste noi drepturi vă vor vor marca modificările ca verificate din oficiu: într-un fel, ele demonstrează încrederea comunității față de contribuțiile dv. Cu această ocazie, vă invit, dacă doriți, să împărtășiți în această pagină unele impresii: de exemplu cum ați ajuns pe Wikipedia, sau ce v-a motivat să continuați după prima modificare, ori ce altceva considerați dv. că merită spus. Sunt sigur că mesajul dv. va motiva mulți nou-veniți! Felicitări, și mult spor în continuare !--Strainu (دسستي‎)  19 noiembrie 2018 14:28 (EET)

Apreciez. Cu toate acestea, scrierea unui astfel de mesaj mi-ar lua prea mult timp, nu sunt structurat corespunzător. Prefer să folosesc timpul mai departe pentru activitatea obișnuită. Cu respect, --Luzomim (discuție) 19 noiembrie 2018 18:08 (EET)

Elemente[modificare sursă]

Bună seara. Văd că sunteți un entuziast al chimiei. Nu știu dacă aveți sau nu studii în acest domeniu - ar fi superb să aveți, dar ce contează este pasiunea. Acum 3-4 ani am tradus din engleză Niobiu, Ytriu și Oxigen. Mărturisesc că atunci aveam aproximativ 14 ani iar abilitățile mele lingvistice erau ceva mai precare. Observ că deja v-ați dat interesul în Ytriu, și aș vrea să vă întreb dacă nu doriți să trageți cu ochiul și la celelalte două, dar și la Ytriu, în continuare. M-am întors recent după o lungă inactivitate și aș vrea să aduc articolele acelea la o calitate superioară; eventual să le repropun la AC (și să fac ytriul demn de acel statut). Credeți că puteți da o mână de ajutor? --Sebastianpin 30 noiembrie 2018 21:27 (EET)

@Sebastianpin: Mulțumesc pentru mesaj, voi contribui în limita timpului și a competenței--Looz O. Mim (discuție) 1 decembrie 2018 13:24 (EET)

E-mail[modificare sursă]

Bună ziua, cum vi s-a mai spus și mai sus, vă răspund și eu tot aici la e-mail-ul pe care mi l-ați trimis acum câteva zile referitor la Platforma Petrochimică Borzești din aceleași motive, adăugând faptul că la viitoare neînțelegeri pe același subiect voi putea îndruma utilizatorii către acest răspuns.

În legătură cu așezarea platformei industriale la nord-est de Onești și nu spre satul Borzești țin să vă spun că la organizarea administrativ-teritorială din 16 februarie 1968 (Legea nr. 12/1968) municipiul Gheorghe Gheorghiu-Dej (fostul oraș Onești) a primit în componență patru localități, printre care și fostul sat Borzești. Prin urmare Borzești făcea și încă face parte din Gheorghe Gheorghiu-Dej (revenit la numele Onești după 1990).

Însă aveți dreptate pe o parte deoarece la împărțirea administrativ-teritorială din 6 septembrie 1950 (Legea nr. 5/1950) în regiuni, raioane, orașe și comune Borzeștiul și Oneștiul făceau parte din același raion (Târgu Ocna) și nu era Borzeștiul subordonat Oneștiului pe atunci, deci erau separate. Construcția platformei industriale a fost făcută pe etape începând cu 1952, începând dinspre Onești și extinzându-se spre final spre Borzești.

Mulțumesc pentru că mi-ați adresat e-mail-ul, astfel am putut reciti exact cum a fost situația și voi putea face unele corecturi la articol.--Kunok Kipcsak (discuție) 9 decembrie 2018 11:16 (EET)

Mulțumesc pentru răspunsul detaliat și lămuritor. --Looz O. Mim (discuție) 9 decembrie 2018 11:29 (EET)

Avertizarea vandalilor[modificare sursă]

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:au-test1}}, {{subst:au-test2}}, {{subst:au-test3}}, {{subst:au-test4}}. Vă recomandăm să vedeți și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții îi anunță pe posibilii vandali că acțiunile dăunătoare nu sunt tolerate, și ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună. Pafsanias (discuție) 10 decembrie 2018 19:03 (EET)

