Kiss TV (Romania)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Kiss TV
KissTV nou.jpg
Data lansării 9 noiembrie 2006
Proprietar Antenna Group
Format imagine 16:9
Slogan Feel Your Music (Simte-ți muzica)
Țară Flag of Romania.svg România
Flag of Moldova.svg Moldova
Acoperire Flag of Romania.svg România
Flag of Moldova.svg Moldova
Sedii București, sector 2
B-dul Dimitrie Pompeiu, nr 9-9A, Corp 20, etaj 8
Numit în trecut TV K Lumea
A înlocuit canalul TV K Lumea
Canale înrudite Prima TV
Pagina oficială www.kisstv.ro
Acces
Furnizor terestru
Retransmisia prin relee terestre este limitată
Satelit
INTELSAT 902 11147 MHz

Kiss TV este un post de televiziune cu specific muzical, care se adresează tinerilor cu vârsta între 18 și 30 de ani, parte a grupului Antenna Group, ce funcționează în România.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Primul post muzical românesc, Atomic TV, a deschis piața în 1999, devenind astfel principalul post de profil din România. Printre emisiunile de succes ale postului, s-au numărat: Atomic Cafe, Selector, Reactor, Insomnia, Vibrații, Aria 52, Rockada, Andrenalize, Romanian Top 100, Klub Bizzar, Febra, Subcultura etc.

În urma datoriilor acumulate către firma Empire, firmă care a produs o mare parte din clipurile difuzate pe post, marca Atomic a fost pusă sub sechestru și scoasă la vânzare, astfel încât, după o lungă perioadă de procese, Atomic TV a fost nevoit să renunțe la propria denumire, transformându-se astfel în TV K Lumea (sloganul cu care postul s-a lansat) - iunie 2004.

După integrarea sa în cadrul SBS Broadcasting Group (august 2006), postul a trecut printr-o serie de modificări, ajungându-se până la tranformarea numelui, în KissTV (noiembrie 2006) și abordarea unui nou stil. Valoarea de piață a tranzacției a fost estimată la 3,5 milioane de euro.

La începutul anului 2014, Kiss TV a fost preluat în întregime de trustul grecesc Antenna Group, în urma retragerii de pe piața românească a trustului ProSiebenSat.1 Media, vechiul proprietar al postului (2006-2013).

Legături externe[modificare | modificare sursă]