Mike, Lu și Og

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mike, Lu și Og
GenComedie
Creator(i)
  • Mikhail Shindel
  • Mikhail Aldashin
  • Charles Swenson
Voci
Țară de origineRusia
Statele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade26 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Charles Swenson
Perioadă de difuzare22 minute approx.
Companie(i) de producțieKinofilm
Difuzare
Canal originalCartoon Network
Format imagineNTSC
Difuzare originală12 noiembrie 1999
Cronologie
Seriale similareThe What a Cartoon! Show[1]

Mike, Lu și Og (engleză Mike, Lu & Og) este fost un serial ruso-american de animație creat de Mikhail Shindel, Mikhail Aldashin și Charles Swenson pentru Cartoon Network, și al șaptelea serial Cartoon Cartoons al postului.[2] Serialul urmărește o fată numită Mike, o studentă străină din Manhattan; o prințesă pretențioasă numită Lu și un băiat talentat inventator numit Og. Cei trei participă la o varietate de aventuri, în timp ce Mike și locuitorii insulei își împart obiceiurile între ei.[3]

Înainte să fi fost anulat, douăzeci și șase de episoade de 22 de minute cu două povești de 11 minute de Kinofilm au fost produse de Kinofilm, studioul lui Mikhail Shindel din Los Angeles și animate în Rusia de Studio Pilot Serialul cuprindea actorii Nika Frost ca Mike, Nancy Cartwright ca Lu și Dee Bradley Baker ca Og.

În România, serialul a avut premiera pe Cartoon Network în anul 1998.

Acțiune[modificare | modificare sursă]

Mike a făcut o cerere pentru a studia în străinătate și, ca o glumă, a cerut să fie trimisă pe o insulă tropicală (care are obiceiul de a se scufunda și a ieși la suprafață cu forță „ca un dop”, „la fiecare sută de ani”. S-a găsit aruncată pe o insulă uitată, parțial cartografiată si populată de urmași ai unui naufragiu britanic (din cauza acestui lucru, locuitorii insulei pot vorbi engleză perfect). Este posibil ca această insulă să fie bazată pe Insula Pitcaim, din realitate. Naufragiații încearcă să se comporte ca polynesiani, cu grade variabile de succes. Printre alte lucruri, acestea explică numele lui Og și simțul său de modă.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Mike[modificare | modificare sursă]

Născută în Manhattan, Mike (scurt pentru Michelene) se bucură de frumusețile insulei tropicale, dar îi este dor de viața pe care a avut-o în New York și în școala ei. Din fericire, Og poate recrea anumite obiecte din Statele Unite care îi lipesc cel mai mult lui Mike. În serial este sugerat faptul că Mike a fost la o școală parohială în statul New York.

Lu[modificare | modificare sursă]

Lu, o autointitulată prințesă a insulei și vara lui Og, este caracterizată de caracterul său arogant. Lu exploatează în continuu pe Og și pe țestoasa sa, Lancelot. Og, fiind extrem de ager, se supune poruncilor ei, chiar dacă aceasta implică vătămarea sa. Deși are obiceiul de a se coborî la nivelul celorlalte personaje, de multe ori învată o lecție umilitoare la sfârșitul fiecărui episod. Comportamentul lui Lu rezultă cel mai probabil din educația pe care o primește de la tatăl ei. Nu se știe ce s-a întâmplat cu mama lui Lu.

Og[modificare | modificare sursă]

Og, un locuitor al insulei și văr al lui Lu, are un talent neașteptat în invenții și științe. Invențiile sale nereușite ajută la dezvoltarea acțiunii în unele episoade. Familia sa posedă trei animale: un porc, un țap și un arici care pot să vorbească și cunosc foarte bine filosofia. De multe ori, Og conversează cu cele trei animale. Lui Og îi place să aibă experiențe noi. Din acest motiv, a construit un joc video pentru el în unul dintre episoade, a participat la un spectacol de modă în nud și a făcut bombe „joo joo” în altul.

