Fratele Urs

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Fratele Urs
Brother Bear 1263232973 2003.jpg
Gen Film fantastic[1][2]
buddy film[*]
film muzical
children's film[*]
coming-of-age story[*]
Regizor Aaron Blaise
Robert Walker
Scenarist Tab Murphy
Lorne Cameron
David Hoselton
Steve Bencich
Ron J. Friedman
Producător Igor Khait
Chuck Williams
Walt Disney Pictures
Muzică Phil Collins
Mark Mancina
Joaquin Phoenix
Jeremy Suarez
Rick Moranis
Dave Thomas
Jason Raize
D.B. Sweeney
Joan Copeland
Michael Clarke Duncan
Premiera Statele Unite1 noiembrie 2003
Premiera în România 24 decembrie 2009
Premiera în Republica Moldova indisp.
Durata 85 minute
Țara Statele Unite ale Americii
Limba originală Engleză, tradus în română
Buget $250,397,798
Urmat de Fratele Urs 2
Pagina IMDb
Pagina Rotten-Tomatoes

Fratele Urs sau Inimă de Urs (engleză Brother Bear) este un desen animat american din 2003, produs de Walt Disney Feature Animation și lansat de Walt Disney Pictures, al 44-lea desen animat produs de Walt Disney Animated Classics. Filmul a avut premiera românească pe 27 februarie 2004, în varianta subtitrată, fiind distribuit de Glob Com Media, filmul fiind disponibil din 23 iunie 2009 și pe DVD, distribuit de Prooptiki România .[3][4]

Acțiune[modificare | modificare sursă]

Disney prezintă cu mândrie, "FRATELE URS", o aventură de animație plină de umor și suflet. Oferind publicului cinci noi cântece minunate ale lui Phil ColLins, muzician premiat cu Oscar, această experiență de divertisment va fi pe placul întregii familii.

În cadrul acestei spectaculoase inițieri spre maturizare, bazată pe mituri vechi, de pe vremea când mamuții mai hoinăreau prin ceea ce astăzi numim Nord Vestul Americii, un băiat impulsiv și curajos, pe nume Kenai trebuie să își demonstreze valoarea, după ce este transformat în urs pe muntele unde lumina atinge pământul. Adevarata sa provocare va fi să vadă lumea cu alți ochi, timp în care învață adevărate lecții despre viață, curaj, și bunătate, făcând eforturi disperate pentru a putea reveni la forma sa de om. Pentru că nu poate să mai comunice cu Denahi, care și-a păstrat înfățișarea umană, Kenai se va împrieteni cu un ursuleț hazliu și extrem de charismatic pe nume Koda, iar cei doi pornesc într-o aventură mai fascinantă decât v-ați fi putut închipui vreodată, lăsând în urmă pași din trecut, pentur a face loc viitorului, care este înțeles cu totul diferit de Kenai.

În final, după o luptă pe viață și pe moarte dintre Kenai, încă captiv în ursul care l-a ucis, și Denahi, Sitka ajunge la timp, în chip de vultur și îi arată lui Denahi că cel pe care voia să îl omoare este chiar fratele său, transformându-l în om. Denahi, uimit, îl îmbrățișează pe fratele său, oferindu-i totemul dragostei. Nemaiînțelegând limbajul animalelor, Kenai nu poate comunica cu Koda, însă meditând, descoperă că viața sa este printre urși, și îI cere lui Sitka să îl prefacă din nou în urs. Astfel Kenai a înțeles că iubirea este foarte importantă, și a împărtășit-o semenilor lui, dar mai ales a înțeles că ceea ce alege soarta pentru fiecare dinre noi este un dat pe care trebuie să îl acceptăm și să îl apreciem, asta înseamnă să ai o "INIMĂ DE URS".

Dublajul în română[modificare | modificare sursă]

Au cântat:

Studio dublaj: Ager Film
Traducerea: Diana Istrate
Regia muzicală: Bogdan Giurgiu
Adaptarea și regia: Radu Apostol
Tehnicieni: Linda Nastaș, Marian Constantin
Asistenți producție: Vilma Stan, Maria Frenț - Lung
Coordonator artistic Disney: Aleksandra Sadowska
Versiunea în limbă română produsă de: DISNEY CHARACTER VOICES INTERNATIONAL, INC.


Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]