Discuție Utilizator:Cumanul B.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Cumanul B.) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 3 iunie 2018 10:31 (EEST)Arhivarea paginilor de discuții[modificare sursă]

Bună seara,
Am observat că astăzi v-ați arhivat pagina de discuții. Este dreptul dvs., dar îmi permit o sugestie: puneți aici și un link pentru Discuție Utilizator:Cumanul B./Arhiva 2018. Veți evita astfel posibilele comentarii mai mult sau mai puțin răutăcioase pe această temă. Eu cred că a fost doar o simplă omisiune. Numai bine, --Bătrânul (discuție) 25 iulie 2018 21:46 (EEST)

Mulțumesc că mi-ați spus.--Cumanul (discuție) 27 iulie 2018 10:09 (EEST)

Întreținerea ranchiunii[modificare sursă]

Îmi dau seama că ați fost jignit de PheonixRo în trecut. Și eu am fost. Și nu e primul. Am învățat în timp că soluția nu e însă să întrețin ranchiuna cu comentarii permanente sau înțepături ocazionale, și că e mai bine să țin distanța o vreme, pentru a lăsa timp să se restaureze disponibilitatea pentru dialog și la mine și poate și la interlocutor. Uneori merge, alteori nu. Spun asta pentru că permanenta luare peste picior a numelui de utilizator (care este un nume acceptabil, cu tot cu inversiunea de litere față de un cuvânt cunoscut) nu face decât să întrețină o tensiune mocnită de toate părțile, neaducând nimic bun pe termen lung pentru nimeni. —Andreidiscuție 27 iulie 2018 12:13 (EEST)

Apreciez mesajul dvs. și sunt de acord cu tot ce spuneți. Cu berbecul în ușa omului nu se poate rezolva nimic dar nu cred că cu dumnealui am ce discuta, nu vreau să se înțeleagă din mesajul meu că aș vorbi de superioritate/inferioritate aici, dar vă spun sigur că-i sub nivelul meu când e vorba de un dialog civilizat, pe o anumită temă, respectând o anumită logică. Nu știu, cel mai bun lucru ar fi evitarea reciprocă, el nu mă deranjează pe mine, eu nu pe el. Cum deținuții periculoși stau în carcere (individuale), așa trebuie aplicat și în problema de față. Dar cu siguranță voi reacționa la acțiuni a mă compromite, exemplu: injurii, manipulări, înjosiri, șantajări iar individul să pledeze în victimă -> culmea nesimțirii. Am înțeles că internetul conferă avantajul anonimității (până într-o anumită măsură), dar unii prea abuzează de o așa libertate și își permit ca multe, încercând și împingând de niște limite, care o fi acelea. Un om care care se crede de neînvins pe internet se înșală amarnic, după părerea mea ori are grave tulburări de natură psihică, ori se bazează pe un grad/funcție respectabilă într-o anumită instituție, ori are o gravă deficiență de intelect, nu-i greu de înțeles care e mecanismul deoarece într-o conversație (exemplu, pe Wikipedia) se pot observa unele detalii, deși mai greu față de mediul real, față-n față cu individul.--Cumanul (discuție) 27 iulie 2018 20:11 (EEST)
Mediul acesta de comunicare are darul de a ne încuraja să ne comportăm ca niște sociopați — dacă nu avem un om în carne și oase, și nici nu-i auzim vocea, cumva se creează subconștient impresia că nu vorbim cu un om adevărat, ci cel mult cu un nume pe un ecran, căruia nu-i dăm aceeași considerație. Unii sunt mai susceptibili la asta, fie din lipsă de experiență în interacțiuni pe Internet, fie din incapacitate de adaptare. Politica aici e să avem o atitudine fermă în sprijinul discuțiilor civilizate; ca administrator, îmi cer scuze dacă nu am făcut suficiente pentru asta.
Profit de ocazie să vă amintesc că în septembrie avem o întâlnire față-în-față cu ocazia a 15 ani de la apariția ediției în română a Wikipediei. În lumina a ce am spus mai sus, o întâlnire într-un spațiu fizic înlătură chiar pe termen lung multe dificultăți de comunicare cauzate de mediul folosit. Dacă vi s-ar părea o cheltuială mare, Fundația Wikimedia oferă chiar finanțare pentru niște burse (atât de importante consideră aceste întâlniri), deci puteți aplica. E într-o zi de sâmbătă. —Andreidiscuție 30 iulie 2018 14:45 (EEST)
Uneori sociopatia tinde să devină psihopatie, delimitarea e insesizabilă...
Vă mulțumesc de propunere, dar nu mă voi putea prezenta la fața locului deoarece probabil aș da o impresie proastă (ca aici) în fața unora și aș deveni, în mod precis, țap ispășitor.--Cumanul (discuție) 30 iulie 2018 15:08 (EEST)
Dat fiind că mai demult s-au făcut niște remarci la adresa mea că aș fi „copil de liceu”, ba „retardat” sau „cretin” (ultimele două ce-i drept, de niște puberi nervoși) și am avut diferite conflicte cu unii și alții am ajuns la o concluzie în ceea ce mă privește și activitatea mea aici.--Cumanul (discuție) 30 iulie 2018 15:21 (EEST)
Cele două sunt folosite adesea interschimbabil, dar sociopatia înseamnă inabilitatea de a adera la normele sociale (ceea ce se întâmplă cu comunicarea prin mediul ăsta: ne insultăm reciproc mult mai ușor decât am face-o față în față). De-asta am ales cuvântul acela. Psihopații sunt alt fel de personaje: lipsite total de empatie, dar foarte capabile de disimulare și manipulare, nu fac distincția între alți oameni și niște obiecte; ei aderă la normele sociale, dar le acceptă ca ceva ce le este impus, pentru a putea să-i manipuleze pe ceilalți mai bine — rareori lipsa lor de empatie iese la iveală și de cele mai multe ori e într-o manieră sinistră și total surprinzătoare (vezi de exemplu Zborul 9525 al Germanwings).
Tot ce spun e că în realitate, cu toții suntem mai toleranți decât părem. —Andreidiscuție 30 iulie 2018 16:58 (EEST)

