Vocea României

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Vocea României
Logo Vocea României.png
Sigla emisiunii Vocea României.
Informații generale
Gen

Talent show

Regizor(i)

Peter Majeský (4–)
Bogdan Dumitrescu (4–)
Daniel Eftimie
Daniel Iancu
Valentin Șerban (4–)
Edi Manea (4–)
Bogdan Măciucă (1–3)
Loredana Petcu (1–3)
Greta Dan (1–3)
Valentin Șerban (1–3)
Eugen Dinu (1–3)
Vlad Roșca (1–3)
Larry Maronese (1–3)

Scenarist(i)

Bogdan Nicolai (4–)
Marius Damian (1–3)

Creator(i)

John de Mol
Roel van Velzen

Prezentator(i)

Pavel Bartoș
Oana Tache (V Reporter, 4–)
Roxana Ionescu (1)
Nicoleta Luciu (2, 3)
Vlad Roșca (V Reporter, 1–3)

Juriu

Tudor Chirilă (4–)
Loredana Groza
Smiley
Marius Moga
Horia Brenciu (1–3)

Narat de

Pavel Bartoș

Țară de origine

România

Limbă(i)

Română

Nr. de sezoane

5

Nr. de episoade

74

Producție
Producător(i)

Ana Maria Modâlcă (4–)
Melanie Triebel (4–)
Mona Segall (1–3)[1]

Producător(i)
executiv(i)

Dan Alexandrescu (4–)
Robert Lionte (1–3)

Locație

Studiourile MediaPro,
Buftea

Format cameră

Camere multiple

Perioada de difuzare

95 – 225 minute

Difuzare
Canal original

ProTV

Format imagine

576p (PAL), 1080i (HDTV)

Difuzare originală

27 septembrie 2011 – prezent

Legături externe

Site oficial

Vocea României este o emisiune de talente din România. A avut premiera pe 27 septembrie 2011 la ProTV.[2] Cel de-al cincilea sezon a debutat pe 18 septembrie 2015[3] și a luat sfârșit pe 18 decembrie 2015.[4] Fiind bazată pe competiția muzicală The Voice of Holland, emisiunea a fost creată de producătorul de televiziune olandez John de Mol și face parte din franciza internațională The Voice. Conceptul constă în găsirea de interpreți talentați cu vârste de cel puțin 16 ani, începându-se printr-o etapă de audiții publice. Câștigătorul este determinat prin votul publicului, care se realizează prin mesaje text și apeluri telefonice la numere special alocate fiecărui concurent. Premiul cel mare constă în suma de 100 000€, obținută prin sponsorul Telekom (anterior Cosmote),[5][6] și un contract cu Universal Records. Până în momentul actual, au fost desemnați cinci câștigători: Ștefan Stan, Julie Mayaya, Mihai Chițu, Tiberiu Albu și Cristina Bălan.

Emisiunea are un juriu format din 4 membri care analizează și aduc critici artistice constructive interpretărilor concurenților. Fiecare jurat pregătește o echipă de artiști și se află într-o competiție continuă cu ceilalți pentru a se asigura că învingătorul face parte din echipa sa și că, astfel, va deveni antrenorul câștigător.

Format[modificare | modificare sursă]

Competiția cuprinde trei etape: audițiile pe nevăzute, etapa confruntărilor și spectacolele în direct. Patru jurați/antrenori, toți artiști notabili, își aleg echipele de concurenți printr-o serie de „audiții pe nevăzute”. Pe toată durata prestației fiecărui concurent (1-2 minute), fiecare jurat are timp să decidă dacă îl dorește în echipa sa. Dacă da, își întoarce scaunul cu fața la el prin apăsarea unui buton. Dacă mai mulți antrenori s-au întors cu fața către concurent, cel din urmă decide de care dintre aceștia dorește să fie îndrumat.

