Discuție Utilizator:Cumanul B.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Cumanul B.) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 3 iunie 2018 10:31 (EEST)Arhivarea paginilor de discuții[modificare sursă]

Bună seara,
Am observat că astăzi v-ați arhivat pagina de discuții. Este dreptul dvs., dar îmi permit o sugestie: puneți aici și un link pentru Discuție Utilizator:Cumanul B./Arhiva 2018. Veți evita astfel posibilele comentarii mai mult sau mai puțin răutăcioase pe această temă. Eu cred că a fost doar o simplă omisiune. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 25 iulie 2018 21:46 (EEST)

Mulțumesc că mi-ați spus.--Cumanul (discuție) 27 iulie 2018 10:09 (EEST)

Întreținerea ranchiunii[modificare sursă]

Îmi dau seama că ați fost jignit de PheonixRo în trecut. Și eu am fost. Și nu e primul. Am învățat în timp că soluția nu e însă să întrețin ranchiuna cu comentarii permanente sau înțepături ocazionale, și că e mai bine să țin distanța o vreme, pentru a lăsa timp să se restaureze disponibilitatea pentru dialog și la mine și poate și la interlocutor. Uneori merge, alteori nu. Spun asta pentru că permanenta luare peste picior a numelui de utilizator (care este un nume acceptabil, cu tot cu inversiunea de litere față de un cuvânt cunoscut) nu face decât să întrețină o tensiune mocnită de toate părțile, neaducând nimic bun pe termen lung pentru nimeni. —Andreidiscuție 27 iulie 2018 12:13 (EEST)

Apreciez mesajul dvs. și sunt de acord cu tot ce spuneți. Cu berbecul în ușa omului nu se poate rezolva nimic dar nu cred că cu dumnealui am ce discuta, nu vreau să se înțeleagă din mesajul meu că aș vorbi de superioritate/inferioritate aici, dar vă spun sigur că-i sub nivelul meu când e vorba de un dialog civilizat, pe o anumită temă, respectând o anumită logică. Nu știu, cel mai bun lucru ar fi evitarea reciprocă, el nu mă deranjează pe mine, eu nu pe el. Cum deținuții periculoși stau în carcere (individuale), așa trebuie aplicat și în problema de față. Dar cu siguranță voi reacționa la acțiuni a mă compromite, exemplu: injurii, manipulări, înjosiri, șantajări iar individul să pledeze în victimă -> culmea nesimțirii. Am înțeles că internetul conferă avantajul anonimității (până într-o anumită măsură), dar unii prea abuzează de o așa libertate și își permit ca multe, încercând și împingând de niște limite, care o fi acelea. Un om care care se crede de neînvins pe internet se înșală amarnic, după părerea mea ori are grave tulburări de natură psihică, ori se bazează pe un grad/funcție respectabilă într-o anumită instituție, ori are o gravă deficiență de intelect, nu-i greu de înțeles care e mecanismul deoarece într-o conversație (exemplu, pe Wikipedia) se pot observa unele detalii, deși mai greu față de mediul real, față-n față cu individul.--Cumanul (discuție) 27 iulie 2018 20:11 (EEST)
Mediul acesta de comunicare are darul de a ne încuraja să ne comportăm ca niște sociopați — dacă nu avem un om în carne și oase, și nici nu-i auzim vocea, cumva se creează subconștient impresia că nu vorbim cu un om adevărat, ci cel mult cu un nume pe un ecran, căruia nu-i dăm aceeași considerație. Unii sunt mai susceptibili la asta, fie din lipsă de experiență în interacțiuni pe Internet, fie din incapacitate de adaptare. Politica aici e să avem o atitudine fermă în sprijinul discuțiilor civilizate; ca administrator, îmi cer scuze dacă nu am făcut suficiente pentru asta.
Profit de ocazie să vă amintesc că în septembrie avem o întâlnire față-în-față cu ocazia a 15 ani de la apariția ediției în română a Wikipediei. În lumina a ce am spus mai sus, o întâlnire într-un spațiu fizic înlătură chiar pe termen lung multe dificultăți de comunicare cauzate de mediul folosit. Dacă vi s-ar părea o cheltuială mare, Fundația Wikimedia oferă chiar finanțare pentru niște burse (atât de importante consideră aceste întâlniri), deci puteți aplica. E într-o zi de sâmbătă. —Andreidiscuție 30 iulie 2018 14:45 (EEST)
Uneori sociopatia tinde să devină psihopatie, delimitarea e insesizabilă...
Vă mulțumesc de propunere, dar nu mă voi putea prezenta la fața locului deoarece probabil aș da o impresie proastă (ca aici) în fața unora și aș deveni, în mod precis, țap ispășitor.--Cumanul (discuție) 30 iulie 2018 15:08 (EEST)
Dat fiind că mai demult s-au făcut niște remarci la adresa mea că aș fi „copil de liceu”, ba „retardat” sau „cretin” (ultimele două ce-i drept, de niște puberi nervoși) și am avut diferite conflicte cu unii și alții am ajuns la o concluzie în ceea ce mă privește și activitatea mea aici.--Cumanul (discuție) 30 iulie 2018 15:21 (EEST)
Cele două sunt folosite adesea interschimbabil, dar sociopatia înseamnă inabilitatea de a adera la normele sociale (ceea ce se întâmplă cu comunicarea prin mediul ăsta: ne insultăm reciproc mult mai ușor decât am face-o față în față). De-asta am ales cuvântul acela. Psihopații sunt alt fel de personaje: lipsite total de empatie, dar foarte capabile de disimulare și manipulare, nu fac distincția între alți oameni și niște obiecte; ei aderă la normele sociale, dar le acceptă ca ceva ce le este impus, pentru a putea să-i manipuleze pe ceilalți mai bine — rareori lipsa lor de empatie iese la iveală și de cele mai multe ori e într-o manieră sinistră și total surprinzătoare (vezi de exemplu Zborul 9525 al Germanwings).
Tot ce spun e că în realitate, cu toții suntem mai toleranți decât părem. —Andreidiscuție 30 iulie 2018 16:58 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Există o traducere nefinalizată la István Apáthy. Credeți că ați putea-o finaliza ? I-aș putea da după aia o perie în privința unor aspecte care țin de evenimentele anilor 1918-1919.--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 august 2018 20:56 (EEST)

