Disney Junior România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Disney Junior
Disney Junior Logo.jpg
Lansat la 19 septembrie 2009(Playhouse Disney)
1 iunie 2011(Disney Junior)
Închis la 1 iunie 2011(Playhouse Disney)
Proprietar Disney-ABC Television Group
Format imagine 4:3
Slogan Aici începe magia!
Țară  România
Acoperire  România
 Republica Moldova
Sedii Constanța
A înlocuit canalul Network:Minimax (o parte din furnizoare,altele au adăugat un network nou pentru Disney Junior),Blog:Playhouse Disney
Canale înrudite Disney Channel
Disney XD
Disney Cinemagic
Pagina oficială
Acces
Satelit
[http://bulsat.com/ Bulsatcom
ITV Partner
Dolce
RCS&RDS
UPC România

Disney Junior este un canal de televiziune pentru preșcolari și școlari ce difuzeaza programe special concepute pentru aceștia, bazându-se în special pe educația copiilor cu vârsta începând de la 2 ani. Programul Disney Junior este difuzat în limba engleză cu dublaj în limba română (valabil în România), iar dacă numărul telespectatorilor va crește, programul va fi tradus în limba română.

În Statele Unite, Playhouse Disney a fost înlocuit de blocul Disney Junior la data de 14 februarie 2011. În România, rebranding-ul a avut loc pe data de 1 iunie 2011.[1] Primul serial original se numeste Jake și pirații din Țara de Nicăieri, bazat pe franciza Peter Pan.

Despre Disney Junior[modificare | modificare sursă]

Disney Junior găzduiește o serie de programe exclusive foarte îndrăgite de copiii tăi și seriale precum Jake și Pirații din Țara de Nicăieri . Clubul lui Mickey Mouse, Moto-animăluțele din junglă, Manny Iscusitul și Agentul Special Oso sunt doar câteva dintre programele de care se vor putea bucura copiii din 1 iunie, când s-a lansat Disney Junior. Seriale noi precum Jake și Pirații din Țara de Nicăieri au avut premiera tot la 1 iunie.

Animațiile și serialele Disney Junior combină inegalabilele povești Disney și personajele îndrăgite de copii cu învățarea, inclusiv matematică, limbi străine, nutriție și stiluri de viață sănătoase, precum și abilități sociale.

Disney Junior reflectă legătura emoțională pe care o au generații întregi cu poveștile și personajele Disney, atât clasice cât și contemporane. Programul îi invită pe părinți să se alăture copiilor lor în experiența unică Disney, care cuprinde povești magice, muzicale și emoționale, dar și personaje extraordinare, precum și teme specifice de învățare și dezvoltare care îi încurajează pe copii să învețe prin joc.

Disney Junior a fost lansat împreună cu Luminița Anghel, una dintre cele mai cunoscute mame și artiste din România. Cântăreață și mamă, Luminița Anghel interpretează “Cântecul mamei”, un cântec de leagăn tradițional, primul dintr-o serie de 12 poezii animate minunate care vor fi difuzate la Disney Junior din 1 iunie. Fiecare poezie însoțește un montaj din filme clasice de animație Disney, precum Bambi, Dumbo, Doamna și Vagabondul, propunându-și să introducă o nouă generație de copii în lumea minunată a poeziilor bine citite.[2]

In România, Disney Junior este disponibil atât ca bloc pe Disney Channel România cât și ca canal, Disney Junior ca bloc pe Disney Channel Romania a fost lansat la 1 Iunie 2011 inlocuind blocul Play House Disney, iar Disney Junior ca canal a fost lansat la 1 Martie 2012

Serialele și filmele Disney Junior sunt traduse în România de Disney Character Voices International în studiourile Ager Film (aprilie 2012 - prezent) și de SDI Media în studiourile Fast Production Film (2014-prezent) numai pentru productii non-disney.

Disney Junior ca și canal TV[modificare | modificare sursă]

Varianta în limba română a canalului a fost lansată pe data de 1 martie 2012 și este disponibila abonaților DigiCablu Digital, RCS&RDS.

Disney Junior ca bloc pe Disney Channel[modificare | modificare sursă]

Disney Junior este un bloc de pe Disney Channel ce va difuzează programe special concepute pentru preșcolari, bazându-se în special pe educația copiilor cu vârsta începând de la 2 ani. Disney Junior este difuzat de Luni până Vineri între orele 8:00 și 10:00 AM și de la 6:00 la 6:50 AM în weekenduri.

