TVR Craiova

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
TVR Craiova
Data lansării1 decembrie 1998
ProprietarTeleviziunea Română
Țară România
AcoperireOltenia
Prezență online
http://tvr-craiova.ro http://craiova.tvr.ro

TVR Craiova este postul regional al Societății Române de Radiodifuziune (TVR), care emite în regiunea Olteniei. A fost înființat la 1 decembrie 1998, având sediul la Craiova.

TVR Craiova este singurul post de televiziune din regiunea Olteniei cu acoperire în 7 județe: Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, Argeș  și Teleorman.

Este un post TV public, cu profil generalist, cu o grilă complexă de programe, îndeplinindu-și  astfel rolul său de bază – de a informa, distra și educa publicul telespectator.

TVR Craiova acoperă și evenimente  de anvergură din regiunea Olteniei, precum: festivaluri mari, concerte, susținând și campaniile naționale de interes public.

Grila TVR Craiova acoperă cerințele tuturor categoriilor de audiență, de toate vârstele, din toate mediile sociale, din toată zona Olteniei.

Istoric[modificare | modificare sursă]

A început să emită pe 1 decembrie 1998 pentru regiunea Olteniei.

TVR Craiova este un canal generalist - se adresează tuturor categoriilor de public - regional, însă prin producțiile difuzate de TVR 3 se adresează și publicului național. TVR Craiova evoluează pe o piață media regională, unde are avantajul de fi singurul post care acoperă editorial regiunea.

Grila TVR Craiova este structurată în emisiuni si programe din domeniile educație, cultură, divertisment, artă, actualitate, sănătate, religie, rural, adresându-se unui segment de public omogen, cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 ani, din toate categoriile sociale.

Emisiuni[modificare | modificare sursă]

Regional Cafe

Liturghia de Duminică

Craiova, Capitală Culturală Europeană 2021

Spațiul deciziilor

Reporter sud Cap de afiș

Pe masa presei

Caravana TVR 3

Telejurnal regional TVR Craiova

Vedere cu olteni

Țăst Show

Spirit și credință

La pas prin Oltenia

Satul

Tableta de sănătate

Cântec și poveste

Schimb de pase

Memoria locului

Cu cărțile pe față

În familie

Sărbătoare la zi mare

Oltenia la zi

Zi de vară, până-n seară / Seară deschisă

Întâlniri la feminin

Economica

Actual

Bună dimineața, Oltenia!

Recepție[modificare | modificare sursă]

Concomitent cu emisia propriu-zis regională, din martie 2002, TVR Craiova reușește să acopere și o vastă regiune din sudul Dunării, teritorii unde există comunități de români.

Din anul 2010, CNA obligă toate firmele de cablu să retransmită toate canalele TVR (în funcție de regiune) prin criteriul must-carry. Astfel TVR Craiova este preluat obligatoriu în județele: Olt, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Argeș, Dolj și Teleorman.

În acest moment își transmite programele prin satelit, prin rețeaua națională terestră DVB-T2 pe multiplexul 1, prin cablu, cât și în cadrul canalului TVR3.

Legături externe[modificare | modificare sursă]