AMC (canal TV)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Logo-ul AMC
Nu confundați cu AMC Theatres.

AMC este un canal de televiziune prin cablu și prin satelit care inițial transmitea filme împreună cu câteva emisiuni proprii. La început se numea American Movie Classics;[1][2] dar din 2002 a fost redenumit AMC datorită schimbărilor în program. AMC este deținut de AMC Networks și a fost deschis pe 1 octombrie 1984. Acest canal a înlocuit postul de televiziune MGM și a început să emită în România din 5 noiembrie 2014. AMC a produs cele mai premiate și de succes seriale-dramă din acest deceniu. Conținutul AMC este de pionierat, popular și de calitate, aducând telespectatorilor ceva mai profund, ceva mai bogat, ceva mai mult. De aici s-a inspirat și sloganul: „something more”. Printre serialele producție proprie cele mai celebre se numără Mad MenBreaking Bad și The Walking Dead. Momentan, AMC este difuzat în România pe retelele ORANGE TV si UPC. Versiunea în limba română a fost lansată pe data de 01.10.2015

Istorie[modificare | modificare sursă]

Focus pe filme clasice (1984-2002)[modificare | modificare sursă]

Americane Movie Classics, cum a fost cunoscut inițial AMC, a debutat la 1 octombrie 1984, ca un canal premium. Formatul original era axat pe filme clasice, în mare parte cele realizate înainte de anii 1950. Difuza în cursul după-amiezii și seara devreme într-un format fara reclame. Filmele erau în general necolorizate. AMC a fost operat inițial ca un joint-venture între Rainbow Media și furnizor de televiziune prin cablu Tele-Communications Inc. (Ioan Malone, care a deținut TCI și mamă Liberty Media, va lansa un alt Encore serviciu premium - care, de asemenea, sa concentrat inițial pe filme mai vechi, în principal, din anii 1960 până în 1980 - șapte ani mai târziu, în aprilie 1991). În timpul primii ani, nu era ceva neobișnuit pentru AMC pentru a găzdui un maraton de filme Marx Brothers, sau Aratã clasice, cum ar fi 1925 eliberarea inițială a Fantoma de la Opera. În 1987, canalul a început să se desfășoare pe nivelurile de cablu de bază ale multor furnizori de cablu. Până în 1989, AMC a fost disponibil pentru 39 de milioane de abonați în Statele Unite

La 1 decembrie 1990, AMC a început să funcționeze la un program de 24 de ore pe zi. Început în 1993, AMC a prezentat un Conservarea Festivalul de Film anual pentru a crește gradul de conștientizare a și finanțare pentru conservarea film. Coordonat cu Fundația de Film, un grup industrial care a fost fondat de apreciatul regizor Martin Scorsese, festivalul a fost inițial conceput ca un maraton de mai multe zile care prezintă filme rare și pierdute în prealabil, mulți aerisire pentru prima dată la televizor, impreuna cu spatelethe -scenes rapoarte cu privire la aspectele tehnice și monetare cu care se confruntă cei implicați în restaurare de arhivă. Porțiuni ale festivalului au fost de multe ori dedicat tuturor o zi maratoane concentrându-se pe un singur interpret. În timpul al cincilea an aniversare în 1998, Scorsese creditat Festivalul de creare a "nu numai o mai bună conștientizare, dar [...] mai mult de o așteptare acum pentru a vedea filme restaurate." În 1996, curator al Muzeului de Modern Art Mary Lee Bandy numit Festivalul "cel mai important eveniment publice în sprijinul unor conservare film." prin zecea aniversare a acesteia în 2003, Festivalul a ridicat 2000000 dolari din partea publicului larg, care Fundația de Film împărțit între cinci Școlii sale arhive. În 1993, divizia de Cablevision lui Rainbow Media a devenit proprietarul majoritar al canalului, atunci când a cumpărat 50% din actiunile Liberty Media, în AMC; întâmplător în luna august a acelui an, Liberty a anunțat intenția de a achiziționa pachetul de 25% din canalul care Cablevision a avut loc la momentul respectiv, cu Turner Broadcasting System contribuie la finanțarea buyout care a inclus o opțiune pentru TBS de a dobândi în cele din urmă AMC pur și simplu. în anul următor, Time Warner (care ar cumpăra mai târziu rivale Turner Classic Movies următoarele 1996 de achiziție a Turner Broadcasting System companiei), de asemenea, a încercat să obțină cel puțin o parte din miza Liberty Media, în AMC.

