Investigation Discovery

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Investigation Discovery
ID Logo Grey.png
Data lansării 7 octombrie 1996(aprilie 2009 în România)
Proprietar Discovery Communications
Format imagine 480i (SDTV)
1080i (HDTV)
Acoperire  Brazilia
 Canada
 Regatul Unit
 România
 Norvegia
America Latină
Sedii Maryland
Statele Unite
Silver Spring
Canale înrudite Discovery Channel
Animal Planet
Discovery Science
TLC
Pagină oficială www.investigationdiscovery.com
Satelit
Focus Sat
Orange
Telekom
Cablu
UPC Romania
Telekom
AKTA

Investigation Discovery este un canal de televiziune lansat de compania Discovery Communications. Investigation Discovery emite 24 de ore pe zi, oferind programe de cea mai bună calitate despre anchete și investigații criminaliste, în care experții descifrează mecanismele minții criminale și împărtășesc telespectatorilor informații necesare pentru a derula asemenea investigații și a rezolva cazuri misterioase. Investigation Discovery intră în culisele unor asemenea investigații, unde eforturile experților și declarațiile martorilor sunt analizate în detaliu.

Oferta de programe a canalului vizează în principal un public feminin interesat de crime și investigații derulate cu ajutorul tehnologiei și metodelor de analiză moderne.

Investigation Discovery oferă programe incitante precum Apel de urgență – o serie fascinantă, în care aflăm povești adevărate, dramatice, chiar de la cei care apelează la serviciile de urgență; Pe urmele criminalilor – unde camerele de filmat urmăresc un grup de detectivi din cadrul Poliției Metropolitane a SUA; sau Criminali în serie – care prezintă cele mai celebre cazuri de crimă din ultimele două decenii, folosind materiale autentice ale poliției, imagini din arhivele jurnalelor de știri și reconstituiri dramatice, alături de interviuri cu polițiști implicați în investigații, experți criminaliști și rude ale victimelor.

Publicul telespectator demonstrează un interes crescând pentru producțiile pe teme criminaliste. Studiile de cercetare derulate de Discovery Networks EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) arată că medicina legală și investigațiile criminaliste reprezintă subiecte de uriaș interes în rândul populației europene adulte: un european din doi declară că îi place să urmărească producții pe subiecte criminaliste, bazate pe întâmplări adevărate.

Investigation Discovery a fost lansat în SUA pe 27 ianuarie 2008, devenind în scurt timp un canal extrem de popular. În rândul publicului feminin, pe segmentul de vârstă 25-54 ani, este postul TV cu cea mai rapidă creștere.* În 2009, Investigation Discovery s-a lansat în Marea Britanie. În regiunea EMEA, postul a mai fost lansat în Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Grecia și Turcia.

  • (Sursa: Nielsen, Live + aceeași zi, calendar NHI, segmente ale zilei în funcție de perioadă, ianuarie 2008- ianuarie 2009, Primetime, public feminin cu vârste între 25-54 (000) față de același număr de săptămâni din anul anterior)