Nickelodeon România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Nickelodeon
Nickelodeon.png
Logo Nickelodeon
Data lansării 24 decembrie 1998
(în limba engleza)
10 februarie 2010
Rețea-părinte MTV Networks
Proprietar MTV Networks Europe
Format imagine SDTV — actual
HDTV — este disponibil momentan la INES IPTV, ORANGE DTH, Canal S și Telekom Romania IPTV
Cotă de piață 0,81% (octombrie 2017, ARMA)
Țară Flag of Romania.svg
Canale înrudite Nick Jr.
Pagină oficială www.nickelodeon.ro
Terestru
-FOCUS SAT
Satelit
Telekom Romania
UPC RCS-RDS
Cablu
UPC INES IPTV
Canal S Constanta (ARE SD si HD) RCS&RDS
Cable TV Sistem (pe analogic)
Nextgen

Nickelodeon este un post de televiziune pentru copii, deținut de MTV Networks Europe. Canalul (Nickelodeon) a fost lansat în februarie 2010 (în România), difuzând desene animate și seriale pentru copii. Programele sunt destinate copiilor cu vârste între 6-13 ani și adolescenților cu vârste cuprinse între 14-17 ani,cu segmente destinate vârstei preșcolare – între 2 și 5 ani – în timpul orelor de școală. Biblioteca de programe include peste 3.000 seriale de jumătate de oră. Din 7 noiembrie 2013 poate fi recepționat și pe RCS&RDS. Pe data de 01.04.2015 Nickelodeon a trecut la formatul 16:9.

Istorie[modificare | modificare sursă]

În noiembrie 1998, Nick a avut premiera în Malta ca un program 12/7. În ajunul Crăciunului 1998, Nick a venit proaspăt în România și în limba engleză 24/7. Apoi, Nickelodeon a debutat în Republica Cehă la 10 februarie 2010, în Croația pe 18 noiembrie 2011, în Ucraina în marie 2012, în Slovenia și Serbia pe 28 aprilie 2013, și în Bulgaria pe 4 noiembrie 2013. În februarie, Nickelodeon Europa a fost împărțit în două versiuni, Nickelodeon pentru Africa și CIS, și Nickelodeon Europa Centrala si de Est. Nickelodeon a fost lansat în România pe 24 decembrie 1998 fiind difuzat doar în limba engleză, versiunea în limba română fiind lansată pe 10 februarie 2010. Nickelodeon se recepționează în prezent pe platformele de cablu analogic și digital de către: UPC,RCS-RDS,TELEKOM,dar și de către operatori mai mici,precum:NEXTGEN,FOCUSSAT,AKTA

Descriere[modificare | modificare sursă]

Nickelodeon Europe emite in mai multe tari cu aceeași imagine, dar cu platforme audio diferite fiind disponibile mai multe limbi (chiar și engleză) pentru cei care au acces la televiziunea digitală.

La fiecare pauză Nickelodeon lasă un spațiu fără reclame(doar cu shorturi și promouri) timp de câteva minute,timp în care în unele țări,anumite firme de publicitate umplu acest spațiu cu reclame specifice în limba specifică țării,prin intermediul unor inserturi publicitare ce se suprapun cu semnalul pan-european prin care emite Nickelodeon. Serialele și filmele Nickelodeon sunt traduse în România de studiourile Fast Production Film (februarie 2010 - prezent), Audio Design Digital Art (februarie 2010 - 2013), Mediavision (2010 - 2012, Doar serialul "True Jackson VP" și sezoanele 3-7 din serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați"), Ines Sunet Și Video SRL (2010, Doar serialul "Înapoi La Fermă") și Empire Video Production (2010, Doar primele 2 sezoane din serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați").

Dacă sunetul în limba română pentru un serial sau clip video nu este disponibil se va auzi versiunea poloneză. Aceasta este o eroare ce poate interveni uneori, când sunetul pentru limba română produs de SDI Media nu poate fi redat din motive tehnice.Nickelodeon încearcă să repare aceste probleme cât mai repede posibil pentru a nu arăta lipsa de profesionalism și pentru ca postul să funcționeze corespunzător.

Postul Nickelodeon face parte din portofoliul MTV Networks International, divizie a Viacom Inc, și a fost lansat la nivel internațional în anul 1979. Nickelodeon este un brand multimedia de divertisment dedicat în exclusivitate copiilor, care numără în prezent 54 de canale dedicate, 111 site-uri web și 17 servicii de canale mobile în Africa, Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, America Latină și America de Nord. Nickelodeon precum și toate titlurile și logo-urile aflate în legătură cu acesta sunt mărci înregistrate ale Viacom Inc.

Seriale[modificare | modificare sursă]

Seriale difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Seriale anulate[modificare | modificare sursă]

Scurt metraje[modificare | modificare sursă]

Filme și episoade speciale Nickelodeon[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]