Fiecare echipă este îndrumată de antrenorul acesteia. În cea de-a doua etapă, etapa „confruntărilor”, antrenorii își asociază cei 14 (12 în sezonul 1) concurenți în perechi care vor cânta în duet. La finalul cântecului, toți jurații își exprimă părerile personale despre prestația celor doi, după care antrenorul decide care concurent va merge mai departe în concurs.[7] Începând din sezonul 3, concurentul pierzător poate fi preluat („furat”) în altă echipă de oricare dintre ceilalți antrenori prin apăsarea butonului propriu; la fel ca la audiții, dacă mai mulți antrenori doresc concurentul în cauză, alegerea aparține acestuia din urmă. Cei patru jurați au dreptul să „fure” câte un concurent fiecare (2 în sezonul 3).[8][9] În primele trei sezoane, la finalul probei „confruntărilor”, a avut loc proba „cântecului decisiv”, în care fiecare antrenor alege doi concurenți din echipa sa care își vor interpreta din nou cântecele de la audiții. Antrenorul este cel care alege care dintre cei doi va părăsi concursul. Astfel, în fiecare echipă rămân 8 (5 în sezonul 1, 6 în sezonul 2) concurenți.

A treia etapă este compusă dintr-o serie de spectacole în direct. În primele ediții live, echipele ori concurează două câte două, ori sunt împărțite în jumătăți ce evoluează pe parcursul a două emisiuni. Această decizie este luată de producător. Publicul are oportunitatea de a-și alege favoriții prin SMS sau apel telefonic. În aceste ediții, fiecare concurent interpretează câte un cântec, iar eliminările se fac după diverse raționamente alese de producător. De regulă, primul concurent salvat este cel care a întrunit cel mai mare număr de voturi.

După primele ediții live, în fiecare echipă rămân câte 2 concurenți.

Toate cele patru echipe concurează în ultimele 2 ediții live. Regulamentul acestora este următorul:

 • Semifinala
  • În primele 4 sezoane: Candidații rămași interpretează câte 2 piese. Fiecare antrenor își exprimă preferințele (referitor la cei doi concurenți ai săi) în procente. Acestea se adaugă la procentele votului public. Din fiecare echipă, concurentul cu cel mai mare punctaj se califică în finală.[10]
  • Începând cu sezonul 5: Antrenorii se pot provoca reciproc, aceștia alegând câte un concurent din echipa proprie care să se dueleze cu un concurent din altă echipă. Candidații interpretează câte o piesă. Fiecare duel se finalizează prin eliminarea unuia dintre participanți în urma unui vot public.[11]
 • Finala: Cei patru concurenți rămași interpretează câte 3 piese, iar cel ce obține cele mai multe voturi câștigă competiția.

Personal[modificare | modificare sursă]

Antrenori

Horia Brenciu
(sezoanele 1–3)
Tudor Chirilă
(sez. 4 – prezent)

Prezentatorul emisiunii încă de la sezonul inaugural este Pavel Bartoș.[12] În primele 3 sezoane, concursul a avut și o coprezentatoare: original Roxana Ionescu, înlocuită în sezonul 2 de Nicoleta Luciu. Emisiunea are și un corespondent pe rețelele sociale (numit „V Reporter”), care intră în contact cu publicul și ia scurte interviuri concurenților în culise. V Reporterul original a fost Vlad Roșca,[13] înlocuit din sezonul 4 cu Oana Tache.[14]

Componența juriului în primele 3 sezoane a fost următoarea: Horia Brenciu, Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. Horia Brenciu a părăsit emisiunea după sezonul 3,[15][12] fiind înlocuit de Tudor Chirilă.[16]

Emisiunea folosește și o formație de dans pe perioada spectacolelor live. Inițial, acest rol a fost îndeplinit de Baletul Edi Stancu,[17] înlocuit din sezonul 4 cu Baletul PRO Dance, condus de coregraful Emil Rengle.[18]

Orchestra live a emisiunii a fost dirijată de George Natsis în primele 3 sezoane.[19] Din sezonul 4, aceasta a fost înlocuită de o orchestră condusă de Paul Ilea.

Și echipa de producători a suferit schimbări pe parcursul concursului. Inițial, emisiunea a fost coordonată de Mona Segall (producător general) și Robert Lionte (producător executiv).[20] Din sezonul 4, aceștia au fost înlocuiți de Dan Alexandrescu (producător executiv), Melanie Triebel, Peter Majeský și Ana Maria Modâlcă (producători generali).[21]

Rezumatul sezoanelor[modificare | modificare sursă]

Tabel sinoptic[modificare | modificare sursă]