Întrebare[modificare sursă]

Există o traducere nefinalizată la István Apáthy. Credeți că ați putea-o finaliza ? I-aș putea da după aia o perie în privința unor aspecte care țin de evenimentele anilor 1918-1919.--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 august 2018 20:56 (EEST)

Eram fix cu gândul să vă ajut, dar nu am crezut că aveați să vă apucați de ea în seara asta. Acum mă apuc.--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:19 (EEST)
Aproape finalizat...--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:34 (EEST)Data viitoare nu mă mai bag.


Ca să fiu cinstit, vă spun că am văzut mai demult că traducerea era în lucru ... :). Am găsit astăzi însă un pasaj interesant despre Apathy și aș fi vrut să am unde să-l pun, pînă nu uit de el.

Pe de altă parte, mie personal mi se pare un tip despre care merită să afli, iar prin literatura pseudo-istorică cu care am avut tangențial de a face în ultimul an am întâlnit o groază de mizerii scrise despre el. Cred că merită puțină onestitate. Zic și eu...--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 august 2018 22:41 (EEST) P.S. Cum adică nu vă mai băgați ? Tocmai vroiam să vă rog să traduceți și art. despre Nagy Vince...

Păi ați observat că nu prea le am cu conversațiile pe internet și îmi vine greu să-mi dau seama ce dorește omul, de fapt. Și așa nu prea am ce face în seara asta, vă ajut, dacă doriți, și cu celălalt articol.--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:45 (EEST)
[Conflict de modificare] ::No problem, voi fi mai explicit .. :).--Accipiter Q. Gentilis(D) 10 august 2018 22:49 (EEST) P.S. Ok, mersi.
Acolo la activitatea politică am mers pe bâjbâite.--Cumanul (discuție) 10 august 2018 22:47 (EEST)
@Accipiter Q. Gentilis: E prima dată când observ că Pasul Oituz are niște limite clare, dar pe care eu nu le știu. Poza e din Oituz, Covasna, satul de unde încep serpentinele. Aici în zonă îi se spune „Pasul Oituz” chiar de la ieșire din Onești :)--Cumanul (discuție) 12 august 2018 19:26 (EEST)
Ok. Am restaurat imaginea, dar tot mi se pare câș, fiindcă nu e imaginea de la cumpăna apelor. Adică imaginea mi se pare potrivită doar pentru articolul localității. E drept însă că o trecătoare cuprinde de fapt tot drumul respectiv. --Accipiter Q. Gentilis(D) 12 august 2018 23:19 (EEST) P.S. Când o să mai trec pe acolo, o să fac niște poze, ca să nu-mi mai intre pancarta în ochi :)

Intervenția dumneavoastră la articolul Humpty Dumpty[modificare sursă]

Vă rog din suflet să nu mai interveniți în articolul Humpty Dumpty în care este aplicat formatul {{dezvoltare}}. Web Source Content (Discuție) 11 august 2018 16:29 (EEST)

@Sourcecontent1: Dacă tot v-ați mai dezvoltat vocabularul în ultima perioadă rogu-vă eliminați prostia aia cu „pepinieră”, că nu suntem Ocol Silvic.--Cumanul (discuție) 11 august 2018 21:23 (EEST)