Eurosport

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Eurosport 1)
Salt la: Navigare, căutare
Eurosport
Eurosport Logo 2015.svg
Data lansării 5 februarie 1989
Proprietar Discovery Communications
Format imagine 576p (PAL)
1080i (HDTV)
Țară Europa
Indonezia
Australia
Hong Kong
Singapore
Thailanda
Filipine
Malaesia
Sedii Issy-les-Moulineaux, Franța
Canale înrudite Eurosport 2
Eurosport News
Eurosport HD
Discovery Channel
Animal Planet
TLC
Pagină oficială eurosport.yahoo.com

Eurosport este cel mai mare canal sportiv de satelit și cablu din Europa. Are mai multe ediții și coloane sonore, în diferite limbi cum ar fi engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză sau română.
Versiunea în limba română a fost lansată pe 29 noiembrie 1997.
Programele Eurosport conțin meciuri de fotbal, competiții din toate sporturile, jocuri olimpice, un sezon de iarnă complet și toate competițiile de snooker din World Snooker Tour.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Acestă televiziune a fost lansată în 1989 ca un joint venture între European Broadcasting Union și Sky Television plc. Când Sky a fuzionat cu BSB s-au decis să se concentreze asupra canalului BSB The Sports Channel care a fost redenumit Sky Sports. Eurosport a fost închis în mai 1991 după ce concurenții de la Screensport au depus o plângere împotriva lor la European Economic Comission. Totuși, canalul a fost salvat cand Grupul TF1 a înlocuit BskyB. În aceeași lună, canalul Eurosport a reînceput transmisia. Pe 1 martie 1993, canalul prin cablu și satelit Screensport a fuzionat cu Eurosport, al cărui proprietar a devenit grupul francez TF1, Canal + și Havas Images. Din ianuarie 2001 este complet deținut de TF1. Începând cu 22 iulie 2015, canalele Eurosport sunt deținute complet de trustul Discovery Communications.

Premier League[modificare | modificare sursă]

Începând cu 21 decembrie 2013 Eurosport România transmite meciurile din Premier League în România. Cu ocazia asta a fost lansat canalul Eurosport Premier League, acesta nu este disponibil în toate rețelele, este la fel ca și ES.1 doar că transmite meciuri din Premier League când sunt live. Meciurile sunt transmise in format SD.[1]

Moto GP[modificare | modificare sursă]

Pe 23 martie 2017 Eurosport România transmite primele antrenamente din Moto GP în România. Deși suntem in 2017, Eurosport România nu transmite în fiecare etapă antrenamentele, calificările și cursele spre deosebire de postul care deținea drepturile pentru această competiție. Ce transmite Eurosport Romania când are spațiu în program este în format SD.[2]

Sporturi difuzate[modificare | modificare sursă]

Eurosport ofera mai multe competiții sportive, printre care fotbal, baschet, tenis, ciclism, sportul cu motor, snooker, squash.

  • Baschet
  • Snooker
  • Squash

Legături externe[modificare | modificare sursă]


  1. ^ Eurosport va transmite Premier League în România
  2. ^ Eurosport va transmite Moto GP în România