Eurosport 2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Eurosport 2 Logo 2015.png

Eurosport 2 este cel de-al doilea canal de televiziune al Eurosport. Canalul transmite in format HD. În grila de programe a acestui post își au locul sporturile extreme, sporturile de echipă (fotbal, handbal, baschet, futsal și volei european) precum și transmisiunile în exclusivitate pentru România cum ar fi Turneul de tenis de la Wimbledon.

Lansare[modificare | modificare sursă]

logo-ul folosit dn 2011-2015

Eurosport 2 a fost lansat la 10 ianuarie 2005. În prezent, este disponibil în 50 de milioane de case și în 47 de țări,[1] și este difuzat în 18 limbi diferite în engleză, suedeză, franceză, italiană, germană, greacă, maghiară, rusă, bulgară, poloneză, olandeză, spaniolă și daneză.

Despre canal[modificare | modificare sursă]

Acesta diferă de canalul principal Eurosport 1, mai presus de toate prin emisiunile de sporturi de tineret, cum ar fi squash, rugby, floorball, badminton, tenis de masă, hochei pe teren, sporturi extreme etc., precum și sporturi rare care sunt comune numai în anumite regiuni, de exemplu, sepaktakrau. În același timp, sporturile clasice (fotbalul european, tenisul) rămân, dar adesea nu prezintă cele mai semnificative meciuri sau replici ale finalei. Transmisiuni 24 de ore pe zi.

Versiunea HD a canalului este disponibilă pe Eutelsat Hot Bird 13°E.

Eurosport 2 HD[modificare | modificare sursă]

Eurosport 2 HD - versiunea canalului, difuzare în format high definition. În Europa centrală și nordică, acest canal prezintă câteva emisiuni exclusive de televiziune, cum ar fi Bundesliga germană de fotbal, lupte WWE și fotbal australian, care nu sunt difuzate pe alte versiuni ale canalului, din cauza lipsei drepturilor asupra acestora.

Eurosport DK[modificare | modificare sursă]

Eurosport DK a fost un canal de televiziune danez deținut de Discovery Networks Northern Europe. Canalul a înlocuit Canalul 8 Sport și Eurosport 2 în Danemarca la 1 iulie 2015.[2]

La data de 28 mai 2015, Discovery Networks Northern Europe a anunțat că va combina Canal 8 Sport și Eurosport 2 în Eurosport DK în Danemarca, care va difuza fotbal de la Superliga Daneză, Bundesliga, Major League Soccer, EFL Cup, Preliminariile Campionatului European de Fotbal 2016, Tenis de la ATP Tour, WTA Tour și 3 Grand Slam, Ciclism de la UCI World Tour, Sport de iarnă, Sport cu motor.[3]

La 15 februarie 2016, canalul a fost înlocuit de Eurosport 2.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Eurosport 2 races into 50 million homes”. Broadbandtvnews.com. . Accesat în . 
  2. ^ „Eurosport Danmark erstatter Eurosport 2 / Canal 8”. DIGITALT.TV. 
  3. ^ „Eurosport Danmark erstatter Eurosport 2 / Canal 8”. DIGITALT.TV. 
  4. ^ „Eurosport 2 genopstår – Eurosport DK skifter navn igen”. DIGITALT.TV.