Pro TV Chișinău

Acest articol este semiprotejat pentru a opri vandalismul.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la PRO TV Chișinău)

Pro TV Chișinău
Logo Pro TV Chișinău (2017).svg
Sigla actuală (din 29 august 2017).[1]
Data lansării3 septembrie 1999
ProprietarPro Digital SRL[2]
Cotă de piață14,4% (Decembrie 2022)
SloganTe uiți și câștigi
(1999–2002)
Gândește liber!
(2002–2012)
Trăiește Pro TV (2012–2016)
Ai ce trebuie (2016–2017)
Știi ce vrei! Vrei Pro TV (2017–2018)
Ăsta-i spectacolul, asta-i televiziunea (2018–2021)
Ai ce vrei! Ai Pro TV (2021–prezent)
Țară Republica Moldova
Limbăromână
Acoperire Republica Moldova
Canale înruditePro TV
Acasă TV
Acasă Gold
Pro Cinema
Pro Arena
Pro TV Internațional
Prezență online
www.protv.md
Facebook
Instagram
Terestru
BălțiCanalul 58
CahulCanalul 48
ChișinăuCanalul 37
Chișinău (DVB-T)Canalul 58 (770 Mhz)
OrheiCanalul 54
VarnițaCanalul 26
Cablu
Sun CommunicationsCanalul 8

Pro TV Chișinău (stilizat PRO•TV CHIȘINĂU) este un canal de televiziune privat (comercial) din Republica Moldova, înființat în 1999, operat de compania Pro Digital SRL (inițial - Mediapro SRL), care face parte din trustul CME. Pro TV Chișinău difuzează pe lângă programele Pro TV București (după o grilă proprie, diferită de cea românească) o serie de jurnale și emisiuni locale și propriile calupuri publicitare pe toată durata zilei.

Pro TV Chișinău este una dintre primele televiziuni private din Moldova și una dintre cele mai importante posturi generaliste moldovenești.

Din momentul înființării, compania este condusă de Cătălin Giosan.

Sediul Pro TV Chișinău se află în Chișinău, pe strada Petru Maior 7.

Știrile Pro TV Chișinău

Pro TV Chișinău realizează și difuzează 3 jurnale de știri pe zi, de luni până vineri:

 • ora 13:30 - Știrile Pro TV cu Iuliana Maranciuc.
 • ora 17:00 - Știrile Pro TV cu Tatiana Nastas.
 • ora 20:00 - Știrile Pro TV cu Valeria Capra.

În zilele de weekend cu una dintre cele 3 prezentatoare (Iuliana Maranciuc, Valeria Capra și Tatiana Nastas).

Principalul buletin de știri, cel de la ora 20:00, cu Valeria Capra, este cel mai urmărit program de știri în Chișinău, potrivit unui sondaj de audiență realizat de IMAS Chișinău, în octombrie-noiembrie 2012.[3] Datele studiului, efectuat după metoda day-after recall, arată ca aproximativ 300 de mii de moldoveni urmăresc în fiecare seara buletinul de la ora 20:00.

În mediul urban, Pro TV Chișinău ocupă poziția a doua ca audiență. Circa 11% dintre oamenii care se uită la televizor în prime-time, urmăresc programele Pro TV Chișinău, potrivit studiului IMAS.

Pro TV Chișinău a fost singurul post de televiziune care a transmis în direct protestele de la Chișinău din 2009 pentru posturi de televiziune străine. Associated Press a preluat semnalul satelit difuzat de Pro TV Chișinău chiar din fața sediului Parlamentului, atacat în acel moment cu pietre de protestatari. De asemenea, Pro TV Chișinău a furnizat imagini și știri pentru diferite posturi de televiziune din Rusia, Ucraina, Italia, Marea Britanie și Statele Unite. Reporterii Pro TV Chișinău realizează pentru postul Pro TV din România transmisiunile în direct de la diferite evenimente care au loc în Rusia (de exemplu, criza ostaticilor de 1 Duharova).

Emisiuni TV

 • În PROfunzime - talk-show politic prezentat de Lorena Bogza. Emisiunea TV, cu durata de aproximativ o oră, este difuzată săptămânal și are ca invitați politicieni.
 • iSanatate - emisiune TV prezentată de Vlada Mardari și difuzată în zilele de sâmbată de la ora 11:00.
 • O seară perfectă - emisiune TV de seară prezentată de Anișoara Loghin. Programul este difuzat în fiecare zi de la ora 17:45.[4]

În restul programului, Pro TV Chișinău retransmite programele Pro TV din România, după o grilă proprie și cu ferestre de publicitate locale.

Online/New media/Internet

 • www.protv.md - În 2007, Pro TV Chișinău a relansat pagina sa de internet www.protv.md. În prezent, site-ul este cel mai vizitat portal de știri din Republica Moldova, potrivit companiei Gemius, care măsoară traficul siturilor moldovenești. În februarie 2013, www.protv.md a înregistrat peste 672 000 de vizitatori unici lunar, potrivit datelor Google Analytics. Recordul unei singure zile - aproape 130 000 de vizitatori absolut unici - a fost înregistrat pe data de 3 aprilie 2011, în ziua alegerilor parlamentare anticipate din anul respectiv.
 • www.inprofunzime.md - având denumirea talk-show-ului difuzat de Pro TV Chișinău, situl reprezintă o platformă de comunicare și dezbatere politică. Rezervat știrilor din domeniul politic, portalul găzduiește live-chat-uri, precum și transmisiuni live în format video sau text de la evenimente politice.
 • www.perfecte.md - este situl marca Pro TV Chișinău, dedicat femeilor. Cu un trafic lunar de circa 300 000 de vizitatori unici, este cel mai popular portal pentru femei din Moldova.
 • www.profm.md Arhivat în , la Wayback Machine. - este situl postului de radio Pro FM Chișinău. Conține știri din divertisment și transmisiunea online a emisiei radioului.

Vedete TV

 • Iuliana Maranciuc - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de la 13:00
 • Tatiana Nastas - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de la 17:00
 • Valeria Capra - prezentatoarea Știrilor Pro TV Chișinău de la 20:00
 • Lorena Bogza - realizatoarea și prezentatoarea emisiunii TV În PROfunzime
 • Anișoara Loghin - realizatoarea și prezentatoarea emisiunii TV O seară perfectă
 • Vlada Mardari - prezentatoarea emisiunii TV iSănătate

Note

 1. ^ „Rebranding după 21 de ani: Pro TV a renunțat la trei culori, iar Acasă a devenit PRO 2”. diez.md. . 
 2. ^ „Decizie Nr. 131 din 26.07.2013 cu privire la examinarea cererilor prealabile ale ÎCS „Pro Digital" SRL”. Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Monitorul Oficial. Accesat în . 
 3. ^ Știrile Pro TV Chisinau, cel mai urmărit program din capitala! 300 de mii de moldoveni îl urmăresc zilnic
 4. ^ „Emisiunea „O seară perfectă" – cel mai urmărit program de divertisment la ora sa de difuzare”. deschide.md. . Accesat în . 

Vezi și

Legături externe