Disney Junior România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Disney Junior
Data lansării19 septembrie 2009 (Playhouse Disney)
1 iunie 2011 (Disney Junior)
Închis la1 iunie 2011 (Playhouse Disney)
Rețea-părinteThe Walt Disney Company  Modificați la Wikidata
ProprietarDisney-ABC Television Group
Format imagine16:9
Cotă de piață1,57% (octombrie 2017, ARMA)
SloganAici începe magia!
Țară România
Acoperire România
 Republica Moldova
SediiBucurești
Numit în trecutPlayHouse Disney
Canale înruditeDisney Channel
Disney XD
Disney Cinemagic
Prezență online
http://disneyjunior.disney.ro/
Satelit
Bulsatcom
ITV Partner
Dolce
Cablu
RCS&RDS
UPC România

Disney Junior este un canal de televiziune pentru preșcolari și școlari ce difuzează programe special concepute pentru aceștia, bazându-se în special pe educația copiilor cu vârsta începând de la 2 ani. Programul Disney Junior este difuzat în limba engleză cu dublaj în limba română (valabil în România), iar dacă numărul telespectatorilor va crește, programul va fi tradus în limba română.

În Statele Unite, Playhouse Disney a fost înlocuit de blocul Disney Junior la data de 14 februarie 2011. În România, rebranding-ul a avut loc pe data de 1 iunie 2011.[1]

Despre Disney Junior

Disney Junior găzduiește o serie de programe exclusive foarte îndrăgite de copiii tăi și seriale precum Jake și Pirații din Țara de Nicăieri . Clubul lui Mickey Mouse, Moto-animăluțele din junglă, Manny Iscusitul și Agentul Special Oso sunt doar câteva dintre programele de care se vor putea bucura copiii din 1 iunie, când s-a lansat Disney Junior. Seriale noi precum Jake și Pirații din Țara de Nicăieri au avut premiera tot la 1 iunie.

Animațiile și serialele Disney Junior combină inegalabilele povești Disney și personajele îndrăgite de copii cu învățarea, inclusiv matematică, limbi străine, nutriție și stiluri de viață sănătoase, precum și abilități sociale.

Disney Junior reflectă legătura emoțională pe care o au generații întregi cu poveștile și personajele Disney, atât clasice cât și contemporane. Programul îi invită pe părinți să se alăture copiilor lor în experiența unică Disney, care cuprinde povești magice, muzicale și emoționale, dar și personaje extraordinare, precum și teme specifice de învățare și dezvoltare care îi încurajează pe copii să învețe prin joc.

Disney Junior a fost lansat împreună cu Luminița Anghel, una dintre cele mai cunoscute mame și artiste din România. Cântăreață și mamă, Luminița Anghel interpretează “Cântecul mamei”, un cântec de leagăn tradițional, primul dintr-o serie de 12 poezii animate minunate care vor fi difuzate la Disney Junior din 1 iunie. Fiecare poezie însoțește un montaj din filme clasice de animație Disney, precum Bambi, Dumbo, Doamna și Vagabondul, propunându-și să introducă o nouă generație de copii în lumea minunată a poeziilor bine citite.[2]

În România, Disney Junior este disponibil atât ca bloc pe Disney Channel România cât și ca canal, Disney Junior ca bloc pe Disney Channel România a fost lansat la 1 iunie 2011 înlocuind blocul Play House Disney, iar Disney Junior ca canal a fost lansat la 1 martie 2012.

Serialele și filmele Disney Junior sunt traduse în România de studiourile Ager Film și Fast Production Film.

Disney Junior ca și canal TV

Varianta în limba română a canalului a fost lansată pe data de 1 martie 2012 și este disponibilă abonaților DigiCablu Digital, RCS&RDS.

Disney Junior ca bloc pe Disney Channel

Disney Junior este un bloc de pe Disney Channel ce va difuzează programe special concepute pentru copii, bazându-se în special pe educația copiilor cu vârsta începând de la 2 ani (deși vârsta minimă recomandată este cam 6 ani sau mai devreme adică grupa de preșcolară și se continuă până la 14 ani adică înaintea începerii liceului). Disney Junior este difuzat de Luni până Vineri între orele 8:00 și 10:00 AM și de la 6:00 la 6:50 AM în weekenduri.

Seriale difuzate in prezent

Michey si pilotii de curse

Seriale anulate

Seriale anulate temporar cu difuzare anunțată sau a căror difuzare a fost des întreruptă

Seriale Temporare (scurtmetraje)

  • Buticul lui Minnie
  • Prietenii pufoși
  • Disney Moments
  • Mickey-Antrenament
  • Fisele doctorului

Vezi și

Note

  1. ^ [1] Disney Junior debutează la 1 iunie
  2. ^ [2] S-a lansat Disney Junior pentru copiii tai la 1 iunie

Legături externe