Mihai-Viorel Fifor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Mihai-Viorel Fifor
Mihai-Viorel Fifor.jpg
Mihai-Viorel Fifor
Date personale
Născut (50 de ani) Modificați la Wikidata
Turnu Severin, România Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Prim-ministru al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
Precedat deMihai Tudose
Ministru al apărării naționale Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
Precedat deAdrian Țuțuianu
Succedat deGabriel-Beniamin Leș
Senator al României Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
CircumscripțiaArad
Membru supleant al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Modificați la Wikidata
În funcție
 – [1]
Senator al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaDolj

Partid politicPSD
Alma materUniversitatea din Craiova

Mihai-Viorel Fifor (n. , Turnu Severin, România) este un senator român, ales în județul Dolj în legislatura 20122016 și în județul Arad în legislatura 20162020.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Educație[modificare | modificare sursă]

Fifor a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității din Craiova, este licențiat în filologie și deține un master în literatură română si un master in management. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială[2]

Au apărut recent comentarii car pun în evidenta unele inadverțente prezente în declarațiile de studii și titluri universitare ale lui Mihai Fifor[3]. Conform CV-ului publicat în 2017, Mihai Fifor deținea titlul de master în antropologie acordat de Academia Finlandeză de Științe și Litere. În 2018, titlul de master a fost înlocuit cu diploma de absolvire a unui curs de vară, iar în 2019 acest detaliu a dispărut din biografia sa. Conform aceluiași CV, în 2017 deținea diploma de absolvent al Institutului Diplomatic Român în Securitate Internațională și Politică Externă și Diplomație; aceasta nu a mai apărut în versiunile CV-ului din 2018 și 2019. Din 2003 predă Managementul riscului și Management organizațional la Facultatea de litere din Craiova fără a avea o calificare corespunzătoare caci dar abia în 2007 obține titlul de master în aceasta disciplina.

Ministru[modificare | modificare sursă]

Între 12 septembrie 2017 și 20 noiembrie 2018 a exercitat funcția de Ministru al Apărării Naționale în Guvernul României fiind precedat de Adrian Țuțuianu și succedat de Gabriel-Beniamin Leș.

Prim-ministru interimar[modificare | modificare sursă]

Începând cu data de 16 ianuarie 2018 până la data de 29 ianuarie, același an, a asigurat interimatul pentru postul de Prim-ministru al României, după demisia lui Mihai Tudose.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.assembly.coe.int/nw/xml/AssemblyList/MP-Details-EN.asp?MemberID=7082  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ AK-24 (). „In sfarsit s-a aflat. Iata propunerea de premier cu care PSD si ALDE se vor prezenta la Cotroceni”. Aktual24.ro. Accesat în . 
  3. ^ Libertatea (). „Mihai Fifor, un politician cu darul de călători în timp: a ajuns să predea în 2003 un curs despre ceva ce a învățat abia în 2007”. Libertatea. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]Predecesor:
Mihai Tudose
Prim-ministrul României
(interimar)

16 ianuarie 2018 - 29 ianuarie 2018

Succesor:
Viorica Dăncilă