Eram fix cu gândul să vă ajut, dar nu am crezut că aveați să vă apucați de ea în seara asta. Acum mă apuc.--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:19 (EEST)
Aproape finalizat...--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:34 (EEST)Data viitoare nu mă mai bag.


Ca să fiu cinstit, vă spun că am văzut mai demult că traducerea era în lucru ... :). Am găsit astăzi însă un pasaj interesant despre Apathy și aș fi vrut să am unde să-l pun, pînă nu uit de el.

Pe de altă parte, mie personal mi se pare un tip despre care merită să afli, iar prin literatura pseudo-istorică cu care am avut tangențial de a face în ultimul an am întâlnit o groază de mizerii scrise despre el. Cred că merită puțină onestitate. Zic și eu...--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 august 2018 22:41 (EEST) P.S. Cum adică nu vă mai băgați ? Tocmai vroiam să vă rog să traduceți și art. despre Nagy Vince...

Păi ați observat că nu prea le am cu conversațiile pe internet și îmi vine greu să-mi dau seama ce dorește omul, de fapt. Și așa nu prea am ce face în seara asta, vă ajut, dacă doriți, și cu celălalt articol.--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:45 (EEST)
[Conflict de modificare] ::No problem, voi fi mai explicit .. :).--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 august 2018 22:49 (EEST) P.S. Ok, mersi.
Acolo la activitatea politică am mers pe bâjbâite.--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:47 (EEST)
@Accipiter Q. Gentilis: E prima dată când observ că Pasul Oituz are niște limite clare, dar pe care eu nu le știu. Poza e din Oituz, Covasna, satul de unde încep serpentinele. Aici în zonă îi se spune „Pasul Oituz” chiar de la ieșire din Onești :)--Cumanul (discuție) 12 august 2018 19:26 (EEST)
Ok. Am restaurat imaginea, dar tot mi se pare câș, fiindcă nu e imaginea de la cumpăna apelor. Adică imaginea mi se pare potrivită doar pentru articolul localității. E drept însă că o trecătoare cuprinde de fapt tot drumul respectiv. --Accipiter Q. Gentilis(D) 12 august 2018 23:19 (EEST) P.S. Când o să mai trec pe acolo, o să fac niște poze, ca să nu-mi mai intre pancarta în ochi :)

Intervenția dumneavoastră la articolul Humpty Dumpty[modificare sursă]

