Mihai Tudose

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mihai Tudose
Date personale
Născut (50 de ani) Modificați la Wikidata
Brăila, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupație om politic Modificați la Wikidata
Ministru al economiei Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
Precedat de Alexandru Petrescu
În funcție
 – 
Precedat de Constantin Niță
Succedat de Costin Grigore Borc[*]
Membru al Camerei Deputaților a României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
Circumscripția Brăila

Partid politic PSD

Mihai Tudose (n. , Brăila, România) este un politician român, membru al Parlamentului României.

Familia și studiile[modificare | modificare sursă]

Mihai Tudose s-a născut în anul 1967.

În perioada 1991-1995 a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, București[1], apoi, în 2001, un curs postuniversitar, „Management și gestiunea afacerilor", în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. În 2002 a urmat un curs de specializare la Bruxelles, referitor la controlul parlamentar al forțelor armate NATO. În 2006 a urmat diferite cursuri; un curs postuniversitar în domeniul securității naționale, în cadrul Colegiului Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații, un curs de specializare pentru cadre de conducere (Senior Executive Seminar; SES), în cadrul Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Națională (George C. Marshall European Center for Security Studies) din Garmisch-Partenkirchen, Germania și un curs de specializare postuniversitar în cadrul Colegiul Național de Apărare, București. În perioada 2006-2007 a efectuat un master în „Politici Economice Europene” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și un curs postuniversitar „Managementul comunicării și relații publice" în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității „Dunărea de Jos”. În 2007 și-a completat studiile cu un curs de specialitate privind „Analiza și rezolvarea conflictelor armate” la Georgetown University, Statele Unite ale Americii, în colaborare cu Colegiul Național de Apărare. Tot în 2007 a mai urmat niște cursuri de formare profesională postuniversitară „Relații internaționale și integrare europeană” la Institutul Diplomatic Român, institut finanțat prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În 2010 a devenit „Doctor în domeniul Științe Militare și Informații”, protecția infrastructurilor critice, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul" (ANIMV)

Cariera politică[modificare | modificare sursă]

A fost membru titular al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din partea delegației României.

Ca activitate profesională, a debutat in 1992 ca șef birou senatorial, până în 1999 când, pentru un an , a fost consilier județean, lucrând în același timp și ca jurist. Din 2000 și până în prezent reprezintă Brăila în Camera Deputaților. Din 2004 până în 2008 a fost președintele organizației municipale a PSD Brăila, perioada in care organizatia a avut cele mai bune rezultate, reușind să câștige in urma scrutinului din 2008, primăria și să obțină cel mai mare numar de consilieri municipali. In 2008 a fost ales deputat cu peste 50% din preferintele electoratului în colegiul uninominal nr.4, circumscripția electorală nr.9 Brăila. Din 2004 este președinte la Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Camera Deputaților. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=304&cam=2&leg=2016&pag=0.