Multumesc, am reținut. Încă mai am de învățat!--Looz O. Mim (discuție) 10 decembrie 2018 20:43 (EET)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Luzomim. Aveți mesaje noi pe pagina Discuție:Carl Auer von Welsbach.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

--Bătrânul (discuție) 14 decembrie 2018 22:19 (EET)

În luptă cu vandalismul[modificare sursă]

Vă mulțumesc frumos în efortul dvs. de a combate vandalismul și vă apreciez același lucru. De ce nar fi totuși să activați Twlinkle (unealtă anti-vandalism care folosește scripturi JavaScript și care poate fi folosită doar de utilizatorii înregistrați). Este simplu, doar Accesați Special:Preferințe, mergând la varianta Gadgeturi, apoi activați-l. Mulțumesc frumos! Face-smile.svg Succes Luzomim. 109.98.165.247 (discuție) 17 decembrie 2018 09:23 (EET)

Mutare în spațiul de utilizator[modificare sursă]

Am efectuat mutarea. Puteți accesa articolul de pe pagina dvs. de utilizator. --Donarius (discuție) 28 decembrie 2018 21:21 (EET)

Vă mulțumesc. Voi reveni după terminarea articolului.--Looz O. Mim (discuție) 29 decembrie 2018 10:26 (EET)

@Donarius: Rog efectuarea operațiunii inverse. Pentru a nu mai deranja, vă rog să îmi indicați unde pot găsi descrierea procedurii asociate. Mulțumesc.--Looz O. Mim (discuție) 2 ianuarie 2019 16:50 (EET)

Am mutat eu în spațiul de lucru articole: Serie de dezintegrare. Procedura este foarte simplă: dați click pe tab-ul „Redenumire” din partea de sus a paginii și va apare o casetă în care completați numele noului articol.
Am păstrat și pagina (vidă) Utilizator:Luzomim/Articol în lucru; poate o veți mai folosi în viitor. --Bătrânul (discuție) 2 ianuarie 2019 17:49 (EET)
Mulțumesc pentru acțiune și lămuriri!--Looz O. Mim (discuție) 2 ianuarie 2019 18:11 (EET)
O precizare pentru momentul când faceți redenumirea: la Titlul nou scrie în prima căsuță Utilizator. Trebuie modificat în (Articole), altfel creează pagina Utilizator:Titlu articol. După ce s-a făcut această modificare în prima căsuță, se completează titlul dorit în a doua căsuță de pe aceeași linie. --Donarius (discuție) 2 ianuarie 2019 19:28 (EET)
Da, am facut acestă greșeală la Iradierea alimentelor...--Looz O. Mim (discuție) 2 ianuarie 2019 19:31 (EET)
Paginile pe care le-am creat acum sunt un exemplu cum nu trebuie procedat. Ați reținut deci ideea. --Donarius (discuție) 2 ianuarie 2019 19:33 (EET)
Sper :) Looz O. Mim (discuție) 2 ianuarie 2019 19:56 (EET)

Articole noi[modificare sursă]

Bună seara! Am observat contribuțiile dvs. pozitive și bine-venite în domeniul radiochimiei și al altor ramuri conexe. Cu această ocazie, aș vrea să vă las câteva articole în engleză, cu speranța că poate ați reuși să scrieți articolele corespunzătoare în română: en:Island of stability, en:Decay chain, en:Hydron (chemistry), en:Photocatalysis. Aș putea să mă ocup eu, dar am înțeles că sunteți expert în domeniu, și cunoștințele dvs. ar fi de apreciat. Mulțumesc anticipat! -- Alex Nico  (mesaj) 30 decembrie 2018 01:59 (EET)

Ma voi ocupa. La rândul meu, vă rog să vă uitați și să vă spuneți părerea cu privire la pagina Plutoniu. Mulțumesc.--Looz O. Mim (discuție) 30 decembrie 2018 10:28 (EET)

Geologia Lunii[modificare sursă]