Vă rog din suflet să nu mai interveniți în articolul Humpty Dumpty în care este aplicat formatul {{dezvoltare}}. Web Source Content (Discuție) 11 august 2018 16:29 (EEST)

@Sourcecontent1: Dacă tot v-ați mai dezvoltat vocabularul în ultima perioadă rogu-vă eliminați prostia aia cu „pepinieră”, că nu suntem Ocol Silvic.--Cumanul (discuție) 11 august 2018 21:23 (EEST)

Fără subiect[modificare sursă]

Eu unul am renunțat definitiv să mai scriu la Wikipedia. Motivul oficial pentru care m-am întors după închiderea contului DieselEngineRO a fost din bun simț pentru această enciclopedie pentru a o completa cu articole și a o feri de vandali. Unul mai neoficial este faptul că eu unul o văd o ocupație bună în timpului liber.

Probabil de la început am dat excese de aroganță sau de lipsă a comunicării, și de aceea s-au tras și problemele cu unii și cu alții. S-au spus anumite lucruri la adresa mea, dar am trecut cu vederea, nu sunt dușmănos și probabil am fost ochit drept o posibilă victimă (a se citi „prost”), iar unii au profitat de acest punct slab și au început să dea din taste... De utilizatorii cu care am fost conflict nu știu mare lucru despre ei, doar bănuiesc identitatea lor, dar nu bag mâna-n foc că unul este cutare și celălalt cutare.

Pentru că am indus o stare de confuzie utilizând IP-ul în loc să folosesc un cont de utilizator, sunt de acord să fiu verificat de checkuser, dacă e nevoie. Se vor găsi 3 conturi, ultimul făcut din repezeală cu scopul de a nu utiliza IP-ul, fără contribuții din câte știu; dar toate cu parolele blocate (uitate, sau intenționat băgat un text aiurea de pe internet), fără legături la e-mail.

Probabil va exista mereu o stare de confuzie în legătură cu ce pseudonim „aveam înainte”. Nu are rost să mai zic ceva în acest sens. Chestia e că multe informații cu privire la utilizatori plecați provin din arhive (Cafenea, Sfatul Bătrânilor, Discuții utilizatori, etc.) și le-am „răsfoit cu voluptate” (vorba lui A. Pleșu), toată lumea are acces la ele, doar că trebuie ceva timp să fie puse cap la cap informațiile.

În viitorul apropriat, eventuale contribuții care vor fi făcute pe temele pe care le abordam eu probabil vor fi luate la ochi, ce-i drept sunt puține și vor fi ale unor noi utilizatori sau persoane rău-voitoare ce știu de acest caz, pentru a induce în eroare.

Ca „să o fac pe victima” complet, am să spun că și alții m-au băgat în ceață, rău de tot! Cel puțin ultimul individ cu care am fost în conflict nu știu ce dorește de la mine. Eu unul am avut impresia că este om de treabă și dornic de discuții. Cel mai probabil m-a văzut drept „om rău” (eu nu prea colaborând cu el) și a acționat la modul general cu mine. „Gata, ești clonă, dorești să-mi subminezi siguranța personală”. Eu spun sincer că n-am nimic cu el, nici după ce s-a întâmplat. Las de la mine. Am observat că singura persoană în care mai are încredere este AQG, așa trebuie să rămână.

Nu-i capăt de lume cu plecarea mea, și cred că de acest mesaj exhaustiv și posibil lacrimogen nu era nevoie să-l scriu, dar am considerat că așa e mai bine pentru comunitate.

Ca ultimă frază, le mulțumesc utilizatorilor Accipiter și Asybaris (dacă nu-și doresc numele menționat aici au toată libertatea să-l șteargă), nu știu ce intenții au avut când mi-au mai întins o mână de ajutor, dar sper că a fost din spirit de colegialitate.--2A02:2F07:E3FF:FFFF:0:0:6468:5469 (discuție) 24 august 2018 18:02 (EEST)