     Echipa Tudor

     Echipa Loredana

     Echipa Smiley

     Echipa Moga

     Echipa Brenciu

Sezon Debut Final Câștigător Locul 2 Locul 3 Locul 4 Antrenor câștigător
1 27 sept. 2011 26 dec. 2011 Ștefan Stan Dragoș Chircu Iuliana Pușchilă Cristian Sanda Smiley
2 25 sept. 2012 26 dec. 2012 Julie Mayaya Imre Vízi Cristi Nistor Tibi Scobiola Horia Brenciu
3 28 sept. 2013 26 dec. 2013 Mihai Chițu Sânziana Niculae Adrian Nour Marius Marin Horia Brenciu
4 16 sept. 2014 19 dec. 2014 Tiberiu Albu Anda Dimitriu Maria Hojda Aliona Munteanu Tudor Chirilă
5 18 sept. 2015 18 dec. 2015 Cristina Bălan Tomi Weissbuch Tobi Ibitoye Michel Kotcha Tudor Chirilă
6 2016 2016

Sezonul 1[modificare | modificare sursă]

Numele scris îngroșat reprezintă câștigătorul sezonului.
Numele scrise cursiv reprezintă alți finaliști.

Primul sezon Vocea României a debutat pe 27 septembrie 2011 și s-a încheiat pe 26 decembrie. Juriul a fost compus din Horia Brenciu, Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. Pavel Bartoș și Roxana Ionescu au prezentat emisiunea, iar Vlad Roșca a fost V Reporterul. Preselecțiile s-au ținut pe 26 și 27 iunie, la București. În materie de audiențe, cea mai bună ediție a sezonului a atras 1,19 milioane de telespectatori din mediul urban. Edițiile mai slabe au fost cele împărțite în două secțiuni (interpretări live și rezultate), cea de-a doua secțiune aducând de fiecare dată aproximativ 0,5 milioane de telespectatori din mediul urban în fața televizoarelor.

Fiecare antrenor a avut dreptul de a promova cinci concurenți la etapa spectacolelor live:

Patru concurenți au ajuns în finală. Ștefan Stan a fost declarat câștigător al sezonului, în timp ce Dragoș Chircu, Iuliana Pușchilă și Cristian Sanda au ocupat, respectiv, locurile 2, 3 și 4. Smiley a obținut prima sa victorie ca antrenor.

Sezonul 2[modificare | modificare sursă]

Cel de-al doilea sezon Vocea României a avut premiera pe 25 septembrie 2012, încheindu-se pe 26 decembrie. Personalul din sezonul precedent a rămas intact, cu excepția faptului că Roxana Ionescu a fost înlocuită de Nicoleta Luciu. Preselecțiile au avut loc în luna iunie, în București, Iași, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca. Audiențele au fost mai mari decât la sezonul precedent. Emisiunea a atras, la fiecare episod, în medie, între 1,21 și 2,07 milioane de telespectatori la nivel național, și între 0,75 și 1,31 milioane de telespectatori din mediul urban, fiind, de cele mai multe ori, lider pe intervalul propriu. Vârful de audiență la nivel național a fost de 3,05 milioane de telespectatori.

Fiecare antrenor a avut dreptul de a promova șase concurenți la etapa spectacolelor live:

Patru concurenți au ajuns în finală. Julie Mayaya a fost declarată câștigătoare a sezonului, în timp ce Imre Vízi, Cristi Nistor și Tibi Scobiola au ocupat, respectiv, locurile 2, 3 și 4. Ca antrenori, Horia Brenciu a obținut prima sa victorie, iar Marius Moga s-a clasat pentru prima oară pe locul 2.

Sezonul 3[modificare | modificare sursă]

Cel de-al treilea sezon Vocea României a debutat pe 28 septembrie 2013 și a luat sfârșit pe 26 decembrie. Întregul personal din sezonul precedent a rămas intact. Preselecțiile au avut loc în lunile aprilie și mai, la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și București. Audiențele au suferit o creștere față de sezonul precedent, fiecare episod fiind urmărit de 1,61–2,88 milioane de telespectatori la nivel național, 0,99–1,68 milioane de telespectatori în mediul urban și 0,53–0,96 milioane de telespectatori pe segmentul comercial (18–49 de ani). Fiecare episod a fost lider de piață pe intervalul propriu pe toate cele trei segmente de public.

