Time

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Pagina „TIME” trimite aici. Pentru alte utilizări vedeți Time (dezambiguizare).
Time
Time Magazine logo.svg
Nikola Tesla on Time Magazine 1931.jpg
Nikola Tesla pe coperta revistei Time din 20 iulie 1931
Editor Edward Felsenthal
Categorie Revistă de știri
Frecvență Săptămânal
Tiraj 4.038.509 pe săptămână[1]
(doar în interiorul SUA)
Fondator Briton Hadden[*]
Henry Luce[*]  Modificați la Wikidata
Primul număr 3 martie 1923
Locul publicării New York  Modificați la Wikidata
Companie Time Inc. (Time Warner)
Țară Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbă engleză
ISSN 0040-781X
Prezență online

Time, al cărui nume se scrie de fapt cu majuscule TIME, este o revistă săptămânală americană, similară în subiectele abordate și stil cu Newsweek și U.S. News & World Report. Time este publicată simultan în Canada, având o secțiune de reclamă total diferită de cea din Statele Unite ale Americii.

Revista a fost publicată prima oară la data de 3 martie 1923[2] și este deținută de gigantul media Time Warner, prin subsidiara Time Inc. Tirajul revistei în anul 2007 a fost de 3.374.505 de exemplare tipărite săptămânal[3], față de 4.038.508 exemplare în anul 2005[4].

Există o ediție europeană, cunoscută anterior sub numele de Time Atlantic, care este publicată la Londra. Time Europe acoperă subiecte referitoare la Orientul Mijlociu, Africa și, începând cu 2003, America Latină. Există, de aemenea, o ediție dedicată Asiei, Time Asia, cu sediul în Hong Kong. Varianta Oceaniei, publicată la Sydney, acoperă Australia, Noua Zeelandă și toate Insulele Pacificului.

În anumite campanii de reclamă, revista a sugerat că literele TIME sunt un acronim (mai exact, un backronym) pentru "The International Magazine of Events," în română, Revista internațională a evenimentelor.

Richard Stengel este editor șef al revistei Time; Priscilla Painton, Adi Ignatius și Michael Elliott sunt actualii editori șefi adjuncți.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Time