Luați o pauză mai lungă, vă faceți după aia un nou cont (cu DieselEngineRoDoi sau CumanulDoi), cereți Checkuser și gata... nu vă mai lăsați impresionat cu una cu două. --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 18:11 (EEST) P.S. Sigur vă va veni și a patra oară să o luați la sănătoasa, prietenii știu ce spun...
Nu am înțeles de loc de ce v-ați lăsat afectat în așa măsură, de cei doi useri cu care ați avut frecvent interacțiuni nefericite în ultimele luni. Mă rog, cu siguranță nu e treaba mea. Pe de altă parte dacă veți mai reveni, nu trebuie neapărat să vă uitați numai la mine și la Asybaris. Sunt pe aici și mulți alții de la care aveți ce afla și învăța, în ciuda faptului că par mai morocănoși sau cu hachițe ori toane.
În rest să aveți baftă, fie că veți reveni aici sau nu ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 18:19 (EEST) P.S. Ar trebui să studiați Bushido. Întrebați-l pe Asybaris, de ce ...
Cumanule... constat ca esti om slab. Nu e atac la persoana. Pai cate am avut eu, nu cred ca a avut cineva pe aici, nici RaduFan. Aici trebuie aplicata metoda ghiaurească: iei ghioaga si cu cat dau astia mai tare, cu atata plin de sange le dai la cap mai tare. Nu conteaza cate capete cad sau de cate ori se recloneaza ei, important sa iasa cate un articol bun, de calitate daca se poate, asa cum in trio-ratata a iesit ala cu drobul de sare. Dupa mine finalitatea conteaza, restul e apa de ploaie. Ar fi bine sa revii, nu de alta dar poate am un oponent in plus cu care sa ma mai bat. Daca revii sa nu-mi spui... ca te voi ghici. Numai de bine. Asybarisaport 24 august 2018 18:26 (EEST)

Eu sunt „ultimul individ” la care se face referire. Intervin în această discuție pentru a oferi o lămurire. În situația de acum 10 zile era o confuzie, datorată unei exprimări neclare, nu m-am supărat la acea vreme și nu sunt supărat nici acum pentru ea. Astăzi, situația s-a schimbat un pic. Mi-am exprimat nemulțumirea că au apărut brusc mesaje scrise de 5-6 IP-uri diferite și am acuzat un trolling. Un IP s-a „deconspirat”, probabil singurul cinstit dintre posesorii acelor IP-uri, și m-a acuzat că am ceva cu el. Nicidecum. Am vrut ca fiecare participant la discuție să-și asume identitatea de aici pentru a ști cu cine vorbim. Cumanul B. a legat discuția de acum de cea de acum 10 zile și în momentul când consideram discuția terminată pentru a nu se inflama a scris o chestie care m-a deranjat (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Reclama%C8%9Bii&diff=12339167&oldid=12339151). Nu știu dacă este conștient ce înseamnă numele respective, dar folosirea acelor nume în discuție a întors sensul discuției, dându-i o conotație negativă la adresa mea.

Am devenit brusc personajul rău, cel care-i fugărește pe utilizatori, cum mă acuza un alt anonim în aceeași pagină, pentru a obține ce? Ce? Am renunțat la premiul de la concursul CEE2018, am refuzat să candidez ca patrulator și administrator, m-am abținut de multe ori să intervin în discuții în care am fost insultat. Acum îmi sunt trântite între ochi trei nume de utilizatori pe care probabil i-aș fi fugărit eu. Cu ce scop?

În concluzie: voi trece și peste aceste acuze cum am mai trecut și peste altele. Dacă doriți să reveniți m-aș bucura să o faceți pentru că ați avut o contribuție pozitivă. Nu știu dacă sunteți Zsolt, cum vă bănuiește Asybaris în altă pagină (https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C8%9Bie_Utilizator:Gik%C3%BC&diff=12339352&oldid=12339268), nici dacă sunteți român sau ungur, efectiv nici nu-mi pasă. Important e că sunteți unul dintre puținii care scrieți și care împingeți astfel căruța Wikipediei românești. Nu mă cunoașteți, dar dacă ați avea prilejul să o faceți ați ști că eu sunt un om calm și cu simțul umorului. Singura mea rugăminte este să folosiți un nume de utilizator pentru a ști cu cine vorbim. Nu-mi plac anonimii, dau impresia că au ceva de ascuns. --Donarius (discuție) 24 august 2018 18:43 (EEST

