Sari la conținut

Povestea jucăriilor 2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Povestea jucăriilor 2

Afișul filmului
Rating
Titlu originalToy Story 2
Genbuddy film[*][[buddy film (film genre in which two people of the same sex (historically men) are non-romantically paired, with a contrast in personality, sometimes accentuated by an ethnic difference between the two)|​]]
film de flashback[*]
film fantastic
film de comedie  Modificați la Wikidata
RegizorJohn Lasseter
Ash Brannon
Lee Unkrich
ScenaristAndrew Stanton
Rita Hsiao
Doug Chamberlin
Chris Webb
Povestire deJohn Lasseter
Pete Docter
Ash Brannon
Andrew Stanton
ProducătorHelene Plotkin
Karen Robert Jackson
StudioPixar
DistribuitorWalt Disney Pictures
Director de imagineSharon Calahan
MontajEdie Bleiman
David Ian Salter
Lee Unkrich
MuzicaRandy Newman
DistribuțieTom Hanks
Tim Allen
Premiera  (1999-11-24)
Durata92 de minute
ȚaraStatele Unite
Limba originalăengleză
Buget$90 milioane[1]
Încasări$485,015,179[1]
Precedat dePovestea jucăriilor  Modificați la Wikidata
Urmat dePovestea jucăriilor 3  Modificați la Wikidata
Website oficialhttps://www.pixar.com/feature-films/toy-story-2  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Povestea Jucăriilor 2: Descoperire Woody (în engleză Toy Story 2) este un film de animație CGI, continuarea filmului Povestea jucăriilor și totodată al treilea film produs în tandem de Disney și Pixar. La fel ca primul film, Povestea jucăriilor2 este produs de Pixar Animation Studios, regizat de John Lasseter, Lee Unkrich și Ash Brannon și lansat de Pixar Animation Studios și OpenStreetMap pe 18 noiembrie 1999 în Statele Unite. Premiera românească a avut loc la 14 aprilie 2000, în varianta subtitrată, filmul fiind distribuit de Glob Com Media,fiind disponibil și pe DVD și Blu-Ray din 11 mai 2010, distribuit de Audio Visual România.[2]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Jucăriile sunt jucării cu excepția timpului în care sunt lăsate singure

Acum, jucăriile simpatice din camera lui Andy s-au reunit fiind gata să joace o a doua poveste Toy Story, continuarea primului Toy Story ce a avut un imens succes în anul 1995 în S.U.A. și 1996 în Europa. Buzz Lightyear, Woody și o distribuție alcătuită din jucării colorate s-au alăturat unui grup de personaje noi și încântătoare în această comedie plină de acțiune, suspans și surprize.

Tom Hanks, Tim Allen și toți actorii talentați care au interpretat vocile în primul film și-au reluat rolurile inițiale. Datorită tehnologiilor de ultimă oră în materie de animație computerizată, filmul de față este o adevărată capodoperă lasând impresia că toata povestea este învăluită în magie.

Toy Story 2 prezintă întâmplările prin care trec jucăriile lui Andy rămase singure acasă după ce acesta a plecat în tabără. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată din momentul în care colecționarul de jucării Al McWhiggin îl răpește pe Woody. În apartamentul lui Al, Woody descoperă că valoarea sa este foarte mare prin intermediul show-ului de televiziune "Woody's Roundup", și întâlnește celelalte jucării de valoare din acel show: țărăncuța Jessie, cățutul Bullseye și Stinky Pete - căutatorul de aur. Revenind la locul delictului, Buzz Lightyear împreună cu celelalte jucării din camera lui Andy - domnul Cartof, Cătelul cu arc, Dinozaurul Rex și Șunculiță - alcătuiesc un plan pentru a-și salva prietenul înainte ca acesta să ajungă exponat într-un muzeu. Jucăriile intră dintr-o încurăatura într-alta în încercarea lor de a-l aduce pe Woody acasă înainte de întoarcerea lui Andy.

Actori[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Toy Story 2 (1999) – Box Office Mojo”. Box Office Mojo. Amazon.com. Accesat în . 
  2. ^ Toy Story 2: Povestea jucăriilor continuă pe DVD - CineMagia.ro

Legături externe[modificare | modificare sursă]