Discuție Utilizator:Cumanul B.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Cumanul B.) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 3 iunie 2018 10:31 (EEST)

Avertizarea vandalilor[modificare sursă]

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:au-test1}}, {{subst:au-test2}}, {{subst:au-test3}}, {{subst:au-test4}}. Vă recomandăm să vedeți și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții îi anunță pe posibilii vandali că acțiunile dăunătoare nu sunt tolerate, și ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună. Pafsanias (discuție) 4 iunie 2018 14:51 (EEST)

Citarea surselor[modificare sursă]

Information.svg Bine ați venit la Wikipedia. După cum ați observat, oricine poate contribui la dezvoltarea enciclopediei. Totuși, adăugarea de informații fără să citați surse de încredere, așa cum ați făcut la pagina Vârful Omu, Munții Bucegi, nu este în conformitate cu politica noastră privind verificabilitatea. Aruncați o privire la pagina de bun venit pentru a învăța mai mult despre cum puteți contribui. Dacă v-ați familiarizat deja cu Wikipedia:Citarea surselor, vă rugăm să adăugați referințele corespunzătoare în articol. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 5 iunie 2018 07:59 (EEST)

Paginile de discuții[modificare sursă]

Information.svg Bine ați venit la Wikipedia. Oricine poate contribui constructiv la această enciclopedie. Inserarea unor comentarii semnate cu nume de utilizator care nu vă aparțin, după cum ați procedat la Discuție Utilizator:Sourcecontent1, este o practică nerecomandată. Aruncați o privire pe pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la această enciclopedie. Ați inserat un comentariu semnat cu un nume de utilizator care nu vă aparține. Accipiter Q. Gentilis(D) 7 iunie 2018 21:35 (EEST)

7 iunie 2018 20:55‎ Céréales Killer (discuție | contribuții)‎ m . . (2.092 de octeți) (0)‎ . . (Céréales Killer a redenumit pagina Discuție Utilizator:Bortz Kun în Discuție Utilizator:Cumanul B.: Automatically moved page while renaming the user "Bortz Kun" to "Cumanul B.") (anulare | mulțumesc) (Link)
? --Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 21:38 (EEST)
Observ o stranie activitate a dv. Sigur sunteți adevăratul Accipiter?--Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 21:41 (EEST)
Ca să nu vă mai mirați, binevoiți și schimbați-vă semnătura, în consecință. --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 iunie 2018 21:42 (EEST) P.S. Vă restaurez comentariul.
Eu vă știam om de treabă și cu băgare de seamă. Cred că altcineva se află la cârma contului dv.--Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 21:46 (EEST)
Am spus recent cuiva ceva de genul „nu discuta cu... pentru a nu fi confundat cu...”. Ar fi totuși de reținut, măcar la a doua aducere aminte... Zic și eu...--Accipiter Q. Gentilis(D) 7 iunie 2018 21:53 (EEST)
Împricinatul căruia i-ați dat mesajul mai mult decât vizibil se pare că încurcă decât ajută. Sincer, nu am o problemă cu el, ci cu păsăroiul celălalt, care va plăti cu vârf și îndesat pentru faptele sale. Iar sfatul dat acelui „cuiva” probabil era adresat unui om serios. Deobicei această tipologie de oameni este persecutată de majoritatea neserioasă, iar rezultatul se poate vedea de la sine. --Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 21:55 (EEST)

Bleah, a fost o coincidență nefericită pentru că mesajul l-ați postat chiar imediat după redenumire. Evident că nu aveați cum să știți exact când se face redenumirea, pentru a vă schimba semnătura și evident că discuția decurgând rapid, nu avea cum să fie alta interpretarea, din exterior. Scuze din partea ....celuilat păsăroi... --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 iunie 2018 21:58 (EEST) P.S. Referitor la senzația de mai sus, ați auzit de dedublarea personalității ? E valabilă uneori și la păsăroii care se uită cruciș... P.P.S. Mă duc să-mi ascun ciokul...