Inteleg Donarius cad dai cu batul prin gard. Eu nu ma dezic cu nimic. Stii care-i chestia? Eu as participa la completarea unui articol si cu Gutza daca ar vrea sa faca unul. Chestia e ca a declarat-o acu o suta de ani ca lui nu-i place chestia asta. Dar eu as face-o daca m-ar interpela sau daca din intamplare mi-ar placea subiectul. Chestia e ca aici nu ai cu cine. Pasararul mai face, dar eu nu ma dau in vânt dupa wwi wwii, dar mai bag nasul din când in când. Diesel a facut chestia aia mishto, m-am bagat si eu, ca mi-a placut, probabil ca Șoimanului la fel. Restul i-au dat la gioale. Cam asta-i diferenta aici intre contribuitori. Asybarisaport 24 august 2018 18:52 (EEST)
După ce m-am mai liniștit acum gândesc altfel cu privire la ce am spus la reclamații și chiar și aici în câteva propoziții. Eram nervos și voiam să dau neapărat ultima replică. E foarte probabil ca Donarius să fie în centrul unui sabotaj mizerabil coordonat pentru „a-i da” o „veche” identitate. M-am gândit la asta mai demult, deși nu era treaba mea. Chestia e că asemenea discuții nu au avut decât scopul să irite, pentru că de ce nu ar face-o cineva cu asemenea plăceri bolnave? Am observat că un obicei vechi aici în a oferi „identități” vechi, și nu mă refer la glume, cum a fost cea cu Zsolt, ci chiar afirmații care erau să soldeze cu ceva grav, nu le mai menționez că-s paie pe foc. Donarius, după cum am zic am să trec cu vederea peste cele întâmplate, îmi pare rău pentru ce am insinuat și că i-am dat iar ocazia anonimului cu porecle să apară la discuțiile pornite de mine. De altfel cred că știu și cine e...
În realitate și eu sunt altfel, ceva mai bătrân față de cum se bănuia mai demult (sau se bănuiește), mai puțin țâfnos și nu chiar cu un caracter slab, dar ține de un complex de factori, pe o parte care țin de vârstă, eu nu mă pot adapta ușor, faptul că în acest mediu s-au adunat diferite generații, mediu pe care eu în realitate nu l-am mai întâlnit, poate doar în facultate...
Revenirea mea va ține de mulți factori, dar mă stresează faptul că am stârnit discuții la Reclamații, deși o mare parte din vină o port și eu că provoc și mă las impresionat, am mai văzut cazuri ca ale mele și aș fi putut cu brio să evit asemenea conflicte inutile și de prost gust. Nici mie nu îmi vine să cred în ce m-am băgat cu mâna mea. La limita cu penibilul.
Pe de altă parte am ceva mustrări de conștiință pentru faptul că l-am reclamat pe SourceContent, pentru că de la început am avut impresia că e cineva la butoane care își bate joc, dar până la urmă dacă își aduce aportul de contribuții pozitive aici, îl las în pace.
În rest, mersi pentru sfaturi, dar vreau să iau o pauză.--2A02:2F07:E2FF:FFFF:0:0:50D:5D4B (discuție) 24 august 2018 20:09 (EEST)
Băi Motorină, dacă revii revii pe barba ta că noi nu te mai mângâiem pe creștet, asta să-ți fie klar. Face și asta parte din regulile jocului, adică te-am mângâiat pe creștet eu și Asybaris suficient, de ni s-au tocit palmele. Mai nou văd că și Andrei Stroe s-a implicat când ai început să o iei un pic razna, ori el face asta numai atunci când e pe cale Parisul să se scufunde. Acum e timpul să dovedești că nu ne-am pierdut timpul și că investiția lui a fost rentabilă. Deci dacă revii, lasă văicărelile de primadonă că la astea are dreptul - consfințit prin practica Wikipedică, numai Donarius :) și lasă deoparte anumite atitudini, că ți-am mai zis yo, lumea s-ar putea să te confunde cu sau să te pună alături de tipi cu care nu ți-ar conveni să stai.
Și la urma urmei care e problema că ți s-au asociat identități ? De kurul meu s-au legat vreo 3 ani de zile pe tema asta, acum nu se mai leagă pentru că la mine anumite chestii (cum ar fi gramatica și "nuanțările" succesive când scriu ceva) sunt absolut inconfundabile. Yo aș fi mândru să zică unii că-s Zsolt, că ăla a fost unul care mie mi-a rămas la corason. A dracu' însă că nu zice nici unul ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 21:16 (EEST)
Bine mey... zic yo. Spune ce vrei sa zic si yo zic, hai numa' spune.........Asybarisaport 24 august 2018 21:26 (EEST)
Mi-ai zis odată să-mi fac harakiri și nu a ținut, deci nu sunt de încredere. M-am oferit să-ți fiu secundant, dar nici tu nu ai făcut ce-ai promis, așa că și tu ești o cauză perdută...--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 21:31 (EEST)
Yo nu tin minte sa fi facut promisiuni, eu ma tin de cuvant intotdeauna, eu nu ma sucesc asa cum bine a constatat Strainu. Hai numai spune ce am promis si daca am promis si nu m-am tinut de cuvant din prostie sau ca m-am bosorogit si am uitat... promit sa spun la cafenea ca sunt un.... bou si imi fac harakiri la presulet in amurgul serii. Secundant? Când? Cum? Unde? Se vede cu ochiul liber ca-s lupul ce da târcoale haitei sa-l invinga pe alpha sa-i ia fomeile si copchii. Eu nu merg in haita. De cauza pierduta... nu stiu la ce te referi ca sa emit un raspuns. Asybarisaport 24 august 2018 21:41 (EEST)PS ca te-am pus la harakiri sa-ti tai yo capul cu sabia, stiu, dar nu mai stiu disputa. Oricum ti-l taiam cu placere... wikipedista.
Era o glumă. Am zis pe undeva când te plângeai de nu știu ce că mă ofer să te secundez ca să sfârșești onorabil, dar nu mai știu pe unde.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 21:45 (EEST) P.S. secundant în sens de ăla care-i taie capul samuraiului cu sabia după ce samuraiul își face seppuku.
Na, uite și invitația care mi-ai făcut-o.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 21:51 (EEST)
Haaaaa! Ce tare.... asta imi place Pai unde-i busidho ala?, ti-am dat peste nas, meritai........ hahahaha.Asybarisaport 24 august 2018 21:54 (EEST)
De acord, dar de abia după vreo trei ani am râs...--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 22:00 (EEST)
Acuma Cumanule tu trebuie să înțelegi ceva. Fiecare dintre userii mai vechi de pe aici are câte un drept consfințit prin practică să facă tarantele de un anume tip. Nu e unul care să nu aibă câte o țăcăneală, fiindcă altfel nu ar sta să scrie pe aici. Ideea e însă să nu-i încurce prea mult pe alții. Adică - de exemplu te poți da cu curul de pământ zbierând, atunci când te apucă, numai să nu fie la 2 noaptea ca să deranjezi vecinii. La un moment dat o să-ți identificăm și ție dacă mai apari pe aici, țăcăneala și o să te lăsăm în pace cînd o să te apuce. Eventual o să te scoatem temporar de pe autostradă de pe benzile notate cu de la 2 în sus pentru a te pune să mergi un timp pe banda 1 în ritm mai cătinel, până îți revii. Cam atât o să putem face, mai mult va depinde însă de tine.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 21:45 (EEST)
Mă rog, de la un timp încolo se mai poate rezolva și cu vecinii... dar trebe stagiu îndelungat de praftică. --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 august 2018 22:05 (EEST)