Fiecare antrenor a avut dreptul de a promova opt concurenți la etapa spectacolelor live:

Patru concurenți au ajuns în finală. Mihai Chițu a fost declarat câștigător al sezonului, în timp ce Sânziana Niculae, Adrian Nour și Marius Marin au ocupat, respectiv, locurile 2, 3 și 4. Ca antrenori, Horia Brenciu și-a obținut a doua victorie consecutivă, iar Marius Moga s-a clasat pentru a doua oară consecutiv pe locul 2.

Sezonul 4[modificare | modificare sursă]

Al patrulea sezon Vocea României a început pe 16 septembrie 2014, cu finalul pe 19 decembrie. Personalul de producție, orchestra și corpul de balet au fost înlocuite total, Nicoleta Luciu și-a părăsit postul de coprezentatoare, Vlad Roșca a fost înlocuit de Oana Tache ca V Reporter, iar Tudor Chirilă s-a alăturat juriului, în locul lui Horia Brenciu. Pavel Bartoș, Loredana Groza, Smiley și Marius Moga și-au păstrat rolurile în emisiune. Preselecțiile s-au ținut în iulie și iulie 2014, la Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, București și Constanța. Audiențele au cunoscut o scădere față de sezonul precedent, fiecare episod aducând în fața televizoarelor 1,09–2,15 milioane de telespectatori la nivel național, 0,62–1,20 milioane de telespectatori în mediul urban și 0,34–0,74 milioane de telespectatori pe segmentul comercial. Vârful de audiență la nivel național a fost de 2,79 milioane de telespectatori. Emisiunea a fost lider de piață la aproape fiecare episod.

Fiecare antrenor a avut dreptul de a promova opt concurenți la etapa spectacolelor live:

Patru concurenți au ajuns în finală. Tiberiu Albu a fost declarat câștigător al sezonului, în timp ce Anda Dimitriu, Maria Hojda și Aliona Munteanu au ocupat, respectiv, locurile 2, 3 și 4. Ca antrenori, Tudor Chirilă a obținut prima sa victorie, iar Marius Moga s-a clasat pentru a treia oară consecutiv pe locul 2.

Sezonul 5[modificare | modificare sursă]

Al cincilea sezon Vocea României a debutat pe 18 septembrie 2015, cu finalul pe 18 decembrie. Întregul personal din sezonul precedent a rămas intact. Preselecțiile au avut loc în lunile mai și iunie, în Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Timișoara și București. În continuare, audiențele au scăzut față de sezonul precedent, emisiunea atrăgând 1,02–1,95 milioane de telespectatori la nivel național, 0,67–1,18 milioane de telespectatori în mediul urban și 0,39–0,71 milioane de telespectatori pe segmentul comercial. În ciuda acestui fapt, fiecare episod a fost lider de piață pe toate cele trei segmente. Vârful național de audiență a fost de 2,56 milioane de telespectatori.

Fiecare antrenor a avut dreptul de a promova opt concurenți la etapa spectacolelor live:

Patru concurenți au ajuns în finală. Cristina Bălan a fost declarată câștigătoare a sezonului, în timp ce Tomi Weissbuch, Tobi Ibitoye și Michel Kotcha au ocupat, respectiv, locurile 2, 3 și 4. Ca antrenori, Tudor Chirilă și-a obținut cea de-a doua victorie consecutivă, iar Marius Moga s-a clasat pentru a patra oară consecutiv pe locul 2. Loredana a rămas, pentru prima dată, fără concurenți în finală, în timp ce Smiley a avut, în premieră, doi finaliști.

Sezonul 6[modificare | modificare sursă]