Este doar o versiune de probă până toți operatorii de cablu vor recepționa canalul.[necesită citare]

Alte Logo-uri[modificare | modificare sursă]

În plus față de logo-ul Disney Junior, de asemenea, mai rulează și alte variante ale logo-ului, obligatoriu rămâne cuvântul "Disney", scris de Walt Disney cu scrisul său de mână celebru și un font mare compact afișează "Junior", cu fiecare literă de un aspect sau un caracter care arată special.

 • Jake și pirații din Țara de Nicăieri "J" este conceput să semene cu o hartă a comorii, "U" este conceput pentru a arăta ca o corabie de pirați pe nume Bucky, "n" seamănă cu o comoară, "i" este îmbrăcat ca Jake (protagonistul seriei), "o" seamănă cu cârma unei nave, iar "r" seamănă cu Skully (papagalul lui Jake) .
 • Manny Iscusitul "J" este conceput să semene cu Dusty, "u" se asemănă cu Felipe , "n" seamănă cu Strungarul, "i" seamănă cu Manny însuși, "o" seamănă cu Rusty , "r" seamănă cu Pat (Ciocănel).
 • Agentul Special Oso "J" seamănă cu laba lui Oso, "u" se aseamănă comunicatorul lui Oso de pe încheietura lăbuței lui, "n" este decorat cu culorile principale ale lui Oso (galben și mânzat), "i" arată ca Oso, "o" seamănă Oso lui "Paw-pilot", și "r" seamănă cu vesta lui Oso.
 • Moto-animăluțele din Junglă "J" seamănă cu Hippobus, "U" seamănă cu Zooter, 'n' seamănă cu Taxicrab, "i" seamănă cu Bungo, "o" seamănă cu Ellyvan, " r "seamănă Crocker.
 • Băieții descurcăreți "J" seamănă cu o săgeată, "u" seamănă cu o chitară, 'n' seamănă cu un zid de cărămidă, "i" seamănă cu Dave (unul dintre Automobile), "o" seamănă cu o unealtă, și "r" seamănă Warehouse Mouse.
 • 101 Dalmatians Fiecare literă este decorată alb cu pete negre, care seamănă cu un câine dalmațian, în timp ce "i" este un câine complet cu un cap, urechi, și guler .
 • Micile Genii "J" o reprezintă pe Annie, "U" îl descrie Rocket, "n" o reprezintă June, "i" îl reprezintă pe Leo, cu capul ca punct de i, "o" descrie o tobă și "r" reprezintă Quincy. Logo-ul este înconjurat de note muzicale.
 • Chuggington J descrie o pistă, u este Emery, n seamănă cu Brewster, i este proiectat ca Wilson și farurile lui ca punct pe i, o seamănă cu Koko, și R îl reprezintă pe Vee.
 • Desene animate cu Mașini: Povestirile lui Bucșă J reprezintă o mașină fără nume, cu o flacără violet portocaliu, u vine de la Bucșă și este cu dinți, n este conceput ca o mașină cyan cu o linie curbă neagră, i seamănă cu Lightning McQueen, o reprezintă o anvelopă și R este conceput ca o mașină roșie cu un contur alb. În plus, logo-ul face ca o mașină .

Seriale[modificare | modificare sursă]

Seriale Difuzate Pe Disney Junior[modificare | modificare sursă]

Seriale Originale Disney Junior[modificare | modificare sursă]

Seriale Anulate[modificare | modificare sursă]

 • "Baieții descurcăreți" ("Imagination Movers")
 • Prietenii mei Tigger si Pooh
 • Noile aventuri ale lui Winnie de plus
 • Micile Genii (Little Einsteins) - acest serial a fost anulat
 • Goof Troop (a fost pe blocul Disney Afternoon prezent pe Disney Junior, dar a fost înlocuit cu serialul Aventurile Urșilor Gummi)
 • Gasca Ratelor (a fost pe blocul Disney Afternoon prezent pe Disney Junior, dar a fost înlocuit cu serialul-frate Povești cu Mac Mac)
 • Agentul special oso
 • Legenda lui Tarzan (a fost pe blocul Disney Afternoon prezent pe Disney Junior, dar a fost înlocuit cu serialul Chip și Dale)

Seriale Disney Junior care urmează să fie instalate în grila de programe (majoritatea doar intertitiale)[modificare | modificare sursă]

Acestea vor fi instalate cu scoaterea programelor Non-Disney.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ [1] Disney Junior debutează la 1 iunie
 2. ^ [2] S-a lansat Disney Junior pentru copiii tai la 1 iunie

Legături externe[modificare | modificare sursă]