@Accipiter Q. Gentilis: Mesajul ăsta este a lui Asybaris01 transmis aici:

„Tu nu faci decat sa bagi niste bete in roate domnilor profesori clujeni.” --Web Source Self-Management System (discuție) 7 iunie 2018 22:08 (EEST)

Un singur cuvânt: persecutare. Această tipologie de oameni de care v-am amintit este inutilă unei societăți capitaliste, și chiar periculoasă dacă combină inteligența și voința (un fel de cocktail Molotov, cică se duce spre domeniul parapshihologiei pentru unii... ). Și Wikipedia, de altfel, se află în acest cerc vicios. Ce este de făcut? Nimic. Lupta a fost câștigată de unii, și totodată pierdută de alții, iar mașina timpului nu a fost inventată încă.--Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 22:12 (EEST)P.S. Nu trebuie să mă luați în serios, este o mare probabilitate să vă scriu aceste mesaje dintr-o secție de la Socola cu cheia pierdută...
@Sourcecontent1: regret, dar sunt în perioada de penitență sacră, după cum am semnalizat mai sus. Găsiți toate detaliile necesare înțelegerii contextului (dealtfel cât se poate de inteligibil), scrise cu litere cât se poate de vizibile pe pagina dv. de discuții. --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 iunie 2018 22:18 (EEST) P.S. @Cumanul B.: mă duc să-mi tratez tulburarea disociativă...
Eu sunt cel tulburat, nu dv. Am aroganța să mă consider o victimă și un Mesia 2. Calvarul urcușului cu o curce în cârcă a trecut. Acum sunt Cel ridicat la Ceruri.--Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 22:21 (EEST)
Yap ! Dovezi în acest sens, există... --Accipiter Q. Gentilis(D) 7 iunie 2018 22:28 (EEST) P.S. M-așteaptă berea, care se încălzește (mai ales că pot să o beau în cinstea cuiva...). Mai e și mâine (sau poimâine) o zi.
Ca să scurtez discursul: sunteți unul din cei 12 apostoli ai mei care m-ați trădat.--Cumanul B. (discuție) 7 iunie 2018 22:32 (EEST)P.S. Recomand vinul din sângele Meu.

Nedumeriri[modificare sursă]

Încep să mă întreb de o vreme încoace de ce românii se fac că nu văd faptul că și popoarele din jurul lor au o istorie. Am frunzărit acum un deceniu și ceva niște sinteze pentru bacalaureat, din Franța. Eru acolo scrise chestii care m-au uimit, în sensul că franțujii învățau despre alte popoare ceea ce le-ar fi putut aduce lor (francezilor) un avantaj. Adică lucrurile erau foarte la obiect, astfel încât un francez să-și poată construi o strategie de gândire utilă și coerentă, în momentul în care ar fi ajuns să interacționeze cu alții.

La noi, clișee roase de atâta întoarcere pe o parte și pe alta... Mi se pare mai mult decât o iresponsabilitate, mi se pare de-a dreptul un act de sabotaj. Mă rog, în măsura în care prostia poate fi numită act deliberat de sabotaj... --Accipiter Q. Gentilis(D) 16 iunie 2018 10:51 (EEST) P.S. Rămâne valabilă chestia cu „Geologia Bazinului ...” ?

Înainte de alte popoare vecine, noi nu suntem în stare să ne studiem propria istorie. În continuare copiii noștri învață la școală o istorie iluministo-comunistă scrisă de niște burghezi reabilitați de Nicu de Scornicești + propaganda Școlii Ardelene, care se raportează doar la daci și romani la modul cel mai general cu putință și abuzează la greu de utopii și romantism; și creștem în continuare generații de oameni cu idei naționaliste-șovine. Nu-i înțeleg nici pe multiculturaliști (care fac planurile celor care au demolat imperiile și au instalat democrația și comunismul) – ca să nu se înțeleagă că fac și eu parte din aceștia, dar extremele niciodată nu vor fi bune. Avem atâția oameni care au trecut prin această parte a Europei, și noi încă mai vorbim de daco-romani? Singurii care mai aduc aminte și de populații ce fac parte din actualul popor al acestei țări sunt ungurii, dar cei mai mulți nu o fac din cercetarea obiectivă a istoriei, ci pentru preluarea unei regiuni a acestei țări fără viitor. Dar sunt totuși de luat aminte.
Sunt multe de spus, dar ați observat bine cu francezii, și nu numai ei. Asta e una din diferențele între un om inferior și unul superior.--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 11:12 (EEST) Cartea acea dacă n-o mai găsiți nu mă deranjează. Mă interesa mai mult partea istorică, ceea ce Grasu și colaboratorii nu prea au scris.
Ca o mică divagare de la discuție dar cu o legătură distanțată: nu mai știu unde auzisem/citisem, la o emisiune pe TVR dacă nu mă înșel, că cineva era uimit că într-o bibliotecă personală din Italia (a unui italian get-beget) găsise un volum de Mihail Sadoveanu, pe urmă făcuse o comparație de cât citesc italienii și cât românii/per an în ceea ce privește literatura universală. Deci nu numai cu istoria stăm rău...--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 11:24 (EEST)

