International Standard Serial Number

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
ISSN codat într-un cod de bare EAN-13 cu varianta de secvență 0 și numărul de ediție 5
ISSN expandat cu varianta de secvență 0 la un GTIN-13 și codat într-un cod de bare EAN-13 cu suplimentul EAN-2 desemnând numărul de ediție 13

International Standard Serial Number (ISSN, în română Număr de serie standard internațional) este un număr de serie de opt cifre folosit pentru a identifica în mod unic o publicație periodică.[1] ISSN este în mod special util la distingerea publicațiilor cu același titlu. Este folosit la ordonare, catalogare și alte practici legate de literatura periodică.[2]

Sistemul ISSN a fost schițat pentru prima dată ca standard internațional de către International Organization for Standardization (ISO) în 1971 și a fost publicat ca ISO 3297 în 1975.[3] Subcomitetul ISO TC 46/SC 9 este cel responsabil de menținerea standardului.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ What is an ISSN?”. ISSN International Centre. http://www.issn.org/understanding-the-issn/what-is-an-issn. Accesat la 13 iulie 2014. 
  2. ^ Collection Metadata Standards”. British Library. http://www.bl.uk/bibliographic/issn.html. Accesat la 14 iulie 2014. 
  3. ^ ISSN, a Standardised Code”. ISSN International Centre. http://www.issn.org/understanding-the-issn/standardization. Accesat la 13 iulie 2014. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]