Bună seara. Sper să nu pic nepotrivit pe pagina dvs. Vă urmăresc contribuțiile și mă bucur să văd că aduceți un aport informațional de calitate Wikipediei în limba română. Observ că sunteți pasionat de geologie și cum nu cunosc pe nimeni altcineva interesat vă propun pentru când veți avea timp și veți dori (bineînțeles, dacă veți dori) să traduceți articolul en:Geology of the Moon. Cu stimă, --Donarius (discuție) 27 ianuarie 2019 17:13 (EET)

@Donarius:: Vă mulțumesc pentru încredere, dar nu cred că m-aș putea descurca cu succes în acest proiect. Ca formare sunt chimist, geologia e doar un hobby. Astfel, uitându-mă rapid pe articolul en:Geology of the Moon, am constat că sunt prea mulți termeni tehnici care nu îmi sunt familiari. Cu regret, --Looz O. Mim (discuție) 27 ianuarie 2019 17:20 (EET)
Nu-i nicio problemă, doar am întrebat. --Donarius (discuție) 27 ianuarie 2019 17:49 (EET)

Otto Hahn[modificare sursă]

L-am citit cu plăcere și am făcut unele îndreptări de traducere/exprimare. Am făcut asta numai până la secțiunea Purtător de cuvânt pentru responsabilitate socială inclusiv, din lipsă de timp. Trebuie îndreptat și restul, de pildă legăturile în text la Wikipediile în alte limbi nu sunt permise. Vă felicit și vă încurajez să perseverați. -- Victor Blacus (discuție) 27 ianuarie 2019 20:58 (EET)

@Victor Blacus:Am observat că ați lucrat toată ziua la articol, fapt pentru care vă mulțumesc. Așa cum ați menționat în comentarii, traducerea citatelor nu este facilă, fie din motive de traducera traducerii, fie doar din cauză că se folosesc fraze lungi, complicate etc. Când am început traducerea m-am așteptat la un limbaj tehnic, dând ulterior peste discursuri politice... Oricum, textul a început să arate bine, aștept completările Dvs. ulterioare. --Looz O. Mim (discuție) 27 ianuarie 2019 21:09 (EET)

Articolul dumneavoastră, Institutul Comun pentru Cercetare Nucleară[modificare sursă]

Dacă acesta este primul articol pe care l-ați creat, s-ar putea să doriți să recitiți îndrumarea pentru începători.

Bună ziua, am observat că recent ați creat o nouă pagină, Institutul Comun pentru Cercetare Nucleară. Mai întâi, vă mulțumesc pentru contribuție; Wikipedia se bazează exclusiv pe eforturile voluntarilor ca dumneavoastră. Din păcate, pagina pe care ați creat-o acoperă un subiect despre care deja avem o altă pagină - Institutul Unificat pentru Cercetare Nucleară. Din cauza duplicării, articolul dumneavoastră a fost propus pentru ştergere rapidă. Acesta nu este un comentariu care se referă la dumneavoastră personal și sperăm că veți continua să îmbunătățiți Wikipedia. Dacă subiectul articolului pe care l-ați creat vă interesează, atunci poate ați putea contribui la articolul Institutul Unificat pentru Cercetare Nucleară - ați putea să discutați noile informații la pagina de discuții a articolului.

Dacă sunteți de părere că articolul pe care l-ați creat ar trebui să rămână separat, puteți contesta ștergerea în pagina de discuții a articolului. Puteți vizita aici pagina respectivă de discuții, în care puteți da motivele, dar țineți cont că odată etichetată astfel, pagina va fi ștearsă în curând dacă eticheta este corectă. Vă rugăm să nu scoateți dumneavoastră eticheta, dar nu ezitați să adăugați informații în pagină în cazul în care considerați că astfel ea ar putea fi adusă în conformitate cu politicile și îndrumările Wikipediei. Dacă pagina va fi ștearsă, puteți contacta un administrator dacă doriți să obțineți o copie a paginii șterse prin e-mail sau în spațiul dumneavoastră de utilizator. În plus dacă ați dori ca cineva să revizuiască articolul înainte de a fi publicat, pentru a nu fi propus rapid pentru ștergere, ați putea să treceți prin procesul de creare de articole sau să folosiți funcția de căutare pentru a găsi informații pe care le avem deja în enciclopedie. Nu vă descurajați. Wikipedia are nevoie de contribuțiile dumneavoastră. Looz O. Mim (discuție) 14 februarie 2019 20:01 (EET)

