Eurosport

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Eurosport 1)
Jump to navigation Jump to search
Eurosport
Eurosport Logo 2015.svg
Data lansării5 februarie 1989
ProprietarDiscovery Communications
Format imagine576p (PAL)
1080i (HDTV)
ȚarăEuropa
Indonezia
Australia
Hong Kong
Singapore
Thailanda
Filipine
Malaesia
SediiIssy-les-Moulineaux, Franța
Canale înruditeEurosport 2
Eurosport News
Prezență online
eurosport.yahoo.com

Eurosport este cel mai mare canal sportiv de satelit și cablu din Europa. Are mai multe ediții și coloane sonore, în diferite limbi cum ar fi engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză sau română.
Versiunea în limba română a fost lansată pe 29 noiembrie 1997.
Programele Eurosport conțin meciuri de fotbal, competiții din toate sporturile, jocuri olimpice, un sezon de iarnă complet și toate competițiile de snooker din World Snooker Tour.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Acestă televiziune a fost lansată în 1989 ca un joint venture între European Broadcasting Union și Sky Television plc. Când Sky a fuzionat cu BSB s-au decis să se concentreze asupra canalului BSB The Sports Channel care a fost redenumit Sky Sports. Eurosport a fost închis în mai 1991 după ce concurenții de la Screensport au depus o plângere împotriva lor la European Economic Comission. Totuși, canalul a fost salvat cand Grupul TF1 a înlocuit BskyB. În aceeași lună, canalul Eurosport a reînceput transmisia. Pe 1 martie 1993, canalul prin cablu și satelit Screensport a fuzionat cu Eurosport, al cărui proprietar a devenit grupul francez TF1, Canal + și Havas Images. Din ianuarie 2001 este complet deținut de TF1. Începând cu 22 iulie 2015, canalele Eurosport sunt deținute complet de trustul Discovery Communications.

În iunie 2015 Eurosport a anunțat că a obținut drepturile pentru toată Europa (cu excepția Rusiei) pentru Jocurile Olimpice de iarnă și de vară, în perioada 2018 - 2024.

Competiții[modificare | modificare sursă]

Premier League[modificare | modificare sursă]

Începând cu 21 decembrie 2013 Eurosport România transmite meciurile din Premier League în România.[1] Cu ocazia asta a fost lansat canalul Eurosport Premier League care însă nu este disponibil în toate rețelele. Are aceeași grilă de programe cu Eurosport 1 International, doar că transmite meciuri din Premier League când sunt live.

MotoGP[modificare | modificare sursă]

Din 23 martie 2017 Eurosport România transmite pentru România și Campionatul Mondial de Motociclism viteză - MotoGP.[2]

Copa América[modificare | modificare sursă]

În 2019, Eurosport 1 a difuzat Copa América, în exclusivitate pentru România.

Sporturi difuzate[modificare | modificare sursă]

Eurosport ofera mai multe competiții sportive, printre care fotbal, tenis, ciclism, scrimă, sporturi cu motor, snooker, squash.

  • Snooker
  • Squash

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]