Nickelodeon România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Nickelodeon România
Nickelodeon 2009 logo.svg
Logo Nickelodeon
Data lansării1 decembrie 1998[1] (în engleză cu subtritare în română)
26 decembrie 2009 (parțial în română)
10 februarie 2010 (în română)
Rețea-părinteMTV Networks
ProprietarMTV Networks Europe
Format imagineSDTV — actual
HDTV — este disponibil momentan la INES IPTV și Telekom Romania IPTV
Cotă de piață0,00% (Iulie 2021[2])
ȚarăFlag of Romania.svg
Canale înrudite
MTV 90s
Club MTV
MTV Live HD
MTV Hits
MTV 00s
MTV 80s
Nicktoons
Nick Jr.
TeenNick
Comedy Central
Prezență online
www.nickelodeon.ro
Satelit
Telekom RomaniaCanal 158
Orange RomâniaCanal 203
Focus SatCanal 105
RCS & RDS
Cablu
Telekom RomaniaCanal 158 (digital)/159 (HD) (digital)
Vodafone RomâniaCanal 506/507 (HD)
Orange RomâniaCanal 339 (SD)/340 (HD)
AKTACanal 79
Next GenCanal ?/? (HD)

Nickelodeon este un canal de televiziune pentru copii deținut de MTV Networks Europe. A fost lansat pe 1 decembrie 1998 cu audio în engleză și subtritare în română[3], urmând ca pe 26 decembrie 2009 să devină parțial în română iar pe 10 februarie 2010 total în română. Programele sunt destinate copiilor preșcolari cu vârste cuprinse între 2-5 ani (blocul de programe Nick Jr.), copiilor cu vârste între 6-14 ani și adolescenților cu vârste cuprinse între 15-18 ani. Biblioteca de programe include peste 3.000 seriale de jumătate de oră. Începând cu 1 aprilie 2015, Nickelodeon a trecut la formatul 16:9.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Nickelodeon a fost lansat în România pe 1 decembrie 1998 cu audio în engleză și subtritate în română, urmând ca pe 26 decembrie 2009 să devină parțial în română iar pe 10 februarie 2010 total în română.

Nickelodeon HD[modificare | modificare sursă]

În toamna anului 2011, a fost anunțat că Nickelodeon HD și Nick Jr. vor fi lansate în România și Republica Cehă. În octombrie, versiunea cehă a lui Nickelodeon HD a început să fie testată pe satelit și este criptată în prezent. Nickelodeon HD se extinde în România, Ungaria, Republica Cehă, Croația, Bosnia și Herțegovina, Malta, Turcia, Rusia, CSI, Slovacia și Polonia. La data de 1 decembrie 2011, Nickelodeon Cehia și-a mărit bitrate-ul video de la 3,4 Mbit/s la o variabilă de 5,4 Mbit/s.

Prezentare (2011-prezent)[modificare | modificare sursă]

În ianuarie 2012, Nickelodeon CEE a primit partea nouă a aspectului american Nickelodeon Worldwide 2012 Refresh. Aceste bare de protecție sunt utilizate numai ca idents și nu conțin voce peste o afișare text scurt (cum ar fi Nick UK). Baretele pentru desene animate au fost actualizate la 24 aprilie 2012. Au fost create de Avealmo. Ele sunt de asemenea folosite de Nick Latin America. La fel ca barele de protecție pentru programele live-action, ele nu conțin o indicație de voce sau orice text despre ce arată.

În februarie 2013, Nick CEE și-a actualizat prezentarea on-air pentru promo-uri în format britanic.

În noiembrie 2013, Nick CEE a suferit o reîmprospătare și a primit noi bare de protecție din cadrul programului Nickelodeon Worldwide 2013 Refresh. Acestea conțin recent o vocalizare.

Nickelodeon Europa Centrală și de Est difuzează reclame. În promo-urile pentru show-urile Nickelodeon arată doar numele și logo-ul Nickelodeon.

Pe 1 aprilie 2015, Nickelodeon Central & Eastern Europe a început să difuzeze în format 16:9.

Nickelodeon se recepționează în prezent pe platformele de cablu analogic și digital de către: RCS&RDS, Vodafone România, Telekom Romania, dar și de către operatori mai mici, precum NextGen, Focus Sat, AKTA și Canal S.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Nickelodeon CEE emite în mai multe țări cu aceeași imagine, dar cu platforme audio diferite, fiind disponibile mai multe limbi (chiar și engleză) pentru cei care au acces la televiziunea digitală.

La fiecare pauză publicitară, Nickelodeon lasă un spațiu fără reclame (doar cu short-uri și promo-uri) timp de câteva minute, timp în care în unele țări, anumite firme de publicitate umplu acest spațiu cu reclame specifice în limba specifică țării, prin intermediul unor inserturi publicitare ce se suprapun cu semnalul pan-european prin care emite Nickelodeon.

Serialele și filmele Nickelodeon sunt traduse în România de studiourile Fast Production Film (10 februarie 2010 - prezent), Audio Design Digital Art (10 februarie 2010 - prezent), Mediavision (2010 - 2012, Doar serialul "True Jackson VP" și sezoanele 3-7 din serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați"), Ines Sunet Și Video SRL (2010, Doar serialul "Înapoi La Fermă") și Empire Video Production (2010, Doar primele 2 sezoane din serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați").

Dacă sunetul în limba română pentru un serial sau clip video nu este disponibil se va auzi versiunea maghiară. Aceasta este o eroare ce poate interveni uneori, când sunetul pentru limba română produs de SDI Media nu poate fi redat din motive tehnice. Nickelodeon încearcă să repare aceste probleme cât mai repede posibil pentru a nu arăta lipsă de profesionalism și pentru ca postul să funcționeze corespunzător.

Postul Nickelodeon face parte din portofoliul MTV Networks International, divizie a Viacom Inc, și a fost lansat la nivel internațional în anul 1979. Nickelodeon este un brand multimedia de divertisment dedicat în exclusivitate copiilor, care numără în prezent 54 de canale dedicate, 111 site-uri web și 17 servicii de canale mobile în Africa, Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, America Latină și America de Nord. Nickelodeon precum și toate titlurile și logo-urile aflate în legătură cu acesta sunt mărci înregistrate ale Viacom Inc.

Seriale[modificare | modificare sursă]

Seriale difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Blocuri de programe difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Seriale viitoare[modificare | modificare sursă]

Seriale anulate[modificare | modificare sursă]

Filme și episoade speciale[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „MTV NETWORKS GLOBAL FACT SHEET - KIDS & ENTERTAINMENT CHANNELS”. Everything Nick (Interviu). 
  2. ^ „ARMA”. 
  3. ^ „MTV NETWORKS GLOBAL FACT SHEET - KIDS & ENTERTAINMENT CHANNELS”. Everything Nick (Interviu). 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]