Nickelodeon România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Nickelodeon
Nickelodeon.png
Logo Nickelodeon
Data lansării10 februarie 2010
Rețea-părinteMTV Networks
ProprietarMTV Networks Europe
Format imagineSDTV — actual
HDTV — este disponibil momentan la INES IPTV, Canal S și Telekom Romania IPTV
Cotă de piață1,15% (august 2019, ARMA)
ȚarăFlag of Romania.svg
Canale înruditeNick Jr.
Nicktoons
Prezență online
www.nickelodeon.ro
Terestru
Focus Sat
Satelit
Telekom RomaniaCanal 158
Orange RomâniaCanal 201
UPC România
RCS-RDS
Cablu
Telekom RomaniaCanal 158 (digital)
Digi TV Canal 81 (digital)
UPC RomaniaCanal 506
NextGenCanal ?
Orange RomâniaCanal 339 (SD)/340 (HD)
AKTACanal 79

Nickelodeon este un post de televiziune pentru copii, deținut de MTV Networks Europe. Canalul (Nickelodeon) a fost lansat pe 10 februarie 2010 (în România), difuzând desene animate și seriale pentru copii. Programele sunt destinate copiilor cu vârste între 6-14 ani, pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 15-18 ani și copiilor preșcolari cu vârste cuprinse între 2-5 ani (în timp ce difuzează blocul de programe Nick Jr.). Biblioteca de programe include peste 3.000 seriale de jumătate de oră. Din 7 noiembrie 2013, poate fi recepționat și pe RCS&RDS. La data de 01.04.2015, Nickelodeon a trecut la formatul 16:9. Unele seriale sunt și pentru tinerii adulți, iar Nick are grijă de toate serialele.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Nickelodeon HD[modificare | modificare sursă]

În toamna anului 2011, a fost anunțat că Nickelodeon HD și Nick Jr. vor fi lansate în România și Republica Cehă. În octombrie, versiunea cehă a lui Nickelodeon HD a început să fie testată pe satelit și este criptată în prezent. Nickelodeon HD se extinde în România, Ungaria, Republica Cehă, Croația, Bosnia și Herțegovina, Malta, Turcia, Rusia, CSI, Slovacia și Polonia. La data de 1 decembrie 2011, Nickelodeon Cehia și-a mărit bitrate-ul video de la 3,4 Mbit / s la o variabilă de 5,4 Mbit / s.

Prezentare (2011-prezent)[modificare | modificare sursă]

În ianuarie 2012, Nick CEE a primit partea nouă a aspectului american al Nickelodeon Worldwide 2012 Refresh. Aceste bare de protecție sunt utilizate numai ca idents și nu conțin voce peste o afișare text scurt (cum ar fi Nick UK). Baretele pentru desene animate au fost actualizate la 24 aprilie 2012. Au fost create de Avealmo. Ele sunt de asemenea folosite pe Nick Latin America. La fel ca barele de protecție pentru programarea live-action, ele nu conțin o indicație de voce sau orice text despre ce arată.

În februarie 2013, Nick CEE și-a actualizat prezentarea on-air pentru promos în format britanic.

În noiembrie 2013, Nick CEE a suferit o reîmprospătare și a primit noi bare de protecție din cadrul programului Nickelodeon Worldwide 2013 Refresh. Acestea conțin recent o vocalizare.

Nickelodeon Europa Centrală și de Est difuzează reclame. În promosurile pentru show-urile Nickelodeon arată doar numele de spectacol și logo-ul Nickelodeon.

Pe 1 aprilie 2015, Nickelodeon Central & Eastern Europe a început să difuzeze în ecran lat 16:9. Nickelodeon a fost lansat în România pe 24 decembrie 1998, fiind difuzat doar în limba engleză, versiunea în limba română fiind lansată pe 10 februarie 2010. Nickelodeon se recepționează în prezent pe platformele de cablu analogic și digital de către: UPC Romania, RCS&RDS, Telekom Romania, dar și de către operatori mai mici, precum: NextGen, Focus Sat, AKTA și Canal S.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Nickelodeon Europe emite in mai multe țări cu aceeași imagine, dar cu platforme audio diferite fiind disponibile mai multe limbi (chiar și engleză) pentru cei care au acces la televiziunea digitală.

La fiecare pauză Nickelodeon, lasă un spațiu fără reclame (doar cu shorturi și promouri) timp de câteva minute, timp în care în unele țări, anumite firme de publicitate umplu acest spațiu cu reclame specifice în limba specifică țării, prin intermediul unor inserturi publicitare ce se suprapun cu semnalul pan-european prin care emite Nickelodeon. Serialele și filmele Nickelodeon sunt traduse în România de studiourile Fast Production Film (10 februarie 2010 - prezent), Audio Design Digital Art (10 februarie 2010 - 2013), Mediavision (2010 - 2012, Doar serialul "True Jackson VP" și sezoanele 3-7 din serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați"), Ines Sunet Și Video SRL (2010, Doar serialul "Înapoi La Fermă") și Empire Video Production (2010, Doar primele 2 sezoane din serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați").

Dacă sunetul în limba română pentru un serial sau clip video nu este disponibil se va auzi versiunea poloneză. Aceasta este o eroare ce poate interveni uneori, când sunetul pentru limba română produs de SDI Media nu poate fi redat din motive tehnice. Nickelodeon încearcă să repare aceste probleme cât mai repede posibil pentru a nu arăta lipsă de profesionalism și pentru ca postul să funcționeze corespunzător.

Postul Nickelodeon face parte din portofoliul MTV Networks International, divizie a Viacom Inc, și a fost lansat la nivel internațional în anul 1979. Nickelodeon este un brand multimedia de divertisment dedicat în exclusivitate copiilor, care numără în prezent 54 de canale dedicate, 111 site-uri web și 17 servicii de canale mobile în Africa, Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, America Latină și America de Nord. Nickelodeon precum și toate titlurile și logo-urile aflate în legătură cu acesta sunt mărci înregistrate ale Viacom Inc.

Seriale[modificare | modificare sursă]

Seriale difuzate în prezent[modificare | modificare sursă]

Seriale viitoare[modificare | modificare sursă]

Seriale anulate[modificare | modificare sursă]

Filme și episoade speciale[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]