Clopoțica și Zâna Pirat

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Clopoțica și Zâna Pirat

Afișul filmului
Rating
Titlu originalThe Pirate Fairy
Genfilm fantastic[1]
film de pirați[*]
film de capă și spadă  Modificați la Wikidata
RegizorPeggy Holmes
Bazat pePeter and Wendy de
J. M. Barrie
StudioDisneyToon Studios
Prana Studios
DistribuitorWalt Disney Studios
Home Entertainment

Forum Film România
DistribuțieTom Hiddleston
Christina Hendricks
Mae Whitman
Premiera1 aprilie 2014,[2][3] 28 martie 2014 (România)[4]
ȚaraStatele Unite ale Americii
Limba originalăEngleză, Dublat în română
Precedat deTinker Bell and the Secret of the Wings[*][[Tinker Bell and the Secret of the Wings (2012 computer animated film directed by Peggy Holmes)|​]]  Modificați la Wikidata
Urmat deClopoțica și Legenda Bestiei de Nicăieri  Modificați la Wikidata
Website oficialhttps://fairies.disney.com/the-pirate-fairy  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Clopoțica și Zâna Pirat (titlul original The Pirate Fairy) este un film fantastic, de aventură, de animație regizat de Peggy Holmes. Este cel de-al cincilea film din seria de pe DisneyToon Studios' cu Clopoțica, bazat pe personajul Clopoțica adus la viață în cartea lui J. M. Barrie ,Peter și Wendy. Filmul prezintă o paletă de actori ce interpretează vocile personajelor, printre care îi amintim pe Mae Whitman, revenind în rolul Clopoțicii , Christina Hendricks în rolul noii zâne Zarina, și Tom Hiddleston în rolul lui James Hook.[5] Filmul a fost lansat și pe DVD în SUA, dar și în România.[3]

Acțiune[modificare | modificare sursă]

Cea mai nouă și mai veselă aventură din lumea magică a zânelor Disney, „Clopoțica si Zâna Pirat” se concentrează în jurul energicei și ambițioasei Zarina, una dintre zânele păstrătoare ale prafului magic albastru, care le ajută pe zâne să zboare. Cand ideile ei îndrăznețe îi provoacă încurcături, Zarina fură pulberea fermecată și părăsește Valea Ielelor, unindu-și forțele cu pirații din Skull Rock și conducătorul lor, James, care va fi cunoscut curând drept Căpitanul Hook. Aflate în pericol de a nu mai putea zbura, Clopoțica și prietenele ei zâne se hotărăsc să plece în călătorie, pentru a recupera atât praful prețios, cât și pe Zarina.[6][7]

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Azi este avanpremiera filmului "Clopoțica și zâna pirat", în care am avut prilejul să dublez o parte din cântecele de pe coloana sonoră.Abia aștept să înceapă filmul!"

— Georgia Dascalu, despre experiența extraordinară de a cânta pe coloana sonoră a unui film Disney , la avanpremiera filmului.[8]

Coloana sonoră[modificare | modificare sursă]

Melodiile vor fi interpretate de Natasha Bedingfield, prima melodie fiind "Who I Am".[9]

Dublajul în română[modificare | modificare sursă]

Pe canalul oficial Walt Disney România a fost încărcat trailerul în limba română al filmului pe 26 ianuarie 2014.[11] Printre vocile care au realizat dublajul se numără Ionuț Grama în rolul lui James și actrița de 27 de ani, Dana Marineci în rolul Zarinei.[7]

În limba româna vedeta aleasă, ce interpretează melodiile de pe coloana sonoră este fosta concurentă de la Vocea României, Georgia Dascălu, cea care a ajuns până în saptamâna a 3-a din live-uri, în echipa lui Horia Brenciu.[12][13][14][15][16] Artista a terminat de înregistrat melodiile în doar 2 zile, cei de la studioul de dublaj fiind foarte mulțumiți de prestația acesteia, informează Click!.[17][18][19]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.filmaffinity.com/en/film857046.html, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ „Current top 15 films in UK cinemas”. Launchingfilms.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ a b Beck, Jerry (). „FIRST LOOK: Disneytoon Studios' "The Pirate Fairy". Animation Scoop. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „The Pirate Fairy - Tinkerbell - Zâna pirat (2014) - Film”. CineMagia.ro. Accesat în . 
  5. ^ a b c d Taylor, Amanda (). 'The Pirate Fairy': Christina Hendricks and Tom Hiddleston join newest Tinkerbell movie”. Entertainment Weekly. Accesat în . 
  6. ^ „Clopotica si Zana Pirat, unul dintre cele mai asteptate filme de animatie - Mami.ro”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ a b „(P) Anul acesta, zanele se lupta cu piratii in filmul Disney Clopotica si Zana Pirat”. Kidz.garbo.ro. Accesat în . 
  8. ^ „Georgia Dascălu - Uploads vanaf je telefoon”. Facebook. Accesat în . 
  9. ^ a b c d e „WATCH: Tinker Bell 'The Pirate Fairy' Clip with 'Who I Am' by Natasha Bedingfield”. Stitch Kingdom. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ „Tinker Bell's 'The Pirate Fairy' Adds Carlos Ponce to Cast”. Stitch Kingdom. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ „Tinker Bell and The Pirate Fairy/Clopoțica și Zâna Pirat - Romanian trailer | OFFICIAL Disney HD”. YouTube. . Accesat în . 
  12. ^ „Cine este vocea de pe colona sonora a filmului CLOPOTICA SI ZANA PIRAT? - pentru copii”. Kidmagia.ro. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ „Georgia Dascălu de la Vocea României pe coloana sonoră a animației Disney "Clopoțica și Zâna Pirat" - Divertisment > Stiri”. Eva.ro. Accesat în . 
  14. ^ „La film cu familia, în week-end, la cele mai noi animații!” (în ro). Csid.ro. Accesat în . 
  15. ^ „Georgia Dascalu de la Vocea Romaniei la animatia Clopotica si Zana Pirat - Stiri - CineFan - Filme noi online 2012”. Cinefan.ro. Accesat în . 
  16. ^ „Aylin Cadîr, Cătălina Mustață, Anca Sigartău și… Clopoțica”. Protvmagazin.ro. . Accesat în . [nefuncțională]
  17. ^ Raluca Damian. „«Vocea României», într-un film de Disney. Eleva lui Brenciu, plătită cu 3.000 de euro”. Click.ro. Accesat în . 
  18. ^ „Vocea României (season 3) - Wikipedia, the free encyclopedia”. En.wikipedia.org. Accesat în . 
  19. ^ „Georgia Dascalu”. Protv.ro. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]