Am redirecționat către Institutul Unificat de Cercetări Nucleare. -- Victor Blacus (discuție) 14 februarie 2019 20:07 (EET)
Mulțumesc. Am realizat că pagina există în momentul în care am vrut să fac legătura la wikidata.--Looz O. Mim (discuție) 14 februarie 2019 20:08 (EET)

Bruno Pontecorvo[modificare sursă]

A lucrat la proiectarea și construcția reactorului canadian (care mai târziu, prin acorduri politice, a fuzionat în Proiectul Manhattan). Nu a lucrat niciodată pentru bombă, nici măcar nu i s-a propus să participe la Proiectul Manhattan, din cauza convingerilor sale comuniste. Includerea sa în categoria Manhattan Project people e o eroare care se propagă. -- Victor Blacus (discuție) 16 februarie 2019 10:37 (EET)

Probabil aveți dreptate, am participat la propagarea erorii, in baza paginii în engleză ("In 1943, he joined the British Tube Alloys team at the Montreal Laboratory in Canada. This [deci grupul?!] became part of the Manhattan Project to develop the first atomic bombs") și a categorisirii acesteia. Nu ar fi rău să se semaleze acest fapt și pe en:wiki.--Looz O. Mim (discuție) 16 februarie 2019 10:43 (EET)

Propunere[modificare sursă]

Bună seara! Am observat contribuțiile dumneavoastră utile la patrularea schimbărilor recente și combaterea vandalismului de pe proiectul nostru și vă mulțumesc pentru ele. Aș dori să vă întreb dacă ați accepta să candidați la statutul de Patrulator. Instrumentele asociate acestei funcții v-ar permite patrularea mai eficientă și ar ușura sarcina celorlalți patrulatori și administratori. Personal, sunt convins că întruniți toate criteriile și sunt gata să fac propunerea, dar nu înainte de a vă consulta. --Pafsanias (discuție) 16 februarie 2019 17:50 (EET)

@Pafsanias: Apreciez în mod deosebit propunerea Dumneavoastră. Din păcate, mult prea multele responsabilități pe care le am de partea cealaltă a calculatorului mă obligă să refuz onoranta ofertă, cel puțin momentan. Asta nu înseamnă că nu voi contribui în continuare, dar în absența oricăror constrângeri ce rezidă din „obligațiile funcției”. Cu prietenie, --Looz O. Mim (discuție) 16 februarie 2019 18:20 (EET)
Vă mulțumesc pentru răspuns și vă respect opțiunea. Nu cred că există „obligații ale funcției”, ci doar câteva „permisiuni” suplimentare minore. Oricum ar fi, vă încurajez încă o dată să vă continuați contribuțiile utile la proiect, atât cât vă permit responsabilitățile și constrângerile din viața reală, pe care nu trebuie în niciun caz să le neglijați. --Pafsanias (discuție) 16 februarie 2019 18:32 (EET)

Wikipedia:Pagini de șters/Bogdan Iancu[modificare sursă]

Bună. Verificați, vă rog, și istoricul paginilor înainte de a le propune pentru șr. Pagina menționată în titlul acestei secțiuni nu trebuia ștearsă. Era nevoie doar de un revert. Pagina este o discuție care a avut loc în 2010 și face parte din arhiva discuțiilor paginilor de șters. --Silenzio (discuție) 17 februarie 2019 15:13 (EET)

Reținut, mulțumesc pentru atenționare.--Looz O. Mim (discuție) 17 februarie 2019 15:25 (EET)

Patrulare[modificare sursă]

V-am propus pentru drepturile de patrulare. Acestea presupun să puteți marca drept patrulată o modificare pe care v-ați uitat și pe care fie ați anulat-o, fie o considerați contribuție validă. Asta ne ajută să pierdem cât mai puțin timp cu verificarea schimbărilor recente, evitând dubla verificare. Vedeți Wikipedia:Patrulare pentru detalii. —Andreidiscuție 18 februarie 2019 18:38 (EET)