V-am dat un pic de muncă.... --Accipiter Q. Gentilis(D) 16 iunie 2018 12:23 (EEST)

Ce mă distrează cel mai tare sunt cei care se mândresc cu puritatea sângelul lor, dar când te uiți în istoria zonei și o coroborezi cu filiația numelor, găsești o "genetică" diversă care-și întinde antenele de la capătul de jos al Peninsulei Balcanice la Marea Baltică și de la Novgorod până în nordul Italiei...
Pe de altă parte chestia cu "preluarea regiunii" e un clișeu foarte folositor. Pentru români folosește de minune spre a le deturna atenția și pentru a-i ține focusați pe un anume tip particular de probleme, iar celor de ... mai la vest sau poate mai ales de la est (să nu ignorăm acest lucru...) le folosește pentru optimizarea cadrului strategic. Este incomparabil mai ieftin să întreții gălăgia și să faci serviceul la un fir de legătură între stația de amplificare și boxe, decât o divizie de tancuri. Asta chiar dacă nu a fost niciodată o compatibilitate foarte mare între standardele tehnice ale boxelor și cele ale stației de amplificare. --Accipiter Q. Gentilis(D) 16 iunie 2018 12:35 (EEST)
O stare continuă de haos.--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 12:49 (EEST) Mulțumesc pentru acele cărți. Dar cred că formatul cu Mitropolie Ortodoxă nu are ce căuta... :)
Ideea e că nu afișează că e mitropolie sau că e ortodoxă.--Accipiter Q. Gentilis(D) 16 iunie 2018 13:37 (EEST)
Atunci o pun.--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 13:37 (EEST)
Asta cu deturnarea atenției îmi aduce aminte de Emmanuel Goldstein, săracul! Stau să mă gândesc: utopiile lui Orwell erau, până la urmă, previzibile sau conducerea lumii s-a raportat la ideile lui diabolice?--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 23:34 (EEST)
Tot din clasa cuprinzătoare a distragerii atenției fac parte mitingurile LGBT, PSD, a așa-zisei opoziții, al treilea război mondial etc. Noi nici măcar nu suntem conștienți de ce ni se „pregătește” pe la spate. Cu siguranță e un furt de ceva anume, indiferent de ce materie sau dacă nu, ceva care ne depășește complet.
..........................În acest timp prostimea stă să dea scroll(sau scrot?) pe feisbuc! Ce bine e să ai mintea odihnită iar bogatul să-ți fluture pe la nas firimiturile...--Cumanul (discuție) 16 iunie 2018 23:34 (EEST)

Un naționalism moderat, fără extreme și orientat spre valori pozitive este o mijloc prin care resursele unei națiuni pot valorificate în mod eficient, cu succes. Șovinismul are valențe negative și trebuie descurajat.

Eu unul aș zice că istoria scrisă în perioada comunistă nu are de ce să fie respinsă în bloc numai fiindcă a fost scrisă într-o anume perioadă, ci trebuie doar preluată critic pentru a putea fi curățată de elementele ideologice și de falsele probleme.

Multiculturalismul este și el o resursă majoră, folositoare atât timp cât nu este utilizată necritic. Poate că un balans între conceptul de națiune - în sens etnic și cel de națiune - în sens politic este atitudinea ce mai potrivită.

Nu aș zice că nu există viitor. E în spiritul locului să te plângi, dar obiectiv vorbind România totuși a evoluat. Cât sau cum și de ce nu a evoluat mai mult sau de ce a evoluat mai puțin într-o direcție și mai mult în alta, asta e o altă discuție.

E ok să vorbim de daco-romani, totul e să nu facem din asta alfa și omega, excluzând restul alfabetului.

Nu comentez chestia cu Sadoveanu și italianul, dar de când a fost lumea și pământul întotdeauna omul dacă a avut posibilitatea de a obține mai ușor ceva, sau de a nu trebui să facă un efort în plus, s-a îndreptat spre acea posibilitate. Este rolul celor luminați și a celor care fac să meargă mecanismele societății să favorizeze ancorarea de rădăcini. Cât, cum, etc..., iarăși e o altă discuție.

Mitingurile LGBT sunt o formă de exprimare a unei comunități de interese. Nu le disprețuiți, deoarece de aici se poate învăța ce trebuie făcut pentru a fi interesele unui anume grup promovate. În loc să aruncați cu anatema asupra lor, întrebați-vă ce se întâmplă de alții nu pot proceda cu o eficiență cel puțin comparabilă. Este aceeași situație ca cea ilustrată de Biserica Ortodoxă Română, în mare un fel de model de corporație eficientă. E ușor să o înjuri, dar mai eficient este să-i urmezi modelul. Arătați-mi și mie ce altă structură din România acționează organizat, în aceeași direcție, conform unor comandamente stabilite, cu eficiența cu care o face BOR ?