Wendell[modificare | modificare sursă]

Tatăl lui Lu și guvernatorul insulei. Are o voință slabă (a mâncat un număr mare de bomboane, astfel încât a revenit la forma inițială, înainte de exercițiu fizic intens, în câteva ore) și nu poate să controleze comportamentul fiicei sale sau să o pedepsească în vreun fel. Se poate reduce la plâns foarte ușor. A fost guvernatorul insulei o perioadă lungă de timp. Acest fapt a fost interpretat greșit de Mike, care credea că este un guvernator în stil american, lucru care a dus la „alegeri” pe insulă, neștiind că băștinașii provin din Anglia (și, după cum se vede în episodul cu „King Bob”, au mare respect față de „regele Angliei”).

Alfred[modificare | modificare sursă]

Alfred este tatăl lui Og. Se crede a fi vânătorul insulei (folosește săgeți cu ventuze și își protejează dreptul de a vâna wombatul) care urmărește cu insistență un singur wombat ce reușește să îi scape la fiecare colț. Între Alfred și wombat există o relație de iubire-ură. În mod ironic, Alfred este un vânător vegetarian.

Margery[modificare | modificare sursă]

Mama lui Og și nevasta lui Alfred. De multe ori, prepară mese. Margery se crede a fi un artist și scriitor, în special istoric. De-a lungul seriei, lucrează la o carte intitulată „Cuzzlewits End”. Majoritatea lucrărilor de artă ale lui Margery au de-a face cu faimoșii strămoși ai insulei. Lucrează la o sculptură a câtorva strămoși pe o parte a unui munte, asemenea Mount Rushmore. Margery este și bucătarul insulei, pregătește mese și ceai pentru toată lumea din partea respectivă a insulei, dar și bufeturi și mese elaborate pentru ocazii speciale. Poate gândi și îl scoate pe Alfred din pericole. Este membrul de bază al familiei, dar îl lasă pe Alfred să creadă că el este capul casei.

Bătrânul Queeks[modificare | modificare sursă]

Este vârstnicul și doctorul insulei, ceilalți îi cer sfaturi. Are puteri magice, poate să cheme spiritele morților. Se opune căilor inovatoare ale lui Mike. Bătrânul Queeks spune că poate ști si vedea totul. În unul dintre episoade, Mike devine suspicioasă în legătură cu Bâtrânul Queeks și decide să îl investigheze. Se urcă pe partea opusă a muntelui și află că nu este telepatic, ci că spiona asupra locuitorilor insulei printr-un telescop. Chiar după ce Mike i-a informat de telescopul Bătrânului Queeks, locuitorii insulei și-au păstrat credința în puterile lui paranormale. Locuiește în vârful unui munte, într-o peșteră și îi plac „produsele proaste” (de exemplu, produse fabricate din guano de liliac).

Lancelot[modificare | modificare sursă]

Lancelot este animalul de companie al lui Lu. Este o broască țestoasă. Lancelot încearcă să fugă tot timpul de Lu, de aceea este nevoită să îl țină în lesă. Lancelot tinde să fugă de Lu când aceasta exagerează în comportamentul ei negativ. Lancelot tinde să fie salvatorul locuitorilor insulei (în special Lu și Mike) când aceștia sunt în pericol. Lancelot este asemenea restului de animale de companie de pe insulă, acestea fiind mai inteligente decât oamenii.

Pirații[modificare | modificare sursă]

În apropierea insulei locuiesc trei pirați, urmașii piraților care au cauzat englezii să naufragieze pe insulă, dar ei înșiși au naufragiat. Conducătorul lor este un căpitan cu două picioare de lemn și două bandaje de ochi. În ciuda acestor handicapuri, se descurcă fără probleme. Pirații încearcă de obicei să-l prindă și să-l consume pe Lancelot, dar eșuează din cauza eforturilor celor trei copii. Căpitanul își obligă subordonații să poarte bandaje de ochi, pentru ca el să se strecoare în camera cu comori pentru a se juca cu o păpușă de deget, conversând cu aceasta și folosind o voce stridentă pentru ea.

