Kiss TV (România)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la un post de televiziune din România. Pentru postul de radio, vedeți Kiss FM. Pentru alte sensuri, vedeți Kiss (dezambiguizare).
Kiss TV
Logo Kiss TV (2014).png
Logo Kiss TV
Data lansării9 noiembrie 2006
Rețea-părinteAntenna Group  Modificați la Wikidata
ProprietarAntenna Entertainment
Format imagine576i (16:9, SDTV)
1080i (16:9, HDTV)
Cotă de piață0,36% (Iulie 2020[1])
ȚarăRomânia
Acoperire România
Flag of Moldova.svg Moldova
SediiBucurești
Numit în trecutAtomic TV (3 februarie 1999 - 26 iunie 2004)
TV K Lumea (26 iunie 2004 - 9 noiembrie 2006)
Canale înruditeAXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
Magic TV
Rock TV
Prezență online
site web oficial
Satelit
Orange RomâniaCanal 600
Digi TV
Telekom România
Focus Sat
Cablu
RCS & RDSCanal 169 SD Analogic Va fi Scos Definitiv doar Județul Bihor din 22 Iunie 2023.
AKTA
Vodafone RomâniaCanal 602
Telekom România
Orange România
NextGen

Kiss TV este un canal TV din România, cu specific muzical, care aparține de Antenna Entertainment și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Primul post muzical românesc, Atomic TV, a deschis piața în 1999, devenind astfel principalul post de profil din România. Printre emisiunile de succes ale postului, s-au numărat: Atomic Cafe, Selector, Reactor, Insomnia, Vibrații, Aria 52, Rockada, Andrenalize, Romanian Top 100, Klub Bizzar, Febra, Subcultura etc.

În urma datoriilor acumulate către firma Empire, firmă care a produs o mare parte din clipurile difuzate pe post, marca Atomic a fost pusă sub sechestru și scoasă la vânzare, astfel încât, după o lungă perioadă de procese, Atomic TV a fost nevoit să renunțe la propria denumire, transformându-se astfel în TV K Lumea (sloganul cu care postul s-a lansat) - iunie 2004.

După integrarea sa în cadrul SBS Broadcasting Group (august 2006), postul a trecut printr-o serie de modificări, ajungându-se până la tranformarea numelui, în Kiss TV (noiembrie 2006) și abordarea unui nou stil. Valoarea de piață a tranzacției a fost estimată la 3,5 milioane de euro.

La începutul anului 2014, Kiss TV a fost preluat în întregime de trustul grecesc Antenna Group (acum Antenna Entertainment), în urma retragerii de pe piața românească a trustului ProSiebenSat.1 Media, vechiul proprietar al postului (2006-2013).

Recepționare și acces[modificare | modificare sursă]

TERESTRU:
Postul Atomic TV (transformat ulterior în TV K Lumea) s-a putut recepționa pe Canalul 52 până în noiembrie 2006.
Odată cu transformarea acestuia în Kiss TV, a continuat să mai fie prezent timp de câteva luni pe Canalul 59 - DVB-T MPEG 4.
Începând cu aprilie 2007, postul Kiss TV nu mai poate fi recepționat pe nicio platformă terestră.

CABLU TV
Postul Kiss TV face parte, de mai mulți ani, din lista televiziunilor aflate în sistem must-carry - obligatoriu de retransmis.
Acest lucru duce la preluarea sa automată de către majoritatea operatorilor de televiziune prin cablu din România.
Postul Kiss TV poate fi recepționat fără nicio restricție, atât în format analogic, cât și în format digital, în rețele precum RCS-RDS, Vodafone România, Telekom România, NextGen Communications, Orange Home TV, AKTA, iNES IPTV.

SATELIT TV
Postul Kiss TV este disponibil în grilele naționale ale operatorilor de satelit, precum Digi TV, Telekom TV, Orange DTH - Satelit.

IPTV
Postul Kiss TV este preluat de toți operatorii de servicii IPTV.

ONLINE
Postul Kiss TV se poate viziona în permanență de pe dispozitive Desktop PC, laptop, smartphone sau televizoare SMART cu acces la internet prin intermediul stream-ului LIVE de pe site-ul propriu - http://www.kissfm.ro/kisstv sau prin intermediul principalelor platformelor de furnizare a programelor în mediul online.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „ARMA”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]