Donald Trump

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Donald Trump
Donald Trump March 2015.jpg
Născut 14 iunie 1946 (69 de ani)[1]
Queens, Statele Unite ale Americii
Cetățenie Statele Unite ale Americii
Alma mater Fordham University[*], New York Military Academy[*], Universitatea Pennsylvaniei[*], The Wharton School[*]
Ocupație business magnate[*], investor, restaurateur[*], scriitor, antreprenor, om politic, Businessman, socialite[*]
Religie Prezbiterianism
Soț(ie) Ivana Trump[*], Marla Maples, Melania Trump[*]
Copii Donald Trump, Jr.[*], Ivanka Trump[*], Eric Trump[*], Tiffany Trump[*]
Părinți Fred Trump[*]
Semnătură
Website
http://www.donaldjtrump.com/
Donald Trump

Donald John Trump (n. 14 iunie 1946) este un investitor și om de afaceri american, vedetă de televiziune și autor de cărți de literatură motivațională. Președinte și CEO (director general executiv) al companiei Trump Organization, o companie imobiliară americană. Trump este, de asemenea, fondatorul Trump Entertainment Resorts, companie ce operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume. Este gazdă și coproducător al emisiunii TV Ucenicul (en. "The apprentice"), lansată în februarie 2004 de NBC.

Donald este al patrulea din cei cinci copii ai lui Fred Trump, un bogat investitor imobiliar stabilit în New York, care l-a și influențat în viitoarele afaceri. După absolvirea școlii de business Warton School a Universității din Pennsylvania, în 1968 s-a alăturat companiei tatălui său, Trump Organization.

Începând cu renovarea Commodore Hotel în Grand Hyatt, alături de familia Pritzker, Donald a continuat cu Trump Tower din New York și cu multe alte proiecte rezidențiale. Trump se va extinde, ulterior, în sectorul transporturilor aeriene (cumpărând rutele Eastern Shuttle), și cazinouri în Atlantic City, inclusiv Taj Mahal Casino, a familiei Crosby, pe care l-a falimentat. Această expansiune, atât personală cât și în afaceri, a dus la îndatorare. Mare parte din știrile despre el, de la începutul anilor '90, mediatizau problemele sale financiare, aventura extraconjugală cu Marla Maples, fapt ce a dus la divorțul de prima lui soție, Ivana Trump.

Situația sa financiară și faima au cunoscut o renaștere spre sfârșitul anilor '90. În 2001, el a terminat construcția Trump World Tower, un turn rezidențial de 72 etaje, vizavi de sediul ONU. De asemenea, a început construcția Trump Place, un complex de clădiri de-a lungul râului Hudson. Trump deține, în prezent, câteva milioane de metri pătrați de proprietăți din Manhattan și rămâne o figură majoră în domeniul imobiliar în Statele Unite și o mare celebritate pentru expunerile sale proeminente în mass-media. Conform topului Forbes al miliardarilor lumii, Donald Trump se situează pe poziția 488, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari americani.


Cărți publicate[modificare | modificare sursă]

  • Trump: The Art of the Deal
  • Trump: The Art of Survival
  • Trump: The Art of the Comeback
  • Trump: Surviving at the Top
  • Trump: How to Get Rich
  • The Way to the Top: The Best Business Advice I Ever Received
  • Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life
  • Trump: The Best Golf Advice I Ever Received
  • Why We Want You to Be Rich: Two Men - One Message - în colaborare cu Robert Kiyosaki


  1. ^ Internet Movie Database