Cuzzlewiții[modificare | modificare sursă]

Ceilalți locuitori ai insulei, a căror existență este negată de Lu cu vehemență. Locuiesc în partea opusă a insulei. Deși locuiesc în peșteri, Hermione, un membru Cuzzlewit, este o foarte bună gânditoare. Este acompaniată de doi băieți Cuzzlewit, Haggis și Baggis, care își lovesc capetele reciproc și nu par a fi inteligenți. În singurul episod care are loc în partea insulei dominată de Cuzzlewiți, se poate observa faptul că aceștia sunt într-un număr mai mare decât locuitorii părții insulei în care locuiește Mike. Părinții Cuzzlewiților și cei ai celorlalți locuitori ai insulei nu se înțeleg bine. Din acest motiv, ei locuiesc în părți opuse ale insulei. În episodul „The Three Amigas”, Lu este invidioasă din cauza faptului că Mike și Hermione devin prietene apropiate și nu o includ și pe Lu.

Actori[modificare | modificare sursă]

Lista episoadelor[modificare | modificare sursă]

# Titlu român Titlu original
PRIMUL SEZON
01 Televizorul The Tube
Ferie pe rotile Roller Madness
02 Maeștrii loviturilor Sultans of Swat
Ceai pentru trei Tea for Three
03 Dispariția lui Lancelot Losing Lancelot
Gata cu bâzâitul Buzz Cut
04 Plimbarea elefantului Elephant Walk
Palmier drept prieten Palm Pet
05 Yo, ho, hu Yo Ho Who
Joc pentru băieți A Boy’s Game
06 Zgâlțâieli pe insulă Whole Lotta Shakin’
Mama maratonului Mother of All Marathons
07 Hot Couture
Opposites Attack
08 Scopin’ It Out
Good Ship Bad
09 High Rise
The Great Snipe Hunt
10 JuJu Bombs
Supă de țestoasă Turtle Stew
11 A Bicycle Built For Me
Casa aglomerată Crowded House
12 Nasul nimănui Nobody’s Nose
Scuba Doobie Doo
13 High Camp
Sneeze, Please
SEZONUL 2
14 A Learning Experience
We the People
15 Bani Money
Repetă după mine Repeat After Me
16 Mulțumesc, dar nu mulțumesc Thanks, But No Thanks
Hot Dog
17 Senzația de scufundare That Sinking Feeling
Ziua fondatorului Founder’s Day
18 Pași uriași Giant Steps
Night of the Living Ancestors
19 For the Love of Mike
Sparks
20 Brave Sir Lancelot
Marele joc The Big Game
21 Flustering Footwear Floatsam
Fathers and Pies
22 Who’s Got the Queeks
Alfred, lordul junglei Alfred, Lord of the Jungle
23 Regele perdelelor The King of Curtains
Rățușca Margery Margery the Duck
24 A Freduian Split
Fitness Fever
25 Vânătorul și vânatul The Hunter and the Hunted
To Serve Lu
26 The Three Amigas
Urâta adormită Sleeping Ugly

Legături externe[modificare | modificare sursă]


  1. ^ „Mike, Lu And Og (1996) - What a Cartoon! Show Cartoon Episode Guide”. Big Cartoon DataBase (BCDB). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Erickson, Hal (). Television Cartoon Shows: An Illustrated Encyclopedia, 1949 Through 2003 (ed. 2nd). McFarland & Co. pp. 550–551. ISBN 978-1476665993. 
  3. ^ Perlmutter, David (). The Encyclopedia of American Animated Television Shows. Rowman & Littlefield. p. 397. ISBN 978-1538103739.