ProTV a anunțat un al șaselea sezon pentru 2016. Înscrierile au început în decembrie 2015, iar preselecțiile se vor ține în 2016 în Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și București.[22][23]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Anul Distincția Rezultatul Sursă
2011 Premiile TVmania: „Cel mai bun talent show” Câștigat [24]
2012 Premiile TVmania: „Cel mai bun talent show” Câștigat [25]
2013 Premiile TVmania: „Cel mai bun talent show” Câștigat [26]
2014 Premiile TVmania: „Cel mai bun talent show” Câștigat [27]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ O nouă lovitură la ProTV: Mona Segall, unul dintre cei mai importanți oameni ai postului, și-a dat demisia”. Adevărul. 24 aprilie 2014. http://adevarul.ro/entertainment/tv/o-noua-lovitura-pro-tvmona-segall-unul-cei-mai-importanti-oameni-postului-si-a-dat-demisia-1_5358d6bd0d133766a80c7e8e/index.html. Accesat la 24 aprilie 2014. 
 2. ^ Tinerii care au scris istoria audiențelor în televiziunea din România. Ce fac astăzi câștigătorii marilor show-uri de talente, 11 aprilie 2015, Adriana Stanca, Gândul, accesat la 11 iunie 2015
 3. ^ Astăzi începe Vocea României! În această seară, antrenorii și Pavel Bartoș vor comenta live pe Facebook!”. ProTV. 18 septembrie 2015. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/astazi-incepe-vocea-romaniei-in-aceasta-seara-antrenorii-si-pavel-bartos-vor-comenta-live-pe-facebook.html. Accesat la 18 septembrie 2015. 
 4. ^ Finaliști Vocea României 2015: Câștigatorul se decide LIVE de la 20:30, la ProTV. Află totul despre cei patru concurenți”. ProTV. 18 decembrie 2015. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/finalisti-vocea-romaniei-2015-castigatorul-se-decide-live-de-la-20-30-la-protv.html. 
 5. ^ Ștefan Stan a devenit Vocea României! Finalistul: «Nu m-am așteptat să câștig acest titlu»”. Agentia.org. 24 noiembrie 2010. http://www.agentia.org/stefan-stan-a-devenit-vocea-romaniei-finalistul-nu-m-am-a-teptat-s-c-tig-acest-titlu-13197.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 6. ^ VOCEA ROMÂNIEI, SEZONUL 3. Cine sunt concurenții care au ajuns în etapa LIVE-urilor. Primul show va fi difuzat chiar în seara de 1 decembrie”. Mediafax.ro. 24 noiembrie 2013. http://www.mediafax.ro/life-inedit/vocea-romaniei-sezonul-3-cine-sunt-concurentii-care-au-ajuns-in-etapa-live-urilor-primul-show-va-fi-difuzat-chiar-in-seara-de-1-decembrie-11717579. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 7. ^ Monica Anghel, Alex Velea, Randi și Dana Dorian – consilieri la Vocea României”. ProTV. 30 octombrie 2011. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/monica-anghel-alex-velea-randi-si-dana-dorian-ndash-consilieri-la-ldquo-vocea-romaniei-rdquo.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 8. ^ Bătălia pentru Vocea României a început la Pro TV!”. ProTV. 26 septembrie 2011. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/afla-toate-detaliile-despre-ldquo-vocea-romaniei-rdquo-super-show-ul-care-va-incepe-de-maine-la-protv.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 9. ^ Se schimbă regulile la Vocea României. Cine sunt cei patru co-antrenori și ce se întâmplă cu concurenții eliminați la Confruntări”. ProTV. 6 noiembrie 2013. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/smiley-loredana-moga-si-brenciu-si-au-ales-co-antrenorii-din-acest-sezon-al-vocii-romaniei.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 10. ^ VOCEA ROMÂNIEI: Votează-ți concurenții favoriți și ajută-i să meargă în MAREA FINALĂ. Află aici cum”. ProTV. 16 noiembrie 2011. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/vocea-romaniei-voteaza-ti-concurentii-favoriti-si-ajuta-i-sa-mearga-in-marea-finala-afla-aici-cum.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 11. ^ VOCEA ROMÂNIEI, sezonul 5, schimbă regulile. Ce se întâmplă dacă niciun antrenor nu apasă butonul pentru un concurent”. ProTV. 8 septembrie 2015. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/vocea-romaniei-sezonul-5-schimba-regulile-ce-se-intampla-daca-niciun-antrenor-nu-apasa-butonul-pentru.html. Accesat la 8 septembrie 2015. 