Am revenit, într-o formă sau alta. Cred că am reacționat prea impulsiv data trecută iar cum pentru mine Wikipedia e ca un „drog”, am zis că decât să mă las mai bine fac zile negre altora :-) Plecarea de acum câteva zile nu a fost privită cu interes, unii râzând și chefuind la înmormântare, am rămas puțin dezamăgit iar cineva de sus mi-a recomandat să-mi termin treburile, acolo jos, că se taie de la pensie și rămân fără bani de motorină ... Glumesc. Cred că starea mea se datorează unei ușoare tulburări maniaco-depresive, pe care cred că o au cam toți wikipediștii... În ceea ce privește starea conflictuală–cred că mi-a fost indusă de faptul că sunt mai suspicios, din fire.

De acum încolo nu o să mai am cine știe ce activitate aici, pentru că aș vrea să mă las încet, încet, poate în doi, trei sau patru ani. Nu știu. Am cam epuizat subiectele de care eram preocupat personal. Între noi fie vorba, primul meu articol pe Wikipedia din mai 2016 (actual șters) nu avea scopuri prea serioase (deși aveam altă impresie) și de pe atunci aveam în minte să-mi fac treaba și să plec, deci cum ar veni, venisem cu scopul de a vandaliza, dar inconștient. Dar am descoperit aici un mediu de lucru frumos și cu scopuri nobile și am renunțat la acel plan. Sper că a meritat și că nu am creat mai multe probleme decât am contribuit, pentru că astfel ar însemna că aș merita o blocare definitivă, ca să mă satur.--Kunok Kipcsak (discuție) 28 august 2018 22:37 (EEST)