În iunie 1995, AMC a depus o încălcare a proces contractului împotriva Turner Entertainment, care a afirmat că societatea a încălcat drept de trecere exclusiv de televiziune prin cablu AMC lui la biblioteca de film Warner Bros. Pictures pentru a difuza aproximativ 30 de ori între iulie 1994 și aprilie 1995, afirmând că 550 milioane dolari obiectivul Turner în încălcarea contractului a fost "de a obține un profit necuvenit pentruthe filme rețeaua Turner Classic cablu (care a debutat în aprilie 1994) în detrimentul AMC."; Turner deține drepturi la biblioteca de film RKO Radio Pictures, care acordă licență filmele RKO lui la AMC într-o afacere de ieșire care a fost programat să dureze prin 2004. In conformitate cu termenii acordului, AMC-ar obține titlurile RKO din Windows exclusive.

În această perioadă, General Electric / NBC deținut o participație la AMC - care se cesionării la începutul anilor 2000. De la 1996-1998, AMC a difuzat prima serie inițial, Amintiți-vă WENN, o serie de jumătate de oră scenariu despre un post de radio în perioada de vârf de influență de radio în anii 1930. Spectacolul a fost bine primit atât de critici și de fani entuziaști, dar a fost anulat brusc după al patrulea sezon ca urmare a schimbărilor de management la canalul (WENN a fost urmată deThe Lot, care a durat numai 16 episoade). În ciuda unei campanii de scriere în bine mediatizat pentru a salva seriei, spectacolul nu a fost reînnoit pentru al cincilea sezon programată inițial.


AMC logo arătat 1997-2002. Un program de populare AMC a fost Pop american! (inițial conceput ca un preview al unui nou canal de cablu de 24 de ore), care primeste o pasa 1998-2002 și prezentate filme din anii 1950 și 1960 care vizează baby boomers (cum ar fi Plaja Blanket Bingo și Partidul de schi). De un interes special pentru completists de film au fost segmentele care AMC jucat pentru a completathe interval de timp (sâmbătă nopți 10:00 - 0:00 Eastern Time): a remorcilor film clasic, drive-in cinema si second hand Snipes (biți lăudând spectatori la vizita snack bar, etc.), alături de videoclipuri muzicale inghesuit de la musical de film din perioada.

Majoritatea filmelor prezentate pe AMC în anii 1990 a fost inițial lansat de Paramount Pictures, 20th Century Fox, Columbia Pictures și Universal Studios. Canalul de asemenea, a arătat, ocazional, filmele mute, clasice. Gazdele periodice ale emisiuni televizate au fost Bob Dorian și mai târziu, Nick Clooney, precum și de radio New York City personalitate Gene Klavan de la WNEW (1130 AM, acum WBBR). Un alt alaun WNEW-AM, Al "Jazzbo" Collins, cu condiția ca vocea pentruthe "Soundies Jazzbo lui Swingin '", seria de interstițiale.

Pentru cele mai multe dintre primii 18 ani din existenta, AMC condiția filme netăiate și uncolorized fără întrerupere comerciale. Veniturile sale au venit din taxe de transport oferite de către furnizorii de cablu care mențin acorduri de transport cu canalul. Cu toate acestea, în 1998, AMC a început să accepte publicitatea traditionala, încorporează întreruperi comerciale limitate între filme (canalul său soră film Romance Classics, care a lansat doar un an mai devreme, a devenit un canal complet ad-a sprijinit la acel moment).Până în 2001, AMC a incorporat, de asemenea, pauzele publicitare în timpul emisiunilor sale de film. Ca urmare a acestei mutări, Turner Classic Movies a devenit doar una dintre cele două rețele concentrat filmate clasic de a prezenta filmele lor comercial-free.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Gildemeister, Christopher (). „What Your Kids are Discovering on Discovery Channel”. Parents Television Council. Accesat în . 
  2. ^ „When TV network changes name, look close”. CNN.com. Associated Press. . Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de AMC (canal TV)