Investigation Discovery

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Investigation Discovery
ID Logo Grey.png
Data lansării7 octombrie 1996 (aprilie 2009 în România)
ProprietarDiscovery Communications
Format imagine576i (SDTV) [16:9]
1080i (HDTV) [16:9]
AcoperireInternațional (inclusiv în România)
SediiMaryland
Statele Unite
Silver Spring
Canale înruditeDiscovery Channel
Animal Planet
Discovery Science
TLC
Discovery Showcase
Eurosport
Pagină oficialăinvestigationdiscovery.com
Satelit
Focus Sat (SD)
Orange (SD)
Telekom Romania (SD)
Cablu
UPC România (SD)
Telekom Romania (SD+HD)
AKTA (SD+HD)
NextGen (SD+HD)
Orange România (SD+HD)

Investigation Discovery este un canal de televiziune lansat de compania Discovery Communications. Investigation Discovery emite 24 de ore pe zi, oferind programe de cea mai bună calitate despre anchete și investigații criminaliste, în care experții descifrează mecanismele minții criminale și împărtășesc telespectatorilor informații necesare pentru a derula asemenea investigații și a rezolva cazuri misterioase. Investigation Discovery intră în culisele unor asemenea investigații, unde eforturile experților și declarațiile martorilor sunt analizate în detaliu.

Oferta de programe a canalului vizează în principal un public feminin interesat de crime și investigații derulate cu ajutorul tehnologiei și metodelor de analiză moderne.

Investigation Discovery oferă programe incitante precum Apel de urgență – o serie fascinantă, în care aflăm povești adevărate, dramatice, chiar de la cei care apelează la serviciile de urgență; Pe urmele criminalilor – unde camerele de filmat urmăresc un grup de detectivi din cadrul Poliției Metropolitane a SUA; sau Criminali în serie – care prezintă cele mai celebre cazuri de crimă din ultimele două decenii, folosind materiale autentice ale poliției, imagini din arhivele jurnalelor de știri și reconstituiri dramatice, alături de interviuri cu polițiști implicați în investigații, experți criminaliști și rude ale victimelor.

Publicul telespectator demonstrează un interes crescând pentru producțiile pe teme criminaliste. Studiile de cercetare derulate de Discovery Networks EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) arată că medicina legală și investigațiile criminaliste reprezintă subiecte de uriaș interes în rândul populației europene adulte: un european din doi declară că îi place să urmărească producții pe subiecte criminaliste, bazate pe întâmplări adevărate.

Investigation Discovery a fost lansat în SUA pe 27 ianuarie 2008, devenind în scurt timp un canal extrem de popular. În rândul publicului feminin, pe segmentul de vârstă 25-54 ani, este postul TV cu cea mai rapidă creștere.* În 2009, Investigation Discovery s-a lansat în Marea Britanie. În regiunea EMEA, postul a mai fost lansat în Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Grecia și Turcia.

  • (Sursa: Nielsen, Live + aceeași zi, calendar NHI, segmente ale zilei în funcție de perioadă, ianuarie 2008- ianuarie 2009, Primetime, public feminin cu vârste între 25-54 (000) față de același număr de săptămâni din anul anterior)