Acest articol este semiprotejat pentru a opri vandalismul.

Disney Junior România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Disney Junior
Disney Junior Logo.png
Logo din 2019
Data lansării19 septembrie 2009 (Playhouse Disney)
1 martie 2012 (Disney Junior)
Data închiderii1 iunie 2011 (Playhouse Disney)
ProprietarDisney-ABC Television Group
Format imagine16:9
Cotă de piață0,66% (Iulie 2020[1])
SloganAici începe magia!
Țară România
Acoperire România
 Republica Moldova
SediiBucurești
Numit în trecutPlayhouse Disney România
Canale înruditeDisney Channel
Disney XD
Disney Cinemagic
Prezență online
https://tv.disney.ro/
Satelit
Digi TV
Vodafone România
Cablu
Digi TVCanal 95
Vodafone România

Disney Junior este un canal de televiziune pentru preșcolari ce difuzează programe special concepute pentru aceștia, bazându-se în special pe educația copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Programul Disney Junior este difuzat în limba română. Pe 11 februarie 2019, Disney Junior și-a schimbat logo-ul devenind complet galben.

În Statele Unite, Playhouse Disney a fost înlocuit de blocul Disney Junior la data de 14 februarie 2011. În România, rebranding-ul a avut loc pe data de 1 iunie 2011.[2]

Disney Junior a migrat masiv câteva dintre posturile sale către Disney Channel.

Pe 10 februarie 2019, Disney Junior și-a schimbat logo-ul complet devenind galben, si a fost mutat in partea de sus. Au fost schimbate si ident-urile si promo-urile.

Despre Disney Junior

Disney Junior găzduiește o serie de programe exclusive foarte îndrăgite de copiii tăi și seriale precum Jake și Pirații din Țara de Nicăieri, Clubul lui Mickey Mouse, Moto-animăluțele din junglă, Manny Iscusitul și Agentul Special Oso sunt doar câteva dintre programele de care se vor putea bucura copiii din 1 iunie, când s-a lansat Disney Junior. Seriale noi precum Jake și Pirații din Țara de Nicăieri au avut premiera tot la 1 iunie.

Animațiile și serialele Disney Junior combină inegalabilele povești Disney și personajele îndrăgite de copii cu învățarea, inclusiv matematică, limbi străine, nutriție și stiluri de viață sănătoase, precum și abilități sociale.

Disney Junior reflectă legătura emoțională pe care o au generații întregi cu poveștile și personajele Disney, atât clasice cât și contemporane. Programul îi invită pe părinți să se alăture copiilor lor în experiența unică Disney, care cuprinde povești magice, muzicale și emoționale, dar și personaje extraordinare, precum și teme specifice de învățare și dezvoltare care îi încurajează pe copii să învețe prin joc.

Disney Junior a fost lansat împreună cu Luminița Anghel, una dintre cele mai cunoscute mame și artiste din România. Cântăreață și mamă, Luminița Anghel interpretează “Cântecul mamei”, un cântec de leagăn tradițional, primul dintr-o serie de 12 poezii animate minunate care au fost difuzate la Disney Junior pe 1 iunie. Fiecare poezie însoțește un montaj din filme clasice de animație Disney, precum Bambi, Dumbo, Doamna și Vagabondul, propunându-și să introducă o nouă generație de copii în lumea minunată a poeziilor bine citite.[3]

În România, Disney Junior este disponibil atât ca bloc pe Disney Channel România cât și ca canal, Disney Junior ca bloc pe Disney Channel România a fost lansat la 1 iunie 2011 înlocuind blocul Playhouse Disney, iar Disney Junior ca canal a fost lansat la 1 martie 2012.

Din iunie 2014, blocul Disney Junior nu mai este difuzat pe Disney Channel, deoarece Disney Junior ca canal a fost introdus si la UPC, actualul Vodafone.

Serialele și filmele Disney Junior sunt traduse în România de studiourile Ager Film și Fast Production Film.

Disney Junior ca și canal TV

Varianta în limba română a canalului a fost lansată pe data de 1 martie 2012.

Disney Junior ca bloc pe Disney Channel

Disney Junior a fost un bloc de pe Disney Channel ce a difuzat programe special concepute pentru copii, bazându-se în special pe educația copiilor cu vârsta începând de la 2 până la 5 ani. Disney Junior a fost difuzat de Luni până Vineri între orele 8:00 și 10:00 AM și de la 6:00 la 6:50 AM în weekenduri.

Seriale

Seriale difuzate în prezent

Sursa: https://mediaexpres.ro/articole.aspx?id=19544

Seriale anulate

Vechile desene ale Disney Junior au fost scoase din grila pentru a face loc noilor desene. De cand au fost scoase nu au mai fost difuzate. Posibil sa mai fie difuzate

Vezi și


Legături externe


  1. ^ „ARMA”. 
  2. ^ [1] Disney Junior debutează la 1 iunie
  3. ^ [2] S-a lansat Disney Junior pentru copiii tai la 1 iunie