 12. ^ a b Pentru Loredana, Marius Moga, Smiley și Pavel Bartoș, doar VOCEA contează! Vino la preselecțiile pentru cea mai tare competiție a vocilor”. ProTV. 29 aprilie 2014. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/pentru-loredana-marius-moga-smiley-si-pavel-bartos-doar-vocea-conteaza.html. Accesat la 29 aprilie 2014. 
 13. ^ Vocea României: Vlad Roșca va prezenta, din 22 noiembrie, secrete de culise”. Mediafax. 1 noiembrie 2011. http://www.mediafax.ro/life-inedit/vocea-romaniei-vlad-rosca-va-prezenta-din-22-noiembrie-secrete-de-culise-8924654. 
 14. ^ Vești de la Vocea României. Cine este noul V Reporter de la Vocea României”. ProTV. 9 septembrie 2014. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/descopera-cine-este-noul-v-reporter-la-vocea-romaniei.html. Accesat la 9 septembrie 2014. 
 15. ^ ProTv a renunțat la VOCEA ROMÂNIEI cu copii. Ce planuri are postul de televiziune cu emisiunea”. Gândul. 22 aprilie 2014. http://www.gandul.info/magazin/protv-a-renuntat-la-vocea-romaniei-cu-copii-ce-planuri-are-postul-de-televiziune-cu-emisiunea-12549120. Accesat la 22 aprilie 2014. 
 16. ^ Tudor Chirilă este noul antrenor Vocea României”. ProTV. 3 iulie 2014. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/tudor-chirila-este-noul-antrenor-ldquo-vocea-romaniei-rdquo.html. Accesat la 3 iulie 2014. 
 17. ^ Edi Stancu confirmă mutarea trupei de dans de la ProTV la Antena 1. Ce face acum? «Deocamdată avem proiecte de vară»”. Pagina de Media. 10 iunie 2014. http://www.paginademedia.ro/2014/06/edi-stancu-confirma-mutarea-trupei-de-dans-de-la-pro-tv-la-antena-1-ce-face-acum-deocamdata-avem-proiecte-de-vara/. Accesat la 10 iunie 2014. 
 18. ^ Surpriză la Vocea României. Cine este noul coregraf al show-ului”. ProTV. 5 septembrie 2014. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/surpriza-la-vocea-romaniei-cine-este-noul-coregraf-al-show-ului.html. Accesat la 5 septembrie 2014. 
 19. ^ George Natsis și bandul său au trecut de la Vocea României la Antena 1”. Pagina de Media. 24 iunie 2014. http://www.paginademedia.ro/2014/06/george-natsis-si-bandul-sau-au-trecut-de-la-vocea-romaniei-la-antena-1/. Accesat la 24 iunie 2014. 
 20. ^ SURSE. Mona Segall, de la ProTV la Intact cu toată echipa”. Pagina de Media. 24 aprilie 2014. http://www.paginademedia.ro/2014/04/surse-mona-segall-la-intact-cu-toata-echipa/. Accesat la 24 aprilie 2014. 
 21. ^ Vocea României are o echipă internațională de producție”. 25 iunie 2014. http://vocearomaniei.protv.ro/stiri/bdquo-vocea-romaniei-rdquo-are-o-echipa-internationala-de-productie.html. Accesat la 25 iunie 2014. 
 22. ^ Ești pregătit? Revine competiția supremă a vocilor! Tu câte scaune crezi că poți să întorci?”. ProTV. http://vocearomaniei.protv.ro/vino-la-preselectii. Accesat la 14 decembrie 2015. 
 23. ^ VOCEA ROMÂNIEI SEZONUL 6. Termeni și condiții de înscriere”. ProTV. http://assets.protv.ro/assets/regulamente/Temeni_si_conditii_Vocea_Romaniei_sezon_6.pdf. Accesat la 14 decembrie 2015. 
 24. ^ S-au decernat Premiile TVmania 2011!”. TVmania. 7 decembrie 2011. http://www.tvmania.ro/iata-castigatorii-premiilor-tvmania-2011-67162.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 25. ^ S-au decernat Premiile TVmania 2012!”. TVmania. 4 decembrie 2012. http://www.tvmania.ro/s-au-decernat-premiile-tvmania-2012-100846.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 26. ^ Știri (3 decembrie 2013). „Iată numele câștigătorilor de la «Premiile TVmania»”. TVmania. http://www.tvmania.ro/iata-castigatorii-de-la-premiile-tvmania-2013-132566.html. Accesat la 24 decembrie 2013. 
 27. ^ Știri (25 noiembrie 2014). „S-au acordat Premiile TVmania 2014! Iată numele câștigătorilor”. TVmania. http://www.tvmania.ro/s-au-acordat-premiile-tvmania-2014-iata-numele-castigatorilor-163137.html. Accesat la 25 noiembrie 2014. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]