Politica din Ro este acum o politică toxică, centrată pe o activitate de permanentă demolare. Toxic este ceea ce se face la ambele capete ale spectrului politic dominant, dar românilor le place în realitate asta, fiindcă este mai simplu să demolezi și e mai greu să construiești, să reformezi, să preiei ceva de la altcineva și să duci înainte, etc... În plus e la modă să zbieri că lucrile sunt de cacao de o parte și de alta decât să faci ceva. Zbieratul și aruncatul cu noroi sunt aproape pe gratis și necesită un consum minimal de resurse.

Nu ignorați ideea de război, fiindcă războiul este brațul lung al politicii. Uneori din păcate este o soluție aparentă de a rezolva probleme altfel insurmontabile, sau de a pune într-o poziție dominantă un anume grup de interese. În zilele noastre oameni inteligenți vorbesc de război ca de o soluție, iar faptul că se gândesc la așa ceea, din păcate nu este de loc un banc. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 iunie 2018 00:32 (EEST)

Referitor la mitinguri, LGBT, unguri, etc... relaționa-ți-vă la ideea de post-adevăr. Relaționați-vă de asemena la faptul că mass-media actuală nu se mai ocupă în mod practic de loc de validarea cunoașterii. Sunt vremuri grele pentru un întreg sistem de valori, și nu numai în România. În post-adevăr adevărul nu este relevant și cel care contează este sentimentul. Argumentul în acest caz are o o valoare dată de puterea pe care o are de a forma opinia.
Întrebări precum ce se va întîmpla când secuii care acum merg la școală, își mătură în fața porții, își văruiesc casele și plătesc impozite vor dispărea, fiind înlocuiți asemeni sașilor de o binecunoscută populația alogenă de etnici care nu merg la școală, care nu-și mătură în fața porții, care nu-și văruiesc casele și care nu-și plătesc impozitele, nu au din păcate relevanță. Mergeți dinspre Sibiu pe valea Hârtibaciului spre Sighișoara și de aici spre Odorhei, iar de acolo spre Gheorgheni. Întrebați-vă cât de orbi pot fi unii, de nu-și dau seama că este doar o problemă de timp până când o populație aflată în contracție va fi înlocuită de una cu o rată mare de expansiune. Într-un fel e culmea, în sensul că gradul mai mare de șovinism al secuilor precum și dorința statului ungar de a-i ține aici și de a nu-i importa integral (cu scopul evident de a-și păstra o pârghie pe care să apese), sunt un fel de garanție precum că acest timp va fi unul mai lung. Prefer un multiculturalism care să-i păstreze aici pe secui, unui șovinism care să-i alunge și să-i înlocuiască rapid cu o binecunoscută populație cu o rată mare a sporului natural, evident alta decât românii, care și ei sunt în declin demografic accelerat. --Accipiter Q. Gentilis(D) 17 iunie 2018 01:17 (EEST)
Încercați să tindeți spre idealism și să vedeți estetica urâtului. Când mă refer la orie fel de miting (din prezent) sau conflicte interetnice nu înseamnă că le disprețuiesc, ci că nu provin din scopul lor prezentat lumii.
Vrând, nevrând, datorită românismului care a luat-o razna și a ungurilor care le fac curte pentru a păstra deturnarea atenției în acest context politic, secuii cel mai probabil vor sfârși romanizați și cu o religie ortodoxă, cum de multe ori s-a întâmplat de-a lungul timpului. Ce se va întâmpla cu ei după are legătură cu ce v-am scris mai sus: cu cei care se fălesc că sunt „români geto-daci” dar își uită originile.
Am ceva de împărțit cu istoria comunistă scrisă, în special, din epoca lui Nicolae pentru modul cum și-a bătut joc de daci și romani, ridincându-i la grad de zeități (vedeți împlinirea nu-știu câtor ani de la înființarea statului lui Burebista). Aia nu mai e istorie, ci altceva.
În rest...cred că suntem într-o divergență de opinii. Eu însumi văd lucrurile mai rău decât pot fi, și nu sunt de acord cu multe lucruri enumerate mai sus (război, biserică, „mitinguri”).--Cumanul (discuție) 17 iunie 2018 09:27 (EEST)
Uniformitatea ar fi plictisitoare...Așa, e mai interesant :).--Accipiter Q. Gentilis(D) 17 iunie 2018 10:47 (EEST)