Pro TV Chișinău

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pro TV Chișinău
Logo Pro TV Chișinău (2017).svg
Sigla actuală (din 29 august 2017).[1]
Data lansării 3 septembrie 1999
Proprietar Pro Digital SRL[2]
Slogan Te uiți și câștigi
(1999-2002)
Gândește liber!
(2002-2012)
Trăiește Pro TV (2012-2016)
Ai ce trebuie (2016-2017)
Vrei Pro TV (2017-prezent)
Țară  Republica Moldova
Acoperire  Republica Moldova
Canale înrudite Pro TV
Pro TV Internațional
Pro 2
Pro X
Pro Gold
MTV România
Pagină oficială www.protv.md
Terestru
Bălți Canalul 58
Cahul Canalul 48
Chișinău Canalul 37
Chișinău (DVB-T) Canalul 58 (770 Mhz)
Orhei Canalul 54
Varnița Canalul 26
Cablu
Sun Communications Canalul 8
Sigla Pro TV Chișinău în perioada ianuarie 2016–august 2017.

Pro TV Chișinău este un post de televiziune privat (comercial) din Republica Moldova, înființat în 1999, operat de compania Pro Digital SRL (inițial - Mediapro SRL), care face parte din trustul CME. Pro TV Chișinău difuzează pe lângă programele Pro TV București (după o grilă proprie, diferită de cea românească) o serie de jurnale și emisiuni locale și propriile calupuri publicitare pe toată durata zilei.

Pro TV Chișinău este una dintre primele televiziuni private din Moldova și una dintre cele mai importante posturi generaliste moldovenești.

Din momentul înființării, compania este condusă de Cătălin Giosan.

Sediul Pro TV Chișinău se află în Chișinău, pe strada Petru Maior 7.

Știrile Pro TV Chișinău[modificare | modificare sursă]

Pro TV Chișinău realizează și difuzează 3 jurnale de știri pe zi, de luni până vineri, la ora 17.00 - Știrile Pro TV cu Anișoara Loghin, ora 20.30 - Știrile Pro TV cu Angela Gonța, și la ora 22.30 - Știrile Pro TV cu Sorina Obreja. Știrile Pro TV de weekend, difuzate la 20.00, sunt prezentate de Cristina Gheiceanu prima în discuție.

Principalul buletin de știri, cel de la ora 20.00, cu Angela Gonța, este cel mai urmărit program de știri în Chișinău, potrivit unui sondaj de audiență realizat de IMAS Chișinău, in octombrie-noiembrie 2012 [3]. Datele studiului, efectuat după metoda day-after recall, arată ca aproximativ 300 de mii de moldoveni urmăresc în fiecare seara buletinul de la ora 20.00.

În mediul urban, Pro TV Chișinău ocupă poziția a doua ca audiență. Circa 11 la sută dintre oamenii care se uită la televizor în prime-time, urmăresc programele Pro TV Chișinău, potrivit studiului IMAS.

Pro TV Chișinău a fost singurul post de televiziune care a transmis în direct protestele de la Chișinău din 2009 pentru posturi de televiziune străine. Associated Press a preluat semnalul satelit difuzat de Pro TV Chișinău chiar din fața sediului Parlamentului, atacat în acel moment cu pietre de protestatari. De asemenea, Pro TV Chișinău a furnizat imagini și știri pentru diferite posturi de televiziune din Rusia, Ucraina, Italia, Marea Britanie și Statele Unite. Reporterii Pro TV Chișinău realizează pentru postul Pro TV din România transmisiunile în direct de la diferite evenimente care au loc în Rusia (de exemplu, criza ostaticilor de 1 Duharova).

Emisiuni[modificare | modificare sursă]

 • În PROfunzime cu Lorena Bogza - talk-show politic. Emisiunea, cu durata de aproximativ o oră, este realizată de jurnalista Lorena Bogza, fiind difuzată în fiecare luni la ora 21.00, având ca invitați politicieni.
 • Autoexpert cu Andrei Tabuică - este o emisiune automobilistică, realizată de Andrei Tabuică, redactorul-șef al revistei cu același nume. Programul este difuzat în fiecare sâmbătă la ora 11.00, și în reluare joia la ora 23.00.
 • Profit, luni-vineri de la ora 19.50, 21:50; emisiune economică.
 • O seară perfectă cu Rodica Ciornică - este o emisiune de seară, realizată de Rodica Ciornică, redactorul-șef al revistei cu același nume. Programul este difuzat în fiecare zi de luni-vineri de la ora 17:30 emisiune de seară.

În restul programului, Pro TV Chișinău retransmite programele Pro TV din România, după o grilă proprie și cu ferestre de publicitate locale.

Online/New media/Internet[modificare | modificare sursă]

www.protv.md - În 2007, Pro TV Chișinău a relansat pagina sa de internet www.protv.md. În prezent, situl este cel mai vizitat portal de știri din Republica Moldova, potrivit companiei Gemius, care măsoară traficul siturilor moldovenești. În februarie 2013, www.protv.md a înregistrat peste 672 000 de vizitatori unici lunar, potrivit datelor Google Analytics. Recordul unei singure zile - aproape 130 000 de vizitatori absolut unici - a fost înregistrat pe data de 3 aprilie 2011, în ziua alegerilor parlamentare anticipate din anul respectiv.

www.inprofunzime.md - având denumirea talk-showului difuzat de Pro TV Chișinău, situl reprezintă o platformă de comunicare și dezbatere politică. Rezervat știrilor din domeniul politic, portalul găzduiește live-chat-uri, precum și transmisiuni live în format video sau text de la evenimente politice.

www.perfecte.md - este situl marca Pro TV Chișinău, dedicat femeilor. Cu un trafic lunar de circa 300 000 de vizitatori unici, este cel mai popular portal pentru femei din Moldova.

www.profm.md - este situl postului de radio Pro FM Chișinău. Conține știri din divertisment și transmisiunea online a emisiei radioului.

www.acasatv.md - situl postului de televiziune Pro 2, administrat de Pro Digital SRL.

Vedete PRO TV Chișinău[modificare | modificare sursă]

 • Sorina Obreja - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de la 20.00
 • Lorena Bogza - realizatoarea și prezentatoarea emisiunii "În Profunzime"
 • Rodica Ciorănică - realizatoarea și prezentatoarea emisiunii "O seară perfectă" de pe postul Pro 2 (varianta din Moldova)
 • Anișoara Loghin - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de la 17.00
 • Speranța State - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de la 22.00
 • Tatiana Nastas - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de weekend

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Rebranding după 21 de ani: Pro TV a renunțat la trei culori, iar Acasă a devenit PRO 2”. diez.md. 30 august 2017. http://diez.md/2017/08/30/rebranding-dupa-21-de-ani-pro-tv-renuntat-la-trei-culori-iar-acasa-devenit-pro-2/. 
 2. ^ Decizie Nr. 131 din 26.07.2013 cu privire la examinarea cererilor prealabile ale ÎCS „Pro Digital” SRL”. Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Monitorul Oficial. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=349289. Accesat la 25 august 2017. 
 3. ^ Știrile Pro TV Chisinau, cel mai urmărit program din capitala! 300 de mii de moldoveni îl urmăresc zilnic

Pro TV Chisinau

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]