@Andrei Stroe: Vă mulțumesc și Dumneavoastră pentru propunere. Dupa cum spuneam anterior, am o perioadă extrem de încărcată (chiar dacă activitatea din ultimele zile sugerează altceva - dar acum am o raceală care mi-a permis un pic de „relaxare”). În plus, încă mai am de învățat, așa cum cum se poate observa chiar din mesajul anterior. Propunerea mea (un compromis) este să reluăm acestă discuție peste circa jumătate de an. Cu respect, --Looz O. Mim (discuție) 18 februarie 2019 19:07 (EET)
Eu zic că nu știm când vine următoarea răceală, și nu e ca și cum e o problemă dacă aveți aceste permisiuni și nu le folosiți; sau dacă greșiți când le folosiți (efectele unor greșeli sunt cvasiinexistente). În schimb sunt utile pentru dv. și pentru ceilalți. —Andreidiscuție 18 februarie 2019 19:27 (EET)
Din experiența mea (am fost patrulator o perioadă, după care am demisionat, după aia am fost.... nu contează ce :) și am demisionat...), cred că cel mai bine e să marchezi o modificare ca patrulată, după ce ai văzut-o. Invariabil - cel puțin la articolele proprii sau la articolele la care ținem într-un fel sau altul, tot ne uităm la diversele modificări făcute de alții. E păcat să nu le putem marca drept patrulate, lăsând altora munca de a se mai uita odată pe același lucru.
Ideea e că nu aveți vreo obligație, dar dacă vă "intră în mână" vreun "diff" oarecare din diverse motive, e bine să-l puteți marca drept patrulat. Și dacă marcați doar o singură dată pe săptămână un diff de la un articol propriu la care v-ați uitat și tot e bine, se cheamă că ați scutit pe alții de difful ăla. --Accipiter Q. Gentilis(D) 18 februarie 2019 20:22 (EET)
Pentru a primi unelte de patrulator necesită o candidatură formală, fapt care induce lumea în eroare, asociindu-se automat drepturile și obligațiile cu cele ale unui administrator, birocrat, ... De ce nu ar putea fi eliberat acest drept de către administratorii locali, precum în cazul patrulei automate? De ce este necesară complicarea lucrurilor fără rost, urmând cu strictețe niște politici scrise acum mai bine de 10 ani?--Kunok Kipcsak (discuție) 18 februarie 2019 21:18 (EET)
@Kunok Kipcsak: Cine anume poate modifica apartenența la un grup de utilizatori și acorda permisiunile asociate nu este stabilit pe plan local. Drepturile de patrulator le poate acorda doar un birocrat (momentan nu avem nici unul). Administratorilor de pe wikipedia în limba română le lipsește tehnic această posibilitate. Pe de altă parte, politica oficială Wikipedia:Patrulare a fost adoptată în 2011 (deci în urmă cu abia șapte ani), după consultarea comunității. Dacă se consideră necesară modificarea ei, foarte bine, dar trebuie inițiată o discuție mai largă, care să țină seama și de posibilitățile tehnice ale platformei. --Pafsanias (discuție) 18 februarie 2019 22:31 (EET)

Fluența și insistența?[modificare sursă]

Ce presupusă fluența a articolului Matematică s-ar strica prin contribuția mea de acolo?--93.122.251.206 (discuție) 23 februarie 2019 23:57 (EET)

Referitor la presupusa insistență de care vorbiți, ați observat că sursa incriminată a fost introdusă și citată de altcineva la Analfabetism funcțional? Deci dacă e corespunzătoare pentru citare într-un articol Wikipedia, de ce brusc n-ar mai fi corespunzătoare pentru un alt articol?--93.122.251.206 (discuție) 23 februarie 2019 23:57 (EET)

