Wikipedia:Politici fondatoare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Wikipedia:Cinci piloni)
Jump to navigation Jump to search
Comenzi rapide:
WP:5
WP:Cinci

BluePillar.svg Wikipedia este o enciclopedie. Acest sit este dedicat ideii de a crea o enciclopedie; paginile de discuție sunt puse la dispoziția utilizatorilor în scopul de a discuta articolele Wikipedia și de îmbunătățire a acestora. Vezi și ce nu este Wikipedia.

GreenPillar.svg Wikipedia este scrisă respectând punctul de vedere neutru. Evitați subiectivismul, cu alte cuvinte, articolele trebuie să reprezinte în măsura posibilului toate punctele de vedere în raport cu relevanța lor.

YellowPillar.svg Wikipedia are un conținut liber. Wikipedia este o enciclopedie liberă, textele fiind acoperite de licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice. Dacă trimiteți texte protejate de drepturi de autor fără permisiune puneți în pericol obiectivul nostru de a crea o enciclopedie cu adevărat liberă ale căror texte pot fi redistribuite de oricine.

OrangePillar.svg Redactorii trebuie să se comporte civilizat. Fiți respectuoși și politicoși cu colegii dumneavoastră wikipediști, chiar dacă vă aflați într-o dispută. Căutați consensul, nu vă angajați în războaie de editare, nu recurgeți la atacuri la persoană și nu distrugeți Wikipedia pentru a vă demonstra punctul de vedere. Acționați cu bună credință și presupuneți că partenerii dumneavoastră de discuție sunt de bună credință. Fiți deschiși și binevoitori cu utilizatorii nou veniţi. În caz de conflict discutați calm pe pagina de discuție aferentă, urmând îndrumările de la rezolvarea disputelor și nu uitați că aveți 387.916 de articole pe Wikipedia în limba română despre care să discutați sau pe care să le îmbunătățiți.

RedPillar.svg Wikipedia nu are reguli stricte Wikipedia are politici și îndrumări, dar acestea nu sunt bătute în cuie; conținutul și interpretarea lor poate evolua în timp. Principiul și spiritul lor contează mai mult decât înțelesul lor textual și câteodată îmbunătățirea Wikipediei solicită excepții. Fiți curajoși, dar nu iraționali, în editarea articolelor și nu vă panicați dacă ați făcut o greșeală, deoarece fiecare versiune anterioară a articolului este salvată și orice greșeală poate fi corectată fără dificultate.

Vedeți și[modificare sursă]