Prima TV

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Prima TV
Prima TV logo 2015.png
Logo-ul oficial din 2015
Data lansării17 decembrie 1997
ProprietarPrima Broadcasting Group
Format imagine576i 16:9 (SDTV)
Cotă de piață2,89% (octombrie 2017, ARMA)
SloganCrede în tine!(2015-prezent)
We love to entertain you!(2008-2015)
ȚarăRomânia
AcoperireRomânia
SediiB-dul Dimitrie Pompeiu, nr 9-9A, Sector 2, București
Numit în trecutCanal 38 Amerom Teleamerica
Pagină oficialăhttp://www.primatv.ro/
Satelit
INTELSAT 12/45E11523 MHz, Polarizare V, Symbol rate 5787 Ms/s, FEC 3/4
Cablu
UPC
RCS-RDS
Gemenii Network

Prima TV este un canal de televiziune privat comercial din România. De-a lungul anilor acesta a adus în România formate care au înregistrat recorduri de audiență în țările în care au fost difuzate: de la emisiuni-concurs (Vrei să fii milionar?), la reality show-uri (Big Brother, Star Factory), emisiuni de divertisment (Cronica cârcotașilor) și muzică (Megastar).

Descriere

Logo-ul actual Crede în tine!
Logo-ul anterior /We love to entertain you!

Acoperire

În prezent, Prima TV acoperă 87% din teritoriul urban, folosind o distribuție bazată pe transmisia prin satelit și preluarea de către rețelele de cablu, fiind disponibilă pentru aproximativ 75% din universul TV din România. Până în iunie 2015 , postul a fost disponibil și pe canalul 38 , terestru analogic. La sfârșitul anului 2011, a început să fie disponibil și în format terestru digital pe canalul 54 , mutându-se ulterior pe 59, însă fără emisie continuă în DVB-T. De la sfârșitul anului 2014 începutul anului 2015, postul nu mai este disponibil pe platforma de televiziune terestră digitală, iar în iunie a încetat transmisia în analog terestru.

Istoric

Prima TV este o televiziune privată (comercială) din România, retransmisă prin cablu și în Republica Moldova. Prima TV este postul de televiziune cu cele mai multe reality show-uri din România și cu cea mai premiată emisiune de divertisment, Cronica Cârcotașilor.[necesită citare]

Prima TV a lansat în România reality show-ul "Big Brother", prezent în două serii în varianta autohtonă. Prima serie, câștigată de Soso, s-a bucurat de un succes mai mare față de cea care a urmat-o, câștigată de Iustin.[necesită citare] Compania scandinavă de televiziune SBS Broadcasting SA a achiziționat toate acțiunile Amerom Television SRL, compania lui Cristian Burci care avea în proprietate Prima TV. În 2007, SBS Broadcasting SA a fost cumpărat de compania germană ProSiebenSat. 1 Media. În 2014, ProSiebenSat. 1 Media a anunțat că se va retrage din piața audiovizuală românească, Prima TV fiind acum parte din trustul Prima Broadcasting Group.

10 ani de Prima TV

În decembrie 2007, Prima TV a împlinit 10 ani de activitate, ocazie cu care a pregătit telespectatorilor un show în care amintea cele mai cunoscute producții ale postului. Printre ele s-au numărat: Banc Show (Nadine), Vrei să fii miliardar?, Copiii spun lucruri trăsnite, DA sau NU, Te crezi mai deștept? (Virgil Ianțu), Reuniunea de clasă, Totul pentru tine, Mereu prieteni, Megastar (Andreea Raicu), Cronica Cârcotașilor (Șerban Huidu și Mihai Găinușă), Big Brother (Andreea Raicu și Virgil Ianțu), Trădați în dragoste (Ernest), Poliția în acțiune (Christian Sabbagh), Mondenii, Supernanny, Trăsniți în N.A.T.O. și Dill Mill Gayye (Întâlnirea Inimilor).

17 ani de Prima TV

În decembrie 2014, Prima TV a împlinit 17 ani de activitate, aducând noi emisiuni în grilă în anul 2015 precum: Revendicarea (Mihai Ursu), Focus din inima României (Melania Medeleanu), Constantin 60' (Alexandru Constantin), Apel de urgență, Adevăruri ascunse, Dosarele DNA (Marius Saizu).

Focus

Știrile Focus sunt difuzate de luni până vineri la orele 14.00, 16.30 și 18.00 iar în weekend sunt difuzate doar la ora 14.00 și 18.00. Focus este prezentat de Andreea Fried, Livia Graur, Magda Vasiliu și Melania Medeleanu. Știrile nopții sunt difuzate de luni până joi la ora 23.15, jurnalul de noapte numindu-se "Focus din inima României", prezentat de Melania Medeleanu. Focus Sport este prezentat de Anca Sina și Cristina Fogarassy. În weekend Focus 14 este prezentat de Ioana Maria Moldovan.

Emisiuni

Seriale

Legături externe