Fluență: Am lecturat articolul în varianta anterioară, care se referă exclusiv la conținutul matematic. Inserția Dumneavoastră referitoare la predarea matematicii (cu referire la școala românească, irelevantă pentru articol) rupe acestă fluență, neexistând nici o tranziție (anterioară sau ulterioară).
Insistență: ați revenit după corecturile a trei contribuabili. Referitor la celălat articol, aveți dreptate, scuze. Nu aveți însă dreptate când îi atribuiți lui Solomon Marcus cele două fraze (așa cum reieșea din versiunea pe care am corectat-o).
Mă opresc aici. Seară placută, --Looz O. Mimm (discuție) 24 februarie 2019 00:16 (EET)
Desigur NU îi aparțin lui S. Marcus cele 2 fraze, am vrut prin verificarea sursei citate să văd dacă S. Marcus a mai zis și altceva citabil și în ce context. Am descoperit astfel cele două propoziții, și am considerat că pot fi citate.--93.122.251.206 (discuție) 24 februarie 2019 00:42 (EET)

Recomandare[modificare sursă]

Bună ziua! Am observat că folosiți unealta HotCat. Vă este mult mai ușor să folosiți opțiunea (±) pentru a schimba direct o categorie veche cu una nouă, economisiți astfel din timpul necesar eliminării și adăugării unei noi categorii. -- Alex Nico  (mesaj) 24 februarie 2019 15:17 (EET)

Excelentă recomandare, mulțumesc.--Looz O. Mimm (discuție) 24 februarie 2019 15:18 (EET)
Cu multă plăcere, și spor la treaba bună! :) -- Alex Nico  (mesaj) 24 februarie 2019 15:21 (EET)

Soarele și Luna[modificare sursă]

Bună seara,
Ați adăugat categoria Eponime ale elementelor chimice la articolul Soare. Dar ce element chimic are denumirea derivând de la Soare? În niciun caz heliul, al cărui eponim este zeul Helios.
De asemenea, eponimul seleniului este zeița Selene, nu Luna.
Numai bine, --Bătrânul (discuție) 4 martie 2019 22:13 (EET)

Corect. Rezolvat. --Looz O. Mimm (discuție) 4 martie 2019 22:19 (EET)

Dom de sare[modificare sursă]

Bună ziua! Am creat ciotul fiindcă aveam nevoie de el la Schlumberger. Dacă aveți timp, vă rog să aruncați o privire, fiindcă eu nu mă prea pricep la geologie și nu aș vrea să se fi strecurat vreo prostie. Dacă aveți și chef, îl puteți dezvolta. -- Victor Blacus (discuție) 12 martie 2019 19:52 (EET)

Mă uit cu plăcere, chiar dacă va dura un pic. În ceea ce privește acordul, mie îmi pare că acesta ar trebui facut cu „structura”.--Looz O'Mimm (discuție) 12 martie 2019 21:03 (EET)

Sfat[modificare sursă]

Bună seara. Nu știu cum lucrați dvs., dar eu folosesc intensiv uneltele de sub caseta de editare a articolului, care îmi sunt deosebit de utile în activitățile repetitive. Cred că v-ar fi mult mai comod să apăsați pe acele legături (spre exemplu <references />, {{DEFAULTSORT:}} care face sortarea după o cheie definită sau secțiunile comune) decât să le scrieți dvs. sau să le copiați de prin alte părți. Îmi face plăcere să vă văd atât de activ și vă mulțumesc pentru articolele redactate. --Donarius (discuție) 17 martie 2019 20:57 (EET)

Centrala atomoelectrică de la Cernobîl[modificare sursă]

„Centrala atomoelectrică” e o sintagmă incorectă, care propagă confuzia atomic / nuclear. Niciuna dintre Wikipediile principale nu o folosește. -- Victor Blacus (discuție) 23 martie 2019 17:56 (EET)

@Victor Blacus:De acord cu Dumneavoastră. Eu nu am introdus acest termen, doar l-am păstrat în articolele în care exista. Pot să modific dacă e cazul, direct sau în urma unei discuții la Cafenea.--Looz O'Mimm (discuție) 23 martie 2019 18:00 (EET)
Dacă sunteți de acord, redenumesc în Centrala nucleară Cernobîl (sau Centrala electrică nucleară Cernobîl ?), fără discuție la Cafenea. -- Victor Blacus (discuție) 23 martie 2019 18:07 (EET)
@Victor Blacus:Chiar vă rog :) Pentru omogenitate, prima variană (Centrala nucleară Cernobîl) e preferabilă.--Looz O'Mimm (discuție) 23 martie 2019 18:10 (EET)