Clopoțica și comoara pierdută

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tinker Bell and the Lost Treasure
Clopoțica și comoara pierdută
Titlu originalTinker Bell and the Lost Treasure
Genfilm fantastic
film de aventuri
film pentru familie[*]
basm  Modificați la Wikidata
RegizorKlay Hall
ScenaristEvan Spiliotopoulos
ProducătorSean Lurie
StudioDisneytoon Studios[*][[Disneytoon Studios (American animation studio, a division of Walt Disney Animation Studios)|​]]
Walt Disney Pictures  Modificați la Wikidata
DistribuitorWalt Disney Pictures
DisneyToon Studios
MuzicaJoel McNeely
NaratorGrey DeLisle[*]  Modificați la Wikidata
DistribuțieMae Whitman
Jesse McCartney
Raven-Symoné
Lucy Liu
Kristin Chenoweth
Angela Bartys
Anjelica Huston
PremieraStatele Unite ale Americii 27 octombrie 2009
Premiera în RomâniaRomânia6 decembrie 2009
Durata81 min.
ȚaraStatele Unite ale Americii
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat în română
Precedat deClopoțica (2008)
Urmat deTinker Bell and the Great Fairy Rescue (2010)
Prezență online

Clopoțica și comoara pierdută este un film animat produs in 2009 de DisneyToon Studios. Este continuarea filmului "Clopoțica" din 2008. Acțiunea se petrece în jurul lui Clopoțica (Tinker Bell), o zână creata de J. M. Barrie, care a mai jucat în Peter Pan si a avut roluri secundare in alte producții ale Walt Disney Company. Filmul a fost produs cu ajutorul modelării digitale 3D. Acesta a fost lansat pe DVD si Blu-ray de către Walt Disney Home Video, pe 27 octombrie 2009.

Plot[modificare | modificare sursă]

Zânele (Mae Whitman, Kristin Chenoweth, Lucy Liu, Raven-Symone, Angela Bartys) aduc pe tărâm anotimpul frunzelor, hibernarării, al brizelor răcoritoare și al dovlecilor: Toamna. La fiecare opt ani, este o lună plină albastră în Pixie Hallow. Când lumina acestei luni albastre trece prin prețioasa și rara piatră a lunii creează praf zână albastru. Petrecerea Toamnei este asociată cu un eveniment în care zânele trebuie să adune un praf rar și să îl aducă în copac.

Pentru a ține acastă petrecere, un nou sceptru trebuie construit (pentru a înălța piatra lunii) de zâne. Tinker Bell dorește să contruiască noul sceptru, dar când ea se duce la muncă, ea are probleme cu prietenul ei Terence (Jesse McCartney) deoarece el încearcă prea mult să fie săritor. Tinker Bell îl consideră enervant și gălăgios. Unul sau două accidente, îi face ca aproape terminatul sceptru să se rupă. Ca să îndrepte situația cauzată, Tink află că poate să rezolve cu ajutorul unei căutări (aici se cunoaște cu Blaze, unu licurici aventurier) în care va găsi o oglindă magică, care îi îndeplinește trei dorințe. Cu toate acestea, pirații au folosit deja cele două dorințe înainte să piardă oglinda. Asta înseamnă că Tinker Bell are o singură șansă pentru o dorință.

Clopoțica recuperează înapoi oglinda, cu ajutorul lui Blaze, dar își pierde dorința pe Blaze spunând: "Îmi doresc să fi tăcut pentru un minut!", coada lui Blaze încetând să mai lucească. Deoarece a început să plângă, ea îl dorește pe Terence, prietenul ei cel mai bun, crezând că nu o să meargă, însă Terence se afla în spatele ei deoarece el a urmărit-o după ce i-a aflat planurile și fragmentele din piatra lunii în casa ei goală. Ei pleacă de pe insulă și se întorc înapoi în Pixie Hallow, Tink fiind încă îngrijorată. Deodată ea a are o idee; ei repară sceptrul folosind un diamant alb pentru oglindă, piesele de sceptru le-a reconstruit Terence, iar piesele din piatra lunii, sunt toate situate în unghiul perfect. Cu toate aventurile ei, ea descoperă magia prieteniei. Filmul se termină cu melodia: Take to the Sky (Luată către Cer).

Vocile în limba engleză[modificare | modificare sursă]

Vocile actorilor sunt aproximativ aceleași ca în prima parte[1]. America Ferrera nu a mai interpretat vocea lui Fawn, fiind înlocuită de Angela Bartys.

Muzică[modificare | modificare sursă]

Albumul cu melodii a fost lansat pe 22 septembrie 2009 și conține melodii inspirate din film. Albumul conține și "Fly to Your Heart" din prima parte.[2]

Melodii[modificare | modificare sursă]

Lansare[modificare | modificare sursă]

Filmul a fost lansat în Mexic în mai multe părți din America de Sud în Septembrie 2009, iar în U.S.A. pe 27 octombrie 2009[3]. Filmul a fost și lansat pe DVD și Blu-ray în Marea Britanie pe 16 noiembrie 2009[4]. Filmul a debutat pe Disney Channel pe 29 noiembrie 2009, iar în România pe 6 decembrie 2009.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]